165
  • Tsol
    "magyarellenes (ezzel emberiségellenes is)"
    Ezt kifejtenéd bővebben?
  • Epikurosz
    off

nekem is nagyon nehezemre esik, hogy amikor a maszopról szó esik, ne használjak olyan szavakat, hogy hazug, tolvaj, rabló, aljas, galád, magyarellenes (ezzel emberiségellenes is), népirtó... Látod, ez az igazi fasizmus!
  • djhambi
    OFF

Tetszik a gondolatmeneted, de én talán kiegészíteném még egy olyan tulajdonsággal, hogy a párt politikusai milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek, pl. hatalommániások, vagy makacs agresszivitással pusztítanak a másik pártban ahol tudnak, és ez adott esetben egy egész országgyűlés munkáját lehetetleníti el - ami demokratikus választás útján alakult. Aztán majd ráfogják, hogy nem történt semmi a cikusban. Valahogy emberileg képtelen lennék azonosulni ezzel.
    Így az maradt, hogy nincs olyan párt, akire lehetne szavazni, és ismét az 1 centi alatt vagyunk. Mondjuk érvénytelenül is lehet szavazni, az is véleménynyilvánítás. Pl. szomorú szmájlikat rajzolgatni minden karikába. Ha sok érvénytelen szavazat lesz, akkor lesz arra igény, és az majd meg is szüli azt a pártot, ami nem lop, nem radikális, és a politikusai az ország jövőjét fontosabbnak tartják a hatalomra kerülésnél.
  • djhambi
    OFF

Ne nevessétek ki, igens reálisnak tartom a jobbiknak az adományokat, ugyanis a szélsőséges pártok Európában össze szoktak fogni, és kampányidőszakban egymást pénzelik. Tehát megértem, ha nem akarja a jobbik reklámozni magát a náci pártok, vagy épp a magyarellenes szlovák szélsőjobb adományaival. (Az utóbbit nem hiszem, hiszen Szlovákiában is most vannak a választások.)

Viszont az, hogy Epikurosz feldob egy kósza jobbikos megjegyzést, mire reagálunk, lehetőséget ad Epikurosznak, hogy kicsit eltérjen a témától, és kampányblablát is terjesszen.

"Ezt nevezik demokráciának!"

Milyen jó melegnek, cigánynak, vagy zsidónak születni a demokráciádban! Ugye, a szlovákiai magyarok is mennyire "örülnek" a szélsőjobbos szlovák kormánypártnak?! Pláne, mert "senki se" akarja korlátozni a kultúrális értékei(n)ket, szabadságu(n)kat!

De ha te mondod, elhiszem neked, hogy a jobbik sem olyan, mint a többi szélsőséges párt szerte a világban, mert miért is lenne olyan, mint az összes többi?!

Amúgy nem aggódok. A MIÉP is eltűnt, és a FKGP is... Keletkezett egy űr a helyükön, és jött egy jobbik, aki betöltötte.

(Halkan megsúgom, hogy nehéz volt kultúrált hozzászólást írni, amiben nem szerepelnek olyan szavak, mint fasiszta, vagy emberiségellenes.)
  • kvp
    "Ha komolyan ugy gondolod,hogy akarcsak 1 centi kulonbseg is van mszp,fidesz vagy jobbik szinekben tundoklo politikus kozt...irigyellek"

Pedig van. Minden partnak van ket fontos pont a programjaban, amit nem fognak soha elarulni. Az egyik, hogy mennyit akarnak lopni es mennyire akarnak beleszolni az emberek es a gazdasag eletebe. Ertelmes valaszto azt a partot valasztja, amelyik mindkettobol a leheto legkevesebbet akarja, tehat minel kevesebbet lop es minel kevesebb reformot csinal. Az emberek elvannak maguktol is, felteve ha nem segit nekik az allam. Ezt hivjak a legkisebb rossz elvenek. (persze lehet kozvetlen demokracia is, nepszavazasokkal es valodi hatalom nelkuli parlamenttel, de ahhoz ugy latszik nem vagyunk meg eleg ertettek)

