476
  • Oláh Herkules
    "Gondolom az a pár millió meg aki a fórumokat sírja tele, hogy x videókártya nem megy y alaplappal, vagy x driver akad az y hardver driverével, garantáltan téved és majd Te megoldod a problémáikat, amik szerinted nem is léteznek :D"

na mutass ilyen fórumokat... azokra a fórumokra amikre járok nincs túl sok ilyen.
    hogy van az hogy velemi ilyen még nem fordult elő, pedig 5 gépet vásároltam össze darabonként? és többféle os-t használtam rajtuk :D

"Látom a szemellenződ eltakarja az írást és olvasni sem tudsz, de ha igen, akkor az értelmezés még nem megy.
    NEM arról van szó, hogy az Intel készített egy alaplapot és az Apple válogatott hozzá a piacról pár alkatrészt, hanem arról, hogy az Apple leadja a megrendelét, hogy adott teljesítményű gépre van szüksége, a designerük megtervezi a külsejét és az Intel mérnökei terveznek bele egy hardvert, amit a kis kínaiak legyártanak. Itt több cég szoros együttműködéséről van szó, nem arról, hogy te a kis buta elképzeléseid és a szűkre szabott pénztárcád alapján véletlenszerű hardvereket összeválogatva megépítesz egy gépet, ami vagy megy, vagy nem."

terveznek a lófaszt :D küldenek egy core akármennyi procit, sima szokványos chipsettel, max a nyákot máshogy tervezik (mert ugye nem atx szabványú kell), meg bios helyett efit kap.

"- Nincs BIOS egy EFI alapú munkaállomásban" és ki mondta hogy van? A lényeg hogy intel alaplap van pc-re, de ott nem túl népszerű a leírt dolgok miatt.

"- Szerintem nézz meg egy Mac Pro-t meg, hogy miként épül fel belülről"

láttam, ugyanúgy mint egy pc, csak összenyomott oda szabott nyákkal, chipek, minden ugyan az. De linkelhetsz olyan eszközt ami csak macben van, egy ugyanolyan konfigú pc-ben nincs (efi-n kívül).

"Ők tesztelik össze." persze biztos a rivális gpu gyártók chipjeit az intel tesztelgeti, miközben alig győz futni utánuk :DD

"2 kitömörítés nem lassít, akkor 110 sem, ja mert azt a fekete lyukak számolják, nem a hardver amit terhel."

idióta. vannak ugye erőforrások amik fixek az a 100%. 2 darab folyamat a rendelkezésre álló erőforrások 50-50%-át lefoglalja, 110-nél minden folyamat 0,9%-ot kap, tehát tökmindegy mennyi, ugyanannyi munkát végez egységni idő alatt.
    Érted vagy lerajzoljam neked? :D

"Windows alatt nem is, mivel erre képtelen, de ha a rendszered képes lenne rá, akkor valós használat lenne, nálam ennél erőteljesebb igénybevétel is elő szokott fordulni és nem tesztelési célból, hanem napi rutinként."

nem nem vindóz alatt, hanem normális számítógép használat alatt, ostől függetlenül.

én pl max évadonként csomagolom ki a filmeket (jééé de fura hogy 24 rész kicsomagolása mellett megy a zene meg a böngészés gond nélkül (nekem ilyen különleges vindózom van), azt még csak 8 mag sincs csak 2), nem azért mert a hw vagy az sw korlátoz, hanem mert mi a fasznak foglalja a helyet ha még jópár napig úgysem jutok el odáig a nézésben (inkább seedelem a többit).
    De a lényeg nem ez, hanem az hogy faszság hogy beáll a win7 sok feladattól :)

"Nem is ezt írtam okoska. Hanem azt, hogy a több alkalmazás futását a rendszer szétosztja a többi mag között, hogy az összes mag egyformán legyen terhelve, szemben a Windows-al ami legtöbbször egy magra terhel mindent, ha az nem kezeli le önállóan a többmagos működést."

Dehogy nem azt írtad. Most mentegetőzöl mert rájöttél hogy mekkora hülyeséget írtál.
    De most is hasonló hülyeséget írtál. Vagy magyarázd meg hogy hogy játszottam én rezzenéstelenül lineage2-t, ami 1magot képes rendesen használni csak és ennek megfelelően 50% cpu időt használt(2-ből 1 mag), miközben egy x264 encoder a másik 50%-ot elvitte (2.) és ezt így magától?

De nézz csak ide: ogg encoder második rész

sajnos az ogg encoder nem többszálú, de JÉÉÉ a foobar van olyan okos hogy ő bizony annyi külön ogg encodert elindít ahány magos a proci, így végülis több számot párhuzamosan kódolva kihasználja a több magot (ilyet is írtál hogy ilyet se lehet vindózon). De a másik jééé hogy valahogyan elosztja e két alkalmazást a szarfos win hogy az egyik magon fusson az egyik, másik magon a másik :D
    de szerinted ezt nem tudja. Nézzél csak a grafikonra is :D (megsúgom ehhez win7 se vista sem kell, xp is ugyanúgy elvégzi ezt, az újabbak a sok kis terhelésű folyamat elrendezésénél jobbak).

