49
  • NullZ3r0
    Szerintem leginkább egy reptérről felszálló hiperszonikus repülő-űrrepülő hibridet kéne fejleszteni.
    Ezzel:
    1. hosszabb távon olcsóbb lenne az űrrepülés, nagy terhek feljuttatása
    2. utasszállításra is használható, hiszen a világ másik felére 2-3 óra alatt el lehetne jutni, a jelenleg ~1 nap helyett.
    Csak ugye a fránya fejlesztési költségek...
  • Pares
    Te meg látom nem vagy tisztában a közlésmódok fajtáival.
  • Pares
    "Pares meg... Agyára ment amerika leköpködése."

Most éppen nem azt tettem, egyébként abból sose elég!
  • Pares
    "Pares meg... Agyára ment amerika leköpködése."

Most éppen nem azt tettem, de egyébként abból sose elég!
  • Tetsuo
    "akkor lesz itt valami látható fejlődés, ha az adott dolognak a hadászat szempontjából is lesz haszna."
    Az amcsiknal eleg regota igy van..
  • kvp
    Regen, meg az ares program bejelentesekor emlitettem meg itt ezt a kis gepet. Remelhetoleg mukodni fog, mert akkor megint van szemelyszallito ursikloja az usa-nak. A rakter ugyanis akkora, mint a space ship two utastere, ami olyan 6-8 fonek eleg. A felszereles nagyobbik resze meg mehet a hagyomanyos raketakkal, vagy kevesebb cucc eseten ez a kis gep tehet tobb kort. (a gep viszonylag olcso es egy scramjet-rol is indithato lenne elso raketafokozat nelkul) Drukkoljunk, hogy mukodjon elso probalkozasra...

ps: Az atlas 5-os raketa amivel fellovik egyebkent orosz hajtomuvet hasznal, tehat remelhetoleg nem fog besulni.
  • teddybear
    A katonai pénzekhez azért nehezebben nyúlnak. De ez legalább jó helyre megy. Ettől csak egy lépés a tisztán civil űrrepülőgép.

Pares meg... Agyára ment amerika leköpködése.
  • nonicks
    ...megártott a sci-fi???..("csillagromboló")
  • Pares
    Na ugye! Mennének a fejlesztések, csak pénz kellene hozzá. És ugye a Nasaval ellentétben a Légierőnek van akár mennyi. Sajnos úgy látszik, hogy csak akkor lesz itt valami látható fejlődés, ha az adott dolognak a hadászat szempontjából is lesz haszna.

Azért kiváncsi lennék a reakciókra, ha mondjuk holnap kiderülne, hogy a Holdon terroristák által uralt végtelen nagy olajmezők vannak. Tuti rögtön akadna pénz egy flottányi Csillagrombolóra...