476
  • Ulkesh
    Hát tudod seggtörlésre az alma logó nem annyira alkalmas, erre az emberek zöme inkább a Windows zászlót használja :D
  • Ulkesh
    "Nyugodtan olvasd vissza, amit írtál, állításod sserint az OSX azért olyan jó, mert nem kell millió egy gépen futnia, erre írtam a többféle gépet.
    Vagy az Apple minden gép alá fejleszt egy osx-et, amit nem hiszek, vagy kapsz egy driver lemezt, ahonnan települ minden, mert a kettő nem ugyanaz."

Ha nem érted, hát nem érted.
    Nagyon bonyolult elképzelni, hogy minden gép esetén az adott rendszerkomponenseket (nem, nemcsak a driverekről van szó), az adott hardverhez igazítják és mikor telepíted a rendszert, akkor annak a hardvernek megfelelő rendszer kerül fel. Nem véletlenül 6,5 GB az OSX telepítője.

"Az ironáit látom nem érted szmájli a mondat végén, nem magától támogatja az Apple az MS, hanem mert kötelező, mielőtt megkérdeznéd, hogy miről beszélek gondolom tudod, hogy elég nagy részesedése van az Ms-nek az Apple-ban, amit Jobs bácsi csak tudomsául"

A MS kb. 10 éve 150 millió dollárt adott az Apple-nek amit azóta az rég visszafizetett, jelenleg a Microsoftnak NINCS részesedése az Apple-ben.

"Amúgy ha az Apple csak király cuccokat csinál, hogy lehet, hogy az elmúlt 20 évben egyetlen egy olyan alkalmazást sem csináltak mint az MS office?"

Gondolom az iWork-ről még nem hallottál :D
  • dyra
    Emberek akárki akármit mond én megértem az Ipad sikerét. Egyben van a cucc szoftveresen és hardveresen. E z az amit nagyon tud az Apple. Samlang mentes cuccok gyártása csak a lényegre koncentrálva. És nagyon jó anyagválasztás nagyon jó anyagokkal. Teljesen mértékben érthető a sikerük!
  • pixx
    :)
  • Justil
    te mondd, és legalább 3-rétegű wc papírral törli ki a mek a seggedet, vagy arra már nem futotta dzsobzéknál? :)
  • pixx
    Nyugodtan olvasd vissza, amit írtál, állításod sserint az OSX azért olyan jó, mert nem kell millió egy gépen futnia, erre írtam a többféle gépet.
    Vagy az Apple minden gép alá fejleszt egy osx-et, amit nem hiszek, vagy kapsz egy driver lemezt, ahonnan települ minden, mert a kettő nem ugyanaz.

"Fordítva, az Apple támogatja az MS-t, mert a gépeire fel lehet rakni a Windows-t és az OSX telepítő DVD-jén még a Windows-os driverek is ott vannak."
    Az ironáit látom nem érted szmájli a mondat végén, nem magától támogatja az Apple az MS, hanem mert kötelező, mielőtt megkérdeznéd, hogy miről beszélek gondolom tudod, hogy elég nagy részesedése van az Ms-nek az Apple-ban, amit Jobs bácsi csak tudomsául

Amúgy ha az Apple csak király cuccokat csinál, hogy lehet, hogy az elmúlt 20 évben egyetlen egy olyan alkalmazást sem csináltak mint az MS office?
  • Ulkesh
    "Sőt nincsen két külön processzor se bennük, sőt nincs több fajta videókártya se...ha jól tudom kb. 10 féle számítógépük teljesítménytől függően, de lehet több.
    Ez szánalmas volt…"

Az a szánalmas, ha hülyeségeket írsz.
    Adott géphez adott rendszert kapsz, de ha a dobozos rendszert vásárolod meg, akkor is a gépednek megfelelő komponensek kerülnek feltelepítésre.

"És ezt véletlenül találtam a rar-os fájlodra, apple gépen egy 8 gigás fájl kicsomagolása alatt megadta magát kicsit az OSX, emberünk felrakott rá wint, az alatt meg nem halt le a rendszer…"

Kapásból tudok kb. 10 alkalmazást ami hibátlanul kicsomagol ennél sokkal nagyobb tömörített állományokat is, de rajta, örülj, hogy találtál egy ellenpéldát :D

De azért ez beszédes: "Ez már nekem is beugrott, és próbáltam ott is, a RAR-kitömörítés ott sem volt gyors (másfél óra alatt csomagolta ki a 8 GB-ot, persze tudom hogy ez nem tekinthető semmilyen mértékmutatónak), viszont közben nem halt meg a rendszer."

Másfél óra??? Egy 32 GB-os bluray image kicsomagolása van vagy kemény 1,5 perc….
    Ott valami hardveres gubanc lesz, valószínű a vinyójával.

