Minecraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Indítsak egy magyar fordítás projectet? Már megtaláltam hozzá mindent
((Bocsi hogy ennyire buzgó vagyok de szeretek ilyet csinálni és próbálom minél gyorsabban,persze ezzel nem mást akarok kitúrni😊 ))
Hopp most nézem hogy lehet ott is,pedig azt írták hogy nem, csak annyit kérnek hogy fordítsunk le minnél többet magyarra és ha lesz elég akkor átrakják egy külön részre
Malakai
Elméletben minecraftwiki-n belül is lehet fordítani, ott legalább helyben lenne a friss infóval.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ki segítene a Minecraft-wiki "felépítésében"? 10 perc és kész az alap 😄
Most nézem,van ez a MediaWiki, nekem pedig van egy szinte üres minecraft oldalam, a www.minersclub.atw.hu, ha arra felpakolnám akkor lehetne egy átmeneti wiki magyarul 😊
AnarchoiD
Ugylatom 1.2_01 hez letezik magyaritas de ezis csak a menut magyaritja ami szvsz enelkul is ertheto lenne 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Igen, erre már én is gondoltam, lehet regelek egy wikia-s oldalt a magyar wikinek,ha kell megcsinálom, beszállnék "pár" oldallal...
Malakai
Ja, hogy a google translate fordította úgy, ah úgy már nem igazán vicces. 😊

Egyébként gondoltam már rá régebben, hogy a minecraftwiki-t fordítani kéne...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

AnarchoiD
lol Crafting = Ravaszkodó ? 😊)))

Barkacsolas jobb szo ebben az esetben 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD

Persze!
Én õt ajánlom! De Covery se kutya. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Hali!
Ja,van hozá tutorial
nézd meg ezt az oldalt: www.covery.blog.hu
AnarchoiD
kulon programban ? 😊 amit enmondtamaz nem kulon program hanem mod, ilyen egy kulon program :

Sziasztok! Nekem is megtetszett a játék!😊
Azt szeretném kérdezni, hogy van e valamilyen magyar tutorial oldal hozzá?😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Valaki tud olyan minimapot,hogy nem egy külön programban nyitja meg?

HD pack-ok telepítéséhez ált. ezt is le kell tölteni, hogy ne crash-eljen:
http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=25&t=46173
Malakai
Azthiszem talán egyik AO mod is tartalmazza és nálam azzal van fent minimap. Egyébként hasznos, hogy látni rajta, hogy mikor van világos, akkor is ha lent vagy a mélyben (és nincs órád). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

AnarchoiD
en SimpleMap v1.0 plugin for Minecraft -t hasznalok minimaphoz

Tudnátok jó HD texture pack-okat mondani?

De olyat ami nem kúrja el a játékot. Egyszer leszedtem egy Bordercraft izét és mindig crashed-et írt ki.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Valaki tudna segíteni,hogy ezt hogyan kell telepíteni:
http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=25&t=67932
Valamint valami olyan modot tudtok,ami mutat térképet,mint az elõttem hozzászóló képén??
A segítséget elõre is köszönöm!

AnarchoiD
elotte meg prealfa 😉

gcsomesz nezd meg a kepet lecci es utan mondj marhasagokat lecci(eddigis voltak faklyak)

elotte :

utana:

az alacsony teto erdedmenyezi a 4 block magas fakat ezzelszemben a 18 block magas lombkorona kezelhetetlen volt

Alphában ilyen nem volt az tuti. De jo hogy megtudtam.😊
Amugy a faiskolában miert nem fáklyázod be a fákat?
Malakai
Elõtte alpha volt. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

AnarchoiD
regi dolog ezamugy es igen ismertuk(betas ujdnsag ?😊 az egesz jatek beta meg 😉

ezert is van faiskolam, nemkell szenet keresni

ma tele lett a tokom a faiskolammal, olyan magasra es surure nottek meg a fak, hogy odaspawnoltak a creepek(lombkoronaba)...volt nagy csodalkozasom favagaskor... duhomben fel is gyujtottam az erdomet 😉

aszzem beepitem a telket hogy legyen teteje, indoor fak nem nonek meg nagyon 8 blokknal magasabbra

Malakai
Jaaa, ok, félreértettem, ja igen ez is bétás újdonságvolt. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

De azt mondom, hogy a sima rönköt mint pl a homokot, kiegeted és szén szerü tüzeloanyag lesz belole.
Malakai
Igen, meg a botot is. Kissebb dolgokhoz botot szoktam használni, pl 1 hús 2 bot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ja, amúgy ti észre vetették hogy a fa rönköt is ki lehet égetni és tüzelõ lesz belõle?
Igazi kihívás lenne! 😊
Malakai
És ha hostile mobokra is érvényes lenne, hohó, jó lesz amikor a bázisodhoz közel hosszú idõ után veszed észre, hogy volt egy végig felfedezetlen barlang és kiözönlik 200 csonti, amikor felnyitod. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Me to... XD

