115
  • Hugh Hefner
    #115
    a simset dehogynem reklamoztak, meg emlkeszem is a reklamokra...
  • Sanyix
    #114
    "Jo, 2-3 kulonbozo egyseg vegyitesevel lehet azert rusholni, de nem olyan szinten mint C&C-ben, ahol 20-30 tank mindent vitt :)"

    cnc generals zh-ban is kell vegyíteni :DDDDDD 30 emperor tankot 3 féle extrával :)
    propaganda toweresek szépen széthealelik egymást, revealelnek minden stealth egységet, gattlingosok leszedik a repülőket és a gyalogságot, az alap dupla ágyú meg minden épületet és járművet két lövéssel elintéz... imádnivaló.
  • Molnibalage
    #113
    Az RTS-ről azért szoktam le, mert a repszimre sem maradt már annyi idő, mint régen. Ahogy írtam valóban vannak olyan RTS-ek, ahol be lehet lassítani. Csak multin melyik ellenfél fogja tűrni ezt? :)

    A SC demókájal játszott, egész kellemes volt.
  • szcsongor
    #112
    Igazad van, hogy nagy vonalakban minden RTS ugyanarra a semara epul, de azert vannak kulonbsegek. Ha egyebkent szereted a mufajt, de zavar hogy a gep (nyilvan) gyorsabban "klikkel", akkor tenyleg probald ki a Supreme Commandert. Pont az az egyik jo dolog benne, hogy barmikor meg lehet allitani a jatekot, es ezalatt barmilyen parancsot kiadhatsz, raadasul ezek egesz lancolatat. Igy elore megtervezheted, hogy az egyes egysegek mikor mit hajtsanak vegre. Ja es itt nincs rush, nincs "ultimate" egyseg, ami minden ellen jo... Jo, 2-3 kulonbozo egyseg vegyitesevel lehet azert rusholni, de nem olyan szinten mint C&C-ben, ahol 20-30 tank mindent vitt :)
    A repuloszimulatorokat meg nem erdemes mas mufajokkal osszehasonlitani, ez kb olyan szintu vita, mint hogy a narancs vagy az alma a finomabb...
    En is repszimeztem regen FS2004-gyel, meg a Malev Virtual Airlinest is megjartam, de aztan idohiany miatt abbahagytam...
  • ramolito
    #111
    2. "pontra. Igen, van. Nehéz a felfogásod?..." ez a mondatod rosszulesett Viszont egy szoval sem írtam hogy nem fogtam fol de azt sem montam hogy ez benne is van valameyik játékban hanem: "Mondjuk egy arcade stílusú repulos JÁTÉK TECCENE ahol télleg nem sík a terep és télleg..."
    "Nem is tudom, hogy minek válaszolok, mintha a falnak beszélnék. " esem arrol árulkodik hogy tisztelnéd a másikat vagy akár a véleményét.
    "No offense, de fingod nincs arról, hogy mit vakerálsz." ezt a mondatot is meglehetett volna fogalmazni ugy hogy ne lenézo vagy sérto legyen.

    Jagged Alliance 1-2 és az Unfinished Business számomra ez hiányzik a listábol
  • alien47
    #110
    Fiuk, a POSTAL 1-2 kimaradt a felsorolásból, Quake, Duke Nukem, Doom, Carmageddont is érdemes lett volna említeni.

    Puszika
  • Justil
    #109
    wtf
  • gabee1011
    #108
    Hello.
    Kattintsatok már rá.
    Kösszi.
    KATT
  • Tauren1991
    #107
    Azért én még betettem volna a Warcraft-ot, Starcraft-ot, és a Diablo-t is.
    Azoknak sem adtak nagyon nagy feneket a híreknek, de a Blizzard mindháromból világ sikert csinált.

    Jó persze a WOW kivétel, mert az agyon reklámozzák, és az nagyon idegesít. XD
  • Molnibalage
    #106
    Csak a harctéren taktikai szintű és nem stratégiai szintű döntések születnek.
  • Ry0K3N
    #105
    a harctérieket márhogyapicsába ne, a harcteret meg kötelező átlátni, aki nem tudja hol az ellen az csak egy élő hulla
  • Molnibalage
    #104
    Rohadék? Elmagyaráztam mégeszer azt még részletesebben, amit először. Ez lenne a rohadékság?