Jah képzeld el, hogy ezt a linux is tudja, és minden modern os ;)

"De aki egy BSD Unix erőforrás kezelését egy súlycsoportba helyezi a Windows megoldásaival, azt ne haragudj, de nem tudom komolyan venni."

én sem, bár én ilyet nem is tettem, csak az ordas faszságokat javítottam ki amit te a vindózról képzelsz :D
    mert annyival azért nem jobb mint amennyit te képzelsz.
  • Ulkesh
    De téged minősít.

Hisz a PC-hez mindenkinek értenie kéne, mert aki nem az segg hülye ugyebár, de egy olyan primitív dolog, mint a vízvezeték már kifogna rajtad és szerelőt hívnál, nos miért is? Hisz fórumokban biztos leírják, hogy kell megoldani és te magad sokkal olcsóbban megjavíthatnád. Miért is nem teszed?
  • Hugh Hefner
    ja, az ipad meg minden, csak nem innováció. ez egy nagyra nőtt ipod touch. ami nekem is van, imádom, a legjobb dolog ami a zsebemben van, és nyilván működni fog így is, hogy átalakították egy kicsit más funkcióra, de ezzel steve jobs még a legelvetemültebbeket is meggyőzhette arról, hogy nem zseni
  • Hugh Hefner
    sokat gondolkoztam, hogy hogy lehetne a legjobban megfogalmazni, hogy milyen az osx, mert az hogy szar, ilyen direktben nem igaz. de aztán valaki lelőtte a poént. ahhoz hogy megértsd, hogy működik az osx, le kell süllyedni egy 6 éves gyerek szintjére. ahogy "installálni" kell a dolgokat, ahogy a képkicsinyítés során ott van, hogy 75%, 50%, 25%, de ha te 63,5%-ra akarod kicsinyíteni, már túrhatod át az egész netet, hogy akkor ezt mégis hogy a faszba kell, ahogy maga az egész os kinéz. mind mind erre épül rá, hogy ha leültetsz egy kisgyereket, akkor azonnal tudja, hogy mit kell csinálni. brutálisan buta egy os, még úgyis, hogy vannak olyan dolgai, amit a windows is átvehetne, kényelmi szempontból. de hogy felnőtt ember, aki nem dolgozik vele, ezt használja, hát, több mint vicces.

arról a szánalmas yuppiewannabe starbucksos imázsról, ami köré épült, meg inkább nem kívánok szólni. aki macet használ, az úgyis leugatna, pedig csak egy nagyon picit kéne felemelni a vakondorrát a fehér kütyü elől.
  • Mardel
    Nemtudom hogy került ide egy csőtörés, az hogy más nincs a tarsolyodban és ezzel jössz az megint nem engem minősít. De látom felfogni még mindig nem tudtad hogy én nem általánosságban beszéltem hanem pcre levítetve a problémát...
  • syn7h37ic
    Ez is egy hozzáállás...
    Csak nekem nincs ilyen dolgokra felesleges pénzem, hogy ha szól a computer a kocsiban, hogy kiégett a lámpa gurulj már el égőt cserélni. Rendben. Ezzel adok másoknak is munkát persze, ha erről az oldalról nézem. Jobban szeretem a dolgokat kézben tartani, persze bizonyos keretek között. Amihez nem értek, azt persze nem fogom sokak "jó" szokása szerint buherálni, hátha a kalapács, és a kombifogó megoldja.
  • Ulkesh
    Magam előtt látlak amint egy csőtörés közepén a megfelelő fórumot keresgéled a neten, miközben a szomszéd alul üti a mennyezetet, mert ömlik a fejére a víz. Még karikatúrának is jó lenne. Aláírás:
    Az ember aki mindent megold az internet segítségével.

De ha esetleg rosszul leszel, akkor se a mentőket hívjad, hanem irány a fórum, hisz minek mennél orvoshoz, hisz te okosabb vagy náluk is, megoldod saját kezűleg :D
  • Mardel
    Nem szoktam szervízeket hívogatni, max ha hardver jellegű a probléma, tehát hogy a hdd bad sectoros és cserére szorul vagy ha tönkremegy valami.
    Egyébként ott a net, ott a google csomó hibára megoldást lehet találni, csak kényelmes ember inkább kérdez.
    Én sem babusgatom a gépem bekapcsolom és használom, de lehet én csinálok valamit rosszúl, hogy ez nálam mac vagy osx nélkül és működik.
  • Ulkesh
    Szívesen megnézném az arcod, amikor valami probléma miatt felhívsz egy szervizt és benyögnék a telefonba, hogy ennyire segg hülye vagy, hogy még ezt sem tudod megoldani?

