476
-
#436 ez a nem lehet tölteni usb kábellel hülyeség:D
majdnem akkora akksi van benne, mint egy laptopban
és igen, a laptopomat nem usb-vel, hanem fali töltővel töltöm
a többi meg szoftverhiba, semmi nem lehet tökéletes:) -
#435 "az Opel support ég és föld a BMW supporthoz képest)."
"persze, negyed annyiba kerül. :)"
Fele mondjuk, de jó, hogy említed pont az ilyenek miatt (is) vesz az ember drágább autót.
"Nekem itthon általában 3 perc az izzócsere, de abban benne van, hogy lemegyek a garázsba, kinyitom a motorháztetőt, felhúzok egy gumikesztyűt, kicserélem, becsukom, és felmegyek. És semmilyen számlára nem kellett semmit terhelni. :) Képzeld van olyan is, hogy valamit megtudsz magadnak is csinálni, nem kell fizetni érte :)"
Legközelebb szólok akkor neked, gyere cseréld ki nekem, kifizetem neked. Az hogy valamit meg tudok-e csinálni vagy meg akarok-e az két külön dolog, ezt x hozzászólással ezelőtt már kifejtettem.
"Már ne haragudj, de elég régóta tankolom az autómat, de még az életben nem került rám egy csepp benzin sem, ez juzer error ha te összekened magad :)"
Nem mondtam, hogy összekenem de meg sem próbálom. Azért van ott a fószer hogy tankoljon, és mig ő nyomatja a naftát én bemegyek szépen a shopba és fizetek.
"A nagy kéz valóban hátrány, de azért ajánlok a figyelmedbe pl egy Logitech Wave billentyűzetet. Nekem ez vált be. Teljesen kényelmes, döntött billentyűzet, gumírozott borítás a csuklónak, kitámasztva mindenhol. sosem fáradt még el a kezem és vált kényelmetlenné. :)"
Izé, telefonról beszélünk!!! Az asztali billentyűket azért le tudom ütni akkora kezem nincs :D
"Vagy backgrounder"
És az hol hivatalos? Hivatalosat mondj!
Miért kell, hogy hivatalos legyen? (ill mit nevezünk hivatalosnak?), egyébként mint előttem valaki leírta odavált majd vissza (ami engem személy szerint idegesítene de mivel engem nem érint [most jól megkapom ám ezért is], ezért nem is nagyon érdekel) -
Ulkesh #434 "Hát igen, apple alatt így megy, mert nincs bluetooth. Nálam ez úgy szokott menni, hogy megy tovább a navigáció, nézem hogy merre navigál és közben bluetooth-s fülessel telefonálok. Nem mellesleg biztonságosabb mint a kézből telefonálás, de oda is találok ahova megyek. "
És mit nézel? A hívás képernyőjét? Mert a térképet max akkor látod, ha az nem a telonodon fut, hanem külön navin..
Nem kéne ilyen triviális dolgokban nagyot mondani..
Mellesleg iPhone-on miért is nincs BT???
Legalább minimális információid lennének arról, amihez hozzászólsz... -
#433 "Az az 500 dolcsi ott nem akkora érték, mint itthon ugyanaz forintban. Nem mi vagyunk a célpiac, bármilyen fájdalmas is, ezt el kell fogadni."
Jah pont akartam írna ha jól számolom ez USA-ban leledző barátom fél HETI keresete, és ő nem a legszofisztikáltabb munkát végzi. -
#432 "az Opel support ég és föld a BMW supporthoz képest)."
persze, negyed annyiba kerül. :)
"10 perc múlva szólnak, hogy kész a kocsi, hova irják a számlát. A szokásosra."
Nekem itthon általában 3 perc az izzócsere, de abban benne van, hogy lemegyek a garázsba, kinyitom a motorháztetőt, felhúzok egy gumikesztyűt, kicserélem, becsukom, és felmegyek. És semmilyen számlára nem kellett semmit terhelni. :) Képzeld van olyan is, hogy valamit megtudsz magadnak is csinálni, nem kell fizetni érte :)
"Azért nagyon messzire ne szaladjunk el. (persze hozzáteszem, hogy elvárom hogy benzinkútnál jöjjön a kutas és tankoljon ne én koszoljam össze magam hiszen többnyire öltönyben vagyok)"
Már ne haragudj, de elég régóta tankolom az autómat, de még az életben nem került rám egy csepp benzin sem, ez juzer error ha te összekened magad :)
"Szerintem sokkal jobb egyébként mint a hw billentyű de ez szerintem embere válogatja, az én legnagyobb bajom a hw billel hogy szép nagy lapát tenyerem van és esetek töbségében két három gombot nyomok le egy hw billen, vagy ilyen pipiske újheggyel kell dolgozni amitől meg frászt kapok."
A nagy kéz valóban hátrány, de azért ajánlok a figyelmedbe pl egy Logitech Wave billentyűzetet. Nekem ez vált be. Teljesen kényelmes, döntött billentyűzet, gumírozott borítás a csuklónak, kitámasztva mindenhol. sosem fáradt még el a kezem és vált kényelmetlenné. :)
"Vagy backgrounder"
És az hol hivatalos? Hivatalosat mondj!
-
Ulkesh #431 "A pc ugyanazokból az alkatrészekből épül fel, mint a mac, sőt a gyártók is ugyanazok. "
Ilyenkor nagyon szívesen odaborítanák az asztalodra egy kosár IC-t, ellenállást, processzort és memória IC-t, hogy tessék, építs PC-t, hisz az alkatrészek adottak, biztos ugyanolyan jól fog menni, mint a nagyoknak, hisz azok is ebből építkeznek :)
Szerinted a Gigabyte mérnökei tesztelik az alaplapjukat az Asrock VGA kártyáival? Összevetik az elérhető összes rendszerrel és driverrel? A Microsoft fogja és leteszteli a Windows-t a világ összes hardverével?
Mert te most ezt állítod áttételesen.
