10467
-
jointka #8929 Sziasztok!
Keresgéltem a neten és találtam 1.5.1-ben működő BUD kapcsolókat!
Ugyanez a személy készített vele tök/dinnye farmot!
A videók magyar kommentárral vannak.
A videókat nem én készítettem,csak belinkeltem őket. -
#8928 Elkészült az első Time Lapse videóm a Minecraft-ban, ha érdekel titeket, itt megnézhetitek:
Kommentek, vélemények, építő jellegű kritikák jöhetnek, de csak olyan stílusban, amilyenben Te is elfogadod az én válaszom! :D
-
uscGhost #8927 -
#8926 Most, hogy (számomra) újdonságként bejött a fényérzékelő, átépítettem a szabadidős-LAN-parkomat az új technika segítségével:
Nappal: Lekapcsolódó lámpák, és földből előjövő íjászpálya:
Éjjel: Felkapcsolódó lámpák, és földbe eltűnő pálya:
-
nandi17653 #8925 -
nandi17653 #8924 -
nandi17653 #8923 nemsokára kész a következő ház
-
#8922 Oksa,köszi! -
#8921 hát, oylat nemhasználook, de msot raktam fel a dokucraft-saga continous textura packot, 1.5.1 hez, és kelett az mcpatcher
inkább teddfel, ártani nem árt:D -
#8920 Ez az alap videó link az SG-n és nem illesztetted be a tiédet. ennyi. -
#8919 Sziasztok!
Használ valaki John Smith Legacy.1.5.zip textúra packot és mcpatcher-3.0.3.exe -t hozzá? Vagy 1.5 után már nem kell a patchelő? -
MCDigGie #8918 HEHE!
Elnézést, valami nagyon mást linkeltem be, ami nem tudom honnan jött, mivel hallani még nem hallottam.. de helyesbítvén:
Kalandozzunk a rengeteg erdőben, építsünk a tenger mellett és találkozzunk zöld lényekkel a bányában - mind az Első kalandok 1. epizódjában! -
#8917 -
MCDigGie #8916 Kalandozzunk a rengeteg erdőben, építsünk a tenger mellett és találkozzunk zöld lényekkel a bányában - mind az Első kalandok 1. epizódjában!
(második epizód is fent van) -
#8915 Hali!
Textúra packot keresnék 1.4.7/1.5 verziós minecraft-hoz, LEGO témában. :)
Ilyen verziószámmal nem találtam sajnos. :(
Nem ismertek a jelenlegi verzióval kompatibilis ilyen textúra packot? -
#8914 szurvivalkodás
-
#8913 Vkalaki tudja hogy miért nem folytatódik a Shadow of Israphel? Sehol sem találom a választ ... :( -
#8912 Valami hasonló...
-
#8911 Én egyszer csináltam azt a saját szerverünkön, hogy minden haveromat és magamat is kiraktam a városunktól 100km-re, elvettem az összes cuccot mindenktől és vissza kellett túráznunk. Jó kis időtöltés volt egy napig :D. Szóval szerintem teleport nélkül lehetetlen amúgyis a map szélére jutni... -
#8910 Valójában van egy vége a normál mapnak, 30000km-re a map közepétől x/z irányba már a bevilágítás nem számol (rendesen) és átesel a talajon. Persze aggódni nagyon nem kell, ez közel hétszerese a föld területének, ráadásul itt jelentősen kevesebb a víz borította rész..
Béta 1.8 óta ilyen, előtte kissebb volt valamivel és más hatású volt az azon túli generált táj, pl ki is lehetett menni, csak már máshogy generált és bugzott. Azt nevezték Far Landsnek, valaki szeretett ott is játszani vele, amit pedig még sokkal tovább generált a program. -
#8909 Egy számsor alapján generálja végtelenül. -
RED BULL F #8908 A mapgenerálás hogy zajlik a játéknál? Körbe lehet érni az adott mapon vagy folyamatosan generálja a játék a végtelenségig? -
#8907 olyan Sleeping Dogs feelingje van:D -
#8906 Ez de jó
-
#8905 Igazad van, a NOD csak vírusírtó, az ESET ami rendelkezik tűzfallal is. És telepítés után automatikusra áll be, vagyis a saját értékítélete alapján engedi ki a progikat (kb. az összeset...). Át kell állítani, ami sokaknak már nem egyszerű.
De hogy visszakanyarodjunk a témához, az MC esetében is feldob egy ablakot, és ha ezenkívűl feljön még pár, akkor ott nem csak maga a kliens akar kommunikálni.