Már azt várom, hogy a mobok ne tunjenek el. Pl a csirke farm nagy vágyam, vagy egy uvegfalba épített dísz zombi.😊
Fabio Capello
Meg kell tanulnom az új cuccokat

*sigh*

Malakai
Meg érdemes Bone Meal-t használni, ha van, azonnal megnöveszti a búzát (meg mellesleg a fákat is).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Játék újra telepítése meg szokta oldani a problémát.
Ha lehet egy javaslatom a búzával kapcsolatban...nem kell neki víz.😊 Próbáltam vízzel és anélkül,semmi de semmi különbség nincsen.A nádhoz kell víz. Azt meg úgy érdemes, ha nem akarsz felesleges helyet foglalni, hogy 1sor járda (alatta víz) 2föld és ismét járda. Vidiben mutatom is.
Fabio Capello
föld, max négy blokknyira tõle víz, kapával megkapálod a földet, dob magot, megvárod amíg termékeny lesz a föld (mélybarna színe lesz), magot elveted jobbklikkel, várod míg kinõ a búza, három búza=1 kenyér.

vigyázz, ha mobok/te túl sokat járkálsz a termékeny földön/elvetett magon, tönkremegy!

A kenyér"termesztésnek" mik a feltételei??
Hogyan,milyen anyagra kell ültetni,vagy tudom is én,mit csinálni??
A segítséget elõre is köszönöm!

AnarchoiD
pedig latod van problema opengl -el 😉 frissits drivert ha az nem segit szedj le valami custom opengl-t .. vagy ati opengl-et piszklad (nvidiaskent nemigazan tudok pontosabb tanacsot adni 😉 esetleg a java-t frissitsd vegulis 2 oldala vana dolognak java vs opengl

Sziasztok!

Nemrég találtam erre a játékra és nagyon meg is tetszett. Fel is telepítettem, és nem akar elindulni. Lehet mert kezdõ vagyok, de hát valahol el kell kezdeni 😊 szóval a hibaüzenet.

Bad video card drivers!
-----------------------

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 2011.02.03. 3:51

Minecraft: Minecraft Alpha v1.2.5
Java: 1.6.0_23, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode, sharing), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:197)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:559)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 150efe81 ----------

Mi lehet a gond? Ati mobility radeon HD 3650-es kártyám van, elvileg driver-rel nincs probléma :S
Segítsetek légyszi, akár PM-ben is. Köszi!
AnarchoiD
en gabonazok, egyszerubb mint a gomba 3 gabona = 1 kenyer 😉

2 széles szakaszokat csinálj és ha kész nyisd egybe õket. Macerás de lehetséges.
Amúgy most elkezdtem a gomba termesztessel kísérletezni, egész komoly sötét kamrat csináltam, redstone torch ki-be kapcsolható vilagitassal. Nektek van valami tapasztalatotok?
Lenne még egy kérdésem:tavat hogyan lehet csinálni??
Mert,ha a széleirõl öntöm ugye a vizet,akkor a közepe "üres" marad és azt nem tudom feltölteni teljesen,max 1 blocknyit.Középrõl meg csak egy kockányi magasságba tudom.

AnarchoiD
tuti nemfogja , akkor mar a vizet is megkellene csinalnia es azon tenleg sokan sirnanak rinanak 😉 vagy akkor mar lehessenosszekotni a csilleket ugy oke , mert az hogy a gozossel csak tolatttani lehet az gaz es 1db nem kepes teged feltolni egy emelkedon....

Na sikerült!
Köszönöm a segítséget!

Malakai
Persze Notch bármikor dönthet úgy, hogy jó akkor kijavítja a bugot és nincs több turbócsille. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

AnarchoiD

AnarchoiD
sivatag eleve csak sand -re ultetheted

1. iszonyu jo vedelem megoli aztaki hozza dorgolodzik
2. iszonyu gyorsan no egy ejszaka alatt megno 4 blokk magasba
3. konnyu betakaritani eleg az also blockot szetutni es blockokra esik szet

booster :

mondom az a lenyeg hogy 2 csille erintkezzen

a legismertebb booster :

a valosagban ez nemmukodne de a jatek fizikaja-ban igen

Én ezt a booster-t nem értem.Csinálok egy kör alakú vasútat,közvetlen a használni kívánt vonal mellé,rárakok 2 sima csillét - itt már alapból furcsán mozognak...össze-vissza - ,és nem is hajtja meg annyira,meg nem is jó irányba,az adott csillét...
Mi a probléma?

Ilyen kaktuszt hol lehet,rendszeresebb elõfordulással találni??