    Hol akarok neked rosszat? Felsoroltam, hogy mivel tehetd meg azt, amire vágysz és lehetséges korlátait is, hogy miért nem fog működni.

    Hol és mit fikáztam? Tényeket írtam le.
  • ramolito
    #103
    Te most direkt vagy ilyen rohadék vagy így szulettél? Nem akartam semmi rosszat de semmi sértot nem mondtam nem fikáztam de most már legszivesebben azt kívánnám hogy dogoljon meg az ilyen aki csak a másiknak akar rosszat! Mert ahogy elnézem nem tudsz simplán beszélgetni csak kioktatni meg fikázni meg ocsárolni amásikat hát koszonom nagyon kedvesek egyesek. Nem lehet nyugodtan beszélgetni a másikkal mert mindjárt megolné a másikat csak mert nem azt csinálja és nem azt szereti amit o akar...
  • Molnibalage
    #102
    Csak a valódi startégiai döntéseket nem 0.8 másodpercenként kell meghozni és nem az győz, aki a térképet 0.8 helyett 0.4 másodpercentkét pozícionálja....
  • Ry0K3N
    #101
    Háborúban sem az győz aki passzív és nem reagál elég gyorsan az ellenfél csapattelepítéseire.
  • Molnibalage
    #100
    Na, jó sok gépelési hiba van benne...
  • Molnibalage
    #99
    Először talán írj úgy, hogy ne azt kelljen kihámoznom, hogy mit idézel és mit írsz. Feltaláték az idézőjelet, használhatsz >...< jelet és maktór is...

    1. pontra a válasz. A valóságban persze, de ha ezt a játékok motorja nem tudja modellezni, akkor mit csináljuk vele? Nem priortiás, vannak sokkal fontosabb dolgok. Maga az ütközés ereje is elég puszító lenne sok esetben.

    2. pontra. Igen, van. Nehéz a felfogásod? Azt is leírtam, hogy ez elméleti lehetőség, mert egyszerűen kivitelezhetetlen. Nem a motor a gátja, hanem az, hogy csalás nélkül nem tudod megcsinálni. Ezt is nehéz felfogni? Menk alacsonyra hagyd, hogy indítsanak rá és próbálj úgy manőverezni, hogy az épületet tarfálj el. Nem fog sikerülni. Ott keződik, hogy a módszer hatástalan, ha az indító gép magasabban van, geometriailag egyszerűen szinte lehetetlen összehozni. Ha nem hollywoodi ZSkat film lebegne a szemed előtt vagy csak számolgatnál középiskolás geometriával, akkor erre rájönnél.

    3. pontra. Repülj észjaka és alacsonyan. Üldözvel leszel. Az ellenség viszont bolond lesz lemenni talajszintre, ha radar lát földháttérben. Multiban, ha az hülye ellenfeled meg azt csinál ammit akar...

    5. pontra: Vadászrepülőgépet te láttál már Red Bull Air Race-en? Én nem. A vadászgépek azért repülnek műrepülő demókat, mert mással nem tudnak demonstrációt tartani. Esetleg bombázzanak heccből civileket vagy lődözznek le gépeket?

    6. pontra. Még a válaszokat sem tudtad értelmezni. A lehetőség adott több repszimben is amit akarsz, de azért nem fog megtörténni, mert a valóságban sem történne meg ilyen estet.

    Nem is tudom, hogy minek válaszolok, mintha a falnak beszélnék.
  • ramolito
    #98
    Kérlek olvasd el figyelmesen amit írtam és ahogy írtam. de jo akkro vitatkozzunk

    1.Azt viszont erősen kétlem, hogy a gépekről lerobbanó darabok valós 3D-s objektumok és neki mehetnél... errol annyit hogy felszállásnál ha valamit beszippant a repulogép hajtomuve a valoságban sulyos gondokat okozhat nem?

    2.A Lock On-ban finoman szólva nem csak sík terep van... van lehetoség olyanra hogy 2 vadászgép kergeti egymást kilonek rám egy rakétát egyre kozeleb jon de mielobb beérne én veszek egy balkanyart a sarkon és a rakéta nem engem talál el hanem a tereptárgyat?

