189
Flipperez Otthon Valódi Gépekkel
  • Sheltem
    #189
    -Az ismertebb asztalok minimum 1/3a de lehet a fele 4Ks (a vpx asztalok közül9
    -A nem 4K asztalok nem olyan élesek mint a 4K asztalok de még bőven jók kinézetre.
    -Inputlag nincs, normálisan beállítva a VPX et szépen reagál főleg a fastflipes táblák
    -Érdemes! Teljesen más világ a 4K! Arra vigyázz, hogy minimum egy 1070 es gtx videókártyát vegyél alá és "force fullscreen mode" on al játssz ha teljesen vajsima játékmenetet akarsz.
    Na ha nem tudod miért tűntek el asztalok a netről elmondom:
    -Ghostbusters : Van egy megállapodás a Sternnel, hogy amíg nem váltanak az aktuális szoftverről addig nem lesz publikus helyeken kirakva Visual Pinball verziója...A ghostbusters is "Spike" szoftverű ami jelenleg a legújabb Stern flipperek szoftvere...ezért amíg nem vált a Stern nem publikus, nincs is működő emuláció VPX ben Spikera, nem csinálták meg vpinmame alá, a Ghostbusters állítólag úgy készült el, hogy kiszedték a dll filet a pinball arcade alól és az alapján szimulálták.
    Ezért a Ghostbusters, Beatles meg nem is tudom melyik tábla még, nem ugrik be nem legális, olyan mintha illegális szoftvert töltenél pl torrentről. Az összes többi tábla teljesen legális.
    Ugyanez volt egyébként a SAM szoftverű táblákkal is JÓPÁR évig (Dark Knight, Pirates of Caribbean, 24, Metallica, Walking Dead, Spiderman stbstbstb) de a SAM ről váltott a Stern a Spike ra így azokis "megjelenhettek" így azok mostmár elérhetők.

    Szóval ez az egyik ok amiért eltűnnek táblák netről, de van egyéb ok is....
    Mostanában Ebayen van pár "paraszt" aki úgy árul általa összerakott Cabinetet, hogy fel vannak telepítve táblák is...tehát azon is kereskednek, mármint mások által elkészített táblákon.
    Ezért 1-2 galamblelkű Author (pl dozer) leszedte a tábláit ahonnan csak lehetett (pl ezért találod már meg nehezen mondjuk az Indianapolis 500 at mert leszedte netről ahonnan csak tudta).
    Namost ez egy érdekes témakör...mert ugye ha sok munkád(hónapok) vannak egy táblában nyilván nem tetszik ha valaki nyerészkedik rajta, másrészt 5-6 paraszt miatt, nem biztos, hogy érdemes ezrek szórakozásába belerondítani...
    Szerintem kicsit túl van lihegve a dolog, inkább kiégésről van szó, és ez egy jó indok "lelépni" hogy ne nyaggassák az emberek, hogy csináljon ilyen olyan táblát így van egy indok. De ez csak az én magánvéleményem :)

    Harmadrészt ami miatt eltűnnek táblák, hogy pl a legjobb tábláékat tartalmazó(szerintem) oldal megszűnt (Monsterbashpincab.com) ezért G5K táblái (aki a legprofibb 3Dben flupper1 mellett) nem nagyon elérhetőek már (Attack from mars, Terminator 2, Tron) ezekből a G5k verziót már nem nagyon találod meg.

    Na hát ennyi kb :) Tanulság: legalább 1-2 hetente érdemes letöltögetni a táblákat akkoris ha esetleg nem flipperezel hosszabb ideig mert nem lehet tudni mikor szűnik meg egy weboldal vagy valamelyik profi author mikor "durcizik" be.

    Várom amúgy, hogy váltson a stern szoftvert mert van 1-2 asztal ami jó lenne ha legálisan megjelenne Visual Pinball alatt (Munsters, új star wars meg ez a most megjelenő House of Horrors hogy csak párat említsek) de szerintem még éveket kell várni ezekre.
  • Kaszi46
    #188
    Benéztem, 1.2 van nekem is Indi-ből.
    Aliens-nél meg a pup pack-ra gondoltam. Betölti dmd-t, toppert, és a pack-hoz tartozó backglass-t, de a videók nem futnak rajta.
    Én most cabinet építés első fázisában járok, ezért is akarok szoftveres oldalról kb mindent lefedni, hogy kesőbb már könnyebb legyen.
    2 monitor-os setuppal kezdtem, most már 3-al tesztelgetem. Megy is Pinup frontend-el, látja az összes táblát(vpx\pfx3), indítja őket, már csak a cizomázás hiányzik.
    43" 4K playfield-et tervezek a cabinet-be, szoval érdekelne ezzel kapcsolatban pár dolog.
    -kb mennyi 4k asztal van?
    -a nem 4k asztalok hogy néznek ki ilyen magas felbontason? nem elmostottak?
    -inputlag-ot tapasztalsz-e 4k panelen?
    gyakorlatilag azt akarom kideriteni hogy érdemes-e 4k panelre beruháznom, vagy maradjak inkább a HD-nél.

