Munkakerülõk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mosoporr
Lehet...
Én csak arra próbálok rámutatni h tisztességes munkából ilyen alapvetõ dolgot lehetetlen elérni!

Sadist
Ó tényleg, hogy is nem gondoltam erre, pedig olyan egyszerû. Vegyük el a gazdagok vagyonát és adjuk a szegényeknek!
Szerinted egy sikeres vállalkozás a profit nagy részét odaadja a felsõvezetésnek? Nem, inkább befekteti, újabb munkahelyeket teremtve.
Elvennéd a felsõvezetõktõl a Ferrarijukat? Ok. Megint csak megszívattál néhány száz kétkezi munkást, akik Ferrarikat raknak össze.
Egyszer majd gondold végig részletesen, hogy az ilyen kommunista világnézet hova is vezet.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Mondom én hogy te Észak-Koreába vágysz<#ravasz1>

mosoporr
Unokának honnan lenne máshogy lakása???
vagy majd anyuékkal lakik 30évesen is? ez ám az élet...

Sadist
Az unokád alig várja, hogy feldobd a pacskert? Akkor valamit rútul elbasztál a nevelésénél.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

mosoporr
De persze az unokának szerencséje van mer a Magyarokat halálra dolgoztatják,remélem tudod h a Magyar férfiak átlagéletkora kevesebb mint a nyugdíjkorhatár,nagy szívás az élet itt!!!

Sadist
Amúgy meg tessék megnézni az állami cégeket. MÁV, BKV, Magyar Posta, hivatalok. Rengeteg embert foglalkoztatnak, és SEMMI elvárás nincs velük szemben. Se motiváló tényezõ. És ezek után bárki csodálkozik, hogy a buszok és vonatok késnek, koszosak, a feladott csomagok eltûnnek, megrongálódnak, vagy hogy hetekig ülnek egy okmányirat kiadásán?

Sadist
6 év. Aha. Lehúz pár hónapot próbaidõn, aztán ki se lehet robbantani a helyérõl. Zseniális ötlet.

mosoporr
Az már most annyiba kerül... és kicsi unoka mikor felnõ alig várja h feldobd a bacskert mert beakar költözni a házadba... ez van ezt érték el az okosak!!!

autoszimulator
és mi van a külsõ tényezõkkel? elveri a jég a termésedet, akkor nem eszel fél éven át? vagy kérsz kölcsön a szomszéd ugyancsak saját erõbõl termelt cuccaiból?
Egyáltalán milyen feltételezés az, hogy minden ember meg akarná magának termelni ezeket? Én spec egyáltalán nem akarok gazdálkodni. És igen, örülök, hogy bemegyek egy boltba, és csak leveszem a polcról, ami kell. És, hogy ezt megtehessem, dolgozom. De ettõl még nem tûnik el az életem.

.: mobilize.hu :.

Igen,a nép-nemzeti oldal kifogyott az érvekbõl.

Igen,erõsen kommunista motívumokot használ,az ilyennel csak az a baj hogy nem ismeri a saját identitását.Gondolom szokott büdös komcsizni is pedig elmélete közel áll.....

Mike
mit fáj nektek, hogy errõl a témáról beszélgetünk?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
aha, mert most nem kell fizetni, zsebbe a dokinak, elõre ismertett tarifa szerint, nem

Mike
olvasd már el miket irt

Már ideje volna, ez már egyre fárasztóbb...

mikor zárják már ez az értelmetlen topikot? <#banplz> <#lama>

Csacsi
Aha, és majd csodálkozol, ha 300.000 Ft-ot klell kifizetni egyik unokád születésénél. Végülis tényleg jobb beleszarni az egészben, majd az unokáink mégjobban szívnak. Gratulálok az életfelfogásodhoz.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Bandew
De mit kommunista? Ez rágalmazva cáfolás! Az ilyen felfogás vezet pl. népírtásokhoz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

MR ME
kussmá fasiszta vagy

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Mike
õ a leírt nézetei miatt kommunista
nem tudom, én hol hangoztattam fasiszta nézeteket? mutass rá

Te a legdurvább állatfaj vagy az összes közül. Te vagy az, aki tanultabb emberként szentül meg vagy gyõzõdve egy félresiklott gondolatmeneten, vagy agyszüleményen, amit magadba beszéltél - és még egyet is értesz magaddal - és ezt a végsõkig állítod. Veled nem érdemes még csak vitába sem szállni, nem hogy értelmes beszélgetni...

Bandew
Amitõl õ kommunista.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Mike
mitõl lennék én fasiszta?

Mike
annyi kisbogaram, hogy amikor kiveszed a cégedbõl a pénzt nyereség címén, mert felteszem nem csalsz adót ugye? azután bizony adózni kell
és ott ahol élsz

Mike
nem kényszer? passzióból földetmûvelve éhendöglesz

Mike
"Adózni a magyar köztársaságnak csak azután a nyereség után kell amit itt magyarországon termelsz" nono, nem egészen

a jövedelmed után kell adóznod

Mike
költözhet, apa
a tulaj nem öli meg
szal nem csak a karám cifra

Willenbrock
Te meg szimplán fasiszta.

Mike
<#eljen>

Willenbrock
Azt írtam hogy 6 év úgy ha nem kell rendkívüli felmondást alkalmazni.Ha nem alkalmas a munkára kiderül a próbaidõn,ha utána válik alkalmatlanná az rendkívülinek számítana,akkor fel lehetne neki mondani.6 év elég rá hogy egy pályakezdõ összeszedhessen annyi lóvét ami kell az induláshoz.

Mike
és akkor most hoátegyem a kizsákmányolt munkásosztály dumát,a mit elõzõleg nyomtál?

