Az iPadet érezni kell!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pont az olyan emberekrõl szól, mint te, akik hiszik, hogy többek és jobbak mert 3%-os szírtartalmú tej helyett csak 0.5%-osat vettek...
A pc ugyanazokból az alkatrészekbõl épül fel, mint a mac, sõt a gyártók is ugyanazok. Sõt a termékek típusa is ugyanaz. Tudásuk is egyforma. Csak az egyikre ráírják, hogy Apple.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Ember! Utópiában élsz! Valóban így lenne egy jól mûködõ, utópisztikus gazdaságban, de ilyen jelenleg még a világon sehol sincs, se svájcban, japánban vagy az usákoknál. sehol.
Egy izzócserét, kerékcserét, ablakmosófolyadék utánatöltést stb.. nem kéne normális esetben szakembernek végezni, mert hihetetlenül egyszerü dolgok, bárki képes kb. 5 másodperc alatt megtanulni, hogyan kell. Olajcserére, mint analógiára gondolhatunk úgy, mint kis rendszerkarbantartás, amely szintén nem bonyolúlt, de már picit az átlagfelhasználói szint felett van, de még mindig hol van a motor kiszereléséhez, átalakításától/kernel fordítás, amit szakember végez. Ez csak az elbutuláshoz és a kiszolgáltatottsághoz vezet.
"Kíváncsi vagyok akik ide írnak milyen szakmát ûznek. Gondolom aki informatikai területen dolgozik biztos tapsolna örömében, ha egyszer csak behívná a fõnöke, hogy sajnáljuk, de Gizikét és Marikát beírattuk tanfolyamra, innentõl már megoldják, ha lesz valami gondjuk, holnaptól nincs rád szüksége a cégnek..."
Ne viccelj 😄D A beirattuk egy tanfolyamra és megtanult excelben két cella értékét szummázni, azért közel sem egy unix alapú server bekonfigurálása, beüzemelése. Szerintem aki informatikával foglalkozik, az hasonló komplexitású dolgokra gondol, nem pedig titkárnõi office-olásra. Ezek nem egyszerü tanfolyammal, hanem hosszú évek, véres verítékkel megtanult dolgok.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ennyi erõvel az összes konzol gyártót is lehetne csesztetni."
Mér lenne más? Magyarázd el légyszives. Pláne, hogy szerintetek az apple mutatja a sárgaköves utat és ez lesz a végzete mindenkinek, mert ez az innováció, a jövõ 😊
A konzolokra azért nem teljesen igaz, mert ott nem a Sony vagy a M$ korlátozza, hogy mit adhatnak ki rá, hanem a felhasználó döntheti el melyik platform a szimpatikusabb számára, melyikre jelennek meg a számára érdekes alkalmazások. Sõt, bizonyos alkalmazások mindkettõre megjelennek. És valljuk be, azért ez eléggé más mint az appstore esetében 😊
"A kamera nem érdekel, mert használtam már tablet-et amiben volt és semmire nem alkalmas, mert a felhasználásból eredõen legritkább esetben van fix helyen és mikor mozog a kezedben (mert nem fogod mereven tartani), akkor a túloldal mindent lát csak téged nem.
Azt meg megmondhatnád melyik mobilban van USB host, mert nem nagyon tudnék ilyet mondani"
Az, hogy te nem használtad, vagy neked nem kell, pont nem számít statisztikailag. Sõt az sem következik belõle, hogy másnak ne lehetne rá igénye. Pl. dokkolóban elhelyezve vagy amíg a kanapén fekszik az ember és 1-2 percig tartja amíg skype-olna, addig tudja úgy tartani. Sztem sokan használnák, ha már kipengetnek érte ennyit. Meg ne az apple döntse el, hogy a felhasználónak szüksége van e rá, legyen benne és van aki használja van aki nem, de ne magától a lehetõségtõl fossza meg ennyi USD-ért.
USB hostként tudtommal nem egy PDA képes viselkedni, és jogosan vonjuk ide õket, mivel anno az ájfón velük akart versengeni. A többi telóban szimpla USB csati van, de az legaláb UNIVERSAL mint a neve is hordozza magában, nem kell hozzá átalakító. Arról nem beszélve, ha már többe kerül mondjuk, kb 2xer annyiba mint egy netbook amiben alsóhangon van 3db akkor 1db csak lehetne benne.
Aki írta az életében nem látott Mac-et, iPod-ot, vagy iPhone-t, csak a haverjának haverjától hallott valamit két bágyadt büfögés közben, mikor azok éppen a századik sikertelen Windows installálást próbálták megkísérelni az unokatesó sarki hardveres közértjébõl kiselejtezett hulladékból összetákolt, de legfõképpen és legfontosabb momentumként olcsó beszerzésû PC-n. 😉
Nem kell, ha akarod cserélgetheted otthon. Ennek semmi köze a fenntartási költségekhez, mert mondjuk van a háznál még egy opel is, azzal is elszaladok izzócserére (illetve egyszer mentem én de gyorsan rájöttem, hogy az Opel support ég és föld a BMW supporthoz képest).