Az Apple rendel egy hardver design-t a beszállítóitól (Intel, nVidia, AMD, Infineon stb.) ezt több lépésben tesztelik, majd a rendszert és annak minden összetevőjét ehhez optimalizálják és ezt a megoldást egy egészként adják tovább a gyártónak aki legyártja kismillió példányban.
ÉS kapaszkodj meg, még így is vannak néha problémák.
-
Ulkesh #430 "Mér lenne más? Magyarázd el légyszives."
Inkább te magyarázz.
Miért nem tudok xBox360-on PS3-as játékokkal játszani, tessék már beperelni a MS-t, mert korlátozza a szabad játékot.
Kb. ezt akarod mondani.
Az iPhone és társai ugyanolyan zárt rendszer, mint a konzolok világa.
"A konzolokra azért nem teljesen igaz, mert ott nem a Sony vagy a M$ korlátozza, hogy mit adhatnak ki rá"
Ezt meséld a PS3 tulajoknak akik éppen most szívnak, mint a torkos borz az új firmware miatt, ami letiltotta az egyéb rendszerek telepítését.
" Meg ne az apple döntse el, hogy a felhasználónak szüksége van e rá, legyen benne és van aki használja van aki nem, de ne magától a lehetőségtől fossza meg ennyi USD-ért."
Akár hiszed akár nem, tuti nem úgy működik a dolog, hogy egyik reggel Jobs úgy ébredt, hogy márpedig nem kell bele kamera. Hanem elég rendesen felmérték a piac valós igényeit és ez alapján döntöttek (igen, van egy hangos kisebbség, akinek ez nem tetszik, de mint az iPhone példáján már láthattuk, a többség elvárásait elég jól fel tudják mérni).
Az ennyi dollár meg nem olyan sok, egy koszlott e-book olvasót kapsz az iPad árából, ami semmit nem tud.
Jellemző az iPad árazására az a videó amit ide is belinkeltek ha jól emlékszem, ahol fickókám vett 3 iPad-ot, majd kiderült, hogy a 3. mégsem kell, ezért a hecc kedvéért és a 10 perc hírnévért szétverték egy baseball ütővel. Az az 500 dolcsi ott nem akkora érték, mint itthon ugyanaz forintban. Nem mi vagyunk a célpiac, bármilyen fájdalmas is, ezt el kell fogadni.
"Arról nem beszélve, ha már többe kerül mondjuk, kb 2xer annyiba mint egy netbook "
????
Pont annyiba kerül, mint az átlag netbook, de ha Nokia csodáját nézzük, akkor jóval olcsóbb.
"Szerintem aki informatikával foglalkozik, az hasonló komplexitású dolgokra gondol, nem pedig titkárnői office-olásra. Ezek nem egyszerü tanfolyammal, hanem hosszú évek, véres verítékkel megtanult dolgok."
Pont ezt akartam hallani :D
Szóval neked mint informatikusnak hosszú évek, verítékes munkája, hogy ismerd a szakmádat, de az átlag felhasználó, akit egyébként még hobby szinten sem érdekel az informatika, csak netezni, játszani akar a gépével, az ugyanezt tanulja meg? No comment. -
#429 "Nem mellesleg biztonságosabb mint a kézből telefonálás"
Ez meg most hogy jön ide? -
Ulkesh #428 "Véletlenül olyan területen dolgozom, ahol ügyfelekkel állok kapcsolatban, húsvéthétfőn is rendelkezésükre álltam reggel 8-tól este 8-ig, és a tisztelt ügyfelek igényeit teljesítettem, amelyek olykor eléggé indokolatlanok voltak, és ha nem ilyen elkényelmesedett konzumidióta lenne a társadalom egy igen széles rétege, sok energiát és pénzt megspórolna. "
Már úgy érted pénzt a munkáltatódra, hisz egy általad kreált ideális informatikai világban mindenki perfekt ért a rendszeréhez és önállóan ellátja a hardveres problémákat is, így nem lenne rád senkinek sem szüksége :D
Nem zavar, hogy azokat hülyézed le, akikből élsz???
Én is járok karbantartani pár ismerős céghez, mert ragaszkodnak hozzám még úgy is, hogy jó ideje már nem ebből élek meg, és én is tudok nagyokat nyelni egy-egy telefon közben, de eszembe nem jutna ezért minősíteni bárkit is, mert pontosan tudom, hogy az Ő munkájához meg én lennék a tök hülye. Tudod az informatika az egy szakma, amit joggal elvársz te is és én is, azok olyan alapismeretek, amik az adott felhasználó munkavégzéséhez szükséges, de nem több, ha a saját kis digitális világából kizökkenti egy hibaüzenet, amivel nem tud mit kezdeni, akkor könyörgöm, ne kezdjen el barkácsolni, mert egyrészt nem az ő dolga, másrészt 99,9%-ban csak nagyobb bajt csinál. :) -
#427 "Én visszakérdeztem volna, hogy miért, te hogy navigálsz, mikor bejön egy hívásod? Ja, hogy sehogy, mert kussol a háttérbe küldve? Nem mindegy, hogy a hívás után visszalép, vagy visszatölt, ha ezt azonos sebességgel teszi?"
Hát igen, apple alatt így megy, mert nincs bluetooth. Nálam ez úgy szokott menni, hogy megy tovább a navigáció, nézem hogy merre navigál és közben bluetooth-s fülessel telefonálok. Nem mellesleg biztonságosabb mint a kézből telefonálás, de oda is találok ahova megyek. -
pixx #426 Reméltem, hogy így reagálsz :)
Pont az olyan emberekről szól, mint te, akik hiszik, hogy többek és jobbak mert 3%-os szírtartalmú tej helyett csak 0.5%-osat vettek...
A pc ugyanazokból az alkatrészekből épül fel, mint a mac, sőt a gyártók is ugyanazok. Sőt a termékek típusa is ugyanaz. Tudásuk is egyforma. Csak az egyikre ráírják, hogy Apple. -
#425 "Egy jól működő gazdaság esetén nem kérdés, hogy szakembert hívjon az ember, mert egyrészt tudja, hogy Ő nem ért hozzá, másrészt keres annyit, hogy ez ne okozzon gondot, harmadrészt meg a szakemberek sem a másod és harmadállás miatt nem hallnak éhen, hanem azért keres jól, mert igénybe veszik a munkáját és ezért meg is fizetik."
