Áru visszavétele

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CodeRed
Elméletileg csak akkor terhel téged bármiféle költség rendelés visszamondásával kapcsolatban ha egyedileg a Te részedre legyártott eszközrõl, vagy alkatrészrõr van szó (komplett konfig nem tartozik ide).

Másrészrõl az üzletszabályzatot érdemes a regisztráláskor, vagy rendeléskor elolvasni nem pedig akkor amikor már "baj" van, hiszen ezen üzletszabályzat elfogadásával rendeltél tõlük.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

kifli
engem olyan dolog érdekelne, hogy neten rendeltem valamit, én másnap vettem észre hogy ez nincs raktáron így küldtem nekik egy e-mailt, hogy lemondanám a rendelésemet. Választ még nem kapta, de felhívtam õket, és azt mondta a faszi a telefonba, hogy még jóvá kell hagyni, mert már megrendelték, és így nembiztos hogy visszamondhatom. Most arra gondoltam, ha nem engedik hogy visszamondja, akkor mivel neten rendeltem, van 8 nap hogy visszavigyem és visszafizessék. Ez akkor is érvényes lehet, hogyha személyes átvétel van? Szóval én bemegyek hozzájuk odaadja, énmeg mondom hogy nekem ez nemkell.

Az õ üzletszabályzatukban ez van:

"4.Visszalépés, vásárlástól való elállás:
4.1. Webáruházunk a megrendeléstõl való elállás jogát minden ügyfelének de korlátozott mértékben tudja biztosítani. Ügyfelünk a lemondás lehetõségével élhet közvetlenül a rendelés leadása után, de legkésõbb addig az idõpontig, míg megrendelését a beszállítónak megfizettük, és annak üzletünkbe szállítását megkezdtük."
A karácsonyt ne keverjük ide, mert az más.
Ahogy már lentebb is írták, a boltok nem kötelesek visszavenni az amúgy hibátlan, sértetlen terméket, max. jófejségbõl. Az ilyesfajta "jófejség" tipikus esete a karácsony utáni visszavitel lehetõsége, mivel elõfordulhat, hogy pl. a kapott ajándék felesleges (mert mondjuk két rokontól is megkapod ugyanazt), ezért a boltok egy része bevállalja, hogy az amúgy teljesen jó és használható terméket visszaviheted és mondjuk levásárolhatod.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tavaly karácsony környékén vett apám nekem egy fényképezõt a piros média boltban, direkt nem írom ki a nevét, de nekem nem olyanféle kellett, aztán három napon belül visszament, hogy ki szeretné cserélni egy jobb fajtára és mondták, hogy vissza veszik és kicserélik, ha mindent visszarakunk úgy a dobozba, ahogy volt(bontatlan már nem lehet a csomagolás, mert az ügyfélszolgálatnál egybõl felbontják, mikor a jótállási jegyét lepecsételik). Készítettek egy jegyzõkönyvet is, de aztán végül úgy határoztam, hogy mégis megtartom a gépet, tehát visszavették volna, de csak úgy, ha kicseréljük egy másikra.

fifi
"1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát."

nem így van...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Narxis
Ha Mindenhisztor vagy akkor tudno kellene... 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sephi
576-ban vettem egy jatekot. Kiderult, hogy annak akinek vettem mar megvolt es masnap visszavittem bontattlanul blokkal. Mosojogva adtak vissza a penzt, semmi gond nem volt...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

12346
az 1-es pontot te se hiszed el^^

fifi
barter

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

A levásárlás egy úgymond "bartel". 😊
Jófejségbõl visszaveszik, viszont ezért cserébe te jófejségbõl mégis ott hagyod a pénzed. 😊
Ha nem tetszik lehet hazamenni....

fotográfik kolomp edisön :D

Ezt a hülyeséget ne terjeszd, ha nem tudod is ismered a hatályos jogszabályokat és törvényeket!
Csak jófejségen múlik, hogy visszaveszik-e vagy sem.

fotográfik kolomp edisön :D

CodeRed
Mikor és hogyan cserélhetõ egy termék?
Szerzõ: Szentesi Kálmán

"Csak a csoda tart három napig
Úgyszintén a fogyasztói törvények korábbi verzióiból maradhatott meg emlékezetünkben a 3 napos visszavásárlás intézménye. Sajnos ez is már csak emlék, hiszen a hatályos törvényekben ilyet nem találunk. Szerencsére a legtöbb kereskedõ – talán szintén nosztalgiából – hajlandó rá, hogy sértetlen csomagolás esetén visszavegye az árucikket, azonban ez ma már csakis a kereskedõ jóindulatán múlik.
Mégis van azonban jelentõsége a 3 napnak minden jótállással rendelkezõ termék esetében. Ha ugyanis ez idõ alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot.
"