    Ja, meg vannak még olyan asztalok mit az említett Ghostbusters, ami így eltűnt a netről(nem is értem egy hogy lehetséges:D)? Ha igen azok is érdekelnének!:)

    pár kép mert miért ne:







  • Sheltem
    #187
    Indiana Jones 1.2.1 ? Nekem csak 1.2 van NZ&TT től.
    Ghostbusters küldj privátban egy emailcímet és beszélgetünk róla.
    PFX3 nál annyi a lényeg csak, hogy a .png file megegyezzen magának a táblának a nevével tehát, hogy csak a kiterjesztés legyen más.

    Nálam működik de még csak 2 táblához állítottam be Blackglasst, mivel inkább visual pinballozok amikor van egy kis szabadidőm.
    Packban nem tudsz letölteni Pinup cuccokhoz, vpinball.com ról szedek mindent ami pinup.
    De pl én nem használok se colordmdt se pinupot classic táblákhoz.
    Tehát...demolition man, indiana jones, terminator 2 stbstb ezek mind klasszikus formában forgatott monitorral de sima dmdvel(nem color) és nem pinuppal.Tehát ahogy annakidején játékteremben találkoztam velük olyan formában játszok velük. Amúgy 4k monitorral csodálatos élmény :)
    Magyarul csak olyan táblákhoz használok Pinupot amik alapból azzal jönnek: Tom&Jerry, Jaws, Wizard of Oz ilyesmikhez.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2019.09.30. 11:15:31
  • Kaszi46
    #186
    Koszi, mivel nem tudtam hol hibazhattam a sok osszetevo telepitesenel, a kerdest sem tudtam konkretizalni. Elkezdtem elorol, es mukodik! :)
    Pfx3 nal viszont nem mennek a backglass videok(aliens). Szerintem a scripteknel lehet a gond. Erre esetleg vmi otlet?
    merult meg fel par kerdes kozben.
    Pack-ban nem lehet letolteni pinuphoz tabla flyreket, playfield videokat, backglass-t es hasonlokat? Eleg idorablo igy 1esevel levadaszgatni oket!?
    Indiana jones hoz szeretnem hozzadni a color dmd-t de az en verziommal( NZ&TT V1.2.1) nem mukodik. Szerintem azert mert a dmd az ij_17 es rom hoz keszult, az enyem meg masik romot hasznal. Erre esetleg valami megoldas?
    Illetve az “uj” sternes ghostbusters asztal nincs meg neked? Sajna nem lehet letolteni mar sehonnan.
    Utoljára szerkesztette: Kaszi46, 2019.09.30. 10:59:24
  • Sheltem
    #185
    Tedd fel itt a topicban megpróbálok válaszolni.
  • Kaszi46
    #184
    Hali, en igen. Pontosabban most kezdtem ujra, par evig nem nyultam vpx-hez a pinball arcade es pfx3 miatt. Latom pup pack is fut nalad, ezzel kapcsolatban lenne par kerdesem mert nekem beletorott a bicskam.
  • Sheltem
    #183
    Pedig hidd el megéri ;)
  • cenobite
    #182
    Brutál!
    Én egy ideje már nem játszottam vele.
    Konzolon nemrég kezdték el kiadni a Pinball FX3-hoz a klasszikus Williams asztalokat, amelyeknek más a fizikája, stb., mint a normál asztaloknak. Azzal szoktam néha gurítani.
  • Sheltem
    #181
    Azóta fejlődött "kicsit" a Visual Pinball ;) Immáron 10.6 nál tart :






    Visual Pinballozik még valaki rajtam kívül? :)
  • xido
    #180
    a nyitó hozzászólás minden telepítési bizbaszt kielégít,a erre gondolsz
  • Crokin
    #179
    most jön az új elforgatható monitor, van itt egy hsz. ami összefoglalja, hogy hogy működik a VP? vagy 1 rövid tutorialt lökjön valaki pls, faq nincs...
  • gabesz012
    #178
    És ebből lehet valahogy desktop-osat csinálni? Látom vpforums-on, hogy csak Fs verzió lett kiadva. :( Pedig kapna egy esélyt ez az asztal, igazival csak pár játékot nyomtam, de nem hagyott bennem mély nyomokat, viszont most kinézetre tetszik. :)
  • Sheltem
    #177
    Black Rose FS (Lord Hiryu):


  • Sheltem
    #176
    JP új kalózos táblája:

    Pirates
  • Sheltem
    #175
    Ezeket csak elforgatott monitorral lehet játszani.

