Az iPadet érezni kell!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n3whous3
150kt én is kidobok egy laptopért. de 260-at nem biztos. Ennyi.

púúúúú

Darth Sith
jah, kimaradt, számoljunk még rá 2k $-t. Akkor is bõven alatta vagyok 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

n3whous3
A support fontos ilyen árkategóriás gépeknél, azonban átlagfelhasználónak nem kell ilyen erõs gép. És ha erõsködni akarok, akkor veszek olyan gépet kb, mint amit elõször írtam és fele annyiba se fog szinte kerülni. És mivel ilyen drága cuccot veszek, valszeg értek is hozzá, innentõl kezdve nekem csak garancia kell, support meg nem.

2.: De azt meg már ti nem ismeritek el, hogy az átlagfelhasználós árkategóriában tényleg verni lehet az apple cuccokat. Látszik is, hogy azt a vonalat nem is firtattátok tovább, ahol megjegyeztem egy gépet, ami olcsóbb volt a kérdéses macbooknál és volt annyira jó.

púúúúú

passatgt
meg valami normális hûzés

narumon
"A brand gépek is azért vannak, hogy megvetessenek olyan cuccokat veled, amire nincs feltétlen szükséged. Mindenbõl csak egy kicsit több és úgy érzed, hogy ez minõség... Közbe mi a fasznak."

Hát nem tudom, én most vettem netbookot, szarrá próbálgattam egy csomót, de végülis csak az jött le, hogy olcsó húsnak híg a leve. Végül egy Asus UL20-t vettem 150e forintért. Nem azért mert ez annyira jó lenne, hanem ez volt a legolcsóbb MÁR NORMÁLIS! Szóval lehet szart venni, de ha nem muszáj én nem szeretnék.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

passatgt
egy alaplap sem ártana, és ha a lenti képhez hasonlítom, akkor 2 monitor is kéne

Darth Sith
Már, hogy ne menne? hiszne az is egy PC, majd emulálják 😄DD

Mindez szép és jó. Viszont csak én vettem észre, hogy szenvedés lesz kezelni az ipadot? Hogyan lehet kitámasztani gépeléskor? Illetve különbözõ testhelyzetekben milyen módon lehet majd kitámasztani, hogy szembõl lásd a kijelzõt? Egy iphoneal még elboldogult az ember, hisz az kis felületû.
A géprõl feltett filmeken az egyik kezükkel tartják, de akkor hogy használom hozzá a két kezem? Szó se róla, egyelõre ilyen szempontból egy notebook a hasznosabb.
Darth Sith
Már bocs, de ez elég sarkított. A legutolsó szomszéd pistikének is szebben vannak a kábelei elvezetve, szval ez nem mérvadó 😊

n3whous3
"Erre kérdeztem, hogy a te géped minden komponensét egyetlen gyártó készíti és be is vizsgálja, teszteli stb.
Nem, házilag meg sem tudod közelíteni azt a kompatibilitást amit akkor érsz el, ha mindent egyetlen gyártó tervez és készít"

Most komolyan hol éltek ti? Milyen kompatibilitás meg stbrõl beszéltek? Mikor voltak azok az idõk, amikor szétszállt pár progi attól, hogy szarul van a gép úgymond összerakva? Nemtom már hanyadik gépemet rakom össze mindenféle alkatrészekbõl és soha nem volt semmilyen gondom. A játékok alatt meg alap, hogy 60 millió féle kombinációra nem tudnak tesztelni és lehet bugos 1-2 gépen egy-egy játék. Jó nektek nem kell ezen aggódni, macen nem megy semmilyen game C:

púúúúú

Darth Sith
Azt lehet, hogy elnéztem 😊

De ám legyen. Számoljunk.
Xeon 5550 270k HUF.
12GB DDR3 ECC SDRAM ~100k HUF.
AMD Radeon HD4870 ~35k HUF.
2TB SATA 7200RPM 32MB cache (pl legyen az új samsung F1) 2x26=52k HUF
Meg egy Coolermaster cosmos ház, 49k HUF.
Ez összesen: ~510k HUF, de legyen mondjuk 600 és rászámolok apróságokat mint pl DVD/BluRay drive stb. Ez mai árfolyamon kb 3 057$.
De rászámolhatunk még ezt azt. Akkor is, hol van a 7100$ -hoz? 😊

narumon
Segítek összeadni neked ha gondolod ilyen összeszedett alkatrészekbõl, de azt tudnod kell, hogy mint lentebb írtam ilyen gépet nem szedegetnek össze innen-onnan. Nah nézzük

