476
  • Ulkesh
    Ja, TV, mikró, mosógép, vízvezeték, villany stb. is ott van minden háztartásban, miért nem értesz ezekhez is okoska?

"nem azt kéne ösztönözni, hogy az emberek a "bekapcsolom és működik" szintnél egy kicsit mélyebbre is eljussanak?"

Ezt beszéld meg a szüleiddel, meg a nagyszüleiddel, tartok tőle nem osztanák a véleményedet :D
  • Justil
    az alma meg szépen rájátszik

"ha már hülye mindenki, akkor tegyünk róla, hogy azok is maradjanak"

értem én, hogy profitorientált világban élünk, de akkor is. az egész hozzáállás fail, ahogy te is fail vagy, meg az összes hozzád hasonló troll.

megjegyzem az apple userek nagy része teljesen normális, ahogy a pc userek nagy része is. de mindig van egy két olyan elfuserált troll mint te...
  • Justil
    "csak annyi a dolog lényege, hogy "1 bites user" a világ 99%-a"

és erre szerinted legyünk büszkék, vagy mi? nem azt kéne ösztönözni, hogy az emberek a "bekapcsolom és működik" szintnél egy kicsit mélyebbre is eljussanak?
    és ne gyere nekem a b*zi autószerelős hasonlattal, mert a szgép != gépkocsi, előbbi az élet minden területén ott van, és az autót is szgép tervezi és gyártja...tehát?
  • Ulkesh
    Lényegében igazad van.

Csak annyi a dolog lényege, hogy "1 bites user" a világ 99%-a és az Apple nem az okoska geekek egy százalékának akar gyártani, hanem a többségnek. A MS eddig a geekeknek gyártott mobil rendszert, cserébe közel került ahhoz, hogy kiszoruljon a mobil piacról. Most egy az egyben másolja az Apple üzletpolitikáját, rendszerfelépítését és ettől reméli, hogy újra nyeregbe kerül.

• Darth Sith
    A cikk tökéletes példázza, hogy az ipad a tökéletes lehúzás példája. szép dobozba csomagolt, abszolút elavult és buta hardver horror áron, amelyet marketinggel megetetnek az 1 bites júzerrel, hogy neki erre szüksége van.

Ha valaki megmagyarázza nekem, hogy miért kerül 130$-ba egy 3G chip, ami amúgy minden alsó-középkateogs mobilban defaultként van, az kap egy piros tojást :DD (maradt még hétvégéről :D)
  • Gerygrey
    A cikk konklúziója: ez egy erősen lebutított gép buta embereknek. Korrekt :)
  • narumon
    A témában szerintem egy tökéletes cikk:

http://index.hu/tech/2010/04/06/felnott_a_szamitogep/
  • Justil
    nem, nem volna...
  • slickboy
    :D
  • Ulkesh
    Leírhatnám ugyanezt betűről betűre csak az Apple szavakat Microsoft-ra és az Apple termékek neveit MS és PC-s termékek neveire cserélve.

Ráadásul úgy még igazabb is volna :D
  • slickboy
    A rothadt alma
  • Ulkesh
    Ne aggódj :D
  • drzen
    Ulkesh téged még a Mac felhasználók sem szeretnek. Nagyon rossz reklámérték vagy nekik. Legalább erre legyél tekintettel, annak vágod el a torkát akit szeretsz. Régóta olvaslak már és őszintén megmondom kedvellek mert szeretek szórakozni. Néha viszont aggódom érted.

Többet kellene nők után futkároznod, jót fog tenni hidd el. Felszed, hazavisz, kefél. Nem beszél, nem gondolkodik, nem kérdez. Klasszikus módszer.

Ja és nem számít a csajnak mi van otthon. PC, vagy Mac mindegy. El ne csezd.
  • Ulkesh
    Nem éppen, saját magával is ellentmondásba keveredett, de már unom, hogy kijavítsak butaságokat.

Reméltem, hogy tényleg tud valami extra dolgot, de arról is kiderült, hogy félrebeszélt.
  • Darth Sith
  • slickboy
    Épp csak leépítette a hülyeségeid, de mindegy:D
  • Ulkesh
    "Nincs nagyobb égés annál mint amikor valakinek a légből kapott marhaságait tételesen cáfolják meg :D"

Semmit nem cáfolt meg, de mindegy :D
  • Ulkesh
    "Nezd meg a rEFIt csomagot, a doksiban benne van hogy mirol van szo es hogy kell hasznalni…"

Ezt ismerem én is ezt használom a több rendszer telepítéséhez, de ennek köze nincs a gyári EFI manipulálásához és az Open Firmware szerű konzolhoz.
    Valamiért sejtettem, hogy nem tudsz olyat mondani, ami meglepne.

