476
-
#396 Akiket felsoroltál, mind produktív munkát végeznek. Csak az ilyen emberek, akik gondolkodnak, alkotnak, kreatív munkát végeznek, sztem a társadalom 10%-át nem teszik ki.
Nem tartom belemászásnak azt, hogy megtud nyomni pár Next gombot, tudja, hogy illik naprakészen frissen tartani a szoftvereit mert különben veszélyes lehet (platformtól függetlenül), hogy nem kell minden hülye reklmára, emailre rákattintatni, továbbá ilyen apróságok, mint pl. hogy a firefox-ban pl. létezik AdBlock amellyel amúgy az emberek 80%-át idegesítő reklámokat ki lehet kapcsolni. Ezek apróságok, mégis fontosak, vagy kényelmesebbé, biztonságosabbá tehetik az ő, hétköznapi géphasználatukat. -
#395 "Egyáltalán nincs sok időm, szimplán érdekel. És ne mond, hogy az hatalmas energia ráfordítást igényel, h pl munkába menet, vagy sorbanállás közben ne lehessen 1-1 cikket elolvasni egy újságban, vagy az OKOSTELEFONON és azzal már bőven naprakész lehet egy felhasználó"
Hát de pont erről beszélünk, hogy téged ez érdekel. Más reggel ugyanúgy elolvassa a napi cikket csak éppen a Journal of Biochemistryből, mert őt ez érdekli és ez kell a munkájához. A feleségem se hülyézne le téged azért mert reggel nem biológiai szaklapot olvasol... -
#394 Én most a kiadók és zenészek kapcsolatáról írtam, hogy a kiadó nyeli le a kiadott zene után befolyt pénzek 90-95%-át, és a maradék jut a zenészhez. itunes-nál lehet h más a helyzet, de a tényen nem változtat, hogy a zenészek bevételének több mint 90%-át, a fellépésekből szedik össze és nem az eladott zeneszámok után. -
#393 "egy műszerészhez képest, aki garantáltan nem fog lehülyézni, ha probléma esetén kihívod (ellenben garantáltan lehülyéz, ha nem hívod ki és te babrálsz bele és közben agyonvág a nagyfesz.)"
Csúnya lenne, ha lehülyézne miközben én fizetek neki :DD
Nem azt mondtam, hogy otthon kell megforrasztani a nyáklapot és trafót szerelni, hanem, hogy az alapdolgokkal tisztában kell lenni és kis utánaolvasással még ezt-azt könnyedén helyre lehet hozni, kicserélni egy hétköznapi háztartásban. Külön kiemeltem, hogy nem hatalmas, komplex irodaházakról és erőművekről beszélek, ahol nyilván oda sem engednének :)
"Nem kell tudnia rendszert telepítenie, registry-t pucolni, rendszert karbantartani stb. ehhez egyébként ha komoly céghez mész dolgozni jogosultságod sincs hozzányúlni, erre van a vállalati rendszergazda"
Jól fogalmaztál, ha egy céghez mész dolgozni, akkor ott valamilyen produktív munkát végzel ( jó esetben) amelyért megfizet a cég, ergo ha hozzányúlhatnál se kéne hozzányúlnod ha nem fizetnek meg, mert nem ez a feladatod. Ahogy te is mondtad, erre van a rendszergazda.
Sőt, azt sem mondtam, h tudni kell registryt pucolni, mert bőven túl lépi a felhasználói szintet. De olyasmi elvárható, hogy 3db Next gombot megtudjon nyomni, megtudja nyomni az update gombot, hogy naprakészen tartsa a rendszerét stb. Szerintem ezek nem teljesíthetetlen dolgok.
"Örülj annak, hogy neked van időd ilyesmivel foglalkozni, sok szakmában csak a szakmai szinten maradás annyi tanulással és idővel jár, hogy örül az ember, ha a családjával tölthet egy kis időt és ezt az időt nem hajlandó megosztani egy műszaki eszközzel, mint te."
Egyáltalán nincs sok időm, szimplán érdekel. És ne mond, hogy az hatalmas energia ráfordítást igényel, h pl munkába menet, vagy sorbanállás közben ne lehessen 1-1 cikket elolvasni egy újságban, vagy az OKOSTELEFONON és azzal már bőven naprakész lehet egy felhasználó. Nem kell elmélyedni benne, de a felszines ismeret, hogy legalább tudja, hogy létezik ilyen, kb mire jó, az elvárható. És ez nem igényel sok időt, egy kávé mellett 3 perc alatt átfutni az index tech rovatát. :) -
Justil #392 Mivan? Nekem fél éve van W7 a gépemen, és még nem kellett registryt pucolnom, meg rendszert karbantartanom (a registryben turkáltam, de csak saját célból)...de van cimbi aki a RC verzió óta használja, és nála detto. Telepiteni meg nehogy már nehéz legyen a Win7-et...XP-t is pofon egyszerű volt, de a Win7 telepítője meg 1 vicc, berakod a cd-t, tovább, tovább és kész.
