165
  • Amergin
    Hol van már 1 moderátor?
    Vagy innentől kezdve szabadon szét lehet offolni mindent, csak "politika ne legyen"?
  • sz4bolcs
    Ha most visszavezeted svájc helyzetét arra az egy okra, hogy ott kisebb a korrupció, vagy kevesebben lopnak, akkor lefosom a bokám. :D
  • Julius Caesar
    Oké máshol is lopnak, Svájcban is (ott az LHC). Akkor viszont mi a búbánatos lótúrért élnek jobban az emberek?
  • kissssss
    (Az utcán megvetik, leköpik, jobbik esetbe elfordítja a fejüket az emberek és közben álszentként küldik külföldre a segélyeket)

ez az átlag emberek egyik részének az egyik tipikus viselkedése.
    ugyan akkor nem minden ember viselkedik így szerinted itthon a hajléktalanokkal senki sem foglalkozik? dehogy nem.

• sz4bolcs
    "2012 december 21 8:55AM CERN központ

- Add rá a teljes kakaót!"

2012 december 21 8:55AM CERN központ

- Testing. khmmm. Gordon: ...
  • lapaleves
    ha ezzel azt akarod mondani, hogy amit a nyugati civilizációban művelünk rendben van, akkor komolyat csalódtam benned.

gondolom erdő is csak azért van több, mert az olaj olcsóbb. majd nézd meg a peak oilt, 5 év alatt kivágjuk a maradékot. de akár menj ki most bármerre a város széli bozótosba, mindenhol hemzsegnek a derékban vágott gyerekfák. felváltva az ismeretlen eredetű hordó, pala, gumi és vegyes-szemét kupacokkal.

az, hogy tisztább most valami, mint a 70-es években, nem jelent semmit. azóta azért ráeszméltünk pár dologra (mondjuk ózonlyuk tematika). szóval ha most csak a 70-es évekbeli szint 80%-át szennyezzük (mondtam egy százalékot), azzal nemigen vagyunk beljebb.

meg azért nem tuti, hogy mindez nem azért van, mert átvittük a karcosabb termelést Kínába.
  • Deus Ex
    Nyilván az afrikaiak is megérik a pénzüket jelen állapotukban - nincs szó rasszista megállapításról, ez törvényszerűen adódik a körülményekből - másrészről viszont a világon kb. senkinek sincs szüksége egy újabb kontinens méretű szuperhatalomra, mégha az a néhány emberöltő múlva esedékes jövőben is válna tényezővé. Akik tehetnének ellene - s ezek legkevésbé az ott élők, mégha több-kevesebb hatalommal bírnak, akkor sem - szóval, akiknek lehetőségében állna javítani az ottani állapotokon, azok számára nagyon praktikus a kontinens úgy, ahogy most van.
  • gyozo
    Akkor rosszul fogalmaztam és ezért nem érted.

Az fáj, hogy az emberek többségének a fejében, amikor is meghallják, hogy egy részecskegyorsító x millió/milliárd-ba kerül, akkor beugrik ez az "Afrikában éheznek...".

Mintha úgy működne a világ, hogy nincs részcskegyorsító = Afrikában mindenki jóllakott.

Egyébként még egy észrevétel Afrika kapcsán:

Ha a Római birodalomat, ahol volt vízvezeték, oktatás, törvényhozás meg tudta dönteni a sok barbár törzs, akkor miért nem képes Afrika levetni magáról ezt az igát?

Hogy van az, hogy ha ott éppen van étel, akkor azonnal elindul egy törzsi háború? Jó, kizsákmányolja őket a nyugat, de kit nem?

Könyörgöm, hány év kell még eltelnie, hogy rájöjjenek, az az övék?

Ki engedi be Nigériába az olajiportőröket? Nem 1700 óta termelnek ki ott lajat. Mióta is kerültek oda? Mióta is kezdték a nagyarányú kitermelést?

Venezuelából is "zsákmyánoljuk ki" az olajat. Ott miért nincs törzsi háború?