Ember! Utópiában élsz! Valóban így lenne egy jól működő, utópisztikus gazdaságban, de ilyen jelenleg még a világon sehol sincs, se svájcban, japánban vagy az usákoknál. sehol.
Egy izzócserét, kerékcserét, ablakmosófolyadék utánatöltést stb.. nem kéne normális esetben szakembernek végezni, mert hihetetlenül egyszerü dolgok, bárki képes kb. 5 másodperc alatt megtanulni, hogyan kell. Olajcserére, mint analógiára gondolhatunk úgy, mint kis rendszerkarbantartás, amely szintén nem bonyolúlt, de már picit az átlagfelhasználói szint felett van, de még mindig hol van a motor kiszereléséhez, átalakításától/kernel fordítás, amit szakember végez. Ez csak az elbutuláshoz és a kiszolgáltatottsághoz vezet.
"Kíváncsi vagyok akik ide írnak milyen szakmát űznek. Gondolom aki informatikai területen dolgozik biztos tapsolna örömében, ha egyszer csak behívná a főnöke, hogy sajnáljuk, de Gizikét és Marikát beírattuk tanfolyamra, innentől már megoldják, ha lesz valami gondjuk, holnaptól nincs rád szüksége a cégnek..."
Ne viccelj :DD A beirattuk egy tanfolyamra és megtanult excelben két cella értékét szummázni, azért közel sem egy unix alapú server bekonfigurálása, beüzemelése. Szerintem aki informatikával foglalkozik, az hasonló komplexitású dolgokra gondol, nem pedig titkárnői office-olásra. Ezek nem egyszerü tanfolyammal, hanem hosszú évek, véres verítékkel megtanult dolgok. -
#424 "Egy mobil eszköznél ez más történet, mint egy desktop gép esetén.
Ennyi erővel az összes konzol gyártót is lehetne csesztetni."
Mér lenne más? Magyarázd el légyszives. Pláne, hogy szerintetek az apple mutatja a sárgaköves utat és ez lesz a végzete mindenkinek, mert ez az innováció, a jövő :)
A konzolokra azért nem teljesen igaz, mert ott nem a Sony vagy a M$ korlátozza, hogy mit adhatnak ki rá, hanem a felhasználó döntheti el melyik platform a szimpatikusabb számára, melyikre jelennek meg a számára érdekes alkalmazások. Sőt, bizonyos alkalmazások mindkettőre megjelennek. És valljuk be, azért ez eléggé más mint az appstore esetében :)
"A kamera nem érdekel, mert használtam már tablet-et amiben volt és semmire nem alkalmas, mert a felhasználásból eredően legritkább esetben van fix helyen és mikor mozog a kezedben (mert nem fogod mereven tartani), akkor a túloldal mindent lát csak téged nem.
Azt meg megmondhatnád melyik mobilban van USB host, mert nem nagyon tudnék ilyet mondani"
Az, hogy te nem használtad, vagy neked nem kell, pont nem számít statisztikailag. Sőt az sem következik belőle, hogy másnak ne lehetne rá igénye. Pl. dokkolóban elhelyezve vagy amíg a kanapén fekszik az ember és 1-2 percig tartja amíg skype-olna, addig tudja úgy tartani. Sztem sokan használnák, ha már kipengetnek érte ennyit. Meg ne az apple döntse el, hogy a felhasználónak szüksége van e rá, legyen benne és van aki használja van aki nem, de ne magától a lehetőségtől fossza meg ennyi USD-ért.
USB hostként tudtommal nem egy PDA képes viselkedni, és jogosan vonjuk ide őket, mivel anno az ájfón velük akart versengeni. A többi telóban szimpla USB csati van, de az legaláb UNIVERSAL mint a neve is hordozza magában, nem kell hozzá átalakító. Arról nem beszélve, ha már többe kerül mondjuk, kb 2xer annyiba mint egy netbook amiben alsóhangon van 3db akkor 1db csak lehetne benne.
-
Ulkesh #423 "Ez pedig egy humoros írás, miként gondolkodhatnak az Apple fan-ok, persze nem mindenki, mert van aki normális. "
Aki írta az életében nem látott Mac-et, iPod-ot, vagy iPhone-t, csak a haverjának haverjától hallott valamit két bágyadt büfögés közben, mikor azok éppen a századik sikertelen Windows installálást próbálták megkísérelni az unokatesó sarki hardveres közértjéből kiselejtezett hulladékból összetákolt, de legfőképpen és legfontosabb momentumként olcsó beszerzésű PC-n. ;) -
#422 "narumon, a BMW-dről eddig (jó régen, meg máshol) azt mondtad, hogy a fenntartási költségei alacsonyak, most meg azt mondod, az a faja, hogy egy izzócserével is szervizbe kell menni?!?!?"
Nem kell, ha akarod cserélgetheted otthon. Ennek semmi köze a fenntartási költségekhez, mert mondjuk van a háznál még egy opel is, azzal is elszaladok izzócserére (illetve egyszer mentem én de gyorsan rájöttem, hogy az Opel support ég és föld a BMW supporthoz képest).
"Az a helyes irány, hogy ne nyúljunk hozzá, majd a szerviz? Mondd csak, az nem kerül sok időbe?"
Nem, ugyanis nem én csinálom. Tudod jelez a computer beszólok a kereskedő srácnak akivel név szerint ismerjük egymást, mert nem ötpercenként adnak át egy autót úgy ahogy, és megkérdezem, hogy mi lenne ha arra gurulnék. Megbeszéljük hogy negyedóra és ott vagyok. Amint beállok az udvarba már jön a kereskedő srác, vele egy szervizes srác, odaadom a kulcsot beviszi a szervizbe én meg addig elfogyasztok egy kávét. Előveszem közben az iphonet megnézem a maileket vagy elintézek pár fontos telefont, vagy csak éppen beszélgetek a kereskedő sráccal. 10 perc múlva szólnak, hogy kész a kocsi, hova irják a számlát. A szokásosra. Az összeg meg érdekes módon kevesebb volt mint az OPEL szalonban.
