Áru visszavétele

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
Köszi
SrAta

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Sziasztok!
Lenne egy történetem (másolni fogom emrt egy topikban már legépeltem) és szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mit lehet tenni.
Tehát:

"Sziasztok visszajött a telefonom szervízbõl!
SEMMIT NEM CSINÁLTAK VELE!
Bevittem azzal, hogy kibilleg a csatlakozó és nem hallatszik a zene. Csak gyári headsettel volt használva elég sokat és zsebben. Mivel elektronikus vagyok láttam a csatlakozót, és tudtam, hogy a fõpanelról leszakadt.
2 hétig ott volt, majd visszaküldték, hogy mechanikai sérülés nem rendeltetés szerû használat miatt. Na most a zsebben fülhallgatóval tartás zenehallgatás közben nem rendeltetésszerû használat?...
Utána is jártam.
Felhívtam a szervízt, aztán kapcsolták az LG HUN kft.-t aztán egy másik szervízt, ahol elmondták, hogy akkoris ezt írják rá (hogy nem rendeltetésszerû használat), amikor a fõpanel károsodik és igazából rendeltetésszerû volt a használat csak annyira drága lenne javítani, hogy nem javítják. Na hopp...
Ezekután felhívtam az LG Magyar KFT.-t mivel azt javasolták, hogy vetessek fel reklamációt. Mivel tudom, hogy rendeltetésszerûen használtam, csak a csatlakozónak (szar dobozolás miatt) vagy 1-2-3 tized miliméter játéka, ezért eltört a lába meg leszakadt a forrszem. Namost mivel tudom, hogy nekem van igazam, ezért felvetettem a reklamációt. 15nap az elbírálás, ha érdekel titeket a fejleményekkel jelentkezem.
Jelenleg nem lhet a cuccot tölteni úgy ha nem fogom a csatit és zenét hallgatni sem."

Na most a kérdés:
Ha az elbírálási idõ 15 nap utána kérhetem, hogy térítsék vissza az árát, ha a 15 nap alatt nem kerestek?

Tehát van jogom ahhoz, hogy árvisszatérítést kérjek?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

autoszimulator
Ezt a szóban, meg fõleg telefonon szerzõdés kötést amúgy nem tudom ki találta ki, de jó nagy hülyeség... Telefonszolgáltatók elég sûrûn csinálják, hogy akciós szarokkal hívnak, amit megköthetek szóban, telefonon (persze azonosítás után, de akkor is), ellenben lemondani már csak személyesen vagy fax-on lehet. Akkor legalább vica-versa is mûködjön..

.: mobilize.hu :.

Tufa
netes vásárlásnál ahogy megrendelted onnantól kezdve van szerzõdés. az elállási jog pedig onnantól számítva 8 nap amikor megkaptad

Sadist
De épp ez az, hogy a szerzõdést akkor "írod alá", amikor átveszed az árut. Ok, hogy lehet szóban vagy elektronikusan is szerzõdést kötni, de mindegyiknél valahogy igazolniuk kell a szerzõdõ feleknek magukat.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Törölt felhasználó
Na vissza lett véve az a farok játék már??
Tikal
csak olyan terméket nem mondhatsz vissza amit egyedi igények szerint gyártattnak le meg még egy két kivétel, de a füles nem ide tartozik, szard le õket.. az hogy nekik nem volt raktáron és rendelték neked nem a te problémád....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Mi a Saturnban vettunk egy LG monitort 46 000 magyar penzert.. Hazajottem, megneztem neten, ugyanaz a monitor kerult 38 ezerbe, fogtuk, visszavittuk, megmondtuk, hogy vibral a kep. Tesztelgettek azok is ossze vissza, de vegulis visszaadtak a lovet 😊