Elõszõr is kell egy server alaplap ami dual és nehalemet is fogad. Számoljunk szûken ez
1x 110.000 Ft

Belerakunk 2db Xeon Nehalem CPU-t
2x 270.000 Ft

Ezekután jön a proci, mivel Xeon ezért ECC memóriák vannak benne:
3x4GB ECC 1066
3x45.000 Ft

Ezután mi jön? óóó egy Radi kártya amit a kedves képkészítõ tökre kihagyott:
Legyünk igénytelenek és rakjunk bele egy LSI Megaraidet (megjegyzem én inkább egy 3Ware-t raknék bele BBU-val node ne legyünk telhetetlenek)
1x80.000 Ft

Ezekután kell nekünk bele 3db 500GB 32MB HDD. Megint rakjunk bele sima vinyót mert igénytelenek vagyunk, pedig igazából egy RE3 vagy RE4 vinyó kéne bele:
3x15.000 Ft

Grafikus kártya, ez egyszerû 2x4870es kari
2x30.000 Ft

Mondjuk két darab Dell Ultrasharp monitor
2x130.000 Ft

Az intel alaplaphoz kell egy intel barebone ház, alsó hangon 650W tápegységgel
ez
1x70.000 Ft

Kell rá egy oprendszer:
1xWin7 prof
1x36.000 Ft

Wifi Billre, egérre és dvd íróra számoljunk még (és megint nagyon olcsó jános voltam)
1x20.000 Ft

Tehát: 1.356.000 Ft azaz 6780 $

Ehhez persze nincs normális supportunk, ha valamivel gáz van szopunk. Nem tudom, hogy ez megér-e párszáz dollár spórolást.
Elégedett vagy?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Össze sem lehet hasonlítani. Már ott látszik a különbség, hogy a Mac-nek 4 mm-es alu lemezek alkotják a burkolatát, míg a CM-é acél kasztni fél mm-es alu oldallapokkal és akkor még a belsõ kialakításról nem is beszéltünk még.

"De itt egy CM ház, 49k HUF."

HA láttál volna élõben Mac Pro-t akkor nem linkelnél ilyet 😄

"Azonos teljesítményt és fogyasztást simán el lehet érni, ugyanis még mindig PC alakatrészekbõl épülnek fel az apple gépek, ergo beletudom rakni ugyanazt."

Erre kérdeztem, hogy a te géped minden komponensét egyetlen gyártó készíti és be is vizsgálja, teszteli stb.
Nem, házilag meg sem tudod közelíteni azt a kompatibilitást amit akkor érsz el, ha mindent egyetlen gyártó tervez és készít.

"A zajszint szintén teljesíthetõ pl egy csúcskategóriás cooler master házzal, sõt akár megcsinálom szinte némára neked vízhûtéssel, olcsóbban. Übereld. 😊"

Nevetni fogsz, vízhûtéses a jelenlegi desktop házam és hangosabb, mint a régi Mac Pro-m.
(Annál oda kellett hajolnom és fülelni, hogy halljam, hogy mûködik.)

"Hol 200ezer egy proci? a Xeon 5500 120k HUF-ért már vihetõ"

Nem 200k, hanem 270k.
Lehagytál egy 5-öst 😄

http://www.argep.hu/product_985332.html

150-160 egy alaplapért? meg vagy huzatva. A legújabb i7-esekhez való, csúcskategos alaplapok kerülnek 60-70be és azon már minden van."

Szerintem elõbb nézz utána az áraknak 😄
Egy átlagos 5500-s Xeonhoz való lap 120-nál kezdõdik.