Én oldjam meg Afrika gondjait? Ha nem veszek benzint, akkor minden tökéletes lesz ott? Soha az életben nem vettem gyémántot, nem is fogok, akkor én hogy zsákmányolok ki?

És ahol nincs olaj? Ott mi a gond. Etiópiában mi az isten haragját zsákmányolnak ki, bivalyszart? Persze, hogy nem megy oda a tőke, persze, hogy gazdaság, ha mindig jön egy katonai rezsim.

Erre mondjuk lehet mondani, hogy szítják a konfliktust, hogy vegyék a fegyvert. Nade könyörgöm, fekete lövi a feketét. A fehér ember adja a kezébe az AK-t, az ok, de nem ő huzza meg a ravaszt.

Ha most idejönne a francia fegyvergyáros és kezünkbe adna egy gépfegyvert, elkezdenénk lőni egymást? Nem.
  • andersh
    Nem merik 2012-ben ráadni a kakaót mert félnek a világvégétől, ezért megvárják 2013-at.

Ezt nagyon könnyen láthatja mindenki :D
  • NEXUS6
    "Csak az a baj tudod, hogy az Föld és bioszfére legnagyobb ellensége az EMBER!

Függetlenül, mit hogyan használ: SZAPORODIK."

Európában fogy és öregedik a lakosság, Kínában is. Máshol is csökken a születési ráta. A lakossági növekedés mindenhol elsősorban a javuló egészségügynek volt köszönhető, de ezzel együtt járt mindenhol a gyermekvállalási kedv rohamos csökkenése.

Mellesleg Európában több erdő van most mint a XIX. szd-ban. Tisztább a levegő, a környezet mint a 70-es években meg ilyenek.
    Azt mondják, hogy a Föld nem lenne képes eltartani annyi embert hosszútávon, mint amennyi most él rajta. Ez igaz, ha tényleg ilyen viszonyok maradnak nem is. Ha viszont mindenki úgy élne, mint mi Európában, kb ekkora ökológiai lábnyomot hagynának, akkor vagy másfélszer ennyit!

Ha valamibe beledöglünk, az mások szegénysége és fejletlensége!!!

Adott szituban a zsugoriság, még több konfliktus szítása annak reményében, hogy majd az csökkenti a lakosságot egyenlő az öngyilkossággal a nyugat részéről!
  • NEXUS6
    Az a gáz, hogy nincs ellentét.

Abból a feleslegből, amit mi elpazarlunk, és abból a pénzből, amit gazdagék egyszerűen csak ráírnak a virtuális számlájukra, abból Afrikát, meg a Világon úgy nagyjából mindenkit fel lehetne hozni. Mellesleg akkor nem lenne munkanélküliség sem itt nálunk, mert lenne aki felzabálja, amit mi megtermelünk.
    És miért fáj neked, hogy az Afrikaiak jobban élnének, talán beesne egy Afrikai Bionszé, Shade, Morgan Freeman is a művészek közé, egy afrikai Obama a neves politikusok közé, meg néhány tudós, kreatív emberke, akiket, most AK puskatussal vernek agyon csecsemő korukban, meghalnak pár éves korukban hastífuszban, tizen-huszon éves korban AIDS-ban, később pedig ők vernek agyon másokat AK puskatussal.

És persze, hogy színesebb legyen a kép, ma Afrikában az éhínség sújtotta területeken akkora kb. a fejadag, olyan az egészségügy mint pl. a "fejlett" Európában a 20-as években!!!!
  • lapaleves
    a lopás nem magyar sajátosság. ha azt hiszed máshol nem lopnak, akkor kamu dvd-t vett Angela néni.

mondjuk engem jobban érdekel hogyan maradok életben a letűnő civilizáció után, mint a higgs-bozon. de a higgs-bozon is rendkívül izgalmas.

arra meg figyeljünk, hogy a tudomány a gazdaságon belül csináál megoldásokat. ha a gazdaság rossz alapokon nyugszik, akkor a tudomány is rossz válaszokat ad. lásd jelenkor.
  • Epikurosz
    Első hírnek itt vagyok mindjárt Én.
    Ez egy örömhír. :-D
  • Julius Caesar
    Imádom amikor előjönnek az igazimagyarok. Nem kell szavazni, mert ma nincs értelmes választási lehetőség itt. De biztos én hamisítottmagyar vagyok. A magyarok már csak ilyenek, vérükben a civakodás meg a múltban élés.