"Az a helyes irány, hogy ne nyúljunk hozzá, majd a szerviz? Mondd csak, az nem kerül sok idõbe?"
Nem, ugyanis nem én csinálom. Tudod jelez a computer beszólok a kereskedõ srácnak akivel név szerint ismerjük egymást, mert nem ötpercenként adnak át egy autót úgy ahogy, és megkérdezem, hogy mi lenne ha arra gurulnék. Megbeszéljük hogy negyedóra és ott vagyok. Amint beállok az udvarba már jön a kereskedõ srác, vele egy szervizes srác, odaadom a kulcsot beviszi a szervizbe én meg addig elfogyasztok egy kávét. Elõveszem közben az iphonet megnézem a maileket vagy elintézek pár fontos telefont, vagy csak éppen beszélgetek a kereskedõ sráccal. 10 perc múlva szólnak, hogy kész a kocsi, hova irják a számlát. A szokásosra. Az összeg meg érdekes módon kevesebb volt mint az OPEL szalonban.
"Ne légy ennyire váltakozó irányelvû, szépen kérlek!"
ööö ki a váltakozó irányelvû?
"Örülünk, hogy van pénzed ehhez a hozzáálláshoz, csak vedd észre, lassan nem tudod megtankolni az autódat egyedül, nem tudsz egyedül a volánhoz ülni, stb., stb…. Ez a jó?"
Azért nagyon messzire ne szaladjunk el. (persze hozzáteszem, hogy elvárom hogy benzinkútnál jöjjön a kutas és tankoljon ne én koszoljam össze magam hiszen többnyire öltönyben vagyok)
"hogy kicsit értsen a vashoz, 2010-et írunk! Kell ez iPxxx esetén is."
Ezt én is írtam, hogy ennyire kell érteni hozzá, de jobban már minek?
"Tudod, klassz dolog volt pl. azért SOS 30 km-rõl száguldoznom a barom felhasználó miatt, aki szerint jajjaj összeomlott minden, nem lehet internetezniiiiiiiiiiiiiiii, majd kiderült, hogy õ nyomott rá a kapcsolat nélküli munkára, savanyodjon meg a befõttje!"
Ha ezt neked kifizették akkor mi fáj benne?
"Mert, hogy egy novellát még csak-csak, de hogy egy könyvet olvassak el rajta, könyörgöm!"
Én könyvet pl többnyire csak papíron olvasok pedig van notebook, netbook, pda, iphone meg minden itthon. Nyaralásra most nyáron pl csak két könyvet vittem és mivel azon gyorsan átrágtam magam, ezért utána PSP-n olvastam könyvet. Nem volt nagy szám, de jobb volt mint a semmi.
"A Win és WinMo hiányosságaival olyannyira tisztában vagytok és azt is tisztán tudjátok, hogy ezek a hiányosságok egyenként is végzetesek, de a „djágaszág” hiába ostoba, mint a kõ néhány területen, az nem hiba, hanem erény nektek! Ezért nem lehet elfogadni titeket vitapartnernek."
Te meg a "fordított" álláspontunkat nem érted meg; jelesül azt, hogy én soha nem mondtam, hogy az iphone tökéletesen csinál mindent, (sõt volt már olyan ismerõs aki megmondta mire kell a telefon és nem iphonet ajánlottam neki), viszont amire én és még sokezer másik user szeretné használni arra tökéletes.
"Véleménye szerint jobb avval irkálni, mint hardveres billentyûzeten, mondom, az túlzás, mondja: neeem. OK."
Szerintem sokkal jobb egyébként mint a hw billentyû de ez szerintem embere válogatja, az én legnagyobb bajom a hw billel hogy szép nagy lapát tenyerem van és esetek töbségében két három gombot nyomok le egy hw billen, vagy ilyen pipiske újheggyel kell dolgozni amitõl meg frászt kapok.
"Mondom: multitask? Hogyan navigálsz a drága gépeddel, bejön egy hívás, navi off?!?!?!"
Vagy backgrounder
"Nem kérdeztem meg tõle, hogy a kutyadrága iPhone mellé vesz tehát egy WinMo-s navit……"
A Navi az szerintem navi és nem PDA, ergo nem WinMo-s.
