Munkakerülõk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egyre gyakoribb lesz, ugyanis akkora hiány van melós munkakörökre, hogy lassan több fizetést kapnak mint az átlag irodista.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
Úgy gondolom mindez alapvetõen járna minden munkásnak.A másik dolog:az hogy valaki kétkezi munkát végez nem feltételezi hogy bukdácsolt az iskolában.Én dolgoztam jónéhány évet mûszakos üzemben melósként és elmondhatom hogy elég jelentõs arányban voltak köztünk olyanok akiknek a végzettsége egész más munkakörre predesztinálta volna õket.
Igen, és lehet beletörõdni is a dolgokba!
De az biztos, hogy jómagam nem nézem jó szemmel Áron úr vezérigazgatót (mellesleg hülye mint a seggem!), a bõrfotelbõl, miniszoknyás titkárnõvel 4 millát keresõ úriembert és Feri bácsi postásbácsit, aki egy szaros körzetben, esõben, hóban viszi ki a reklámot, ajánlott- és sima leveleket, utalványokat és bazi nagy utánvételes küldeményeket, havi 70-ért.
Azt mondod ez van? Ja, akkor már ne is fecséreljünk energiát a változásra! <#falbav>#falbav>
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Ha a mérnök napi 8 órában egy hónap alatt tervez egy gyártósort, ami utána 100 ember helyett tudja gyártani a cuccot, akkor mennyi jár neki? 100-szor annyi, mint a melósnak? Vagy neki is ugyanannyi, mert õ is ugyanannyi idõt dolgozott vele?
A mai világban a tudás, amit megfizetnek. Lehet alkalmazkodni, vagy siránkozni, ez van.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Egyébként az általad felsorolt emberek sem úgy keresik ma a lét, hogy éjt nappallá téve gürcölnének, hanem durrantottak egyet, onnantól kezdve meg dõl a lé. Persze nem irigylem tõlük, épphogy nekik a legjobb ezügyben, hát élvezzék!
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Fantázia, kitartás,. Merjünk nagyot álmodni, és dolgozzunk meg érte.
Ha meg nemsikerül? Mit veszítettél? De legalább Te, megpróbáltad.
Már maga a tény, hogy megpróbáltad, büszkeségre ad okot.
Mertél nagyobb lenni önmagadhoz képest, megpróbáltad túlszárnyalni, legyõzni önmagadat.
Aki másokat megismer, okos, aki önmagát megismeri, bölcs, Aki másokat legyõz, erõs, aki önmagát legyõzi, hõs!
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
A szaktudás is csak annyit ér amennyi haszna a gyakorlati termelõ gazdaságban van(kivéve a tudományos kutatásokat,mert ott a haszna csak a jövõre nézve fog realizálódni).Nem arra gondolok hogy ne legyenek egyáltalán különbségek a bérezések között,de ne legyenek ilyen mértékûek és a visszaélések meg a pénzügyi(banki és egyéb "üzleti") harács ellen igenis hozzanak életképes törvényeket.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ez nemigaz, mert a virgin szigeteken még könyvet sem kell kezelni, nemhogy még adót fizetni. Az adózás abban kimerül, hogy éves szinten befizetsz egy fix összeget, és innentõl fogva akár milliárd dollárokat is ki-be mozgathatsz ahogy jólesik. Nincs nyereségi adó, nem kell állampolgárnak lenned, semmilyen forgalmi adó nincs. Csak egy éves szinten újra megújítandó, viszonylag alacsony fenntartási költség, mellyel ez a kis állam kicsit növelni tudja a bevételét azzal, hogy ilyen szolgáltatást végez, hogy nemzetközi vállalatok számára maximális kedvezménnyel, kötelezettségek nélkül szolgáltat székhelyet, nemzetközi forgalomra képes korlátolt mûködésû legitim vállalkozási formákat. Melyért cserébe kap egy kis megbízási költséget mellyel fizeti a fiúkbérletet, adminisztrációs költségeket, és még névleges igazgatót is ad a vállalkozás számára, teljes diszkréció mellett.
Nagyon sok adóparadicsom szolgáltat ilyen off-shore ügyleteket.
Ja, tehát ha egy mérnök vagy orvos nem nyom le 9 órát az íróasztal vagy a beteg mellett, akkor ne is kapjon többet, mint a napi 8 órában dolgozó bölcsészkislány a mekiben? Vagy egy légiforgalom irányító is csak annyit kaphasson, mint a melós vagy a MÁV kaller? Olyan dolgokat akarsz összehasonlítani, amiket nem lehet. A munkája mindenkinek pontosan annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte.
