476
-
Ulkesh #196 "Ezzel csak azért nem értek egyet, mert az iPad konfigja és bejelentett paraméterei, 2010-ben már bőven kevés."
Nézd meg a videókat aztán mondj ilyet :D
" Egy középkategos telefonon van usb, bővítő kártya, tud flash-t stb."
USB ezeken is van, csak annál egy kicsit okosabb megoldással.
Ha lecserélnék az iPod portot USB-re, akkor főbe is lőhetnék magukat. Több eszköz támogatja mobil területen az iPod portot, mint a mini/micro USB-t. Ne felejtsd el, hogy az utóbbi adatátvitelen és töltésen kívül másra nem alkalmas, az előbbin meg ott a vonali kimenet, vezérlések stb. Pl. az USB csatidat max a hátsódba dughatod, ha a kocsid fejegysége iPod kompatibilis.
Kiegészítővel meg ott az USB host, ami mindenre elég, ha valakinek az kell.
Flash-t meg egyetlen mobil sem tud megfelelő minőségben, szóval ezt én nem emlegetném. Az Adobe ígérgeti, hogy majd a most nyáron bemutatásra kerülő változata tudja majd a hardveres gyorsítást és az megoldás lesz a mobilok esetén is, de per pillanat még ez csak ígéret.
"Az iPod is siker lett, mégis csak hangzásban gyenge. Lehet rajta játszani, képeket, videókat nézni, csak éppenséggel minőségben zenét hallgatni nem. Nem véletlenül, egy nevesebb hangtechnikával foglalkozó oldal sem veszi be a tesztekbe, amikor pl utcai füleseket tesztelnek, mert a füles tulajdonságait nem használja ki, mert olyan gyenge benne a hangkártya"
Érdekes, pedig múltkor éppen a lejátszókat tesztelt egy nevesebb hangtechnikai és a jelenleg piacon lévő eszközök közül az iPod jött ki nyertesen (a Zune elvérzett).
"Arról már nem is beszélve, hogy embereknek elég, hogy TÖMÖRÍTETT mp3 zenéért fizetnek.. Ha legalább tömörítetlen DVD audio track-ként lehetne megvenni, még oké de így… "
iTunes-ból vehetsz Lossless zenét is.
-
roliika #195 Az Apple termékei külsőre és néha hardverre is elég puritánnak tűnnek ugye.
Vagy letisztult átgondolt, ki hogy értelmezi.
Viszont ami nincs benne és amit nem támogat, az nem is tud elromlani ugye. -
roliika #194 Hát itt olvasgattalak titeket.
Holnaptól én is a MAC táborát bővítem, legalábbis ami a fejlesztést illeti, viszont megvédeni semmiképp sem szeretném őket.
Namost itt vitatkoztok az árakról, meg hogy mi van benne mit ér és mire jó meg mire nem jó.
De vegyétek figyelembe, hogy egyáltalán nem a magyar piacra vannak kitalálva ezek a termékek.
És itt nem az árakra gondolok (ami borzalmas), hanem arra, hogy itthon azért van eszük a felhasználóknak, nem átlag USA és ír sügérek.
Mondom ezt az alapján, hogy van supportos (Sony) ír ismerősöm aki itthoni kéréseket is kiszolgál és ég és föld az angol és a magyar átlag júzer.
Az angol nem tételez fel semmi, és nemérdekli mennyibe kerül pl egy kábel, és nemérdekli mi mással oldható meg a dolog hogy spóroljon.
A magyar érti miről van szó, és sokszor keres más megoldást hogy a gatyája ne menjen rá ugyanarra a szolgáltatásra vagy alkatrészre mai máshol vagy máshogy olcsóbb.
Egy angol erre nagyívben szarik mert egy megteheti, kettő nem ért hozzá de durván.
Tehát megveszi az iAlmát és megfelel neki hogy mindenért fizet lassan azért is hogy bekapcsolhatja a gépét. Cserébe elvárja hogy ha egy ikon nem úgy működik ahogy neki tetszik, akkor az Alma csinálja meg rendesen és ingyen...már úgy ingyen hogy egy átlag mezei gépért kifizette ugye a 3*-os 4*-es árat.