Darth Sith
"Már hogy ne lenne. TN panelnek szar a kontrasztja, szar a betekintési szöge, szar a szinhûsége. Ezeket rögtön észreveszed amint ránézel. Nem kell különleges program ahhoz hogy kicsit igényesebb legyél."
Nem mondtam, hogy nem észrevehetõ, csak az átlagjuzernek alapvetõen felesleges kiadás, mivel nem 5en használják, mint pl egy TV-t, hogy oldalról a fotelbõl is látni kell hanem ül vele szemben. A szinek tényleg észrevehetõek, de egy weboldalnál, MSN-nél sztem nem igazán tûnik fel. Egy magas kontrasztú, full HD filmnél már inkább, de azt meg nem 15"-n nézeget az ember, mert semmi értelme. Amúgy meg csak grafikánál van értelme ezeknek a paneleknek. Nem véletlenül kerül annyiba egy EIZO mint amennyibe, mert nem átlagfelhasználásra van, mert felesleges lenne. Észrevehetõ a különbség, csak felesleges. Ahogyan egy BOSE rendszert hallgatva is mindenki észreveszi a különbséget, de amíg 128kbps-es netrõl letöltött fossá tömörített, széthangosított szarokat hallgatnak/simán neteznek és semmi több, addig felesleges 😊

Tény, haveroknak mutogatható, hogy ilyenje van, csak nem tudja kihasználni.

n3whous3
A brand gépek is azért vannak, hogy megvetessenek olyan cuccokat veled, amire nincs feltétlen szükséged. Mindenbõl csak egy kicsit több és úgy érzed, hogy ez minõség... Közbe mi a fasznak.

púúúúú

n3whous3
akkor kis javítást eszközöljek?

rakjunk az általam leírt csomagba két olyan procit, darabja 1000 dollárért elvihetõ több helyrõl is, így is 3750 dollárnál tartunk és mondjuk borravalónak tegyünk rá 250-et, hogy drágább alaplap legyen, ami tényleg viszi is a két procit. Vagy rakjunk rá még 250-et és tartunk 4250-nél és akkor ok lesz? És még mindig hol van a 7100? Ja bocs elfelejtettem mondani, hogy az 1000 dollárból még adót se vontam le, szóval ez még drágább is, mint ahogy eredetileg számolni akartam.

púúúúú

Darth Sith
"Legalábbis nem a PC-s notesz analóg kimenetére. De egy Macbook optikai hangkimenete azért picivel más minõséget képvisel."
Majd hallgass meg egy Asus Xonar Essence-t egy Sennheiser HD595/650 -el, és utána térj vissza rá, kb olyan lesz mintha a fejedre tennének egy vödröt és kívülrõl egy francia kulcsal ütnék 😊

narumon
"Nektek könnyû védekezni, csak felsoroljátok, hogy mit tud a gép és elvárjátok, hogy itt 1-2 perc alatt összeguglizzuk az ellenpéldát, annyi hardver van piacon."

Nem kell összeguglizni! Brand géprõl beszélünk, szóval menj fel a HP, Dell, IBM vagy más brand weboldalára és nézd meg, hogy õk mennyiért adják. Ne fáradj vele, pár százalék különbség van le és fel. Ennyi, egy ilyen gép ennyibe kerül.
Jah és ne dõlj be minden Pistike által rajzolt képnek, mert õ ugyanúgy nem nézte meg, hogy mit ír csak fikázik.

Darth Sith
Nem, nem az intel tervezi, legalább is egy részét 😄 De így se nagyon szokott kompatibilitási probléma lenni, ha az ember megfelelõen válogatja az alkatrészeket és utána olvas.

Azonos teljesítményt és fogyasztást simán el lehet érni, ugyanis még mindig PC alakatrészekbõl épülnek fel az apple gépek, ergo beletudom rakni ugyanazt. A zajszint szintén teljesíthetõ pl egy csúcskategóriás cooler master házzal, sõt akár megcsinálom szinte némára neked vízhûtéssel, olcsóbban. Übereld. 😊

Hol 200ezer egy proci? a Xeon 5500 120k HUF-ért már vihetõ, de a csúcskategóriás i7 CPU-k sem kerülnek annyiba. 150-160 egy alaplapért? meg vagy huzatva. A legújabb i7-esekhez való, csúcskategos alaplapok kerülnek 60-70be és azon már minden van. A mac pro-ban asszem HD4870 van, ami kb 35k HUF. Ez megsem közelíti a mac árát. 😊

De itt egy CM ház, 49k HUF.

narumon
"milyen proci 200 neked? Legdrágább core i7 procik kerülnek ennyibe, egy fostos 2,2 és 2,6 ghz órajeles core 2 duo büdös életbe nem kerül annyiba. És az alapabb macekbe nem a csúcsok vannak."

