96
Segítséget kérnék.
-
shumika #56 Tévedsz nem kemény vagyok csak hamar felkapom a vizet. Már mért is hazudnék? -
#55 hazudsz
és a legfőbb gond, hogy te is elhiszed félig-meddig, hogy kemény vagy... -
shumika #54 Van egy jó ötlet nekem az esetek 80%-ába bejönn. Kezd el a beszélgetést nyugodtan majd ha nem akarják visszaadni a pénzt akkor fenyegesd hogy kihúzod a pultból meg stb ordibály nem hülyéskedek. Én egyszer egy 240.000 ft-os LCD TV-t vettem persze akkor hívott apám hogy vett egy komolyat amikor már a házunktól 1 sarokra voltam visszamentem nem akarták visszaadni de ez érthtő de amint mondtam visszaadták. Sőt rendőröket is hívtak de nem szólhattak bele mert nem történt semmi törvényellenes. Probáld ki ha akarod. Nem kamu hidd el. -
#53 bármilyen üzletszabályzattal a törvénynél csak a vásárló számára előnyösebb feltételeket lehet nyújtani, hátrányosabbat nem. netes rendelésnél fennáll a 8 napig elállás lehetősége, ezt nyújtaniuk kell. ha akarják adhatnak 10 napot a szabályzatban, de 6-ot nem. -
#52 faszt. lehet akármilyen üzletszabályzata, a törvény a mérvadó. max ha a törvény ad több variációt, választhat. -
#51 hát, én úgy gondolnám, hogy elmegyek és aztmondom nem kell (gondolom erre van lehetőség), vagy el sem megyek. -
#50 Szentem nem biztos, mert akkor van lehetőséged megtekinteni az árut, mielőtt átveszed/megveszed. Kiszállításnál pedig nem. Persze ha személyesen odamész, megnézed és el is viszed, akkor már nehéz reklamálni amúgyis. -
#49 engem csak az érdekelne, hogyha személyesen veszem át akkor, azis online vásárlásnak számít ugye? -
Garfield #48 No de mi van akkor, ha az üzletszabályzat sem kerek? -
#47 a szabályzatot elolvastam, de azt vettem későn észre hogy nincs náluk raktáron amit vettem. (este rendeltem lefekvés előtt, má faszom figyelt oda :D) -
#46 Elméletileg csak akkor terhel téged bármiféle költség rendelés visszamondásával kapcsolatban ha egyedileg a Te részedre legyártott eszközről, vagy alkatrészrőr van szó (komplett konfig nem tartozik ide).
Másrészről az üzletszabályzatot érdemes a regisztráláskor, vagy rendeléskor elolvasni nem pedig akkor amikor már "baj" van, hiszen ezen üzletszabályzat elfogadásával rendeltél tőlük. -
#45 engem olyan dolog érdekelne, hogy neten rendeltem valamit, én másnap vettem észre hogy ez nincs raktáron így küldtem nekik egy e-mailt, hogy lemondanám a rendelésemet. Választ még nem kapta, de felhívtam őket, és azt mondta a faszi a telefonba, hogy még jóvá kell hagyni, mert már megrendelték, és így nembiztos hogy visszamondhatom. Most arra gondoltam, ha nem engedik hogy visszamondja, akkor mivel neten rendeltem, van 8 nap hogy visszavigyem és visszafizessék. Ez akkor is érvényes lehet, hogyha személyes átvétel van? Szóval én bemegyek hozzájuk odaadja, énmeg mondom hogy nekem ez nemkell.
Az ő üzletszabályzatukban ez van:
"4.Visszalépés, vásárlástól való elállás:
4.1. Webáruházunk a megrendeléstől való elállás jogát minden ügyfelének de korlátozott mértékben tudja biztosítani. Ügyfelünk a lemondás lehetőségével élhet közvetlenül a rendelés leadása után, de legkésőbb addig az időpontig, míg megrendelését a beszállítónak megfizettük, és annak üzletünkbe szállítását megkezdtük." -
Garfield #44 A karácsonyt ne keverjük ide, mert az más.
Ahogy már lentebb is írták, a boltok nem kötelesek visszavenni az amúgy hibátlan, sértetlen terméket, max. jófejségből. Az ilyesfajta "jófejség" tipikus esete a karácsony utáni visszavitel lehetősége, mivel előfordulhat, hogy pl. a kapott ajándék felesleges (mert mondjuk két rokontól is megkapod ugyanazt), ezért a boltok egy része bevállalja, hogy az amúgy teljesen jó és használható terméket visszaviheted és mondjuk levásárolhatod. -
Hajnalcat #43 Tavaly karácsony környékén vett apám nekem egy fényképezőt a piros média boltban, direkt nem írom ki a nevét, de nekem nem olyanféle kellett, aztán három napon belül visszament, hogy ki szeretné cserélni egy jobb fajtára és mondták, hogy vissza veszik és kicserélik, ha mindent visszarakunk úgy a dobozba, ahogy volt(bontatlan már nem lehet a csomagolás, mert az ügyfélszolgálatnál egyből felbontják, mikor a jótállási jegyét lepecsételik). Készítettek egy jegyzőkönyvet is, de aztán végül úgy határoztam, hogy mégis megtartom a gépet, tehát visszavették volna, de csak úgy, ha kicseréljük egy másikra. -
#42 "1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát."
nem így van... -
#41 Ha Mindenhisztor vagy akkor tudno kellene... :D -
#40 576-ban vettem egy jatekot. Kiderult, hogy annak akinek vettem mar megvolt es masnap visszavittem bontattlanul blokkal. Mosojogva adtak vissza a penzt, semmi gond nem volt... -
#39 az 1-es pontot te se hiszed el^^ -
#38 barter -
rumkola #37 A levásárlás egy úgymond "bartel". :)
Jófejségből visszaveszik, viszont ezért cserébe te jófejségből mégis ott hagyod a pénzed. :)
Ha nem tetszik lehet hazamenni.... -
rumkola #36 Ezt a hülyeséget ne terjeszd, ha nem tudod is ismered a hatályos jogszabályokat és törvényeket!