"Ne légy ennyire váltakozó irányelvű, szépen kérlek!"
ööö ki a váltakozó irányelvű?
"Örülünk, hogy van pénzed ehhez a hozzáálláshoz, csak vedd észre, lassan nem tudod megtankolni az autódat egyedül, nem tudsz egyedül a volánhoz ülni, stb., stb…. Ez a jó?"
Azért nagyon messzire ne szaladjunk el. (persze hozzáteszem, hogy elvárom hogy benzinkútnál jöjjön a kutas és tankoljon ne én koszoljam össze magam hiszen többnyire öltönyben vagyok)
"hogy kicsit értsen a vashoz, 2010-et írunk! Kell ez iPxxx esetén is."
Ezt én is írtam, hogy ennyire kell érteni hozzá, de jobban már minek?
"Tudod, klassz dolog volt pl. azért SOS 30 km-ről száguldoznom a barom felhasználó miatt, aki szerint jajjaj összeomlott minden, nem lehet internetezniiiiiiiiiiiiiiii, majd kiderült, hogy ő nyomott rá a kapcsolat nélküli munkára, savanyodjon meg a befőttje!"
Ha ezt neked kifizették akkor mi fáj benne?
"Mert, hogy egy novellát még csak-csak, de hogy egy könyvet olvassak el rajta, könyörgöm!"
Én könyvet pl többnyire csak papíron olvasok pedig van notebook, netbook, pda, iphone meg minden itthon. Nyaralásra most nyáron pl csak két könyvet vittem és mivel azon gyorsan átrágtam magam, ezért utána PSP-n olvastam könyvet. Nem volt nagy szám, de jobb volt mint a semmi.
"A Win és WinMo hiányosságaival olyannyira tisztában vagytok és azt is tisztán tudjátok, hogy ezek a hiányosságok egyenként is végzetesek, de a „djágaszág” hiába ostoba, mint a kő néhány területen, az nem hiba, hanem erény nektek! Ezért nem lehet elfogadni titeket vitapartnernek."
Te meg a "fordított" álláspontunkat nem érted meg; jelesül azt, hogy én soha nem mondtam, hogy az iphone tökéletesen csinál mindent, (sőt volt már olyan ismerős aki megmondta mire kell a telefon és nem iphonet ajánlottam neki), viszont amire én és még sokezer másik user szeretné használni arra tökéletes.
"Véleménye szerint jobb avval irkálni, mint hardveres billentyűzeten, mondom, az túlzás, mondja: neeem. OK."
Szerintem sokkal jobb egyébként mint a hw billentyű de ez szerintem embere válogatja, az én legnagyobb bajom a hw billel hogy szép nagy lapát tenyerem van és esetek töbségében két három gombot nyomok le egy hw billen, vagy ilyen pipiske újheggyel kell dolgozni amitől meg frászt kapok.
"Mondom: multitask? Hogyan navigálsz a drága gépeddel, bejön egy hívás, navi off?!?!?!"
Vagy backgrounder
"Nem kérdeztem meg tőle, hogy a kutyadrága iPhone mellé vesz tehát egy WinMo-s navit……"
A Navi az szerintem navi és nem PDA, ergo nem WinMo-s.
"Aki három év alatt nem érezte a hiányát az SD foglalatnak, a BT-on való file-küldésnek, meg a többi hiányosságnak, ahhoz meg nincs is kérdésem, simán nem hiszem el, hogy ennyire elfogult lehet valaki. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"
Figyelj már ide egy kicsit, most tényleg teljesen komolyan kérlek. Miért olyan nehéz azt elfogadni, hogy valakinek mások az igényei mint neked. Miért okoz az neked problémát (hovatovább nem hiszed el), hogy még soha nem akartam telefonba SD kártyát tenni? A 3 év alatt eddig egyetlen srác kért tőlem valami képet, mondta küldjem át BT-n, mondtam, hogy én nem tudom. Miért nem? Mert nem tud ilyet az iphone, nézett rám nagy boci szemekkel. Mondd az emailed átküldöm. öö a telefonja nem tud emailt. Én ennyibe hagytam. Nem neki vettem a telefont végül is. -
#421 "Ha a M$ csak gyárilag nem telepíti fel, azt már büntetni kell. Sztem ez elgondolkodtató. "
Azért jó ha tudod, hogy eddig csak a Google Voice ami így lett elutasítva és vizsgálódik is a szövetségi mittoménmi. -
pixx #420 Már megjöttek az első hibák nem működik a wifi(gyenge az antenna), nem lehet az iphone játékokat futattni, vagy nem méretezi át, nem lehet tölteni a hozzá adott usb-s kábelel.
Na most a sok buta felhasználó gondolkodásra kényszerül, mennyivel egyszerűbb lett volna az élete, ha nem veszi meg...
Ez pedig egy humoros írás, miként gondolkodhatnak az Apple fan-ok, persze nem mindenki, mert van aki normális. Te mondjuk pont nem tartozol közéjük :)
link -
slickboy #419 Végül is ez egy remek ideológia, hogy azért nem akarok semmit tudni az eszközről vagy elhárítani pitiáner üzemzavart, mert ezzel támogatom a gazdaságot, hiszen szükség van a supportosokra, akik majd megoldják helyettem. Sőt használati utasítást se vagyok hajlandó elolvasni. Csak működjön. Aztán ha nem úgy működik, ahogy elképzeltem, akkor a gép a szar. Világos. :D
Szerintem meg egy gazdaság akkor még jobban működik, ha probléma felmerülésekor az adott felhasználó van annyira hozzáértő, hogy fel tudja mérni, a hiba elhárítható általa, vagy szakember beavatkozására van szükség. Ezáltal kíméli a véges kapacitású szakembergárda erőforrásait, és gyorsabban folytatható termelőmunka. Nem kell ez a kabarészöveg a másodállásról, meg Gizikéről meg Marikáról.