Érdemes rákeresni sok dolgot tisztába tesz a fejekben.
Mivel a számítástechnikában dolgozom nekem is tisztában kell lennem ezen jogszabályokkal. Szoftverre egyébként is más jogszabály vonatkozik.
Érdemes átolvasni az alábbi rendelkezéseket:
151 per 2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezõ jótállásról

17per 1999. II. 5. Korm. rendelet a távollevõk között kötött szerzõdésekrõl

18 per 1999. (II. 5.) Korm. rendelet a fogyasztóval kötött szerzõdésben tisztességtelennek minõsülõ feltételekrõ

1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvrõl (kivonat)

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemrõl

49 per 2003. (VII. 30.) GKM-rendelet a fogyasztói szerzõdés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésérõl

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

akyyy
én szilvesztelkor vettem egy xbox kontrollert, vezeték nékülit, de kiderült, hogy tudok szerezni kölcsönbe, visszavittem, hogy mégse kell, de csak levásárolhattam az árát. vettem belõle töltõt meg halo3-at😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Dzsini
a téves vásárlás olyan 2004-05 környékén szûnt meg, hivatalosan semmi ilyesmi nem létezik már.

Ennyi van: "A kötelezõ jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet alapján viszont a 3 munkanapon belül viszavitt hibás terméket a fogyasztó kérésére ki kell cserélni, nem lehet azzal elutasítani a csereigényt, hogy az kisebb költséggel javítható, kivéve, ha a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot nem akadályozza, ebben az esetben javíthatja is. Hibátlan termék kicserélésére, visszavásárlására a kereskedõvel való megállapodás alapján van lehetõség."
(forrás: fogyasztovedelem.com fogyasztóvédelmi portál)

Ha jó fej a kereskedõ visszaveheti, de egyébként semmilyen kötelezettsége nincs veled szemben - ha interneten, csomagküldéssel rendelsz akkor van 8 nap, de egyébként így jártál.
(és minden ilyen törvény és jogszabály le van írva a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

stp4trick
volt anno egy ilyen címszó, hogy "téves vásárlás", nem tudom létezik-e még

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Frayer
Black is black, no trading back.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Segg vagy baszdmeg nem eladó...

"Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát."

Hány vásárlót sikerült eddig beetetni ezzel a f***ággal? 😄D

joebacsi
"1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát."

Ez baromság.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

redbull0304
Nem fogják visszafizetni a pénzedet!
1 Mivel beütötték a gépbe így ki kell nekik utána fizetni az áfát.
2 Nem kötelesek visszavenniük 3napon belül. (Nincs semmiféle ilyen törvény)
3 Ez a te "hülyeséged" volt, így pont leszarják, hogy neked mért nincs már szükséged a játékra.

Ha esetleg jó fejek akkor arra van mód, hogy levásárold a termék árát, de erre se kötelezettek!!! Egyes cégek "jófejek" és kicserélik, mások pont leszarják...

Én is eladóként dolgozom így tisztába vagyok az ilyen esetekkel! 😊

fogyasztovedelem.hu

Amúgy én is úgy tudom, hogy nincs visszavásárlási kötelezettsége a boltnak, kivéve a netes vásárlás, ahol utólag szembesülsz a termék kinézetével, utólag foghatod csak kézbe. Webshopból történõ rendelés estén 8 napon belül INDOKLÁS NÉLKÜL elállhatsz a vásárlási szándékodtól.

Ugyanez, "élõ" vásárlásnál nem érvényes, KIVÉVE ha hibás a termék.

Törölt felhasználó
Én mondtam hamarabb!😄
Hogy a picsába lehet az, hogy a neten egy szájbabaszott oldalon sincs leírva milyen törvények vonatkoznak az ilyen és hasonló esetekre. A fossalbekent multik jogait érvényesítik, szarért-húgyért itt szélókelhetnek és szopatják a népet...

