Minecraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezekkel bármilyen blokkot is lehet szûrni helyre pontosan? asszem ezt lekapom én is akkor 😄
Sysfox
McMap

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

RJoco
Minecraft Cartograph G a megoldás 😊

Warning! Cargo bay open, shields are down!

tábla helyett az is jó ha pl. elágazásnál kiütsz egy blokkot a talajban és beraksz helyette egy homokblokkot vagy nem is fontos kiütni, csak lerakod a kijárat irányába. Én a mineshaftokban szoktam eltévedni, utálom is õket, mert mikor már azt hiszem hogy minden bejártam mindig ráakadok egy újabb járatra, aztán mégegyre aztán mégegyre 😄 És sokszor kapcsolódik másik barlangrendszerrel is, meg több szintje is van. De ha jelzem minden keresztezõdésben egy egy homokblokkal hogy merre van a kijárat általában megtalálom (lent mélyen ugye nincs homok max a felszín alatt 3-4 rétegig 😊
papi08
Megosztod velünk is? 😛 😄

ntex: Ezt a módszert régebben használtam, de lehet megint el kellene kezdenem 😄 Köszi 😊

13 éve itt. Szép idő.

RJoco
Az oszlopok sem rosszak, bár elég rondák, ha csak úgy állnak egymagukban és földbõl vagy kõbõl vannak.
Én fáklyákat szoktam lerakni és az mutatja az irányt. Éjszaka könnyû követni is õket, de nappal sem gond.
Viszont a barlangokban mindig eltévedek, mert mindig elfelejtem kitáblázni, merre a kijárat.

RJoco
Megleltem, amit kerestem.

Amúgy nem szoktál jelzõ oszlopokat építeni? csinálsz jó magasra és kivilágítod fáklyával, így a render határról már egybõl észreveszed sötétben is. Utána mész addig amíg még éppen látod az oszlopot és oda is felhúzol egyet. Ha meg sok oszlopod van már akkor mindegyikhez raksz valami jelzõt ami mutatja merre kell menned hogy hazatalálj. Esetleg a felhõk mozgásából (mindig egy irányba megy) plusz a nap/hol mozgásából is tudsz irányokat belõni
RJoco
Olyan progit keresek, a amivel ilyen képet lehet csinálni.

Láttam, több szerver is használja és láttam egész komolyat is, de nekem ez elég lenne.

papi08
Most már tudom a spawn koordinátákat, így mindig hazatalálok majd 😄

De az idegesít hogy az iránytû is csak az eredeti pontot mutatja 😞

13 éve itt. Szép idő.

Malakai
Keresgélj, advencsör. 😊

Vagy valami térképgeneráló progival készítesz térképet. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

papi08
A sima biome-ban az elsõ folyó alján találtam 😄

Csak az a baj hogy ez azt a spawn pontot mutatja ahová a játék lerakott elõször, s nem az ágyamat, ami már jóval odébb van 😄

13 éve itt. Szép idő.

lent kell keresni a bedrock közelében 😄
papi08
Eddig még sosem találtam redstone-t a dzsungel biomeban, szóval 😄

13 éve itt. Szép idő.

Iránytû 😊
RJoco
De ha építettél volna egy iránytût, akkor...

papi08
Nem lehet valamelyik fájlból kiolvasni a spawn pontomat? 😄

hááá-ááá: Gyõzött az igazság 😄

Kiolvastam a spawn pontom helyét, és odafutottam 😄

13 éve itt. Szép idő.

Jani Hun
jah és persze max látótávolság és amint vioszaérsz vagy beacon, vagy kvamagas 1csik tornyot csinálj fákjával tetején😄

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

Jani Hun
negativ, nekem sose 00000 a spawnpoint

Jani Hun
nemtudom h móüködiik e ez a megoldás, még sose próbáltam csak msot gondolkodtam rajta:

nézd meg a seede-t a mapon,
és kezdj egy uj pályát azzal a seedel
nézd meg a co-ordinateákat
eredeti mapon gyalogolj el oda 😄

Petka
F3

koordináták figyelése. Persze azt feltételezve, hogy a 0 0 0 volt a spawn point.

papi08
Köszönöm, de jeleztem hogy nem szeretnék meghalni 😄D

13 éve itt. Szép idő.

Jani Hun
halj be épits xpfarm és 1 óra alatt megvan 😄

papi08
Sziasztok!

1.4.6-os MC-ben van valami lehetõség arra hogy visszajussak a spawn pontra? "Kicsit" eltévedtem, s fogalmam sincs hogy juthatok vissza.. 😄

Meghalni nem szeretnék, mert már lvl 35, és jó lenne ezt tovább vinni..

Köszönöm! 😄

13 éve itt. Szép idő.

LeWyTy
STFU<#wave>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Bexter
FAILS 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

LeWyTy
<#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Én már nem járok iskolába xD

LeWyTy
Egyébként nincs iskola?

LeWyTy
Megadom magam<#banplz>

Az óriás gomba beta 1.8 pre release 2. verziójába kerül be 😄 Wikipédia csodákra képes 😄

LeWyTy
Az óriásgomba. Nem a gombás biome.

2011 Szeptember 22.-én került bele a játék beta 1.9 pre verziójába elõször, szóval kicsit el vagy tévedve 😄

LeWyTy
Az a 2 év azért dicséretes mert a gombasziget kb fél éve van<#worship>

RJoco
Én azt sem tudtam, hogy létezik ilyen. Csak falvakat kerestem.
Viszont kõtemplomot még nem találtam, csak homoktemplomot.

