311
KMK - Közveszélyes munkakerülő Klub
  • Willenbrock
    Jár de nem 10X vagy 20X akkora(nem az orvosokra gondolok mert az egészségügyi dolgozók köztudottan nincsenek reálisan megfizetve).Hogy mennyit tanult az illető az nem számít,ne azt fizessék hanem a munkát.Ilyen alapon sokan mondhatnák azt hogy "jaj én 10 évig tanultam olyan okos vagyok,had kapjak 300 000-es kezdő fizetést-úgy érzem jár nekem"
    A szaktudás is csak annyit ér amennyi haszna a gyakorlati termelő gazdaságban van(kivéve a tudományos kutatásokat,mert ott a haszna csak a jövőre nézve fog realizálódni).Nem arra gondolok hogy ne legyenek egyáltalán különbségek a bérezések között,de ne legyenek ilyen mértékűek és a visszaélések meg a pénzügyi(banki és egyéb "üzleti") harács ellen igenis hozzanak életképes törvényeket.
  • Sadist
    Ja, egy Steve Jobs, John Carmack vagy Bill Gates csak úgy ült a fotelben és közben dőlt a lé. Meghalt a nagybácsi és rájuk hagyta minden vagyonát, és soha egy szalmaszálat nem tettek keresztbe.
  • Willenbrock
    A kihasználás az itthoni rendszer része.Keletebbre sokkal rosszabb a helyzet nyilván,de ez minket ne vigasztaljon.Amíg a szakértők többszörösét kapják a termelő munkát végzőknek,a vezetők pedig akár 10X,20X vagy a jóisten se tudja hányszor többet raknak el,továbbá kényük-kedvük szerint adják-veszik a munkaerőt addig nincs igazság.Sajnos nem látok valódi esélyt a változásra,a kihasználás inkább nő mint csökkenne.A szociális biztonság és a felsőbb beosztottak-munkások béreinek reális szintre hozása lehetne megoldás.Ebben azonban a termelő munkát végzőkön kívül senki nem érdekelt.
  • Frayer
    "Akkor az a Virgin szigeteki cégnél lesz eredménynövelő bevétel, tehát ott növeli az adóalapot. Tehát adót fizetni utána a Virgin szigeteken kell. "

Ez nemigaz, mert a virgin szigeteken még könyvet sem kell kezelni, nemhogy még adót fizetni. Az adózás abban kimerül, hogy éves szinten befizetsz egy fix összeget, és innentől fogva akár milliárd dollárokat is ki-be mozgathatsz ahogy jólesik. Nincs nyereségi adó, nem kell állampolgárnak lenned, semmilyen forgalmi adó nincs. Csak egy éves szinten újra megújítandó, viszonylag alacsony fenntartási költség, mellyel ez a kis állam kicsit növelni tudja a bevételét azzal, hogy ilyen szolgáltatást végez, hogy nemzetközi vállalatok számára maximális kedvezménnyel, kötelezettségek nélkül szolgáltat székhelyet, nemzetközi forgalomra képes korlátolt működésű legitim vállalkozási formákat. Melyért cserébe kap egy kis megbízási költséget mellyel fizeti a fiúkbérletet, adminisztrációs költségeket, és még névleges igazgatót is ad a vállalkozás számára, teljes diszkréció mellett.
    Nagyon sok adóparadicsom szolgáltat ilyen off-shore ügyleteket.
  • Sadist
    "Azt is meg kell fizetni de arányos mértékben:ha a szekember kevesebb munkát kell hogy végezzen,vagy sokkal rövidebb minkaidőben végzi munkáját mint a termelő munkások akkor ne kapjon ő se többet a termelő munkásnál."

Ja, tehát ha egy mérnök vagy orvos nem nyom le 9 órát az íróasztal vagy a beteg mellett, akkor ne is kapjon többet, mint a napi 8 órában dolgozó bölcsészkislány a mekiben? Vagy egy légiforgalom irányító is csak annyit kaphasson, mint a melós vagy a MÁV kaller? Olyan dolgokat akarsz összehasonlítani, amiket nem lehet. A munkája mindenkinek pontosan annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte.
    A jól kereső mérnök, orvos évekig tanul, hogy arra a tudásra szert tegyen, amire az átlag nem tud. Vagy olyan felelőssége van, amiért jár a magasabb fizetés.
  • Wolfsnack
  • Frayer
    Furcsának furcsa, tudom.
    Én mikor abba hagytam a melót, úgy indultam neki az életnek, hogy volt egy másfél milliós tartozásom, és ketyegett az óra, és minden egyes másodperccel egyre több és több lett a tartozásom.
    A munka nem adott megoldást erre a problémára, sose értem volna utol magam.
    Elkezdtem hát spekulálni, ügyeskedni, kitalálni dolgokat, és bizony semmi nem jött be. Nagy csalódások voltak. De amíg életben vagy, addig nem veszítesz igazából. A többi nem számít.
    Amíg mozognak a végtagjaid, amíg jár az agyad, és vannak gondolataid mindent újra felépíthetsz, amíg életben vagy, addig nyertes vagy.
    Ez az életjáték.

