3763
-
#3603 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Epic harc volt crassus és spartacus között. Sajnáltam hogy hátba támadták dárdával, ez van...
történelmet nem lehet átírni, nagyon nem lehetett mit variálni a befejezésen. Korrekt lezárást kaptunk szerintem, meg is haltak, maradtak is életben. De látszik hogy ebbe a részbe beleadtak mindent a készítők. Gratula nekik a remek sorozatért! -
#3602 de, egy kicsit husibb a sorozatban szerintem, nem sokkal, de pont annyira, hogy az jobb legyen, mint így :D
amúgy a vörös jobban áll neki, mint a "civil" haja -
NovaTerra #3601 Másképp van sminkelve és az, hogy haja így áll is sokat számít.
Nem hinném, hogy a sorozatban "husibb" lett volna. -
bcrics #3600 Ez a nyögés, Ahh XD
-
Susarc #3599 hát a kis ANNA az a kategória:) A Spartacusban kicsit husibb volt valóban -
#3598 A sorozatban olyan kalácsképű nekem... de azon a videón sokkal jobban tetszik! Az meg ha valaki kicsit bandzsi -nem Matolcsy szintre gondolok- nekem még izgató is tud lenni. -
Susarc #3597 kicsit bandzsi szegény,de az a sexepilje:D -
#3596 Báászki, ez a csaj még jobban néz ki mint a sorozatban :D
-
#3595 Manu Bennett mond valami ilyesmit abban a videóban 0:30-nál (Hey Indigo... így kezdi, és mintha azzal folytatná amit írtam. Gondolom Andy lányának üzen vele) Így leírva tényleg furcsa, főleg az else miatt, de én így hallottam ki. Szívesen veszem, ha valaki kijavítana ha nem így van, nem akarok hülyén meghalni. -
#3594 nekem is zavaros kicsit, nem igazán tudom dekódolni :D -
bega82 #3593 Én ezt a mondatot nem értem. :S -
#3592 No igen. Ő akkor halt meg valójában, mikor a kezében tartotta Sura kihűlt testét. ÉS az nagyon régen volt már. Azóta csak egy célért élt még, hogy másokat megmentsen ettől a sorstól, hogy szabadon élhessenek, vagy ha máshogy nem megy, halhassanak meg... Neki már soha semmi és senki nem tudta betömni azt az ürességet a szívében. Az ilyen ember nem fél a halál torkában, hanem átöleli azt, mint régi jó barátot, akivel már oly rég kerülgették egymást.
Crassus látta az utolsó pillanatokban ezt a szemében, egy ellenfél, aki sem tőle, sem Rómától, sem az istenektől, sem a haláltól nem fél, nos ez eléggé riasztó lehet még egy olyan mélységesen elszánt elnyomó szemében is, mint Crassus... Életében először megtanulta, mi az a félelem. :D -
#3591 "Your father's else Spartacus always... and still!" Ámen! -
#3590 igy van, de ezt 1:1 elmondta spartacus is amikor mondta hogy a menekült nők és gyerekek az ő uj "sura"ja akik értelmet adnak amjd az egésznek ami történik a rész végén... -
#3589 +1, ennél jobban ki se lehetett volna fejteni -
#3588 Sajnos nem mindenki ilyen erős szimbolikából... -
bega82 #3587 Bazmeg, még esküszöm kirázott a hideg, ahogy ezt olvastam! -
#3586 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Momentán tényleg megmentette Gannicust a nője és értelmet adott az életének. Meg is mondja Spartinak, hogy ezért az utolsó célért képes meghalni, ezzel végre képes azonosulni. ÉS meg is tette, harcolt a végsőkig és kereszthalált halt a többiek oldalán. nem véletlen jelenik meg neki az aréna és mestere/barátja Onemaius, aki jelezte neki, hogy ezzel végleg elnyerte bocsánatát és a hősök útját járva hősként hal meg, az aréna igazi hőseként.