"Ha meg nem eled fel a rendszer, meg eddig sem, akkor"

• kvp
    ""Efi konzolrol javithato, csak szivas"
    No itt mondtál nekem újat.
    A PPC-s gépek Open Firmware-jét ismerem, tudom, hogy kell belépni és programozni.
    EFI console-t hogy nyitsz? Erről doksit tudsz linkelni?"

Nezd meg a rEFIt csomagot, a doksiban benne van hogy mirol van szo es hogy kell hasznalni...
    http://refit.sourceforge.net/

Ha meg nem eled fel a rendszer, meg eddig sem, akkor:
    http://support.apple.com/kb/HT1533
  • Justil
    hát igen, 1 méretes troll még Frodóék közt is szét tudott csapni...
  • Chaosman88
    hehe, szeretem mikor hozzáértő emberek kicsit helyrerakják a népet :)
    Nincs nagyobb égés annál mint amikor valakinek a légből kapott marhaságait tételesen cáfolják meg :D
    gZ
  • Ulkesh
    "Tehat igen, egy intel-es mac alatt efi van."

Nem ezt kérdőjeleztem meg, te is tudod :D

"A bios emulaciot a bootcamp tolti ala, efi modulkent."

Nem, az már eleve ott van. Ha nem raksz fel BootCamp-et akkor is működik.
    (Raktam már fel Linux-ot és Windows-t OSX mellé olyan gépre, ami hírből sem ismerte a BootCamp-et)

"Efi konzolrol javithato, csak szivas"

No itt mondtál nekem újat.
    A PPC-s gépek Open Firmware-jét ismerem, tudom, hogy kell belépni és programozni.
    EFI console-t hogy nyitsz? Erről doksit tudsz linkelni?

"a merevlemez efi terulet kell jo helyen atirni, igy a boot-ig mar el sem jut a gep, a post alatt meghal"

Müködő rendszerre kell felcsatolni az ilyen vinyót és Data Rescue II helyrepofozza. Gyakorlatilag a partíciós tábla fejlécének első 8 byte-ja sérül ilyenkor, ez az EFI aláírásblokkja.
  • A1274815
    "Ezert volt az, hogy egy idoben az os/2-ot a microsoft fejlesztette. Volt aki mar ekkor hasznalta, aztan winnt3.51 ala vitte tovabb a regi os/2-es programjait. (abban meg volt os/2 compatibility layer) Ezert lehet azt mondani, hogy az os/2 a winnt elodje volt."

OS/2 futtató alrendszer és Win2k-ig benne volt a rendszerben.

"(a vista pl. az 3.51-es grafikus architekturajat kapta)"

Na ez sem igaz.
    NT3.x: video miniport dirver/video kártya driver a kernel módban, videó kártya driver komplexebb bonyolúltabb része user módban, de csupánm egyetlen példányban a csrss.exe-ében (Win32 futtató alrendszer)
    NT4.0-Server 2k3 (XPDDM): minden driver kompőonense a videókártyának kernel módban, kivéve OpenGL drivert. Valamint a Win32k.sys futtatja a komplexebb komponenst.
    Vista- (WDDM): Kernel módban dxgkrnl.sys szeparáltattva fogja a videó kártya illesztőjének kritikus komponenseit (ütemezéshez, virtuális memóriához szükséges interface) a 2D gyorsítást a Win32k-.sys-en és a cdd.dll (Cannonical Display Driver)-en keresztűl éri el ami szintén kernelmódban fut. Usermódban folyamatonként a megfelő driver.dll-ek (DX9Ex driver, DX10.x driver, OpenGL driver, DX11 driver). ASblakozó alrendszer két helyen: primitívebb Win32k.sys-ben kernel módban, bonyolultabb egy szolgáltatásban és a dwm.exe (Desktop Window Manager)-ben található.

NT3.x és NT6.x videóarchitektúrájának egyetlen közös eleme a bonyolultabb driver részek usermódban futnak, de amúgy semmi közük egymáshoz.
  • kvp
    "kozvetlen elodje az os/2-es volt, annak az elodja a vax vms"
    Fordítva.
    Előbb a MS és az IBM közös rendszeren dolgozott ez volt az OS/2, aztán szétváltak az útjaik és az IBM folytatta az OS/2 fejlesztését, a Microsoft meg új alapokra helyezve a fejlesztést új fejlesztőcsapatot szervezett, akik elsősorban a VMS és az RSX-11 alapjait vették figyelembe (nem véletlenül, hisz a csapatot ezen rendszerek fejlesztőiből verbuválták."