Ezt a játékot, életet bevállaltuk. A számgépes játékokkal sem azért játszunk mert olyan könnyűek, hogy kihívás nélkül, kivétel nélkül minden pályát elsőre megcsinálsz.
    Azok a jó játékok amelyekben meg kell dolgozni a sikerért, amely nem adja meg könnyen magát, és amely elfoglal, leköt, mert kihívás elé állít.
    Így van ez az élettel is, és tényleg nem különbözik egy nehéz játéktól is, és sokkal izgalmasabb, és jobb a grafikája is. xD

Ha fázik a segged, kellően motiválnak, olyan dolgokra vagy képes amelyeket nem is gondoltad volna magadról.
    Nem vagyok én MLM-es. Leszarom az erőszakosan, manipulálással, megerőszakolással, követeléssel eladni akaró, kényszerítő módszereket.
    Nem az én világom. Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy az MLM és a többi piramis játék felhasználja azokat a mintákat, sablonokat, az életből, amelyek a sikeres, jól működő dolgokat jellemzik, egyszerűen a megtévesztés része, erőlködve hitelesnek próbálja feltüntetni magát.

Én egyszerűen csak arról beszélek, hogy vegyétek kezetekbe a gyeplőt, és ne adjátok olcsón a munkaerőtöket, és végképp ne gazdagítsátok azokat az embereket, akik ki akarnak titeket használni, rajtatok akarnak meggazdagodni.
    Ezt úgy mondom nektek, hogy nem akarok nektek eladni semmit, vagy rávenni titeket olyasmire amivel kárt szenvednétek.
    Aki régóta ismer engem itt, az tudja, hogy ilyesmivel én nem foglalkozok.
  • Willenbrock
    Holott a pénz vásárlóértékét kizárólag a termelőmunka adja.Ha nincs termelőmunka a pénzükkel hátsót lehet törölni.És ez a szomorú hogy a nyerészkedés,ravasz ügyeskedés,a mások munkájából valódi értéket képviselő pénzekkel való zsonglőrködés nemcsakhogy közismert,de társadalmilag igen sokra becsült,irigyelt tevékenység."Meg a hivatalos tételek szerint ez így van jól,így jól és máshogy nem működhet a tőkés rendszer."Ha életrevaló vagy van akkor van eszed hozzá hogy mások dolgozzanak helyetted"kb. ez a korszak üzenete.Akármeddig ezt nem fogják tudni művelni.
  • Bandew
    De bruttó igazság!
  • Villanypásztor
    Magyarországnak konkrétan ehhez a tranzakcióhoz semmi. De eleve nem pontos, amit írsz, így érdemben nem is lehet rá pontos választ adni. Mi az, hogy "átadod"? Fizetés nélkül? Akkor az a Virgin szigeteki cégnél lesz eredménynövelő bevétel, tehát ott növeli az adóalapot. Tehát adót fizetni utána a Virgin szigeteken kell.

