Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert mit adtak nekünk a rómaiak?
Miiii???? :o Ez komoly?
A hüvelygombán és uszodaszemölcsön kívûl?
a tv2 forgatott is egy remek kis okádék összeállítást vagy 7 éve ahogyan a férfiak Szlopálják egymást a medencében, pont mint a Rómaiak.

A márványos, szobros fürdõ azért a római korban is inkább a felsõközép és az a fölötti osztályok kiváltsága volt, de a köznép is remek fürdõket használhatott. Úgy emlékszem as borbélyok is fillérekért dolgoztak. Egy átlag római napja úgy kezdõdött hogy ment borotváltatni/nyiratni magát.

Spartacus VS Glaber

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Glaber igaz hogy katona de valszeg kapott egy átlag kiképzést és nem utolsósorban a RÓMAI kiképzést. Spartacusék pl semmit se tudtak volna kezdeni egy Testudo alakzat ellen, de egyénileg a gladiátorok fölényben voltak. Spartacus az elõzõ évadban Glaber 5! elit testõrét zúzta le zsinórban. Itt azt hiszem kiviláglott hogy párbajban mi lenne az eredmény., Valószínûleg a végsõ szavakat azért mondta el Glaber az összecsapás elõtt mert õ is tudta hogy párbajban SEMMI esélye sincs.

Ilithiya

Elméletileg megúszhatta hiszen Luctretia is megúszta a hasbaszúrást de az hogy õ túlélte már csodaszámba ment. Nem hiszem hogy ezt még egyszer el akarnák játszani a készítõk.
Cucmey
Mer mi van a pesti fürdõkben?

+ nyugodtan buzulhattok, nem mintha ez a pesti Fürdõkben probléma lenne.

Cucmey
Hát... Megmondom õszintén régi vágyam egy igazi római fürdõben fürödni ahol márvány padló és szobrok vannak, korintoszi oszlopok és hatalmas terek. Caracalla fürdõje volt pl ilyen. Csinálhatna valaki ilyet manapság is. :-D

RatBaG
btw, a capuai aréna megtámadása is valós esemény, vagy csak az írók találták ki?

Per Aspera Ad Inferi.

Római fürdõk stb...
gabo91
Római wc, vízvezeték, elég ezekre gondolni.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

kommersz
Az angol nyelv engem is zavart eleinte, de egy resz utan megszoktam.

\"Szeresd a tavaszt, vagy húzd meg a ravaszt Állj ki délcegen, vagy feküdj ki részegen Próbálj élni boldogan, vagy ne vedd komolyan.\"

Dynamic
Egyeseknek örök visszatérõ problémájuk, hogy az ókori/középkori ember miért volt ápolt. Ilyen erõvel miért angolul beszéltek? Most õszintén: mennyire tudnád kedvelni a rossz arcú, ápolatlan, rothadó fogú (szájhigiénia gyakorlatilag nem is létezett) karaktereket?
Pont attól kaptam volna hülyét, ha 5 percig elhúzzák a Spartacus vs. Glaber párharcot. Miért kellett volna? Glaber nem egy eksönhíró. Közelébe nem ért a gladiátor edzettségéhez, pláne nem Spartacuséhoz, aki az egyik legjobb volt közöttük.
Meg nem utolsósorban a SHOW! A Radiátorok voltak az akkori action-hero -k és az volt az alap, hogy a nép kedvéért jól nézzenek ki.

Abban a korban pedig a legutolsó római polgár is fillérekért akkor mehetett a fürdõbe amikor akart. Adtak a higéniára, amit aztán szépen elfelejtettek a az õket követõ korokban.
Igy-igy...

Egy Eszak-Nyugat Europaban edzett cohort ellen ennek a csurhenek semmi eselye nem lett volna.

