Jönnek az önjavító szoftverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Néhány (száz) kisebb-nagyobb módon eltérõ példányban, párhuzamosan futó programot kéne hasonlítgatni, meg vizsgálni, hogy mikor melyik verzió mit csinál. Persze nem akkor, amikor használják a rencert és nem lenne jó, ha lefagyogatna, hanem pl éjszaka.
Így szépen este "megálmodnák" a gépek, hogy hogyan mûködjenek jobban.
(A M$-meg bezárhatna!:)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

AE
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Pl. egy pénzügyi/banki rendszerben, ahol a tranzakciók feldolgozásában tenne efféle igényes javításokat egy automata szoftver, ott még aznap hullanának a fejek (is)... :DDD
Ha talál 2-3 naponta egy-két ilyen hibát és "kijavítja", akkor egy-két hónap múlva az alkalmazás mûködésében olyan anomáliák lesznek, hogy a programozó öreganyja sem fogja kibogozni a szálakat...
AE
Egy program meg logol logol logol logol, és ha látja, hogy egy ismert hiba álltal állt le a a rendszer egy programja, akkor megnézi, hogy ugyanmár miért, és újra generálja a gépi kódot az ismert hibaokozó nélkül...magyarul azt kivágja belõle, és valamit betesz a helyére mert amúgy csúnya világ lenne ha nem.
Éés az így "felfrissített" komponenst újra betolja a rendszerbe.
Szerintem.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ésss Jedinek igaza van....wuuuu wwwwwuuu... Luke..één vagyok az apááád....szóval azééé mikooo én tanultam a programolást, tanárbácsinak mondtam, hogy dejó vóóna önmódosító kódot írni..ez olyan 2005-2006 tájékán volt.
Rám mosolygott, azt mondta felejtsem el. Háh mert ha .NET alatt mókolunk, a .NET környezet annyira nem tolerálja az önmódosító kódot.
C/C++ ban lehet próbálkozni, ott van is rá esély ilyesmit készíteni, ha a memóba kezdünk direkt címzéssel matatni...ez még így mûködik is...ámde ezt meg a vírusírtók nem tolerálják.
Merthát milyen program már az ami módosítgatja önmagát...netán trojan? Jujuj..puff lecsapunk rá.
Én csak annyit csináltam, hogy egy dat file-ból létrejött egy exe egy algoritmus alapján, pár vírusírtó már ettõl kiakadt, hogy mi az hogy egy exe darabjai vannak összekeverve valahol...van amelyik törölte van amelyik csak karanténba tette...hogy nono...aztán ez még futásidõ alatt nem is kutyult saját magában.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
púúúúú
púúúúú
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A Pachika elõször csak adatokat gyûjt a futásokból. Azt hogy egy program kiakadt e vagy sem a futtató környezet (ASPECTJ, RHINO, MINA, JDO) logjából szedi, ami természetesen tárolja ha egy program mûködése leállt. Ezeket elemzi, hogy megállapítsa mely állapotok okoztak leállást. Ezután készít csak patchet a több ezer elemzett helyes állapotból.
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
Az a program lehet, hogy éppen adatbázis kapcsolatra vár, vagy más timeoutra, vagy emberi beavatkozásra, másik program inputjára, soros portra, vagy az egyik szál lefutására ... szóval még egy szimpla primitív win-es programnál sem lehet megállapítani, hogy az a program megfagyott, vagy másra vár.
Service-ekrõl meg ugyebár ne is beszéljünk.
Szóval nem hogy elõre, hanem utólag sem lehet tudni, hogy kiakadt-e vagy sem.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
http://www.st.cs.uni-saarland.de/models/pachika/downloads/report.pdf
Hát bizony egy programozó, nem a levegõbõl veszi ám ki a módosításokat (meg a Zoxigénbõ)"
Ez így igaz. Nem is állítottam az ellenkezõjét.
Hogy idõben felismeri e a "fennakadásokat" az jó kérdés. Ennyire nem ástam még bele magam, hogy hogy állapítja meg egy futásról hogy az kiakad e még mielõtt kiakad.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Hát bizony egy programozó, nem a levegõbõl veszi ám ki a módosításokat (meg a Zoxigénbõ).
Ami ezt a pacsikát illeti
"képes ezeket a késõbbi súlyos fennakadásokat okozó hibákat idõben felismerni és azokat automatikusan kijavítani"
Na itt kezdõdik a vasistdas. Ez az ami a lehetetlen kategória.
Persze egy 2+2 összeadást végzõ függvény esetében mûködhet egy programon belül (persze az is nyelv függõ, amit tud javítani javában azt nem egy c vagy delphi programban), így minden más esetben nem.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Patch
Kezdhetsz röhögni.
Mindemellett az, hogy egy vírus átír egy ugrást a kód elején, nem jelenti azt, hogy "módosította" a KÓD konkrét mûködését. Az ugyanis továbbra sem fog mást csinálni, csak a vírus indul helyette, avagy elõtte. A vírusnak segédfogalma sem lehet arról, hogy a KÓD valójában mit csinál, nem is ez a dolga. Maximum ha konkrét kód (pl. egy adott windows dll) megfertõzésére, vagy cseréjére írták, akkor tehet valamit, no de ez esetben erre írták az egészet, nem tud a vírus továbbra sem semmit, csak egy hót primitív célprogram.
Itt olvashatsz a polimorf kódról: http://en.wikipedia.org/wiki/Polymorphic_code
Itt sem tudja az encryptor pl. hogy mit csinál a kód, mégis módosítja és visszaállítja.
Te ezt komolyan gondolod?! Hogy egy vírus az ÁTÍRJA egy tetszõleges futtatható program MÛKÖDÉSÉT, hogy homlokegyenest mást csináljon, mint amire szánták eredetileg!? Mert akkor nagyon el vagy tévedve... (én papot hívnék)
Ezen programok egyike sem tudja mit csinál az amirõl épp a patchet készítik, mégis mûködnek:
Patcher
Én magam is írtam már patchert egy nagy rendszer részeként. Nem tudja hogy mit csinál a patchelni készült program mégis képes módosító kódot készíteni hozzá és mindez rohadtul egyszerû, ugyanis azt, hogy mire fogja módosítani is egy futtatható programból veszi. Ahogy a cikk is leírta.
A másik hogy assemblyben olyan ön vagy más programokat módosító kódot írsz, amit nem szégyellsz. Pl: vírusok. Bár mostanában szinte csak a vírusok használják, nem egy ilyen kódot láttam anno demopartykon 1K, 4K, 64K demokban.
Azt állítod, hogy a szuahéli nyelvbõl került át a szó az angolba, vagy fordítva, az angolból a szuahélibe?
Vagy milyen egyéb magyarázatot tudsz elképzelni a hangalak véletlen hasonlóságán kívül (amit ugye kizártál)?
Minden jog fenntartva!
Mellesleg:
http://www.golem.de/1002/73207.html
El kellene olvasni a cikket:
>>A Pachika szó a Kelet-Afrikában beszélt szuahéli nyelvbõl származik, a jelentése "használni és javítani".<<
Minden jog fenntartva!
Jelzem ipari robotokon végeztem, szal. please, az AI témába ne menjünk bele, mer hányok.