kifli
köszi, akkor ebben az esetben úgynézem elállhatok a szerzõdéstõl.
Tufa
kifli
azmegtdhatom melyik törvénykönyv hányas paragrafusa ez?
Tufa
"A fogyasztó elállási joga
Írásban tájékoztatni kell az õket minden internetes kereskedelmi forma esetén megilletõ elállási jogról.
Ezen uniós irányelv által elõírt fogyasztói jog lényege, hogy a fogyasztó nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerzõdéstõl. Ezt a nyolc munkanapot csomagküldés esetén az áru átvételétõl kell számítani. Szolgáltatás esetén a határidõt a szerzõdéskötéstõl kell számítani, de a letöltéses szolgáltatások esetén ennek nincsen jelentõsége, mert az elállási jogot – mint látni fogjuk – e téren nem kell biztosítani. Ha a kereskedõ a fogyasztót nem tájékoztatja az elállási jogáról (írásban), a nyolc munkanapos határidõ három hónapra bõvül.
Csomagküldést érintõ elállás esetén általában a fogyasztó köteles a termék visszaküldésével kapcsolatos költségeket állni, de ezen felül a szabály szerint semmilyen más díj vagy költség fizetésére nem köteles. Legkésõbb harminc napon belül a teljes díjat vissza kell fizetni a fogyasztónak."

Szerzõdés létrejöhet szóban, írásban és ráutaló magatartással - ez utóbbira szép példa a webshopos rendelés. Alapvetõ tévedés, hogy szerzõdés csak írásban jöhet létre: szépen is néznénk ki, ha az újságárusnál vagy a boltban a vásárlás elõtt alá kellene írnod a számodra generált egyedi szerzõdést.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

yakisha
*1-nek: én a helyedben kifizettetném a haveroddal a pénzt. az õ hülyesége miatt ne Te szívd meg, illetve ne Te rohangálj a dolog után, hanem Õ, ha már volt ennyire hülye, hogy megkér, hogy vedd meg saját pénzen ennyiért, és erre õ mégis megveszi a hátad mögött...

Sadist
Aláírtál valamit a kis kacsóddal? Nem. Úgyhogy innentõl simán mondhatod, mint amit alább is írtak, hogy bárki más rendelhetett, aki tudta a neved, címed, telefonszámod.
Nekem ez kissé bûzlik, mert kizártnak tartom, hogy ennyi adattal érvényes szerzõdést lehet kötni akármire. Se egy kézi, vagy akár digitális aláírás.
Meg továbbra is ott van, hogy webshopos rendelésnél, ahol nem nézheted meg az árut él a 8 napos visszavásárlási gari.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nem veszed át egyszerüen

1. nek meg legközelebb ne vegyél másnak semmit saját pénzböl

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Fehercsoki
Hát szerintem te akkor sem hitelesítetted,és nem vagy köteles átvenni.Ha várni kell rá akkor simán vissza lehetne mondani,ez csak elõjegyzésnek/elõrendelésnek számít...(Minden rendes webshopnál így van!)Egyébként csak ijesztgetnek.

kifli
Igen írtam nekik mailt, másnap mikor láttam a visszaigazoláson hogy várni kell 5-7 napot. (fõleg mivel szegedi vagyok nem tudom megoldani hogy akármikor csak úgy bemennyek az üzletbe)

Aztán hívtam is õket, aztmondta a faszi, hogy mivel már megrendelték, lehet nem mondhatom vissza, de mivel nem nagy értékû van rá esély hogy jóváhagyja a nemtudomkicsoda. Jóváhagyásról még nem kaptam semmit.(Ezért is telefonáltam)
Fehercsoki
És próbáltad lemondani a rendelést?Egyébként biztos vagyok benne,hogy ezzel csak meg akarnak ijeszteni hogy ne mondd vissza a megrendelést.Szerintem ez nem így megy...Akkor sincs semmi ha már itt a futár de nem veszed át.És szerintem ez nem minõsül szerzõdésnek akármit is írnak,mivel a te adataidat bárki megadhatja és te magad ezt nem hitelesítetted.