    3.Tessék halli imádom nagyon teccett de éjjel iylen alacsonyan és még egy ellenséges gép is uldozne na azt nagyon tudnám élvezni

    4.h.a.w.x, az igazi árkád szar. ebben egyetértek egy darabig el tudtam vele bohóckodni de nem az amit vártam

    5. A vadászepülőgépek nem szlalombajnokságot játszanak... repulogépbemutatokon akkro miért csinálják? mer jól néz ki

    6.No offense, de fingod nincs arról, hogy mit vakerálsz. eloszoris azt írod no offense aztán meg sértegetsz hogy nem tudom mirol vakerolok ez nagyon idegesíto hogy nem is ismersz és már sértegetsz mint valami 10 éves akinek lemondtam a kedvenc játékát pedig nem ezt tettem ,csak leírtam neked amit én el tudnák képzelni és hogy igazán élvezném és nagyon elszorakoznák vele. és igen tiszta Hollywood de még elmondom tobbszor is ami nekem teccene és nem nem fikáztam a játékodat csak feltunt hogy te minden áron meg akarod gyozni a másikat hogy a te játékod az isten meg nemtudom mire gondoltál (leeht nem igaz de most idegeségemben írok mert folidegesítettél hogy nem ismersz de ítélkezel) és régen jáccottam repszimmel az is egy WH-s votl de ott teccett a dogfight de legtobbszor Bombázokkal repultem néha orákat toltottem cska azzal hogy felmenyne a maximális magasságra csak azért hogy utánna megnézzem milyen sebeséggel lehet zuhanni és akkor már elkezdett rázkódni a gép vagy leszakadt a szárnya a bombázónakde akármennyire is hulyeség nekem teccett legjobban teccenek az oylan dolgok amik a túlélésre mennek szoval minnél tovább bírod a megtehelést és amugy meg Megalomániás vagyok szoval ha tehetném a kocsimba a nitro mellé tennék még SPM fokozatot is. Várom a válaszod
  • Molnibalage
    #97
    Repszim ha a célkovetos rakéta nem talája el az ellenfelet elsore mit csinálsz? (beméred ujra és kilosz rá mégegyet legalábbis nekem ezt vettem észre a modern repulogépszimulátorokban) és igen a hozzászolásaidban mindenki látja hogy repszimmegszállott vagy.

    Hát akkor nagyon rossz megfigyelő vagy, vegy egyikkel sem játszottál soha, ahol komoly hadjárat van és nem 3 gép repked és lent van 1 db légvédelmi egység...


    Mondjuk egy arcade stílusú repulos játék teccene ahol télleg nem sík a terep télleg cska hajszálon muljon hogy a szétlott ellenfél darabjai nem találnak el.

    h.a.w.x, az igazi árkád szar. Azt viszont erősen kétlem, hogy a gépekről lerobbanó darabok valós 3D-s objektumok és neki mehetnél...

    A Lock On-ban finoman szólva nem csak sík terep van...


    [Vagy hogy télleg az ugyessségeden múljon az hogy milyen gyorsan kerulod ki az akadájt.

    (Akadály.)

    A vadászepülőgépek nem szlalombajnokságot játszanak...

    vagy éjjeli misszió ami télleg sotét és nem ugy mint legtobb játékban hogy cak szurkuletnek lácik

    Ez részben az LCS monitor hibája, mert háttérvilágítás mindig kell, nem tudsz teljesen fekete színt csinálni. A Falconban több olyan skyfix is van, ahol tényleg teljes sötétség van.

    Viszont a valóságban tiszta időben a holdfény úgy megvilágítja a tájat, hogy kilométerekre ellátni.


    végig például ha a radart kikerulva megtévesztven olyan kozel tudnál menni az ellenfélhez hogy lássad a pilótát.

    Ezt meg tudod tenni minden komoly repszimben.

    Van levegoben tankolás?

    F4AF és OF4.7-ben tökéletesen működő boom-os légitankolás van. Az Lonciban is működik és számtalan régi játékban.

    egy városi pálya huh imádnám ha az épuleetk kozott kellene dogfigtot folytani az ellenfélle vaaa amikor eg yhíd alatt repulnénk átt de jonne valam nagy teherszállítto é sén már nem férnék átt alatta huzzd feeeeeel húzzzd és ez tmint érezheto sebességgel a tereptárgyak miatt és nem csak a sebességmérén látnád hogy most hu de gyorsan repulok.

