3818
Táblagépek topicja
-
#2742 okay :) használtam ZTE Blade -t, Galaxy Ace -t, Galaxy S -t, Galaxy S2 -őt (meg egy két nagyon low-end android telefont: SE x8, huawei vodafone smart, galaxy mini..stb.), de nyilván fingom sincsen semmiről :)
az S2 -n kívül kínszenvedés volt használni az összeset, míg az iPhone 2G -ben nem volt erősebb hardware mint egy ZTE Blade -ben
a Galaxy S pedig nem két magos és egy ráhaxolt cm10 -el valóban smooth amíg el nem kezded használni normálisan... elég ha a háttérben hagysz vmi számológépnél nagyobb memória igényű appot
na de mind1. nem írom le még egyszer a véleményem... hiszen úgy sem mérvadó :) engem sem izgat a te véleményed amúgy, mindamellett, hogy elfogadom de nem értek vele egyet :) -
#2741 Nem igazan igaz semmi amit irtal. Egyaltalan nem kell a 4 magos proci hogy gordulekeny legyen, a proci magok szamanak nagyon sok koze nincs is a gordulekenyseghez, lasd: Nexus 10 fluid 60 fps mikozben a piac legnagyobb felbontasu kijelzojet kell mozgatnia, es "csak" 2 magos (mas kerdes hogy az a 2 mag olyan ami az egesz piac elott jar egy evvel kb). A 2 magos Galaxy Nexus alapvetoen szmuszabb, mint a 4 magos S3. Es egy Galaxy S (2 magos, 2,5 eves vas, iPhone 4 elotti) 4.1-el szmuszabb mint elotte barmelyik verzioval.
Onnantol kezdve pedig hogy nem hasznaltal >=4.1 Nexus cuccot, egyaltalan nem mervado a velemenyed a temarol, mert az egyikrol effektive fogalmad sincsen, ami jol latszik az "akadozo GUI" es hasonlo hozzaszolasokbol is. -
#2740 nincs hsz szerkesztésem, de azért érhető a dolog :) egy-két hiba belecsúszott, nem olvastam át küldés előtt... -
#2739 valóban nem használta még nexust 4.1 -el... ettől függetlenül amit írtam a marketről és a felhasználói élményről az igaz... egyszerűen kell a 4 magos proci egy mobiltelefon oprendszernek ahhoz, hogy teljesen folyamatos és gördülékeny legyen... de ez biztos teljesen normális
kopizd már be légyszives amikor én gagyi kínai tabletet hasonlítok össze iOS cuccokkal. köszi :)
az iOS valóban "unalmas" és egyszerű, de még mindig az egyszerű és stabil működés mint az esetekben "bonyolult" és akadozó GUI (persze most nem a Galaxy S3 és társairól beszélek)
szal még egyszer leírom, hogy megértsd... ha megengedhetném magamnak, akkor iOS -t vennék, mert nekem az tetszik... nem kell vele egyetértened de attól még elfogadhatod
mivel nincs közép és alsókategória az apple -nél (leszámítva a korábbi készülékeket amit inkább kihagynék) ezért az androidra vagy rákényszerülve... ahol viszont van mindenféle kategória... és bizony alsó és középkategóriában az android gyengén muzsikál... valamit valamiért, tudom én, nem várom el egy Galaxy Ace -től pl az S3 gyorsaságát... de kezdhetének már azzal valamit hogy egy atomerőmű kell a fluid működéshez :) anno az iPhone 2G -men simábban futott az oprendszer mint egy mostani 2 magos androidon
az alapfogalmakkal pedig tisztában vagyok, köszönöm. -
#2738 Nem hiszem hogy kulonosebben elokerult volna az android vs ios szarragas amig ide nem hoztad. :) De ha mar sikerult idehozni: valoszinuleg nem hasznaltal meg Nexus-t >= 4.1 szoftverrel. Legalabbis en meg embert nem lattam aki hasznalt volna es utana azt mondta volna hogy az iOS jobb. Elkepesztoen elavult, statikus, unalmas, korulmenyes, fapados mellette. A noname <100 dollaros kinai takolt tableted pedig eleg fair dolog osszehasonlitani az 500-900 dollaros iOS cuccokkal es az alapjan buta kovetkezteteseket levonni. A mesterseges elavulasrol beszelni egy open source OS eseteben pedig nem is fogom ecsetelni hogy milyen boduletes baromsag. Tenyleg no offense de legalabb egy kicsit lehetnel tisztaban az alapfogalmakkal mielott ilyen dolgokat osszeirogatsz. -