---

"A win még az Apple cuccait is támogatja, hiszen fel lehet rá rakni win-t :)"

Fordítva, az Apple támogatja az MS-t, mert a gépeire fel lehet rakni a Windows-t és az OSX telepítő DVD-jén még a Windows-os driverek is ott vannak.
  • pixx
    A win még az Apple cuccait is támogatja, hiszen fel lehet rá rakni win-t :)
  • pixx
    "Pl. mennyivel lenne stabilabb és optimalizáltabb a Windows, ha konkrét vasra lenne készítve és nem úgy, hogy minden vackon valamilyen szinten működnie kelljen?"

Akkor az Applenek egy gépe van, nincs többfajta proccesor felépítésű hordozható, és asztali, illetve különböző teljesítményű. Sőt nincsen két külön processzor se bennük, sőt nincs több fajta videókártya se...ha jól tudom kb. 10 féle számítógépük teljesítménytől függően, de lehet több.
    Ez szánalmas volt...

"bben szerintem leírtam mindent, ha nem tudod értelmezni, hogy mi az a minden alkalmazás, beállítások stb. akkor sorry." Állításod szerint azért nem tudod fellőni neked a wint teljesen ahogy szeretnéd, mert az adobe 40 perc alatt megy fel neked win alatt.
    Gondolom OSX alatt mindez felmegy 10 perc alatt, amit igen érdekesnek találok, de mindegy...

És ezt véletlenül találtam a rar-os fájlodra, apple gépen egy 8 gigás fájl kicsomagolása alatt megadta magát kicsit az OSX, emberünk felrakott rá wint, az alatt meg nem halt le a rendszer...

Nevess velem :) az utolsó beíráson...
  • Ulkesh
    "Ha az illeto ert hozza, akkor nincs kulonbseg. Ket azonos tudasu mernok kepes azonos eredemenyt kihozni mindket rendszerbol."

Persze, gondolom otthon a garázsban alaplapot is tervezel és az nVidia, meg az Intel a közvetlen beszállítód :D
    Istenem, de sok okos ember jár erre :D

"a windows nt kernel nagyon regi, 1993-ota letezik"

1989 óta.

"kozvetlen elodje az os/2-es volt, annak az elodja a vax vms"

Fordítva.
    Előbb a MS és az IBM közös rendszeren dolgozott ez volt az OS/2, aztán szétváltak az útjaik és az IBM folytatta az OS/2 fejlesztését, a Microsoft meg új alapokra helyezve a fejlesztést új fejlesztőcsapatot szervezett, akik elsősorban a VMS és az RSX-11 alapjait vették figyelembe (nem véletlenül, hisz a csapatot ezen rendszerek fejlesztőiből verbuválták.

"-a macosx egy oszver rendszer"

Mint a Windows is, hisz az is gyakorlatilag mindenhonnan vett ötleteket :D

"A hardveren nem sok mulik, de fontos hogy mig a microsoft barmilyen hardvert tamogat valamilyen szintig, addig az apple meg a regebbi sajat rendszereit sem mindig akarja."

Gondolom ezért támogatta a Snow Leopardi-ig az OSX G3-ig az összes hardvert. Kb. mintha a Vistát úgy adták volna ki, hogy P2-n is zökkenőmentesen futott volna.

"A macos egy fix filozofiat eroltet, amitol nem hagy elterni, meg komoly hackelesek aran sem."

Ezt kifejthetnéd, mert nem látok semmilyen erőltetett filozófiát. Kíváncsi vagyok mi az amit Windows alatt megtehetsz, de OSX alatt nem.

" A rendszert ugy terveztek, hogy hulyek is tudjak hasznalni. Cserebe szinte csak hulyek hasznaljak, tovabba olyanok akik nem akarnak gondolkodni es inkabb alkalmazkodnak ahhoz amit kapnak."

Ez egy igencsak ostoba, és korlátolt megjegyzés egy korlátolt elmétől.

"Dolgozni mar nehezebb vele, kiveve ha valaki kreaktiv mert akkor ennel bonyolultabb rendszerrel valoszinuleg mar nem is boldogulna."

Értem, szóval könyvelni PC-vel lehet jobban, ezt aláírom. De a legtöbb számítógépen végzett munka, még a szövegszerkesztés is kreativitást igényel, ergo minden másra jobb a Mac.
    Mindenesetre elmagyarázhatnád, hogy grafikusnak, építésznek, zenésznek, vágónak, webdesignernek stb. miért is kéne többet érteni a gépéhez, mint az adott alkalmazást amivel a kenyerét keresi használja, esetleg a szórakozását kiszolgáló zenei, videós stb. alkalmazások kezelését?

Nem az az operációs rendszer feladata, hogy a mélyben észrevétlenül meghúzódva kiszolgálja a rajta futó alkalmazásokat és ezzel a felhasználót? Nem az az rossz operációs rendszer és felhasználói felület elsődleges ismérve, hogy indokolatlanul előtérbe kerül és zavarja a munkát?

