Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kommersz
normalis?

vamosRObi RObi
@mczolly_sub gondolom ha a fõnököd is sietted hogy készítsd el a MUNKÁD, akkor is picsogsz. szánalmas vagy.

\"Szeresd a tavaszt, vagy húzd meg a ravaszt Állj ki délcegen, vagy feküdj ki részegen Próbálj élni boldogan, vagy ne vedd komolyan.\"

a retkeket ignorolni kell ;s nem 12 éves kislány módjára besértõdni....

desigo
twitteren,torrent oldalakon mindig megy a rinyálás,hogy
"miért nincs még kész"
szucsy89
De mit? Hol lehetett ezt olvasni? Mert pl. ott a blogon én nem láttam semmit.
desigo
megértem,hogy abbahagyta
undorító amit a sok retek lemûvelt...
Köszi sok tahó köcsög, most biztosan jobb hogy nem lesz felirat bammeg.
kommersz
Mondjuk velunk baszik ki aki mindig megvarta az o feliratat.Megertem foleg ha dolgozik ezernyi dolga van es kozbe forditja.

\"Szeresd a tavaszt, vagy húzd meg a ravaszt Állj ki délcegen, vagy feküdj ki részegen Próbálj élni boldogan, vagy ne vedd komolyan.\"

toysoldier
<#shakehead>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

A sok tahó most remélem örül. <#boxer><#boxer><#gonosz2><#gonosz2>
kommersz
nesztek

http://spartacushun.blogspot.com/2012/02/abbahagyom-spartacus-forditasat.html

Wááá jöhetne már az a felirat. 😄D Éjfélig még van idõ. 😛
én úgy vagyok vele, hogy akinek nem tetszik az ne nézze...! nekem is vannak vele kisebb problémáim, de én nézem, és annyira azért nem is hangoztatom!Én am. ha nem tetszik akkor nem nézem azt a sorozatot... és ennyi!
annyira kiszámítható ez a sorozat hogy már elõre unatkozom rajta...

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

köszi.. mondjuk így még nem kerestem rá.. 😄
tigeroo
meglehet, én az eredeti történetet nem ismerem.. csak hát a rész végén nem tudtam, hogy most meghal majd, vagy elfogják.., de akkor Ashur magával viszi majd sztem.. bár nem tom.. am. tudsz nekem linkelni vmit ahol el tudom olvasni az eredeti történetet?! vagy nem tudnád megmondani, hol tudok utána nézni?
Hát hogy halna meg még Crixus? Történelmi figura. Tudjuk, hogy csak jóval késöbb miután különválik Spartacus seregétõl, veszik oda az összes emberével. De ez jóval Glabius legyõzése után van.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

áhh ez nem lehet.. majd sztem a következõ részben kiderül..
kaposi1
Gratulálok, ha ez igaz.<#falbav>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

szucsy89
na elmész a picsába...
ne mond, hogy meghal Crixus.. hát ez így nem lesz jól..! Mondjuk már Crixus sem olyan mint a Blood and sand-ben :S Liam meg így jobban megnézve.. hmmm.. nagyon nem Andy :S Még lett volna mit dolgozni az emberünkön..
Cucmey
bazz ez már a harmadik rész??? én hülye meg elolvastam a spoilert. 😄DD

Victor1103
Hát errõl a részrõl csak annyit, hogy idén jópár sorozat jópár részét láttam már de igáig ez vitte a prímet<#eljen>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bár a Naevia kicserélése Crixusra kicsit olcsó húzásnak tünt.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

hát iphone-os az nem érdekel mivel csak egy rozzant odanyúlós lg-m van.. esetleg ha androidos a game...
vixo

remélem ebbe a részbe már megjelenik Ganicus, am. nem készítettek még hozzá játékot? vagy nincs vmi hasonló? én eddig még csak a facebook-os játékkal játszottam.. annál meg azért nekem már egy fokkal jobb kéne! 😄
Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

PetruZ
Sir Quno Jedi
Azok már fosztogattak MOST is. Nem kell ide a történelem. Szedett-vedett csürhe.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A gyermekre magamtól is rájöttem már jó régen. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

öregharcsa
Egyetértek...

http://pspfilez.extra.hu/

Dynamic
Pedig a történelmet is bele kell szõni, mert amire válaszoltál, a #1967-ben említett fosztogatás, valós történelmi tényeken alapul.

