311
KMK - Közveszélyes munkakerülő Klub
  • Mike
    ő a leírt nézetei miatt kommunista
    nem tudom, én hol hangoztattam fasiszta nézeteket? mutass rá
  • JagFater
    Te a legdurvább állatfaj vagy az összes közül. Te vagy az, aki tanultabb emberként szentül meg vagy győződve egy félresiklott gondolatmeneten, vagy agyszüleményen, amit magadba beszéltél - és még egyet is értesz magaddal - és ezt a végsőkig állítod. Veled nem érdemes még csak vitába sem szállni, nem hogy értelmes beszélgetni...
  • Bandew
    Amitől ő kommunista.
  • Mike
    mitől lennék én fasiszta?
  • Mike
    annyi kisbogaram, hogy amikor kiveszed a cégedből a pénzt nyereség címén, mert felteszem nem csalsz adót ugye? azután bizony adózni kell
    és ott ahol élsz
  • Mike
    nem kényszer? passzióból földetművelve éhendöglesz
  • Mike
    "Adózni a magyar köztársaságnak csak azután a nyereség után kell amit itt magyarországon termelsz" nono, nem egészen

a jövedelmed után kell adóznod
  • Mike
    költözhet, apa
    a tulaj nem öli meg
    szal nem csak a karám cifra
  • Willenbrock
    Te meg szimplán fasiszta.
  • Mike
  • Willenbrock
    Azt írtam hogy 6 év úgy ha nem kell rendkívüli felmondást alkalmazni.Ha nem alkalmas a munkára kiderül a próbaidőn,ha utána válik alkalmatlanná az rendkívülinek számítana,akkor fel lehetne neki mondani.6 év elég rá hogy egy pályakezdő összeszedhessen annyi lóvét ami kell az induláshoz.
  • Mike
    és akkor most hoátegyem a kizsákmányolt munkásosztály dumát,a mit előzőleg nyomtál?
  • Mike
    Írj egy könyvet
  • Mike
    naja, és akkor rájössz, hogy a projektet egyedül nem vagy képes megcsinálni, akkor összeállsz pár emberrel, együtt doloztok, a projekt tovább nő, egyre több a pénzed, egyre szerteágazóbb a munka, és azt veszed észre, hogy alkalmazottaid vannak, később felvásárlod a konkurenciát, stb
    és miután végiggüriztél 10-12 évet napi 10-12 órányi melóval, mert azért egy céget elvezetni nem csak abból áll, hogy döglünk egész nap, és van elég pénzed, akkor azt mondod, no ebből elég irány Hawaii, kifexem a napra, a cég megy nélkülem is, a fölös pénzemet itt-ott befektettem, mert ugye több lábon állni kevésbé rizikós, innentől kezdve mi vagy: mocskos befektető
  • Mike
    aha, nem a mi hibánk, ők lopnak, közben lopunk mi is
    nem fizetünk adót, mutyizunk
    olyan az ország vezetése, amilyen az ország
    közülünk jöttek azok az emberek, nem a Marsról
  • Mike
    alkalmazotti lét: be kell járni valahová, faszkalap kollégákhoz kevésbé, 1db. faszkalap főnökhöz kell igazodni
    vállalkozói lét: izgalmsabb, változatosabb, és ami a lényeg sok faszkalap megrendelőhöz kell igazodni
    (persze vannak enm fazskalap megrendelők is, meg nem faszkalap főnökök is)
  • Mike
    egy nagy lófaszt állnak ki mellettük
    a bűnöző az bűnöző, mindegy milyen szinű
    attól pedig hogy valaki vmilyen náció tagja, még nem lesz automatikusan bűnöző
    na itt a cigánybűnözés szó rákfenéje
    mert a cigánybűnözés azt jelenti, ha cigány vagy bűnöző vagy

egyébként meg ki a bűnöző? bűncselekményt követ el? bűnözésből él?
  • Mike
    és a nyakkendős elit?
  • Mike
    figy te kevered a fogalmakat
    azért mert nincs állásod, enm vagy alkalmazott, attól még dolgozol
    mondogathatod magadnak, hogy én, á nem
    hacsak nem lopni, betörni jársz, bár az is munka, ha szó legszorosabb értelmében vesszük

amiről te írsz az az alkalmazotti lét
    a mai világban senki nem kívánja tőled, hogy alkalmazott legyél, nyitott a vilg, tehetsz amit akarsz
  • Mike
    te szimplán kommunista vagy
  • Mike
    6 év? ezt mégis hogy képzeled? és ha valaki alkalmatlan a munkájára. Ha fél év utén baszik dolgozni, mert úgysem lehet kirúgni?