Nézd meg a himnuszunkat. Maga a szánalom. Miért nem a nemzeti dalt énekeljük? Nézd meg a címerünket. Maga a szánalom. Miért kell rá a korona, ha köztársaság vagyunk? Nézd meg a szózatunkat. Maga a szánalom. Halnom is itt kell. Más országokban az autókat támogatják, itt meg már a halálról beszélnek. Igazán vidám egy hely. Nézd meg, mutogatunk Kölcseyre. Az meg mutogat Zrínyire. Az meg mutogat Árpádra. Képtelenek vagyunk előre gondolkodni?

A jobbik a megoldás? Nem, nem hiszem hogy ha ők lennének hatalmon bármi változna. Értelmes koncepció kell és ma ezt semmilyen párt nem adja meg.

Afrika szomorú hely. De miért tőlem várják a segítséget? Oké, a gyarmatosítók tehetnek róla, elfogadom. De mi közöm a 100 éves bit birodalomhoz? Semmi. Segítsenek magukon, isten is megsegíti őket. Minden nép azt kapja, amit érdemel.

Bocs az offért.

A tudományt tisztelem, mert mindenre megoldást, válasz keres. Márpedig nincs rosszabb egy megoldatlan problémánál.

Exatly, így is vélekedhetsz, csak sajnos nincs igazad. Tudod nem mindenhol gondolkodnak magyarul, és lopják el a fejlesztésre, kutatásra szánt pénzt.
  • gyozo
    Köszi, már van :)

De azt mondom ne legyen igazam.

De ha most azt kérném, mondj 10 hírt, ami azt prognosztizálja, az emberi civilizáció felívelő ágban van, akkor szerintem gondban lennél.
  • exatly
    Ez nem részecskegyorsító, hanem pénzsikkasztásgyorsító.

Tartozik-követel ütköztető.
  • Epikurosz
    "Mi már az eltűnő ágban vagyunk. "

Hülyeség. Keress fel egy jó pszichológust, de én is szívesen segítek, ha tudok.
  • gyozo
    Csak az a baj tudod, hogy az Föld és bioszfére legnagyobb ellensége az EMBER!

Függetlenül, mit hogyan használ: SZAPORODIK.

Igazad van én sem és te sem kellünk erre a bolygóra!

Csak én nem csapom be magam azzal, hogy van egy olyan állapot, ahol minden szép és jó és megóvunk mindent és nem zsákmányolunk ki valakit. Ilyen állapot nincs és nem is lesz.

Van egy időintervallum, amíg a civilizáció megjelenik, felfut és eltűnik. Mi már az eltűnő ágban vagyunk. A kérdés, hogy mire használjuk ezt az időt.

Én például szeretném tudni, van-e Higgs-boson részecske.
  • gyozo
    Engem nem zavar mások véleménye. Nem én állítom ellentétbe a tudomány haladását Afrika politikai szociális problémáival.

Ez két független dolog. Ha valaki Afrika miatt szeretne sopánkodni, tegye.
    Ha meg valaki a tudomány fejlődésre kiváncsi, akkor kövesse azt.