"de az utolso ami meg elegans volt az a macos9 volt, ami egy igazi kooperativ, memoriavdelem nelkuli rendszer mint a win3.1-es. Viszont egyszeru volt, keves funkcioval es nehez volt elrontani"

De bármely hibás alkalmazás pl. a Netscape rendszeresen sírba vitte az egészet. Úgy volt szar, ahogy volt, ha nem vált az Apple, akkor ma már azt se tudnánk, hogy létezett ilyen cég. Az volt a legnagyobb hibájuk, hogy azt a hulladékot foltozták évekig, ahelyett, hogy írtak volna egy normális rendszert.

" Amiota az apple atallt a unix alapu megoldasra eleg kaotikus lett minden a motorhazteto alatt"

Most muszáj azt mondanom, hogy aki hülye csak annak kaotikus egy logikusan felépített struktúra.

"Aztan amikor efi alatt kell ujratelepites nelkul megjavitani egy mac-et, adatvesztes nelkul…"

Efi alatt, ja és mégis Inteles lapnál hogyan? :D

Nem egyszerűbb bebootolni Single User-ként és terminálban megoldani, vagy ha a rendszer bootképtelen, akkor külső meghajtóról ugyanezt megtenni?
    Vagy ez már túl bonyolult egy Windows usernek?

"A 110 filmes viccben az a jo, hogy az apple felhsznalo eszre sem vette, hogy a szoftver a filmeket egymas utan pakolta ki a tomoritett file-okbol csak errol nem szolt."

Sajna nem, párhuzamosan dolgozta fel a csomagokat.

"Barmilyen mas esetben a merevlemez feje meghulyult (belassult) volna az oda-vissza ugralgatastol."

Egy raid tömbbe szervezett rendszer esetén ez nem olyan nagy probléma.

" Az osszes tobbi egyebkent teljesen realis, meg egy atlag P4-es is kepes ilyen dolgokat csinalni"

Persze, mint írtam, azonos hardveren próbáltam ugyanúgy dolgozni Windows 7 alatt is.
    Azóta csak ritkán használom, mert felejtős volt.

"Mindezt egy sima winxp is meg tudta csinalni, amit pont akkoriban adtak ki amikor az elso macosx-et…"

Nana, az első OSX még az NT4 idején jött ki. :D
    Igaz csak 6 hónap a különbség.

"Egyforma hardver, egyforma szoftverek, egyforma belso mukodes, csak a grafikus felulet nez ki maskeppen."

Csak picit lassabb a Windows 7 ugyanazon a vason, legalábbis Photoshop-ban, Maya-ban, Cinema4D-ben, Handbrake-ben, tömörítéseknél és még a mindkét platfomon létező tesztprogramoknál (Cinebench, GeekBench). Végül is az 15-30% különbség nem számít ugyebár….

De mint mondtam, használja mindenki elégedetten a Windows-t, a legyek sem tévednek :D
  • A1274815
    "-a windows nt kernel nagyon regi, 1993-ota letezik, kozvetlen elodje az os/2-es volt, annak az elodja a vax vms, '93 ota sokat fejlodott, de a kernel alapveto mukodese nem valtozott, egy batch orientalt multiuser kernelre epitett desktop os"

Itt van egy kis hülyeség, de szerencsére többnyíre igaz.
    1988: OS/2 fejlesztés alatt volt ugyan, ráadásúl akkoriban közös fejlesztés alatt. DEC-nél éppen megszakították a "Mica" OS fejlesztését és Dave Cutler egy csapat mérnökkel átigazolt a Microsofthoz OS/2 NT-ét fejleszteni.
    1991: A Win3.0 sikeres -> OS/2 API-ja kukába helyette pedig jön a Win32API. IBM-nek bemutatják a Win32 API-t míg ők OS/2 32API-t akarnak. -> Elválnak az útjaik. OS/2 NT => Windows NT
    1992: A Win3.1/3.11 még sikeresebb
    1993: A Windows NT 3.1 kiadása.

A Microsoft Dave Cutleréket éppen azért szerződtette, hogy egy sokkal jobb komoly válalati szegmensbe alkalmasabb kernmelre cseréljék az OS/2 addigi kerneljét, amely ráadásúl teljesen másképpen működik. És ha belüről megnézed a két kernelt ténylegesen semmi közük egymáshoz azon kívűl, hogy az ntoskrnl.exe + hal.dll-nek az os2krnl-t kellett volna lecserélnie.
  • narumon
    Esetleg olvasd el mégegyszer a mondatomat!
  • syn7h37ic
    Nem csak az időt nem tudod pénzért megvenni....
  • kvp
    "Had ne kelljen leírnom még egyszer, hogy hangyányi különbség, amit a legoPC-s agyak általában képtelenek befogadni, hogy nem mindegy, hogy te válogatod össze az alkatrészeket 6-8 gyártó különböző termékéből, vagy 1 gyártó tervezi meg a komplett gépet és teszteli le az utolsó csavarig, és még a rendszert is ő készíti el az általa gyártott gépre."