#2737 Ha mindenki megvenné a Google referencia készülékeit (telefon,tab) akkor nem lenne szükség semmilyen gány romokra. -
#2736 tényleg nevetséges már ez android vs. apple szarrágás :D
én használtam mind a két oprendszert, és mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai a másikkal szemben... de ha voksolnom kéne még mindig az iOS -t választanám
az android jó meg minden, de a market enyhén szólva is nevetséges az appstore- hoz képest, és most nem (csak) az appok számáról beszélek... az androidot jobban testre lehet szabni, de néha már ez a dolog átesik a ló túloldalára... nagy vasakon is akadozik néha... ezért virágzik a custom rom "ipar" és a cyanogen mod és társai, ahol megpróbálják optimalizálni a dolgot... persze alsó kategória, ott ne legyen már annyira fluid mint a 200ezres telefonon mert akkor azt senki sem venné, értem... de akkor lehetne vmi android lite v. ilyesmi, ami nem tud annyit, de cserébe fluid mint az állat... az apple úgy védi ki ezt a dolgot hogy nála nem hogy alsó de még közép kategória sincs
ezzel szemben androidot használok most is, mer nem engedhetem meg magamnak anyagilag egy iOS eszköz vásárlását, akármennyire is tetszik v. ilyesmi
szóval mindenki vegye azt ami az igényeinek és nem utolsó sorban a pénztárcájának megfelelő :) mindig is lesznek átfedések és különcök akik csak azért is iphone -t vesznek mer menőznek vagy csak azért sem vesznek iphone -t mert az divat :) ismerősömnek is nagyon bejön az iphone5 és maga az iOS is, de "mindenki olyannal mászkál az utcán" indokkal nem azt fog venni hanem valami androidot -
#2735 Igen, 1 hete. -
#2734 Amugy meg Caffe Nero a király -
#2733 Megvetted már a minit? -
#2732 Itthon nem nagyon szoktam ezekre a helyekre járni, jobban szeretem az 5.-6. kerületben lévő kis kávézók / sörözők hangulatát, vagy a Liszt Ferenc téri helyeket. Ha külföldön vagyok akkor viszont szinte mindig bemegyek ilyen helyre, mert adnak kávét és van Wifi :) Szóval ideális levelek megnézésére meg skypeozásra otthoniakkal. Costa-t én is jobban szeretem. -
#2731 :) Nameg az alma logo a hatlapon az priceless. Amugy ertelmesebb nepek a Costaba jarnak, 1: ott nem lohugyot kapsz hanem kavet, 2: oda konkretan kavezni jarnak az emberek, nem nagyon latsz a laptopjaba temetkezo geek birkacsordat. -
#2730 Ezt nem fogom soha kinőni, mer ezzel jobban tudok menőzni a Sztárbákszban, meg tudok almás-csücsörítős képeket is feltölteni fácséra. Minden centet megér ez. -
#2729 Nincs gond, talan egyszer kinovod. -
#2728 Nincs kedvem húszmilliomodszorra megindokolni hogy nekem miért volt ez jobb választás. Nem is akarom meggyőzni őket semmiről, én tudom hogy nekem mi jó, ennyi. Felőlem gondolhatnak amit akarnak, meg értetlenkedhetnek rajta, nagyon nem érint meg.
-
#2727 Játszd ki az AppStore-kártyát és kvittek vagytok. :D -
#2726 Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért.
En sem ertem. -
#2725 És bármilyen hihetetlen, de vannak rá észérvek miért választottam iPad Minit a Nexus 7 helyett. De te nyugodtan gondold azt hogy sznob birka vagyok ha neked az a kényelmesebb :D -
#2724 Jajmár, tudtam hogy valaki be fog ezzel találni. Nem azért mondtam ezt mert az Applet fikázzák benne. Attól függetlenül hogy miről szól a cikk kritikán aluliak az Index tech cikkei. Írtak már orbitális faszságokat Androidról meg Windowsról is, itt most nem arról van szó hogy melyik oldalt fikázzák éppen. Ha a N7-et oltanák benne akkor se olvasnám el, mert lerí a cikkeikről hogy rohadtul nem járják körbe az adott témát, sokszor olyanokat írnak ami egyszerűen nem igaz. Hát ezért.
"Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért."
Pl én vagyok ilyen hülye. -
#2723 Ezt mindjárt gondoltam.
Én tegnap próbáltam ki először a Nexus 7-et (iPad 1-2-3 megvolt). Jobb mint gondoltam.
Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért. De hülyének lenni alapjog, ugye. -
#2722 Indexen tech cikket olvasni olyan, mintha Arnold Swarceneggert kéne megjalgatnom ahogy operát énekel. Inkább bele sem olvasok mert csak felidegesítene :D -
#2721 N7 vs iPad Mini index cikk -
#2720 Mondjuk a vicc hogy a "without limits" szoveg kb pontosan a forditottja lett, meg az o sajat platformukon is, gyakorlatilag eppen hogy "a PC with limits". -
#2719 "The tablet is a PC that is virtually without limits. Within 5 years it will be the most popular form of PC sold in America -Bill Gates, 2001"
Csak 5-6 évet tévedett :) -
#2718 -
#2717 ja ok, annyira nem olvastam, csak láttam hogy 5% meg avarage és elég gyorsan levontam a következtetést -
#2716 Rosszul erted, mindegyiknel ketszer teljesel lemeritettek oket es a ket eredmenyt (amik amugy 5%-on belul voltak egymassal) atlagoltak. :)
Amugy eleg jol birja mind, ezek kozul egyikre sem lehet panaszkodni nagyon. -
#2715 a teszt nem jó szerintem, ugye 5% merülést mértek ha jól értem és csak átlagoltak, viszont nálam ipad2-n az elején sokkal lassabban "merül" a %, 50% alatt meg gyorsabban:D
szóval egy olyan teszt kéne amin ténylegesen megvárják még lemerül, ettől függetlenül gondolom az ipad így is nyerne -
#2714 CNet táblagép akksi-idő tesztje
"The results
The results speak for themselves, but if you need further explanation, continue reading after the chart.
Movie battery life (in hours)
iPad (4th gen) - 13.1
iPad Mini - 12.1
Nexus 10 - 8.4
Nexus 7 - 10.1
iPad (3rd gen) - 11.4
How we tested battery life
I evaluated battery life the same way I do for all tablets: by continually running a movie file until the tablet's battery dies.
I set each tablet to Airplane Mode and adjusted their respective brightnesses to 150 candelas per square meter (cd/m2) or as close to that number as possible. The iPads were running version 6.0.1 of iOS; the Nexus 10 ran Android 4.2, while the Nexus 7 was running Android 4.1.2." -
#2713 -
#2712 A temahoz egy jo cikk: link. -
#2711 Ez nem csoda, az utóbbi negyedév volt a legrosszabb az iPad növekedési történetében, most nőtt a legkevesebbet. Q3 egyébként is mindig a leglaposabb negyedév ilyen szempontból, de most már hónapok óta keringenek bizonyítékok a Mini-ről, ezért most sokan kivártak és nem vették a nagyot. A karácsonyi szezon után lesz érdekes megnézni hogy alakulnak a részesedések a piacon. -
#2710 Nyilván, de nem 16GB-ot foglal az OS, hanem max 2-3at :D -
#2709 azért az ipad 16 gigája sem 16:) -
#2708 Epic fail.
Windows RT 32GB tablets actually only have 16GB of usable space. -
#2707 Próbálj ki egyet és utána mond hogy összedobott ;) Nekem 1mp-ig sem volt ilyen érzésem. -
#2706 Elemzők szerint legalább 2 millió volt ebből a Mini. A nagy iPad nem sokban tér el az előzőtől amit csak 7 hónapja mutattak be, abból nem valószínű hogy több kelt el mint 500e-1 millió. -
vass17 #2705 Szerintem csak egy amoledes tablet van, a Samsung 7.7-ese, gondolom ilyen méretben nem olcsó az előállítása, szóval inkább csak álom marad:) Telefonban ok, ott már nem olyan nagy a felára, de tabletben még egyáltalán nem elterjedt. A többi meg nem hasonlítható hozzá, még ha alma van rajta, akkor sem. -
#2704 Pont karácsonyra fog nagyon felerősödni az Android.
Most nagyon jól időzítették a tabok és a telefon bemutatását.
Nexus 7 kijelzője kicsit fakó,színtelen.
Super Amoledes telefonokat (Galaxy Nexus,HTC One S) mellé rakva elég nagy különbség van közöttük.
Ez most egy kicsit eltántorított a vásárlástól. -
vass17 #2703 Ez nem a terméket minősíti, hanem a vevőket. Az apple fanok utolsó kajapénzükből is megvennék....Ne gondoljuk már, hogy usaban minden aranyból van, az más dolog, hogy másként költekeznek és takarítanak meg mint mi, ez őket minősíti. Akinek meg van pénze, felőlem vegye, a választás mindenkinek megvan, csak van aki az eszére is hallgat néha :)