3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • precision
    hát eléggé összedobott feelingje van ennek az iPad Mini -nek amúgy
    pl a smart coverja is "lötyög" rajta

a kijelzője pedig a többi a retinához és a nexus 7 kijelzőjéhez képest is gyenge, review -k alapján
  • Solten
    Az UK-bol megjegyeznem hogy az iPad Mini itt is csak egy tularazott vacak, fanboyoknak (akad beloluk boven 3 millio).

Mas: Csökkent az iPad túlereje a tabletpiacon.
  • Jim Morrison
    ja hogy _és_. Persze lehet ennek a 98% a mini, de tényleg jó lenne pontosan tudni, én is kíváncsi vagyok.
  • GregSB
    Ja ez a 3 millió az összesített eladása a Mininek és a 4. generációs nagynak. Kíváncsi vagyok hogy mennyi ebből a Mini, de mivel az az olcsóbb ezért nem hiszem hogy a nagy tenné ki a 3 milla nagy részét.
  • GregSB
    "Apple Sells Three Million iPads in Three Days"

Nexus 7-ből most jutottak el arra a szintre, hogy havonta 1 milliót adnak el.

Ennyit arról, hogy a Mini túl drága lett :P Magyar pénztárcának valóban az, de a világ nem csak Mo.-ból áll.
  • VRSDM
    Öcsém hogy a kettőtök vérszívásáról szól az sg :Ddd
  • skinnyman
    "Ki akarja meggyőzni a vevőt hogy ne vegyen olcsó tabletet, mert tönkremennek a gyárak?"

Ujonnan pl az engadget
    Azt hittem mar te is ide akarsz kilyukadni :)
  • GregSB
    Ki akarja meggyőzni a vevőt hogy ne vegyen olcsó tabletet, mert tönkremennek a gyárak? Mi van? Te mit szívsz :asd :D nem kötelező a drágább gépet megvenni!
    Ezt az egészet nem azért hoztam fel hogy "sajnáltassam" a gyártókat, lol. Verseny van, és mindenki olyan eszközökhöz folyamodik amilyenekhez akar (tisztességes kereteken belül), a Google / Amazon lépése teljesen rendben van, jól tolják. De szerintem hosszú távon a Googlinak ez nem fenntartható modell.

Nem kell nekem hinni, nézzük meg majd 1 év múlva hogy milyen árak lesznek a piacon. Szerintem nem lesz ilyen óriási különbség árban a _jó minőségű_ tabletet között mint most. Ilyet tuti nem fogsz látni tartósan, hosszú távon, hogy $130 különbség van köztük mint most a Nex 7 és Galaxy Tab 7 vagy iPad Mini között. Idővel ahogy beindul a platform a Nexusokon is nagyobb profit lesz.

Az Apple nyilván azért kínálja ennyiért a Minit, mert megteheti, mert tudja hogy így is sokan fogják megvenni az AppStore és zene/filmboltjuk miatt, + mert sokan ismerik és megbíznak már az iPad brandben, + mert akinek van már iOS eszköze vagy Macje azokkal jól összedolgozik az iPad.

Ha veszélyeztetve éreznék magukat, akkor valahogy ők is lejjebb mentek volna az árral, valami hasonló trükkel mint a Google / Amazon, de jelenleg nincsenek erre rászorulva.
  • skinnyman
    A 200 dollaros volt nekik nullprofit kozeli, de valamennyi meg azon is volt szerintem. A 250-esen pedig egyertelmuen volt profit, nyilvan nem kerul 8 giga memoria nekik 50 dollarba, a hirek szerint pedig az volt a legkeresettebb. Ennyit a nulla profitrol: Asustek Q3 net profits said to be up 43 percent to $230 million thanks to Nexus 7, convertibles
    Az hogy nem irrealis haszonnal adjak (mint masok) az nem jelenti azt hogy nincs rajta profit. A Google hosszutoavon biztos jol jar vele, kulonben minek csinalna ugye. Az Asus/LG/akarmilyen gyarto is biztos jol jar vele aki gyartja, kulonben ok is minek csinalnak ugye. Az emberek is jol jarnak vele mert olcson tudnak jo cuccot venni. A piac is jol jar vele mert verseny van. Az azert a viccnek mar valami egeszen uj szintje amikor a vevoket akarjak meggyozni hogy ne vegyenek tul olcso cuccot amin tul keves profit van mert szegeny gyartok ehenhalnak :D
  • GregSB
    Butaság azt gondolni viszont, hogy állandóan lesznek ilyen 0 szalldós tabletek. Az Amazon lesz talán az egyetlen cég aki tud majd ilyeneket ajánlani hosszú távon a saját ecosysteme mellé. A Google viszont nem teheti meg hosszú távon, mert a saját partnereivel szúr ki így. Pl most a lent linkelt Galaxy Tab 7 teljesen értelmét veszti $350-al a Nexus 7 mellett.

