Nem várt sikerek, avagy hype nélkül is megy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõ szenvedés után újrakezdtem. Mivel tudtam, hogy mi vár rám, másodjára lendületbõl ledaráltam az ellent.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az újabb RPG-ek nem próbáltad? NWN1-2 és kiegje? A Dragon Age sokak szerint jó lett és a Witcher is. Egyikkel sem játszottam még. Vagy ott a Gothic 3 és a Risen is. Nem olyan rosszak bár, ha te a BG1-2-höz mérsz mindent, akkor lehet, hogy örökké csak csalódni fogsz.
Nekem meg tényleg végig kellene már tolni a BG1-2õt, csak az elsõ rész nincs meg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
egész egyszerûen az a bajom, hogy nem tud semelyik modern játék lekötni úgy, mint anno a bg, warcraft, diablo 2, stb. voltak jó kis shooterek is, mint pl a nolf, max payne, vagy a half life, esetleg a quake-k. aztán pl mai napig nagy kedvencem a populous 3. része, vagy a starcraft, hogy a warcraft 3-mat már ne is említsem. zseniális játékok voltak ezek...
nekem pár hónappal ezelõttig egy elavult régi vasam volt, így az utóbbi 4-5 évnyi játéktörténelembõl kimaradtam, de egyre inkább az az érzésem, hogy nem hagytam ki sokmindent. pl a minap raktam fel a Far Cry 2-t, többen ajánlották. tényleg gyönyörû a grafikája meg az audiovizuális élmény remek atmoszférát varázsol a játéknak, de könyörgöm, hova lett a tartalom? és ezt nem csak a FC2 esetében éreztem így...
régebben is voltak béna gammák, de azért jó eséllyel ha feltettem egy játékot, az lekötött napokra, vagy akár hetekre-hónapokra. most meg...egymás után próbálom ki az agyonhájpoltabbnál agyonhájpoltabb címeket (na itt a híres try-before-buy szlogen rohadtul érvényesül ám), és tényleg szépek, meg kidolgozottak - grafikailag. de jó, ha egy vagy két napot kibírok velük, aztán sivárrá, unalmassá válnak, és azon kapom magam, hogy vagy a régieket rakom vissza, vagy pedig ilyen pici, párszáz megás cuccokkal játszok, mert azokban legalább olykor némi ötletességet vélek felfedezni.
nemtom, hogy velem van a baj, és sorra kifogtam az újkoriak közül a béna játékokat, vagy tényleg ez a tendencia, hogy mindent a szemnek, és semmit az agynak? 😞
ha valaki esetleg hasonló cipõben járna, mint én, ajánlhatna pár címet, ami kilóg a fenti sorból, azaz szép is, meg jó is...persze tudom ez szubjektiv, de mégis...
Egyébként meg a 2. rész is ugye 5 CD a kieggel együtt.
Persze az egész tárigény abból ered, hogy egy Diablo-val vagy mondjuk egy NWN-el szemben a BG játékok térképei nem tile alapúak, bár nyilván itt is próbáltak újrahasznosítani sokmindent, így sokszor találkozhatunk - fõleg belsõ terek esetében - újra elõforduló területekkel, vagy esetleg 1 kicsit átrajzolva...de alapvetõen a térképek nagy része egyedi, így nem csoda, ha sok helyet foglal. Aztán persze lehet vitatkozni, hogy ez jó, vagy sem, hiszen így nincs meg az a random hatás, mint a Diablóban, illetve pályaszerkesztõt sem mellékeltek a játékhoz, de a "gyári" területek és a story együtt azt hiszem kárpótol érte.
Az meg megint más kérdés, hogy 4-5 cd igazából lófüle, csak akkoriban még nem volt divat a dvd, hiszen amúgy az egész egy darab egyrétegû dvd-n elférne...
beh boldog is voltam, mikor a cdgalaxistól megjött a bg dobozom, de azt mondjuk nem gondoltam volna akkor, hogy ez lesz az a játék amit még több, mint 10 év múlva is vissza fogok sírni 😊
Soha nem felejtem el, hogy anno a Guru hasábjain már 1 évvel korábban több oldalas cikk ment róla.
És igen, akkoriban egy kicsit az RPG mûfaj haláláról beszéltek szakmai berkekben, de a BG nagyon ígéretesnek tûnt és így is lett! Tulajdonképpen a BG-el véget ért egy korszak
és elkezdõdött egy jobb
.Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Az elsõ pályák még tényleg jók voltak, mert vért izzadva meg lehetett csinálni, hogy azért nem mindenkit nyírtál ki. Késõbb erre esélyed sem volt. Ezért ment is el tõle a kedvem. Az elsõ 3-4 pálya nekem is maradandó emlék.