    Ez nem repszim, ez Hollywood és Zs kategória. Lonciban repkedszetsz városban és híd alatt is, ha ehhez van kedved.

    Tessék.


    idojárási viszonyok durva lenne egy igazi szélviharban repulni fel leszálni anyahajóra amikor már foygóban van az uzemanyag vagy amikor téged kerget egy player lehetne tereptárgyakat fedezéknek használni kilott rád egy rakétát kovet és egyre kozelebb van mitcsinálsz (flare de nicn stobb) manoverezel netán utánégetot is használsz vagy kozel mész a foldhoz amennyire csak tudsz és megprobálod a tárgyakat kihasználni egy gyors kerulo domb bummm rakéta telibe a dombot lokéshullám rázkódik a gép fenébe megsérult az irányíttás és cska méterekre vayg a foldtol...

    Ez szintél félig Hollywood, a reálisan nézett része szinten megtehetó Lonciban. Van hordozós leszállás, a tereptárgyak használhatóak fedezéknek, a rakéta nem megy át a terepn. Ha tudsz úgy menőverezni, hogy a rakéta és közted épület legyen, akkor nem megy át rajta. Más kérdés, hogy a világon nincs olyan pilóta aki ezt megbízhatóan elő tudná adni és a vadászgépek jellemzően nem repkednek alacsonyan olyan terület felett, ahol minden sarkon MANPAD leshet rá és nem is látják.

    No offense, de fingod nincs arról, hogy mit vakerálsz.
  • Molnibalage
    #96
    Egyetlen RTS-sel voltam hajlandó játszani az elmúlt 5 évben, az Empire Earth-tel, mert 1/20-ára lehetett lassítani a játékot. A csatát valóban és irányítottam és nem a bua AI... Ez a kill / loss arányon meg is látszott.
  • Sanyix
    #95
    Sajnos a legtöbb rts-ben bejön a rush, mert van olyan wtfpwnzor egység amiből bizonyos szám fölötti csapatot nem lehet kiirtani.

    "Repszim ha a célkovetos rakéta nem talája el az ellenfelet elsore mit csinálsz? (beméred ujra és kilosz rá mégegyet legalábbis nekem ezt vettem észre a modern repulogépszimulátorokban)"

    Egyrészt nem 1 féle bemérési mód van, nem 1 féle rakéta, másrészt nem mindegy honnan lősz rá, és mikor. Ugyanis ha ügyes vagy azt is el lehet érni hogy nemhogy a gépedet ne lássa az ellen(lehet bújkálni a radar elől), de még azt se tudja hogy egy rakéta megy felé. És ugye nem 1 ellen és te vagy az égen, az se mindegy hogy hogy szeded le őket, pl nem mindegy hogy egy 15 gépes raj közé berontasz, vagy megpróbálod szétválasztani őket kisebb csapatokra.
    Na és ott vannak a 2. vh-s szimek. Ismerni kell az ellen gépét, és a sajátod hogy mit tud. ellenféltől és az ő poziciójától függően kell manőverezni, ha nem jól választasz elbuktad. Az sem mindegy honnan esel be egy légiharcba (magassági fölény, nap iránya, stb).

    Repszimmegszállott vagyok? hmm hát hetente átlagban úgy 2 órát repkedek fsx-ben vagy il2-ben..,
  • gulyasandras
    #94
    Néha fellapozom a régi újságokat mert mindig elfelejtem, hogy 1997-1998 környékén az új programok akciósan kerültek 10.000 Ft-ba ...

    Bár a Novotrade játékoknál szerintem semmi sem volt drágább a kilencvenes évek elején (nyolcvanas évek végén).
  • gulyasandras
    #93
    Már a Spektrum Világ vagy a Commodore Világ is sokszor hónapokig csepegtette az infókat, és például a Pokol angyala c64-re sokszor kapott fél- vagy egészoldalas hirdetéseket.