Véletlenül olyan területen dolgozom, ahol ügyfelekkel állok kapcsolatban, húsvéthétfőn is rendelkezésükre álltam reggel 8-tól este 8-ig, és a tisztelt ügyfelek igényeit teljesítettem, amelyek olykor eléggé indokolatlanok voltak, és ha nem ilyen elkényelmesedett konzumidióta lenne a társadalom egy igen széles rétege, sok energiát és pénzt megspórolna. Energiát nekem és magának, pénzt pedig magának. Ezzel emelkedhetne a számukra nyújtott szolgáltatás színvonala is. De előre gondolkodni vagy megpróbálni tervezni, az luxus. :D -
Ulkesh #418 "Persze, lehet, hogy hülye vok, de a 4”-os PDA-mon is elolvashatom akkor már 640*480-as felbontásban"
A 4"-os PDA-dnak is 1024x768-as IPS paneles, LED-es kijelzője van? Ha nem, akkor mi alapján mondasz véleményt?
Én hasonló minőségű kijelző előtt töltök néha napi 12-14 órát is, de soha nem volt probléma a szememmel, de az agyonsztárolt e-ink kijelzős ebook olvasómat 2 hét után száműztem a polcra, majd eladtam, mert lámpafénynél használhatatlan volt, 10-20 perc után könnyezett tőle a szemem.
"Mondom: multitask? Hogyan navigálsz a drága gépeddel, bejön egy hívás, navi off?!?!?!"
Én visszakérdeztem volna, hogy miért, te hogy navigálsz, mikor bejön egy hívásod? Ja, hogy sehogy, mert kussol a háttérbe küldve? Nem mindegy, hogy a hívás után visszalép, vagy visszatölt, ha ezt azonos sebességgel teszi?
"Aki három év alatt nem érezte a hiányát az SD foglalatnak, a BT-on való file-küldésnek, meg a többi hiányosságnak, ahhoz meg nincs is kérdésem, simán nem hiszem el"
Már bocsi, de 16/32 GB háttértár mellett nincs szükségem egy lassú memóriakártyára, cserélgetni soha nem cserélgettem, másra meg minek?
Az édi-bédi csengőhangok és vicces videók küldözgetéséből kinőttem, minden másra ott a Wifi és a net. -
Ulkesh #417 "Az a helyes irány, hogy ne nyúljunk hozzá, majd a szerviz?"
Hát igen, itt látszik, hogy honnan írják ezeket a hozzászólásokat. :(
Egy jól működő gazdaság esetén nem kérdés, hogy szakembert hívjon az ember, mert egyrészt tudja, hogy Ő nem ért hozzá, másrészt keres annyit, hogy ez ne okozzon gondot, harmadrészt meg a szakemberek sem a másod és harmadállás miatt nem hallnak éhen, hanem azért keres jól, mert igénybe veszik a munkáját és ezért meg is fizetik.
Kíváncsi vagyok akik ide írnak milyen szakmát űznek. Gondolom aki informatikai területen dolgozik biztos tapsolna örömében, ha egyszer csak behívná a főnöke, hogy sajnáljuk, de Gizikét és Marikát beírattuk tanfolyamra, innentől már megoldják, ha lesz valami gondjuk, holnaptól nincs rád szüksége a cégnek... -
levente68 #416 narumon, a BMW-dről eddig (jó régen, meg máshol) azt mondtad, hogy a fenntartási költségei alacsonyak, most meg azt mondod, az a faja, hogy egy izzócserével is szervizbe kell menni?!?!?
Az a helyes irány, hogy ne nyúljunk hozzá, majd a szerviz? Mondd csak, az nem kerül sok időbe?
Vagy te már annyira VIP vagy BMW-éknél, hogy előre kiszaladnak és már cserélik is az izzódat, hisz az überfaja autód jelentette műholdon, hogy mije fáj?
Ne légy ennyire váltakozó irányelvű, szépen kérlek!
Örülünk, hogy van pénzed ehhez a hozzáálláshoz, csak vedd észre, lassan nem tudod megtankolni az autódat egyedül, nem tudsz egyedül a volánhoz ülni, stb., stb…. Ez a jó?
NEEEEM!!!!!
Igenis, az orvosra, meg a többi, a munkaterületén szuper módon teljesítő emberre is ráfér, hogy kicsit értsen a vashoz, 2010-et írunk! Kell ez iPxxx esetén is. Arról nem beszélve, hogy nekik is sok idő ám, mire szaki bácsi odaér, hogy jó pénzért visszadugjon egy kábelt, szélsőséges esetben ugyebár, hiszen annyira nem értünk hozzá, mert NEM KELL! Ha én kicserélem az izzót, akkor azonnal mehet az élet tovább, ezt tudtad?
Mellesleg, feleségednek se durrant ki a feje, mert konyít kicsit a géphez, ugye? Nnnna látod!
Tudod, klassz dolog volt pl. azért SOS 30 km-ről száguldoznom a barom felhasználó miatt, aki szerint jajjaj összeomlott minden, nem lehet internetezniiiiiiiiiiiiiiii, majd kiderült, hogy ő nyomott rá a kapcsolat nélküli munkára, savanyodjon meg a befőttje!
A cikkre visszatérve, mire jó ez az iPad, mert hogy mire nem az világos.
Mert, hogy egy novellát még csak-csak, de hogy egy könyvet olvassak el rajta, könyörgöm!
Persze, lehet, hogy hülye vok, de a 4”-os PDA-mon is elolvashatom akkor már 640*480-as felbontásban, azt meg legalább zsebre vághatom utána, hejj!! De inkább kinyomtatnám, köszönöm!
Főleg, hogy mennyi pénzért!
A Win és WinMo hiányosságaival olyannyira tisztában vagytok és azt is tisztán tudjátok, hogy ezek a hiányosságok egyenként is végzetesek, de a „djágaszág” hiába ostoba, mint a kő néhány területen, az nem hiba, hanem erény nektek! Ezért nem lehet elfogadni titeket vitapartnernek.
