10467
  • Ryder7
    és ez tényleg irodásan néz ki. bár szerintem sok ez egy kicsit egy irodának.
  • 3lm0
    Biztosan hozzá lehet szokni idővel, bár mivel ez egy iroda valószínű hogy nem elsődleges "program" az MC :)
    Szimulátorprogramnál, főleg repülő esetén, még jól is jöhet, hiszen egyből megvan a műhorizont.
  • Ryder7
    hát igen, az még zavaróbb lenne.

viszont, azon gondolkozok, hogy idővel nem "tűnne el" a fekete csik a monitorok közt, mint például azok az emberek akiknek hosszú a hajuk idővel nem látják, hogy a szemükbe lóg.
  • szabii98
    +1
    Főleg ha másra kéne használni a gépet, pl szimulátorozásra
  • 3lm0
    Textúracsomagra már nem tellett neki, vagy nem bírta volna el a gép
  • Ryder7
    valami oknál fogva engem mindig is zavartak, hogy fekete csik van a monitorok közt:D

szép a vár is meg minden, de engem zavarna ha 5 négyzetcentméteres pixeleket kellene nézzek:P
  • Pistike 007
  • Petka
  • dave10000
    Nos megnéztem a javaslataitokat, és valóban az volt a probléma. Ennek ellenére most sem működik... Szerintem magával az egész megoldással lehet a probléma, hogy pont úgy van kicentizve, hogy még éppen működjön. Elképzelhető, hogy pont annyit változott a frissítés által, hogy már nem tud működni. A jelen probléma annyiból áll, hogy alap helyzetben ahogy még nem nyúltam hozzá frissítés óta, ott állítok 2 időzítőn. Ezután megnyomva a gombot rendesen felmegy, nincs semmi probléma. Miután megint megnyomom a gombot rendben le is megy. (Fontos, hogy gyakorlatilag 1 jellel működik az egész, nincs külön kinyitó és bezáró gomb). Ám tesztelés képpen, hogy biztos megy e ha bekapcsolom még 1x akkor valami miatt a felemelkedés után a fölső piston-ok melyek a 2. gombnyomásra nyomnák vissza a rácsokat aktiválódnak és így nem marad fent a rács hanem rögtön visszazárul. Ami furcsa, az az, hogy 2. próbálkozásra is minden piston a rendes helyén van de most nem működik elsőre meg igen. Ebből adódóan lehet inkább keresek 1 másik kaput és lecserélem vele a jelenlegit, mivel nem igazán látszik úgy, hogy működni fog.
  • silbor
    Ezzel az a gond hogy bár működik azt a block-ot amit ráteszel nem húzza be teljesen. (bár a dugattyúk működnek rendesen) Szerintem a megoldást ebben a videóban van 3.20-nál.
  • 3lm0
    Én a Te esetedben is egy ÉS kapuval találtam megoldást. Az alsó piszton jelismétlő utáni részéről és a kapcsolóról kapja a két jelet és a kimenete vezérli a felsőt. A jelismétlőt maximumra kell állítani. Erről is csináltam egy kis videót a jobb érthetőség kedvéért:

Kapumozgató redstone áramkör
  • 3lm0
    Azt hiszem megvan a hiba. Ha a Sticky előbb kap jelet mint a sima piszton akkor (mivel aktiv pisztont nem képes megmozdítani) nem tudja visszahúzni, mert a simát aktívként használja a játék.
    Próbáld ki hogy egymásra rakod őket, mindkettőnek adsz jelet, majd az alsóét veszed el először és csak utána a felsőét, a felső ott fog maradni, nem húzza magával az alsó.
  • 3lm0
    Sajnos erre nem tudok tanácsot adni. Ha így nem működik a visszaállított file-okkal, akkor valami nem egyezik a file-oknál. Szóval azt hiszem azt a map-ot leírhatod.
  • PeTakii
    Próbálj állítani az időzítéseken, lehet hogy gyorsítottak a pistonokon, így túl gyorsan jön le a sticky, azért nem húzza vissza. Picit próbálj lassítani :D
  • dave10000
    Képekben talán egyszerűbb
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kezdeti állapot

Aktiválás után

• mumeen
    Na,sikerült előcsalni a fájlokat,de mikor visszamásolom a mentésekhez,akkor a játék nem mutat semmit,mintha üres lenne a mappa.Most ilyenkor mi a gond?
  • Malakai
    Redstone mágusok tényleg, ilyen Insta-Wiret nem használtok, vagy hasonszőrű modot a kapuk kompaktabbá tételéhez? Vagy túlzottan csalás szaga van? :D
  • dave10000
    Üdv.