Már írtam, hogy a felhasználó nem akar informatikus lenni, csak használni akarja a gépét. Ha ezért lehülyézed, akkor ne haragudj, de igencsak ostoba és korlátolt vagy.

Én pl. azért használok itthon OSX-et, mert nap hosszat Windows-t és PC-ket használok, ezeken dolgozom, ezeket szerelem. Ha hazajövök NEM akarom ilyen marhaságokkal tölteni az időmet. Elvárom, hogy ha leülök az asztalhoz és megérintem az egeret akkor azonnal álljon rendelkezésre a rendszer, nem akarom babusgatni, takarítgatni, segédprogramokkal vacakolni, hogy működőképes maradjon. Egyszerűen működjön pont úgy mint a TV-m, mosógépem, DVD-m stb.
  • Mardel
    Lehet azért mert r=1 user vagy ami nem gond és a mac tényleg ilyeneknek való, aki segghülye az oshez az fizessen többet hogy megoldja a problémáit.
    De akkor ne jöjjö ide vitázni, hogy ez milyen jó.
  • Ulkesh
    Ugyanazokat a szoftvereket használom mindkét platformon, de egyrészt OSX-et 5-6 évente szoktam újratelepíteni (a mostani Hackintosh-on is az a rendszer fut amit évekkel ezelőtt a Mac Pro vásárlásakor telepítettem, pontosabban nem is telepítettem, mert a gép már telepített rendszerrel érkezett), másrészt itt nem kell telepítgetni, mer varázslókat futtatni, hanem fogom és behúzom az alkalmazást a helyére, ezzel a telepítés letudva. Ami Win alatt 5-10 perc, az itt 5-10 másodperc és ez messze nem túlzás.
  • Ulkesh
    "Ezt megint a nyolcmagos gépen, vagy apád MAcbookján csináltad...ez verni melled, ez még mindig nem az Apple érdeme, hanem a vasé, ami alatt van, az meg pc :)"

Ugyanezen a vason Windows 7 alatt miért nem működik a hasonló munka? Az is a vas miatt van? :D
  • Mardel
    A kérdés az hogy mind2t leszarom.
    Nem azért veszek meg dolgokat mert egy félig rágott alma van rajta, vagy mert az az Intel készítette kínai gyerekek keze által.
    Az ilyeneket meg meghagyom a sznoboknak, és feljövök ide derülni a sok marhaságokon amiket összehordanak.
  • Ulkesh
    "JUJ mennyi marhaság :D De te biztos jobban tudod annál a pár ezer embernél akik minden szart letesztelnek/megvizsgálnak, és annál a több milliónál akik vígan használják gond nélkül."

Gondolom az a pár millió meg aki a fórumokat sírja tele, hogy x videókártya nem megy y alaplappal, vagy x driver akad az y hardver driverével, garantáltan téved és majd Te megoldod a problémáikat, amik szerinted nem is léteznek :D

"Driver összeakadás pedig nem létezik. Mindenre van külön driver, tehát nem tudnak összeakadni mert közük nincs egymáshoz."

Látom nem túl sok hardverrel találkoztál még életedben :D

"És akkor te miért írsz a számítógépekről ha nyilvánvalóan fingod nincs róluk?
    Intel lap van bennük? Húha. Tudtad hogy lehet olyat venni külön is pc-re?"

Látom a szemellenződ eltakarja az írást és olvasni sem tudsz, de ha igen, akkor az értelmezés még nem megy.
    NEM arról van szó, hogy az Intel készített egy alaplapot és az Apple válogatott hozzá a piacról pár alkatrészt, hanem arról, hogy az Apple leadja a megrendelét, hogy adott teljesítményű gépre van szüksége, a designerük megtervezi a külsejét és az Intel mérnökei terveznek bele egy hardvert, amit a kis kínaiak legyártanak. Itt több cég szoros együttműködéséről van szó, nem arról, hogy te a kis buta elképzeléseid és a szűkre szabott pénztárcád alapján véletlenszerű hardvereket összeválogatva megépítesz egy gépet, ami vagy megy, vagy nem.

Nem véletlen, hogy az Intel a saját fejlesztései tesztelésénél is néha a Mac Pro hardverét használja.

" :D Igen vehetsz a sarki bótban is (bár többségében rendelik nem szokott raktáron lenni, mert drága, minőségben nem kiemelkedőek, biosuk meg elég buta szokott lenni, ezért nem népszerű alaplap márka).
    hát sajnos az epl ebben sem különleges :(("

- Nincs BIOS egy EFI alapú munkaállomásban
    - Szerintem nézz meg egy Mac Pro-t meg, hogy miként épül fel belülről

"Na és egyébként a geforce/radeon videochipet is az intel tervezi a mekekre? :DD na ennyit az intel által épített hülyeségről :)"

Ők tesztelik össze.