Erről szól a dolog nem másról...almához nem kell érteni...megveszed mert rohadt gazdag vagy...vagy mert megteheted, és ha kell füles...nem érdekel milyen márkák vannak meg melyik a jobb, meg most akkor hogy kell telepíteni a videókarit....nem...Appstore, van 3 fajta, kiválasztod és tutira jó lesz, még ha qwa drága is...videókarira meg nem lesz gondod, mert egy nemtudod hogy miaz meg hogy cseréld ki, kettő...nem is lehet..akkor válassz olyan konfigot ami erősebb jobb videókaris, nincs az userre rábízva hogy gépet szereljen, neki azt nem szabad, még akksit se cserélhet, mert ahhoz se ért..amihez ért, hogy fizet ha akar valamit. -
#193 Nah ez az első hozzászólásod amivel maradéktalanul egyetértek :D -
#192 Nem mondtam, hogy rossz a kapacitív, én is szeretem, pl sokat használtam a HTC HD2-t, csak azt, hogy nyomásérzékelős társai se sokkal rosszabbak. De fejlődni kell a korral. Ilyen PDA-k már 95ben voltak, míg a kapacitív csak manapság kezd el terjedni, nem igazán összehasonlítható emiatt. -
#191 "Szóval akkor ezt a topicot le lehet zárni azzal, hogy ipadról még ne mondjunk semmit mert egyikünk sem látta, használta. A macbookot lényegesen olcsóbban nem lehet PC alapokon sem megvenni mint ahogy a MAC PRO-t sem."
Ezzel csak azért nem értek egyet, mert az iPad konfigja és bejelentett paraméterei, 2010-ben már bőven kevés. Egy középkategos telefonon van usb, bővítő kártya, tud flash-t stb. :) Valóban nem teszteltük még, de már amikor bejelntették elavultnak számít. Az már más kérdés, hogy ettől függetlenül siker lehet, mármint gazdasági szempontból.
Az iPod is siker lett, mégis csak hangzásban gyenge. Lehet rajta játszani, képeket, videókat nézni, csak éppenséggel minőségben zenét hallgatni nem. Nem véletlenül, egy nevesebb hangtechnikával foglalkozó oldal sem veszi be a tesztekbe, amikor pl utcai füleseket tesztelnek, mert a füles tulajdonságait nem használja ki, mert olyan gyenge benne a hangkártya. Arról már nem is beszélve, hogy embereknek elég, hogy TÖMÖRÍTETT mp3 zenéért fizetnek.. Ha legalább tömörítetlen DVD audio track-ként lehetne megvenni, még oké de így...
Ergo a gazdasági siker és a minőség, innováció (h pityubá szavaival éljek) nem feltétlenül függnek össze. Hiszen akkor 10 milliárd légy sem tévedhet, a trágya finom :) -
#190 "Szerinted igen. Szerintem, meg pár millió másik tulajdonos, meg pár tíz millió eddig eladott gép alapján nem biztos"
Ezek meg szépen cserélgetik le, mint ahogy az is megfigyelhető hogy a gyártók szépen térnek is át erre. Illetve ezzel a pár tizmillió eladott géppel szemben áll az apple csak egymaga eladott pártizmillió gépével, és ehhez még jön a többi gyártó újabb kapacitiv modellje. (lehet hogy rájöttek, hogy az emberek nem akarnak egy pálcával böködni egy telefont?) -
#189 "Sőt minden olyan telefonkijelző ami nem kapacitiv az szerintem eleve fail."
Szerinted igen. Szerintem, meg pár millió másik tulajdonos, meg pár tíz millió eddig eladott gép alapján nem biztos. Szval pont nem számít a véleményed statisztikailag. tudod, a vélemény pont olyan mint a segg, mindenkinek van, de senkit sem érdekel :) -
#188 Szóval akkor ezt a topicot le lehet zárni azzal, hogy ipadról még ne mondjunk semmit mert egyikünk sem látta, használta. A macbookot lényegesen olcsóbban nem lehet PC alapokon sem megvenni mint ahogy a MAC PRO-t sem. Ez igy korrekt?