"Aki három év alatt nem érezte a hiányát az SD foglalatnak, a BT-on való file-küldésnek, meg a többi hiányosságnak, ahhoz meg nincs is kérdésem, simán nem hiszem el, hogy ennyire elfogult lehet valaki. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"
Figyelj már ide egy kicsit, most tényleg teljesen komolyan kérlek. Miért olyan nehéz azt elfogadni, hogy valakinek mások az igényei mint neked. Miért okoz az neked problémát (hovatovább nem hiszed el), hogy még soha nem akartam telefonba SD kártyát tenni? A 3 év alatt eddig egyetlen srác kért tõlem valami képet, mondta küldjem át BT-n, mondtam, hogy én nem tudom. Miért nem? Mert nem tud ilyet az iphone, nézett rám nagy boci szemekkel. Mondd az emailed átküldöm. öö a telefonja nem tud emailt. Én ennyibe hagytam. Nem neki vettem a telefont végül is.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azért jó ha tudod, hogy eddig csak a Google Voice ami így lett elutasítva és vizsgálódik is a szövetségi mittoménmi.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Na most a sok buta felhasználó gondolkodásra kényszerül, mennyivel egyszerûbb lett volna az élete, ha nem veszi meg...
Ez pedig egy humoros írás, miként gondolkodhatnak az Apple fan-ok, persze nem mindenki, mert van aki normális. Te mondjuk pont nem tartozol közéjük 😊
link
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Szerintem meg egy gazdaság akkor még jobban mûködik, ha probléma felmerülésekor az adott felhasználó van annyira hozzáértõ, hogy fel tudja mérni, a hiba elhárítható általa, vagy szakember beavatkozására van szükség. Ezáltal kíméli a véges kapacitású szakembergárda erõforrásait, és gyorsabban folytatható termelõmunka. Nem kell ez a kabarészöveg a másodállásról, meg Gizikérõl meg Marikáról.
Véletlenül olyan területen dolgozom, ahol ügyfelekkel állok kapcsolatban, húsvéthétfõn is rendelkezésükre álltam reggel 8-tól este 8-ig, és a tisztelt ügyfelek igényeit teljesítettem, amelyek olykor eléggé indokolatlanok voltak, és ha nem ilyen elkényelmesedett konzumidióta lenne a társadalom egy igen széles rétege, sok energiát és pénzt megspórolna. Energiát nekem és magának, pénzt pedig magának. Ezzel emelkedhetne a számukra nyújtott szolgáltatás színvonala is. De elõre gondolkodni vagy megpróbálni tervezni, az luxus. 😄
A 4"-os PDA-dnak is 1024x768-as IPS paneles, LED-es kijelzõje van? Ha nem, akkor mi alapján mondasz véleményt?
Én hasonló minõségû kijelzõ elõtt töltök néha napi 12-14 órát is, de soha nem volt probléma a szememmel, de az agyonsztárolt e-ink kijelzõs ebook olvasómat 2 hét után számûztem a polcra, majd eladtam, mert lámpafénynél használhatatlan volt, 10-20 perc után könnyezett tõle a szemem.
"Mondom: multitask? Hogyan navigálsz a drága gépeddel, bejön egy hívás, navi off?!?!?!"
Én visszakérdeztem volna, hogy miért, te hogy navigálsz, mikor bejön egy hívásod? Ja, hogy sehogy, mert kussol a háttérbe küldve? Nem mindegy, hogy a hívás után visszalép, vagy visszatölt, ha ezt azonos sebességgel teszi?
"Aki három év alatt nem érezte a hiányát az SD foglalatnak, a BT-on való file-küldésnek, meg a többi hiányosságnak, ahhoz meg nincs is kérdésem, simán nem hiszem el"
Már bocsi, de 16/32 GB háttértár mellett nincs szükségem egy lassú memóriakártyára, cserélgetni soha nem cserélgettem, másra meg minek?
Az édi-bédi csengõhangok és vicces videók küldözgetésébõl kinõttem, minden másra ott a Wifi és a net.
Hát igen, itt látszik, hogy honnan írják ezeket a hozzászólásokat. 😞
Egy jól mûködõ gazdaság esetén nem kérdés, hogy szakembert hívjon az ember, mert egyrészt tudja, hogy Õ nem ért hozzá, másrészt keres annyit, hogy ez ne okozzon gondot, harmadrészt meg a szakemberek sem a másod és harmadállás miatt nem hallnak éhen, hanem azért keres jól, mert igénybe veszik a munkáját és ezért meg is fizetik.
Kíváncsi vagyok akik ide írnak milyen szakmát ûznek. Gondolom aki informatikai területen dolgozik biztos tapsolna örömében, ha egyszer csak behívná a fõnöke, hogy sajnáljuk, de Gizikét és Marikát beírattuk tanfolyamra, innentõl már megoldják, ha lesz valami gondjuk, holnaptól nincs rád szüksége a cégnek...
Az a helyes irány, hogy ne nyúljunk hozzá, majd a szerviz? Mondd csak, az nem kerül sok idõbe?
Vagy te már annyira VIP vagy BMW-éknél, hogy elõre kiszaladnak és már cserélik is az izzódat, hisz az überfaja autód jelentette mûholdon, hogy mije fáj?
Ne légy ennyire váltakozó irányelvû, szépen kérlek!