EBBEN MI A BONYOLULT? Pont erről beszélek, az alma annyira hülyének nézi az embert, hogy ennyit nem néz ki belőle... -
#391 "Továbbá fenntartom még mindig azt, hogy jó dolog lenne az itunes, és szivesen fizetnék is a zenéért, ha pl. legalább nyers CD de inkább DVD audio minőségben le lehetne tölteni a zenéket, vagy legalább FLAC-ban, de mp3-ért tudod ki fizessen.. :)"
Losslessben tölthető egy csomó :o
(Egyébként magyarországon semmilyen formában sem tölthető le szóval tökmindegy :D) -
#390 HA szerződése van akkor a honlapjára sem teheti ki a zenét ingyen. -
#389 Pont ezaz, hogy alapokhoz azért már majdnem mindenki ért, ez kell ahhoz is szerintem, hogy egy ipaddel elmókoljon, de én nem hiszek abba, hogy jobban bele kellene mászniuk embereknek. Az apple cucca csak részint zárt, pont olyan irányba ahogy én pl tatám gépét is zártam, hogy ne nyomkodjon el mindent. Szerintem azt az időt amit azzal töltene, hogy megismeri hogy működik egy Pc belülről, azt sokkal hasznosabban tölti el egy orvos ha az eljárását tökéletesíti, ha egy gyógyszserész egy új hatóanyagon gondolkodik, ha a biológus egy új drogot tesztel, ha a művész egy új képet fest, ha az író csak az írásra koncentrál, ha az épületgépész hatékonyabb fűtési megoldáson gondolkodik, ha a tanár az előadói képességét javitja, stb stb. A világot ugyanis ezek viszik előrébb szerintem. -
Ulkesh #388 Ha adott zenész közvetlenül az iTunes Music Store-al szerződik, akkor ugyanúgy, ahogy az alkalmazás fejlesztők is 70/30 arányban részesül a bevételből. Vagyis jelen esetben a kedvenc együttesed nem 5, hanem 70%-ot kap a bevételből.
És mielőtt felteszed a kérdést, hogy akkor miért nem mindenki így terjeszti a zenéjét, a válasz az, hogy azért mert szerződések kötik a kiadókhoz a legtöbb alkotót. -
Ulkesh #387 Azt nem értem, hogy miről beszélsz? Egy felhasználónak felhasználói szinten kell értenie a gépéhez, ebben egyetértünk, nincs vita.
De ebbe az tartozik bele, hogy alapfogalmakkal legyen tisztában, tudja használni a munkájához szükséges alkalmazásokat, tudja használni a kommunikációhoz szükséges netes alkalmazásokat és ennyi (a TV-d esetén is tisztában vagy a csatornák beállításával, hangerő-, fényerő állítással stb. de a híradástechnikai részekről gyakorlatilag fingod sincs, mert nem érdekel, vagy ha igen, akkor is csak felületes információid vannak egy műszerészhez képest, aki garantáltan nem fog lehülyézni, ha probléma esetén kihívod (ellenben garantáltan lehülyéz, ha nem hívod ki és te babrálsz bele és közben agyonvág a nagyfesz.)
Nem kell tudnia rendszert telepítenie, registry-t pucolni, rendszert karbantartani stb. ehhez egyébként ha komoly céghez mész dolgozni jogosultságod sincs hozzányúlni, erre van a vállalati rendszergazda, otthon meg a felhasználóbarát módon felépített rendszer, hogy ezeket a háttérben megoldja.
Örülj annak, hogy neked van időd ilyesmivel foglalkozni, sok szakmában csak a szakmai szinten maradás annyi tanulással és idővel jár, hogy örül az ember, ha a családjával tölthet egy kis időt és ezt az időt nem hajlandó megosztani egy műszaki eszközzel, mint te. -
#386 "És miért nem ingyenesen?