A magyar államnak valóban nincs köze hozzá. De te pár hozzászólással korábban még arról beszéltél, hogy "egy államnak sincs követelése veled szemben". Ez nettó baromság.
  • Bandew
    A legtöbb pénzt kereső emberek, igazából munka nélkül szerzik meg azt.
  • Willenbrock
    Illetve tudjuk hogy vannak ilyen példák,de sokan gondoljuk úgy hogy pontosan itt van a hiba.
  • Bandew
    Igen behajigálok. Nem azért, mert nem tudnám kifejteni, igazából lusta vagyok leírni. Ezért bocsánatot is kérek tőled, de nem akarok erre áldozni az időmből.
    A címszavakat is lehet értelmezni egyébként.
  • Willenbrock
    Az furcsának tűnik hogy mióta nem melózol azóta több időd meg pénzed van.Ez a szöveg a multilevel felépítésű átvágós játékosok szövege szokott lenni."otthonról karosszékből végezhető "munka" az ön időbeosztása szerint!"stb.Ezek nagyon ismerős szövegek.Én mikor nem melóztam pénzem sem volt,nekem-és valószínűleg még pár millió embernek ebben az országban-nehéz elképzelni hogy valaki munka nélkül keressen pénzt,pláne hogy többet keressen munka nélkül mint az által.
  • Frayer
    Tévedsz.
    Miféle követelése lehetne az államnak?
    Ha mondjuk a ciprusi off-shore cégem vesz egy kocsit a gyárból 3 millióért, amit nemzetközi tranzakcióval átadok egy másik cégnek 4 millióért, mondjuk egy virgin szigeteki székhelyű nemzetközi vállalatnak, ahhoz milyen köze van magyarországnak???
    Milyen követelése lehetne mondjuk a magyar államnak a coca cola felé, olyan tranzakciók kapcsán amelyet a coca cola USA köt meg mondjuk a brazil Inter fruti Ltd. szintén nemzetközi vállalattal?

Most akkor én nyomom a [facepalm] szmájlit.
    Helyén kéne kezelni a jogokat, kinek mit lehet és mihez nincs semmi köze.

Nem magyarország kormányozza a teljes globális világot.
    Magyarország csak egy kis csicska bérrabszolga telepe a globális elit tulajdonában. Ezért vissza kéne szállni a talajra, mielőtt elhagynád a légkőrt.
  • Sadist
    Természetesen nem fogok ezért topikot nyitogatni, pusztán kíváncsi voltam, hogy szerinted mi is olyan nagy probléma ma Magyarországon, de ha csak így behajigálsz néhány címszót azzal nem igen vagyunk előrébb.
  • Frayer
    Így van. Miért nekem kellene megfizetnem mások önzőségét, és elhibázott döntései következtében kialakult nyomor költségeit?
    Nem az én felelősségem. Ha mondjuk a befolyt adók felét a politikus réteg egy autópálya út építési állami project keretében elsikasztja, mondjuk a betonútépítő zrt segítségével, miért pont nekem kellene vállalnom a felelősséget, és visszapótolnom a költségvetés hiányát. Miért nekem? Én nem gazdagodtam a lopásból, én nem károsítottam meg senkit, nem vettem el a közösből, akkor miért engem bűntetnek???

Azért mert engem lehet bűntetni, a politikusokat és a nagykutyákat meg nem? Az már nem is számít, hogy ki követte el a bűncselekményt, csak az, hogy valaki elvigye a balhét és kárpótoljon? Az igazság semmit nem jelent?
    Hogy mekkora nagy álszent egy bagázs vagytok. Pfejjj

Egy forintot se...
  • Villanypásztor
    Hmmm? Milyen titkot? Nem várok én semmilyen titkot, legalábbis Frayertől biztos nem :)

A külföldről származó jövedelmek adózását meg ismerem, mivel érintett vagyok. Vagy itt, vagy ott, de kell fizetni.
  • mosoporr
    A titkot biztos nem fogja megosztani... ne is várd
  • Willenbrock
    Az a baj hogy most aki valami vezető pozícióban van,vagy csak ücsörög a fizetéséért az lázad az ellen hogy a munka legyen megfizetve és ne a "tehetség" meg a szakértelem.Azt is meg kell fizetni de arányos mértékben:ha a szekember kevesebb munkát kell hogy végezzen,vagy sokkal rövidebb minkaidőben végzi munkáját mint a termelő munkások akkor ne kapjon ő se többet a termelő munkásnál.A szakértelem fontos,de nem fontosabb mint maga a termelés.A 2 dolog csak együtt hoz profitot.Sajnos a kapitalizmusban sikeresen el tudják hitetni mindenkivel hogy a szakértelmet meg a tehetséget (igen aránytalanul)jobban meg kell fizetni mint a termelő munkákat hosszú munkaidőben végző dolgozókat.Ezt fásultan tudomásulveszik a dolgozók és addig húzzák az igát míg fel nem fordulnak közvetlenül nyugdíjazásuk előtt.Mindeközben a vezetők 40 évesen kiégve heverésznek Miamiban és a laptopon ellenőrzik mennyit hoztak a rabszolgák.Esetleg néha megfordulnak a gyárban hogy a melósok arcról felismerjék az uraikat akik élet-halál urai az üzemekben.
  • Villanypásztor
    "Persze a profit keletkezhet országon kívül is.
    Akár országok között, nemzetközi szinten is, ilyen tranzakcióknál egy államnak sincs követelése veled szemben, és minden törvényesen történik."

