Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem önmagában nem azzal van a bajom, hogy buzik voltak. Hát azok, amióta a sorozat elindult. Ez nem érdekelt. Hanem a tény hogy CSAK õk úszták meg. Miért õket egyedül választották ki?! Az olyan remek embereket, mint Gannicus meg megfeszítik. Hát most mi az üzenete ennek a sorozatnak...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Túlerõ címén nem is létszámra gondolok elsõsorban, hanem fejlett vértezetre/pajzsokra, illetve a másik oldalon ennek hiányára. Nem tudom mennyivel voltak többen, a mutatott felsõ nézõpont alapján nagyjából egyenlõ volt az emberanyag. De tegyük hozzá, hogy ez 1 történelmi sorozat fantasy elemekkel. Itt nem az olyan "óriások"ra gondolok mint Theokoles volt, lehettek nagy növésûek. De az 1. évad egyik részében ami ellen Spartacus+Varro harcolt, az mi? Namármost szerintem a Vengeance volt a legreálisabb évad, ott volt egyensúly.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

cylonflatus
Akkor mi nem ugyanazt láttuk, mert minden amit hiányoltál megtörtént. Méltó ellenfelek voltak (meg is beszélték), és kezet is ráztak. Ha mindez a párbaj végén történik, na én meg akkor kaptam volna agyfaszt, ritka gagyi lett volna. Egy Crassus féle római soha nem hagyta volna életben. Nem hagyhatta életben.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Nem hiszem, hogy a készítõk jól be tudnák mutatni az elsõ és a második triumvirátus közti eseményeket. Ugye itt is tényleg mindig igyekeztek a néhány arccal, névvel rendelkezõ ember harcára koncentrálni, mintha az egész felkelés 20 ember csihi-puhija lett volna. A triumvirátus három tagja pedig mind hadvezérek voltak, saját légiókkal és rengeteget háborúztak különbözõ frontokon. Politikai áskálódást és szervezkedést talán be tudnák mutatni. De a hadjáratokhoz, a rengeteg csata bemutatásához nem elég az, ami eddig.
tigeroo
mivanitt <#szemforg>
Pedig a rabszolgák voltak többen. Szóval nyugodtan oda cgizhettek volna nagyobb rabszolga tömeget. Nekem sose jött be ezek az ugrálós jelenetek. Olimpiai bajnokok elbújhattak mellettük. Mindegyik ezt csinálta. Crixus is, Gannicus is, ráugrott egy századnyi katonára. Persze biztos nem szúrták volna le õket a picsába. Értem én, hogy szándékosan eltúlozták, hogy mekkora királyok a srácok, de sokszor a kevesebb több lett volna.
cylonflatus
Ha ott és úgy lenne vége annak amit írtam értenélek. Szerintem érthetõ, hogy mire gondoltam. Tõlem nem találsz egyetlen "jaj, már megint a buzik" hsz-t sem, a homofóbia az nem egy egyszerû, nyugodt hangvételû kijelentésben érhetõ tetten, szóval frankó így kiragadni egy egész és egy fél mondatomat, ezért arra kérnélek ne sarkítsunk, ne ferdítsünk. De hagyjuk a témát, nem akarok lavinát indítani (bár lehet, hogy már késõ, mea maxima culpa)

Római korban teljesen mások voltak az erkölcsi normák. Simán megdugta a dominus az asszony jelenlétében a rabszolgalányt és a rabszolgafiút is. Nem volt semmilyen erkölcsi aggály. Orgia pedig szervezett rendezvény volt, megszokott szertartásokkal. Pedofília se volt nagy dolog. Simán elnézték, ha egy 50 éves faszi tizenévesekkel dugott. Az meg, hogy itt ebben a filmben bemutatták, hogy kb. mindenki leszarta, hogy õk melegek, teljesen jellemzõ volt a korra. Eleve fel sem merült bennük, hogy az gond lenne.
Vegyes érzéseim vannak a befejezéssel kapcsolatban. 1részt lehet mondani hogy be kellett fejezniük, de azért legalább az utolsó rész(ek)re kicsit jobban összeszedhették volna a dolgokat. A végsõ csata viszonylag jól lett megoldva, Spartiék részérõl voltak ugye ötletes csapdák, megoldások. Viszont ekkora túlerõvel szemben lehet nem ártott volna még 1-2 plusz trükköt kitalálni. A Sparti vs Crassus harc (szerintem) legjobb jelenete, mikor szó szerint leküldte a magas lóról Crassust. A végsõ, gyalogos párharc azért lehetett volna látványosabb. Valamint: szerintem HATALMAS ziccert hagytak ki a készítõk, mikor mind2en földön lihegve, már-már úgy nézett ki hogy kezet ráznak, hogy méltó ellenfelek. Kár, hogy ez nem lett meg.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

"Pedig ha tudnák, hogy a harcias buzizók, homofóbok nagy része látens homokos... :) Én nem vagyok az"....ennek a mondatodnak aztán sok értelme van.....tehát ha mi leirjuk,hogy nemszeretnénk buzikat látni akkor mi látens homokosok vagyunk,de ha te irod le ,hogy nem vagy homokos akkor te valóban nem vagy az.....KORREKT /sarcasm on/ vagy

engem sem zavarna csak az zavar,hogy TOLJÁK BELE AZ ARCOMBA a HOMOKOSOKAT na az zavar!