A frissítés óta felmerült 1 problémám. Még korábban csináltam 1 kaput melynek a lényege, hogy első gombnyomásra feltolódik a rács a gravel -el együtt majd a gravel visszahull, hogy átmehessek. A frissítés óta mikor ki akarom nyitni felemelkedik a rács a gravel -el együtt majd visszahull az egész. Megnéztem a felépítményt és azt derítettem ki, hogy a kapu alján ahol 2 sticky piston fölötte 1 sima majd 4 kockányi gravel van (utánna a rács). Mikor bekapcsolom a 2 sticky felnyomja az egészet ám valami miatt a sima piston nem kerül vissza az eredeti helyére, magyarán nem húzza vissza a sticky. Előfordulhat, hogy a felső részén a kapunak is hasonló probléma van (még nem néztem), lehet, hogy ott meg nem fogja meg a sticky a rácsot. Tudtok valami megoldást?
  • 3lm0
    Az nem semmi hogy a 2. helyen áll főként ha megnézi az ember kiket előz meg :)
  • Laza
    Április 18-ig lehet szavazni, hogy Markus “Notch” Persson (MineCraft) bekerülhessen a Time magazin 100-as listájára :)

http://time100.time.com/2013/03/28/time-100-poll/slide/markus-notch-persson/

Egész jól áll :)

http://time100.time.com/2013/03/28/time-100-poll/slide/the-results/
  • 3lm0
    Azt hiszem ezen mindannyian átestünk :) Amikor megismertem a játékot én is belefeledkeztem. Viszont cirka 2-2,5 év játék után is van amikor egész napokat képes vagyok elszöszmötölni vele. Ez egy játék (ráadásul egy Indie) esetében elég nagy szó. Mostanában is tűkön ülök hogy mikor lesznek meg az 1.5.1-es FTB modpack-ek, mert fel akarok költözni a Holdra :)
  • patchaou
    A 20 évvel ezelőtti technika órán tanult kapcsolások még nagyjából derengenek, de kicsit fura még ez a redstone rendszer. Jövőhéten lesz annyi "fölös" kreditem hogy játékra is költhessek, úgyhogy ki tudok majd próbálni olyan modokat is amiket eddig nem tudtam.
    Hihetetlen egy cuc ez a minecraft, van hogy éjjel fél3-kor veszem észre hogy mindjárt kelni kell, de még le sem feküdtem :D
  • 3lm0
    Senki nem tud mindent mindenről :) Én is eltöprengtem egy darabig, a megvalósításon, az AND kapcsolót is a wikiről kellett lelesnem (nagyon hozzászoktam már az RP2-höz:) Ráadásul villanyszerelő az alapszakmám ami ilyenkor nagy segítség tud lenni :)
  • patchaou
    Pont erre volt szükségem, köszönöm! Csak azt sajnálom, hogy nem sikerült magamtól rájönnöm :( Sebaj, majd csak fejlődök még :)
  • 3lm0
    Nos ha nem is könnyen de megszületett a videó. Remélem ezzel egyszerűbb lesz megépítened az áramkört.

Sínemelés redstone áramkörrel
  • patchaou
    Elm0 jól látod mit szeretnék :) Este újra neki fogok a leírásod alapján.

Ryder7, két kapcsolóval csak az a bibi, hogy rossz sorrendben kapcsolva széttologatják egymást a pistonok, volt hozzá szerencsém. És egy kapcsolóvalelegánsabb :)
  • 3lm0
    Ha jól értelmeztelek akkor neked az kéne hogy:
    bekapcsolás: emeli a blokkot és rátolja a sínt
    kikapcsolás: lehúzza a sínt és süllyeszti a blokkot

Ezt nekem úgy sikerült megoldani hogy az alsó piszton emelése direktben van vezérelve, a süllyesztése pedig égy ÉS kapu és utána egy NOT kapun kersztül történik. A felső piszton vezérlése a direkt szál után kap egy jelismétlőt (repeatert) egy kattintásos késleltetéssel (gőzöm sincs hogy ezt hogy szokták megfogalmazni).
    Igyekszem csinálni hozzá egy videót(azon jobban érthető a dolog), ha meglesz belinkelem.
  • Ryder7
    Csináld kettővel és kész:D
  • RJoco
    Ha nagy a merevlemez, akkor érdemesebb, ha megvárod míg leég és újraépíted.
    Szerintem kevesebb vesződség, mint egy undelete.
    Gondolom most megtanultad, hogy tűzzel játszani veszélyes és az áthelyezés helyett jobb az átmásolás

Hasonlóan már én is jártam. Ami ennél is rosszabb, egy vödör lávával a kézben jobb gombot nyomni a workbench-en
  • patchaou
    Halihó!