Csak utálom a közhelyeket. "Afrikában meg éheznek..." pedig ennek a cikknek az alján közhelyes.
  • Epikurosz
    Elegem van Afrikából!
    Meg a barbárokból.
    Adják vissza Európámat, Magyarországomat, Budapestemet!
  • immovable
    Igen vannak olyan emberek akik megtanultak fogalmazni is, értik az iróniát, szociálisan érzékenyek és nem zavarja őket mások véleménye. Egyéb kérdés?
  • vitus
    "Igen, Afrikában éheznek, sőt törzsi háborúkat is vívnak, mert olyan szellemi szinten állnak, hogy az a legfontosabb bajuk, hogy a bababubaba vagy a habahababu törzsnek van-e jog az élethez. Meg népírtják is egymást, meg hadurak is vannak ott, meg immár kétezer éve nem bírják utolérni a fejlett civilizációt. Pontosabban csak annyira szerették volna utolérni, amíg megtanulnak AK-47-essel népirtani."

Meg a te fejlett intelligens, művelt és civilizált nyugati társadalmaid, akik ebben a világban élnek, elveszik az olajukat, aranyukat, gyémántjukat, falvakat irtanak ki közvetetten, ha az alatt kizsákmányolható érték fekszik. És ha elfogyott akkor nyomort művelhetetlen elpusztított földet és ihatatlanságig szennyezett vizet hagynak maguk után.

Igen szar volt a civilizáció és fejlettség mellett felvonultatott példád. Mindamellett igazad van a fejlődés megállíthatatlan és szükséges is, mert lassan rá kell találni, hogy mentsük meg saját magunkat, saját magunktól!
  • gyozo
    Annyira szeretem, amikor egy tudományos cikk kapcsán jön egy "okos" ember és bedobja ezt az "Afrikában meg éheznek" dumát.

Igen, Afrikában éheznek, sőt törzsi háborúkat is vívnak, mert olyan szellemi szinten állnak, hogy az a legfontosabb bajuk, hogy a bababubaba vagy a habahababu törzsnek van-e jog az élethez. Meg népírtják is egymást, meg hadurak is vannak ott, meg immár kétezer éve nem bírják utolérni a fejlett civilizációt. Pontosabban csak annyira szerették volna utolérni, amíg megtanulnak AK-47-essel népirtani.

És igen, Magyarországon is vannak hajléktalanok és igen, vannak az utcán kéregető emberek, akiknél el kell mondani, ha nem akarunk álszentség hibájába esni, hogy a jelentős többségük azért van ott, ahol, mert elitta az eszét, mert kidobta az asszony, mert olyan igénytelen volt, hogy az egyetlen vágya, hogy alkoholt döntsön a szervezetébe. Mert neki ennyi kellett. Neki ennyit jelent az emberiség. Összebaszni pár gyereket, aztán zabálni valami, és alvás.

Azonban vannak emberek, akik nem ebben a világban élnek. Vannak elméleti fizikus, akiknek abban áll az élete, hogy felteszik a kérdést, mi ez körülöttünk. És vannak emberek, aki szintén kíváncsiak rá. Vannak emberek, akik akik felnéznek az égre és meglátnak egy villámot és utána világosságba borítják az embereket, mint Nikola Tesla. És ezen emberek magasról leszarják, hogy a bababubaba vagy a habahababu törzsnek van-e jog az élethez Afrikában. De az ő általuk biztosított villanyfény mellett tud csak gyereket nemzeni az emberek többsége.

Mi a cél? - tehetjük fel a kérdést. Miért vagyunk itt? Enni, szaporodni, sokasodni, vagy fejlődni? Mert ha "csak" az a cél, hogy Afrikában ne éhezzenek, akkor dobjunk el mindent! Minden erőfeszítést felejtsünk el, ami nem arra vonatkozik, hogy legyen még több búza, még több ember, aki egymás torkának eshet!

Aztán nézzünk egymása nagy, bamba szemekkel. Megnyugodhatunk akkor, hogy van mit enni és kész. Célba értünk. Aztán várjuk, amíg az időtlen és végtelen Univerzumból idesodródik egy meteor és eltöröl minket!