"Én meg mondtam hogy értelmes ember nem csomagol ki 110 filmet :) (és egyébként sem számít mennyi, ha már 2-nél nem lassul, 110-nél sem fog, tudhatnád már ha értenél a számítógépekhez, és a programozáshoz, és az oprendszerekhez egy picit is)."

Ezt a baromságot honnan vetted? 2 kitömörítés nem lassít, akkor 110 sem, ja mert azt a fekete lyukak számolják, nem a hardver amit terhel. Jesszusom és még a Mac userek a fanatikusok? :D :D

"jó hát ilyen elmebeteg, valós használattól messze eltérő teszteket én is csinálhatnék, de minek ha nem valós használat? :D"

Windows alatt nem is, mivel erre képtelen, de ha a rendszered képes lenne rá, akkor valós használat lenne, nálam ennél erőteljesebb igénybevétel is elő szokott fordulni és nem tesztelési célból, hanem napi rutinként.

"hol van csomó film? Én egyesével töltöm, és általában rövid időn belül meg is nézem. Nemtudom neked milyen neted van hogy 110-esével kell kicsomagolnod a filmeket hogy megnézd. Na meg honnan van időt megnézni mindazt? :D"

120 megabites sávom van és 1 epizód kb. 2-2,5 perc alatt töltődik le.
    Ha érdekel szorítok rá időt, bár konkrétan amiről szó van azt a családnak szedtem le.

"Itt megint látszik mennyire nem értesz a programozáshoz. Ha egy program nem többszálú nem fog vele az os csodát tenni, nem fog beleírni a programba és többszálasítani. Ha láttál volna már többszálú programkódot tudhatnád :)"

Nem is ezt írtam okoska. Hanem azt, hogy a több alkalmazás futását a rendszer szétosztja a többi mag között, hogy az összes mag egyformán legyen terhelve, szemben a Windows-al ami legtöbbször egy magra terhel mindent, ha az nem kezeli le önállóan a többmagos működést.

De aki egy BSD Unix erőforrás kezelését egy súlycsoportba helyezi a Windows megoldásaival, azt ne haragudj, de nem tudom komolyan venni.
  • Mardel
    OSX alatt kevesebb szarja van, még.
  • Oláh Herkules
    "Ok, de viszem az általam használt szoftvereket is, halkan jegyzem meg, hogy a komplett Creative Suite önmagában elvan jó 40 percig a telepítéssel :D"

akkor azt is jegyezd meg, hogy ennyi erővel bármilyen os-re fel lehet pakolni annyi szart hogy napokig telepíti :DD
  • Oláh Herkules
    mármint ütközésnél
  • Ulkesh
    "Gyere el hozzám, én fel tudom rakni 1.5 óra alatt a laptopomra. Két hónapja raktam újra, és én is meglepődtem, milyen gyors volt. "

Ok, de viszem az általam használt szoftvereket is, halkan jegyzem meg, hogy a komplett Creative Suite önmagában elvan jó 40 percig a telepítéssel :D

"Fél éve vettem lcd-t, igaz a csatornákat nem kellett beállítani, mert rádúgtam a HD boxot, és az összes csatorna ott volt, viszont fényt neked kell beállítani, vannak sémák, de én jobban szeretem a kézzel beállítani. "

A legtöbb mai készülék rendelkezik optikai szenzorral, ami segítségével a környezeti fények szerint állítja a TV megvilágítását.
  • Oláh Herkules
    hát azért nem biztos hogy a leharcolt sokéves bmwd jobb védelemnek bizonyulna mint egy gagyinak érződő mai modern autó.
  • Ulkesh
    "Ezt a windows a win95 ota tudja. Az explorer plugin-jei vegzik a megjelenitest."

Elméletben, gyakorlatban meg egyrészt a legtöbb formátumot nem ismeri, amit meg igen azt elég lassan kezeli. Mondom anpi szinten használom a Vistát, nem kellene magyarázni olyat, amit naponta látok magam előtt.

"Meg valami: Arak!
    A mac pro-k es a veluk azonos tudasu hp munkaallomasok ara azert kozel egyforma"

Nézted azokat az árakat?
    Közel azonos hardver esetén a HP munkaállomása csekély 1200 dolcsival drágább.

"Nemelyik tajvani es koreai gyarto ezert kepvisel jobb minoseget, mert a sajat markas termekeiket nem a nepi kinaban gyartatjak, hanem otthon tajvanon vagy del koreaban, ahol azert jobb a munkaero minosege."