Ezt az egészet azért lépte meg a Google (gondolom nem keveset egyeztetve a főbb partnereivel), mert az Androidos táblagép eladások döglődtek, és a fejlesztők nem rohantak eddig a táblagépeikre optimalizált alkalmazásokat fejleszteni. Ezzel hogy közel nullszaldós táblagépeket kínálnak fellendítik az eladásokat és több fejlesztő lesz érdekelt abban hogy készítsen 7"-10" Androidos táblagép alkalmazásokat a Play storeba (és itt ezen van a hangsúly, a Kindle Fire sikerei nem hasznosak a többieknek).

De amint ezek a folyamatok beindultak és elérik céljukat szerintem tuti nem fognak 0 profitos készülékeket kínálni a jövőben. Nem tehetik meg, mert ezzel ellehetetlenítenék legfőbb partnereiket (Samsung, Asus, stb...), akik abból élnek hogy hardvert adnak el, profittal. Most mindketten benyelik hogy közel semmit nem keresnek a Nexus 7 és 10 eladásain, cserébe fellendítik a piacot és a jövőben többet tudnak majd eladni olyan készülékekből amiken lesz profit.

Az Apple nincs rászorulva ilyen taktikákra, náluk most óriási a siker a táblagépek piacán, csábító a kiterjedt és széleskörű alkalmazás, médiabolt ami a készülékeiket kiszolgálja. És mivel ők (is) készülékeken eladott profitból élnek, ezért nem akarnak semmit nélküle adni, nem is kell nekik egyelőre. És ma, egy jó minőségű 7-8" táblagépet ha egy egészséges haszonnal akarsz adni, akkor nem tudsz $300 alá menni. Kész, pont.
  • GregSB
    A nullszaldós táblagépekkel valóban nem próbálnak meg versenyezni árban, mert nem tudnak. Ellenben ha megnézed hogy mennyibe kerül egy nem 0 profittal árultm jobb minőségű táblagép, aminek hasonlóak a specifikációi mint a Mininek, akkor kiderül hogy egyáltalán nincsen elszállva az ára.
  • precision
    mindenki maga dönti el, hogy mire költ és mennyit

ha valakinek megéri a plusz pénzt az, hogy iOS van a táblagépen az vegyen nyugodtan iPad Mini -t... ettől még nem lesz kevésbé tudatos vásárló mint aki megvesz olcsóbban egy Nexus 7 -et

nem minden a specifikáció :) olyan is van, hogy valaki hű egy márkához, mert még sosem csalódott benne, meg van vele elégedve, egy bizonyos szintet képvisel amit mások vagy nem tudnak elérni vagy máshogy csinálják... nincs ebben semmi gond :) ez kb. ugyanaz, hogy valaki ugyanazt a márkájú élelmiszert veszi mindig (pedig lehet, hogy a másik olcsóbb vagy finomabb vagy ilyesmi)
  • skinnyman
    Nyilvan ugy ertettem hogy az arahoz kepest, meg sem probal versenyezni a konkurenciaval, tudomast sem vesz rola. Nyilvan igy is sokat eladnak belole, de ez nem a termeket minositi, hanem a vasarlokat.
  • precision
    lószar... az én tabem szintén vannak, (sőt az enyémben még 0,2 ghz -el gyorsabb proci van)... ezért az árért kuka

ez van nekem vs galaxy 7 tab

esetleg még lehet alternatíva ez végső esetben... link
    de ugye ez is kínai, support nulla, szoftverfrissítés szintén nulla... bár azért néha-néha kiadnak egy-egy új androidot... de inkább nem szokásuk :)
  • GregSB
    Vagy tényeg valami subnoti / netbookot kell akkor venni.Bár csak óvatosan, RTL Mos lehet megfekteti az atom procis gyengébb gépeket :D
  • GregSB
    7" Galaxy Tabok milyenek? Azok már úgy látom vannak használtan 40-50ért.
  • precision
    hát igen, ha nagyon fontos az rtlmost akkor egy használt ipad 1 (v. ipad 2)
    vagy a nexus 7 ha nem fontos az rtlmost... ennél alább szerintem sem szabad adni... nekem is van egy huszonezres kínai androidos táblagépem de így pár hónapnyi használat után érzem, hogy ez már tényleg kevés... főleg miután kézbe vettem egy nexus 7 -et :)
  • precision
    na ezt viszont nem tudtam, hogy van iOS -re alkalmazásuk... androidra is írhatnának

vagy ami még jobb lenne, elfelejhetnék azt a gagyi silverlight -ot és áttérhetnének HTML5 -re
  • GregSB
    Hardveraprón, meg Vaterán látni Nexus 7-eket 60.000-ért. Szerintem egyértelműen ez a legjobb választás ha max ennyit tudsz rászánni. RTL Most viszont felejtős lesz rajta.
  • GregSB
    Ennyiért nagyon gagyit fogsz csak kapni (kijelző, felbontás, stb...) újonnan, lehet használtban lenne érdemes gondolkodni.