Ha az illeto ert hozza, akkor nincs kulonbseg. Ket azonos tudasu mernok kepes azonos eredemenyt kihozni mindket rendszerbol. A gond igazabol ott van, ha valaki nem ert hozza, de ok vehetnek markas pc-t is. Sajnos ez a mac-eseknel is gond, csak ott a rendszer nem hagyja, hogy hibazzanak, mert sokmindent nem szabad megcsinalni. (igazabol lehetne, de nem hagyja, ez filozofia kerdese)

Par megjegyzes:
    -a windows nt kernel nagyon regi, 1993-ota letezik, kozvetlen elodje az os/2-es volt, annak az elodja a vax vms, '93 ota sokat fejlodott, de a kernel alapveto mukodese nem valtozott, egy batch orientalt multiuser kernelre epitett desktop os
    -a macosx egy oszver rendszer, ami a mach kernelbol, a bsd unix library-jaibol (ez van licenszelve a windows halozati stack-jeben is) es a gnu segedprogramjaibol all, a nextstep ablakozo rendszerevel es az sgi irix grafikus alrendszerevel, szoval egy igazi kereskedelmi unix-rol beszelhetunk (szinte minden komponens ingyenes, de azert sikerult erte penzt kerni)

A ket rendszer alatt futo hardver ma mar mindket esetben pc, mig regen a mac-ek alatt powerpc volt, mint ma a ps3, a wii vagy az xbox360-as konzolok alatt. A hardveren nem sok mulik, de fontos hogy mig a microsoft barmilyen hardvert tamogat valamilyen szintig, addig az apple meg a regebbi sajat rendszereit sem mindig akarja.

A felhasznaloi elmeny mindket operacios rendszernel mas. A windows egy inkabb mernokoknek keszitett rendszer volt, amit addig barkacsoltak amig hasznalhato nem lett, cserebe mostanra mindenki tudja hasznalni, es mindeki ugy es arra ahogy es amire akarja. A macos egy fix filozofiat eroltet, amitol nem hagy elterni, meg komoly hackelesek aran sem. A rendszert ugy terveztek, hogy hulyek is tudjak hasznalni. Cserebe szinte csak hulyek hasznaljak, tovabba olyanok akik nem akarnak gondolkodni es inkabb alkalmazkodnak ahhoz amit kapnak. Cserebe nem is kell gondolkodniuk. Ez sok hozzerto embernek is jo, aki olyan gepet keres, ami vegre tiltja szamukra a gondolkodast, ami kikapcsolodaskeppen mindenkeppen jo. Dolgozni mar nehezebb vele, kiveve ha valaki kreaktiv mert akkor ennel bonyolultabb rendszerrel valoszinuleg mar nem is boldogulna.

Van tapasztalatom a macos-ekkel (az elsotol kezdve, ami meg csak fekete feher volt), de az utolso ami meg elegans volt az a macos9 volt, ami egy igazi kooperativ, memoriavdelem nelkuli rendszer mint a win3.1-es. Viszont egyszeru volt, keves funkcioval es nehez volt elrontani, mivel a rendszer jo resze be volt egetve az alaplapba egy eprom chip-be. Amiota az apple atallt a unix alapu megoldasra eleg kaotikus lett minden a motorhazteto alatt, de a legtobb apple user azert nem fut bele mert soha nem hasznalja igazan a gepet. Aztan amikor efi alatt kell ujratelepites nelkul megjavitani egy mac-et, adatvesztes nelkul...

A 110 filmes viccben az a jo, hogy az apple felhsznalo eszre sem vette, hogy a szoftver a filmeket egymas utan pakolta ki a tomoritett file-okbol csak errol nem szolt. Barmilyen mas esetben a merevlemez feje meghulyult (belassult) volna az oda-vissza ugralgatastol. (a fizika torvenyei ugyanis a mac-ekre is ervenyesek) Az osszes tobbi egyebkent teljesen realis, meg egy atlag P4-es is kepes ilyen dolgokat csinalni, pl. eddig a legdurvabb az volt, amikor az osregi es vacak P4-es gepemen futott egy bongeszo, egy grafikus program, ment egy fileatvitel es kozben ment a masik 1200p-s monitoron egy film. (mar reg ota egy nagymeretu monitort hasznalok tv helyett) Mindezt egy nagyon olcso tajvani hardveren, egy sima windows xp-vel es tobbnyire ingyenes, tehat ossze-vissza megirt programokkal. A gepen meg mindig a megvasarlaskori elso telepitesu winxp van, idaig meg nem kellett hozzanyulni, bar egy ideje mar csak en hasznalnom, tobbnyire bongeszesre, filmnezesre meg par cad programhoz ha itthon dolgozom. (azota mindeki kapott sajat gepet, meg van egy kis media pc is) Mindezt egy sima winxp is meg tudta csinalni, amit pont akkoriban adtak ki amikor az elso macosx-et...