    FS = fullscreen
  • Csokis
    #174
    Köszi, kipróbálom őket! Ezeket is lehet ugyan így elforgatva játszani?
  • Sheltem
    #173
    Tudok párat ajánlani.

    Ha könnyebb táblákkal akarsz játszani:

    Congo FS jpsalas
    Attack from mars FS jpsalas
    Scared Stiff FS jpsalas

    Ezek a legkönnyebb táblák szerintem.
  • Csokis
    #172
    Tudtok nekem ajánlani valami jó táblát? Ezen a T2 táblán rengetegszer kimegy oldalt a golyó. Egy valamiben nagyon jó volt, hogy a monitoromat elforgatva kurva jó volt játszani még így is.
  • Rayden02
    #171
    Jah!
    Annak idején én is elkövettem ugyanezt a hibát a M.A.M.E-él!
  • Csokis
    #170
    Közben rájöttem, hogy a romot nem szabad kicsomagolni, hanem a zip file-t kell bemásolni a roms mappába.
  • Rayden02
    #169
    A visual pinmame is telepítve van,
    és ha igen be vannak állítva a mappák helye?
    Szeintem nézd meg ezt a videót!Hátha segít!
  • Csokis
    #168
    Na, közben az elforgatás sikerült, ez már oké! Most már csak működésre kellene bírni. Ezt írja ki, mielőtt betöltené a táblát.

  • Csokis
    #167
    Hogy kell ezt a táblát működésre bírni? leszedtem a VP9-et, majd a táblát, végül hozzá a romokat, de 1. nem forgatja el a táblát, hiába forgattam el a monitoromat, 2. Bejön a tábla, de semmit nem enged csinálni, csak visszalépni az editorba. Ja, meg valamit kiír, talán hibát.
  • Rayden02
    #166
    Igen,ezt ismerem és tényleg ez a legjobb!(Fullscreen-ben)
  • Sheltem
    #165
    Ezekszerint nem játszottál Tipoto táblájával:

    Terminator 2

    Bár ez fullscreen tábla de a legkomolyabb Visual Pinball tábla amit valaha csinált valaki..
    Ha forgatható monitorod van próbáld ki meg fogsz lepődni :)
  • Rayden02
    #164
    Sajnos nem találtam future pinball topic-ot,ezért ide linkelem be!


    Az első T2-es tábla,szerintem sokkal jobb a VP verzióknál,mármint a jelenlegi 1.1RC-hez képes!
  • biggabi2
    #163
    Sziasztok.Gondban vagyok,kérem segítsen aki jártas ebben:Szóval xp alatt csodálatosan működött a flipper,felraktunk windows7 op rendszert,aztán az egész flipper egy kalap szar lett!!pl mozgatnám az ollót 2 másodperc mulva reagál....kérlek benneteket,hogy ha valaki tudna nekem valamilyen beállitási paramétert leírni,tényleg boldog lennék.Játékot nem használok,kivéve a vp-t.Tehát a gép:2.6 proci,256mb vidikártya,tehát minden adott,xp-n ment,win7-en nagyon akad!! Köszönöm a segítséget előre is. Gábor
  • gabesz012
    #162
    Érdekes, mert MM-ből eddig amiről meséltem szivatást, az a Jp salas félével volt. A Megapin verzióban meg sikerült megcsinálni a kastélyokat, meg a damselek, catapultok, stb is meglettek (extra easy-n csak kétszer kell mindegyik). Oké, elindul a battle for the kingdom, már csak a catapultba kéne egy lövés az első körben, erre mind a 4 golyó megakadt vhol a jobb oldalon, és nem tudtam leszedni őket finom rázással, a pofámba tolt egy "tilt"-et, na gondolhatod mennyire felhúzott, azóta nem is indítottam a medieval-t. :)) Az attack from the mars-ot kezdtem el, de nekem ez csak egy gyengébb MM-nek tűnik (tudom, ugyanaz a csapat csinálta a két táblát). Szóval most Cirqus voltaire és TZ van inkább terítéken. Lehet ezek túl "trendy" asztalok, de szvsz. megunhatatlanok. :)
  • Sheltem
    #161
    "Nekem a no fear hangulata nem jön be. "

    Sajnos én meg a White Waterrel vagyok így (egyelőre). Lehet majd ha jobban belemerülök jobban fog tetszeni.

