Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cylonflatus
Ha megengedsz egy kis fordítói szabadságot, akkor valahogy így mondanám: "Szia Indigó! Még mindig édesapád Spartacus, és az is marad."

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

220,000 escaped slaves and gladiators, including non-combatants; total number of combatants unknown

vs

3,000+ militia, 8 Roman legions (40,000–50,000 men each), 220,000+ auxiliary

http://gaborszantai.co.uk/

Olvasd már el mit írtam! Mit néztem? Pont azért írtam azt, amit mert itt úgy jelent meg, hogy a rómaiak voltak többen, pedig a történelem szerint ennek az ellenkezõje volt. Ezért írtam ezt : "Pedig a rabszolgák voltak többen. Szóval nyugodtan oda cgizhettek volna nagyobb rabszolga tömeget".
Ja igen, ezt tudtam, hogy erre gondoltál, meg én is hallottam a videoban, amikor mondja. Egyszerûen csak a mondatot nem értem, hogy mit jelent. 😊
Ilityánál meg éppen fordított. A sorozatban sokkal jobban tetszett. A sminkje meg a haja jobb volt ott.
tigeroo
énis "undorodtam" a buziktól meg mittom, aztán egyik ismerõsöm mondta hogy amúgy meleg, és nem mondtam volna meg róla, nem parádézik, nincsenek metroszexuális hülyeségei sem (mint jópár hetero "férfitársunknak")

szóval azóta valahogy nem érdekel senki nemi hovatartozása, nemtartom betegségnek sem, elfogadom, de mindenkinek a magánügye ezis (mint ahogy aztis utálom ha egy férfi-nõi pár cuppog a buszon/vonaton), és nemértem hogy mit kell az endingen is kattogni hogy ki élte túl😄

“One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.” (Agron)
MerlinW
Nem mai anyag, de én még láttam:

[merlinw.org]

MerlinW
Nem csak a római korban, hanem ~11. század elõtt. Idõszámításunk elõtt 4000 évvel is teljesen normális volt a mindenki mindenkivel dolog.

[merlinw.org]

MerlinW
Nem tudom mit néztél, de barátok közt is 5x voltak többen a rómaiak😊

[merlinw.org]

MerlinW
Jogos, de ne felejtsük el, hogy ez a sorozat még mindig egy képregény feldolgozás, ami csak itt-itt támaszkodik a valóságra. Mondhatni ez egy fantasy vagy fiction sorozat volt. A képregényben pedig badass volt minden karakter, ez volt a lényege😊

[merlinw.org]

gabo91
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Epic harc volt crassus és spartacus között. Sajnáltam hogy hátba támadták dárdával, ez van...
történelmet nem lehet átírni, nagyon nem lehetett mit variálni a befejezésen. Korrekt lezárást kaptunk szerintem, meg is haltak, maradtak is életben. De látszik hogy ebbe a részbe beleadtak mindent a készítõk. Gratula nekik a remek sorozatért!

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

szomferi
de, egy kicsit husibb a sorozatban szerintem, nem sokkal, de pont annyira, hogy az jobb legyen, mint így 😄

amúgy a vörös jobban áll neki, mint a "civil" haja

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Másképp van sminkelve és az, hogy haja így áll is sokat számít.
Nem hinném, hogy a sorozatban "husibb" lett volna.
Ez a nyögés, Ahh XD

hát a kis ANNA az a kategória😊 A Spartacusban kicsit husibb volt valóban

cylonflatus
A sorozatban olyan kalácsképû nekem... de azon a videón sokkal jobban tetszik! Az meg ha valaki kicsit bandzsi -nem Matolcsy szintre gondolok- nekem még izgató is tud lenni.

kicsit bandzsi szegény,de az a sexepilje😄

szucsy89
Báászki, ez a csaj még jobban néz ki mint a sorozatban 😄

cylonflatus
Manu Bennett mond valami ilyesmit abban a videóban 0:30-nál (Hey Indigo... így kezdi, és mintha azzal folytatná amit írtam. Gondolom Andy lányának üzen vele) Így leírva tényleg furcsa, fõleg az else miatt, de én így hallottam ki. Szívesen veszem, ha valaki kijavítana ha nem így van, nem akarok hülyén meghalni.

szomferi
nekem is zavaros kicsit, nem igazán tudom dekódolni 😄

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Én ezt a mondatot nem értem. :S
Sir Quno Jedi
No igen. Õ akkor halt meg valójában, mikor a kezében tartotta Sura kihûlt testét. ÉS az nagyon régen volt már. Azóta csak egy célért élt még, hogy másokat megmentsen ettõl a sorstól, hogy szabadon élhessenek, vagy ha máshogy nem megy, halhassanak meg... Neki már soha semmi és senki nem tudta betömni azt az ürességet a szívében. Az ilyen ember nem fél a halál torkában, hanem átöleli azt, mint régi jó barátot, akivel már oly rég kerülgették egymást.