[facepalm]
    Ezen meggyőződésedet inkább ne hangoztasd rosszakaróid előtt, mert ha valamelyikük rád talál küldeni egy apeh ellenőrzést, kurvára meg fogsz lepődni.
  • mosoporr
    Jelen helyzetbe pont a munkás osztály fizeti meg a országunk rengeteg elhibázott lépését,és nincs olyan vállalkozás ahol az utolsó forinttal is ellenne számolva a tiedet is bele értve.
    Én is és Frayer is azt valljuk h a faszt fogunk ezért fizetni csak 1 életünk van nem akarom elszalasztani másik hibái miatt!!!
  • Willenbrock
    Azzal nagyon egyet tudok érteni hogy a munka(és ez alatt valódi MUNKÁT értek)aránytalanul alul van fizetve,a munkát végzők társadalmi presztízse pedig kb olyan mint angliában volt a XIX.sz-ban,vagy még olyan sem mert ott legalább kialakultak életképes szakszervezetek.Ma az van hogy a szekszervezetek vezetői zsíros csontot kapnak uraiktól ésakkor nem ugatnak.A munkás jogai papíron biztosítva vannak,de a lényeg-a reálbér nevetségesen kicsi a cégek és vezetőik havi profitjához/harácsához viszonyítva.Ha egy minimális összeget még félre is szeretne tenni egy munkás a havi béréből akkor egész életében a gyárba kell megrohadnia napi 12-16 órában mint egy bányalónak,miközben a vezetők napi pár órás lébecolásért 40X annyit kaszálnak+még meg is mondják a tutit hogy hogyan kell dolgozni.Nem lenne szabad napi 8 óránál többet dolgozni senkinek a 21 században!8 óráért járjon tisztességes bér!Ezen kívül kötelezni kéne a munkaadókat arra hogy a próbaidőben megfelelt munkást minimum 6 évig nem bocsáthatja el,csak rendkívüli indokkal.
    Mert most tényleg nincs a munka az értékén fizetve,a tőzsdézőknek és a bankároknek+az összes élősködő nagyarcúnak nem lenne mivel játszania a szerszámán kívül ha a termelő munkát végzők akkora részben részesülnének a profitból amekkora részben azt maguk termelik meg.
  • Bandew
    Telítettség, hiányos oktatás, az úgynevezett "túlképezettség", szak-kényszerítés, rétegződés, manipuláció, mind-mind külön oldalt elbírna.
    Kérlek had ne! Ha annyira izgat a téma nyiss nekik külön topikot, ne engem kínozz a magyarázatokért!
  • Csacsi
    Amíg az ilyenek mint Te(Frayer) megkárosítják az államot, addig a rendes mindent bevalló vállalkozókon hajtják be ugyanezt. Szerinted miért ilyen szar a gazdaság magyarországon. Mert sok olyan van, mint Te.

Ne haragudjon meg a világ, de én 2007-ben, és 2008-ban is a veszteségem után adót fizettem. Hát hol élünk? És igen nem tudok nyereséges lenni, mert az embereknek nincs pénzük a termékekre. A nyugat mint piac, meg idejön és kiahsznál. Érdekes, hogy egy több mint 100 éves cég hirtelen tönkrement az elmúlt 10 évben. Szóval valóban, lehet úgy élni, ahogy Te mondod, de azzal másokat is megkárosítasz hosszú távon, és ez (tudom kiskapuk mindig vannak),ha törvényileg nem is, csalásnak minősül. Mi lenne akkor az országnak a bevétele, ha mindenki ezt csinálná? Miből fizetnék a korházakat, orvosokat, iskolákat, hogy csak a legalapvetőbb dolgokat mondjam. Szóval ne gyere itt a szövegeddel, hogy mindenki megcsinálhatja. mert igen, megcsinálhatja, de milyen áron?
  • Vaxi
    Én abban látok még hatalmas problémát, hogy sok embernek rohadtul büdös a munka.
  • Sadist
    Na mondjad, mi az a nagy probléma.
  • Sanyix
    Csak nem biztos hogy érdemes használni... hallottam olyanról, hogy valaki nekiugrott a cégének, és nyert egy munkaügyi pert... persze a nevét kikotyogták, így ahol hallották a nevét ott ment a "köszönjük szépen de nem önt választottuk" dolog.
    Nem elég diszkrét a rendszer...
  • Bandew
    Egyébként a bürokráciára visszatérve: tipikus eszköz arra, hogy a munkákat még nehezebbé tegyék, hogy az ember kitöltse a munkaidejét. Ugyanis a munkaidők rövidülése alap jelenség lenne (ugyebár fejlődés), ami a fizetés csökkenésével járna, ergo kevesebbet vásárolnának az emberek, az egész gazdaságot veszélyeztetve.
  • Bandew
    "Értelmetlen és idióta melót végzel? Végezz olyan melót, amihez értesz, és örömödet leled benne. Jaa, hogy bölcsészdiplomás ruhatárosra és OKJ-s lepkefogóra nem igazán van szüksége a társadalomnak, pech :("
    A szakosodást most hanyagoljuk, az egy külön téma, de egyébként egy újabb igencsak nagy problémára tapintottál rá.