Figyelj! Az a baj, hogy folyamatosan mondod a hülyeségedet. Egy kattintás lenne utánanézni, hogy na vajon mi van egy ilyen MAC PRO-ban, de erre is képtelen vagy csak osztod a hülyeséget. Igy nem lehet érveket megosztani.
Nézz utána nyugodtan egy Xeon 5550 CPU bizony 200e körül van.

n3whous3

ne akarjatok már úgy erõsködni, hogy ti N adatot fejbõl vágtok a mac gépekrõl mi meg most csak úgy álljunk neki keresni mindenféle szart, hogy ellenpéldát adjunk. Elõbb írtam is.

púúúúú

n3whous3
Azt ugye látod, hogy amit linkeltem árlistát bár még van mit finomítani rajta, de még mindig a 3-ad ár ALATT tartunk.

púúúúú

narumon
Az a baj, hogy 3330 Xeont számoltál ami belépõszint, és feleannyibe kerül mint az ami valóban benne van a MAC-ben, ráadásul a 775-ös tokozást is nagyon benézted szerintem. Egy dual xeon intel alaplap 80 nettótól indul...

narumon
Ilyen kategóriáju gépet nem rakatnak csak úgy össze boltban. Ezekhez komoly support kell, stb stb. A sima Pcrõl meg ne beszéljünk az más kategória.

Xeon-okról volt szó és az árat is belinkeltem lentebb.

narumon
"arra még egy TN paneles is bõven elég, mert nem igazán lesz szemmel látható különbség."

Már hogy ne lenne. TN panelnek szar a kontrasztja, szar a betekintési szöge, szar a szinhûsége. Ezeket rögtön észreveszed amint ránézel. Nem kell különleges program ahhoz hogy kicsit igényesebb legyél.

"Használtál már pl IBM, Lenovo gépeket? Sok minden elmondható róluk, csak ez nem. "

Igen T400-ast használok a cégnél.
Egyrészt ez már nem az az olcsó kategória, másrészt ennek is gagyi a burkolata (nem fekszik fel az asztalra, kicsit meg van csavarodva, a kéztámasznál meg lazán be lehet millimétert nyomni, annyira vékony igénytelen anyagból van).

"A hangminõségrõl meg annyit, hogy az alap probléma ott kezdõdik, hogy az emberek nagyrésze netrõl letöltött 128kbps-es zenéket hallgat. Annak meg tökmind1 milyen hangszóróra/fülesre kötöd. Ha valaki igényesen akar zenét hallgatni, nem a gép integrált hangcuccát fogja arra használni."

Legalábbis nem a PC-s notesz analóg kimenetére. De egy Macbook optikai hangkimenete azért picivel más minõséget képvisel.

n3whous3
Nektek könnyû védekezni, csak felsoroljátok, hogy mit tud a gép és elvárjátok, hogy itt 1-2 perc alatt összeguglizzuk az ellenpéldát, annyi hardver van piacon.

púúúúú

narumon
"Használtál már pl IBM, Lenovo gépeket? Sok minden elmondható róluk, csak ez nem. A 10 éve gyártott IBM noti ami mindent túl élt eddig, hibátlanul mûködik és nem tapasztaltam egyet sem az általad felsorolt jelenségekbõl. 😊"

Ez igaz viszont nem is került kevesebbe mint a Macbook....

n3whous3
lehagytam a 2-es szorzót, alaplap meg utólag megnézve 1 cpu-t fogad de többlet árért van 2 procis is. Meg nézd meg utólag mondtam is, hogy lehagytam. A 110 ezer áfa nélkül már 2 ilyen procira volt számolva, ha nem vetted volna észre.

Na meg pont jónak szólsz be, hogy nem ért hozzá...

púúúúú

n3whous3
milyen proci 200 neked? Legdrágább core i7 procik kerülnek ennyibe, egy fostos 2,2 és 2,6 ghz órajeles core 2 duo büdös életbe nem kerül annyiba. És az alapabb macekbe nem a csúcsok vannak.

púúúúú

Amihez nem értesz ne szólj hozzá.

"Intel Quad-Core Xeon X3330 2.66 GHz Socket 775"

Innentõl érdektelen a hozzászólásod...

n3whous3
na ramot is elírtam (rosszat másoltam ki listából 😊 ), mind1 van 60-80k körül márkás 3*2*2

púúúúú

"Rossz a hasonlatod. Azon kívül, hogy egy apple által gyártott egyedi dobozba van becsomagolva, az egy PC. Az utolsó IC-ig, mindent megkapok én is az elsõ sarki boltban és összerakom magamnak itthon."