Ja, mert az együttes pénzt is szeretne keresni a zenéjével?"
ne légy demagóg. Teljesen köztudott, hogy az együttesek/zenészek a kiadott album után kb a bevétel 5%-át kapják ha nem kevesebbet, a többit a kiadó, producer, meneddzser stb.. nyeli le. A zenészek a bevételeik 90%-át, ha nem többet a koncert turnékból, fellépésekből szerzik.
Továbbá fenntartom még mindig azt, hogy jó dolog lenne az itunes, és szivesen fizetnék is a zenéért, ha pl. legalább nyers CD de inkább DVD audio minőségben le lehetne tölteni a zenéket, vagy legalább FLAC-ban, de mp3-ért tudod ki fizessen.. :) -
Justil #385 no comment :) -
#384 "de ha már ez feljött: magyarországon azért szenved egy csomó ház meg lakás fűtésproblémákkal (és egy csomó egyéb műszaki jellegű gonddal), mert az önjelölt googlizó szakik szerelték meg a rendszert. Egy szakmunkás is meg tud szerelni egy csővezetéket ez igaz, de megtervezni már nem, erről és az emberi hülyeségről szerintem faterom könyvet tudna írni."
Nem is azt mondtam, hogy neked kell megtervezni a ház elektromos, víz és fűtőhálózatát, csak, hogy átlátható és megtanulható annak felépítése, és egy kisebb probléma miatt ne kelljen kapásból szakit hívni, aki horror áron megcsinálja, hanem az apróbb dolgokat te is helyre tudod hozni. Ahogyan ha az autóból kifogy a szélvédőmosófolyadék se viszed szervízbe, hogy töltsenek bele újat :) -
#383 Az informatika oktatást és az összes többit. Feleségem mikrobiológus (most csinálja a doktorit) azért igy is volt annyi millió tanulnivaló, hogy nem vagyok biztos benne, hogy az info még befért volna mellé. Persze párom ilyen szempontból keni vágja hiszen mellettem él, van a lakásban 2PC 3noti, 2 netbook, 2 iphone, stb stb :), de az évfolyamban azért voltak nagyon kedves aranyos és okos lányok akiknek fingjuk nincs a PChez, csak a twitterig meg facebookig MSNig jutnak el. -
#382 Ismét hangsúlyozom. Nem az a baj, hogy valaki, valamihez nem ért. Manapság már nem léteznek polihisztorok mint régen, hiszen exponenciálisan nő az emberiség által felhalmozott tudásanyag, amelynek még felületes átlátása is lehetetlen. Hanem az a baj, hogy nem is érdekli és megsem próbálja megérteni, azokat az eszközöket, amelyek körülveszik, mindennaposak, mindennap használják. Sőt, a legtöbb esetben, utána se kéne járni, hogy megértse, hanem az eszközhöz MELLÉKELT szines, sok képpel illusztrált, DIREKT 1 bites felhasználóknak készült, szájbarágós kézikönyvet kikéne nyitni. Még erre sem képesek. Ez a baj. Nem az, hogy nem tudja, hogy működik pl. egy tranzisztor.
Nem egy elektronikai-antitalentum lány ismerősöm van, akiknek zh-zni, vizsgázni kellett alapszinten informatikából, úgy, hogy nulla közük volt hozzá. 2-3 óra alatt, teljesen alapoktól, elmagyaráztam nekik annyira, amennyire kellett, szemléletes példákat hoztam, kezükbe adtam egy NYÁK lapot, hogy lássák, megtudják fogni, legyen képük róla mi az, és érdekes módon, összeállt nekik a kép, megértették és letudtak vizsgázni. Az emberek alapvetően nem hülyék, csak kurva lusták plusz szarul tanítják. Továbbá, még mindig az a véleményem, hogy a 21. században, ahol mindenben számítógép van, a hűtőben, sütőben, tvben, telefonban, mosógépben, autóban stb.. akkor legalább felszinesen illik konyítani hozzá, ha már a nap 24 órájában mindenhol velünk vannak és mindenhez használjuk őket.
Ha már az iskolában, kiskoruktól kezdve, rendesen beléjük vernék az alapokat, nem lenne igény, vagy legalább is ilyen formában a lebutított, zártrendszerű apple termékekre. -
#381 Az itunesban akkor kerül pénzbe valami ha az alkotó pénzt kér érte! Szóval ha az a zene az együttes honlapjáról ingyen letölthető itunesban meg fizetni kell érte akkor ott az együttes a hülye, az applenek ehhez semmi köze. -
Justil #380 faterod meg a haverod faterja kifutó generáció. nem azt mondom, hogy szarjuk le őket, nyilván nem. de nem is rájuk kell építeni.
a jövő embereit pedig igen egyszerűen fel lehetne készíteni erre a dologra, csak egy kicsit meg kéne reformálni az informatika oktatást a suliban. -
Ulkesh #379 "Az istennek sem találom a linket, de valahol olvastam az SG-n valami együttesről akinek az új dalát le lehetett tölteni ingyen az együttes honlapjáról vagy az iTunes-ról fizetősen."
