3818
Táblagépek topicja
-
#3022 Ubuntu for tablets hands-on: an intriguing mix of Windows 8, Android, and Kindle Fire -
#3021 Ubuntu hands on -
Inquisitor #3020 Ja! :D
Annak idején a Brazíliai Samsung Galaxy S-ben is volt. De csak abban.
Gondoltam ha már vesz valaki ilyesmit internetezésre, média lejátszásra, akkor nem ördögtől való a DVB-T se ... de akkor én vagyok a kocka. -
#3019 Mer casualnak nem kell. Ez kocka dolog. -
Inquisitor #3018 Hülye kérdés, de miért csak noname tabletekbe tesznek DVB-T tunert?
Na mondjuk telefonba se sűrű. -
#3017 PH-n ma jött ki a JB, lehet készíteni a tárcákat. -
#3016 Lenovo Thinkpad Tablet 2 review -
#3015 ennyire nem vagyok képben, csak a módszerről beszéltem :)
én csak örülök neki, hogy az "uborkás" táblagépben lesz ilyen feature... hasznos! -
#3014 De ezek csakis Samsung által fejlesztett, belsős alkalmazásoknál működnek sajnos. 3rd party szoftverek nem működnek, ellenben az Ubuntus példában. :) -
#3013 ott nem láttam (én hiányosságom :)), viszont a note szériánál igen
00:56 -tól
-
#3012 Inkább Win8-nál láttál ilyen megosztott képernyős app futtatást ;) -
#3011 egész pofás... nekem tetszik
főleg a multitask és a samsungnál már látott megosztott képernyős párhuzamos app futtatás
+1 alternatíva az androidosoknak, és nem gagyi, hanem innovatív és még szép is
I love Ubuntu! :) -
#3010 -
#3009 Ubuntu bemutatja táblagép rendszerét ma este? -
K Ace #3008 Will It Blend? -
#3007 ezzel arra utaltam hogy bár az olcsóbb kategória az xtab de jól össze van rakva a többihez képest.
ár-érték arányban messze kitűnő. -
vass17 #3006 Nekem is nagyon bevált a 7 col, pedig tartottam tőle, hogy kicsi lesz, de egy honlap lényege majdnem el is fér rajta eredeti méretében, teljesen jól lehet vele böngészni..Magával a géppel sincs gond, minden probléma megoldódott, azért reménykedem benne, hogy a 4.1 majd javít egy keveset az akksi használaton is, talán ez most a szűk keresztmetszet :) -
#3005 A képernyőméretre vonatkozó igény teljesen egyénfüggő. Nálam a 7" jött be leginkább. -
#3004 visszajött az xtab100-asom szervízből.Szériahibás volt.
új rom feldob,hasít mint a szél.
panaszkodtam rá sokat de azért 10" az 10".
lehet nincs alatta erőmű de röccenés nélkül lejátsza a videókat/filmeket és nem merül annyira(dual core hiánya miatt gondolom).
Bár legtöbbet könyvolvasásra és netre használom. -
#3003 3G-set próbáltam, de a MyAudio volt 45ezer, a következő meg talán 90. És az is csak 7-es.
Szóval akkor inkább 50-60-ért egy 10 colos Wifis, meg a 3G stick.
-
#3002 mennyi pénzed van rá? nézz szét apróhirdetések között hogy régebbi ipad modellek (ipad 2 vagy ipad 3) mennyibe kerülnek, 3G -s verziók persze
azokba belerakod a simet még ilyen stickekkel sem kell babrálnod
ilyen kínai verziós cuccokkal nincs tapasztalatom, volt egy 7 inches Ainol Novo 7 Aurora -m, de nem használtam hozzá 3G -t
a legtisztább az, hogy kinézel egyet magadnak, megnézed, hogy milyen márkájú usb -s cuccot ad a T-Mobile és ráguglizol, hogy működik e együtt a két cucc (nagy valószínűséggel amúgy fog)
de inkább vegyél olyan tabletet amin van sim foglalat és nem kell ezekkel a usb -s izékkel szarakodni -
#3001 Mit ajánlanátok?
10-es tabletet szeretnék venni, és hozzá usb-s 3G stick-et (+ 3G-s Tmobile sim bele) ... és egy olcsóbb példányt.
Vettem MyAudio 708AG-t, 3G van benne, über felbontású kijelző ... de a 7 col és 1280x800-as felbontás együtt azt eredményezi, hogy max betűméretnél is hangyákat üldözök, a képernyőn a progik gombjai meg kisebbek, mint az ujjam.
A procija az egyetlen, ami ok.