Jelenleg a 3 eselyes partbol (mdf+szdsz+lmp+munkaspart+kizgazdak+stb. nem szamit) jelenleg az mszp vezeti a lopasi listat, a jobbik meg tenyleg nagyon tenni akar az orszagert es az emberekert. Ezek utan melyik marad?
  • cateran
    ha..haha..hahaha..amig ilyen "okos" ertelmiseg van abban az orszagban,sosem lesz jobb...Adomanyokbol meg ingyenes segitsegekbol? Persze-persze....
    Nem hittem volna,hogy meg letezik olyan naivity emberke manapsag,aki azt hiszi letezik becsuletes politikus...avassuk talan szentte oket...
    Ha komolyan ugy gondolod,hogy akarcsak 1 centi kulonbseg is van mszp,fidesz vagy jobbik szinekben tundoklo politikus kozt...irigyellek..eleted vegtelenul egyszeru lehet:)
  • Epikurosz
    1 s-el
  • Epikurosz
    Mára ezzel búcsúzom: kissebbségpolitika
  • NEXUS6
    Fáj látni mennyit tehetnénk Ha a rossz dumát meg nem ennénk Struccpolitikus zombi elmék De az ő nevük is csak termék
  • Tsol
    Valóba okozott károkat az MSZP. MSZP, FIDESZ, JOBBIK. Három párt ami miatt a magyarok egymásnak esnek. Szebb jövő? Én szépet szeretnék. Jó ét
  • Epikurosz
    Akkora? Mekkora?

A szórólapjaikat akkor is, most is, önkéntesek viszik ki.
    Az internetes reklámjukat szintén önkéntesek csinálják, mint én is. Ráadásul én sem kapok egy fillért sem ezért, nem is kért fel rá senki, és a hsz-eimből is látszik, hogy igazából nem is követek semmilyen stratégiát, nem vezényel senki felülről, mert adott esetben bírálom is a Jobbikot, ha valamivel nem értek egyet. Ezt nevezik demokráciának!

Na, bocs, ezzel mára befejeztem a politikát, mert most épp olyan passzban vagyok, hogy tudományos dolgok érdekelnek.

De, mielőtt eltávra mennék, szeretném őszintén fényezni még egy kicsit magamat. Nagyon tudok örülni annak, amikor látom, hogy nem dolgoztam hiába, nem ment veszendőbe a sok pofázásom, amely mögött rengeteg elolvasott könyv, tanulmány, újságcikk, és főleg élettapasztalat van. Szóval, megdobbant a szívem, amikor ma megláttam a Budapesti Újság City 2010. III. 12-i számát.

Mindjárt a címlapon ez áll: "Égetés helyett komposztáljon!"
    Aszem 2-3 hónapja kampányoltam itt az ezsgén, hogy nem elég a légszennyezettség, itt Budapesten a kertvárosi részeken vannak olyan buta emberek, akik égetik az avart, majd jó drágán vásárolják a műtrágyát, ahelyett, hogy komposztálnának.

Azóta természetesen írtam mindenhová, aszem a polgármesteri hivatalnak is, és íme, megtörténik a csoda.

Nos, van egy kis sikerélményem, de nem szeretném nagyon elkiabálni, inkább abban reménykedem, hogy egyéb közösségépítést és a magyar társadalom fejlődését célzó kezdeményezéseim is (pl. az, hogy első körben az MSZP-nek el kell tűnnie a politikából, mert káros szervezet), apránkint megvalósulnak, gondolataim jó termőtalajra hullnak.