És miért nem ingyenesen?
Ja, mert az együttes pénzt is szeretne keresni a zenéjével?
Nem az Apple kér pénzt érte, hanem az együttes (érdekes módon sok együttesnek van az iTunes-ban is ingyenesen letölthető albuma).
Ez végül is nem értem miért az Apple-t minősítené??? -
#378 Erre mondja Ken Robinson, hogy az iskola megöli a kreativitást;
http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html
-
#377 Hát akkor én hót sötét ember vagyok mert még soha nem akartam megérteni a mikro működését, sőt a kazánunk felépítése és működése sem érdekelt még annyira hogy ezt kiguglizzam,
de ha már ez feljött: magyarországon azért szenved egy csomó ház meg lakás fűtésproblémákkal (és egy csomó egyéb műszaki jellegű gonddal), mert az önjelölt googlizó szakik szerelték meg a rendszert. Egy szakmunkás is meg tud szerelni egy csővezetéket ez igaz, de megtervezni már nem, erről és az emberi hülyeségről szerintem faterom könyvet tudna írni. -
#376 "Ahhoz nem kell informatikusnak lenni, hogy tudd használni a Firefoxot, Skype-ot és képnézegetőt/videó- és zenelejátszót. Aki egy PC-n nem tudja ezeket kezelni, annak az iPad is ugyanolyan bonyolult lesz."
ÉS ehhez nem is kell pc ehhez elég egy ipad, és nem nem a PCn ez még mindig sokkal bonyolultabb. -
#375 "oké, akkor legyen a szgép egy nagy fehér doboz, 1 darab piros gombbal rajta, és azt majd mindent megcsinál. nem kell megtanulni kezelni, hiszen pofonegyszerű...pff."
Nem, a számítógép az legyen ilyen mint most, hiszen sok embernek ez kell. DE és ez nagyon fontos akinek NEM EZ KELL, azokra ne ezt próbáljuk már ráerőltetni.
"..DE igen, kurvára ösztönözni kellene az embereket egy kis gondolkodásra, főleg manapság, amikor az nem divat igazából."
A gondolkodás és a számítógép használat nem ugyanaz! Mondok egy példát barátom papája kutató a saját területén az egyik legnagyobb szaktekintély, számos publikáció és felfedezés fűződik a nevéhez, most írja asszem a tizedik könyvét, ÍRÓGÉPEN! Van neki természetesen számítógépe is, mert rá van kényszerülve, hogy azt használja internetre levelezésre stb, de nem áll össze neki sehogy sem. Például ő egy ipad-et sokkal jobban tudna kezelni szerintem.
De mondhatnám édesapámat is akinek építész/épületgépész cége van. Van egy notija de állandóan szenved vele kétnaponta felhiv hogy megint valami más történt mint kellett volna. Az iphone kapcsán már bebizonyosodott, hogy az iphonet tudja tökéletesen kezelni, elbócorog az appstoreba ha kell neki valami és letölti használja, ugyanez egy winmo telefonnál eddig halál volt (most MS is rájött erre, hogy igy kéne csinálni). Ő szintén meg tudná csinálni azokat a feladatokat az ipad-on kényelmesen és gyorsabban mint a notiján. Mellesleg nem hülye ember és ha van ideje akkor át kell néznie a területen lévő új fejlesztéseket, alkalmazásukat stb. Ez naponta akár több óra is lehet, szóval asszem tanul eleget anélkül is, hogy informatikát tanulna. Számtalan ilyen példát lehetne hozni. Egyszerűen ők vannak többen és sokan csak kényszerből használják az összevissza programok halmazából álló PC-t. Ezt el kell fogadni. -
slickboy #374 Egy véleményen vagyunk. -
slickboy #373 Köszi. :) -
slickboy #372 Az istennek sem találom a linket, de valahol olvastam az SG-n valami együttesről akinek az új dalát le lehetett tölteni ingyen az együttes honlapjáról vagy az iTunes-ról fizetősen. EZ szerintem az Apple fogyasztói jelenségének a tömör szimbóluma. :D (Ez ragályos, de majd kezeltetem a vigyorgásom) :D -
#371 Áj egríí. :) -
#370 "Hidd el, az orvos, mérnök, tanár, műszerész, grafikus stb. gondolkodik épp eleget, csak éppen nem érdekli az informatika és csak használni akarja a számítógépét nem babusgatni, mint te"
Ez alapvetően rendben lenne, DE. Manapság a fiatalok 60-70%-ka közgazdaságot, kommunikáció és médiát és egyéb kamu dolgokat tanul, hogy legyen diplomája, ami ugyan semmire nem jó, meg ő sem tudja, hogy igazán mire fogja használni, de anyuka-apuka otthon boldog, ő végig bulizta az egyetemet/főiskolát és még azt is elmondhatja, hogy ő tanult, diplomás ember. Vagy a bölcsészek, akik szintén beseggelnek több telefonykönvet évente, de kifejezetten nem gondolkodnak, nem tanulnak problémamegoldást, ahogy a többi sem. Egyre szűkebb az a réteg aki használja is a fejét, nem csak mechanikusan, robot módjára dolgozik.