"Egy családi szőlőszüret aztán tényleg munka. Beszélgess inkább olyannal, aki tényleg a mezőgazdaságból él. Ő tuti nem stresszel azon, hogy télen elfagy-e a fele termés..."
    Jelenleg én is abból élek (amolyan mellékállás/vágány) és bizony sok a stressz. De inkább az azt körülvevő bürokrácia és iparosodás miatt, semmint a tényleges munka miatt. Ma már nagyban kell termelned, hogy megélhess, másnak nem magadnak és bizony az sokkal nehezebb.
    De mint lejjebb írtam, nem a konkrét mezőgazdaságról írtam, hanem egy más életfelfogásról.
  • Bandew
    Ezek csupán értékrendbeli példák voltak, egyébként közük nincs a MAI földműveléshez, de hadd ne magyarázzam a bizonyítványom!

"Ha annyira k.rva jól esik ahogy írod miért nem hagyod ott a munkát és örömködve termelsz meg magadnak mindent?"
    Úgy hiszed, hogy ma ezt meg lehet csinálni ténylegesen szabadon? Ha így volna, már a fél világ így élne!
  • Sadist
    "az nem úgy kényszer, mint hogy idióta és értelmetlen melót végezzek azért, hogy pénzt kapjak"

Értelmetlen és idióta melót végzel? Végezz olyan melót, amihez értesz, és örömödet leled benne. Jaa, hogy bölcsészdiplomás ruhatárosra és OKJ-s lepkefogóra nem igazán van szüksége a társadalomnak, pech :(

"Az alapvető szükségletek előállításában pedig nincs stressz, sem értelmetlenség, az egy igenis boldog tevékenység! Amikor ősszel szüret van, egész nap többet dolgozunk, mint a munkahelyen, jobban elfáradunk, mégsem látok egy ingerült arcot sem. Sőt kimondottan k*rva jól esik!"

Egy családi szőlőszüret aztán tényleg munka. Beszélgess inkább olyannal, aki tényleg a mezőgazdaságból él. Ő tuti nem stresszel azon, hogy télen elfagy-e a fele termés...
  • ViniSoundz
    kicsit sok az ellentmondás, jah. Van amiben egyet értek, van amiben nem.

Frayer, ha nem lennének olyan munkások, akik a veríjtékkel keresik meg a pénzüket, akkor pl áram sem lenne a lakásodban, vagy még a lakásod/házad sem lenne, vagy te építetted? A téglákat is valaki megcsinálta, kitalálta, meg az egész kurva világot kitalálták - most például az emberek, mert most egy pár ezer éve nekünk a legmagassabb az IQ-nk :) De majd lesz ez máshogy is.

A "Munkakerülők" cím lehetne akár egy könyv címe is. Tényleg nem tükrözi a valóságot, de ha beleolvasol és átgondolod, rájössz, hogy van benne valami. Sok baromságot írsz te is, én is, mindenki.

nem is tudom most mit írjak :) előbb volt még egy csomó gondolatom, de most kiment a fejemből, lehet lényegtelen volt. Látod, ezzel a hsz-el sem kerestem magamnak pénzt, csak fizetem a netet, az áramot, a lakbért, és tök értelmetlen.

Én is belépek a klubba, ok?! Holnap mondjak fel munkahelyemen? De nem tudom akkor kifizetni a számlákat. Kikapcsolják, izzadva ideloholnak hogy jól megnyomják a kikapcs gombot.

Kiraknak az utcára, hajléktalan leszek, elveszítek mindent. Ez így nemjó.

Áruljak kavicsot? vagy szedjem fel a térkövet és vigyem ki a piacra? Akkor megizzadok, elfáradok, nemjó.

