49
-
NullZ3r0 #9 Szerintem leginkább egy reptérről felszálló hiperszonikus repülő-űrrepülő hibridet kéne fejleszteni.
Ezzel:
1. hosszabb távon olcsóbb lenne az űrrepülés, nagy terhek feljuttatása
2. utasszállításra is használható, hiszen a világ másik felére 2-3 óra alatt el lehetne jutni, a jelenleg ~1 nap helyett.
Csak ugye a fránya fejlesztési költségek... -
Pares #8 Te meg látom nem vagy tisztában a közlésmódok fajtáival. -
Pares #7 "Pares meg... Agyára ment amerika leköpködése."
Most éppen nem azt tettem, egyébként abból sose elég! -
Pares #6 "Pares meg... Agyára ment amerika leköpködése."
Most éppen nem azt tettem, de egyébként abból sose elég! -
#5 "akkor lesz itt valami látható fejlődés, ha az adott dolognak a hadászat szempontjából is lesz haszna."
Az amcsiknal eleg regota igy van.. -
kvp #4 Regen, meg az ares program bejelentesekor emlitettem meg itt ezt a kis gepet. Remelhetoleg mukodni fog, mert akkor megint van szemelyszallito ursikloja az usa-nak. A rakter ugyanis akkora, mint a space ship two utastere, ami olyan 6-8 fonek eleg. A felszereles nagyobbik resze meg mehet a hagyomanyos raketakkal, vagy kevesebb cucc eseten ez a kis gep tehet tobb kort. (a gep viszonylag olcso es egy scramjet-rol is indithato lenne elso raketafokozat nelkul) Drukkoljunk, hogy mukodjon elso probalkozasra...
ps: Az atlas 5-os raketa amivel fellovik egyebkent orosz hajtomuvet hasznal, tehat remelhetoleg nem fog besulni. -
teddybear #3 A katonai pénzekhez azért nehezebben nyúlnak. De ez legalább jó helyre megy. Ettől csak egy lépés a tisztán civil űrrepülőgép.
Pares meg... Agyára ment amerika leköpködése. -
#2 ...megártott a sci-fi???..("csillagromboló") -
Pares #1 Na ugye! Mennének a fejlesztések, csak pénz kellene hozzá. És ugye a Nasaval ellentétben a Légierőnek van akár mennyi. Sajnos úgy látszik, hogy csak akkor lesz itt valami látható fejlődés, ha az adott dolognak a hadászat szempontjából is lesz haszna.
Azért kiváncsi lennék a reakciókra, ha mondjuk holnap kiderülne, hogy a Holdon terroristák által uralt végtelen nagy olajmezők vannak. Tuti rögtön akadna pénz egy flottányi Csillagrombolóra...