Szóval valami gyengébb felbontású, nagy kijelzős, de azért erős procis gépet keresek.
És persze 3G-s mobil net, szóval hol lehet egyáltalán megtudni, hogy melyik melyik stick-el hajlandó együttműködni, mennyire stabilak együtt ...
(mintha mindenki wifi-n használná ezeket a kütyüket, alig találni 3g-s infót)
Minden infónak örülnék. -
#3000 Én úgy gondolom megéri a felárat. Engem az agyonmódosított, gyártói felhasználói felületekkel ki lehet zavarni a világból, itt ráadásul garantáltan a legjobban optimalizált hivatalos, stock Androidot kapod. Nem is beszélve arról, hogy biztosan lesznek rá több generációs rendszerfrissítések.
A kijelző igenis sokat számít, zoomolgatások nélkül tudsz tökéletesen asztali webtartalmakat olvasgatni. -
#2999 A lenyegi dolgokban (CPU/GPU/kijelzo/OS) sokkal jobb a Nexus 7, boven megeri a felarat.
Viszont van elonye Tab 2-nek is, van benne pl microSD ami Nexus-okban nincs. -
#2998 A Galaxy Tab 2 7.0 és a Nexus 7 között mik a nagy különbségek? Procit és kijelzőt látom egyből, de annál a gyakorlatban hatalmas a külöbség? Mert kb 15-20 ezer a difi a kettő között, és nem tudom, hogy a nexus megéri-e azt a pluszkiadást. -
#2997 Az érintő ceruzák között mi a különbség?
A nexus 7 hez vett cerka nem jó se az lg 2x
telomhoz se a cubehoz. -
vass17 #2996 Próbálok normális stílusban válaszolni...
1. Pontosan tisztában voltam vele, hogy mit vállalok, szinte biztos voltam benne, hogy lesznek vele problémák
2. Nem vagyok informatikus, de nem tartozom azon emberek körébe, akik inkább ráhagynak mindent a "szakértőkre". Tudom, hogy ilyen hibákkal felesleges azonnal a gyártóhoz rohanni, ők is legfeljebb annyit csinálnak, hogy felteszik a polcra a készüléket és két hét múlva, ha sikerül kiadniuk egy frissítést, telepítik rá...
Próbálkozom és úgy néz ki, hogy sikerrel. És én kérek bocsánatot, hogy leírom a tapasztalataimat, hogy esetleg másoknak könnyítsek a dolgán, nyugodt lehetsz, hogy ezentúl nem fogom (jó magyar ember módjára, minek is segítsek..)
3. Lehet, hogy jó lesz a 4.1, lehet, hogy ugyanezek elő fognak jönni, ne legyünk naívak.
A HTC a telefonomra egy tökéletes rendszert illesztett a gyenge hardver ellenére, akkor is pontosan tudtam, hogy miért fizetek felárat. Most ennek az ellenkezője az eset és vállalom is, hogy próbálkozni kell. -
#2995 Ez alapjan nem mondhatni hogy tomegeknek lenne ilyen problemaja vele es akiknek van azokbol tobben azt irtak h rootolt es antivirus program van rajta (user error gyanus), masreszt ahogy latom egy csere utan mindenkinek megoldodott, szoval semmikeppen nem normalis jelenseg, gariban cserelik. Nekem meg soha nem volt semmilyen hasonlo hiba semmilyen Nexus cuccon, de Galaxy S-en sem nem eppen hivatalos, haxolt 4.0+ ROM-okkal, a kovetkeztetest mindenki maga vonja le. -
#2994 Kicsit unalmas közhelyeket pufogtatni, legalábbis van, akinek ezek közhelyek, de legyen.
Épeszű ember a 21. században NEM vesz semmit a launch-kor, mert az első vásárlók a bétateszterek (random példák: i4 antenna, N97). A Nexus egy ideje piacon van, tény. Nem is rossz, de nálam a dollár kurvára nem 296 forint (75000/1,27/199), úgyhogy itthon kihagyom, köszi. Még akkor is, ha tucatjával vehetném magamnak.
Nem tudom mit várt egyébként a díszes társaság, ez a tab eredetileg Jelly Beannel volt bejelentve, 1-2 héttel a debut előtt derült ki, hogy csak ICS lesz. Most akkor ki csodálkozik?
Azt is minden nem agyhalott tudja, hogy a vas manapság kibaszott gombokért kapható. A képzett élőmunka a drága (szoftverek írása, tesztelés, support).