Egyforma hardver, egyforma szoftverek, egyforma belso mukodes, csak a grafikus felulet nez ki maskeppen. Mindenki azt hasznalja ami neki jo. En tobbnyire azt ami eppen keznel van es amit ra lehet venni arra amit eppen csinalni akarok.
  • slickboy
    "Pl. mennyivel lenne stabilabb és optimalizáltabb a Windows, ha konkrét vasra lenne készítve és nem úgy, hogy minden vackon valamilyen szinten működnie kelljen?"

Na rájössz azért magadtól is a dolgokra, ugyanezt magyaráztam neked pár hónapja egy másik topikban, de akkor nem voltál képes megérteni. Igaz, én másik irányból közelítettem; nevezetesen hogy ha Mac OSX-nek is ennyiféle vason kellene működnie és megfelelnie valamilyen szinten, akkor ugyanolyan instabil tudna lenni, mint adott esetben egy Windows akár.
  • Ulkesh
    "Pc alapú az összes Mac, csak a biosok át van állítva"

- Nincsenek BIOS-ok, EFI van.

"még anno a fix.tv mutatták, hogy kell átütni a nvidia kártyák biosát, hogy tudja fogadni a Mac."

A videó kártyákon lévő ROM-ot nem kell átütni, mert felesleges, ez a módi 6-8 éve a PPC-s Mac-eknél volt szükséges.

"Azért létezhet Hakintos rendszer, mert ugyanazok a procik, és szabványok vannak használva, mint pc-n. De ha jól tudom tavaly óta van amd procira is."

Ezt senki nem kérdőjelezte meg.
    Végül is a Suzukiban is robbanómotor van és benzint töltesz bele és ez a Lamborginire is igaz, de ugye azért nem egy kategória a kettő? :D

Had ne kelljen leírnom még egyszer, hogy hangyányi különbség, amit a legoPC-s agyak általában képtelenek befogadni, hogy nem mindegy, hogy te válogatod össze az alkatrészeket 6-8 gyártó különböző termékéből, vagy 1 gyártó tervezi meg a komplett gépet és teszteli le az utolsó csavarig, és még a rendszert is ő készíti el az általa gyártott gépre.

Pl. mennyivel lenne stabilabb és optimalizáltabb a Windows, ha konkrét vasra lenne készítve és nem úgy, hogy minden vackon valamilyen szinten működnie kelljen?
  • Ulkesh
    "Hol látsz itt a saját beírásodba adobe termék családot, én meg tudom csinálni 1,5 óra alatt a wint, illesztő drivereket, vírusírtó, net, és tűzfal. "

Ember, ezt 1 óra alatt is felrakom, de ez szart sem érdekel.
    Ha nem tudod értelmezni, amit írtam, akkor ne válaszolj.

" minden driver fent legyen és minden alkalmazás is felkerüljön, adatokkal, beállításokkal, levelezéssel, böngésző beállításokkal"

Ebben szerintem leírtam mindent, ha nem tudod értelmezni, hogy mi az a minden alkalmazás, beállítások stb. akkor sorry.
  • narumon
    "Csak nekem nincs ilyen dolgokra felesleges pénzem, hogy ha szól a computer a kocsiban"

Ezt megértem!
    Nekem felesleges időm nincs, hogy ilyenre pazaroljam. Pénzért majdnem mindent meg lehet kapni, sajnos időt azt nem ....
  • narumon
    "mármint ütközésnél"

Jah így értem, de előbb nézd meg a törés teszteket és utána szedjük elő ezt. Egy 4 éves BMW meg tudom miért leharcolt, de ezen most nem töröm a fejem jó?
  • narumon
    "hát azért nem biztos hogy a leharcolt sokéves bmwd jobb védelemnek bizonyulna mint egy gagyinak érződő mai modern autó."

Ne haragudj de ezt a mondatodat nem bírtam értelmezni.
  • A1274815
    "Amúgy csinálj egy töredezettségmentesítést, mert a 4-5% nagyon kevés, a vinyód sebessége korlátoz a rarolásban ;)"

Nem csoda, ha egyszerre 110 lemezműveletet végez, hogy összetöredezik a lemeze.
  • pixx
    Pc alapú az összes Mac, csak a biosok át van állítva, még anno a fix.tv mutatták, hogy kell átütni a nvidia kártyák biosát, hogy tudja fogadni a Mac.
    Azért létezhet Hakintos rendszer, mert ugyanazok a procik, és szabványok vannak használva, mint pc-n. De ha jól tudom tavaly óta van amd procira is.
  • pixx
    "Ezt szívesen megnézném :D
    Telepíts fel nekem egy PC-t 1,5 óra alatt úgy, hogy minden driver fent legyen és minden alkalmazás is felkerüljön, adatokkal, beállításokkal, levelezéssel, böngésző beállításokka"

Hol látsz itt a saját beírásodba adobe termék családot, én meg tudom csinálni 1,5 óra alatt a wint, illesztő drivereket, vírusírtó, net, és tűzfal. Valószínűleg értek hozzá, te meg meg nem...ami nem szégyen, csak nem magyarázd el nekem, hogy az nem működik.