• Tsol
    Az állami cégeknél csak a parlamenti pártokra gondoltam.
  • Tsol
    Jaja, 30 millából (!!!) egy akkora kampányt. Szimpatizánsként figyelhetted volna jobban. A Jobbiknak is vannak illegális bevételei. Ez nem akkora tragédia, nem ezt akarom mondani. Egy ilyen kampányfinanszírozással nem csoda ha muszáj máshonnan is kapirgálni. Én azt az ötletet támogatom hogy a költségvetésből kapjanak többet a pártok. Akkor nem kell minden állami cégre rácuppanniuk. Ez van. A politika pénzbe kerül.
  • Epikurosz
    off
    Akkor kezdheted is. Ha mindenképp s..get akarsz csinálni a szádból.
  • Tsol
    Az EP-kampány adományokból? Na én is leszarom a bokám. De még a homlokom is.
  • Epikurosz
    ...Jupiter a láthatatlan isten fent ül a felhők fölött, és ő lövöldözi a tüzes nyílait, vagy hétköznapi, elektromossággal könnyen megmagyarázható, de az elektromosságot nem ismerő buta embereknek titokzatos jelenségről van szó...
  • Epikurosz
    Off
    Nehari, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni!
    Én ugyan nem vagyok tag, csak szimpatizáns, de ugyanígy ismerem a fidesz, sőt valamelyest a maszop és egyéb pártok lehetőségeit is, bár ez utóbbinál olyan fokú titkolózás van, hogy a kósza nosztra is megirigyelné. De még a fekete lyukból is szökik ki energia, így róluk is kiderülnek a disznóságok. A Jobbikról annyit kell tudnod, hogy a tagok hozzájárulásaiból, meg kirabolt kereskedők adományaiból tartja fent magát. Akit az utcán leütöttek, zsebtolvajok kiraboltak, vagy a rokonait bántalmazták, vagy betörtek a boltjába, raktárába, az légy nyugodt, hogy olyan pártot fog támogatni, amely felvállalja, hogy ennek véget vet. Nem beszélve az értelmiségiekről is, mint én, akik pedig a felső tízezer által végzett rablást látja. Ez ennyire egyszerű. Olyan, mint a villámlás. Lehet úgy magyarázni, hogy Jupiter a láthatatlan isten fent ül a felhők fölött, és ő lövöldözi a tüzes nyílait, vagy szembe lehet nézni a valósággal, és elfogadni, hogy a Jobbikot olyan egyszerű magyar állampolgárok támogatják, mint én is, akik bár nem minden programpontjával értenek egyet néha, de elegük van a jelenlegi establishment kártékony, népirtó aljasságaiból.
  • Tsol
    jejejejezsákbamacska
  • Julius Caesar
    Nem a mai politika hülyeségét tagadom le. Minden párt egytől egyig hazug, a jobbik is (vajh kitől kapják a temérdek pénzt?). De fórumon szerintem nem szép messzemenő következtetést levonni valakiről és utánna durrogtatni. Rásütni bélyeget bárkire rálehet (ahogy te tetted djhambira hogy mszp-s az apja-anyja)...
  • GabiWong
    ... részesül a rablott holmiból, vagy az agytevékenysége mérhetetlenül alacsony.
  • Epikurosz
    OFF
    Apropó, én a szadesz és maszop aljasságára úgy 1999. körül jöttem rá. Addig csak sima dilettantizmusra gyanakodtam. Ekkor tán kellett a megérzés.
    Aztán ott volt 2004. decembere is, ugye. És sűrűsödtek a bűnjelek.
    Ma már nem kell parafenoménnek lenni, hogy meglássuk a galádságukat. Ma már a hülye is látja.
    Aki meg nem, az benne van a maffiájukban, valamilyen módon hasznot húz tőlük, részesül a rablott holmiból. Ez ilyen egyszerű.
  • Epikurosz
    "Meglátni egy homokszemben a világmindenséget."

Elismerem, nem mindenki képes erre, de azért nem kellene fikázni azokat, akik mégis.
    (Vagy lehet, hogy csak sima irigység?)