persze lehet tartani mindenkit erővel 6 évig
    max csődbe megy a cég
    akkor meg nyasgem munkahely
  • REPS0L
    gratulálok az első példádhoz, agyoniskolázott vagy látom :D

• messiaso
    Olvasni megtanultál? Első hozzászólás? Esetleg?
  • 5c0rp330n
    ujabb ciganytopic-e?
  • Willenbrock
    Egy olyan törvényhez pedig ami a 6 éves felmondási tilalomról szólna a munkaadó részéről,ahoz nem kéne többletforrás sem.Ez csupán a szociális jogbiztonságot erősítené.Ha mégis ezen időn belül mondanának fel a dolgozónak-kivételes esemény nélkül-akkor pedig fizessenek kártérítést.
  • Willenbrock
    A bérplafon persze csak állami alkalmazottaknál jöhetne szóba.Az egyéb jutattatásokat is meg kéne nyirbálni,emellett szigorú elszámoltatási rendszer kéne hogy ne verhessék rá az államra a privát költekezéseiket a nagykutyák.Ezekről néha hallani lehet de mégis újra meg újra kiderülnek az újabb esetek.A politikusi pálya itthon a gyors meggazdagodás lehetőségét jelenti,nyugaton valahogy jobban elszámoltathatók a politikusok is,az ottani átlagkeresetekhez képest csekélyebbek a fizetésük is.
  • Willenbrock
    A vállalatok profitjának nagyobbik részéből,abból az értékből természetesen amit a termelő munkával állítanak elő a dolgozók.Önkormányzatokat és minden állami hivatalt meg kéne szabadítani a pénznyelő "ballasztoktól",bérplafonokat bevezetni az aránytalanul nagy fizetésekkel rendelkezők részére.A luxusadót is jónak tartom,de csak akkor ha nem a középosztály alsó rétegeit próbálják vele célba venni hanem tényleg a vagyonosokat terhelje.Nyilván megoldható lenne csak közakarat kérdése.
  • Sadist
    "Ezen kívül én azt gondolom hogy attól hogy nincs az átlag munkásnak diplomája attól még járna neki a társadalmi jólét."

Ok. Miből szeretnéd finanszírozni?
  • Fidolorous
    sok a flame basszus, pedig a téma tényleg érdekes lenne, meg egy-két értelmes hozzászólást jól esik átolvasn,. de a 666.-ik gyökér offolás után már elmegy az ember kedve ettől..
  • matyi0323
    Én nem sajnálom tőlük majdnem vagy az ugyanannyi fizetést. Mert mg teszem azt Zsuzsi nyáron 35 fokban bent ül miniszoknyában a klíma alatt, addig például Józsi a fal másik oldalán szereli fel a klímát, hogy neki jó legyen. ( lehet nem a legjobb példa, de csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy a gyári munkás is dolgozhat jól, és annyit, hogy keressen annyit egy hónapban, mint egy irodai, de attól még sajnos nem fognak ugyanannyit keresni).
  • Sanyix
    "Én dolgoztam jónéhány évet műszakos üzemben melósként és elmondhatom hogy elég jelentős arányban voltak köztünk olyanok akiknek a végzettsége egész más munkakörre predesztinálta volna őket."

Ez egyre gyakoribb lesz, ugyanis akkora hiány van melós munkakörökre, hogy lassan több fizetést kapnak mint az átlag irodista.
  • matyi0323
    Így van. (Y)
  • Willenbrock
    Ezen kívül én azt gondolom hogy attól hogy nincs az átlag munkásnak diplomája attól még járna neki a társadalmi jólét.Pl elegendő szabadidő,8 órás munkaidővel.Alacsonyabb nyugdíjbavonulási életkor(vagy legalább az emelését szigorúan megtiltani hogy ne a halálos ágyán kapja meg az első nyugdíját.)A bérek általános felzárkóztatása a vezetőkéhez képest.(nem azonos szintre hozás,csak egy arányosabb közelítés)Szociális jogbiztonság:próbaidő után kb. 6 évig ne legyen elküldhető egy dolgozó sem,kivéve a rendkívüli esetket,amiket azonban szigorúan ki kéne vizsgáltatni a szekszervezetnek is.
    Úgy gondolom mindez alapvetően járna minden munkásnak.A másik dolog:az hogy valaki kétkezi munkát végez nem feltételezi hogy bukdácsolt az iskolában.Én dolgoztam jónéhány évet műszakos üzemben melósként és elmondhatom hogy elég jelentős arányban voltak köztünk olyanok akiknek a végzettsége egész más munkakörre predesztinálta volna őket.
  • Bandew
    "Lehet alkalmazkodni, vagy siránkozni, ez van."