Hogy milyen szenzor van a tévében, nem nagyon érdekel, úgy állítom, be ahogy nekem tetszik, tudom az Apple termékeknél jó úgy ahogy van, de ne más döntse el, hogy mi a jó nekem.
  • Ulkesh
    "és most az pozitívum, hogy egy nyákot ráraknak még egy nyákra amit egy másik nyákba dugnak be?"

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy ugyanolyan alaplap van a Mac Pro-ban is, mint bármelyik PC-ben, nos nem olyan van benne.

"ilyen volt régen a slotos processzor"

Ja csak éppen az teljesen más volt :D

Hagyjuk….
    Használd egészséggel a Windows-odat, végül is több millió légy nem tévedhet.

Az meg, hogy én hatékonyabban tudok dolgozni OSX alatt, mert nem hátráltat az ostoba rendszer, az előny nekem, meg annak aki kipróbálja és használja, a többi végül is nem érdekes.
  • Oláh Herkules
    van benne valami, de olyan jókat röhögök :)
  • Oláh Herkules
    "Segítek, az nem az alaplap, amit kihúznak a gépből :D"

és most az pozitívum, hogy egy nyákot ráraknak még egy nyákra amit egy másik nyákba dugnak be?
    ilyen volt régen a slotos processzor, amikor volt az a kártya amibe beledugtad a procit, aztán a kártyát be az alaplapba, de elkaszálták intelnél és amd-nél is mert értelme nem sok volt.
    tudod ettől se gyorsabb sem jobb nem lesz, olyan mintha egy hosszabítót dugnál rá :)
    bár biztos megkönnyíti a szerelést, csak kérdés minek mikor a mac tökéletes és nem kell benne cserélni és szerelni sem semmit :D?

"Néztem, az alkalmazás képes kezelni a több magot és az adott szálakat szétosztja a két mag között, sajna ez nem a Windows érdeme."

te hülye vagy fiam :D nem látod ott az hogy ott van 2 darab oggenc.exe? 1 1 szállal(tudod angolul thread)? Az hol több szál? Az 2 paranccsoros enkóder amit a foobar egyszerre elindított, de akár én kézzel is megtehetném dos paraccsorral.
    megint igazoltad, hogy, tényleg nem tudod mi a különbség a szál, folyamat, és alkalmazás között, de ami a legszörnyűbb hogy állítólag használod a win7-et de nem tudod értelmezni a task managert, pedig szépen angolul oda van írva mi mi.

hülyéknek csináltam egy másik képet, amin 2 különböző alkalmazást(és nem ugyanazt kétszer mint az oggenc-nél) indítottam, érdekes módon elosztódnak külön magokra megint!

A bizonyítékokat arról, hogy miben különbözik egy mac egy sima pc-ről továbbra is várom (nem azt hogy a használat szempontjából a lényegtelen nyáklapok miben különböznek, hanem mi a különbség egy pc-s i7 és egy mac-es i7 között, meg a chipsetek között, a gpu-k között, és a memória modulok között (ecc modul mehet pc-be is ;), tehát a munkát végző modulok között).
  • Justil
  • Oláh Herkules
    ehhez raid sem kell, saccra olyan 50 mbyte/sec körül lehet, az laza egy vinyónak is, ha nem nagyon tördezett.
  • Ulkesh
    "Csak azt a merevlemezt add nekem ami ezt az írás/olvasás terhelést bírja akadás nélkül."

Raid-ről hallottál már? ;)
    (nem, nem a rovarirtóról :D)
  • Ulkesh
    "ja legóból max, és rajzoltál rá ledeket is zsírkrétával :)"

Több gép került ki szerintem a kezem alól, mint amennyit te életedben eddig láttál :D

"dehogyis! rá vannak forrasztva a lapra, mint itt látható meg itt :D
    Egyszer belenézhetnél a pc-dbe, legalább akkor néztél volna bele mikor a boltban összerakták neked. :D"

Ismét egy okoska aki még képen sem látott Mac Pro-t de véleménye az van :D

Segítek, az nem az alaplap, amit kihúznak a gépből :D

"Ja, vagy úgy, hogy nálad 2 rar kicsomagolás 100%-on járatja a rendszered? Bocsi, nálam ez kb. 4-5%-ot jelent."

"Amúgy csinálj egy töredezettségmentesítést, mert a 4-5% nagyon kevés, a vinyód sebessége korlátoz a rarolásban ;)"

Az OSX fájlrendszere nem nagyon igényli a töredezettség mentesítést, az ilyen úri huncutságokat mi 6 évesek a vírusok hajkurászásával együtt, meghagyjuk a Windows usereknek, nekik van rá idejük.