Crassus látta az utolsó pillanatokban ezt a szemében, egy ellenfél, aki sem tõle, sem Rómától, sem az istenektõl, sem a haláltól nem fél, nos ez eléggé riasztó lehet még egy olyan mélységesen elszánt elnyomó szemében is, mint Crassus... Életében elõször megtanulta, mi az a félelem. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

cylonflatus
"Your father's else Spartacus always... and still!" Ámen!

tigeroo
igy van, de ezt 1:1 elmondta spartacus is amikor mondta hogy a menekült nõk és gyerekek az õ uj "sura"ja akik értelmet adnak amjd az egésznek ami történik a rész végén...
szomferi
+1, ennél jobban ki se lehetett volna fejteni <#eljen>

cylonflatus
<#eljen> Sajnos nem mindenki ilyen erõs szimbolikából...

Bazmeg, még esküszöm kirázott a hideg, ahogy ezt olvastam! <#smile> <#worship>
Sir Quno Jedi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Momentán tényleg megmentette Gannicust a nõje és értelmet adott az életének. Meg is mondja Spartinak, hogy ezért az utolsó célért képes meghalni, ezzel végre képes azonosulni. ÉS meg is tette, harcolt a végsõkig és kereszthalált halt a többiek oldalán. nem véletlen jelenik meg neki az aréna és mestere/barátja Onemaius, aki jelezte neki, hogy ezzel végleg elnyerte bocsánatát és a hõsök útját járva hõsként hal meg, az aréna igazi hõseként.

Nem véletlen Victory a címe a résznek. A gyõzelem igen relatív dolog ám. Csak felfogás kérdése. Ha a végsõkig elmentél és mindent megtettél amit megkívánt a becsület és az igazság, ha hõsként esel el a végsõ csatában (vagy utána mártírhalált halsz), akkor gyõztél, EZ az igazi gyõzelem. Az út a fontos.

Mind gyõztek, Spartacus, Gannicus, Crixus, Naevia stb., azt tették, amit KELL és amit helyes. Legyõzték saját magukat, az önzésüket, a halálfélelmüket, a vágyaikat, a sötét oldalukat, szembeszálltak a reménytelen esélyekkel és ehhez kell a legnagyobb bátorság. Örökre emlékezni fognak rájuk, de ha nem, az sem számít fikarcnyit sem. Õk már gyõztek! Szabad emberként haltak meg és ez a lényeg...

Én azt mondom, ez a rész a gyõzelemrõl szólt és semmi másról. Totális és visszavonhatatlan gyõzelem! Emlékeztek még a 300 bátor spártaira?! Hát emlékezzetek Spartacusra és társaira is!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Manu jó ember!

cylonflatus
CtrlC-zek elnézést, de nincs kedvem még egyszer leírni, azonban pont idevág: Korábban nagyon drukkoltam annak, hogy Gannicus túlélje valahogy. Azonban most, hogy vége azt mondom jó volt ez így, sõt, a sors amire jutott mondhatni elkerülhetetlen volt. Gannicus hosszú utat járt be, személyisége komoly fejlõdésen ment keresztül - keresztre feszítés ennek a változásnak a betetõzése, keretbe foglalja azt. Õ már nem az a Gannicus akit az elején megismertünk. A beleszarós korabeli celeb, akit nem nagyon érdekel semmi, csak a pia és a pina mostanra egy lojális, nagylelkû, önfeláldozó etc. ember lett és ezt mindenki látja, egyedül õ nem (vagy csak nem akarja látni). Ahogy mondja is az elején, hogy õ nem egy keresztre feszített mártír, aki feláldozza magát másokért. A keresztre feszítés rombolta le ezt a tagadást, ez kellett ahhoz hogy önmaga elõtt is az legyen aki, teljessé téve magát az embert. A keresztre feszítés volt az utolsó ecsetvonás a Gannicus nevû festményen, a mû ezzel elkészült. És nekem tetszik...

hát ez az! és egy gyerek lett volna a pont az i-re!

szomferi
pontosan erre gondoltam, eddig sodródott az árral, de Sybil miatt lett célja az életben

szomferi
hát jobb útra térítette Sybil, az biztos (pia, pinák), szerintem így értette, hogy megmentette õt és ezért képes meghalni is érte

