115
-
neoG #75 Nem keserítettél el haver, hiszen nem tudtál meggyőzni, miért is igényelne a repszim olyan nagy taktikázást.Még a harci repszimet sem látom át, miért is kéne sakkozói magasságokba emelnem a logikámat, hogy kipurcanthassam a gaz ellent.
Dobjál egy laza 5ezer szavas fogalmazást, akkor majd talán elkeseredek (persze, ha igazad lesz).
Na...viszont most megyek aludni, mert egy piszok hozzú IG2-n vagyok túl, és még nincs vége (valahogy az a rush taktika nem jött be...ehhh...biztos öregszem
) -
#74 Nekem is kb 1 hétig szoktak fentlenni az újabb játékok. Ritka az amelyik nem. -
#73 Szerintem régen, 15-20 évve ezelőtt nem nagyon volt hype-ja semminek. Jó voltak a nagy fejlesztőcégek (pl. Atari) és ők nyomatták a reklámokat - nyugaton. Itthon max volt 576Kbyte, meg kb. 30-40 oldalas PC Guru meg szombat délelőttönként PC ABC a tévében, ahol volt egy kb. 5 perces etap az épp áktüel legjobb játékról. Azóta van hype, amióta ez is nagyipar lett.
De az aranykor sokkal élvezetesebb volt szerintem! Mikor 10 emberre jutott egy gép és felváltva mortaloztunk a szülinapi buliba, vagy egész délután és este csak klikkeltük a tankokat az ellen bázisára Dune II-vel játszva. Lehetne hozni még példának pl a transport tycoon sorozatot Pl. TTD, vagy settlers, vagy sim city első és második részeit. Volt itt régen rengeteg jó darab, csak a folytatást baszták el az olcsójános producerek és fejlesztők. -
vasziszdasz #72 5 CD a BG1. Meg +1 a TotSC. -
vasziszdasz #71 egyáltalán nem övezte felfokozott várakozás a Baldur's Gate megjelenését
Nem a faszt nem. Anno a PC Guruban megjelent képek annyira király gfx-nek számítottak, hogy sokáig el se hittük hogy ilyen meg fog egyáltalán jelenni. Túl szép hogy igaz legyen. Aztán igaz lett. -
#70 Na meg civil repszimben is, az időjárás fix, nem változik a szél magasságtól is függően, nincs köd, nincs csapadék, nincsenek random meghibásodások, a világ sík, nincs domborzat sem, minden repülés ugyanolyan :D -
#69 igen, és a harcban 2 fix pontból támadnak egymásra az ellenfelek, azonos gépekkel, nem számít a magasság az irány a helyszín, a gépek különbségei, se a pilóták tudása, stb :D
Nincsenek olyanok sem hogy légiharc taktikák :D
El kell keserítselek haver, egy komoly harcirepszimben többet kell taktikázni, mint egy rts-ben, és még a reflexek is számítanak. Nagyobb agymunka egy repszimmel multiban egymás ellen harcolni, mint bármelyik rts-nél, mert olyan sok változó van. Főleg hogy a legtöbb rts-nél van egy nagyon bevált, nem túl sok észt követelő taktika: rush. -
neoG #68 Azért végtelen élettartamú egy repszim, mert repszim buzi vagy...
Egy repszimnek aztán nincs előre megírt forgatókönyve.Áááá...
Felszállás: 5 kapcsoló be,két kar előre,3 hátra.Előtte persze a toronynak brékózni...
Ja, van más fajta repülő is, ott csak 3 kapcsolót kell benyomni.De az RTS-ekben is több faj szerepel.Néha egész eltérő taktikát követelve...
-
Justil #67 még a Fallout 3-mon gondolkodtam, mert a 2-t nagyon szerettem anno. Mondjuk az elsővel meg nem játszottam, lehet kéne :)
Csak a harmadikról is olvastam jót is, rosszat is, vegyesen...szóval nemtom. -
Justil #66 igen, erre gondoltam már én is, hogy talán túl magasra teszem a lécet, node...nehogymár egy 10 éves játéknál ne lehessen jobbat csinálni...mert bizony lehetne...