Mike
Írj egy könyvet

Mike
naja, és akkor rájössz, hogy a projektet egyedül nem vagy képes megcsinálni, akkor összeállsz pár emberrel, együtt doloztok, a projekt tovább nõ, egyre több a pénzed, egyre szerteágazóbb a munka, és azt veszed észre, hogy alkalmazottaid vannak, késõbb felvásárlod a konkurenciát, stb
és miután végiggüriztél 10-12 évet napi 10-12 órányi melóval, mert azért egy céget elvezetni nem csak abból áll, hogy döglünk egész nap, és van elég pénzed, akkor azt mondod, no ebbõl elég irány Hawaii, kifexem a napra, a cég megy nélkülem is, a fölös pénzemet itt-ott befektettem, mert ugye több lábon állni kevésbé rizikós, innentõl kezdve mi vagy: mocskos befektetõ

Mike
aha, nem a mi hibánk, õk lopnak, közben lopunk mi is
nem fizetünk adót, mutyizunk
olyan az ország vezetése, amilyen az ország
közülünk jöttek azok az emberek, nem a Marsról

Mike
alkalmazotti lét: be kell járni valahová, faszkalap kollégákhoz kevésbé, 1db. faszkalap fõnökhöz kell igazodni
vállalkozói lét: izgalmsabb, változatosabb, és ami a lényeg sok faszkalap megrendelõhöz kell igazodni
(persze vannak enm fazskalap megrendelõk is, meg nem faszkalap fõnökök is)

Mike
egy nagy lófaszt állnak ki mellettük
a bûnözõ az bûnözõ, mindegy milyen szinû
attól pedig hogy valaki vmilyen náció tagja, még nem lesz automatikusan bûnözõ
na itt a cigánybûnözés szó rákfenéje
mert a cigánybûnözés azt jelenti, ha cigány vagy bûnözõ vagy

egyébként meg ki a bûnözõ? bûncselekményt követ el? bûnözésbõl él?

Mike
és a nyakkendõs elit?

Mike
figy te kevered a fogalmakat
azért mert nincs állásod, enm vagy alkalmazott, attól még dolgozol
mondogathatod magadnak, hogy én, á nem
hacsak nem lopni, betörni jársz, bár az is munka, ha szó legszorosabb értelmében vesszük

amirõl te írsz az az alkalmazotti lét
a mai világban senki nem kívánja tõled, hogy alkalmazott legyél, nyitott a vilg, tehetsz amit akarsz

Mike
te szimplán kommunista vagy

Mike
6 év? ezt mégis hogy képzeled? és ha valaki alkalmatlan a munkájára. Ha fél év utén baszik dolgozni, mert úgysem lehet kirúgni?

persze lehet tartani mindenkit erõvel 6 évig
max csõdbe megy a cég
akkor meg nyasgem munkahely

REPS0L
gratulálok az elsõ példádhoz, agyoniskolázott vagy látom :D

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

messiaso
Olvasni megtanultál? Elsõ hozzászólás? Esetleg?

:)

5c0rp330n
ujabb ciganytopic-e?

Willenbrock
Egy olyan törvényhez pedig ami a 6 éves felmondási tilalomról szólna a munkaadó részérõl,ahoz nem kéne többletforrás sem.Ez csupán a szociális jogbiztonságot erõsítené.Ha mégis ezen idõn belül mondanának fel a dolgozónak-kivételes esemény nélkül-akkor pedig fizessenek kártérítést.

Willenbrock
A bérplafon persze csak állami alkalmazottaknál jöhetne szóba.Az egyéb jutattatásokat is meg kéne nyirbálni,emellett szigorú elszámoltatási rendszer kéne hogy ne verhessék rá az államra a privát költekezéseiket a nagykutyák.Ezekrõl néha hallani lehet de mégis újra meg újra kiderülnek az újabb esetek.A politikusi pálya itthon a gyors meggazdagodás lehetõségét jelenti,nyugaton valahogy jobban elszámoltathatók a politikusok is,az ottani átlagkeresetekhez képest csekélyebbek a fizetésük is.

Willenbrock
A vállalatok profitjának nagyobbik részébõl,abból az értékbõl természetesen amit a termelõ munkával állítanak elõ a dolgozók.Önkormányzatokat és minden állami hivatalt meg kéne szabadítani a pénznyelõ "ballasztoktól",bérplafonokat bevezetni az aránytalanul nagy fizetésekkel rendelkezõk részére.A luxusadót is jónak tartom,de csak akkor ha nem a középosztály alsó rétegeit próbálják vele célba venni hanem tényleg a vagyonosokat terhelje.Nyilván megoldható lenne csak közakarat kérdése.

Sadist
"Ezen kívül én azt gondolom hogy attól hogy nincs az átlag munkásnak diplomája attól még járna neki a társadalmi jólét."

Ok. Mibõl szeretnéd finanszírozni?

sok a flame basszus, pedig a téma tényleg érdekes lenne, meg egy-két értelmes hozzászólást jól esik átolvasn,. de a 666.-ik gyökér offolás után már elmegy az ember kedve ettõl..

Szeretem a cicákat

matyi0323
Én nem sajnálom tõlük majdnem vagy az ugyanannyi fizetést. Mert mg teszem azt Zsuzsi nyáron 35 fokban bent ül miniszoknyában a klíma alatt, addig például Józsi a fal másik oldalán szereli fel a klímát, hogy neki jó legyen. ( lehet nem a legjobb példa, de csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy a gyári munkás is dolgozhat jól, és annyit, hogy keressen annyit egy hónapban, mint egy irodai, de attól még sajnos nem fognak ugyanannyit keresni).

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."