Ez egy kurva jó cucc lesz majd amikor kijön a gyári JB, amit a PH-n is jelen lévő szakik továbbfejlesztenek, ahogy az eddigi Wayteq taboknál is. AKKOR vegyétek meg. Vagy lehet most is, de ne sírjon a szátok.
Nem is értem, szaros nettó 27 ezerért mit a frászt vártatok... (ne az ebayes kínaihoz hasonlítsd az árat, mert erre van rendes gari is).
Faszom magyarok bazmeg, gondolkodni luxus, de kéne a Big Ben lánccal ingyé'. -
#2993 egy szoftver fejlesztésének költségei, és a tesztelés költségei.
érdemes utánanézni és összehasonlítást végezni. meglepő számok lesznek ;) -
#2992 A nap végén nem változott semmi: aki nem akar szívni, az köhögje ki egy Nexus árát. Olcsó kínai húsnak híg a leve. -
Chris Lowe #2991 Azért nexuson nem ez a tendencia... Biztos van pár maki aki letölt playről minden szemetet, aztán ezt nem vallja be, csak köpköd. 3 ismerősöm használ nexust munkára, szórakozásra, napi szinten, de a legnagyobb gondjuk, hogy minden nap tölteni kell...Szóval ott kereken fut a jb.
-
Chris Lowe #2990 Na ez tipikusan az a hiba amikor nincs optimalizálva a rendszer... Ebben szenved a kétmagos concorde és a myaudio is. Bosszantó, mert adatok alapján zsír cucc, erre lefelejtik a tesztelőt...
Ha küzdeni kell a géppel akkor köszönöm nem kell. -
vass17 #2989 Úgy tűnik, hogy sikerült megoldást találni a problémára, mert reggel gond nélkül felébredt egy gombnyomásra. 3 módszerrel is kísérleteztem, ezért nem tudom pontosan, melyik járt eredménnyel, biztos, ami biztos leírom mindegyiket:
1. Wifi kikapcsolása mindig mielőtt alvó módba küldenénk a gépet, a Repülőgépmódot viszont NEM kell bekapcsolni (ez a legvalószínűbb)
2. Beállítások ->Vezeték nélküli és egyéb hálózatok -> Mobilhálózatok -> Adatok engedélyezésének KIkapcsolása, mivel ez alapból be van kapcsolva
3. App Cache Cleaner letöltése és időnként mehet a Clear All.
Ha valakinek előjön ez a probléma (hosszabb idő után nem ébred fel a gép a bekapcsológomb megnyomására), akkor érdemes a fentieket megpróbálni, mert nagy valószínűséggel meg fog oldódni :)
További eredmény, hogy akksi 48 helyett csak 8%-ot merült éjszaka, még ezzel is fogok próbálkozni, mert szerintem leszorítható. -
#2988 példa vs. ellenpélda
nem érdekelnek a fórumok, nekem bevált.
ha hibás cseréltesd. ha nem cserélik gariba, az gyártói galiba. -
vass17 #2987 Példa a nexusra is
Miután sok órákat böngésztem az ilyen és ehhez hasonló fórumokat, már kb az összes gyártó összes gépéről olvastam, szinte bármelyiken előjöhet, csak éppen senki sem tud rá biztos megoldást... Ezek után nem a Wayteq-et kerülném el, hanem az egész OS-t.. -
#2986 nekem 4.xxx felett sem merült magától.
unlock problémákat sem generált.
ja az nem wayteq volt hanem nexus. bocs. -
Chris Lowe #2985 Az fasza... Túl szép volt eddig... :-( -
vass17 #2984 A Sleep of Death probléma nem szűnt meg (mindenhol így nevezik és elég gyakori), azt már most látom, ami azt jelenti, hogy hiába nyomom meg a bekapcsológombot, nem ébreszti fel a gépet, ha hosszabb időre le van téve. Kénytelen vagyok hosszan megnyomva teljesen kikapcsolni és utána be...
-
vass17 #2983 Egyelőre nem merek nyilatkozni, mert elég rossz dolgokat művelt. Viszont elképzelhető, hogy az én hibám, mert nem tettem fel rá azonnal a Wayteq frissítését. Most már úgy voltam vele, hogy ez tarthatatlan, annyira bugos volt és telepítettem a frissítést. Még nem tudok nyilatkozni, holnap reggelre viszont kiderül, optimista vagyok.
Hangsúlyozom ez mind softwares volt és mindegyik jelenséget megtaláltam külföldi fórumokon: Asus, Toshiba, Sony és egyéb tabletek kapcsán is, tehát a gépnek ehhez nem sok köze van, természetesen örülnék, ha a frissítés megoldaná őket.. :)