RatBaG
ez a látens buzizás nagyon népszerû érv manapság, de kb olyan súlytalan, mint a "ha nem tetszik, csinálj jobbat" vagy a "csak azért kritizálsz, mert irigy vagy".

egyébként egyetértek.

Per Aspera Ad Inferi.

<#eljen>
cylonflatus
Pedig ha tudnák, hogy a harcias buzizók, homofóbok nagy része látens homokos... :) Én nem vagyok az, de nem is érdekel amikor olyat látok, ha õ úgy boldog, legyen az, sok boldogságot, csak rám ne másszanak. Sõt, sokkal inkább elviselem annak a látványát, ha két azonos nemû szereti egymást, mint azt, ha gyûlölködnek. Ha ezért engem is lebuziznak, hát legyen, szarok bele. Én tudom magamról, hogy ki-, mi vagyok meg és az is akivel megosztom az ágyam, és akik fontosak nekem. Azért az elég durva, hogy már abban korban is ez egy természetes dolog volt, az emberek föl se vették, most meg... több évszázados egyházi agymosás megtette a hatását.

Dynamic
Ostoba homofóbia. Barca meghalt. Pietros meghalt. Nasir másik fiúja meghalt... Másrészt meg Agron kitalált személy volt, õt nyugodtan életben lehetett hagyni, míg a többi fõszereplõt aligha, még akkor is ha sok volt a fikciós elem.
Igen Crassus jól adta. Õ azon kevesek közé tartozott akit sajnáltam volna ha meghal. Méltó ellenfél volt és Spartacust és méltó ellenfélnek tekintette.
tigeroo
nem dicstelen, elhangzott spartacus és crassus szájából is hogy az életben nincs igazság. ennyi.

naevia jól hozta a páhogó halat, örültem mikor megdöglött. de amúgy így kellett lennie és kész. még spartacus mondta hogy istenek haragja, sors akarata stb. hát jött a "deus ex machina", pont megölte volna crassust és jöttek a légiósok lelándzsázták szpartit... evvan.

remélem lesz valami triumvires spinoff, megnézném az ármánykodásaikat és ahogy törtetnek elõre, crassus legalább tisztelte spartacust. jó volt ez így. hiányozni fog, csak annyiban vagyok csalódott.

eddig talán csak a band of brothers volt sorozatok közül ami így hatással volt rám.

egy modern tévéfilm, semmi több amúgy, ugyanolyan gagyinak fog hatni pár év múlva mint most a benhur megoldásai (amik akkor konkrétan kurvajók voltak - bár itt azért nemkellett volna bele az égõ gall, kb. ilyen youtubeos hájszkúl montázs volt a tûz a csávón ahogy pörkölte megfele nagyon LOL volt)
ami a szinkronokat illeti valóban ég és földnyi szakadékok vannak a különbözõ produkciók között!

Álltalánosságban igazad lenne a szinkronnal kapcsolatban. De pl a Maffiózok magyar szinkronja szerintem fényévekkel még rá is ver az eredetire. Az olyan jó lett, hogy én utánna angolul nem tudtam nézni. De pl a Trónok Harcát meg magyarul nem bírom megnézni. Megpróbáltam, erõltettem, aztán vissza az eredeti hangjaikhoz.
A lényeg, hogy tudnak kurvajó magyar szinkronokat készíteni.
Azt mondjuk pont nem tudom Spartakusé milyen lett.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hogy miért? Hát mert 2013-van. A mostani sorozatok úgy reáliask, ha a buzik megmaradnak a heretók meg szörnyûbnél szörnyûb halált halnak, hogy a buzik élhessenek. Ez az új terndi. :/

Amúgy engem nem zavart volna, hogy a buzik megmaradnak, bár egyikük sem volt szimpatikus (nem a buziságuk miatt, a karaktereket sem állhattam ki), ha Gannicus megmaradt volna. Nem érdekel, mi reális mi nem, fõleg egy ilyen szürreális kardos/baszós sorozatban mint a Spartakus. Ezzel nekem nagyon elcseszték a végét, pláne ilyen dicstelenül. Halt volna meg a csatában, ha már muszáj. Jó hogy Ceasar se**be nem tette elõtte (bár lehet az is megvolt, csak nem mutatták).
Az hogy Spartacussal mi lett meghal, túléli vagy megnyomorodik, pont nem érdekelt.

nah igen...eddig észre se vettük õket:P

Na pont ezt a fajta hozzáállást, odafigyelést hiányoltam egyre jobban a sorozatból. Itt még azzal is bajlódtak, hogy bogarakat raktak oda.
http://www.youtube.com/v/KMTZYx1fENM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Kongy
Amúgy igen. Lehet az a Time Crisis-os videó nem vérkomoly, de illett volna a lövöldözõs szerepbe is Andy, és a karrierje épp felfele ágazott... ki tudja, lehet, hogy túlnõtt volna a sorozaton.. sajnos már sosem tudjuk meg :(