Nem véletlen Victory a címe a résznek. A győzelem igen relatív dolog ám. Csak felfogás kérdése. Ha a végsőkig elmentél és mindent megtettél amit megkívánt a becsület és az igazság, ha hősként esel el a végső csatában (vagy utána mártírhalált halsz), akkor győztél, EZ az igazi győzelem. Az út a fontos.
Mind győztek, Spartacus, Gannicus, Crixus, Naevia stb., azt tették, amit KELL és amit helyes. Legyőzték saját magukat, az önzésüket, a halálfélelmüket, a vágyaikat, a sötét oldalukat, szembeszálltak a reménytelen esélyekkel és ehhez kell a legnagyobb bátorság. Örökre emlékezni fognak rájuk, de ha nem, az sem számít fikarcnyit sem. Ők már győztek! Szabad emberként haltak meg és ez a lényeg...
Én azt mondom, ez a rész a győzelemről szólt és semmi másról. Totális és visszavonhatatlan győzelem! Emlékeztek még a 300 bátor spártaira?! Hát emlékezzetek Spartacusra és társaira is! -
Susarc #3585 Manu jó ember!
-
#3584 CtrlC-zek elnézést, de nincs kedvem még egyszer leírni, azonban pont idevág: Korábban nagyon drukkoltam annak, hogy Gannicus túlélje valahogy. Azonban most, hogy vége azt mondom jó volt ez így, sőt, a sors amire jutott mondhatni elkerülhetetlen volt. Gannicus hosszú utat járt be, személyisége komoly fejlődésen ment keresztül - keresztre feszítés ennek a változásnak a betetőzése, keretbe foglalja azt. Ő már nem az a Gannicus akit az elején megismertünk. A beleszarós korabeli celeb, akit nem nagyon érdekel semmi, csak a pia és a pina mostanra egy lojális, nagylelkű, önfeláldozó etc. ember lett és ezt mindenki látja, egyedül ő nem (vagy csak nem akarja látni). Ahogy mondja is az elején, hogy ő nem egy keresztre feszített mártír, aki feláldozza magát másokért. A keresztre feszítés rombolta le ezt a tagadást, ez kellett ahhoz hogy önmaga előtt is az legyen aki, teljessé téve magát az embert. A keresztre feszítés volt az utolsó ecsetvonás a Gannicus nevű festményen, a mű ezzel elkészült. És nekem tetszik... -
Susarc #3583 hát ez az! és egy gyerek lett volna a pont az i-re! -
#3582 pontosan erre gondoltam, eddig sodródott az árral, de Sybil miatt lett célja az életben -
#3581 hát jobb útra térítette Sybil, az biztos (pia, pinák), szerintem így értette, hogy megmentette őt és ezért képes meghalni is érte -
NovaTerra #3580 A nő értelmet adott az életének, volt végre célja. A cél az volt, hogy megpróbálja feltartóztatni a légiót. Addig csak ment, amerre a szél fújt. Gladiátor volt, de már nem az, szabad ember volt, de nem tudott mit kezdeni a szabadságával, Spartacusék mellett volt, de nem értett egyet rengeteg dologgal. Az utolsó részig csak sodródott az árral. -
Hoz_Hun #3579 De pont ennél a jelentnél mondja azt is, hogy a csaj mentette meg igazándiból őt nem pedig ő a csajt. Ebből én arra következtettem, hogy megtalálta az okot az élni akarásra a csaj mellett.
Az én hibám... de ezek után azt hittem megússza... -
#3578 valamibe bele kell kötni a buzizáson kívül...
semmi baj nincs azzal, hogy Agronék megmenekültek, én örültem is neki, hogy valaki a régi "bandából" megmaradt, és boldogan élhet azzal, akit szeret, plusz még pár ezren, akik ott kígyóztak a hegyek közt -
#3577 szerintem nincs ezzel baj, bár én is sajnálom, hogy így halt meg (meg azt, hogy egyáltalán meghalt), de a csata előtt, mikor Sybille beszélgettek, akkor mondta, hogy neki is maradnia kell, hogy feltartsák Crassusékat, hogy el tudják érni a hegyeket...