Egy nagyon magasan kvalifikált (tényleg!) ismerősömmel volt egy párbeszédem ennek kapcsán:
Azt mondja, fia vett egy iPhone-t és az milyen jó, meg hú, meg ha….
Véleménye szerint jobb avval irkálni, mint hardveres billentyűzeten, mondom, az túlzás, mondja: neeem. OK.
Mondom: multitask? Hogyan navigálsz a drága gépeddel, bejön egy hívás, navi off?!?!?!
Mondja: ááááá, nem ezen kell navinak futni, arra vesz egy navit…..
Nem kérdeztem meg tőle, hogy a kutyadrága iPhone mellé vesz tehát egy WinMo-s navit……
Okossssssssszzzzzzz….
Aki három év alatt nem érezte a hiányát az SD foglalatnak, a BT-on való file-küldésnek, meg a többi hiányosságnak, ahhoz meg nincs is kérdésem, simán nem hiszem el, hogy ennyire elfogult lehet valaki. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
-
Ulkesh #415 Ezt csak te képzeled... -
slickboy #414 "Nem jó az ügyfelet lehülyézni, ha belőle élsz meg.:D"
Apple megteszi, mégse veszít ügyfelet. Sőt. :D -
Ulkesh #413 "Nem feltétlenül. Vér István nevü hobbi programozó lehet, hogy bugos kódot írna, de pl a mozilla, vagy opera stb.."
Amíg különösebben nem nyújt többet, mint a gyári, addig nem izgat. DE van igazság abban amit írsz.
"Ha a M$ csak gyárilag nem telepíti fel, azt már büntetni kell. "
Egy mobil eszköznél ez más történet, mint egy desktop gép esetén.
Ennyi erővel az összes konzol gyártót is lehetne csesztetni.
"nem olcsóbb, hanem pont, hogy ezen is szarrá keresi magát,"
Én azt írtam, hogy nekik olcsóbb :D
"20-30-50-100 dollárért vehet egy olyan kiegészítőt ami egy dominos 5k HUF-s telefonban is default tartozék mint kamera, USB port. "
A kamera nem érdekel, mert használtam már tablet-et amiben volt és semmire nem alkalmas, mert a felhasználásból eredően legritkább esetben van fix helyen és mikor mozog a kezedben (mert nem fogod mereven tartani), akkor a túloldal mindent lát csak téged nem.
Azt meg megmondhatnád melyik mobilban van USB host, mert nem nagyon tudnék ilyet mondani (ok, az N900-ban van).
"Azért mondom h szopik vele, mert az általad említett célközönség, átlagjuzer, akiknek kínszenvedés lehet hálózaton keresztül meghajtókról átrámolni a fájlokat. "
A fájlokat most is USB-n rámolja rá, hisz az iPod port egyben usb port is és a gyári csatlakozás teljes sebességű USB-s kapcsolatot jelent.
"Ezek apróságok, de nagyon bosszantóak tudnak lenni, pláne ennyi pénzért."
3 éve használok iPhone-t és eddig egyszer sem hiányzott, az iPad meg egy nagyra nőtt iPod Touch, a nagyobb, jobb képernyő és a gyorsabb vas előnyével. -
#412 "Pont ugyanannyi előnye van, mint hátránya, ami kiegyensúlyozza az átlagos felhasználó fele ezt a lehetőséget."
Nem feltétlenül. Vér István nevü hobbi programozó lehet, hogy bugos kódot írna, de pl a mozilla, vagy opera stb.. azért csak öszserakná, mert érdeke lenne, hogy terjednjen a programja, ergo nem írhatnak bármilyen trágyát. bug mindig lesz, mert emberek írják, de csökkenethető.
Amúgy erre még azt a példát hoznám fel, hogy a M$-t megbüntette az EU és kötelezte arra, hogy a SAJÁT maga által fejlesztett rendszerbe a KONKURENCIA termékét integrálja, sőt még FEL IS KÍNÁLJA telepítsre. Ekkor mindenki nagyon bólogatott, hogy helyes, meg szabad verseny stb. A M$-t szimplán csak nem tette gyárilag elérhetővé a saját rendszerében a konkurencia programját, hanem adott egy sajátot, de akinek nem tetszett, két klikkelés alatt leszedhetett egy alternatívát.
De ha az apple csinál egy zárt rendszert és csak ő mondja meg, hogy mi kaphat egyáltalán jogot, hogy letölthessék, ergo még a választás jogát is megvonják tőled, mert ők majd megmondják, hogy neked mi jó és mi nem, az normális és jó, sőt követendő. Ha a M$ csak gyárilag nem telepíti fel, azt már büntetni kell. Sztem ez elgondolkodtató.
"Ezért mosolygok, hogy sokan hiányolják az USB portot az iPad-ról, pedig ha lecserélnék az iPod portot USB-re, akkor egy egész iparág rontana neki az Apple-nek. Olcsóbb és jövedelmezőbb nekik megtartani a saját mára már kvázi szabványként létező iPod portot és külön kiegészítőként adni egy usb hub csatit."
nem olcsóbb, hanem pont, hogy ezen is szarrá keresi magát, hiszen megvesz a júzer 5-6-700$ egy eszköszt, amelyhez majd még 20-30-50-100 dollárért vehet egy olyan kiegészítőt ami egy dominos 5k HUF-s telefonban is default tartozék mint kamera, USB port. Arról nem beszélve, hogy mindig az apple fanok jönnek azzal, hogy így jó, mert kompakt és minden egyben van, most meg cipelhetik magukkal a különböző kiegészítőket, ahelyett, h tettek volna rá egy USB kimenetet pl egy pendrive-nak. Így meg vagy vesz a több száz dolláros eszköz mellé még X dollárért egy kiegészítőt h egy sima pendrive-t rátudjon dugni, vagy wifin szopik vele. Azért mondom h szopik vele, mert az általad említett célközönség, átlagjuzer, akiknek kínszenvedés lehet hálózaton keresztül meghajtókról átrámolni a fájlokat.