Örülünk, hogy van pénzed ehhez a hozzáálláshoz, csak vedd észre, lassan nem tudod megtankolni az autódat egyedül, nem tudsz egyedül a volánhoz ülni, stb., stb…. Ez a jó?
NEEEEM!!!!!
Igenis, az orvosra, meg a többi, a munkaterületén szuper módon teljesítõ emberre is ráfér, hogy kicsit értsen a vashoz, 2010-et írunk! Kell ez iPxxx esetén is. Arról nem beszélve, hogy nekik is sok idõ ám, mire szaki bácsi odaér, hogy jó pénzért visszadugjon egy kábelt, szélsõséges esetben ugyebár, hiszen annyira nem értünk hozzá, mert NEM KELL! Ha én kicserélem az izzót, akkor azonnal mehet az élet tovább, ezt tudtad?
Mellesleg, feleségednek se durrant ki a feje, mert konyít kicsit a géphez, ugye? Nnnna látod!
Tudod, klassz dolog volt pl. azért SOS 30 km-rõl száguldoznom a barom felhasználó miatt, aki szerint jajjaj összeomlott minden, nem lehet internetezniiiiiiiiiiiiiiii, majd kiderült, hogy õ nyomott rá a kapcsolat nélküli munkára, savanyodjon meg a befõttje!
A cikkre visszatérve, mire jó ez az iPad, mert hogy mire nem az világos.
Mert, hogy egy novellát még csak-csak, de hogy egy könyvet olvassak el rajta, könyörgöm!
Persze, lehet, hogy hülye vok, de a 4”-os PDA-mon is elolvashatom akkor már 640*480-as felbontásban, azt meg legalább zsebre vághatom utána, hejj!! De inkább kinyomtatnám, köszönöm!
Fõleg, hogy mennyi pénzért!
A Win és WinMo hiányosságaival olyannyira tisztában vagytok és azt is tisztán tudjátok, hogy ezek a hiányosságok egyenként is végzetesek, de a „djágaszág” hiába ostoba, mint a kõ néhány területen, az nem hiba, hanem erény nektek! Ezért nem lehet elfogadni titeket vitapartnernek.
Egy nagyon magasan kvalifikált (tényleg!) ismerõsömmel volt egy párbeszédem ennek kapcsán:
Azt mondja, fia vett egy iPhone-t és az milyen jó, meg hú, meg ha….
Véleménye szerint jobb avval irkálni, mint hardveres billentyûzeten, mondom, az túlzás, mondja: neeem. OK.
Mondom: multitask? Hogyan navigálsz a drága gépeddel, bejön egy hívás, navi off?!?!?!
Mondja: ááááá, nem ezen kell navinak futni, arra vesz egy navit…..
Nem kérdeztem meg tõle, hogy a kutyadrága iPhone mellé vesz tehát egy WinMo-s navit……
Okossssssssszzzzzzz….
Aki három év alatt nem érezte a hiányát az SD foglalatnak, a BT-on való file-küldésnek, meg a többi hiányosságnak, ahhoz meg nincs is kérdésem, simán nem hiszem el, hogy ennyire elfogult lehet valaki. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Apple megteszi, mégse veszít ügyfelet. Sõt. 😄
Amíg különösebben nem nyújt többet, mint a gyári, addig nem izgat. DE van igazság abban amit írsz.
"Ha a M$ csak gyárilag nem telepíti fel, azt már büntetni kell. "
Egy mobil eszköznél ez más történet, mint egy desktop gép esetén.
Ennyi erõvel az összes konzol gyártót is lehetne csesztetni.
"nem olcsóbb, hanem pont, hogy ezen is szarrá keresi magát,"
Én azt írtam, hogy nekik olcsóbb 😄
"20-30-50-100 dollárért vehet egy olyan kiegészítõt ami egy dominos 5k HUF-s telefonban is default tartozék mint kamera, USB port. "
A kamera nem érdekel, mert használtam már tablet-et amiben volt és semmire nem alkalmas, mert a felhasználásból eredõen legritkább esetben van fix helyen és mikor mozog a kezedben (mert nem fogod mereven tartani), akkor a túloldal mindent lát csak téged nem.
Azt meg megmondhatnád melyik mobilban van USB host, mert nem nagyon tudnék ilyet mondani (ok, az N900-ban van).
"Azért mondom h szopik vele, mert az általad említett célközönség, átlagjuzer, akiknek kínszenvedés lehet hálózaton keresztül meghajtókról átrámolni a fájlokat. "
A fájlokat most is USB-n rámolja rá, hisz az iPod port egyben usb port is és a gyári csatlakozás teljes sebességû USB-s kapcsolatot jelent.
"Ezek apróságok, de nagyon bosszantóak tudnak lenni, pláne ennyi pénzért."
3 éve használok iPhone-t és eddig egyszer sem hiányzott, az iPad meg egy nagyra nõtt iPod Touch, a nagyobb, jobb képernyõ és a gyorsabb vas elõnyével.