Gondolom az én régi Mac Pro-m és anyám iMac-je akkor azért kifogástalan, mert Európában gyártották :D
    (Made in Ireland, Cork)
  • Oláh Herkules
    *minőség helyett hozzáértéssel
  • Oláh Herkules
    amd procikhoz hol lehet intel lapot találni? :D
    Egyébként p4-eket is százezres nagyságrendben adták el anno :D tudod a márkahűség nem jár mindig együtt a minőséggel :)
  • narumon
    "vagy csak szeretnéd látni rajta :)"

Inkább úgy mondanám, hogy aki nem látja az minimum vak, de valószínűleg kezei sincsenek mert tapintani is lehet.
  • narumon
    "Pff. Én egy büdös fillért nem adnék ki a kocsim izzócseréjére. Ez az igazi lehúzás, hogy szándékosan alkotnak valamit úgy"

Ezt embere válogatja. Ki tudnám cserélni otthon is, de minek? Szól a computer, hogy kiégett a jobb első, elkanyarodok a bömbi felé, kicserélik és megyek tovább.
    A te mondatoddal élve, nekem büdös sokat kéne, hogy fizessenek hogy én cseréljem ki az izzót.
  • narumon
    "mert drága, minőségben nem kiemelkedőek, biosuk meg elég buta szokott lenni, ezért nem népszerű alaplap márka)."

Khm, drága, minőségben az egyik legjobb (ha nem a legjobb), bios az nem buta csak nem tuningra találták ki, minden normális gyártó ezzel építkezik, ha nem gamer piacról van szó akkor az intel alaplap az elsődleges választás. Magyarországon is tízezres nagyságban adják el évente. Ennyit erről.
  • Oláh Herkules
    vagy csak szeretnéd látni rajta :)
  • Oláh Herkules
    "Ezt, hogy? Úgy tudom nagyon sokan panaszkodtak, amit, hogy a legtöbb progi nem használj ki a dual, és a quad erejét, OS-től függetlenül. Vagy az OSX újra írja a progikat...na ne..."

hát úgy hogy néha néha feltűnik a fórumokon egy két ilyen holdkóros aki gyakorlatilag lehülyézi az összes programozót a világon, mert ezek a programozók nem tudnak valamit amit ő már igen :DDDD
  • pixx
    "Hát igen, erről van szó. Ha a program írója hülye volt, akkor a rendszer nem tud vele mit kezdeni, az OSX ennél "okosabb" mert ha a program nincs felkészítve a több magra, akkor a folyamatokat a rendszer önállóan szétosztja a magok között"

Ezt, hogy? Úgy tudom nagyon sokan panaszkodtak, amit, hogy a legtöbb progi nem használj ki a dual, és a quad erejét, OS-től függetlenül. Vagy az OSX újra írja a progikat...na ne...

"Tegnap DVD-ket konvertáltam át H.264-re, mert úgy kevesebb helyet foglal el. Ment 4 konvertálás 4 elindított Handbrake-en, közben másoltam fel két DVD-t egy időben, ment a letöltés 12 MB/sec-el (torrent), és a TV-re nyomattam a családnak 1080P-ben az Up-ot. Emellett ment Mail, Safari, iTunes, iPhoto, Photoshop, Indesign, Acrobat, Distiller és egy nagyobb munkát FTP-n toltam kifele."

Ezt megint a nyolcmagos gépen, vagy apád MAcbookján csináltad...ez verni melled, ez még mindig nem az Apple érdeme, hanem a vasé, ami alatt van, az meg pc :)
  • syn7h37ic
    Pff. Én egy büdös fillért nem adnék ki a kocsim izzócseréjére. Ez az igazi lehúzás, hogy szándékosan alkotnak valamit úgy, hogy semmihez se tudjál hozzányúlni, még az olyan magától értetődő dolgokhoz sem, mint egy izzócsere.
    És ez az üzletpolitika érvényes lesz lassan mindenhol kivétel nélkül. Vedd meg, használd, ha rossz dobd ki, és vegyél újat (esetleg javítás kizárólag márkaszervizben) A régi mobilom (amit már régóta nem használok) a mai napig működik,pedig az már lassan 10 éves, jelenleg is a vésztartalék szerepet tölti be, ha megadta magát az aktuális mobilom, és nincs mihez nyúlni. Párszor jól jött. A régi cuccokat legalább összerakták, a mostani elektronikai termékek élettartama maximum 2 év. És ez mindegyik cuccra igaz, a mobilon keresztül jelen iPad-on át egészen akármelyik PC-ig, vagy asztali DVD lejátszókig...
  • Oláh Herkules
    "A szabvány annyit jelent, hogy nagy valószínűséggel a két hardverelem működni fog együtt, de a valóságban ez sem igaz. De az aztán végképpen nem igaz, hogy egy Asus videókártáyt úgy készítsenek el, hogy egy Gigabyte lapban is a maximális teljesítményt hozza ki, a hozzá készült driver esetén sem 100%, hogy egy másik gyártó másik driverével nem fog összeakadni."