Más: a torrenttel nem értem, mi a probléma, amióta köttettem internetet, azóta használom is. Soha nem kaptam rajta keresztül semmi károsat. (Ez már jó rég volt.) -
#8904 Respect a meloért amit beleöltetek a kliensbe, de koromnál fogva engedjétek meg hogy szkeptikus legyen. Elég sok mindent megéltem már netes játékokkal kapcsolatban és inkább legyen kevesebb extra a játékban legyen gyári minthogy a veszélye fennáljon annak hogy megkárosítsanak.
Többi gondolatom meg 3lmo meg leírta. -
#8903 Ne vedd magadra, én általánosságban beszéltem.
Az hogy én nem fogom telepíteni, vagy fizetni érte az az én egyéni "szocproblémám" :)
Mindenesetre köszönöm a megosztott információkat, általában ezek erősítik a bizalmat. Tudom hogy nem kis munka összehozni egy rendesen működő csomagot, volt vele dolgom (ha jól emlékszem 100 körüli modot sikerült stabilan összehoznom)
Ami az EXE és JAR fájlokat illeti, ne menjünk bele, csak annyira hogy ugyanúgy futtatható állományok (maximum a körülmények mások)
A torrenttel kapcsoltban igazad van, lehetne a gépemen, de pont a paranoiám miatt kicsi az esélye. 3 oprendszer van a gépemen nagyjából szinkron állapotban és bármilyen gyanúsabb program az első héten virtuális gépen fut. De ez megint csak az én egyéni "szocproblémám" :)
Sok sikert egy minőségi szerverhez. -
ArdNax #8902 kieg.:
Töltesz torrentről? Igen? puff! Már simán lehet is egy keyloggered a gépeden. Ha már a stresszelésnél vagy ahogy alább említették a "paranoiánál" tartunk :D -
ArdNax #8901 Sziasztok!
Noh hát akkor tegyük is gyorsan tisztába ezt a saját kliens dolgot még mielőtt vénasszonyokat megszégyenítő pletykák látnának napvilágot :)
- Saját kliensre azért volt szükség mert egyedi mod összeállítás van a szerveren (90 mod, 42 bukkittos plugin) amit valahogy be kell töltetni a klienssel.
- A kliensben egyetlen egy EXE fájl sincs! JAR fájllal indul a szerver mint ahogy az általában szokott lenni.
- Ami EXE az a kliens telepítőnk, mert ilyenre is szükség volt. Ugyanis még a tesztidőszakban észrevettük (amikor még csak 30-40%os volt a készenlét), hogy konkurens szerverek próbálják majmolni a mod összeállítást és a konfig fájlokat. Ugyanis ahhoz, hogy ennyi mod gont nélkül tudjon együtt működni mind a 4096 item ID-jét manuálisan át kellett íri sorról sorra úgy, hogy ne legyen két iteknek ugyanaz az IDje. Ráadásul ezt nehezíti az is, hogy bizonyos modok csak bizonyos ID tartományban hajlandóak IDt felvenni (pl 1200-1800 között) és ebből több is van. Ezt az elég emberes munkát meg nem sokan akarják bevállalni akik modokat akarnak futtatni, pláne nem 90-et.
Éppen ezért:
Létrehoztunk egy saját kliens telepítőt ami csak egy token azonosító beírása után hajlandó letölteni a klienst a szerverről. A token azonosító érvényességét interneten keresztül ellenőrzi és minden azonosítót csak 1x lehet felhasználni. Aki felkerül WLre kap egy ilyen azonosítót. Természetesen teljesen tisztában vagyunk vele, hogy ezzel a módszerrel koránt sem lehet megakadályozni a másolásokat de csak is azért találtuk ki, hogy legalább valamilyen akadályt gördítsünk azok elé akik másolgatni akarják a nagy munka árán összehozott klienst.
-Nem kell eredeti MC accal fellogolnod. A Launcher (JAR) csak egy username-t kér ami lehet bármi amit addoltattál whitelistre korábban.
-Nekünk is az az érdekünk, hogy hónapról hónapra visszatérő játékosaink legyenek nem pedig az, hogy adatcsórásokkal és egyéb alattomos dologgal próbálkozzunk. A cél egy kemény mag kiépítése ami rendes és korrekt játékosokból áll akik igénylik a minőséget amit persze igyekszünk is eléjük tenni. Cserébe viszont megértik, hogy hulladékot, laggot, folyamtos crashet habár bárhol kaphatnak, de a minőségért minimális áldozatot kell hozni mert ebben tényleg munka volt, van és lesz. -
#8900 Valóban ha az ember figyel az ilyesmire, nagy eséllyel ki tudja szűrni. De gondolom te is tudod hogy az emberek nagy többsége mit csinál mikor a víruskereső vagy a tűzfal jelez. Jobb esetben elolvassa amit ír, talán valamelyest érti is és reagál rá tudása szerint, rosszabb esetben csak bezárja a riasztást. Esetleg átállítja néma módra hogy ne zavarja ilyen hülyeségekkel, "hiszen ezeket úgy írták, hogy maguktól tudják mit kell csinálni".