Akkor ebben megegyezhetünk? -
#187 Igen, de itt is volt aki abba kötött bele, hogy nincs stylus hozzá, holott nekünk tulajoknak pont ez volt a lényeg, hogy ne legyen stylus hozzá. Sőt minden olyan telefonkijelző ami nem kapacitiv az szerintem eleve fail. -
#186 Az iPhone egy kicsit más kategória. Abban tényleg volt újítás, ezt mindenki elismeri. Valóban gyors, stabil, ezek tények, mondom ezt úgy, hogy WinMobile-s vagyok. Anno az alapvető probléma az volt vele, hogy az ár/érték arányt nem igazán sikerült szokás szerint eltalálni, ahogy ez apple-éknél szokás, aztán meg már státusz szimbólum lett belőle és divat cikk. De abban valóban volt újítás eleinte. De aztán ott is elkezdtek jönni a "fantasztikus, egyedi, innovatív" és egyéb hülyeségek. A kedvencem az volt anno, amikor Pityu bá úgy hírdette az iphone-t, hogy végre nem kell hozzá ceruza mint a PDA-khoz. Csak azt felejtette el hozzá tenni, hogy ha akarnám se tudnám azzal használni, mert kapacitív kijelzője van. Úgyhogy, ezek megint féligazságok és marketing fasságok. -
Ulkesh #185 "Ez összesen: ~510k HUF, de legyen mondjuk 600 és rászámolok apróságokat mint pl DVD/BluRay drive stb. Ez mai árfolyamon kb 3 057$.
De rászámolhatunk még ezt azt. Akkor is, hol van a 7100$ -hoz? :)"
Ez a konfig amit számoltál 2.490 dolcsi és itthon 669.900 Ft.
Nem 7100, mert az egy bőven telepakolt masina, duál videórendszerrel 2x24" IPS kijelzővel stb. -
#184 Ööö mindenki aki ilyen gépet rak össze??? -
#183 Nézd meg mennyivel lett olcsóbb. -
#182 Az én számolásommal mi is volt a gond. Elkeserítelek mert ezt a Mac Pro alapján raktam össze. Szóval minden ami ez alatt a 6700 $ alatt van az szerintem kamu. -
#181 Ez nem az átlagfelhasználónak készült gép. Egyszerűen reagáltunk a lenti 7300$ vs 1400 $ képre ami egy nagy hazugság, mint rengeteg másik ilyen interneten kint lévő kép. Egy átlagfelhasználó nem fog ilyen gépet venni, de a képet meg szerkesztette csak, hogy égesse magát (kár hogy nem tudjuk kitől ered, de jól beégett).
Ezek a példák csak azt mutatják, hogy sokan úgy fikázzák az applet, hogy azt sem tudják mit fikáznak. Nagyon jó példa volt erre az iphone is, a rengeteg hülye képpel a neten aminek nagyrésze hazugság (csak így egyszerűen), és az ipadról is már ez terjed, holott még nem is láttak közelről.
Az iphone történetről mindennél többet elmond az, hogy forumokra támaszkodó barátom fikázta nonstop amig kölcsön nem adtam neki egy hétre (egész pontosan telefont cseréltünk egy hétvégére, én kaptam egy winmos asust). Hétfőn az első útja a tmobilhoz vezetett, hogy vegyen egy iphonet. Azóta ő is boldogan használja, mint ahogy a környezetemben egyre többen akik tovább jutottak a fikánál és inkább kipróbálták. -
#180 Tudom, ma ez már nem megy.. Hosszú volt az éjszaka és még regenerálódás van :D -
Oláh Herkules #179 "Az intel alaplaphoz kell egy intel barebone ház, alsó hangon 650W tápegységgel
ez
1x70.000 Ft"
ki az a nagyonhülye aki ennyit ad egy fémdobozért? -
n3whous3 #178 Te is amúgy most elszámoltad magad. Alaplapnak pl nem kéne 2k dollár, a másik meg hogy amit írtál proci az csak 4 mag és a kérdéses képen 8 mag volt (2 darab 4 magos xeon). De így is olcsóbb lesz :) -
#177 igen ez igaz. Hiszen mac pro-t tényleg csak az vesz (szerintem) aki dolgozik rajta, és szüksége van ilyen brutális teljesítményre. Nekik szükségük lehet support-ra, de még itt is belátható, hogy összevadászott alkatrészekből is meglehet ezt csinálni, olcsóbban is.