Nem feltétlenül. Vér István nevü hobbi programozó lehet, hogy bugos kódot írna, de pl a mozilla, vagy opera stb.. azért csak öszserakná, mert érdeke lenne, hogy terjednjen a programja, ergo nem írhatnak bármilyen trágyát. bug mindig lesz, mert emberek írják, de csökkenethetõ.
Amúgy erre még azt a példát hoznám fel, hogy a M$-t megbüntette az EU és kötelezte arra, hogy a SAJÁT maga által fejlesztett rendszerbe a KONKURENCIA termékét integrálja, sõt még FEL IS KÍNÁLJA telepítsre. Ekkor mindenki nagyon bólogatott, hogy helyes, meg szabad verseny stb. A M$-t szimplán csak nem tette gyárilag elérhetõvé a saját rendszerében a konkurencia programját, hanem adott egy sajátot, de akinek nem tetszett, két klikkelés alatt leszedhetett egy alternatívát.
De ha az apple csinál egy zárt rendszert és csak õ mondja meg, hogy mi kaphat egyáltalán jogot, hogy letölthessék, ergo még a választás jogát is megvonják tõled, mert õk majd megmondják, hogy neked mi jó és mi nem, az normális és jó, sõt követendõ. Ha a M$ csak gyárilag nem telepíti fel, azt már büntetni kell. Sztem ez elgondolkodtató.
"Ezért mosolygok, hogy sokan hiányolják az USB portot az iPad-ról, pedig ha lecserélnék az iPod portot USB-re, akkor egy egész iparág rontana neki az Apple-nek. Olcsóbb és jövedelmezõbb nekik megtartani a saját mára már kvázi szabványként létezõ iPod portot és külön kiegészítõként adni egy usb hub csatit."
nem olcsóbb, hanem pont, hogy ezen is szarrá keresi magát, hiszen megvesz a júzer 5-6-700$ egy eszköszt, amelyhez majd még 20-30-50-100 dollárért vehet egy olyan kiegészítõt ami egy dominos 5k HUF-s telefonban is default tartozék mint kamera, USB port. Arról nem beszélve, hogy mindig az apple fanok jönnek azzal, hogy így jó, mert kompakt és minden egyben van, most meg cipelhetik magukkal a különbözõ kiegészítõket, ahelyett, h tettek volna rá egy USB kimenetet pl egy pendrive-nak. Így meg vagy vesz a több száz dolláros eszköz mellé még X dollárért egy kiegészítõt h egy sima pendrive-t rátudjon dugni, vagy wifin szopik vele. Azért mondom h szopik vele, mert az általad említett célközönség, átlagjuzer, akiknek kínszenvedés lehet hálózaton keresztül meghajtókról átrámolni a fájlokat.
Vagy nyaralásra elviszi a júzer, míg a legolcsóbb gagyi netbookba is bedugva a fényképezõje kártyáját és máris levan mentve (pl ha sokat fotózik és kell a hely) vagy el akarja email-ezni a családnak, feltölteni fészbúkra stb... Most ehhez is kiegészítõ kell, amit vihet pluszba, ahelyett h belerakta volna egy 1$-os kártyaolvaso slot-ot.
Ezek apróságok, de nagyon bosszantóak tudnak lenni, pláne ennyi pénzért.
Ez igaz. De ennek van egy másik oldala, mégpedig az, hogy csak ellenõrzött tartalmat vásárolsz, ami nem fogja szétkúrni a gépedet, nem tartalmaz vírust, nem akad össze egy másik szoftverrel, nem fog emelt díjas SMS-eket küldözgetni stb.
Pont ugyanannyi elõnye van, mint hátránya, ami kiegyensúlyozza az átlagos felhasználó fele ezt a lehetõséget.
...
"Ha az apple nem akar (most hasraütök) pl. HDMI átalakítót adni, hogy kilehessen tenni a képét tv-re, mert onnan akarja nézni a juzer, akkor az életben nem fogod tudni"
Ez pont nem jó példa, mert ezekkel a dolgokra külön iparág épült mára már. Ha az Apple nem ad HDMI kábelt, akkor majd 300 másik cég igen.
Ezért mosolygok, hogy sokan hiányolják az USB portot az iPad-ról, pedig ha lecserélnék az iPod portot USB-re, akkor egy egész iparág rontana neki az Apple-nek. Olcsóbb és jövedelmezõbb nekik megtartani a saját mára már kvázi szabványként létezõ iPod portot és külön kiegészítõként adni egy usb hub csatit.
Akkor megegyezhetünk abban, hogy ez nem az apple hibája hanem egy gerinctelen hasonleszõ zenészé? Na ilyennek nem venném én meg soha az albumát.