A jól keresõ mérnök, orvos évekig tanul, hogy arra a tudásra szert tegyen, amire az átlag nem tud. Vagy olyan felelõssége van, amiért jár a magasabb fizetés.
Én mikor abba hagytam a melót, úgy indultam neki az életnek, hogy volt egy másfél milliós tartozásom, és ketyegett az óra, és minden egyes másodperccel egyre több és több lett a tartozásom.
A munka nem adott megoldást erre a problémára, sose értem volna utol magam.
Elkezdtem hát spekulálni, ügyeskedni, kitalálni dolgokat, és bizony semmi nem jött be. Nagy csalódások voltak. De amíg életben vagy, addig nem veszítesz igazából. A többi nem számít.
Amíg mozognak a végtagjaid, amíg jár az agyad, és vannak gondolataid mindent újra felépíthetsz, amíg életben vagy, addig nyertes vagy.
Ez az életjáték. <#gonosz1>#gonosz1>
Ezt a játékot, életet bevállaltuk. A számgépes játékokkal sem azért játszunk mert olyan könnyûek, hogy kihívás nélkül, kivétel nélkül minden pályát elsõre megcsinálsz.
Azok a jó játékok amelyekben meg kell dolgozni a sikerért, amely nem adja meg könnyen magát, és amely elfoglal, leköt, mert kihívás elé állít.
Így van ez az élettel is, és tényleg nem különbözik egy nehéz játéktól is, és sokkal izgalmasabb, és jobb a grafikája is. xD
Ha fázik a segged, kellõen motiválnak, olyan dolgokra vagy képes amelyeket nem is gondoltad volna magadról.
Nem vagyok én MLM-es. Leszarom az erõszakosan, manipulálással, megerõszakolással, követeléssel eladni akaró, kényszerítõ módszereket.
Nem az én világom. Egyszerûen csak arról lehet szó, hogy az MLM és a többi piramis játék felhasználja azokat a mintákat, sablonokat, az életbõl, amelyek a sikeres, jól mûködõ dolgokat jellemzik, egyszerûen a megtévesztés része, erõlködve hitelesnek próbálja feltüntetni magát.
Én egyszerûen csak arról beszélek, hogy vegyétek kezetekbe a gyeplõt, és ne adjátok olcsón a munkaerõtöket, és végképp ne gazdagítsátok azokat az embereket, akik ki akarnak titeket használni, rajtatok akarnak meggazdagodni.
Ezt úgy mondom nektek, hogy nem akarok nektek eladni semmit, vagy rávenni titeket olyasmire amivel kárt szenvednétek.
Aki régóta ismer engem itt, az tudja, hogy ilyesmivel én nem foglalkozok.
A magyar államnak valóban nincs köze hozzá. De te pár hozzászólással korábban még arról beszéltél, hogy "egy államnak sincs követelése veled szemben". Ez nettó baromság.
A címszavakat is lehet értelmezni egyébként.
Miféle követelése lehetne az államnak?
Ha mondjuk a ciprusi off-shore cégem vesz egy kocsit a gyárból 3 millióért, amit nemzetközi tranzakcióval átadok egy másik cégnek 4 millióért, mondjuk egy virgin szigeteki székhelyû nemzetközi vállalatnak, ahhoz milyen köze van magyarországnak???
Milyen követelése lehetne mondjuk a magyar államnak a coca cola felé, olyan tranzakciók kapcsán amelyet a coca cola USA köt meg mondjuk a brazil Inter fruti Ltd. szintén nemzetközi vállalattal?
Most akkor én nyomom a
Helyén kéne kezelni a jogokat, kinek mit lehet és mihez nincs semmi köze.
Nem magyarország kormányozza a teljes globális világot.
Magyarország csak egy kis csicska bérrabszolga telepe a globális elit tulajdonában. Ezért vissza kéne szállni a talajra, mielõtt elhagynád a légkõrt.
Nem az én felelõsségem. Ha mondjuk a befolyt adók felét a politikus réteg egy autópálya út építési állami project keretében elsikasztja, mondjuk a betonútépítõ zrt segítségével, miért pont nekem kellene vállalnom a felelõsséget, és visszapótolnom a költségvetés hiányát. Miért nekem? Én nem gazdagodtam a lopásból, én nem károsítottam meg senkit, nem vettem el a közösbõl, akkor miért engem bûntetnek???