A részecskegyorsító az emberiség eddig felhalmozott tudásának koronája. Jelenleg az utolsó határ, amivel igazolhatjuk, hogy amit feltételeztünk a világról, igaz. Sok-sok tudós munkáját igazolhatja, akik az életüket tették erre. Lehet, hogy soha többé nem lesz ilyen alkalmunk. Lehet, hogy szépen összeomlik a gazdaság, eltűnik az olaj, és azok fogják a jövőt meghatározni, akinek a világ csak egy hely, ahol van étel és lehet szaporodni.

Szóval ha valakit ennyire zavar, mi van Afrikában, akkor nyugodtan tegye pénzé mindenét. Menjen Afrikába, kezdjen el szántani és majd mesélje el, amikor lecsapják az egyik kezét egy macsétával, mert nem hababubaba törzs tagja!
  • syn7h37ic
    2012 december 21 8:55AM CERN központ

- Add rá a teljes kakaót!
  • redgreen
    Nem, 2012-ben teljes gőzzel javítani fogják, és utána beindítani sem olyan kevés idő.

Lásd: "a Cern úgy döntött, hogy 18-24 hónapon át csak félgőzzel működteti a részecskegyorsítót, majd egyéves leállás következik"
    Működés 7TeV-n: 2010 március plusz 1,5 ill. 2 év = 2011 vége ill. 2012 eleje.
    Leállás innentől egy év, tehát leghamarabb 2012 végén kezdhetik hűteni a sört az alagútban.
  • Fidelcastor
    off:
    Azt nem értem, hogy amíg Magyarországon van olyan ember aki éhezik, hajléktalan vagy valami alap dologban szenved hiányt addig mit nézelődnek az emberek másfelé. Az utcán megvetik, leköpik, jobbik esetbe elfordítja a fejüket az emberek és közben álszentként küldik külföldre a segélyeket...de a saját fajtája ha segítségre szorul észre se veszi. Sőt a kutyákra többet költenek és több figyelmet fordít az emberek nagy része.
    Ha te afrikába nézelődsz, akkor ez valami olyasmi amikor az egyik beteg akar a másikon segíteni a sajnálkozással, vigasztalással, együttérzéssel, de a tudomány mai állása szerint ettől nem gyógyul meg egyik fél se...
  • NEXUS6
    Amúgy meg, had idézzek egy klasszikust:

"Nem akarok hallani a bajokról
    meg a politikáról
    elegem volt a sok baromból,
    meg a szar szagából!
    Ez a sakk játszma a régi itt
    már semmi sem új,
    de a jobb és bal kezemen is van
    egy középső ujj."
    Depresszió - Ma éjjel

• NEXUS6
    Teljesen jogos!

És azt tudjátok, hogy nem csak a pénzemberek körében, de a tudósok között is arányaiban hatalmas számmal képviseltetik magukat az olyan vallású/nemzetiségű (aktuálisan kedvezőbb feltételek szerint választandó kategória) emberek, akiknek a genocídumát megkérdőjelezni a Btk. legújabb 269/C paragrafusa értelmében bűncselekménynek minősül és ami 3 év börtönnel büntethető.

Szal tudjátok...
    Flame on!!!!
  • uniu
    sztem is a jobbik a Jobbik! :)
  • iambg
    POLITIKAMENTES ÖVEZET tábla kirakva!
  • mrzed001
    Akkor írd be te is az aláírásodba, de ITT ne politizálj!
  • Mcsiv
    ebbe a dologban szívesen belemennék, de sajnos ez nem az a topic - mellesleg osztom a véleményed;)
  • Zoli007
  • globint
    Azt írod, a jobbikra szavazol. Én is, és az szerintem a fidesz....
  • globint
    Ja, de nem rétes.
  • falselight
    túrós?
  • Stiff
    Egy csöpp pihenő a végső ütközet előtt...
  • Epikurosz
    Közös lónak túrós a háta.
  • kissssss
    lehet de attól még Afrikában nem változik a helyzet.
  • NEXUS6
    Navazze, a malyáknak már megint igazuk lesz!