Ergo a közönség ezen része többet az életben nem fog elmenni a koncertjére és nem fog vásárolni tõle semmit. Nem jó az ügyfelet lehülyézni, ha belõle élsz meg 😄
Tudom, hogy lehet ingyenes is akármi az iTunes-ban ha az elõadó úgy akarja, de miért adnák ingyen ha fizetni akar érte az ügyfél?😄
Ezzel lényegében hülyére vette a közönsége konzumidióta részét az a banda, de úgy, hogy nem vették észre. Elegánsan. Én látok bele ebbe túl sokat? 😄 Nem az a lényeg, hogy az együttes eldönti, hogy kér pénzt a dalaiért vagy sem az iTunes-ban. 😄
Ha az apple nem akar (most hasraütök) pl. HDMI átalakítót adni, hogy kilehessen tenni a képét tv-re, mert onnan akarja nézni a juzer, akkor az életben nem fogod tudni, míg egy pc-nél rádugod és kész.
Nem nagy dolgok, és amíg az embernek nincs szüksége rá nem biztos, hogy zavarja. De ha belefut egyszer, elfog gondolkodni, hogy ennyi pénzt kiadott, és ennyire levan korlátozva, miközben technikailag minden adott hozzá és mégsincs.
"A googlis részhez meg annyit, hogy elõzõ hozzászólásom alapján kiadja a google, hogy rendszereszközök mittoménmi... user odakattint, válasz: Nincs jogosultságod! Csókolom"
Így harmadjára is leírom, hogy nem arra gondoltam, hogy ha a vállalatnál ülsz a kis géped elõtt és gond van akkor majd megcsinálod, amikor ott a rendszergazda. azért sem teszed mert nincs engedélyezve, kettõ meg se fizetik, erre ott a fizetett rendszergazda. De otthon megteheted, mert nincs letiltva és otthon rendszergazda sincs aki egy telefonon belöl 5 perc múlva ott áll melletted és megcsinálja.
( A googlis részhez meg annyit, hogy elõzõ hozzászólásom alapján kiadja a google, hogy rendszereszközök mittoménmi... user odakattint, válasz: Nincs jogosultságod! Csókolom)
Az meg a slickboy fanatizmus, hogy még a hozzászólást sem olvassa el???
Ha ez igy van akkor az együttes a ludas és nem az apple mint már írtuk, ugyanis itunesban is lehet valami ingyenes ha a zenész úgy akarja. Nehéz megérteni vagy csak egyszerûbb egy feltett lemezt szajkózni?
Tudod, ott olyan gépek fontosak, amik sejteket válogatnak, számolnak (nem nem winpc csinálja), ugyebár elektronmikroszkóp (ez pl egy pcre van kötve, de csak a saját mikroszkóp szoftver fut rajta elkapcsolni sem lehet onnan, ez kvázi egy szarrábutított pc, és még számtalan, esetenként 10-100M ftos eszköz ami saját kihelzõvel rendelkezik, van rajta egy rakat gomb, de egy informatikus garantáltan hozzá sem tudna szagolni (na most akkor ki a hülye?). A feleségem a notebookjával dolgozik emelett, ami azt jelenti, hogy wordben megírja a cikket, hogy mire jutottak, meg a számtalan kollegával emailben tartják a kapcsolatot. A többiek is ezt csinálják, szóval a közvetlen "otthoni PC" kapcsolat ebben ki is merül.
Ezt senki sem állította, csak azt, hogy mindenhol jelen van a számítógép, szinte mindenféle munkához kell, ahogyan a te példád is mutatja. Ezért az alapszintü felhasználási ismeretek elvárhatóak, továbbá annyi "kreativitás", hogy ha az ember elakad, akkor elõször beírja google-be, ha nem talál rá megfelelõ/érthetõ választ, kinyitja a mellékelt kézikönyvet/súgót amelyek manapság már tele vannak szép szines, érthetõ ábrákkal, nyilakkal és szájbarágós magyarázatokkal. És ha ezek után sem talál rá a válaszra, akkor hív gurut. Csak sokan ezeket a lépéseket lusták megtenni. Ez a probléma, nem az, hogy nem ért hozzá. Még mindig. 😊
A jelenséget úgy minõsíti, hogy az "Apple user" aki ugye nem akarja a drága idejét arra fordítani, hogy valaminek is utánanézzen, mert az idõ mint tudjuk pénz, és ezerszer többet kereshet annyi idõ alatt, mint amit esetleg így elveszt, hogy nem néz utána a lehetõségeknek, (ez a manágerszöveg is megérne egy misét); na szóval nekik ott van fizetõsen az iTunes, aki meg veszi a fáradságot és esetleg felkeresi együttes honlapját, ingyen is hozzájut ugyanahhoz. Ez az Apple filozófia, ne gondolkodj, ha eszedbe jut vmi, csak nyomd a gombot és fizess. Okoska. 😄
Amúgy meg úgy látom megéri ilyen elkényelmesedett elkényeztetett emberekre üzletet alapozni, lám Apple is kaszál. 😄
Én se hülyéztem le, viszont a különbség az, hogy mindketten, mindennap használunk számítógépet és elektronikus eszközöket az élet minden területén, viszont kémcsöveket és pipettákat kettõnk közül csak õ, ahogyan forrasztópálkát meg pl csak én. Az egyik szaktudáshoz köthetõ, ezért nem számonkérhetõ, a másik viszont mára már teljesen hétköznapi dolog lett, ergo felszines hozzáértés elvárható. 😊
Nekem a pénzügyi, adózási, céginformációs oldalak sokkal fontosabbak a reggeli mellé, igy ezeket futom át elõszõr. Ha marad idõ akkor a többit is (nekem általában marad, de megint csak, én nem hülyézlek le azért mert nem olvasod át naponta a befektetési információkat, a tõzsdeindexeket, illetve nem vagy naprakész a céges pénzügyekben.) Nyilván neked nem ezek kellene, de attól még nem kell mindenkire kivetíteni a te érdeklõdésedet. Kiváncsi vagyok, naponta hány percet töltesz a szabadidõdbõl olyan dolgok olvasásával amik nem érdekelnek, vagy amiket kifejezetten utálsz.