Szeretném a segítségeteket kérni, mivel kicsit elakadtam. Lényegében egy pályaudvar egyik kapuja szeretne nagyon elkészülni. A kapu alsó elemét egy lentről felfelé toló piston mozgatja. Erre az elemre pedig oldalról tolja egy piston a síneket. Viszont ezek a sínek nem igazán bírják a gyűrődést, üres blokkon sajna nem maradnak meg ezért az alsó pistonokat késleltetni kell. Viszont amikor a síneket rá akarom tolni a blokkokra akkor pedig ezeket kellene késleltetni. Két kapcsolóval nem okoz gondot, de egyel sehogy nem bírtam eddig megoldani. Itt van két kép is:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://kepkezelo.com/images/e3k59f77pi0xbkq978xr.jpg
    http://kepkezelo.com/images/0kcbptvszhr99man846.jpg
    A segítségeteket előr is köszönöm.
  • 3lm0
    Ha jól értelmezem, akkor a problémád hogy a biztonsági mentést nem átmásoltad, hanem áthelyezted. Ebben az esetben ha szerencséd van és nem írt semmi a merevlemez azon részére, egy egyszerű törlést visszaállító (undelete) programmal vissza tudod szerezni az elveszett fájlt. Ilyeneket tucatszám lehet találni a neten és elég megbízhatóak.
  • mumeen
    Sziasztok!
    Ismét probléma van,de most hatttalmas! :D
    Le akartam égetni egy fának a lombkoronáját,de a rohadt nagy faházam,úgy tűnik túl közel volt,és lángra kapott.Mielőtt meggyújtottam a fát,átmásoltam máshova a mentésem,sejtettem,hogy meggyullad a pecó is.Csak az a gond,hogy mikor visszamásoltam a mentést,lefaragtam kicsit a lombból,de akkor is átterjedt a tűz a házra.És áthelyeztem a biztonsági mentést a .minecraft mappába,és most az előző helyről eltűnt,nincs meg a biztonsági mentés,és a játék már onnan folytatódik,hogy ég minden,mint a [email protected] neten,hogyan lehet visszavonni az áthelyezést/cserét,de a ctrl+z már késő.Valaki nem tud valami cselt,hogyan lehetne visszahozni az előző mentést??Mer' úgy akad a játék a tűz miatt,hogy még csak szétütni se tudom a fát...

Nagyon megköszönném a segítséget!
  • dave10000
    Rendben, köszönöm a választ mindkettőtöknek.
  • Fabio Capello
    Meglévő területre nem fog generálni, de frissen legenerált területre berakja őket, igen.
  • 3lm0
    Csak azokon a területeken jelennek meg az új blokkok (mint pl most a quartz) amerre még nem jártál, mert azt a területet a játék most fogja legenerálni.
  • dave10000
    Üdv

Az lenne a kérdésem, hogy ha frissítem a játékot akkor a már meglévő világom a frissítés után rendelkezni fog e az új elemekkel vagy sem? Gondolok itt arra, hogy ha bekerülne 1 új block amit lehetne bányászni akkor az elérhető lenne e vagy ahhoz egy új játékot kellene kezdenem. Esetleg ha igen akkor az megoldás e, hogy mivel nem fedeztem fel minden részét a világnak, akkor ha olyan részre megyek mely még nem volt "felfedezve" akkor oda generálhat még?
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • Malakai
    A redstone már alpha 1.0.1-től van.
  • Sysfox
    Ez nem még az Alpha 1.2.5?

Mert az ágy, ha jól emlékszem a Beta 1.3-ban jelent meg először, ott szerintem még redstone sem volt. És nagyjából ekkor volt, amikor nem hullottak le a levelek.
  • Bexter
    Szívemen viselem ezt a játékot, csak ezért :)
  • 3lm0
    Nekem eredeti verzióban vannak hibák, mégsem tudott hozzászólni senki semmit. Bezzeg ha valaki megemlíti hogy nem eredeti a játéka, vagy belinkel egy képet, videót, arra ugranak egyből öten :D

RJoco bevallom engem nem a tisztelet hajtott mikor megvettem :) Egyszerűen úgy voltam vele hogy nekem ez a játék kell, szőröstül-bőröstül és természetesen a multira is kíváncsi voltam.