Azért mert engem lehet bûntetni, a politikusokat és a nagykutyákat meg nem? Az már nem is számít, hogy ki követte el a bûncselekményt, csak az, hogy valaki elvigye a balhét és kárpótoljon? Az igazság semmit nem jelent?
Hogy mekkora nagy álszent egy bagázs vagytok. Pfejjj
Egy forintot se...
A külföldrõl származó jövedelmek adózását meg ismerem, mivel érintett vagyok. Vagy itt, vagy ott, de kell fizetni.
Akár országok között, nemzetközi szinten is, ilyen tranzakcióknál egy államnak sincs követelése veled szemben, és minden törvényesen történik."
Ezen meggyõzõdésedet inkább ne hangoztasd rosszakaróid elõtt, mert ha valamelyikük rád talál küldeni egy apeh ellenõrzést, kurvára meg fogsz lepõdni.
Én is és Frayer is azt valljuk h a faszt fogunk ezért fizetni csak 1 életünk van nem akarom elszalasztani másik hibái miatt!!!
Mert most tényleg nincs a munka az értékén fizetve,a tõzsdézõknek és a bankároknek+az összes élõsködõ nagyarcúnak nem lenne mivel játszania a szerszámán kívül ha a termelõ munkát végzõk akkora részben részesülnének a profitból amekkora részben azt maguk termelik meg.
Kérlek had ne! Ha annyira izgat a téma nyiss nekik külön topikot, ne engem kínozz a magyarázatokért!
Ne haragudjon meg a világ, de én 2007-ben, és 2008-ban is a veszteségem után adót fizettem. Hát hol élünk? És igen nem tudok nyereséges lenni, mert az embereknek nincs pénzük a termékekre. A nyugat mint piac, meg idejön és kiahsznál. Érdekes, hogy egy több mint 100 éves cég hirtelen tönkrement az elmúlt 10 évben. Szóval valóban, lehet úgy élni, ahogy Te mondod, de azzal másokat is megkárosítasz hosszú távon, és ez (tudom kiskapuk mindig vannak),ha törvényileg nem is, csalásnak minõsül. Mi lenne akkor az országnak a bevétele, ha mindenki ezt csinálná? Mibõl fizetnék a korházakat, orvosokat, iskolákat, hogy csak a legalapvetõbb dolgokat mondjam. Szóval ne gyere itt a szövegeddel, hogy mindenki megcsinálhatja. mert igen, megcsinálhatja, de milyen áron?
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Nem elég diszkrét a rendszer...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A szakosodást most hanyagoljuk, az egy külön téma, de egyébként egy újabb igencsak nagy problémára tapintottál rá.
"Egy családi szõlõszüret aztán tényleg munka. Beszélgess inkább olyannal, aki tényleg a mezõgazdaságból él. Õ tuti nem stresszel azon, hogy télen elfagy-e a fele termés..."
Jelenleg én is abból élek (amolyan mellékállás/vágány) és bizony sok a stressz. De inkább az azt körülvevõ bürokrácia és iparosodás miatt, semmint a tényleges munka miatt. Ma már nagyban kell termelned, hogy megélhess, másnak nem magadnak és bizony az sokkal nehezebb.
De mint lejjebb írtam, nem a konkrét mezõgazdaságról írtam, hanem egy más életfelfogásról.
"Ha annyira k.rva jól esik ahogy írod miért nem hagyod ott a munkát és örömködve termelsz meg magadnak mindent?"
Úgy hiszed, hogy ma ezt meg lehet csinálni ténylegesen szabadon? Ha így volna, már a fél világ így élne!
Értelmetlen és idióta melót végzel? Végezz olyan melót, amihez értesz, és örömödet leled benne. Jaa, hogy bölcsészdiplomás ruhatárosra és OKJ-s lepkefogóra nem igazán van szüksége a társadalomnak, pech 😞
"Az alapvetõ szükségletek elõállításában pedig nincs stressz, sem értelmetlenség, az egy igenis boldog tevékenység! Amikor õsszel szüret van, egész nap többet dolgozunk, mint a munkahelyen, jobban elfáradunk, mégsem látok egy ingerült arcot sem. Sõt kimondottan k*rva jól esik!"
Egy családi szõlõszüret aztán tényleg munka. Beszélgess inkább olyannal, aki tényleg a mezõgazdaságból él. Õ tuti nem stresszel azon, hogy télen elfagy-e a fele termés...