Csak jófejségen múlik, hogy visszaveszik-e vagy sem. -
#35 Mikor és hogyan cserélhető egy termék?
Szerző: Szentesi Kálmán
"Csak a csoda tart három napig
Úgyszintén a fogyasztói törvények korábbi verzióiból maradhatott meg emlékezetünkben a 3 napos visszavásárlás intézménye. Sajnos ez is már csak emlék, hiszen a hatályos törvényekben ilyet nem találunk. Szerencsére a legtöbb kereskedő – talán szintén nosztalgiából – hajlandó rá, hogy sértetlen csomagolás esetén visszavegye az árucikket, azonban ez ma már csakis a kereskedő jóindulatán múlik.
Mégis van azonban jelentősége a 3 napnak minden jótállással rendelkező termék esetében. Ha ugyanis ez idő alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot.
"
Érdemes rákeresni sok dolgot tisztába tesz a fejekben.
Mivel a számítástechnikában dolgozom nekem is tisztában kell lennem ezen jogszabályokkal. Szoftverre egyébként is más jogszabály vonatkozik.
Érdemes átolvasni az alábbi rendelkezéseket:
151 per 2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
17per 1999. II. 5. Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről
18 per 1999. (II. 5.) Korm. rendelet a fogyasztóval kötött szerződésben tisztességtelennek minősülő feltételekrő
1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (kivonat)
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
49 per 2003. (VII. 30.) GKM-rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről -
#34 én szilvesztelkor vettem egy xbox kontrollert, vezeték nékülit, de kiderült, hogy tudok szerezni kölcsönbe, visszavittem, hogy mégse kell, de csak levásárolhattam az árát. vettem belőle töltőt meg halo3-at:D -
#33 a téves vásárlás olyan 2004-05 környékén szűnt meg, hivatalosan semmi ilyesmi nem létezik már.
Ennyi van: "A kötelező jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet alapján viszont a 3 munkanapon belül viszavitt hibás terméket a fogyasztó kérésére ki kell cserélni, nem lehet azzal elutasítani a csereigényt, hogy az kisebb költséggel javítható, kivéve, ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot nem akadályozza, ebben az esetben javíthatja is. Hibátlan termék kicserélésére, visszavásárlására a kereskedővel való megállapodás alapján van lehetőség."
(forrás: fogyasztovedelem.com fogyasztóvédelmi portál)
Ha jó fej a kereskedő visszaveheti, de egyébként semmilyen kötelezettsége nincs veled szemben - ha interneten, csomagküldéssel rendelsz akkor van 8 nap, de egyébként így jártál.
(és minden ilyen törvény és jogszabály le van írva a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján) -
#32 volt anno egy ilyen címszó, hogy "téves vásárlás", nem tudom létezik-e még -
#31 Black is black, no trading back. -
Mindenhisztor #30 Segg vagy baszdmeg nem eladó... -
ZsirosKenyer #29 "Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát."
Hány vásárlót sikerült eddig beetetni ezzel a f***ággal? :DD -
#28 "1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát."
Ez baromság. -
#27 Nem fogják visszafizetni a pénzedet!
1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát.
2 Nem kötelesek visszavenniük 3napon belül. (Nincs semmiféle ilyen törvény)
3 Ez a te "hülyeséged" volt, így pont leszarják, hogy neked mért nincs már szükséged a játékra.
Ha esetleg jó fejek akkor arra van mód, hogy levásárold a termék árát, de erre se kötelezettek!!! Egyes cégek "jófejek" és kicserélik, mások pont leszarják...
Én is eladóként dolgozom így tisztába vagyok az ilyen esetekkel! :) -
ZsirosKenyer #26 fogyasztovedelem.hu
Amúgy én is úgy tudom, hogy nincs visszavásárlási kötelezettsége a boltnak, kivéve a netes vásárlás, ahol utólag szembesülsz a termék kinézetével, utólag foghatod csak kézbe. Webshopból történő rendelés estén 8 napon belül INDOKLÁS NÉLKÜL elállhatsz a vásárlási szándékodtól.
Ugyanez, "élő" vásárlásnál nem érvényes, KIVÉVE ha hibás a termék. -
#25 Én mondtam hamarabb!:D -
Mindenhisztor #24 Hogy a picsába lehet az, hogy a neten egy szájbabaszott oldalon sincs leírva milyen törvények vonatkoznak az ilyen és hasonló esetekre. A fossalbekent multik jogait érvényesítik, szarért-húgyért itt szélókelhetnek és szopatják a népet... -
#23 am milyen jatek? :D ha mar itt szarozunk... lehet valaki megveszi :) -
#22 Megnézed a játék dobozán, hogy ki a magyarországi forgalmazó, és írsz nekik, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni. A csomagolás bontatlan, blokk megvan, CD kulcsot nem szedted ki belőle, valamit csak mondanak majd. -
DIESEL DOG #21 #3 -
#20 Ha nem adják vissza sózd rá valakire a neten 15-16ért, ha nem érdekel az a pár ezer forint -
#19 Csak elírás volt. -
#18 "kötelesek visszaadni a terméket"
ez hol van? -
Mindenhisztor #17 Lebasztam nyugodt légy... Csak most már b.ssza a csőröm, hogy benne a pénzem, mert én leszarom a játékokat.