(A prózai életben azért vannak nyomozók is. Biztos ők is paranormálisak. He-he :-)

• Julius Caesar
    Offban maradok. A modik is élnek valamiből :P

Nemtom mennyi ideje netezel, de a neten - főleg Magyarországon - nagy szokás, hogy 2 HSZ-ből levonod a másik etnikai, vallási hovatartozását, politikai nézeteid, az életkorát és keresetét is megmondod. Tudod a neten megjelennek ilyen tehetséges emberek - lehet Epikurosz is tud paranormális képességeket felmutatni, és ezt fórumokon kamatoztatja!
  • DrRadon
    Hehe. Ezek a fórumfüggők nem témafüggők. Ha űreszközös hír van akkor hamarosan kitör a világpolitikai okosságáradat, ha LHC-s akkor Morgan Freeman és a maják a téma, amúgy meg elég valakinek tenni egy kiszólást egy másik téma irányába és azonnal beindul a sok világmegváltó észosztó.

Érdekes, hogy akinek normális, témába vágó hozzászólása van (pl. kvp, bvalek, stb) arra csak nagyritkán reagál valaki.

De legalább a terroristázás kiment a divatból.
  • hodobaj
    Jó reggelt nektek is. Érdekel itt még valakit az LHC? Mert az utolsó 50 hozzászólásban egy szó sem volt róla.
  • djhambi
    Rendben, kedves mester! Vár téged Makó és a gáz, amiről jelenleg csak te tudsz, ne pocsékold drága gázkereső idődet!
    Tíz év múlva több időd lesz a börtönben?

Rendben, kedves mester! Az óvodás személyeskedéseket tegyük félre, annyira fölöslegesek, mint a lila fing a kertitörpének.
  • Epikurosz
    Eh, annál intelligensebb vagyok én, minthogy rád pocsékoljam értékes időmet. Majd beszélünk 10 év múlva. Ha addig szét nem ütöd magad valami droggal.
  • djhambi
    "közhelyekkel"

"élet nem ZH"
    "maszop támogatók"
    "az utóbbi 20 év szabadrablásából"
    "filozofálgatsz, mint a kerti törpe"

Gyönyörű önirónia-sorozat, kedves fórumozó kolléga! Az alaptalan vádaskodásokat pedig tisztelettel, de visszautasítanám. Minden bizonnyal nem ismered sem a családi hátteremet, sem az egzisztenciámat, de még jómagamat sem. De személyeskedésedet betudom kampányidőszaki túlbuzgóságodnak.
  • Epikurosz
    Öreg, te úgy tudsz teleírni oldalakat közhelyekkel, hogy közben nem mondasz semmit.
    Az élet nem ZH, nem szakdolgozat. Halvány lila fingod sincs az életről, kapod a zsebpénzt a szüleidtől, akik - amennyiben ők is maszop támogatók - ki tudja milyen módon részesültek az utóbbi 20 év szabadrablásából, éled a maga rózsazsín-huppikék fantáziavilágát, és filozofálgatsz, mint a kerti törpe.
    Mire jó ez?
  • NEXUS6
    Mert csak kötözködsz, és off témában írtál, gondolom.
  • NEXUS6
    Hát ezekkel a hsz-ekkel teljesen, az elsőtől az utolsó szóig egyetértek!
  • djhambi
    A reggeli hsz-emet moderálták, mikor észrevettem és megegyeztem, hogy az egyik LHC-t LCH-nak írták.
  • djhambi
    "Igen, Afrikában éheznek, sőt törzsi háborúkat is vívnak, mert olyan szellemi szinten állnak, hogy az a legfontosabb bajuk, hogy a bababubaba vagy a habahababu törzsnek van-e jog az élethez. Meg népírtják is egymást, meg hadurak is vannak ott, meg immár kétezer éve nem bírják utolérni a fejlett civilizációt."