Nem akarok senkit sem befolyásolni, de iPad-ra van RTL Most alkalmazás. Elég gagyin néz ki, de legalább működik :D Használt iPad 1-et 40-50ért már tudsz venni, és az kb minden igényét lefedné az ősöknek.

Ha iPad nem jöhet szóba, akkor használt Samsung Galaxy Tab-ot, vagy Asus Transformert érdemes nézni, bár ahogy látom ezek mind 60-70+ezer környékén vannak használtan is.

Talán a legjobb Androidos megoldás az lenne, ha vennél egy használt Nexus 7-et, azt talán már megkapod 40-50ért. Bár az RTL Most nem biztos menni fog rajta, ahogy nézem Androidra nincs alkalmazást a Play storeban, és jelenleg Silverlightot se tudsz nézni rajta.
  • VRSDM
    Nem androidos tábla. Eleve a silverlight, flash stb.
    Tehát smi nem HTML5 az nem fog menni. Pff
  • k0trapali #2681
    Na még jó, hogy ezt is leírtam kiderült, hogy a legtöbbet nézett oldal nem is működik androidos táblán... pfff
    Amúgy, ettől eltekintve? Ha van 20-30ért is nekem megfelelő az is jó nem kell mindenképp 40-50ezres cucc!
  • precision
    *silverlight
  • precision
    "Anya szokta visszanézni RTL Most-on a műsorokat"

akkor inkább egy notebookot ajánlanék... én úgy tudom, hogy nincs normális silverligth plugin egyik táblagépes oprendszerre sem... az rtlmost pedig azt használja
  • k0trapali #2678
    Hát max. 40-50ezer pénzt szánnék rá, de ha van ésszerű érv, hogy "ez ennyivel drágább, de megéri mert..." akkor lehet szó drágább tábláról is. Szülőknek tökmind1. hogy mi a márkája meg mi van benne nekik az kell, hogy gyors legyen ne kelljen mindig engem hívniuk, hogy lefagyott, nem tölt be, nem válaszol stb. Cipelni nem cipelné senki. Olyanra kéne, hogy netezés pl.: Anya szokta visszanézni RTL Most-on a műsorokat, recepteket keres, életmód stb. vagy apa sok autós, sport dolgot olvas, videókat néz stb. HDMI összeköttetés is jó lenne, + angry birds és hasonló játékok futtatása is elvárt tőlük. Ink. a szülők használnák, nekem és tesómnak ott az okostelefon. Galaxy Tab-ot próbáltam eddig az teljesen megfelelő volt méretben.
  • GregSB
    Ha a családnak veszel gépet, amit leginkább otthon használnátok meg nyaralásokon - de nem cipelnéd magaddal sokszor, akkor szerintem a 10" kategóriában érdemes gondolkodni. Mi a max keret amit rászánsz? Csak azért kérdem mert az eléggé behatárolja a dolgokat és leszűkíti a kört.
  • precision
    mobilarena.hu ill. youtube -on lehet nézni review -okat, handsonokat az adott táblagépről, az is jó kiindulási pont

először döntsd el, hogy milyen oprendszert szeretnél használni (android, ios, windows)... ha ez megvan akkor méret ügyben döntsd el mit szeretnél (7, 8, 10 inch)... ezután az árat határozd meg amit max. kiadnál érte

ezek után eléggé leszűkül a kör, így jóval könnyebb lesz dönteni

általánosságban azt lehet mondani, hogy iOS esetében ipad 3 v. 4 (esetleg mini) androidnál pedig nexus 7 a legjobb választás most (windows ügyben nem tudok segíteni)
  • precision
    teljesen rendben van az iPad mini
    a baj az árával van... pofátlanul nagy ára van, elszarta az apple nem kicsit... de így is vinni fogják rendesen szerintem
  • k0trapali #2674
    Sziasztok!