JUJ mennyi marhaság :D De te biztos jobban tudod annál a pár ezer embernél akik minden szart letesztelnek/megvizsgálnak, és annál a több milliónál akik vígan használják gond nélkül.
    Azok is hazudnak akik asus és gigabyte lapban lemérték az asus videokártyájuk teljesítményét és ugyanakkora volt (és lehet ide a többi gyártót is ide helyettesíteni, mert mindent összevissza tesztelnek). (és amúgy is a gyártók összeesküdtek a user ellen, lefizetik a számtech újságokat is hogy ne derüljön ki sötét titkuk, sőt a holdraszállás is kamu volt :DDD)
    Driver összeakadás pedig nem létezik. Mindenre van külön driver, tehát nem tudnak összeakadni mert közük nincs egymáshoz. Az összeakadás szöveg olyan mindenes válasz arra hogy "nem tudom mi baj". Driver bug lehet, és bizony az macen is lehet ugyan úgy.

"Amiről fingod sincs ne írjál. A Mac Pro lapokon gondolom véletlenül van feltüntetve, hogy Intel Designed."

És akkor te miért írsz a számítógépekről ha nyilvánvalóan fingod nincs róluk?
    Intel lap van bennük? Húha. Tudtad hogy lehet olyat venni külön is pc-re? :D Igen vehetsz a sarki bótban is (bár többségében rendelik nem szokott raktáron lenni, mert drága, minőségben nem kiemelkedőek, biosuk meg elég buta szokott lenni, ezért nem népszerű alaplap márka).
    hát sajnos az epl ebben sem különleges :((

Na és egyébként a geforce/radeon videochipet is az intel tervezi a mekekre? :DD na ennyit az intel által épített hülyeségről :)

"Én 110-ről beszéltem."

Én meg mondtam hogy értelmes ember nem csomagol ki 110 filmet :) (és egyébként sem számít mennyi, ha már 2-nél nem lassul, 110-nél sem fog, tudhatnád már ha értenél a számítógépekhez, és a programozáshoz, és az oprendszerekhez egy picit is).

"Tegnap DVD-ket konvertáltam át H.264-re, mert úgy kevesebb helyet foglal el. Ment 4 konvertálás 4 elindított Handbrake-en, közben másoltam fel két DVD-t egy időben, ment a letöltés 12 MB/sec-el (torrent), és a TV-re nyomattam a családnak 1080P-ben az Up-ot. Emellett ment Mail, Safari, iTunes, iPhoto, Photoshop, Indesign, Acrobat, Distiller és egy nagyobb munkát FTP-n toltam kifele."

jó hát ilyen elmebeteg, valós használattól messze eltérő teszteket én is csinálhatnék, de minek ha nem valós használat? :D

"Jaja, hisz ha ott van egy csomó film, akkor inkább egyesével ökörködsz, mert a géped és a rendszered nem alkalmas a feladatra, így számodra nem is életszerű ez a feladat. Megértem, hisz Windows-os vagy."

hol van csomó film? Én egyesével töltöm, és általában rövid időn belül meg is nézem. Nemtudom neked milyen neted van hogy 110-esével kell kicsomagolnod a filmeket hogy megnézd. Na meg honnan van időt megnézni mindazt? :D

"Hát igen, erről van szó. Ha a program írója hülye volt, akkor a rendszer nem tud vele mit kezdeni, az OSX ennél "okosabb" mert ha a program nincs felkészítve a több magra, akkor a folyamatokat a rendszer önállóan szétosztja a magok között"

Itt megint látszik mennyire nem értesz a programozáshoz. Ha egy program nem többszálú nem fog vele az os csodát tenni, nem fog beleírni a programba és többszálasítani. Ha láttál volna már többszálú programkódot tudhatnád :)

De ha szerinted nem így van akkor mond meg annak a sok "hülye fasz" programfejlesztőnek, hogy ne szüttyögjenek a programok többszálúsításával mert a mekkos bizony megcsinálja azt amit se a linux, se a windows, se a solaris, és semmilyen másik rendszer nem tud, na meg az intelnek is szóljál, ők is évek óta az egyszerűen megvalósíthatü többszálúsítás problémájával szüttyögnek, inkább kevesebb sikerrel.

Külön folyamatok indítása is csak a programtól függ (bár gondolom azt sem tudod mi a különbség a folyamat és a szál között), ezeknek külön cpu-ra való szétosztása-ra már a windows95 is képes, xp már elég jól, azóta meg csak fejlődtek az algoritmusok (a felsőoktatásban van is tantárgy ehhez kapcsolódóan, operációs rendszereknek hívják).
  • pixx
    "Jess, ez a G5-ös iMac-re volt jellemző, ezelőtt 6 évvel (kellett egy SMC reset és nem pörgött többé eszetlenül, vagyis ki kellett húzni a konnektorból egy percre, gyakorlatilag a frissítés bekavart az SMC beállításokba és ezt kellett resetelni)."