Fresh Duke
#54: Ne a gép mögött legyél kemény.
#67: Olyan életkort ad meg az ember, amilyet akar, ez nem jelent semmit sem.
#1:Ha egy haverod megkér, hogy vegyél meg neki egy 20k-s játékot, akkor elõre kérd el tõle a pénzt...

A heavy cost. I pay it gladly.

shumika
Szép leoltás XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDD

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

CodeRed

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

kifli
név, cím, telefonszám, email, ami kell a számlázáshoz. És egy fejhallgatót rendeltem 8e ft-ért. ITT az üzletszabályzatuk.
Fehercsoki
Illetve mit rendeltél pontosan?

Fehercsoki
Szerintem ez nem állja meg a helyét...Egyébként meg milyen személyes adatokat adtál meg?

kifli
csak mert ezt írják:

Webáruházunk termékeinek zöme rendelhetõ státuszban van, azokat Kifejezetten rendelésre, a termékek befoglalása után a vásárlók igényeinek megfelelõen kérjük be beszállítóinktól üzletünkbe. Ennek megkezdése után visszalépési, visszamondási lehetõségünk a beszállítónk felé nincsen. A webáruházunkban leadott megrendelés a vásárló, megrendelõ részérõl a 2001. évi CVIII. törvény 5.§-a alapján hivatalos, írásos szerzõdésnek minõsül (mely elektronikus iktatásba, nyilvántartásba kerül), mellyel a webáruházban, a megrendelt termék(ek) beszállítására bízza meg a megrendelõ Luxméd Kft.-t, ezzel a két fél szerzõdéses viszonyba kerül egymással. Amennyiben a megrendelõ a kifejezetten számára beszállított termék átvételét megtagadja, ezzel szerzõdésszegést követ el, mely békés rendezésére mindenképpen lépéseket teszünk, ennek sikertelensége esetén jogi úton érvényesítjük a megrendelés teljesítését.
Fehercsoki
Nem.Nem volt köztetek szerzõdés senki sem kötelez!

kifli
nos, akkor ha webshopból rendeltem, akkor kötelességem megvenni a cuccot?
Jano
576-ban? 2010 van, bazdeg!

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

csuszi
a takonyt visszaszívom, a többi áll.

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
jaj egyem a mimóza lelked, megilletõdtél egy faszt indításon? ami ráadásul nem is ellened irányult? egyem a szíved. amúgy megnézném hogyan adnád a számba a farkad kis takony.

ami igen értelmes hozzászólásodat illeti:
pont leszarom hogy mi van odaírva az üzletszabályzatába, elég a törvényt ismerni, ha annak nem felel meg, kitörölheti vele a seggét. nehogymá egy üzletszabályzat felülírjon törvénykönyvet mert behugyozok (jaj, elnézést, még a végén ez is elpityeredésre késztet, korrigálok) - bepisilek. és nézz utána mielõtt osztod az észt a törvényi szabályozásnak. mindenki jobban járna.

amúgy valami hasonlót "játszottunk el videó kártyával haverommal nem volt jó gépébe el mondtuk és levásárolhattuk ami meg meg maradt pénz azt pedig vissza kapuk.

Dzsini
miért állna érdekében vetíteni? egy nicknévre úgyse fog senki felnézni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

örülnek hogy találtak egy balekot aki kiad 20 k-t, hülyék lennének visszacserélni <#idiota>

Tufa
nem értem miért jó neten vetíteni...