Gondolom a te otthon összelegózott gépedet is az Intel tervezi meg az utolsó IC-ig, hogy minden mindennel kompatibilis legyen és a Microsoft is konkrétan a te gépedre írja meg a Windows-t a legutolsó driverig.

Ha összeraksz otthon egy Xeon alapú munkaállomást úgy, hogy azonos teljesítményt, fogyasztást és zajszintet akarsz elérni, mint a Mac Pro (vagy akármelyik brand gyártó hasonló munkaállomása), akkor rájössz, hogy nem jössz ki olcsóbban, vagy ha igen, akkor az elõbb felsorolt három tényezõbõl legalább egy sérülni fog.
Egy Mac Pro-éhoz hasonló alu ház, ahol szekcionált hûtés van kialakítva, önmagában többe kerül mint egy átlagos PC-s konfig mindenestõl. Erre jön még a proci, ami majd 200 ezer, alaplap szintén 150-160 eFt, videókártya, ramok, vinyó stb. meg persze szoftverek és már ott is vagy a gyári árnál, csak valószínû napokat, heteket fogsz szívni a bekonfigurálással, mert a kis kínai driver fejlesztõk nem egészen végeznek hibátlan munkát általában.

n3whous3
kihagytam 1 sort, az a quad core xeon 2x volt számolva, 8 magosat nem találtam, helyette pedig hgy emeljük a tétet, nagyobb órajales szerver procit számoltam.

púúúúú

Darth Sith
Nem õ fogja összerakni, hanem összerakatja. Ad egy ötöst és a boltban fél óra alatt összerakják neki, és még így is száz ezreket spórolt. Attól még, hogy nem tudja összerakni, nem hülyék, csak nem értenek hozzá, de plusz százezreket õk sem akarnak kiadni érte.

n3whous3
És olcsóbb sokkal, na menjetek a picsába, majdnem ugyanaz tudásilag, toshiba minõség és azt nem vagy képes belátni, hogy megspórolsz ezzel 80-90 ezer forintot. Csak gratulálni tudok az elvakultságodhoz

púúúúú

Darth Sith
" Ugyanez igaz a gépelés közben hullámzó billentyûzetükre, a nyeklõ-nyakló, recsegõ-ropogó vékony mûanyag burkolatra, a pocsék minõségû kijelzõkre, ultragagyi hangrendszerükre stb."
Használtál már pl IBM, Lenovo gépeket? Sok minden elmondható róluk, csak ez nem. A 10 éve gyártott IBM noti ami mindent túl élt eddig, hibátlanul mûködik és nem tapasztaltam egyet sem az általad felsorolt jelenségekbõl. 😊

A kijelzõ eléggé szubjektív dolog. De alapvetõen amire az emberek 98%-ka használja ezeket a gépeket, tehát netezésre, office, msn/skype/icq stb.. arra még egy TN paneles is bõven elég, mert nem igazán lesz szemmel látható különbség. Ha dolgozol rajta és szükséged van nyomdahû szinekre, akkor érthetõ, hogy veszel egy EIZO-t, de addig tulajdonképpen felesleges pénz kidobás.

A hangminõségrõl meg annyit, hogy az alap probléma ott kezdõdik, hogy az emberek nagyrésze netrõl letöltött 128kbps-es zenéket hallgat. Annak meg tökmind1 milyen hangszóróra/fülesre kötöd. Ha valaki igényesen akar zenét hallgatni, nem a gép integrált hangcuccát fogja arra használni.

n3whous3
Intel Quad-Core Xeon X3330 2.66 GHz Socket 775
110 250 Ft
Memória_DDR3 3x1GB Kingston DDR3 HyperX 1866MHz 3GB CL9 (Kit of 3) *2
67 238 Ft
Geforce GTX 260, 896 MB *2
88 750 Ft
Western-Digital Elements 1.5 TB
29 500 Ft

Asus P7F-C/4L (fogadja a fenti cuccokat, megnéztem külön)
56.655 Ft

Plusz sallang cuccok még 20 ezerbe beleférnek, vagy 30.

HP LP2475w Monitor (S-IPS paneles, full hd)
119 ezer forint áfa nélkül. Veszek kettõt, végeredmény:

eddig 437600 Forint ha nem számoljuk az áfát (a képen is az volt).

Ez mennyi is?

2223 dollár. És akkor ezek itthoni árak...