Ezert volt az, hogy egy idoben az os/2-ot a microsoft fejlesztette. Volt aki mar ekkor hasznalta, aztan winnt3.51 ala vitte tovabb a regi os/2-es programjait. (abban meg volt os/2 compatibility layer) Ezert lehet azt mondani, hogy az os/2 a winnt elodje volt. Az io request packet es a subsystem inerface alapu kernel a mai napig modern technologianak szamit, bar a microsoft nem tul sok dolgot fejlesztett rajta. (a vista pl. az 3.51-es grafikus architekturajat kapta)

"Persze, gondolom otthon a garázsban alaplapot is tervezel és az nVidia, meg az Intel a közvetlen beszállítód :D Istenem, de sok okos ember jár erre :D"

Intel alaplapot hasznaltam. Intel logo-val, ipari celokra, customization kit-tel. Tehat az osszeszereles soran akar sajat logo-s termekke is at lehet alakitani. En hagytam mindenutt az intel-t, nem nez ki rosszul. Egyebkent tenyleg az intel-tol lett vasarolva, nagykerbol. (ezert lett 30 ezer a teljes rendszer, a kulfoldi nagyker arak a padlo alatt vannak) Ket panel kerult csak utolag bele, a tarsaiba meg egy servo control board is, de annak a helyen van most a tv tuner kartya. Mindken extra aramkor sajat tervezesu. (egyebkent arulok ilyeneket a nemeteknek, ott van ra fizetokepes kereslet)

""Aztan amikor efi alatt kell ujratelepites nelkul megjavitani egy mac-et, adatvesztes nelkul…"
    Efi alatt, ja és mégis Inteles lapnál hogyan? :D"

Az EFI az intel megoldasa, ez van az intel itanium rendszerekben is. Desktop rendszerekhez is adjak, lehet valasztani a bios es az efi kozott. A powerpc-k openboot-ot hasznaltak, ott kellett flash-elni a videokartyakat, de az intel efi mar kezeli a normal pc-s videokartyakat is, igazabol egy kitoltott pci vendor es device id-val mar elvan.

Tehat igen, egy intel-es mac alatt efi van. A bios emulaciot a bootcamp tolti ala, efi modulkent. Az intel ipari alaplapok viszik mindkettot alapbol. Szerintem a legtobb itteni forumozo meg nem latott ilyen alaplapot, pedig nem bonyolultak, csak van par nem szokasos portjuk. (pl. lvds video kimenet, amire az lcd panelt szokas dugni, desktop gepeken ide megy a dvi encoder chip)

"Nem egyszerűbb bebootolni Single User-ként és terminálban megoldani, vagy ha a rendszer bootképtelen, akkor külső meghajtóról ugyanezt megtenni?
    Vagy ez már túl bonyolult egy Windows usernek?"

Ha nem lehet single user-kent sem boot-olni akkor nem. Egy tudomanyos munkat vegzo mac-es ismerosom egy linux telepitessel csinalta ki annyia a mac-jet, hogy mar dvd-rol sem tudott inditani. (ki lehet csinalni, csak nehez, a merevlemez efi terulet kell jo helyen atirni, igy a boot-ig mar el sem jut a gep, a post alatt meghal) Efi konzolrol javithato, csak szivas. Az ujratelepites viszont ebben az esetben folosleges, nem az os serul.

Ezek utan mit is mondjak? A legtobb mac user azert vesz mac-et mert nem akar erteni hozza. Igy persze egy hozzaerto barmikor elkapja oket tudasban, pontosabban annak hianyaban, de hat epp ez a lenyege, hogy nem akarjak tudni hogy mukodik. Ez a mai vilag. Csak fogyasztunk, de nem ertjuk hogy mukodnek a dolgok, eszunk de nem tudjuk mit es a legtobb embernek ez jo is igy.
  • pixx
    Persze teszik ezt havi 23 ezer forintért.
  • pixx
    Na most jöttem fel, és látom megelőztél Iwork valóban egy kicsit vicces...

Ulkesh, ha annyira jó az Apple nem kell neki reklám, látják többen is, hogy az árához képest nem ad többet.
    Hogy mi az igazság ezzel a visszavásárlással kapcsolataban, valószínűleg sose tudjuk meg, de akárhogy is elrebeghetsz egy imát az MS-ért, meg Jobs bátyóért, aki megmentette a céget a csődszéléről, hogy neked legyen 2010-ben op rendszered, amiről fikázhatod az MS-t.
    Az Apple gépei pc alaktérszekből épülnek fel, nem minőségibb, mert gyerekek rakják össze Kínában. Bár mikor itt volt ez a hír nem láttam, hogy védted volna az Apple-t.
    Ennél már csak az a szánalmasabb, hogy az Apple heti 60 munkaórában maximalizálja a heti munkát, míg Kína heti 49 órában. Persze teszik ezt havi 23 forintért.
    Ilyenkor nem is értem miért ilyen sok például az Ipad, gondolom az USA-ba drága a hajóút. :)
  • Darth Sith
    "A Pages pl. sokkal komolyabb tudású, több olyan funkciója van, amit csak kiadványszerkesztő alkalmazásoban találsz meg"
    Kiadvány szerkesztésre szigorúan adobe InDesgin szerintem.