A nõ értelmet adott az életének, volt végre célja. A cél az volt, hogy megpróbálja feltartóztatni a légiót. Addig csak ment, amerre a szél fújt. Gladiátor volt, de már nem az, szabad ember volt, de nem tudott mit kezdeni a szabadságával, Spartacusék mellett volt, de nem értett egyet rengeteg dologgal. Az utolsó részig csak sodródott az árral.
De pont ennél a jelentnél mondja azt is, hogy a csaj mentette meg igazándiból õt nem pedig õ a csajt. Ebbõl én arra következtettem, hogy megtalálta az okot az élni akarásra a csaj mellett.
Az én hibám... de ezek után azt hittem megússza...<#rinya>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

szomferi
valamibe bele kell kötni a buzizáson kívül... <#rolleyes>

semmi baj nincs azzal, hogy Agronék megmenekültek, én örültem is neki, hogy valaki a régi "bandából" megmaradt, és boldogan élhet azzal, akit szeret, plusz még pár ezren, akik ott kígyóztak a hegyek közt

szomferi
szerintem nincs ezzel baj, bár én is sajnálom, hogy így halt meg (meg azt, hogy egyáltalán meghalt), de a csata elõtt, mikor Sybille beszélgettek, akkor mondta, hogy neki is maradnia kell, hogy feltartsák Crassusékat, hogy el tudják érni a hegyeket...

itt ergo aláírta a halálos ítéletét, de a kereszten a halála elõtt azt hallucinálta, hogy az arénában van, és ott fog meghalni, ami minden vágya volt

cylonflatus
Ezt most ugye Te sem gondoltad komolyan?

és mit ér vele? terhes lett? NEM.....tehát 10-15 év múlva meghal és konyec...

cylonflatus
Komolyan nem akarom elhinni, hogy ennyire szelektív a látásuk egyeseknek. Ha Agron és a kis szerelme ketten elsétálnak a naplementébe még meg is érteném. Azonban nem csak õk élték túl bassza már meg, ott volt még a menekülõ csapat jó része, Spartacus új nõjével az élen, most linkeljek képet?

Poor Gannicus. Earlier in the episode, he says, "I'm no martyr on cross," which of course is a cruel foreshadowing because he is literally crucified at the end. Fans are going to be angry about this one. Why did you decide to make him a martyr who had to suffer this kind of death?
DeKnight:
I think it's the perfect for him because here's the guy who said, "I'm not part of this cause" for so long. And then he does commit to it and he is one of the people who gets nailed to the cross. I think it's very symbolic. That and the final scene with Spartacus are the final two powerhouses of the episode. It's pretty dramatic

A k**a a**ád DeKnight-ék!!
....egy angry fan...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

szomferi
It was a relief though that one couple stayed together and lived -- "Nagron." How was it decided that Nasir (Pana Hema-Taylor) and Agron (Dan Feuerriegel) would get the happy ending?
DeKnight:
Nagron lives! There was a lot of debate about who should live at the end. Some people thought it should be Naevia because she was one of the characters who started at the very beginning. My feeling though was that Naevia without Crixus doesn't feel right. She should go. And it goes to that thing I wanted to do with that ray of hope — even in defeat, there's some sense of victory. I thought it was important to have a loving couple make it out of this. Besides Crixus and Naevia, the Agron-Nasir romance was the longest-running in the series. It just felt right to have those two make it out... after some close calls.

Más kategória, az 1 hosszabb távra berendezkedett, nyilván jobban támogatott sorozat, ebbõl kifolyólag tényleg a "jobbik fajtából" való. Amúgy halkan megjegyzem, ott is vannak homárok. De az üzenet, az ténleg érdekes. A rokkant kétszínû megússza, ráadásként megmarad neki az összes picsa. Más kérdés, h ha csak a naszirka kell nekiXD

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

tigeroo
de nem ez volt a mondandója.. arra mondom ott a ben hur... itt azvolt az utolsó mondandó hogy az élet igazságtalan. seggbekúr, lecsuláz, és elvágja a torkod...
tigeroo
viszont az felbaszott hogy a keresztrefeszítésnél a kalapács kb. akkora volt mint amivel kis szögeket szoktunk beütni a falba képkerethez...

akkora szeghez szerintem simán kell két öklömnyi kalapács, hogy a csonton és a fán átmenjen...
pontosan ez zavart engem is....már nem azért,de valamilyen formában az ÉLET a SZABADSÁG továbbörökitésének kellett volna lenni a végsõ mondandónak ergo ahogy azt már tegnap is irtam ezerszer jobban öróltem volna ha mondjuk Sparti vagy Gannicus csajaról kiderül,hogy terhes és õk "lovagolnak el a naplementébe" és nem a 2 buzi kézen fogva....gyháááááááá

Kongy
Agron igazan ottmaradhatott vna a kereszten a kiskocsoget meg lefrjezhettek vna csataban. ennyi az en velemenyem

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Nálam most úgy is a Trónok Harca viszi a pálmát, így abszolút nem lesz hiányérzetem a Sparti miatt. Utolsó Spartacus szezon amúgy se jött be túlzottan (vége ide, vége oda). A GoT is ilyen kardos/baszós sorozat a nagyon is jobbik fajtából. Nagy kedvencem, a Róma mellett van vagy még annál is jobb.

davidka003
"Hát most mi az üzenete ennek a sorozatnak..."
A segg a jövõ pinája.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;