De az átlagjuzerek, akik 100-200-(max)300k HUF-t adnak egy gépért, azok sokkal nagyobb teljesítményüt tudnak kihozni, olcsóbban mintha mac-t vennének. -
n3whous3 #176 150kt én is kidobok egy laptopért. de 260-at nem biztos. Ennyi. -
#175 jah, kimaradt, számoljunk még rá 2k $-t. Akkor is bőven alatta vagyok :) -
n3whous3 #174 A support fontos ilyen árkategóriás gépeknél, azonban átlagfelhasználónak nem kell ilyen erős gép. És ha erősködni akarok, akkor veszek olyan gépet kb, mint amit először írtam és fele annyiba se fog szinte kerülni. És mivel ilyen drága cuccot veszek, valszeg értek is hozzá, innentől kezdve nekem csak garancia kell, support meg nem.
2.: De azt meg már ti nem ismeritek el, hogy az átlagfelhasználós árkategóriában tényleg verni lehet az apple cuccokat. Látszik is, hogy azt a vonalat nem is firtattátok tovább, ahol megjegyeztem egy gépet, ami olcsóbb volt a kérdéses macbooknál és volt annyira jó. -
#173 meg valami normális hűzés -
#172 "A brand gépek is azért vannak, hogy megvetessenek olyan cuccokat veled, amire nincs feltétlen szükséged. Mindenből csak egy kicsit több és úgy érzed, hogy ez minőség... Közbe mi a fasznak."
Hát nem tudom, én most vettem netbookot, szarrá próbálgattam egy csomót, de végülis csak az jött le, hogy olcsó húsnak híg a leve. Végül egy Asus UL20-t vettem 150e forintért. Nem azért mert ez annyira jó lenne, hanem ez volt a legolcsóbb MÁR NORMÁLIS! Szóval lehet szart venni, de ha nem muszáj én nem szeretnék. -
#171 egy alaplap sem ártana, és ha a lenti képhez hasonlítom, akkor 2 monitor is kéne -
#170 Már, hogy ne menne? hiszne az is egy PC, majd emulálják :DDD -
Samgold #169 Mindez szép és jó. Viszont csak én vettem észre, hogy szenvedés lesz kezelni az ipadot? Hogyan lehet kitámasztani gépeléskor? Illetve különböző testhelyzetekben milyen módon lehet majd kitámasztani, hogy szemből lásd a kijelzőt? Egy iphoneal még elboldogult az ember, hisz az kis felületű.
A gépről feltett filmeken az egyik kezükkel tartják, de akkor hogy használom hozzá a két kezem? Szó se róla, egyelőre ilyen szempontból egy notebook a hasznosabb. -
#168 Már bocs, de ez elég sarkított. A legutolsó szomszéd pistikének is szebben vannak a kábelei elvezetve, szval ez nem mérvadó :) -
n3whous3 #167 "Erre kérdeztem, hogy a te géped minden komponensét egyetlen gyártó készíti és be is vizsgálja, teszteli stb.
Nem, házilag meg sem tudod közelíteni azt a kompatibilitást amit akkor érsz el, ha mindent egyetlen gyártó tervez és készít"
Most komolyan hol éltek ti? Milyen kompatibilitás meg stbről beszéltek? Mikor voltak azok az idők, amikor szétszállt pár progi attól, hogy szarul van a gép úgymond összerakva? Nemtom már hanyadik gépemet rakom össze mindenféle alkatrészekből és soha nem volt semmilyen gondom. A játékok alatt meg alap, hogy 60 millió féle kombinációra nem tudnak tesztelni és lehet bugos 1-2 gépen egy-egy játék. Jó nektek nem kell ezen aggódni, macen nem megy semmilyen game C: -
#166 Azt lehet, hogy elnéztem :)
De ám legyen. Számoljunk.