Nem tartom belemászásnak azt, hogy megtud nyomni pár Next gombot, tudja, hogy illik naprakészen frissen tartani a szoftvereit mert különben veszélyes lehet (platformtól függetlenül), hogy nem kell minden hülye reklmára, emailre rákattintatni, továbbá ilyen apróságok, mint pl. hogy a firefox-ban pl. létezik AdBlock amellyel amúgy az emberek 80%-át idegesítõ reklámokat ki lehet kapcsolni. Ezek apróságok, mégis fontosak, vagy kényelmesebbé, biztonságosabbá tehetik az õ, hétköznapi géphasználatukat.
Hát de pont errõl beszélünk, hogy téged ez érdekel. Más reggel ugyanúgy elolvassa a napi cikket csak éppen a Journal of Biochemistrybõl, mert õt ez érdekli és ez kell a munkájához. A feleségem se hülyézne le téged azért mert reggel nem biológiai szaklapot olvasol...
Csúnya lenne, ha lehülyézne miközben én fizetek neki 😄D
Nem azt mondtam, hogy otthon kell megforrasztani a nyáklapot és trafót szerelni, hanem, hogy az alapdolgokkal tisztában kell lenni és kis utánaolvasással még ezt-azt könnyedén helyre lehet hozni, kicserélni egy hétköznapi háztartásban. Külön kiemeltem, hogy nem hatalmas, komplex irodaházakról és erõmûvekrõl beszélek, ahol nyilván oda sem engednének 😊
"Nem kell tudnia rendszert telepítenie, registry-t pucolni, rendszert karbantartani stb. ehhez egyébként ha komoly céghez mész dolgozni jogosultságod sincs hozzányúlni, erre van a vállalati rendszergazda"
Jól fogalmaztál, ha egy céghez mész dolgozni, akkor ott valamilyen produktív munkát végzel ( jó esetben) amelyért megfizet a cég, ergo ha hozzányúlhatnál se kéne hozzányúlnod ha nem fizetnek meg, mert nem ez a feladatod. Ahogy te is mondtad, erre van a rendszergazda.
Sõt, azt sem mondtam, h tudni kell registryt pucolni, mert bõven túl lépi a felhasználói szintet. De olyasmi elvárható, hogy 3db Next gombot megtudjon nyomni, megtudja nyomni az update gombot, hogy naprakészen tartsa a rendszerét stb. Szerintem ezek nem teljesíthetetlen dolgok.
"Örülj annak, hogy neked van idõd ilyesmivel foglalkozni, sok szakmában csak a szakmai szinten maradás annyi tanulással és idõvel jár, hogy örül az ember, ha a családjával tölthet egy kis idõt és ezt az idõt nem hajlandó megosztani egy mûszaki eszközzel, mint te."
Egyáltalán nincs sok idõm, szimplán érdekel. És ne mond, hogy az hatalmas energia ráfordítást igényel, h pl munkába menet, vagy sorbanállás közben ne lehessen 1-1 cikket elolvasni egy újságban, vagy az OKOSTELEFONON és azzal már bõven naprakész lehet egy felhasználó. Nem kell elmélyedni benne, de a felszines ismeret, hogy legalább tudja, hogy létezik ilyen, kb mire jó, az elvárható. És ez nem igényel sok idõt, egy kávé mellett 3 perc alatt átfutni az index tech rovatát. 😊
EBBEN MI A BONYOLULT? Pont errõl beszélek, az alma annyira hülyének nézi az embert, hogy ennyit nem néz ki belõle...
Losslessben tölthetõ egy csomó :o
(Egyébként magyarországon semmilyen formában sem tölthetõ le szóval tökmindegy 😄)
És mielõtt felteszed a kérdést, hogy akkor miért nem mindenki így terjeszti a zenéjét, a válasz az, hogy azért mert szerzõdések kötik a kiadókhoz a legtöbb alkotót.