NWN1-et próbáltam, azt még inkább a klasszikusan jó kategóriába sorolnám, tetszett is. A második részével volt 1 kis gondom, elsőre valahogy nem jött be, de meggyőztek, hogy próbáljak nekiülni még1x, úgyhogy az lesz. Gothic 3 úgy tudom egy bughalmaz, viszont a Dragon Age-t, Witchert és a Risen-t ki fogom próbálni, azt hiszem, ha már így ajánlod.
Repszimek biztos jók, de nem az én világom, úgyhogy azzal nem is próbálkoznék inkább :) -
#65 Az IG1-gyel is az volt a baj, hogy előre leredezett volt. Ha nem tudtad, hogy mire számíts, akkor elbuktál vagy csak hosszú szenvedés volt az egész.
Első szenvedés után újrakezdtem. Mivel tudtam, hogy mi vár rám, másodjára lendületből ledaráltam az ellent. -
#64 A jó repszimek élettartama szite végtelen. Én már 8 éve nyűzöm a Falcon 4.0 különböző verzióit és még mindig jó velül játszani. Repszimnél mondjuk a "játszani" egy egészen fura kifejezés, mert elég komoly játékok.
Az újabb RPG-ek nem próbáltad? NWN1-2 és kiegje? A Dragon Age sokak szerint jó lett és a Witcher is. Egyikkel sem játszottam még. Vagy ott a Gothic 3 és a Risen is. Nem olyan rosszak bár, ha te a BG1-2-höz mérsz mindent, akkor lehet, hogy örökké csak csalódni fogsz.
Nekem meg tényleg végig kellene már tolni a BG1-2őt, csak az első rész nincs meg... -
#63 Utlóag visszatekintve elég szar. Az összes RTS játék azért ócska az én szemeben, mert elő van készítve egy játékosnak. Lényegében előre megírt forgatókönyve van. -
#62 ezt a szár cikket, hol marad az imperium galactica??????????
-
Justil #61 amúgy kajak számomra kicsit kétségbe ejtő a helyzet, ami ma a játékpiacon zajlik, és ennek - részemről legalábbis - semmi köze a pc vs. konzol témához (havernak van x360-ja, és ott detto ugyanezt tapasztalom).
egész egyszerűen az a bajom, hogy nem tud semelyik modern játék lekötni úgy, mint anno a bg, warcraft, diablo 2, stb. voltak jó kis shooterek is, mint pl a nolf, max payne, vagy a half life, esetleg a quake-k. aztán pl mai napig nagy kedvencem a populous 3. része, vagy a starcraft, hogy a warcraft 3-mat már ne is említsem. zseniális játékok voltak ezek...
nekem pár hónappal ezelőttig egy elavult régi vasam volt, így az utóbbi 4-5 évnyi játéktörténelemből kimaradtam, de egyre inkább az az érzésem, hogy nem hagytam ki sokmindent. pl a minap raktam fel a Far Cry 2-t, többen ajánlották. tényleg gyönyörű a grafikája meg az audiovizuális élmény remek atmoszférát varázsol a játéknak, de könyörgöm, hova lett a tartalom? és ezt nem csak a FC2 esetében éreztem így...
régebben is voltak béna gammák, de azért jó eséllyel ha feltettem egy játékot, az lekötött napokra, vagy akár hetekre-hónapokra. most meg...egymás után próbálom ki az agyonhájpoltabbnál agyonhájpoltabb címeket (na itt a híres try-before-buy szlogen rohadtul érvényesül ám), és tényleg szépek, meg kidolgozottak - grafikailag. de jó, ha egy vagy két napot kibírok velük, aztán sivárrá, unalmassá válnak, és azon kapom magam, hogy vagy a régieket rakom vissza, vagy pedig ilyen pici, párszáz megás cuccokkal játszok, mert azokban legalább olykor némi ötletességet vélek felfedezni.