Szeretnék december elején egy táblagépet vásárolni a családnak. Addig is szeretnék böngészgetni normális magyar webshop-okban (személyesen boltot utálom), megkeresni a nekünk legideálisabbat, felmérni a terepet mert eddig egyáltalán nem foglalkoztam az ilyen kütyükkel. Androidos okostelóm volt már tudom mi az az ICS,JB stb. szóval szoftveres téren képben vagyok viszont a hardver az távol áll tőlem. Tudtok ajánlani 1-2 jó oldalt ahol van is választék, össze lehet hasonlítani őket esetleg?
  • skinnyman
    "Jó az ipad mini. "

Jo nagy kalap szar :)
  • VRSDM
    *tapogatást
  • VRSDM
    A vélemény megosztása tényleg jó, erre való egy fórum.

A kérdés az volt, minek "kiabálni" ha senki ne figyel :)
    Győzködöd az androidos oldalt, mintha magadat akarnád meggyőzni.

No offense. Jó az ipad mini. Jó támogatást! Béke
  • GregSB
    Azért próbálgattam őket, mert nem szeretek úgy véleményt alkotni valamiről hogy csak olvasok róla. Sajnos az hogy kipróbálom egy boltban nem ér fel azzal mintha hónapokig használnám, de azért ez több mint a semmi.

+ szeretek tájékozódni, tisztában lenni mi van a piacon, nem vagyok elkötelezve az Apple iránt, összesen 1db termékem van tőlük ami már lassan 2 éves lesz... szóval nem az az ember vagyok aki mindenre ugrik és megveszi amit kiadnak. Bizonyos szinten kötődöm már a platformukhoz, mert egy csomó alkalmazásom van már iOS-re. De ha kijönne egy olyan készülék, ami jelentősen jobb lenne mint az iPad akkor elgondolkodnék azon hogy feláldozom ezeket es platformot váltok.
    Jelenleg nagyon nem ez a szitu, egyrészt nincs olyan táblagép a piacon ma ami köröket verne az iPad(ek)re, másrészt csomó alkalmazásának amit bespájzoltam már iOS-re nincs is alternatívája Androidon táblagépekren.

Szóval végül úgy döntöttem Minit fogok venni, de nem akartam ezt a döntést meghozni anélkül hogy kipróbáltam volna az alternatívákat.

VRSDM: Ez a topic a táblagépekről szól, nincsen egyik "oldalhoz" sem elkötelezve. Szerintem itt nem gáz kifejteni a véleményedet, még ha keményen kritizálja is az egyik oldalt. Sőt, pont ez az a hely ahol ezt meg lehet tenni, és nem annyira gáz mint bemenni egy fan-topicban és ott vitatkozni az emberekkel arról, hogy amit szeretnek az miért szar.
  • theone91
    Miért is gondolkodsz egyáltalán egy picikét is Androidos táblán, ha ilyen fontosak számodra a tabletre optimalizált alkalmazások. Így nyilván nem a te platformod.

Nincs benne gúnyos tartalom, komolyan mondom.
  • VRSDM
    Ugyan azt játszod amiért az apple topikban már ugranak az "ott lakók".
    Erőszakosan erőlteted a saját véleményed ( ami lehet helyes, lehet nem helyes)

Nagyon ügyes piackutatást végeztél. Biztos a legjobb gépet veszed a saját igényeidnek megfelelve.

De amíg senki nem kérdezte hogy melyik a legjobb vétel ( ami egy szubjektív kérdés) ne terjeszd az igét mert nagyon ellenszenves.
  • desigo
    Tegnap kipróbáltam az iPad Minit.
    Szép kis tábla lett.
    Kár,hogy irreálisan magas az ára és,hogy nem szimpatizálok az iOSel :)
  • GregSB
    Nem nevezném magam elégedetlen vásárlónak, ezt nem tudom honnan vetted. Én nem keresem a hibát mások kosarában, csak mivel most fogok táblagépet venni ezért az utóbbi napokban beleástam magam a témába, sok reviewt, cikket olvastam el és kipróbáltam több Androidos táblagépet, meg az iPad Minit (a nagyot már ismertem). Ezért futottam bele pl a Nexus 10 reviewjába, és ezért írtam amit.
  • VRSDM
    Mi nem ellenkezünk senkivel.
    Vígan, boldog vásárlóként használjuk a megvett terméket.

A helyett, hogy csalódott vevőként mások kosarában nézelődjünk és keressük a hibát.

:)
  • VRSDM
    Meg a van két játék is.
    A Huebrix és a Flowfree is hasonló logikai jatek
  • VRSDM
    Új app ajánlóm:

AppyGeek - tech hírek profi felületen
    Meg a Pocket is frissült, sokkal gyorsabb és reszponzívabb lett.