    Egyébként minek hirdettek volna, hiszen boldog-boldogtalan éjjel-nappal másolt, a CoV közepén szereplő Games Center többoldalas hirdetéseiről nem is beszélve :)
  • Justil
    #92
    hát öö...így ez azért 1 picit sarkítás. a valóságban is számít a gyorsaság, lehetsz remek stratéga, de ha az ellenfeled hamarabb hajtja végre az ő nyerő stratégiáját, akkor bizony buktad.

    persze a rush ettől még gáz marad..
  • Justil
    #91
    nekem csak az volt a parám a sok cd-vel, hogy el fog használódni, aztán akkoriban még drága volt egy cd író is :) de azóta csináltam iso-t belőlük, és nem az eredeti lemezekkel játszom...de még most is jók amúgy, pedig nem egyszer voltak az odd-ben!
  • ramolito
    #90
    Sanyix RTS lássuk csak ott van a rush mivan ha nem jon be akkro mit csinálsz? (szarban vagy mert elég sok eroforrásba kerult és mivel o kivédte elonyben van mert biztos van maradt neki mivel védekeznie)Repszim ha a célkovetos rakéta nem talája el az ellenfelet elsore mit csinálsz? (beméred ujra és kilosz rá mégegyet legalábbis nekem ezt vettem észre a modern repulogépszimulátorokban) és igen a hozzászolásaidban mindenki látja hogy repszimmegszállott vagy.
    Mondjuk egy arcade stílusú repulos játék teccene ahol télleg nem sík a terep télleg cska hajszálon muljon hogy a szétlott ellenfél darabjai nem találnak el. Vagy hogy télleg az ugyessségeden múljon az hogy milyen gyorsan kerulod ki az akadájt. vagy éjjeli misszió ami télleg sotét és nem ugy mint legtobb játékban hogy cak szurkuletnek lácik végig például ha a radart kikerulva megtévesztven olyan kozel tudnál menni az ellenfélhez hogy lássad a pilótát. Van levegoben tankolás?egy városi pálya huh imádnám ha az épuleetk kozott kellene dogfigtot folytani az ellenfélle vaaa amikor eg yhíd alatt repulnénk átt de jonne valam nagy teherszállítto é sén már nem férnék átt alatta huzzd feeeeeel húzzzd és ez tmint érezheto sebességgel a tereptárgyak miatt és nem csak a sebességmérén látnád hogy most hu de gyorsan repulok. idojárási viszonyok durva lenne egy igazi szélviharban repulni fel leszálni anyahajóra amikor már foygóban van az uzemanyag vagy amikor téged kerget egy player lehetne tereptárgyakat fedezéknek használni kilott rád egy rakétát kovet és egyre kozelebb van mitcsinálsz (flare de nicn stobb) manoverezel netán utánégetot is használsz vagy kozel mész a foldhoz amennyire csak tudsz és megprobálod a tárgyakat kihasználni egy gyors kerulo domb bummm rakéta telibe a dombot lokéshullám rázkódik a gép fenébe megsérult az irányíttás és cska méterekre vayg a foldtol...
  • gulyasandras
    #89
    Ettől mindenki letette a haját 1998 tavaszán.

    El sem tudtuk képzelni, hogy mi vár ránk.

    Engem a sok cd elrémített, ezért csak a Tales of the Sword Coasttal együtt vettem meg egy évvel később: egy dvd + egy cd.
  • Molnibalage
    #88
    Nem leszólom, de az RTS elnevezés pontatlan. Mert az nem strstégia, hogy az győz, aki gyorsabbak klikkelget...
  • Sanyix
    #87
    én mondtam a rush-t, de azért, mert a srác nagyon el van szállva hogy az rts-ek bizony milyen bonyolult és változatos játékok... hát annyira nem (mondom ezt, hogy naponta tolok egy kis generals zh-t meg stronghold crusaderst, meg aoe2nék is ha a "mindennel kompatibilis" win7-nél nem döntené romba a gui-t...). És még emelett autószimet, repülőszimet, fps-t, stb.
  • Justil
    #86
    hehe, naja. így igaz. megnézném pl mit kezdenél vaddisznó starcraftban a koreai bajnokságon :)
  • Justil
    #85
    én nem vitatom, hogy a repszimek a legbonyolultabb játékok közé tartoznak. nekem elég is volt a flight simulator egyik részével pár óra, rájöttem h nem nekem való, de nem is ez a lényeg, hanem h tényleg összetett. meg gondolom van hozzá spéci joyod is, mert billentyűzettel cinkes lenne.