Más:
Az eddigi részek alapján le merném fogadni, hogy

Ilithyia gyereke Spartacustól van, és Tiberius(a rabszolga, aki Spartacus életére tört) és Ashur testvérek.

jugen
Gyerekek!
Menjetek már vissza az iskolapadba történelmet tanulni, mert itt néhányotoknak fogalma sincs a Római Birodalom történetérõl.
Higgyétek el még érdekesebb a sorozat, ha tisztában vagytok az akkori viszonyokkal!

Tisztelet a kivételnek.

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Cucmey
3. rész elõzetes

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VsEDqf37qaI

ja, elsõ rész közepes volt, ez azért jobb volt valamivel, reméljük beindul

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ennyi, ezt a filmet kár keverni a történelemmel

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Sir Quno Jedi
Én nem a történelemrõl beszélek, hanem errõl a filmrõl.

Tyler1
Ez nem így van. Spartacus nem akarta megdönteni Rómát, õ egy birodalomtól független területre akart elõször menekülni a seregével, aztán haza térni Trákiába. A sereg meg nem kényszerbõl harcolt, mivel mindenhogyan halál várt rájuk, de inkább szabad emberként akartak meghalni, mintsem rabszolgaként, láncra verve élni.
Az meg hogy nem gondolta át...de átgondolta. Minden lépést megtervezett, de a végére a sereg már nem hitt a felszabadulásban, ugyanúgy ahogy anno Nagy Sándornál, hátat fordítottak neki az emberei, tették ezt a szabadság felé vezetõ út utolsó méterein. A sereg visszafordult Róma ellen, így Spartacusnak sem maradt választása, a biztos halált választotta.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Punker
népszerû volt amíg nem õket basztatta...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Fosztogató gladik: Ugyebár sosem azt a rabszolgát rakták be gladiátornak aki nem boldogult virágkötõként ez tény. 😊 Még azon felül is kirostálódtak és tényleg csak a legkegyetlenebb, legelszántabbak maradtak, akik a régi rabszolgás filmekkel ellentétben nem emóztak hogy "jajj istenem miért is kell harcolnunk brühühü" hanem szerették a harcot és a vérontást. Máskülönben már elég hamar kiestek volna.

Alig 5 perce szabadultak szóval nem csoda, hogy rablóbanda. Sztem az elsõ évad arról szól hogy Sparacus megszervezi õket és célt ad nekik.

Dominus-Rabszolga viszony.
A Roma sorozatban is jól látszott hogy nem minden rabszolga földtúró senki akit sanyargatnak. A házi rabszolgák (tanácsadok, házitanítók pl Posca a Rómában) néha már majdnem bratyiznak az urukkal és attól a kis apróságtól eltekintve jól el vannak. Doctore is amikor Batiátus alatt szolgált már csak 1 hajszál választotta el a szabad emberségtõl. Kikérték a véleményét stb és meg is halt volna az uráért örömmel. Ha nem jön a Spartacusos incidens lehet hogy szabad emberként fejezi be az életét mint Batiatus barátja.

Õk pl ugyanúgy élnék meg a "felszabadítást" ahogy mondtátok. A Spartasuék ebbõl a szempontból csakis a legsanyargatottabb rétegre támaszkodhatnak.
Sir Quno Jedi
Ugye voltak a hadifoglyokból/bûnözõkbõl lett rabszolgák, akik vagy mentek a bányákba stb. meghalni, vagy gladiátornak és az ugyanaz. Nekik mind1, mert mindenképpen meghaltak volna, õket érdemes felszabadítani, kapva kapnak az alkalmon. Node a sokadik generációs, elkényelmesedett házirabszolgáknak ez a lázadozósdi kissé extrémnek tûnhetett. Õk már rabszolgaságban nõttek fel, nem is mertek álmodni a szabadságról, nem is igazán volt róla elképzelésük, hogy mit jelent az. Nekik ez a lázadás egy tiszavirágéletû ámokfutás az ismeretlenbe és végül a kínhalálba. Nem véletlen eskette meg a barátjának a haldokló felesége Spartacust, hogy SOHA nem megy a gyermekének még a közelébe sem. Õ aztán pontosan tudta mi jár a lázadóknak a rómaiaknál...