De ebbe az tartozik bele, hogy alapfogalmakkal legyen tisztában, tudja használni a munkájához szükséges alkalmazásokat, tudja használni a kommunikációhoz szükséges netes alkalmazásokat és ennyi (a TV-d esetén is tisztában vagy a csatornák beállításával, hangerõ-, fényerõ állítással stb. de a híradástechnikai részekrõl gyakorlatilag fingod sincs, mert nem érdekel, vagy ha igen, akkor is csak felületes információid vannak egy mûszerészhez képest, aki garantáltan nem fog lehülyézni, ha probléma esetén kihívod (ellenben garantáltan lehülyéz, ha nem hívod ki és te babrálsz bele és közben agyonvág a nagyfesz.)
Nem kell tudnia rendszert telepítenie, registry-t pucolni, rendszert karbantartani stb. ehhez egyébként ha komoly céghez mész dolgozni jogosultságod sincs hozzányúlni, erre van a vállalati rendszergazda, otthon meg a felhasználóbarát módon felépített rendszer, hogy ezeket a háttérben megoldja.
Örülj annak, hogy neked van idõd ilyesmivel foglalkozni, sok szakmában csak a szakmai szinten maradás annyi tanulással és idõvel jár, hogy örül az ember, ha a családjával tölthet egy kis idõt és ezt az idõt nem hajlandó megosztani egy mûszaki eszközzel, mint te.
Ja, mert az együttes pénzt is szeretne keresni a zenéjével?"
ne légy demagóg. Teljesen köztudott, hogy az együttesek/zenészek a kiadott album után kb a bevétel 5%-át kapják ha nem kevesebbet, a többit a kiadó, producer, meneddzser stb.. nyeli le. A zenészek a bevételeik 90%-át, ha nem többet a koncert turnékból, fellépésekbõl szerzik.
Továbbá fenntartom még mindig azt, hogy jó dolog lenne az itunes, és szivesen fizetnék is a zenéért, ha pl. legalább nyers CD de inkább DVD audio minõségben le lehetne tölteni a zenéket, vagy legalább FLAC-ban, de mp3-ért tudod ki fizessen.. 😊
Nem is azt mondtam, hogy neked kell megtervezni a ház elektromos, víz és fûtõhálózatát, csak, hogy átlátható és megtanulható annak felépítése, és egy kisebb probléma miatt ne kelljen kapásból szakit hívni, aki horror áron megcsinálja, hanem az apróbb dolgokat te is helyre tudod hozni. Ahogyan ha az autóból kifogy a szélvédõmosófolyadék se viszed szervízbe, hogy töltsenek bele újat 😊
Nem egy elektronikai-antitalentum lány ismerõsöm van, akiknek zh-zni, vizsgázni kellett alapszinten informatikából, úgy, hogy nulla közük volt hozzá. 2-3 óra alatt, teljesen alapoktól, elmagyaráztam nekik annyira, amennyire kellett, szemléletes példákat hoztam, kezükbe adtam egy NYÁK lapot, hogy lássák, megtudják fogni, legyen képük róla mi az, és érdekes módon, összeállt nekik a kép, megértették és letudtak vizsgázni. Az emberek alapvetõen nem hülyék, csak kurva lusták plusz szarul tanítják. Továbbá, még mindig az a véleményem, hogy a 21. században, ahol mindenben számítógép van, a hûtõben, sütõben, tvben, telefonban, mosógépben, autóban stb.. akkor legalább felszinesen illik konyítani hozzá, ha már a nap 24 órájában mindenhol velünk vannak és mindenhez használjuk õket.
Ha már az iskolában, kiskoruktól kezdve, rendesen beléjük vernék az alapokat, nem lenne igény, vagy legalább is ilyen formában a lebutított, zártrendszerû apple termékekre.
a jövõ embereit pedig igen egyszerûen fel lehetne készíteni erre a dologra, csak egy kicsit meg kéne reformálni az informatika oktatást a suliban.
És miért nem ingyenesen?
Ja, mert az együttes pénzt is szeretne keresni a zenéjével?
Nem az Apple kér pénzt érte, hanem az együttes (érdekes módon sok együttesnek van az iTunes-ban is ingyenesen letölthetõ albuma).
Ez végül is nem értem miért az Apple-t minõsítené???
http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html
de ha már ez feljött: magyarországon azért szenved egy csomó ház meg lakás fûtésproblémákkal (és egy csomó egyéb mûszaki jellegû gonddal), mert az önjelölt googlizó szakik szerelték meg a rendszert. Egy szakmunkás is meg tud szerelni egy csõvezetéket ez igaz, de megtervezni már nem, errõl és az emberi hülyeségrõl szerintem faterom könyvet tudna írni.