Az akkori játékok minõség ott volt, hogy alapból rendernek látszott, csak akkor koppant az állam, amikor az egeret megragadva lehetett forgolódni.
A fal kitekintést is meg lehetett volna oldani, ha akarják nagyon egyszerûen. Minden épületnél, ahol van sarok egy pontra kattinva elérhetõ lehett volna, hogy rákkatintasz,akkor kinézel. Ennyi.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként a Sins of Solar szerintem is jó kis játék, csak pár dolgon kéne finomítani és tökéletes lenne. 😊
Küldjetek be ti is eredményt: http://eliteclockers.extra.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy minek ennyire leegyszerûsíteni valamit, hogy (a,b,c) pontból elindul egy pont (x,y,z) pontba, közben figyelünk pár adatot, ha eltérés van korrigálnuk, ha enemy jön lelõjük, ha a célt elértük akkor end-of-mission... Számomra ezt jelenti a repszim 😛 😄
A Commandos gyakorlatilag egy olyan pixel játékkel lenne helyettesíthetõ, ahol pixel pontok mozognak adott látószöggel és látótávolsággal,egyes objektumok kitakarnak. Lenne pár lehetesõség, arra, hogy lövöldözön a pixel, mint régi lövöldözõs játékban és adott távolság felett nem hallanak meg.
Ennél alig több. Lehet, hogy lezsibbasztotta az agyad, pedig az egész játék errõl szó.
Jól emlkészem, hogy te mindenkit látsz az egész pályán, a holttérben levõ embereket is?
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Úristen... A Commandos fejtegetésed teljesen lezsibbasztotta az agyam, nem is tudom mit mondjak erre... Ennyi erõvel bármelyik játékot leegyszerûsíthetjük logikai játékká, vagy csinálhatunk belõlük egy pár soros folyamatábrát, amiben van egy iteráció meg vagy három elágazás, oszt' csá... Semmi több.
Amúgy meg zseniális játék volt, ahogy a maga nemében a Half-Life is az, mindkettõ kedvencem. Más kérdés, hogy kinek mi jön be. Én pl a repülõszimulátorok iránt nem tudok hangyafasznyi lelkesedést sem mutatni, mert baromira nem érdekelnek a repülõs játékok.
még egészen az elején
mikor kitakarítottam egy házat.
majd az egyik sarokban táraztam, és hopp a szemem láttára jelent meg újra az egész ellenséges osztag... :/
pedig én aztán tényleg vártam mint a messiást 😞
u dont have to listen anybody else but me
igaz, én eleve az utolsó peccsekkel kezdtem neki mindkét eddigi résznek, de a legcsekélyebb mértékben sem zavarta meg a játékélményemet semmi, de te tudod.
a cserjén meg ÁTMEGY a lövedék...ha téged is eltalálnak egy bokor mögött, akkor te is eltalálhatod az ellenfeledet. az már más kérdés, hogy nem érdemes egy olyan ellenfélre lõni, akit nem látsz jól, csak golyópazarlás...
szerintem a half life az alap.
ami számomra valóban emlékezetes meglepetés volt, az a riddick, ami számomra is teljesen ismeretlenként jött, és egy nagyon egyedi játékmenetû fps-t kaptunk, ilyen szempontból a korát jócskán megelõzte.
Ez még talán meg is bocsájtható lett volna ha a kiegészítõk,folytatás szerüségek nem lettek volna hasonlóan szánalmas szar bugtengerek.
Jó lehetett volna,de a bugok miatt csak hypehalmaz fos.
A csodás hangulatot az adta amikor egy mezei cserje lefogta az AK lövéseit,vagy amikor végre nem teleportált a pofámba 86 ellenfél,és nem tünt el mindenki amikor egy missziót akartam megcsinálni...😊
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
A BG-t tényleg be kellene most már szereznem és végig tolni.
A Commandosban volt multiplayer? Mit takart az? A Commandos nagy hibája az, hogy az ember egy idõ után rájön, hogy csak egy 2 Vh-s köntösbe bújtatott logikai játék. MI gyakorlatilag nem létezik benne. Szinte mindig ki kellett irani egy bázist, és a többi embernek fel sem tûnt, hogy a bázis felét kiirtod. Fix útvonalon járõrzõ õrök, stb. Ez csak egy érdekes logikai játék, II.Vh-s hangulattal. Olyan problémák megoldása, hogy milyen ütemben mozogjál, hogy ne vegyen észre az ellen és milyen sorrendben kell ezt megtenni. Semmi több. Nem volt rossz, de azért a valóságtól fényévekre van. Lehetett volna sokkal jobbra csinálni szerintem minimális erõfeszítéssel. Kevesebb õr, de félig random útvonalon, több fedezék és elrejtõzési lehetõség, hogy valóban lopakodós / behatolós játék legyen.