Vagy nyaralásra elviszi a júzer, míg a legolcsóbb gagyi netbookba is bedugva a fényképezője kártyáját és máris levan mentve (pl ha sokat fotózik és kell a hely) vagy el akarja email-ezni a családnak, feltölteni fészbúkra stb... Most ehhez is kiegészítő kell, amit vihet pluszba, ahelyett h belerakta volna egy 1$-os kártyaolvaso slot-ot.
Ezek apróságok, de nagyon bosszantóak tudnak lenni, pláne ennyi pénzért.
-
Ulkesh #411 "A juzer ott lesz korlátozva, hogy az apple korlátozza. Ha az apple nem akar konkurenciát a safairnak, nem fogja engedni, hogy az appstore-ban megjelenjen az opera, fox, chrome stb (természetesen abban az esetben ha fejlesztenek böngészőt az adott eszközre) és ez még rengeteg szoftverre igaz. Ez már egy megkötés."
Ez igaz. De ennek van egy másik oldala, mégpedig az, hogy csak ellenőrzött tartalmat vásárolsz, ami nem fogja szétkúrni a gépedet, nem tartalmaz vírust, nem akad össze egy másik szoftverrel, nem fog emelt díjas SMS-eket küldözgetni stb.
Pont ugyanannyi előnye van, mint hátránya, ami kiegyensúlyozza az átlagos felhasználó fele ezt a lehetőséget.
...
"Ha az apple nem akar (most hasraütök) pl. HDMI átalakítót adni, hogy kilehessen tenni a képét tv-re, mert onnan akarja nézni a juzer, akkor az életben nem fogod tudni"
Ez pont nem jó példa, mert ezekkel a dolgokra külön iparág épült mára már. Ha az Apple nem ad HDMI kábelt, akkor majd 300 másik cég igen.
Ezért mosolygok, hogy sokan hiányolják az USB portot az iPad-ról, pedig ha lecserélnék az iPod portot USB-re, akkor egy egész iparág rontana neki az Apple-nek. Olcsóbb és jövedelmezőbb nekik megtartani a saját mára már kvázi szabványként létező iPod portot és külön kiegészítőként adni egy usb hub csatit. -
#410 "Zenész lennék én is lehet így járnék el. A lusta ember fizessen a dalaimért, aki meg veszi a fáradságot és nem csak iTunes-t ismeri, annak elérhető ingyen is. :D"
Akkor megegyezhetünk abban, hogy ez nem az apple hibája hanem egy gerinctelen hasonlesző zenészé? Na ilyennek nem venném én meg soha az albumát. -
Ulkesh #409 "Ezzel lényegében hülyére vette a közönsége konzumidióta részét az a banda"
Ergo a közönség ezen része többet az életben nem fog elmenni a koncertjére és nem fog vásárolni tőle semmit. Nem jó az ügyfelet lehülyézni, ha belőle élsz meg :D -
slickboy #408 Dehogynem olvastam el. Meg is értettem. :D Zenész lennék én is lehet így járnék el. A lusta ember fizessen a dalaimért, aki meg veszi a fáradságot és nem csak iTunes-t ismeri, annak elérhető ingyen is. :D
Tudom, hogy lehet ingyenes is akármi az iTunes-ban ha az előadó úgy akarja, de miért adnák ingyen ha fizetni akar érte az ügyfél?:D
Ezzel lényegében hülyére vette a közönsége konzumidióta részét az a banda, de úgy, hogy nem vették észre. Elegánsan. Én látok bele ebbe túl sokat? :D Nem az a lényeg, hogy az együttes eldönti, hogy kér pénzt a dalaiért vagy sem az iTunes-ban. :D -
#407 A juzer ott lesz korlátozva, hogy az apple korlátozza. Ha az apple nem akar konkurenciát a safairnak, nem fogja engedni, hogy az appstore-ban megjelenjen az opera, fox, chrome stb (természetesen abban az esetben ha fejlesztenek böngészőt az adott eszközre) és ez még rengeteg szoftverre igaz. Ez már egy megkötés.
Ha az apple nem akar (most hasraütök) pl. HDMI átalakítót adni, hogy kilehessen tenni a képét tv-re, mert onnan akarja nézni a juzer, akkor az életben nem fogod tudni, míg egy pc-nél rádugod és kész.
Nem nagy dolgok, és amíg az embernek nincs szüksége rá nem biztos, hogy zavarja. De ha belefut egyszer, elfog gondolkodni, hogy ennyi pénzt kiadott, és ennyire levan korlátozva, miközben technikailag minden adott hozzá és mégsincs.
"A googlis részhez meg annyit, hogy előző hozzászólásom alapján kiadja a google, hogy rendszereszközök mittoménmi... user odakattint, válasz: Nincs jogosultságod! Csókolom"
Így harmadjára is leírom, hogy nem arra gondoltam, hogy ha a vállalatnál ülsz a kis géped előtt és gond van akkor majd megcsinálod, amikor ott a rendszergazda. azért sem teszed mert nincs engedélyezve, kettő meg se fizetik, erre ott a fizetett rendszergazda. De otthon megteheted, mert nincs letiltva és otthon rendszergazda sincs aki egy telefonon belöl 5 perc múlva ott áll melletted és megcsinálja. -
#406 Ezt én soha nem vitattam. De ha csak ennyire van szüksége akkor miért is nem lesz jó neki az ipad? Hol lesz korlátozva? Sehol. Ne beszéljünk félre kérem szépen.
( A googlis részhez meg annyit, hogy előző hozzászólásom alapján kiadja a google, hogy rendszereszközök mittoménmi... user odakattint, válasz: Nincs jogosultságod! Csókolom) -
#405 "veszi a fáradságot és esetleg felkeresi együttes honlapját, ingyen is hozzájut ugyanahhoz. Ez az Apple filozófia, ne gondolkodj, ha eszedbe jut vmi, csak nyomd a gombot és fizess. Okoska. :D"
Az meg a slickboy fanatizmus, hogy még a hozzászólást sem olvassa el???