De azzal a 4-5%-al valamiért mégis gyorsabban végez, mint a WinRar Windows 7 alatt, szóval nekem azért jól van így :D

"nézted a képeket a proci használatról? :D bár biztos fotosoppoltam, és igazából neked van igazad hogy a vindóz nem tudja több magra szétosztani a feladatokat :D"

Néztem, az alkalmazás képes kezelni a több magot és az adott szálakat szétosztja a két mag között, sajna ez nem a Windows érdeme.
  • Oláh Herkules
    és egér sincs csak mouse? :D
  • drzen
    Igazából imádom ezt.

Ulkesh egy egyszemélyes keresztesháború, egyszerűen fantasztikus. Ennyi energiát bele tenni valamibe aminek semmi értelme, mindig mély megnyugvással tud eltölteni. Ha valaki feltalálja hogyan lehet ezt az energiát humanitárius célra fordítani, akkor egy komplett afrikai falu egy évig simán el tud tengődni belőle. Igaz ez a másik oldal harcosaira is.

Kvp hozzászólásait szeretem. Semmi érzelmi elfogultság, lehet tanulni belőle.

Szóval srácok húzzatok bele, mert laposodik.
  • slickboy
    "Tegnap DVD-ket konvertáltam át H.264-re, mert úgy kevesebb helyet foglal el. Ment 4 konvertálás 4 elindított Handbrake-en, közben másoltam fel két DVD-t egy időben, ment a letöltés 12 MB/sec-el (torrent), és a TV-re nyomattam a családnak 1080P-ben az Up-ot. Emellett ment Mail, Safari, iTunes, iPhoto, Photoshop, Indesign, Acrobat, Distiller és egy nagyobb munkát FTP-n toltam kifele."

Ezen besírtam. Csak azt a merevlemezt add nekem ami ezt az írás/olvasás terhelést bírja akadás nélkül.
  • Rexhawk

Os X-en nincs is töredezettségmentesítés, csak defragmentation.:D
  • Oláh Herkules
    "Tipikus Windows user, ha más platform képviselője kérdi, akkor a Windows maga tökély, ha meg gondja van sír mint a fürdős kurva. :D"

hol írtam hogy maga a tökély? Mint írtam utálom mint a szart, mert fos. Viszont nem olyan kamu marhaságok miatt mint amit te említesz :)

"Annyit volt idő, mikor naponta raktam össze :)"

ja legóból max, és rajzoltál rá ledeket is zsírkrétával :)

"Te már csak tudod :D" igen tudom. Írtam jöhetnek a képek, cáfolj meg hogy nem ugyanazok az eszközök vannak benne!

"Persze, hisz a PC-kben is külön modulon vannak a processzorok és a memória :D"

dehogyis! rá vannak forrasztva a lapra, mint itt látható meg itt :D
    Egyszer belenézhetnél a pc-dbe, legalább akkor néztél volna bele mikor a boltban összerakták neked. :D

"Ja, vagy úgy, hogy nálad 2 rar kicsomagolás 100%-on járatja a rendszered? Bocsi, nálam ez kb. 4-5%-ot jelent."

nem nem írtam hogy rar, hanem egy feladatot. Nálam úgy 30% körül, mert ugye a vinyó nem tud eléggé gyorsan dolgozni hogy megetesse a procit. Nálad 4-5%? Ki hitte volna volna hogy egy 8 magos nehalemnél kevesebb procit használ a rar, mint egy 2 magos 4400+-os régi k8 x2-nél :DD Te biztos nem ugye?

Amúgy csinálj egy töredezettségmentesítést, mert a 4-5% nagyon kevés, a vinyód sebessége korlátoz a rarolásban ;)

"Ha nem használnám párhuzamosan mindkét rendszer naponta, akkor még komolyan is tudnálak venni, de így kb. úgy nézem amit írsz, mintha arról próbálnál meggyőzni, hogy zöld az ég"

nézted a képeket a proci használatról? :D bár biztos fotosoppoltam, és igazából neked van igazad hogy a vindóz nem tudja több magra szétosztani a feladatokat :D

"Ezt írtam, de nem értetted. Erről spec nem én tehetek."

értem én hidd el. Terelsz ja, mintha nem te mondtad volna ezeket:

-mac os többszálúvá teszi az 1 szálú programot
    -vagy több folyamatot indít belőle (biztos dobókockával számolja ki mit csináljon)
    -a folyamatokat több processzorra egyenletesen szétosztja, a win nem annál a több millió embernél akinél igen, az kamuzik :D
  • Ulkesh
    ". a fix arányú képkicsinyítésbe lefogadom, hogy belefutottál (nem, nem a photoshopban), mindegyik apple programban"

Nem igazán, még a gagyi Preview is adott paraméterekkel méretezi a képeket:

De ismét látom, hogy messze volt az a kép amiről te OSX-et láthattál :D
  • Ulkesh
    "na mutass ilyen fórumokat... azokra a fórumokra amikre járok nincs túl sok ilyen."