Legyen bármilyen szakma, szinte mindegyikhez szükség van számítógépekre, hol több, hol kisebb mennyiségben. Ergo, a 21. században, amikor mindenhol elektromos eszközök vesznek körbe, szerintem elvárható lenne, azoknak LEGALÁBB FELSZINES ismerete. Ahogyan a jogsi megszerzéséhez is elméletileg tudnod kell kereket, izzót cserélni, megnézni az olajszintet, ablakmosót önteni stb.. Ezek a legfelszinesebb, alap dolgok, amelyek elvárhatóak mindenkitől, hiszen követelmény volt a jogosítvány megszerzéséhez. Hasonlóan alap dolgok a számítógép terén is elvárhatóak lennének. Nem azt mondom, hogy tudni kell kernelt fordítani, mert az kb az autós hasonlatban azt jelenti, hogy kiszeded otthon a motort a kocsiból és fent a lakásban az iróasztalon szétszeded a blokkot és átalakítod, amit valjunk be, nem nagyon szoktak.
De olyasmi elvárható lenne, hogy ha felnyitod a motorházat/gépházat rámutatsz, hogy ez itt a motor/processzor, ez itt az akkumulátor/tápegység stb.. Ilyen triviális dolgok. -
slickboy #369 Sose azzal van a baj véleményem szerint, ha valaki valamihez nem ért. Senki sem lehet minden területen profi. Viszont az a szánalmas ha nem is akar semmiről sem tudni, semmit nem akar jobban megismerni, a legkisebb mértékben sem. Megelégedik az előrecsomagolt, előreemésztett dolgokkal. Just press the button and enjoy yourself. Ez teljesen leépíti a kreativitást. Észrevétlenül, miközben "forradalmi", "egyszerű", "most advanced" terméket használunk.
Szeretem a felhasználóbarát dolgokat, én sem konzolból varázsolok, csak egyszerű felhasználó vagyok, de az Apple termékfilozófiája mégsem tetszik. Okoskázó meg :D folyamat :D vigyorgó :D főszakértőnk :D finoman :D kioktató :D :D stílusa meg pláne :D:D:D -
Justil #368 te már csak tudod. -
#367 Ahhoz nem kell informatikusnak lenni, hogy tudd használni a Firefoxot, Skype-ot és képnézegetőt/videó- és zenelejátszót. Aki egy PC-n nem tudja ezeket kezelni, annak az iPad is ugyanolyan bonyolult lesz. -
#366 "Ja, TV, mikró, mosógép, vízvezeték, villany stb. is ott van minden háztartásban, miért nem értesz ezekhez is okoska?"
Már megbocsáss, de ezek annyira nem bonyolúlt felépítésüek, hogy ne érthetné meg bárki kis utánaolvasással a működési elvüket. Csak manapság a nagyrészük otthon nem szervizelhető, mivel egy hatalmas NYÁKra épül az egész, így ha azzal valami gond van, egyszerübb kicserélni az egészet mint neki állni kiméregetni és forrasztgatni, ha egyáltalán kivitelezhető. Ahogy ha a számítógépben is meghal pl az alaplap, akkor sem kezdi egy guru sem forrasztgatni, hanem vesz egy újat a sarki boltban, viszont kitudja magának cserélni, ahogyan az általad említett mikróban, tv-ben szintén megtehető, mert nem egy bonyolúlt folyamat. A garancia más kérdés.