OrioN the S
am milyen jatek? 😄 ha mar itt szarozunk... lehet valaki megveszi 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Sadist
Megnézed a játék dobozán, hogy ki a magyarországi forgalmazó, és írsz nekik, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni. A csomagolás bontatlan, blokk megvan, CD kulcsot nem szedted ki belõle, valamit csak mondanak majd.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Törölt felhasználó
Ha nem adják vissza sózd rá valakire a neten 15-16ért, ha nem érdekel az a pár ezer forint
Csirke4
Csak elírás volt.
joebacsi
"kötelesek visszaadni a terméket"

ez hol van?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Lebasztam nyugodt légy... Csak most már b.ssza a csõröm, hogy benne a pénzem, mert én leszarom a játékokat.

akkor vannak még normális emberek is a világon 😄
whiskeyman
Amúgy igazán okos barátod van, megkér, hogy vegyél neki egy nem olcsó játékot, közben megveszi magának 😄DDD

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

Arról már én is hallottam, hogy levásárlásra nem kötelezhetnek, de én még mindig a törvényi vonatkozásra vagyok kíváncsi. Errõl tud valaki biztosat???

whiskeyman
Nem köteles visszavásárolni, ha nem hibás a termék...

A 3 napos szabály nem kamu, ha 72 órán belül meghibásodik, kötelesek ugyanolyan termékre kicserélni

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

zmeor
*terméket = pénzedet
sorry

leszarom a konfigod...

zmeor
kötelesek visszaadni a terméket, és ne fogadd el ha azt akarják, hogy levásárold. A fogyasztóvédelmi törvényben nincs olyan, hogy "levásárlás" erre 100% ig hivatkozhatsz, múltkor egyik rádiómûsorban volt egy emberke aki a fogyasztóvédelmi dolgokról beszélt és direkt ilyen kérdésekre adott választ. Szal pénzt vissza kell adniuk. Legyél határozott, aztán sokat ne vitázz, csak jöjj el. Nem fogja nekik megérni, a sok százezres büntetés a párezres PC játékért...

leszarom a konfigod...

n3whous3
Ez kamu, max annyit csinálnak, ha rendesek, hogy levásárolhatja és kész.

púúúúú

Visszaadják, ha megvan a blokk, a termék csomagolása bontatlan és sértetlen. Téves vásárlás címén vissza kell venniük, bár kérdés melyik multi..

http://truckgamesmods.atw.hu Я люблю тебя!

hát pedig a budaörsi auchan ebbõl a szempontból nagyon szépen teljesít. egyszer egy orion hdready tv-t vittem vissza, mert "túl nagy volt az alap fényereje" (igazából a képminõsége se tetszett annyira) és egy fél órás tesztelés után visszaadták a pénzt 😊

Szeretem a cicákat

Bullet
Ha nem hibás a termék akkor nem köteles visszavenni.
A 3 napos szabály meg kamu.

autoszimulator
Biztosan vissza kell adniuk, bontott esetén reklamálhatnának, de a normálisabbak ekkor is visszaveszik. Blokk legyen mindenképp nálad, és annak fényében kötelesek cserélni, ha három napon belül viszed.

Nem tudom melyik multi ez, de ezeknél igazából a kasszás nem fog tudni tenni semmit, mindenképp az ügyfélszolgálatukhoz menj, vagy vevõszolgálati pult, mindenhol másképp hívják. Itt elõbb segítenek, meg még jobban hat rájuk a fogyasztóvédelemmel való fenyegetés. Az ember azt gondolná, multi, mit neki egy ilyen fogyasztóvédelmis balhé, de mégis félnek tõlük azért.

.: mobilize.hu :.

Tuti, hogy vissza kell adniuk?

SötétBarom
Kötelesek visszaadni a pénzedet három napig, ha nyugtával és bontatlan termékkel rendelkezel.

Fogyasztóvédelem, ill. elõtte azzal fenyegetés - ez lehet, hogy gyorsabban hoz eredményt.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Met
Hívd fel a fogyasztóvédelmet, hogy ilyen esetben mi van.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Üdvözlök mindenkit!

Tegnap vettem az egyik multinál egy PC játékot, még a kocsiba sem száltam be és telefonált a barátom, hogy õ már megvette magának. Én is neki vettem volna, mert megkért rá, de közben õ is meg tudta vásárolni. Rögtön visszamentem a kasszához és elmondtam, hogy egy barátomnak vettem volna a terméket, de közben õ is meg tudta venni, ezért szeretném visszakapni a pénzem, a blokk is nálam volt, de nem cserélték vissza.

Tudja valaki az ide vonatkozó törvényt? Vissza kell fizetniük a pénzt, vagy nem? A vásárlás után kb. 10 perccel mentem vissza. Bontatlan volt a termék és a blokkot is bemutattam, de nem adták vissza a pénzem. Ha 1-2 ezer forintról lenne szó leszarnám, de egy 20-asról van szó...

Tud valaki segíteni?

← ElőzőOldal 2 / 2