:D :D
    Tipikus Windows user, ha más platform képviselője kérdi, akkor a Windows maga tökély, ha meg gondja van sír mint a fürdős kurva. :D

"hogy van az hogy velemi ilyen még nem fordult elő, pedig 5 gépet vásároltam össze darabonként? és többféle os-t használtam rajtuk :D"

5 egész gépet? Naccerű :D :D :D :D
    Annyit volt idő, mikor naponta raktam össze :)

"terveznek a lófaszt :D küldenek egy core akármennyi procit, sima szokványos chipsettel, max a nyákot máshogy tervezik (mert ugye nem atx szabványú kell), meg bios helyett efit kap."

Te már csak tudod :D

"láttam, ugyanúgy mint egy pc, csak összenyomott oda szabott nyákkal, chipek, minden ugyan az."

Persze, hisz a PC-kben is külön modulon vannak a processzorok és a memória :D

"idióta. vannak ugye erőforrások amik fixek az a 100%."

Ja, vagy úgy, hogy nálad 2 rar kicsomagolás 100%-on járatja a rendszered? Bocsi, nálam ez kb. 4-5%-ot jelent.

"nem nem vindóz alatt, hanem normális számítógép használat alatt, ostől függetlenül."

Jaja, attól normális, hogy korlátolt. Értem én…

"Dehogy nem azt írtad. Most mentegetőzöl mert rájöttél hogy mekkora hülyeséget írtál."

Ezt írtam, de nem értetted. Erről spec nem én tehetek.

"én sem, bár én ilyet nem is tettem, csak az ordas faszságokat javítottam ki amit te a vindózról képzelsz :D
    mert annyival azért nem jobb mint amennyit te képzelsz."

Hát persze :D

Ha nem használnám párhuzamosan mindkét rendszer naponta, akkor még komolyan is tudnálak venni, de így kb. úgy nézem amit írsz, mintha arról próbálnál meggyőzni, hogy zöld az ég.
  • Hugh Hefner
    sőt, továbbmegyek, megsegítem szerencsétlen fejedet, a szövegértelmezésben, mert látom nem remekelsz benne. a fix arányú képkicsinyítésbe lefogadom, hogy belefutottál (nem, nem a photoshopban), mindegyik apple programban, de látom nem fejlődött ki az a képességed, ami megkülönbözteti az embert a csimpánz rokonaitól (a mac tulajok egyik jellegzetes tulajdonsága), az absztrakció. Aki azt mondja, hogy nem jellemző ez a mac-ekre úgy általában, hogy ha valamit nem terveztek meg, akkor nyögvenyelősen oldod meg máshogy, akkor az viszont vagy tényleg sosem használt még ilyet, vagy szimplán hazudik. meghagyom a választás lehetőségét
  • Hugh Hefner
    ahogy olvasom a reakciókat a hozzászólásaidra, gondoltam, hogy nem ezt írom, de ha egyszerűen nem hagysz más utat. tudsz-e olvasni? tudsz-e szépen megírt magyar szöveget értelmezni? ki írta neked azt, hogy mac-re nincsenek grafikai és kiadványszerkesztő programok? hm? írtam én ezt bárhol is? sőt, még írtam is, hogy bizonyos munkákra kifejezetten előnyös pár tulajdonsága miatt. de te jelenleg az otthoni felhasználásra használod

amúgyis, mióta netezel, régóta, rémlik a neved, sokszor megpróbálod elsütni ezt az ordas nagy faszságot, hogy aki kritizál valamit, biztos csak fényképről látott ilyet. lol. sajnos rá vagyok kényszerítve néha, hogy használjam, és a falnak megyek tőle. nem, nem azért vagyok képes meglátni a negatívumot, mert nem láttam még. lol
  • Ulkesh
    Nem minősítem az ostoba hozzászólásodat, mert látszik, hogy OSX-et max. csak fotón láttál, de azt is csak más kezéből.

Gondolom a legtöbb grafikai stúdió és DTP-s azért Mac-et használ, mert csak %-osan és fix értékekkel lehet a képeket méretezni és mindezt csak az OSX-el..

Egyszerűen meg tudok döbbenni, hogy kik tudnak ide írni és van szint ami alá képesek még süllyedni, csak, hogy valami hangzatos baromságot beböföghessenek egy topicba.

Gyanítom a legtöbb hang- és videóstúdióban szintén 6 éves gyerekek készítik a hangfelvételeket, meg a Hollywood-i filmek vágását Logic-al, Final Cut Studio-val.
    Néha nem ártana gondolkodni, mielőtt billentyűzetet ragadsz….