nemtom, hogy velem van a baj, és sorra kifogtam az újkoriak közül a béna játékokat, vagy tényleg ez a tendencia, hogy mindent a szemnek, és semmit az agynak? :(
ha valaki esetleg hasonló cipőben járna, mint én, ajánlhatna pár címet, ami kilóg a fenti sorból, azaz szép is, meg jó is...persze tudom ez szubjektiv, de mégis... -
amitakartok #60 Hol a bánatban hagyták a C&C sorozatot?! -
Justil #59 5 cd-s a BG1, plusz a 6. cd a BG1 kieg. A SoA egyrészt azért négy lemez csak, mert jobb tömörítést alkalmaztak, másrészt mert ténylegesen a SoA-ban bejárható terület kisebb, mint az első részben, viszont itt sokkal több minden történik egy-egy pályán. Vagyis az első részben elég sok azért az üresjárat, ahol lehet menni felfedezni de igazából max random csaták vannak, vagy még az sem. Ettől függetlenül egyébként nagyon hangulatos az első rész is, de tényleg sok az érdektelen terület benne.
Egyébként meg a 2. rész is ugye 5 CD a kieggel együtt.
Persze az egész tárigény abból ered, hogy egy Diablo-val vagy mondjuk egy NWN-el szemben a BG játékok térképei nem tile alapúak, bár nyilván itt is próbáltak újrahasznosítani sokmindent, így sokszor találkozhatunk - főleg belső terek esetében - újra előforduló területekkel, vagy esetleg 1 kicsit átrajzolva...de alapvetően a térképek nagy része egyedi, így nem csoda, ha sok helyet foglal. Aztán persze lehet vitatkozni, hogy ez jó, vagy sem, hiszen így nincs meg az a random hatás, mint a Diablóban, illetve pályaszerkesztőt sem mellékeltek a játékhoz, de a "gyári" területek és a story együtt azt hiszem kárpótol érte.
Az meg megint más kérdés, hogy 4-5 cd igazából lófüle, csak akkoriban még nem volt divat a dvd, hiszen amúgy az egész egy darab egyrétegű dvd-n elférne... -
#58 Fogalmazhatnuk, hogy generációs ugrást jelentett az akkor elterjed belső nézetes "csapatos" RPG-kel szemben? Az 1998-as MM VI összevetve egy Baldur's Gattel tényleg eléggé elavult képet mutat. -
#57 Én 3 db CD lemezre emlékszem. 5 lemez a kiegekkel nem? A BG II is "csak" 4 CD-s. -
Justil #56 hehe. most jutott eszembe, hogy anno mekkora dolog volt már, ogy a BG első része 5 cd-n terpeszkedett :) mindenki el volt ájulva, hogy ugyan mi a rák foglalhat 5 cd lemezt, mikor akkoriban a játékok jellemzően egy, de max 2 cd-n jöttek ki...
beh boldog is voltam, mikor a cdgalaxistól megjött a bg dobozom, de azt mondjuk nem gondoltam volna akkor, hogy ez lesz az a játék amit még több, mint 10 év múlva is vissza fogok sírni :) -
GodBadka #55 Ez nekem is így rémlik. A BG egyáltalán nem volt ismeretlen a megjelenése előtt. Jó olyan típusú hype nem volt mint mondjuk a DAO-nál most, de olyan akkoriban semmi másnál sem volt, már csak azért sem mert nem voltak meg azok az eszközök, mint manapság. -
#54 NÁLAD A PONT!
Soha nem felejtem el, hogy anno a Guru hasábjain már 1 évvel korábban több oldalas cikk ment róla.