Ha ez igy van akkor az együttes a ludas és nem az apple mint már írtuk, ugyanis itunesban is lehet valami ingyenes ha a zenész úgy akarja. Nehéz megérteni vagy csak egyszerűbb egy feltett lemezt szajkózni? -
#404 Nem azt mondom, hogy számítógép nélkül hol lenne meg hol nem, hanem azt, hogy ott nem wines Pck vannak. Mivel írtam, hogy feleségem ezzel foglalkozik igy egész közelről van rálátásom ilyen dolgokra, ugyebár laborban is jártam már jó párszor.
Tudod, ott olyan gépek fontosak, amik sejteket válogatnak, számolnak (nem nem winpc csinálja), ugyebár elektronmikroszkóp (ez pl egy pcre van kötve, de csak a saját mikroszkóp szoftver fut rajta elkapcsolni sem lehet onnan, ez kvázi egy szarrábutított pc, és még számtalan, esetenként 10-100M ftos eszköz ami saját kihelzővel rendelkezik, van rajta egy rakat gomb, de egy informatikus garantáltan hozzá sem tudna szagolni (na most akkor ki a hülye?). A feleségem a notebookjával dolgozik emelett, ami azt jelenti, hogy wordben megírja a cikket, hogy mire jutottak, meg a számtalan kollegával emailben tartják a kapcsolatot. A többiek is ezt csinálják, szóval a közvetlen "otthoni PC" kapcsolat ebben ki is merül. -
#403 " legnagyobb biotech cége is olyan, hogy minden korlátozva van, bármilyen info feladat a rendszergazdákra marad. A user tud officet meg internetet inditani kb ennyi. Aki szerint ilyen helyeken a PC-ket bűvölik az nagyon nagyon el van tévedve."
Ezt senki sem állította, csak azt, hogy mindenhol jelen van a számítógép, szinte mindenféle munkához kell, ahogyan a te példád is mutatja. Ezért az alapszintü felhasználási ismeretek elvárhatóak, továbbá annyi "kreativitás", hogy ha az ember elakad, akkor először beírja google-be, ha nem talál rá megfelelő/érthető választ, kinyitja a mellékelt kézikönyvet/súgót amelyek manapság már tele vannak szép szines, érthető ábrákkal, nyilakkal és szájbarágós magyarázatokkal. És ha ezek után sem talál rá a válaszra, akkor hív gurut. Csak sokan ezeket a lépéseket lusták megtenni. Ez a probléma, nem az, hogy nem ért hozzá. Még mindig. :) -
slickboy #402 Te szándékosan csak a mondat egyik felét se akarod megérteni?:D
A jelenséget úgy minősíti, hogy az "Apple user" aki ugye nem akarja a drága idejét arra fordítani, hogy valaminek is utánanézzen, mert az idő mint tudjuk pénz, és ezerszer többet kereshet annyi idő alatt, mint amit esetleg így elveszt, hogy nem néz utána a lehetőségeknek, (ez a manágerszöveg is megérne egy misét); na szóval nekik ott van fizetősen az iTunes, aki meg veszi a fáradságot és esetleg felkeresi együttes honlapját, ingyen is hozzájut ugyanahhoz. Ez az Apple filozófia, ne gondolkodj, ha eszedbe jut vmi, csak nyomd a gombot és fizess. Okoska. :D
Amúgy meg úgy látom megéri ilyen elkényelmesedett elkényeztetett emberekre üzletet alapozni, lám Apple is kaszál. :D -
Justil #401 hehe, ok, akkor én vállalom, hogy nagyon el vagyok tévedve, de szerintem meg te vagy eltévedve, mert szgép nélkül a biológia sehol nem lenne, ahogy a többi tudomány se. én ERRŐL beszélek... -
#400 "Hát de pont erről beszélünk, hogy téged ez érdekel. Más reggel ugyanúgy elolvassa a napi cikket csak éppen a Journal of Biochemistryből, mert őt ez érdekli és ez kell a munkájához. A feleségem se hülyézne le téged azért mert reggel nem biológiai szaklapot olvasol..."
Én se hülyéztem le, viszont a különbség az, hogy mindketten, mindennap használunk számítógépet és elektronikus eszközöket az élet minden területén, viszont kémcsöveket és pipettákat kettőnk közül csak ő, ahogyan forrasztópálkát meg pl csak én. Az egyik szaktudáshoz köthető, ezért nem számonkérhető, a másik viszont mára már teljesen hétköznapi dolog lett, ergo felszines hozzáértés elvárható. :) -
#399 Ööö szerintem te itt valamit nagyon félregondolsz. A biológia kutatóban nem ám Pcket nyomogatnak. Azon maximum a wordot használják, de ha érdekel, akkor magyarország legnagyobb biotech cége is olyan, hogy minden korlátozva van, bármilyen info feladat a rendszergazdákra marad. A user tud officet meg internetet inditani kb ennyi. Aki szerint ilyen helyeken a PC-ket bűvölik az nagyon nagyon el van tévedve. -
#398 "És ez nem igényel sok időt, egy kávé mellett 3 perc alatt átfutni az index tech rovatát. :)"
Nekem a pénzügyi, adózási, céginformációs oldalak sokkal fontosabbak a reggeli mellé, igy ezeket futom át előszőr. Ha marad idő akkor a többit is (nekem általában marad, de megint csak, én nem hülyézlek le azért mert nem olvasod át naponta a befektetési információkat, a tőzsdeindexeket, illetve nem vagy naprakész a céges pénzügyekben.) Nyilván neked nem ezek kellene, de attól még nem kell mindenkire kivetíteni a te érdeklődésedet. Kiváncsi vagyok, naponta hány percet töltesz a szabadidődből olyan dolgok olvasásával amik nem érdekelnek, vagy amiket kifejezetten utálsz. -
Justil #397 csak a biológiához kell a szgép, a szgéphez meg nem kell a biológia (most a neurális szgép modellektől tekintsünk el). és ez kb minden tudomány területen így van. ez az, amit nem bírsz megérteni...