Mint mondtam Imac-re volt igaz, aztán Macbook-ra, fent van a fórumon, keresd ki.
    Sokan bajlódtak ezzel a problémával akkor. Tudom mit olvastam.

"Telepíts fel nekem egy PC-t 1,5 óra alatt úgy, hogy minden driver fent legyen és minden alkalmazás is felkerüljön, adatokkal, beállításokkal, levelezéssel, böngésző beállításokkal stb. együtt. Ezt OSX alatt meg tudod tenni, Windows-nál a délutánod rámegy :D"

Gyere el hozzám, én fel tudom rakni 1.5 óra alatt a laptopomra. Két hónapja raktam újra, és én is meglepődtem, milyen gyors volt.
    "Nem kell. Látom régen vettél már TV-t :D
    A csatornákat automatika keresi ki (max a sorrendjüket állítgathatod, de azt is csak egyszer kell, mert jó esetben ezeket a videó és DVD felvevő is átveszi, a fényerőt a környezeti fényekhez automatikusan állítja, a színt meg sémák közül választod ki, vagy szintén automatika kezeli. "
    Fél éve vettem lcd-t, igaz a csatornákat nem kellett beállítani, mert rádúgtam a HD boxot, és az összes csatorna ott volt, viszont fényt neked kell beállítani, vannak sémák, de én jobban szeretem a kézzel beállítani.

• asysoft
    Fogalmam sincs, mint írtam, a szintén futó Firefoxra pl nem váltott át, aztán mire force quit dolog eszembe jutott, helyreállt, s a videó helyére egy kékes ikon került.
  • narumon
    "hogy feleannyiert megkapja ugyanazt a minoseget kozepkategoriaig - csakhat KIA lesz a hutomaszkra irva:)"

Azért ez már egy másik topic, de csak annyit, hogy haverom kia-ja feleannyi volt mint az én BMW-m, de ez az utolsó fillérig meg is látszik rajta.
  • G_ArchAngel #243
    Verfanboynak lenni jobb, vagy szuklatokoru antiApple-fannak...?
    Ez itt a kerdes...
  • G_ArchAngel #242
    Del-Korea tenyleg mas minoseget kepvisel: ha 'hulyemagyar' szamara nem csak a BMW/Audi/VW/Mercedes lenne az auto, akkor rajonne, hogy feleannyiert megkapja ugyanazt a minoseget kozepkategoriaig - csakhat KIA lesz a hutomaszkra irva:)
  • kvp
    "Téves, eléggé egységes az a fájlkezelés, viszont teljesen más logikát követ, mint a Windows, ezért sok áttérőnek fura.
    Pl. itt a könyvtárak is objektumok, min a fájlok, ezért ha bemásolsz egy X mappát egy másikba, ahol már van X nevű mappa, akkor nem összefűzi, hanem felülírja. De mivel maguk az alkalmazások amiket elindítasz (.app), vagy a legtöbb rendszerelem szintén valójában mappa és nem egyetlen fájl, így ez ennek fényében logikus. Csak ezt ismerni kell és akkor nincs meglepetés.
    Fájlkezelők meg itt is vannak, amik ilyen esetben rákérdeznek, hogy felülírja, vagy összefűzze."

Ez filozofiai kerdes. Mindket rendszer alatt file-ok es konyvtarak vannak. A microsoft alapbol rakerdez. Az apple alapbol felulir. Mindket megkozelitesnek vannak elonyei... (en szemely szerint jobb szeretem ha nem vesztek adatot egy egermozdulat miatt)

"Pl. rengeteg Photoshop, Illustrator, Indesign állomány van a gépemen, ezeket Windows alatt csak külsős alkalmazásaal, vagy a saját alkalmazásán belül tudom tallózni, ha valamit keresek. OSX-en a Quicklook-nak hála egy pillanat alatt át tudom tekinteni a teljes mappa tartalmát úgy, hogy látom az előnézeti képeket és egy space leütésre nagyban is megnézhetem. Ezek apróságok, de nagyon megkönnyítik a munkát."