És igen, akkoriban egy kicsit az RPG műfaj haláláról beszéltek szakmai berkekben, de a BG nagyon ígéretesnek tűnt és így is lett! Tulajdonképpen a BG-el véget ért egy korszak és elkezdődött egy jobb
. -
nessboth #53 A DOOM is kimaradt, pedig epikus...mielőtt széttépnétek a Wolfenstein egy techdemo volt... -
#52 Tetris? Nane. Ezzel az erővel Mario, Pacman, Bomberman, Aknakereső pffff -
Ry0K3N #51 Folyamat újrarespawsnoló mobcsoportok? má hogy ne lettek volna -
Ry0K3N #50 te magad mondtad hogy az :D -
#49 Mi abban a fikázás, hogy leírom, hogy mi a játék? Egyesek nagyon a szívükre vesznek mindent.
Az első pályák még tényleg jók voltak, mert vért izzadva meg lehetett csinálni, hogy azért nem mindenkit nyírtál ki. Később erre esélyed sem volt. Ezért ment is el tőle a kedvem. Az első 3-4 pálya nekem is maradandó emlék. -
#48 Jó öreg Half-Life. Amikor először láttam a játék bevezetőjét az akkor csócskategóriának számító Riva TNT videó kártyán...
Az akkori játékok minőség ott volt, hogy alapból rendernek látszott, csak akkor koppant az állam, amikor az egeret megragadva lehetett forgolódni. -
Merces #47 ........hát nemtom nekem félkész termék , talán egy órát sem játszottam vele.Amugy a Homeworld meg a Nexus is messze kenterbe veri de nyilván,más az izlésünk,ami azt illeti kövezzetek meg de az Imperium Galacticát se nagyon szerettem. -
Healbacsi #46 Molnibalage: legyszives ne eroltesd, egyontetuen nem ertunk veled egyet. A Commandos ugy volt jo ahogy, mi anno egy gepen 5 en jatszottunk, 1 kezelte az egeret es a billentyuket, 4-en meg egymast tuluvoltve mondtuk mit csinaljon. Eroskodhetsz, hogy jobbat lehetett volna kihozni belole avagy sem, megis orok emlekek maradnak azok az idok. Ergo a Commandos nem a te jatekod, kar fikazni, keress kedvedre valot. -
Indigo #45 Persze, hogy részben logikai játék, de nem csak az, és ne egyszerűsítsük már le a tetrisz szintjére. -
#44 könyörgöm... -
#43 Most akkor logikai játék vagy sem? Ha logikai, akkor valóban felesleges, de más nem tekinti annak.
A fal kitekintést is meg lehetett volna oldani, ha akarják nagyon egyszerűen. Minden épületnél, ahol van sarok egy pontra kattinva elérhető lehett volna, hogy rákkatintasz,akkor kinézel. Ennyi. -
#42 én meg 3x végig a simát. Nem volt :) -
Ry0K3N #41 volt az simában is :) clear skyal nem játszottam -
Ry0K3N #40 Minek egy logikai játékba fog of war? -
Indigo #39 Ebben a játékban nem jutottál kifejezetten előnyhöz a FOW híján... Meg hogy kivitelezted volna ezt egy izometrikus játékban, ahol pl nincs sarok mögül kikémlelés meg ilyenek. Meg amúgy is, hova nehezítetted volna még? :) -
Multitask #38 Nagyon rákaptak az emberek erre a "hype"-ra, nem tudom mi a francért nem lehet magyar szavakat használni.
Egyébként a Sins of Solar szerintem is jó kis játék, csak pár dolgon kéne finomítani és tökéletes lenne. :) -
#37 Az 1995-ös Warcraft II-ben már ment a fog of war. A Commandosban ez olyan nehéz feladat lett volna? -
#36 Az is csak a clear sky-ban volt így, és csak ott. De ott is úgy hogy el kellett távolodni onnan, csak akkor spawnolt.