Ennyi.

púúúúú

passatgt
de egy átlag felhasználó nem fog magának összerakni számítógépet, ez csak a geek-ek világa
rámegy dell.hu-ra, hp.hu-ra vagy tökömtudja, és megvesz egy elõre összerakott gépet
az apple is ilyen, azokhoz a gépekhez hasonlítsd az árát

5c0rp330n
jah, 3.0 akart lenni, sry.

Két darab? Szinte egy sem fér bele 😄

http://www.argep.hu/product_985332.html

Darth Sith
Rossz a hasonlatod. Azon kívül, hogy egy apple által gyártott egyedi dobozba van becsomagolva, az egy PC. Az utolsó IC-ig, mindent megkapok én is az elsõ sarki boltban és összerakom magamnak itthon. Mert a hardver megegyezik, csak a borítás más. Míg a bmw és a suzuki, alapvetõ konstrukcióban eltér és az elemekben is, annyi a közös bennük, hogy autó. De ennyi erõvel hasonlíthatnál egy pentium1-es gépet meg egy mai macbook-t, hiszen mindkettõ számítógép...

Valóban lehet hangszórót kapni 10ért, meg 5 millióért is, csak az megint eltér felépítésben, nem tudom megvásárolni hozzá az elsõ boltban az alkatrészeket, míg ehhez igen. Ismét rossz hasonlat.

Az apple addig gyártott igazán kiemelkedõ gépeket és tényleg megérte az árát, amíg IBM power volt benne, és az akkori PC-ket valóban lenyomta teljesítményben és megérte megvenni, mert adott érte valamit. De ma, egy szimpla PC szép dobozban, nem több.

"Egyszerüen az apple maga alatt ásná a fát, ha engedné a flash-t, mert az alkalmazásai felét simán meglehet írni flash-ben is, ingyér, és megzuhanna az appstore elég rendesen."

Szerinted nekem mint felhasználónak melyik alkalmazás lenne érdekesebb?
A lassú, aksizabáló flash, ami nem érintõképernyõs kezelésre van kitalálva, vagy a natívan a készülékre írt alkalmazás? Mindegyik zömét elérhetem ingyen, mert az App Store kb. 4-ede ingyenes alkalmazás.

Gondolom te csak a poén kedvéért a flash-el szívatnád magad, nos én nem. 😊

narumon
"nyivlán sokan játszanának vele, amely valószínüleg hosszabb távon jelentõs vásárolókat vonna el az Appstore-ból, és ezzel Munkák Pityu báék is tisztában vannak."

Ezt nem értem egy ingyenes játék milyen vásárlókat vonna el appstoreból? Ha flashben ingyenes az valószinûleg appstoreban is az, tehát nem vásárló max letöltõ.

narumon
Most megnéztem csak a két darab processzor NAGYKER áron 285.000 Ft, szóval már ez nem fér bele szinte az árba!

Darth Sith
Ne viccelj már. Ha a legminõségibb alkatrészekbõl rakom össze, tehát pl jobbakból mint az apple gépek, akkor is kb harmadából kijövök pénzügyileg.

Tényleg szépek, meg jól össze vannak rakva, de nekem nem ér meg plusz száz ezreket, hogy összerakjanak egy olyan gépet, amit én is megtudok venni és összetudok rakni. Pl. merem állítani, hogy a cooler master csúcs házai, nem csak hogy szebbek, de minõségibbek és jobbak mindentéren mint az apple házai. És ez csak egy paraméter.

Darth Sith
Nem mondtam, hogy nincs, csak példa képpen hoztam fel, hogy a farmville mennyire egyszerü, buta játék, mégis hatalmas tábora van, ergo hiába buta, gyenge és gány játékok a neten fellelhetõ flash játékok 95%-ka, de mégis van rá igény. És ha apple cuccokon elérhetõ lenne a flash, nyivlán sokan játszanának vele, amely valószínüleg hosszabb távon jelentõs vásárolókat vonna el az Appstore-ból, és ezzel Munkák Pityu báék is tisztában vannak.

Azt aláírom, hogy tudnak ordenáré módon megírt flash-eket készíteni, pl itt az sg-n is van az a sárga villogó banner (szerencsére Adblock miatt nem látom). De ez alapvetõen nem a flash hibája, hanem a programozóé. Ettõl függetlenül nem szeretem én se a flash-t, a html5-ben és a silverlight-ban nagyon fantáziát látok, de ez már szubjektív és nem ide tartozik.