itt ergo aláírta a halálos ítéletét, de a kereszten a halála előtt azt hallucinálta, hogy az arénában van, és ott fog meghalni, ami minden vágya volt -
#3576 Ezt most ugye Te sem gondoltad komolyan? -
Susarc #3575 és mit ér vele? terhes lett? NEM.....tehát 10-15 év múlva meghal és konyec... -
#3574 Komolyan nem akarom elhinni, hogy ennyire szelektív a látásuk egyeseknek. Ha Agron és a kis szerelme ketten elsétálnak a naplementébe még meg is érteném. Azonban nem csak ők élték túl bassza már meg, ott volt még a menekülő csapat jó része, Spartacus új nőjével az élen, most linkeljek képet? -
Hoz_Hun #3573 Poor Gannicus. Earlier in the episode, he says, "I'm no martyr on cross," which of course is a cruel foreshadowing because he is literally crucified at the end. Fans are going to be angry about this one. Why did you decide to make him a martyr who had to suffer this kind of death?
DeKnight: I think it's the perfect for him because here's the guy who said, "I'm not part of this cause" for so long. And then he does commit to it and he is one of the people who gets nailed to the cross. I think it's very symbolic. That and the final scene with Spartacus are the final two powerhouses of the episode. It's pretty dramatic
A k**a a**ád DeKnight-ék!!
....egy angry fan... -
Susarc #3572 -
#3571 It was a relief though that one couple stayed together and lived -- "Nagron." How was it decided that Nasir (Pana Hema-Taylor) and Agron (Dan Feuerriegel) would get the happy ending?
DeKnight: Nagron lives! There was a lot of debate about who should live at the end. Some people thought it should be Naevia because she was one of the characters who started at the very beginning. My feeling though was that Naevia without Crixus doesn't feel right. She should go. And it goes to that thing I wanted to do with that ray of hope — even in defeat, there's some sense of victory. I thought it was important to have a loving couple make it out of this. Besides Crixus and Naevia, the Agron-Nasir romance was the longest-running in the series. It just felt right to have those two make it out... after some close calls. -
Retsu #3570 Más kategória, az 1 hosszabb távra berendezkedett, nyilván jobban támogatott sorozat, ebből kifolyólag tényleg a "jobbik fajtából" való. Amúgy halkan megjegyzem, ott is vannak homárok. De az üzenet, az ténleg érdekes. A rokkant kétszínű megússza, ráadásként megmarad neki az összes picsa. Más kérdés, h ha csak a naszirka kell nekiXD -
#3569 de nem ez volt a mondandója.. arra mondom ott a ben hur... itt azvolt az utolsó mondandó hogy az élet igazságtalan. seggbekúr, lecsuláz, és elvágja a torkod... -
#3568 viszont az felbaszott hogy a keresztrefeszítésnél a kalapács kb. akkora volt mint amivel kis szögeket szoktunk beütni a falba képkerethez...
akkora szeghez szerintem simán kell két öklömnyi kalapács, hogy a csonton és a fán átmenjen... -
Susarc #3567 pontosan ez zavart engem is....már nem azért,de valamilyen formában az ÉLET a SZABADSÁG továbbörökitésének kellett volna lenni a végső mondandónak ergo ahogy azt már tegnap is irtam ezerszer jobban öróltem volna ha mondjuk Sparti vagy Gannicus csajaról kiderül,hogy terhes és ők "lovagolnak el a naplementébe" és nem a 2 buzi kézen fogva....gyháááááááá -
#3566 Agron igazan ottmaradhatott vna a kereszten a kiskocsoget meg lefrjezhettek vna csataban. ennyi az en velemenyem
-
Hoz_Hun #3565 Nálam most úgy is a Trónok Harca viszi a pálmát, így abszolút nem lesz hiányérzetem a Sparti miatt. Utolsó Spartacus szezon amúgy se jött be túlzottan (vége ide, vége oda). A GoT is ilyen kardos/baszós sorozat a nagyon is jobbik fajtából. Nagy kedvencem, a Róma mellett van vagy még annál is jobb. -
#3564 "Hát most mi az üzenete ennek a sorozatnak..."
A segg a jövő pinája.