Ha a szolgáltatódnál elvágnak egy kábelt és nem lesz neted és senki nem akar fizikai munkát végezni, akkor mi lesz? :)

Ennyi baromságot..nézzétek el nekem...:) De tényelg jó könyv lehetne ebből. De nem tudok írni, zenéhez értek, de 10 év után sem tudtam eladni egy kiadónak sem. Miért?
  • Rundstedt17
    "Az, hogy én megművelek egy földet, hogy élelmet állítsak elő magamnak és a családomnak az nem úgy kényszer"

"Az alapvető szükségletek előállításában pedig nincs stressz"

"Amikor ősszel szüret van, egész nap többet dolgozunk, mint a munkahelyen, jobban elfáradunk, mégsem látok egy ingerült arcot sem. Sőt kimondottan k*rva jól esik!"

Akkor van szüretelésből tapasztalatod?
    Ha annyira k.rva jól esik ahogy írod miért nem hagyod ott a munkát és örömködve termelsz meg magadnak mindent?
    Vagy csak prédikálsz? :D
  • Rundstedt17
    szüksége van tagokra az utópiához,eddig valóban nem sok sikerrel az ignoráns tömegek nem értik meg
  • Bandew
    Senki nem osztott itt észt a földművelésről, ne kényszeríts szerepekbe!
    Egy sima szüretről beszéltem! Egyébként a földművelés is eliparosodott ma már, annak is rég megölték a lelkét. Mint minden másnak. Az alkotói foglalkozásoknál is határidő van, profit és kikötés(!), no persze még mindig több levegőhöz jut ott egy ember, mint egy irodában.
  • Sadist
    Tipikus MLM-es duma. Lapozz előre párat a kis flipchartodban, hátha ott jobb beetető szöveg lesz :D
  • Frayer
    Én is ezt akarom. Szeretném buzdítani az embereket, hogy lépjenek előrébb, és ne féljenek, merjenek többet akarni az élettől.
    Valósítsák meg az álmaikat, Használják ki saját szakértelmüket, mindenki ért valamihez, amire más embereknek szükségük van.
    Ha egyedül nem megy, szervezzék meg csoportban, hasonló társakkal együtt.
    Itt az internet, könnyen lehet társakat keresni adott témában bizonyos vállalkozásokhoz.

Én majd ha felfejlődök arra a szintre, rá is fogok állni a hőszivattyú technológiára, vagyis ezt tervezem, és majd keresek hozzá társakat, akikkel együtt, egymással ezt kivitelezzük.
    Ha olcsóbb lesz a technológia, és magasabbak lesznek még ennél is a gázárak behozzuk az ingyen energiát :)))
    Kellenek majd jó marketingesek, mert előzetes felméréseim alapján, az emberek 99% nincs tisztában ezzel a dologgal, és a létezéséről sem tudnak. De mindenkit érdekel egy ilyen hitel támogatással megvásárolható, egyszeri kiadású csoda mellyel kiiktatható a drága gázszámla, és nyáron is megoldja a hőség gondját, mert klímaként is üzemel.

Eddig volt egy ilyen mondás, hogy minden embernek ugyan annyi hő jut, csak a szegénynek nyáron jut sok, és télen kevés, a gazdagnak meg nyáron kevesebb, és télen több. De az éves szaldó ugyan annyi.
  • Rundstedt17
    Te akkor földműveléssel foglalkozol?Vagy osztod az észt hogy milyen jó is az és gyakorlatban fogalmad sincs mi az?

• Bandew
    Nono! Ne keverjük a szezont a fazonnal! Az, hogy én megművelek egy földet, hogy élelmet állítsak elő magamnak és a családomnak, az nem úgy kényszer, mint hogy idióta és értelmetlen melót végezzek azért, hogy pénzt kapjak, amiből annyi cuccot tudok venni, amennyit az aktuális banki kamatláb engedélyez nekem. Az egyiket ugyanis megszabják nekem, a másikban annyi a "fizetésem" amennyit akarok és amennyit én magam elérek.
    Az alapvető szükségletek előállításában pedig nincs stressz, sem értelmetlenség, az egy igenis boldog tevékenység! Amikor ősszel szüret van, egész nap többet dolgozunk, mint a munkahelyen, jobban elfáradunk, mégsem látok egy ingerült arcot sem. Sőt kimondottan k*rva jól esik!
    Még az értelmetlen munka is képes néha-néha feltölteni energiával az embert, már csak az érzés miatt is, hogy csinált valamit, no persze korántsem olyan módon.