Mi pont ugyanezt csináltuk 65 évvel ezelőtt. Az volt a legfontosabb bajunk, hogy most milyen fajnak van joga élethez, és népirtottuk is egymást. Voltak diktátoraink is. Tudod, egy szinten szétválik a szellemi érettség és a technológiai fejlettség, és az a baromi nagy helyzet, hogy a technológiai fejlettséggel a szellemi érettség nem változik. Egyszerűen a szellemi érettség biológiai korlátja az evolúció lassúsága. Afrikában is ugyanannyi segítőkész és ugyanannyi zsarnok személyiségű ember van, mint Európában. Tudod, baromira lehet befolyásolni az embert a közösséghez tartozással. Ezért vannak focis verekedések, ezért van melegfelvonulás, de ezért van melegfelvonulás-dobálás is, és ezért van az, hogyha átmegyek Szlovákiába, és megsérülök, nem szabad magyarul beszélni, mert nem látnak el kórházban, de ugyanez fordítva is igaz, és ezt most jobban kifejtem.

A közösséghez tartozás lehet építő is, de ugyanaz egy gyűlölettel rendelkező vezérrel együtt destruktív. Maga a kersztény vallás sok embernek ad hitet, bizalmat, stabil lelki támaszt. De votl idő, mikor túlzott erőszak fonta át a felső vezetést, és keresztes háborúkat hirdetetk meg. Persze, ezeknek legtöbbször keresztényi hittel ellentétes rablás, gyilkosság, szexuális kár lett a vége.

Ugyanígy egy nemzeti közösséghez tartozás is lehet építő, hiszen önzetlenül elősegíti a régi hagyományok és értékk köztudatban való fennmaradását, egy konstruktív nemezti közösség azt jelenti számomra, hogy többen olvasnak nemzeti szépirodalmat, és más művészeteket ismernek és művelnek, beleértve a néptáncokat, ismeretekkel rendelkezünk híres tudósainkról, szellemi gondolkodóinkról, és ezt a tudást utódainknak si átadjuk, ezze a nemzeti hagyatékot továbbörökítjük. Most ennek destruktív változata az, hogy tarsolyokkal és nemzeti szalagokkal tűzdelem tele minden porcikámat, és azt hiszem, hogy ettől leszek magyar, ha felszedem az utcákat, és felgyújtom a lakók kocsijait, mert azt hiszem, ez a nemzeti forradalom, ha pusztán gyűlöletet érzek a nem magyarok ellen, mert azt hiszem, hogy akkor vagyok jó magyar. Ha elhiszem, hogy származásomból eredően felsőbbrendű vagyok másoknál (ahogy Bogár ászló mondta: "szakrális" = természetfeleti, Isteni), akkor én vagyok a náci, én vagyok a szélsőjobbos szlovák és magyar egyben, én vagyok a keresztes lovag, aki a reggel imádkozik, de este lányokat erőszakol, mert ez a felsőbbrendűségi tudat ellentétes a nagy művészek, tudósok, büszke szellemi értelmiégek hagyatékával. Széchényi, a legnagyobb magyar épített, nem az utcaköveket szedte fel, a magyar kultúrát gyarapította, nem jelképekkel díszítette fel magát divatos karáscsonyfává.

És az afrkai közösségekről eszembe jut a Hotel Ruanda, de eszembe jut a "Down in the River to Pray" is, a spirituálé, mikor egymást hívogatják: "come on sisters, mothers, let's go down in the river to pray". Ez a spontán, természetes közösségépítés, ami arra emlékeztet, mikor Feynman írja a könyvében, hogy Brazíliában pihent, és egy kisebb brazil samba iskolában eznét tanult, és az oktató egyik nap bejelentette, hogy lemennek az utcára zenélni, és elkezdtek vonulni, Amerikában a rendőrök megállították volna a vonuló tömeget, de itt a közleedést biztosították számukra, Amerkában az emberek a zene hallatára bezárkóztak volna, de itt megtelt az utca táncoló emberekkel, kinyíltak az ablakok, és kíváncsi, mosolygó tekintetek jelentek meg, és számára ez ugyanilyen felejthetetlen közösségi élmény volt. És igen, Feynman zsidó gyökerű amerikai volt, de nem rekesztették ki a közösségükből, és ez a lényeg!