Frayer, ha nem lennének olyan munkások, akik a veríjtékkel keresik meg a pénzüket, akkor pl áram sem lenne a lakásodban, vagy még a lakásod/házad sem lenne, vagy te építetted? A téglákat is valaki megcsinálta, kitalálta, meg az egész kurva világot kitalálták - most például az emberek, mert most egy pár ezer éve nekünk a legmagassabb az IQ-nk 😊 De majd lesz ez máshogy is.
A "Munkakerülõk" cím lehetne akár egy könyv címe is. Tényleg nem tükrözi a valóságot, de ha beleolvasol és átgondolod, rájössz, hogy van benne valami. Sok baromságot írsz te is, én is, mindenki.
nem is tudom most mit írjak 😊 elõbb volt még egy csomó gondolatom, de most kiment a fejembõl, lehet lényegtelen volt. Látod, ezzel a hsz-el sem kerestem magamnak pénzt, csak fizetem a netet, az áramot, a lakbért, és tök értelmetlen.
Én is belépek a klubba, ok?! Holnap mondjak fel munkahelyemen? De nem tudom akkor kifizetni a számlákat. Kikapcsolják, izzadva ideloholnak hogy jól megnyomják a kikapcs gombot.
Kiraknak az utcára, hajléktalan leszek, elveszítek mindent. Ez így nemjó.
Áruljak kavicsot? vagy szedjem fel a térkövet és vigyem ki a piacra? Akkor megizzadok, elfáradok, nemjó.
Ha a szolgáltatódnál elvágnak egy kábelt és nem lesz neted és senki nem akar fizikai munkát végezni, akkor mi lesz? 😊
Ennyi baromságot..nézzétek el nekem...😊 De tényelg jó könyv lehetne ebbõl. De nem tudok írni, zenéhez értek, de 10 év után sem tudtam eladni egy kiadónak sem. Miért?
"Az alapvetõ szükségletek elõállításában pedig nincs stressz"
"Amikor õsszel szüret van, egész nap többet dolgozunk, mint a munkahelyen, jobban elfáradunk, mégsem látok egy ingerült arcot sem. Sõt kimondottan k*rva jól esik!"
Akkor van szüretelésbõl tapasztalatod?
Ha annyira k.rva jól esik ahogy írod miért nem hagyod ott a munkát és örömködve termelsz meg magadnak mindent?<#smile>#smile>
Vagy csak prédikálsz? 😄
Egy sima szüretrõl beszéltem! Egyébként a földmûvelés is eliparosodott ma már, annak is rég megölték a lelkét. Mint minden másnak. Az alkotói foglalkozásoknál is határidõ van, profit és kikötés(!), no persze még mindig több levegõhöz jut ott egy ember, mint egy irodában.
Valósítsák meg az álmaikat, Használják ki saját szakértelmüket, mindenki ért valamihez, amire más embereknek szükségük van.
Ha egyedül nem megy, szervezzék meg csoportban, hasonló társakkal együtt.
Itt az internet, könnyen lehet társakat keresni adott témában bizonyos vállalkozásokhoz.
Én majd ha felfejlõdök arra a szintre, rá is fogok állni a hõszivattyú technológiára, vagyis ezt tervezem, és majd keresek hozzá társakat, akikkel együtt, egymással ezt kivitelezzük.
Ha olcsóbb lesz a technológia, és magasabbak lesznek még ennél is a gázárak behozzuk az ingyen energiát 😊))
Kellenek majd jó marketingesek, mert elõzetes felméréseim alapján, az emberek 99% nincs tisztában ezzel a dologgal, és a létezésérõl sem tudnak. De mindenkit érdekel egy ilyen hitel támogatással megvásárolható, egyszeri kiadású csoda mellyel kiiktatható a drága gázszámla, és nyáron is megoldja a hõség gondját, mert klímaként is üzemel.
Eddig volt egy ilyen mondás, hogy minden embernek ugyan annyi hõ jut, csak a szegénynek nyáron jut sok, és télen kevés, a gazdagnak meg nyáron kevesebb, és télen több. De az éves szaldó ugyan annyi.
<#smile>#smile>
Az alapvetõ szükségletek elõállításában pedig nincs stressz, sem értelmetlenség, az egy igenis boldog tevékenység! Amikor õsszel szüret van, egész nap többet dolgozunk, mint a munkahelyen, jobban elfáradunk, mégsem látok egy ingerült arcot sem. Sõt kimondottan k*rva jól esik!
Még az értelmetlen munka is képes néha-néha feltölteni energiával az embert, már csak az érzés miatt is, hogy csinált valamit, no persze korántsem olyan módon.