A rómaiak pont ugyanúgy nem tudtak már elvonatkoztatni attól, hogy õk ezen emberek "istenei", hiszen õk is ebbe születtek bele, ezt szokták meg, meg sem fordulhatott a fejükben, hogy ez a rendszer nem vet túl pozitív fényt rájuk. Nem nevezhetjük õket gonoszaknak, õk is csupán a neveltetésük és a saját civilizációjuk/társadalmuk fogjai. Ez persze nem menti õket, dehát az élet nem habostorta.

Sir Quno Jedi
Nem ez a lényeg. Halálba küldi a nyomorultakat a szabadság illúziójával. Õ már rég leszarja él-e, hal-e. Ezt láthattuk, mikor lelépett és egyedül ment neki Glaber-nek... DE az öngyilkos ámokfutásába már óhatatlanul belevont másokat is. Innentõl már az õ kezében van a sorsuk, ha akarja, ha nem. Felelõsséggel tartozik értük.

desigo
Spartacus hatalmas népszerûségre tett szert gladiátor korában az arénában.
Miért ne élvezhetnék a civil lakosság segítségét?
Akár szállással,élelmiszerrel,fegyverekkel.
Szimpatikus lenne ha az elnyomott civilek a segítségükre lennének.
És egyet is értek.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Cucmey
Ez egy jó komment volt! 😊

Sir Quno Jedi
Ez általában így szokott lenni. Végülis ezek hétpróbás gyilkosok, csak a legelszántabb és legagresszívabbak maradtak közülük eleve életben. Számukra nem sok cél maradt, csak az élvezetek hajszolása. Semmivel sem jobbak, mint a mestereik. Van köztük egy-két idelista, mint Spartacus és Onemaius, vagy Spartacus új nõje, de kb. itt ki is fújt a dolog. Minden lázadás/forradalom ilyen, van néhány valóban elszánt, igazhitû/látnok vezetõ, aki után megindul a csürhe. DE a csürhének csak a konc kell, a zsákmány, a hatalom, amit szívesen magukhoz ragadnának és folytatnák ott, ahol az elnyomóik bevégezték.

Spartacusnak rég el kellett volna húznia a bús picsába, valami jó kis barbár birodalomba, amilyenbõl õ is származik és békésen gyilkolászni a helyieket hátralévõ rövidke életében. Ehelyett õ fejébe vette, hogy bosszút áll a gennygóc rómaiakon (ez még jogos egy életunt szuperszoldzsától), de ráadásnak még a tahócövek rabszolgáikat is felszabadítja (akik ebbõl marhára nem kértek). NA ez egy icirnyópicirnyót túl nagy falat egy embernek egy életre... 😄DD

Végülis ezzel konkrétan KINYÍRATJA a rabszolgákat, akik békésen éldegéltek eleddig a jó meleg rabságban, de így hogy "felszabadítja" õket erõszakkal, már kénytelenek harcolni az életükért és szökevények lesznek, akikre róma mindenhol vadászik. Legjobb esetben is szörnyû kínhalál vár rájuk eztán. Ezek a szomorú tények. Ez nyilván nem Sparti hibája, csak nem gondolta át eléggé. Rómát legyõzni ÍGY nem lehet, ez világos. A többiek nem vérnõszõ harcosok, mint õk, csak szerencsétlen átlag emberek. Kb. zéró esélyük van a felszerelt hivatásos hadsereg ellen, max. a létszámukban bízhatnak (ami egy ideig kompenzál csak).

Valószínûleg csak én vagyok így vele, de nekem most Spartacusék brancsa rohadtul nem szimpatikus. Spartacus oké, még Crixus is, de a többiek… unszimpatikus rablóbanda. Martalócok. Azon kaptam magam, hogy Glaberéknak szurkolok. Doctore nagyon szimpatikus, õt sajnálom.

Sir Quno Jedi
Nem volt ez rossz. Épp az a jó, hogy nem csak gyakásról szól, hanem kevernek-kavarnak ahogy kell.

PetruZ
Jó pár új karakter mutattak be és régi tért vissza, meg Oenomanus múltja volt elõtérben, összekötve a szálakat az elsõ évaddal, ez ilyen "build up" rész volt. 😊
Csacsi
Elég vegyes volt ez a rész. Inkább tölteléknek mondanám. Bár a vége ütött.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.