Áru visszavétele
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másrészrõl az üzletszabályzatot érdemes a regisztráláskor, vagy rendeléskor elolvasni nem pedig akkor amikor már "baj" van, hiszen ezen üzletszabályzat elfogadásával rendeltél tõlük.
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured
Az õ üzletszabályzatukban ez van:
"4.Visszalépés, vásárlástól való elállás:
4.1. Webáruházunk a megrendeléstõl való elállás jogát minden ügyfelének de korlátozott mértékben tudja biztosítani. Ügyfelünk a lemondás lehetõségével élhet közvetlenül a rendelés leadása után, de legkésõbb addig az idõpontig, míg megrendelését a beszállítónak megfizettük, és annak üzletünkbe szállítását megkezdtük."
Ahogy már lentebb is írták, a boltok nem kötelesek visszavenni az amúgy hibátlan, sértetlen terméket, max. jófejségbõl. Az ilyesfajta "jófejség" tipikus esete a karácsony utáni visszavitel lehetõsége, mivel elõfordulhat, hogy pl. a kapott ajándék felesleges (mert mondjuk két rokontól is megkapod ugyanazt), ezért a boltok egy része bevállalja, hogy az amúgy teljesen jó és használható terméket visszaviheted és mondjuk levásárolhatod.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
nem így van...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Jófejségbõl visszaveszik, viszont ezért cserébe te jófejségbõl mégis ott hagyod a pénzed. 😊
Ha nem tetszik lehet hazamenni....
fotográfik kolomp edisön :D
Csak jófejségen múlik, hogy visszaveszik-e vagy sem.
fotográfik kolomp edisön :D
Szerzõ: Szentesi Kálmán
"Csak a csoda tart három napig
Úgyszintén a fogyasztói törvények korábbi verzióiból maradhatott meg emlékezetünkben a 3 napos visszavásárlás intézménye. Sajnos ez is már csak emlék, hiszen a hatályos törvényekben ilyet nem találunk. Szerencsére a legtöbb kereskedõ – talán szintén nosztalgiából – hajlandó rá, hogy sértetlen csomagolás esetén visszavegye az árucikket, azonban ez ma már csakis a kereskedõ jóindulatán múlik.
Mégis van azonban jelentõsége a 3 napnak minden jótállással rendelkezõ termék esetében. Ha ugyanis ez idõ alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot.
"
Érdemes rákeresni sok dolgot tisztába tesz a fejekben.
Mivel a számítástechnikában dolgozom nekem is tisztában kell lennem ezen jogszabályokkal. Szoftverre egyébként is más jogszabály vonatkozik.
Érdemes átolvasni az alábbi rendelkezéseket:
151 per 2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezõ jótállásról
17per 1999. II. 5. Korm. rendelet a távollevõk között kötött szerzõdésekrõl
18 per 1999. (II. 5.) Korm. rendelet a fogyasztóval kötött szerzõdésben tisztességtelennek minõsülõ feltételekrõ
1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvrõl (kivonat)
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemrõl
49 per 2003. (VII. 30.) GKM-rendelet a fogyasztói szerzõdés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésérõl
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Ennyi van: "A kötelezõ jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet alapján viszont a 3 munkanapon belül viszavitt hibás terméket a fogyasztó kérésére ki kell cserélni, nem lehet azzal elutasítani a csereigényt, hogy az kisebb költséggel javítható, kivéve, ha a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot nem akadályozza, ebben az esetben javíthatja is. Hibátlan termék kicserélésére, visszavásárlására a kereskedõvel való megállapodás alapján van lehetõség."
(forrás: fogyasztovedelem.com fogyasztóvédelmi portál)
Ha jó fej a kereskedõ visszaveheti, de egyébként semmilyen kötelezettsége nincs veled szemben - ha interneten, csomagküldéssel rendelsz akkor van 8 nap, de egyébként így jártál.
(és minden ilyen törvény és jogszabály le van írva a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Hány vásárlót sikerült eddig beetetni ezzel a f***ággal? 😄D
Ez baromság.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát.
2 Nem kötelesek visszavenniük 3napon belül. (Nincs semmiféle ilyen törvény)
3 Ez a te "hülyeséged" volt, így pont leszarják, hogy neked mért nincs már szükséged a játékra.
Ha esetleg jó fejek akkor arra van mód, hogy levásárold a termék árát, de erre se kötelezettek!!! Egyes cégek "jófejek" és kicserélik, mások pont leszarják...
Én is eladóként dolgozom így tisztába vagyok az ilyen esetekkel! 😊
Amúgy én is úgy tudom, hogy nincs visszavásárlási kötelezettsége a boltnak, kivéve a netes vásárlás, ahol utólag szembesülsz a termék kinézetével, utólag foghatod csak kézbe. Webshopból történõ rendelés estén 8 napon belül INDOKLÁS NÉLKÜL elállhatsz a vásárlási szándékodtól.
Ugyanez, "élõ" vásárlásnál nem érvényes, KIVÉVE ha hibás a termék.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
A 3 napos szabály nem kamu, ha 72 órán belül meghibásodik, kötelesek ugyanolyan termékre kicserélni
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
leszarom a konfigod...
http://truckgamesmods.atw.hu Я люблю тебя!
Szeretem a cicákat
Nem tudom melyik multi ez, de ezeknél igazából a kasszás nem fog tudni tenni semmit, mindenképp az ügyfélszolgálatukhoz menj, vagy vevõszolgálati pult, mindenhol másképp hívják. Itt elõbb segítenek, meg még jobban hat rájuk a fogyasztóvédelemmel való fenyegetés. Az ember azt gondolná, multi, mit neki egy ilyen fogyasztóvédelmis balhé, de mégis félnek tõlük azért.
.: mobilize.hu :.
Fogyasztóvédelem, ill. elõtte azzal fenyegetés - ez lehet, hogy gyorsabban hoz eredményt.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Tegnap vettem az egyik multinál egy PC játékot, még a kocsiba sem száltam be és telefonált a barátom, hogy õ már megvette magának. Én is neki vettem volna, mert megkért rá, de közben õ is meg tudta vásárolni. Rögtön visszamentem a kasszához és elmondtam, hogy egy barátomnak vettem volna a terméket, de közben õ is meg tudta venni, ezért szeretném visszakapni a pénzem, a blokk is nálam volt, de nem cserélték vissza.
Tudja valaki az ide vonatkozó törvényt? Vissza kell fizetniük a pénzt, vagy nem? A vásárlás után kb. 10 perccel mentem vissza. Bontatlan volt a termék és a blokkot is bemutattam, de nem adták vissza a pénzem. Ha 1-2 ezer forintról lenne szó leszarnám, de egy 20-asról van szó...
Tud valaki segíteni?