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Annyira kevesen múlik kibõl lesz akciósztár. Belõle is lehetett volna Jason Stathan szerû akciószínész.
Akárki akármit mond ez egy 10/10-es sorozat volt. Hálálkodhatunk a készítõknek mert sztem alapmû lett. Sajnos a maradék 100 nyomozós sorozatban nem lelek majd semmi érdekességet...
cylonflatus
Ha már Andynél tartunk: itt egy vicces videó.

cylonflatus
Ha sorozat akkor eztv. Az összes most futó és régebbi sorozatot le tudod tölteni, + keresési funkció, listából is kikeresheted, többféle módon is tölthetsz (p2p, direkt módon, stb). Klikk ide!
De ha szépen megkérsz tudok küldeni nCore meghívót, csak ne terjeszd, hogy én küldtem X)

Hazai nagyobb torrentek vmelyikén nem vagy fenn?
1st,nCore pl?

1st-re tudok meghívót küldeni.

tigeroo
oké köszöntem nemvagyok jártas benne:D megfogadom a tanácsod, +plusz+ repült neked :D
toysoldier
eztv.it

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

stargatelost
Isohunt? Ugye viccelsz? :D Az már 5 éve is tele volt fakekkel. Torrentz.eu, h33t, kakcasstorrents, thepiratebay satöbbi bármi, csak ne isohunt :D

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

tigeroo
honnan töltöttétek am le? isohunton nézem mindegyik fake ami fenntvan :S
pacsi! gyûlünk-gyûlünk:)

cylonflatus
Értem én, hogy tiszteletbõl, abszolút nem a szándékot kérdõjelezem meg, meg se fordult ilyesmi a fejemben (egyébként is a buzija vagyok az ilyen kikacsintásoknak és fõhajtásoknak). Viszont annál a jelenetnél ezt meghúzni szerintem nagyon morbid lett volna. Amúgy nem furcsa amit mondasz, nekem a két évad alatt többször is volt olyan, hogy hasonlót láttam, éreztem, mint amit mondasz.

NA VÉGRE!! nem egyedül éreztem!:) THX BRO!

szerintem meg épphogy Tiszetelet Andy felé!,hogy õ az igazi Spartacus...na mindegy akkor csak beleláttam:P

Kongy
Miért csak a buzik maradtak életben??? :(((

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

RatBaG
pont errõl írtam én is.

egyébként a credits vége

http://www.youtube.com/v/f0EisDyDAH4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Per Aspera Ad Inferi.

cylonflatus
Azért ez elég morbid lett volna. Rámontírozni az arcát egy olyan jelenetben, ahol épp fönnakad a szeme... ez még nekem is ízléstelen, akkor a rokonoknak ez milyen lett volna?

szomferi
ez igen, egy szerepért szépen összekapták magukat :D

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

nemtudom....nekem valahogy a szeme meg az orra....mintha az lett volna a terv,hogy direkt egybemossák a 2 arcot....,de akkor lehet csak nagyon megilletõdtem:P

Szolnokboy1
nem, ez Liam, Andy a stáblista végén volt.

Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.

több csaja lesz a nyárra mostantól azt hótziher!:D

na most lehet nagyon hülye vagyok,de senki nem vette észre a végén Spartacus arcát??? SZERINTEM! /és esküdök rá,hogy úgy láttam!/ belemontirozták ANDY arcát LYam arcára! vagy csak látomásom volt?:P

ui: BEST SOROZAT EVER! én is Gannicust szerettem volna ha túlélni...sõt én beletettem volna egy terhes nõt is! Vagy Gani csaját vagy Spartacus csaját vagy Crixus csaját simán kihoztam volna a végére ,hogy terhes....az õgy olyan szép lett volna! AZ,hogy a 2 buzerátor "ellovaoglt" a naplementébe azért pedig a kurva anyjukat a készitõknek! egyébbiránt perfect volt minden! Ha túlélik a kedvenceink ha nem!

Szolnokboy1
aztakurva!!! <#wow2><#wow2>

Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.

szomferi
hát ha ilyen nyelveken szólalnak meg a szereplõk... <#ejnye1> <#hehe>

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

ForzaInter
így van, ilyen stílusú sorozat nincs még egy, pótolhatatlan.

talán ha a ceasar spin-off-ból lesz valami az pótolhatná valamennyire, mert mégis valamilyen szinten a sorozat folytatódna.

nekem amúgy marhára tetszett a sorozatzáró, nem vagyok az az elérzékenyülõs fajta de itt pár jelenetnél bizony elérzékenyültem. nagyon ütött az egész rész, szerintem jól lezárták.. a végén meg andy, ohhh bazmeg.. kb ennyi jutott eszembe.

rip spartacus<#rinya>

Yo, Bitch!

Azert a Tudors sem rossz es The Pillars of the Earth. Az elobbi kardozos baszos, az utobbi kardozos.

http://gaborszantai.co.uk/

Sir Quno Jedi
Kardos-baszós sorozatban ez vitte a pálmát, pótolhatatlan!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3