Jani Hun
rohadt szerencsésvagy mer én 2 év alatt 1x nem találtam olyan szigetet 😄

RJoco
Csónakkal közlekedem.
És épp egy légi vasúton gondolkozom, mert mint rájöttem a map-om magassága nem 128 kocka, hanem annál is magasabb. Így lehet, hogy nagyon magasra építem.

csinálj csónakot vagy föld alatti metrót 😊
RJoco
Megleltem a répát, meg a burgonyát is egy sivatagba épült falucskában.
Aztán még kicsit tovább keresgéltem és olyat találtam, amire nem számítottam. Gombaszigetet. Nagy piros gombafákkal és olyan teheneket, amik pirosgomba mintázatúak és a hátukon pirosgomba van. Érdekes látvány.
Viszont a sziget után megint egy rahedli tengert generált a gép...

RJoco
Köszi!

RJoco
Akkor szerintem falu lesz, mert nincsenek zombijaim.

Vagy NPC faluban a veteményesükben, vagy zombi dob majd egyet valahol ha mázlid van
RJoco
Mivel a map kezeléssel már nekem is meggyûlt a problémám, így én minden játék indítása elõtt biztonsági mentést csinálok. Hogy ne legyen túl nagy macera, az egészet megírtam egy bat-ba és így ugyanúgy egy ikonnal indul, nem kell vacakolni. Ha gebasz van, akkor meg csak visszamásolom.
Viszont nálam néha eltünedeztek az állatok a szabadban, így összezártam õket egy karámba. Akkor biztos, hogy megmaradnak.

Répát kb. merre lehet találni?
Elég nagy területet bejártam és sehol semmi.

Valószínûleg ez lehet a para, mert nálam is volt, hogy túlmelegedett a laptop és lelõtte magát. Valszeg mentési hiba. De nálam is az a disznótömeg... te jó ég!
3lm0
Mindenesetre nézz körül a minecraftforumon, lehet hogy van valami program ami helyre tudja állítani a map-et. Régebben tudom hogy volt, de az még a régi fájlstruktúrát használta, nem tudom az újra készítettek-e.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

BuriP
Nekem is emiatt ment tönkre a legelsõ mapom. Teljes chunkok tûntek el a térképrõl teljes magasságukban/mélységükben. Az egyik ilyen lyuk nyelte be a horgászstégem a bázisom mellett. A különbség annyi hogy nekem a fekete bárányok szaporodtak el de úgy hogy a laggtól fél percenként töltött be egy chunkot a játék. Megpróbáltam beteríteni lávával a helyet ahol spawnoltak de végül feladtam: egyetlen blokkon több tucat bárány is volt körbe-körbe forogtak úgy néztek ki mint valami korong.
Az egész nálam azután kezdõdött hogy kifagyott a gépem és resetelnem kellett. Valószinüleg nem tudta rendesen elmenteni adatokat a játék, és emiatt bolondult meg a map.

Amúgy az utolsó verziókban a malacok már csak a répára gerjednek.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Jah mondom ez most nem ilyen sima hiba volt, hanem valami speckó. Mindegy most már baszhatom, mert gondoltam kipróbálom milyen, ha beleugrok. 😊 Nem enged ki SOHA!
3lm0
A fekete lyukra nem tudok semmit mondani, ilyen hibával még nem találkoztam. Mostanában ismét van hogy mintha 3-4 chunk hibásan töltõdne be, de kis idõ múltán, vagy a játék újraindításakor ez eltûnik.
A disznóknál a répa a nyerõ, azzal tudod csalogatni és pároztatni is. Illetve egy kis extra, ha nyerget teszel rá, a kezedben pedig egy pecabotra tûzött répa van akkor irányíthatod a disznót merre menjen.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

Petka
Seedet kérek, hagy nézzem meg 😄

Srácok van egy kis gondom. Elég frankó kis térképet generált nekem a játék, erõforrásokban gazdgag, trópus egy köpésre, cocák, csirkék, tehenek, meg rengeteg farkas a közelben. Mivel azért gyaktam is õket, próbáltam kicsit gondozni is az állományt, pl pároztatni õket. Na szóval, láttam, hogy a teheneket búzával, a csirkéket pedig magokkal lehet pároztatni. Viszont nem jöttem rá mi a pálya a disznókkal! Szóval csalódott voltam, hogy majd egyszer a jövõben talán el is tûnhet az egész disznóállományom!

Eközben felfedeztem egy fekete lyukat a térképemen, ami hasonló azokhoz a hibákhoz, amikor belátsz a földkéregbe, csakhogy ez nincs kivilágítva és soha nem tûnik el. Mindeközben olyan anomáliákat rejteget, hogy rögtön meg is oldotta a disznó-populáció kérdést. Ugyanis olyan mértékben megszaporodtak a disznók, ott a lyuk közelében, hogy totál kinyírja a gépemet, ha a közelben ólálkodok. Ami para, mert a csirekek, a bocik, meg a kutyusok is ottan éldegélnek.

Szóval szerintetek ez már menthetetlen? Olyannyira sok disznaj lesz, hogy végül kinyírja a játékomat? Mert ezek folyamatosan sokszorozódnak! Szal temessem el és indítsak újat, vagy vhogy meg lehet oldani?