Xeon 5550 270k HUF.
12GB DDR3 ECC SDRAM ~100k HUF.
AMD Radeon HD4870 ~35k HUF.
2TB SATA 7200RPM 32MB cache (pl legyen az új samsung F1) 2x26=52k HUF
Meg egy Coolermaster cosmos ház, 49k HUF.
Ez összesen: ~510k HUF, de legyen mondjuk 600 és rászámolok apróságokat mint pl DVD/BluRay drive stb. Ez mai árfolyamon kb 3 057$.
De rászámolhatunk még ezt azt. Akkor is, hol van a 7100$ -hoz? :)
-
#165 Segítek összeadni neked ha gondolod ilyen összeszedett alkatrészekből, de azt tudnod kell, hogy mint lentebb írtam ilyen gépet nem szedegetnek össze innen-onnan. Nah nézzük
Előszőr is kell egy server alaplap ami dual és nehalemet is fogad. Számoljunk szűken ez
1x 110.000 Ft
Belerakunk 2db Xeon Nehalem CPU-t
2x 270.000 Ft
Ezekután jön a proci, mivel Xeon ezért ECC memóriák vannak benne:
3x4GB ECC 1066
3x45.000 Ft
Ezután mi jön? óóó egy Radi kártya amit a kedves képkészítő tökre kihagyott:
Legyünk igénytelenek és rakjunk bele egy LSI Megaraidet (megjegyzem én inkább egy 3Ware-t raknék bele BBU-val node ne legyünk telhetetlenek)
1x80.000 Ft
Ezekután kell nekünk bele 3db 500GB 32MB HDD. Megint rakjunk bele sima vinyót mert igénytelenek vagyunk, pedig igazából egy RE3 vagy RE4 vinyó kéne bele:
3x15.000 Ft
Grafikus kártya, ez egyszerű 2x4870es kari
2x30.000 Ft
Mondjuk két darab Dell Ultrasharp monitor
2x130.000 Ft
Az intel alaplaphoz kell egy intel barebone ház, alsó hangon 650W tápegységgel
ez
1x70.000 Ft
Kell rá egy oprendszer:
1xWin7 prof
1x36.000 Ft
Wifi Billre, egérre és dvd íróra számoljunk még (és megint nagyon olcsó jános voltam)
1x20.000 Ft
Tehát: 1.356.000 Ft azaz 6780 $
Ehhez persze nincs normális supportunk, ha valamivel gáz van szopunk. Nem tudom, hogy ez megér-e párszáz dollár spórolást.
Elégedett vagy?
-
Ulkesh #164
Össze sem lehet hasonlítani. Már ott látszik a különbség, hogy a Mac-nek 4 mm-es alu lemezek alkotják a burkolatát, míg a CM-é acél kasztni fél mm-es alu oldallapokkal és akkor még a belső kialakításról nem is beszéltünk még. -
Ulkesh #163 "De itt egy CM ház, 49k HUF."
HA láttál volna élőben Mac Pro-t akkor nem linkelnél ilyet :D -
Ulkesh #162 "Azonos teljesítményt és fogyasztást simán el lehet érni, ugyanis még mindig PC alakatrészekből épülnek fel az apple gépek, ergo beletudom rakni ugyanazt."
Erre kérdeztem, hogy a te géped minden komponensét egyetlen gyártó készíti és be is vizsgálja, teszteli stb.
Nem, házilag meg sem tudod közelíteni azt a kompatibilitást amit akkor érsz el, ha mindent egyetlen gyártó tervez és készít.
"A zajszint szintén teljesíthető pl egy csúcskategóriás cooler master házzal, sőt akár megcsinálom szinte némára neked vízhűtéssel, olcsóbban. Übereld. :)"
Nevetni fogsz, vízhűtéses a jelenlegi desktop házam és hangosabb, mint a régi Mac Pro-m.