    Megapin nehezebb táblákat csinál mint JPsalas, sokkal inkább közelíti meg az a fizika a valós táblákét. Én jobban szeretem Groni(Megapin) táblákat pont emiatt, például a JP Scared Stiff / Congo tábláinak akkor van vége ha megunom... Egész egyszerűen annyira nem esik le a golyó rajtuk, pediggrafikailag/ megvalósításilag űbercsászár mindkettő.

    "mindig az utolsó kastélyig jutok, pedig már annyira érdekelne, mi a vége"

    Sajnos az utolsó kastély még közel sem a vége :) Nem akarom lelőni a poént, de annyit elárulok, hogy az utolsó kastély csak 1 a feladatok közül, 3 szor kell megcsinálni mindent (Peasant, Catapult, Mistress, Troll stb), tehát hogy a kastélyhoz vezető fények mind világítsanak és utána jön a....na ezt már nem folytatom juss csak el addig :)

    Amúgy JP Medieval Madness táblája szebb(HD felbontású) jóval mint a Megapines, úgyhogy inkább azzal játssz, bár nem tudom milyen monitoron tolod, én csak HD táblákkal játszom már(abból is van már annyi hálistennek, hogy azokra sincs időm).
  • gabesz012
    #160
    A white water-en felbuzdulva megnézegettem, mik is készültek el vp9 alá. Gyak minden kedvenc megvan, így most egy darabig újra el leszek a vp-vel. Nehézségről: a megapin féle twilight zone számomra kicsit nehéz lett... Persze lehet igaziból is ilyen (vele sajna max 1-2szer játszottam), de a vp8-as verzió után kicsit fura. Meg a medieval madness is kezd felhúzni, mindig az utolsó kastélyig jutok, pedig már annyira érdekelne, mi a vége annak a táblának. :) Nekem a no fear hangulata nem jön be.
  • Sheltem
    #159
    Valóban nagyon jó lett, de sajnos vannak jobb táblái JPnek.. Nekem ami nem tetszik az a hang minősége (túl zajosak a hangeffektek) és a Bigfoot animáció.
    Szóval lehetne jobb is, viszont a játékélmény nagyon frankó(az előző 2 tábla a Congo meg a No Fear tökéletes volt ilyen szempontból).

    A nehézsége viszont nagyon rendben van, szerintem a Congo túl könnyű lett, itt azért 1B score körül vagyok jelenleg Grand Champion ami azt jelenti nagyon eltalálták a nehézséget.
  • gabesz012
    #158
    Ez az asztal ***** jó lett. :D Régi kedvenc gépem. Mondjuk nem adja vissza teljesen a gyorsaságát, de lehet csak azért, mert easy-re tettem a rom-ban. Persze így legalább nem bosszankodik az ember, hogy egy 3 golyós játék már megint 2 perc volt. :) Már ki is pörgettem, a legviccesebb a vacation jackpot, meg a camera craze. Remélem hasonló minőségben még elkészül a judge dredd, azt is nagyon szerettem.
  • Sheltem
    #157
    WhiteWater

  • Sheltem
    #156
    Új megjelenések:

    Addams Family FSHD (Melon)



    Banzai Run FSHD (Megapin-Groni)

  • Sheltem
    #155
    Nincs köze a romoknak a kinézethez. 1 tábla csak 1 bizonyos rommal indul el, mindig azzal amit kér az első indításnál. Ha grafikai problémáid vannak akkor a videókártyáddal vagy a hozzá kapcsolódó driverrel lesz gond sajnos.

    Congohoz már 1gb os kártya kell, hogy normálisan fusson GTX460 vagy jobb.
    Ahogy haladunk az időben előre a Visual Pinball is fejlődik ezért a tábláknak is erősebb hardver kell mindig picit.
  • Sheltem
    #154
    Következő tábla White Water:



    Közben készülget melon Addams Family FS verziója is, úgyhogy megint el leszünk kényeztetve.
  • xido
    #153
    Valamiért nálam is akad teljes képernyőn és még csúnyának is tűnt,de iszonyat módon..nem próbáltam,de eszembe ötlött,hogy különböző ROM-okkal lenne érdemes próbálkozni..
  • biggabi2
    #152
    Sziasztok.Leszedtem pár Congo táblát,el is indul de a golyok rendre középen megakadnak.Tudtok erre valami okosságot?? Kösz
  • Sheltem
    #151
    Jpsalas következő táblája készülőben:

    No Fear



    Gondolom senkinek nem kell bemutatni ezt a flippert aki flipperezett régebben.
  • Sheltem
    #150
    Vpforums

    Regisztrálsz és naponta 5 táblát tudsz letölteni(Rom-okból akármennyit).
    A fórum legelső hozzászólásában komplett útmutató is van.