Ajánlott film: Die Welle - A hullám.
  • DeviloftheHell
    csak simán elfogyott a köröl a szabad helyük:D
  • djhambi
    OFF

Ezérdekes téma. Nos, Budapesttel kapcsolatban sok tapastzalatom van. Minden aluljáróban csövik halmokban, naponta mossa a fővárosi tisztítószolgálat a fekálitá, ha mossa, ha nem, emberek tízezrei szagolják és teszik ki egészségüket ezeknek az alakoknak, tehát igencsak határon vannak más emberek szabadságjogainak megsértésében. De ezt a részt hagyjuk kicsit későbbre. Emellett majdnem jminden BKV és más állami raklámfelületen találkozni menedékotthonok reklámjával, telefonszámmal, címmel, ingyenes segítséggel, és téylegesen látni, hogy ápolt hajléktlanok árulnak Fedél Nélkült. Azt kell tudni, hogy a hajléktlanotthonok üresen kongnak ezeken az emberken kívül. Azok az emberek, akik nem mennek ilyen menhelyekbe, pedig lenne rá lehetőségük, sőt, télen külön mentőszolgálat szediössze őket az utcákról, de sokszor akkor sem mennek. Létezésük egyetlen célja, hogy kifejezzék a világ számára hogy ők szenvednek! De nem akarnak nem szenvedni! Ennek pedig a leghatásosabb formája az emberek pofájáb szarni! Ilyen emberekkel hiába próbálsz bármit kezdeni, nem hajlandók másként cselekedni. Azok, akik hajlandók, már rég szállásokban vannak. Lesz egy réteg, ami sose fog eltűnni az ucáról. (Kivéve az ő szabadságjogaik megsértésével, bár ez abban az esetben lenne csak indokolt, ha átlépné azt a bizonyos határat, és ténylegesen megsértené a lakosok szabadságjogait.) De ezeken az embereken semiféle segítség nem segít, mert nem hajlandók újrakezdeni, csak tengődni, életben maradni.

Ebbe a csoportba persze nem tartoznak bele a szerény életkörlméynek között élő, de dolgozó (vagy álláskereső) családok.
  • lapaleves
    nem kell ahhoz kanyar

1:25-től. hogy ON legyek biztos lhc-s feketelyuk térítette el.
  • Piel
    Megint van egy problémánk ami abból adódik, hogy nem tudjuk pontosan kiszámolni a bizonytalant. Nincs elegendő tudásunk a határokat feszegetni, de ez inkább arra emlékeztet engem, mint amikor egy hétköznapi embert beültetnek egy Forma 1-es autóba és tövig nyomja a gázpedált. Ha szerencséje van be tudja venni a következő kanyart, ha nincs ...
    Az afrikai egymással harcoló embereket az általunk fejlettnek mondott társadalmunk politikusai ugrasztják egymásnak! Nem azokkal az afrikában élő emberekkel van gond, hanem a mi politikusainkkal! Meg tudnák oldani ha akarnák, de nem akarják.
    Bár ha az ott élő emberek pusztítják egymást, több hely marad nekünk. Feltéve, hogy nem pusztítjuk el a Földet! Így is fel lehet fogni.
  • Piel
    2013 sokkal jobb lesz! A 13 szerencsétlen szám a babonások számára! De mi van akkor ha a maják elszámolták magukat egy évvel? Ennyi év távlatából nem is csodálkoznék rajta.
  • Piel
    Örülök neki, ha lesz fúziós erőművünk, de ha a fekete lyuk elnyeli a földet, akkor vajon ki fogja használni?
  • Julius Caesar
    Küldj videót, mert szerintem így van. Nyilván ez az EGYIK tényező, a sok közül. De egyelőre nekik van részecskegyorsítójuk, nem nekünk.