(Annál oda kellett hajolnom és fülelni, hogy halljam, hogy működik.)
"Hol 200ezer egy proci? a Xeon 5500 120k HUF-ért már vihető"
Nem 200k, hanem 270k.
Lehagytál egy 5-öst :D
http://www.argep.hu/product_985332.html
150-160 egy alaplapért? meg vagy huzatva. A legújabb i7-esekhez való, csúcskategos alaplapok kerülnek 60-70be és azon már minden van."
Szerintem előbb nézz utána az áraknak :D
Egy átlagos 5500-s Xeonhoz való lap 120-nál kezdődik.
-
#161 "Már hogy ne lenne. TN panelnek szar a kontrasztja, szar a betekintési szöge, szar a szinhűsége. Ezeket rögtön észreveszed amint ránézel. Nem kell különleges program ahhoz hogy kicsit igényesebb legyél."
Nem mondtam, hogy nem észrevehető, csak az átlagjuzernek alapvetően felesleges kiadás, mivel nem 5en használják, mint pl egy TV-t, hogy oldalról a fotelből is látni kell hanem ül vele szemben. A szinek tényleg észrevehetőek, de egy weboldalnál, MSN-nél sztem nem igazán tűnik fel. Egy magas kontrasztú, full HD filmnél már inkább, de azt meg nem 15"-n nézeget az ember, mert semmi értelme. Amúgy meg csak grafikánál van értelme ezeknek a paneleknek. Nem véletlenül kerül annyiba egy EIZO mint amennyibe, mert nem átlagfelhasználásra van, mert felesleges lenne. Észrevehető a különbség, csak felesleges. Ahogyan egy BOSE rendszert hallgatva is mindenki észreveszi a különbséget, de amíg 128kbps-es netről letöltött fossá tömörített, széthangosított szarokat hallgatnak/simán neteznek és semmi több, addig felesleges :)
Tény, haveroknak mutogatható, hogy ilyenje van, csak nem tudja kihasználni. -
n3whous3 #160 A brand gépek is azért vannak, hogy megvetessenek olyan cuccokat veled, amire nincs feltétlen szükséged. Mindenből csak egy kicsit több és úgy érzed, hogy ez minőség... Közbe mi a fasznak. -
n3whous3 #159 akkor kis javítást eszközöljek?
rakjunk az általam leírt csomagba két olyan procit, darabja 1000 dollárért elvihető több helyről is, így is 3750 dollárnál tartunk és mondjuk borravalónak tegyünk rá 250-et, hogy drágább alaplap legyen, ami tényleg viszi is a két procit. Vagy rakjunk rá még 250-et és tartunk 4250-nél és akkor ok lesz? És még mindig hol van a 7100? Ja bocs elfelejtettem mondani, hogy az 1000 dollárból még adót se vontam le, szóval ez még drágább is, mint ahogy eredetileg számolni akartam. -
#158 "Legalábbis nem a PC-s notesz analóg kimenetére. De egy Macbook optikai hangkimenete azért picivel más minőséget képvisel."
Majd hallgass meg egy Asus Xonar Essence-t egy Sennheiser HD595/650 -el, és utána térj vissza rá, kb olyan lesz mintha a fejedre tennének egy vödröt és kívülről egy francia kulcsal ütnék :) -
#157 "Nektek könnyű védekezni, csak felsoroljátok, hogy mit tud a gép és elvárjátok, hogy itt 1-2 perc alatt összeguglizzuk az ellenpéldát, annyi hardver van piacon."
Nem kell összeguglizni! Brand gépről beszélünk, szóval menj fel a HP, Dell, IBM vagy más brand weboldalára és nézd meg, hogy ők mennyiért adják. Ne fáradj vele, pár százalék különbség van le és fel. Ennyi, egy ilyen gép ennyibe kerül.
Jah és ne dőlj be minden Pistike által rajzolt képnek, mert ő ugyanúgy nem nézte meg, hogy mit ír csak fikázik.