A vízvezeték szerelése nem egy bonyolúlt dolog, nem véletlen, hogy egyszerü segédmunkások is megtudják tanulni, nem kell hozzá atomfizikusi diplomam és absztrakciós kézség.
A villany szintén nem egy ördöngősség, legalább is amennyire egy átlagháztartásban bonyolúlt lehet. Nyilván egy komoly irodaházban, erőműben ahol teremnyi trafódoboz van és társai, ahoz már nem nyúlna hozzá az ember szakképesítés nélkül (nem is engednék) de otthon azért közel sem ennyire komplex a helyzet, hogy ne lehetne megtanulni.
Csak az emberek nagyrésze kurvára lusta még ahhoz is, hogy kinyissanak egy a termékhez MELLÉKELT kézikönyvet, vagy beírják google-be és elolvassák az első két találatot. Nem véletlenül írta áprilisi tréfaként az MSI azt a köremailt amit írt a juzerek idiotizmusáról, amely persze néhány nagy önérzetünek fájt, hiszen a képébe mondták, hogy segghülye és még a fáradtságot sem veszi, h utána nézzen mielőtt kérdez. Nem véletlenül létezik az az ősi dakota közmondás, mely szerint a google a barátod, kérdezd meg előbb mielőtt mást kérdezel :) -
Ulkesh #365 Kár, hogy a gondolkodás nálad a számítógépekkel kezdődik és ott is végződik. -
Ulkesh #364 Hidd el, az orvos, mérnök, tanár, műszerész, grafikus stb. gondolkodik épp eleget, csak éppen nem érdekli az informatika és csak használni akarja a számítógépét nem babusgatni, mint te. :) -
Justil #363 akkor én is jövök egy autós hasonlattal, jó? mert a macisok azt úgy szeretik...
szóval ezt a gondolatmenetet követve gyártsunk olyan autókat, amiket meg se kell tanulni vezetni, csak beülsz, oszt mittomén gondolatokkal vagy vmi hasonló módon vezérled. oké, tökjó. mivan, ha gáz szitu van, és elromlik? te már olyan szinten nem értesz hozzá, hogy na, mert mindent a gép csinál helyetted, neked magadtól már gyakorlatilag finganod sem kell, az túl bonyolult lenne a userek 99%-ának...ez az epül filozófia. oszt akkor abban a bizonyos szituban meg is hótá, mert nem tudtad manuálisan lekezelni a felmerülő problémát.
egyébként tényleg hülye dolog az autókat a szgépekhez hasonlitani :) -
Justil #362 oké, akkor legyen a szgép egy nagy fehér doboz, 1 darab piros gombbal rajta, és azt majd mindent megcsinál. nem kell megtanulni kezelni, hiszen pofonegyszerű...pff.
..DE igen, kurvára ösztönözni kellene az embereket egy kis gondolkodásra, főleg manapság, amikor az nem divat igazából. -
Justil #361 ez nem az én hozzáállásom, hanem az epülé, kis barátom. -
Justil #360 oké, de nem is a szülőkről, és nagyszülőkről van szó. az átlag "hozzá nem értő" apuka meg anyuka simán elvan windows 7-el ahogy XP-vel is elvoltak. nagyszülő már problémásabb, de semmivel sincs egyszerűbb dolga egy maccel, ha teljesen sík hülye hozzá, azzal is gondjai lesznek.
a másik: nem arról beszéltem, hogy mi van minden háztartásban, hanem mi van az élet minden területén. ne röhögtess már, hogy a szgépet a mikróhoz meg a mosógéphez hasonlítod. ezzel csak magadat járatod le... -
#359 "és erre szerinted legyünk büszkék, vagy mi? nem azt kéne ösztönözni, hogy az emberek a "bekapcsolom és működik" szintnél egy kicsit mélyebbre is eljussanak?"
NEM! Az összes terméket úgy kéne fejleszteni, hogy használni lehessen és ne tanulni kelljen. Rengeteg olyan szakma van ahol képbe kell lennie egy csomó dologgal, ez mellett nincs ideje (és kedve) az embernek még PC használatot is tanulnia. -
Ulkesh #358 "ha már hülye mindenki, akkor tegyünk róla, hogy azok is maradjanak"
Ne haragudj, ilyen hozzáállással az is maradsz :D -
#357 "A cikk konklúziója: ez egy erősen lebutított gép buta embereknek. Korrekt :)"
Szerinted mindenki buta aki nem informatikus? Hát gratulálok....