Nekem az alapvető bajom az OO-val, hogy ugyan már javítottak rajta, de még mindig jelentősen lassabb és többet eszik, kevesebb funkcióval mint a M$ Office, annak ellenére, hogy a teljes felület és minden koppintva van onnan. Egyetlen előnye az ingyenssége, és az 1 bites juzereknek valóban elég lehet a tudása. De vállalati szinten, ahol pl többen kell hogy realtime dolgozzanak egy dokuemntumom stb.. azoknak nem elég.
  • item
    Má megint mi megy itt...
  • Ulkesh
  • Ulkesh
    Reklám a megfelelő helyen:

• Justil
  • Justil
    ha olyan jó alternatívát találtál, akkor minek vitatkozol és minek véded itt? nekem inkább olybá tűnik, hogy kétségbeesetten próbálsz vmiről meggyőzni embereket, akik szarnak a hülyeségeidre, és kb hülyét csinálsz magadból, de végülis jót lehet röhögni rajta valóban, ahogy Oláh kolega is írta :)
  • Ulkesh
  • Ulkesh
    A mondás tökéletes a jelen helyzetben, mert mivel te nem ismersz mást jobbat mint a Windows-t jelen kontextusban "szart", neked az tökéletesen kielégíti az igényeidet. Nekem viszont aki normális étrendhez szoktam felfordul tőle a gyomrom.

Úgy van ez mint a régi román viccben, mikor rohan a száraz kenyér az úton és odakiabál a rántott húsnak aki nyugodtan ballag csak, hogy rohanj komám, jönnek az éhes románok, mire a rántott hús nyugodtan válaszol, hogy minek fusson, hisz őt nem ismerik.

Én is jól elvoltam a Windows-al nagyon sokáig, amíg nem ismertem meg jobb alternatívát, azóta csak mosolyogni tudok azokon akik ennyire védik.
  • Justil
    amúgy még azt is el tudom képzelni, hogy egy fizetett M$ troll vagy, akit az apple lejáratására béreltek fel, mert ha valamit hát azt nagyon jól csinálod...
  • Justil
    az ember azt hinné, hogy egy ekkora apple troll mint te, csak tudja már, hogy a windows fapados logója olyan érdes és rugalmatlan, ezzel szemben az alma olyan selymes és puha, olyan hívogató, és biztos abba törli a pici popsiját...
  • Ulkesh
    Ez nem egyértelmű, néhány dologban gyengébb, néhányban meg sokkal erősebb, mint az Office.
    A Pages pl. sokkal komolyabb tudású, több olyan funkciója van, amit csak kiadványszerkesztő alkalmazásoban találsz meg.

MS Office-t nem használok semmire, a cégnél, a könyvelésünknél, meg jó pár partnernél OpenOffice van, az MS Office drága és nem éri meg a befektetést, a hétköznapi munkára az OO ugyanazt tudja nyújtani ingyenesen.
    De pl. a német közigazgatásban is az OO a standard, nem is használnak MS terméket.

• passatgt
    átlag felhasználó nem használja ki az office képességeit
    itt is ua a helyzet, hogy kevesebbet tud iwork, de annyit mindenképpen, amennyire szükség van, és azt úgy, ahogy másol nem látni:)
  • Darth Sith
    "Gondolom az iWork-ről még nem hallottál "
    Ezt te sem gondolod ugye komolyan? Az iWork kb a M$ office 97 szintjén van, talán szebb GUI-val. Ma már az OpenOffice is túl lépett rajta, amely szintén brutálisan le van maradva az M$ Office-tól. Megmerem kockáztatni, hogy a M$-nak az Office az egyetlen olyan terméke, amelyet nem tud senki sem überelni jelenleg, semmilyen alternatívával.
  • neoG
    OFF: "Hagyjuk….
    Használd egészséggel a Windows-odat, végül is több millió légy nem tévedhet."
    A legyek azért esznek ürüléket, mert az számukra rendkívül sok tápanyagot tartalmaz (illetve a többi élőlény számára is, csak azoknak nem olyan jó az emésztőrendszerük, de ez most mind1).
    Szóval az "egyél szart, több millió légy nem tévedhet" mondat nemigen fogja elérni a célját, hiszen a kitalálója azt akarta sugallni, hogy vegyél/használj Te is rosszat, ha már több milliónak bevált akkor Neked is jó lesz! Viszont a mondat meg azt jelenti, hogy vegyél/használj olyat mint több millióan mások, mert az tényleg JÓ lesz neked.Szóval inkább ne használd ezt kifejezést, mert mindig öngól lesz!