CodeRed
Igen velõs mondatod elsõ felére reagálnék...fasszal ne dobálózzunk 'má mert felesleges...másrészt belerágom kicsiny szádba...a mondandó lényege az, hogy elõbb tájékozódj aztán vásárolj...ha nem tetszik az üzletszabályzat mert a törvényben elõírtaknál elõnytelenebb feltételeket biztosít akkor nem kell ott vásárolni...de persze tudom, hogy sokan vagyunk úgy, hogy csak next next next klikk klikk klikk....aztán jön a meglepõdés.<#wow1>

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

shumika
Köszönöm a felvilágosítást.Ezt nem tudtam. Persze nem bántottam volna ugyse max xar napom lett volna.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Dzsini
nem kételkedem a szavadban (nincs érdekemben), csak belinkeltem, hogy ha fenyegetsz valakit azzal, hogy megvered - és õ ezért megtesz neked valamit, akkor azzal bûntettet követsz el. valószínûleg a rendõr sem akart belebonyolódni (feljelentés, bizonyítékok, stb.) és látta, hogy elintéztétek - így nem kezdte el a hivatalos utat. ha az eladónak mondjuk vérzett volna az orra, vagy látványosan halálra van ijedve, akkor lehet, hogy intézkedik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

shumika
Rendõrt hívtak elmesélték nekik hogy mi történt és a rendõr nem csinált semmit. Nem vagyok kamuzós ha elhiszitek elhiszitek ha nem nem. Nem visszavetettem nem eröszakkal vetettem vissza.

Dzsini
"Btk.174. § Aki mást erõszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltûrjön, és ezzel jelentõs érdeksérelmet okoz, amennyiben más bûncselekmény nem valósul meg, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ."

azzal, hogy pultból kihúzással fenyegetted, és visszavetetted vele az árut, amit nem lett volna köteles visszavenni, simán ez alá tartozol - ha rendõrt hívnak, lehet, hogy meglepõdtél volna.

shumika
Tévedsz nem kemény vagyok csak hamar felkapom a vizet. Már mért is hazudnék?

fifi
hazudsz
és a legfõbb gond, hogy te is elhiszed félig-meddig, hogy kemény vagy...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

shumika
Van egy jó ötlet nekem az esetek 80%-ába bejönn. Kezd el a beszélgetést nyugodtan majd ha nem akarják visszaadni a pénzt akkor fenyegesd hogy kihúzod a pultból meg stb ordibály nem hülyéskedek. Én egyszer egy 240.000 ft-os LCD TV-t vettem persze akkor hívott apám hogy vett egy komolyat amikor már a házunktól 1 sarokra voltam visszamentem nem akarták visszaadni de ez érthtõ de amint mondtam visszaadták. Sõt rendõröket is hívtak de nem szólhattak bele mert nem történt semmi törvényellenes. Probáld ki ha akarod. Nem kamu hidd el.

Dzsini
bármilyen üzletszabályzattal a törvénynél csak a vásárló számára elõnyösebb feltételeket lehet nyújtani, hátrányosabbat nem. netes rendelésnél fennáll a 8 napig elállás lehetõsége, ezt nyújtaniuk kell. ha akarják adhatnak 10 napot a szabályzatban, de 6-ot nem.

csuszi
faszt. lehet akármilyen üzletszabályzata, a törvény a mérvadó. max ha a törvény ad több variációt, választhat.

kifli
hát, én úgy gondolnám, hogy elmegyek és aztmondom nem kell (gondolom erre van lehetõség), vagy el sem megyek.
Sir Quno Jedi
Szentem nem biztos, mert akkor van lehetõséged megtekinteni az árut, mielõtt átveszed/megveszed. Kiszállításnál pedig nem. Persze ha személyesen odamész, megnézed és el is viszed, akkor már nehéz reklamálni amúgyis.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

kifli
engem csak az érdekelne, hogyha személyesen veszem át akkor, azis online vásárlásnak számít ugye?
No de mi van akkor, ha az üzletszabályzat sem kerek?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

kifli
a szabályzatot elolvastam, de azt vettem késõn észre hogy nincs náluk raktáron amit vettem. (este rendeltem lefekvés elõtt, má faszom figyelt oda 😄)
Oldal 1 / 2Következő →