Igen, és lehet beletörődni is a dolgokba!
    De az biztos, hogy jómagam nem nézem jó szemmel Áron úr vezérigazgatót (mellesleg hülye mint a seggem!), a bőrfotelből, miniszoknyás titkárnővel 4 millát kereső úriembert és Feri bácsi postásbácsit, aki egy szaros körzetben, esőben, hóban viszi ki a reklámot, ajánlott- és sima leveleket, utalványokat és bazi nagy utánvételes küldeményeket, havi 70-ért.
    Azt mondod ez van? Ja, akkor már ne is fecséreljünk energiát a változásra!
  • Willenbrock
    Van ellenpélda is:A metróépítő szakember 8 millát kap havonta.Ő biztos jól tudott alkalmazkodni,és biztos nincs egyedül.Aztán itt vannak az önkormányzatok,nálunk egy kis helyi TV felügyelő bizottságában ül vagy 5-6 tag 350000-es fizetéssel,és akkor még az egyéb juttatásokról szó nem volt.Tele van az egész önkormányzat ilyen létszám feletti bizottsági taggal akik persze nem akárkik:közel vannak a tűzhöz.Ha az emberek emiatt siránkoznak úgy érzem teljes joggal teszik.
  • Sadist
    Ok, akkor továbbra is a kérdés, hogyan hasonlítod össze a szakközepet végigbukdácsoló, gyárban gályázó munkást az egyetemet végzett mérnökkel?
    Ha a mérnök napi 8 órában egy hónap alatt tervez egy gyártósort, ami utána 100 ember helyett tudja gyártani a cuccot, akkor mennyi jár neki? 100-szor annyi, mint a melósnak? Vagy neki is ugyanannyi, mert ő is ugyanannyi időt dolgozott vele?
    A mai világban a tudás, amit megfizetnek. Lehet alkalmazkodni, vagy siránkozni, ez van.
  • Willenbrock
    A ritka példák a "feltörésre" nem adnak képet a társadalom helyzetéről.Az ilyen sikersztorik épp azért kellenek hogy a nép elé állíthassák őket:"lám mindent elérhetsz csak rajtad áll" de ki hiszi el hogy ha minden ügyes és okos ember akkora vagyonnal rendelkezne működhetne a gazdaság?Ők csak jelképek amelyek a rendszer igazságosságát akarják bizonyítani.
  • tenkenorman
    ott a pont
  • Bandew
    Nem azt írtam, hogy mind, azt írtam a legtöbb!
    Egyébként az általad felsorolt emberek sem úgy keresik ma a lét, hogy éjt nappallá téve gürcölnének, hanem durrantottak egyet, onnantól kezdve meg dől a lé. Persze nem irigylem tőlük, épphogy nekik a legjobb ezügyben, hát élvezzék!
  • Frayer
    Ezek az emberek a legjobb példák a rengeteg sok közül melyek jól motiválhatják az embert, példát mutatnak, és azt is megmutatják, hogy igenis meg lehet csinálni nagyban is, valóságosan.

Fantázia, kitartás,. Merjünk nagyot álmodni, és dolgozzunk meg érte.
    Ha meg nemsikerül? Mit veszítettél? De legalább Te, megpróbáltad.
    Már maga a tény, hogy megpróbáltad, büszkeségre ad okot.
    Mertél nagyobb lenni önmagadhoz képest, megpróbáltad túlszárnyalni, legyőzni önmagadat.

Aki másokat megismer, okos, aki önmagát megismeri, bölcs, Aki másokat legyőz, erős, aki önmagát legyőzi, hős!