    de ettől még kár leszólni az rts-eket. az 1 dolog, hogy a legtöbbjében működik a szókold rush stratégia, de nem muszáj élni vele. jó, mondjuk, ki vagyok én, hogy dumáljak, én nem szoktam a neten játszani, warcraft 3-mat is az epic storyért vittem végig, a bnetre pontosan azért nem mentem, mert tudom hogy ott csak a rush meg a noobozás megy (pedig megvolt eredetiben, tehát nyomulhattam volna). ha meg baráti társaságban lanparty van, ott meg lehet állapodni abban, hogy no rush, azt kész.

    bizonyára az rts-ek nem képviselnek akkora komplexitást, mint egy repszim, de ettől még nem szar maga a stílus (nem mindig az egyszerűbb a rosszabb, persze összehasonlítani meg értelmetlen a kettőt).

    Gothic 3-ról azért írtam, hogy bughalmaz, mert ezt olvastam, próbálni nem próbáltam, de majd lehet teszek vele 1 próbát.

    Fallout 3-mat érdemes kipróbálni? :) RPG maradt vagy átment olyan RPG-nek nevezett shooterbe, mint a Mass Effect?
  • neoG
    #84
    Ebből csak az látszik, hogy nem ismersz:)
    Nem akartam itt korán ellőni a poént, de szoktam komolyan repszimezni régebben.
    Mostanra már csak az autószimek maradtak (nem NFS:) inkább R-Farctor és társai)
    Illetve most kaptam kölcsön egy R/C távirányt, úgyhogy ezzel is tolom: RealFlightG4
    Én nem kételkedek abban, hogy MOST lenyomnál Falconban.Ugyanúgy lenyomnál,ahogy én Téged GTR2-be, vagy egy pro játékos counterbe,vagy valami "vaddisznó" StarCraft-ban.
    Na...de egy szónak is száz a vége.Mondandómnak nem az a lényege, hogy leszóljam a szimulátorosokat, hanem észre kéne venned, ha valamit magas szinten akarsz űzni, az bizony melós.Legyen szó szimről,FPS-ről,RTS-ről.
  • Molnibalage
    #83
    Látogasd meg a Falcon 4.0 genertions topikot és töltsd le a majdnem kész kézikönyvet. Aztál várlak egy multira és megnézem, hogy mikorra sikerül lenyomnod engem úgy, hogy te jobb géppel repülhetsz.
  • Molnibalage
    #82
    Ja, és ha repszim buzi lennék, akkor mással nem játszanék. Ehhez képest volt egy kb. 2 éves időszak, ami alatt egy percet sem repültem.

    Azért érdekes, hogy nem RTS vackokhoz írnak több száz oldalas kézikönyveke. A két játék bonyolultsága és összetettsége között csak ekkora difi van. RTS klikkelőbajnokságra egy 12 éves kocka is képes. Repszimmel tisztességesen játszani egészen más. Eleve ott kezdődik, hogy minimális szinten talán ismerni kell azt, hogy mit is szimulál a játék...
  • Molnibalage
    #81
    A Gothic 3 alapból sem volt bughalmaz, legalábbis én kiadása után 1 hónappal toltam végig. 2 komoly hiba volt benne, dea játék attól simán játszható volt. A legutolsó CP használatával - de már korábbival is - egy nagyon jó kis RPG, ha már játszottál az előző részeivel.
  • Molnibalage
    #80
    Ebből csak az látszik, hogy soha életedben nem repültél komolyabban egyetlen repszimet sem. Ennyi erővel az összes FPS ugyanaz. Ez AoE I és Supreme Commander között annyi a difi, hogy más grafikájú egységek vannak. Játékmenetben semmi. Tökéletsen ugyanazt kell csinálni mindig az összes RTS-ben...
  • Gery13 #79
    ha tertis, akkr MARIO. ezt übereljétek b+
  • Sanyix
    #78
    nincs miről meggyőzni, ezek tények. Csak egy idióta nem fogadja ezt el, hiszen megtörtént eseteken alapul mind :)
  • Csirke4
    #77
    Jó a Dargon Age, olyan mint 1 offline WoW! :D
  • MPZS
    #76
    énis teljesen egyetértek ezzel amit írtál