Ezt a windows a win95 ota tudja. Az explorer plugin-jei vegzik a megjelenitest. Ezert lehet explorer-ben video preview-t kerni thumbnail nezetben. Persze ha nincs telepitve az adott alkalmazas vagy az nem regisztralt be plugin-t, akkor nem fog menni. Ez osx-en is ugyanigy van, tehat az alkalmazasok regisztraljak a sajat megjelenitojuket. A megoldas ose meg az os2-bol szarmazik, tehat ibm-microsoft kooperaciobol. Ha viszont valaki nem hasznalja a win-ek meglevo szolgaltatasait, mert nem hajlando a beepitett filekezlot hasznalni, akkor ertheto, hogy nem talalja. A ket rendszer mukodese jobban hasonlit egymasra mint az a felhasznalok gondolnak, csak mivel egyik tabor sem nezi meg rendesen a masik rendszeret ezert nem veszik eszre. Engem pl. a linux (debian) es a win (xp) kozti kulonbseg sem zavar, mert mindket rendszert be tudom ugy allitani, ahogy nekem tetszik, es onnantol nagyjabol egyforman neznek ki es mukodnek. (sot meg az aktualis SE telefonom gui-ja is ugyanugy mukodik, mondjuk az nagyobb barkacsolas volt, de rendes multitask, vagolap es flash azert alapbol volt abban is, csak a kijelzo kisebb)

"Ismerősöm Thinkpad-et használ és hiába mondom neki, hogy a bal klikk helyett elég ha kétszer rákoppint a felületre és a scroll ott van oldalt a tochpad-on, nem kell pointerrel húzkodni oldalt a sávokat. Nem érdekli, mert azt tanulta, hogy a gomb az gomb és egyébként is nem akar új dolgokat megtanulni."

Ha mar thinkpad akkor trackpoint. En meg azt szeretem. A scroll egyebkent regen ugy volt, hogy kozepso gomb (space alatt kozepen) es joystick barmerre. A jobb es bal egergomb ugyancsak a space alatt van, igy ket ujjal lehet egerezni gepeles kozben, a kez felemelese nelkul. (a trackpoint joystick altalaban kozepen van a gombok kozott)

Touchpad-nek meg igazabol akkor van ertelme, ha nem relativ, hanem abszolut koordinatakat hasznal, tehat nem kell huzogatni rajta az ujjat, hanem a touchpad megfelelo helyere bokve a kepernyo megfelelo helyere kerul a mutato. Ezt az apple sem tudja hozni, a szep nagy tenyernyi touchpad is csak annyit er mint egy belyegnyi, mert relativ koordinatas. Persze ha abszolut koordinatas lenne akkor mar digitalizalo tablanak hivnak es hasznalni is lehetne...

Meg valami: Arak!
    A mac pro-k es a veluk azonos tudasu hp munkaallomasok ara azert kozel egyforma, mert ugyanarrol a kinai gyartosorrol kerulnek le, mivel mindkettot a foxconn gyartja. A minoseg meg azert olyan gyenge, mert gyerekmunkaval nem lehet jobbat elerni. Nemelyik tajvani es koreai gyarto ezert kepvisel jobb minoseget, mert a sajat markas termekeiket nem a nepi kinaban gyartatjak, hanem otthon tajvanon vagy del koreaban, ahol azert jobb a munkaero minosege.

Ha meg valaki barkacsolni akar, akkor barmit lehet barmennyibol. En is epitettem intel alkatreszekbol egy 64 bites core2-es venti mentes desktop gepet 30 ezer forintbol, de ez mar tenyleg extrem ar es barkacsolas. (nemi sajat aramkor is van benne, de eredetileg ipari gepnek keszult) Es azert szerintem a forumon van par ember, aki tud autot, mosogepet, mikrosutot es vizvezeteket szerelni es neha szokott is. En pl. szoktam, de csak ha kell. (hobbik: modellvasut, robotika, termeszetfotozas) Az egyik alap filozofiam az, hogy ha nem ertek hozza vagy nem hasznalom, vagy ha kell, akkor eloszor megtanulom. A mai technikai szint azert meg nem olyan bonyolult, hogy egy ember ne lenne kepes megerteni az osszes altala hasznalt gep mukodeset vagy a gyogyszerek es a szintetikus elelmiszerek alap hatasmechanizmusaival tisztaban lenni.
  • Mardel
    Úristen.

Ebben a vérfanboyságban az a jó az Applenek hogy sok ilyen idióta van akiket meg lehet dumálni, és nekik nem is kell reklámozni a terméküket, mert az ilyen vérfanboyok úgyis eladják.

"Think different."
  • WoodrowWilson
    Sose értettem mire jó ez a vérfanboyság. Mindenesetre vicces:)
  • FoodLFG
    "DE az Apple gépeket maga az Intel tervezi meg elektronikailag, az utolsó csavarig úgy van kitalálva, hogy minden, mindennel tökéletesen együttműködjön, legyen szó hardverről, vagy szoftverről."
    Baz, ez mekkora modoros, sznob mondat volt már, mindjárt hányok. XD

Te nem ez a zavarodott Handrás vagy ?
    http://www.youtube.com/watch?v=w4TpfVSDnWc
  • FoodLFG
    Bohóc stív dzsobsznak üzenek, hogy a saját anyját nézze hülyének. Az biztos megveszi a szarjaikat.