A NOD esetében szerintem csak az internet security csomag jelez, a sima víruskereső nem (javíts ki ha tévedek).
Mindenesetre nagyon elmentünk a biztonságtechnika felé, nem akarok ezzel zavarni másokat akik kimondottan a játékkal kapcsolatban olvassák a fórumot.
Egyetlen dologra szerettem volna csak felhívni a figyelmét mindenkinek, legyetek egy kicsit óvatosak az ismeretlen forrásokkal kapcsolatban.
Ahogy valamelyik okos ember mondta annak idején: Jobb félni mint megijedni -
#8899 Szerintem, ha odafigyel az ember és eléggé paranoiás, akkor ki tudja szűrni, hogy mi az ami árthat és mi az, ami nem.
Csak egy példa: egy MMO-hoz volt egy kis progi, amivel némileg csalni lehetett. Írták is a játékban, hogy vírusos, több embernek ellopták minden adatát, nem csak a játék hozzáférését, hanem az MSN-ét, stb.
Na erre kíváncsi lettem és elkértem a linket és le is szedtem.
Mivel eléggé paranoiás (óvatos, elővigyázatos) vagyok én is, így a program indítása után mindjárt fel is dobta a NOD a kérdést, hogy mit csinálok a kimenő forgalommal? Néztem a kimenő címet: atw.hu WTF?! Nem hittem, hogy ez a szolgáltató üzemeltetne játék szervert így, meg amúgy is gyanús, van nekem ott honlapom. Így letiltásra került a kimenő adatforgalom.
A lényeg, amit mondani akartam, hogy akármilyen kis progi is akarjon kommunikálni kifele, azt jelzi nekem a NOD és addig nem engedi ki, amíg nem adok rá engedélyt. -
#8898 Persze azzal nem is lenne baj, de lejjeb már többen kifejtették ez a saját klienses dolog nekem büzlik... -
#8897 Szerintem pont azért nézte meg, és aztán ajánlotta ő is :) Nem rossz az, ha egy régi topiklakó ajánl egy szervert, legalább felállít egyfajta mércét :) -
#8896 Nevezheted akár egyfajta paranoiának akár, de szerinted egy tört kliensbe mi minden kerülhet? Keyloggertől kezdve, trójaiig szinte bármi és aki munkára, internetbankolásra, internetes vásárlásra, stb is használja a gépét annak érdemes elővigyázatosnak lennie.
Nincs az a tűzfal, vírusirtó, kémprogram eltávolító, ami ne a rosszindulatú program után tudná csak felfedezni. Ne adj isten nyit egy portot, egy aprócska programmal, amit még a rendszer sem fog feléd jelezni, miért is tenné, hiszen "csak" adatokat küld működése közben.
Sajnos ismerek pár embert aki "bekapott" ilyen csalikat, néhányuk komoly veszteséget tudhatott magának és a mai világban mikor akár e-mail címekért is fizetnek, gondolj rá, mit kezdhetnek mások az adataiddal. -
#8895 Persze hogy olvastam meg néztem, és te hogy alattad kettővel már reklámozták? :D -
#8894 Szerintem simán adja azt a minöséget ami megéri az árát. A szerver gyönyörüen lagmentes. Az meg még egyenesen ritka is hogy kb egész napos személyes ügyfélszolgálat van"úgymond".
Én szerintem ez megér ennyit.
Nem tudom van-e MOn még ilyen komoly szerver.
-
#8893 tört kliensel is fel lehet lépni így biztonságban van az eredeti accod. -
#8892 Persze, nem mindenki az accountokra hajt, de sajnos olvastam pár esetet ahol az volt a cél és sikerült is párat megszerezniük, ezért én erős fenntartásokkal fogadom a saját egyedi klienseket.
A honlapon írt dolgokkal (világok, kiegészítők, modok, stb) szerintem ez nem nagyon fog tudni feljebb menni azon a szervergépen, gyenge lenne hozzá, de ez csak egy személyes vélemény, annyira nem ástam bele magam a témába.
Igen néztem a honlapon hogy van ingyenes és fizetős, de te pont az elitet említetted, amely ha jól emlékszem pont a fizetős szerver. Természetesen egy szervert valamiből fenn kell tartani és ha tudja nyújtani a minőséget és a színvonalat akkor ezzel semmi baj nincs. -
#8891 Az 1000ft/hó-t azért nem írtam mert nem csak fizetős szerverük van.
-
#8890 Én már játszom és nem lopták el az accom, és a többiekét sem.
Am 45 slot van, de az csak egy szám. Az akármennyi lehetne.