Valojaban Spartacusek sokmindent innentol nem fognak nyerni, es vege fele tizezresevel hullanak a rabszolgak, de ezt ugysem fogjak visszaadni nekunk, mert hoskent kell elesnie, nem egy fosztogato csurhe vezerekent.

http://gaborszantai.co.uk/

A romai korban pont az apoltsag volt a divat, ha emlekszel, akkor a gladiatorok es a romaiak is allandoan furodtek, borotvalkoztak. Egy szoros faszt nem lehetett latni es Ilithyia is tokeletes haromszoget villantott.
A szabadoknal meg ertheto is volt a sok bujalkodas miatt, a szuk helyen elo gladiatorok pedig nem akartak tetvesek lenni.

És azt se felejtsük el, hogy ez a római csapat nem légió volt, hanem milícia. Fegyveres civilek, biztonsági õrök, egy pár leszerelt légiós, stb.

Ahogy Spartacusék sem voltak hadsereg, csak gladiátorok, hadifoglyok, házkörüli rabszolgák vegyes csapata.

A következõkben már valódi hadsereget küldenek ellenük. Visszahívnak pár élesben harcoló légiót is, akik nagyságrendekkel képzettebbek, ütõképesebbek.

Spartacus célja is az, hogy hadsereget képezzen a csapatából. Ez sikerül is neki, hiszen késõbb több légió ellen is fényes gyõzelmeket arat.

És valóban azokat a részeket már nem nagyon lehet hitelesen elõadni egy marék statisztával.

És valószínûleg a piti ármánykodások helyét is átveszi a nagyobb tétekre menõ játék. Valószínûleg ezért is kellett eltakarítani az ezekre utaló karaktereket.

Sokmindennel egyetértek, de...
...az uccsó ütközet szerintem így volt jó! Már szóba került ez korábban is, hogy a a római katonák egységben, nagy létszámban számítanak komoly tényezõnek, de egy-egy elleni küzdelemben kevesek egy képzett gladiátorhoz képest. Egy politikai címmel rendelkezõ római sem feltétlenül jobb harcos a többinél, más kvalitásai miatt lett õ "álamelnök"... akarommondani praetor! <#vigyor> Szóval Glaber nem összehasonlítható egy bajnok gladiátorral, úgyhogy ez a végsõ küzdelem ez így volt jó! Szerintem.
Kongy
Szépen be van lõve Sparti sérója minden részben, az fix ! 😄D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Akkor csak nekem nem jött be itt az évadzáró?
Oké hogy filmsorozat, de a cicafülit, spartacus sérója milyen trendire van már vágva, Kurvára idegesítõ plussz ápolt borosta, mintha most lépett volna ki a hajas lacitól, Crixuson látszik vmelyest hogy hegyi ember, de spartacus teljesen metrosexuálisra van Öltöztetve. De persze ez csak szõrszálhasogatás.

mi volt ez a KarakterFatalIty?
ez most komoly?
Az elsõ évadnak volt egy szép íve itt pedig mintha nagyanyámról levenném hirtelen a légzõkészüléket és hello.
És miért kellett behozni Crixus nõjét? miért?
Semmi Funkciója nincs, ellenben Crixusból egy pincsi töketlen ficsúr lett ebben az évadban.

Ha már rendes tömegjelenetekre nem futotta akkor illet volna legalább sokkal látványosabbra megcsinálni a harcokat, Tele lassításokkal, ez mûködött az elsõ 2 scenben. Itt csak tessék-lássék.

Aztán, Glaber-Spartacus párharca,...mivan?
Ez volt a nagy leszámolás, csitt csatt és már nyeli is glaber a fémet mint vmi rossz bangros video.
Sokkal epikussabbra számítottam ennyi kínlódás után.
De Legalább ennek a résznek volt némi dinamikája már.

Lucrétia bejött, tetszett a kilépõje.
Ilitya, pff.

Lehetett volna az egész évadon keresztül adagolni ezeket a Killeket, a végén drámaibb lehetett volna a küzdelem.

De még így is szeressük a sorozatot, de sok volt a tyúkszem.

PetruZ
S. DeKnight interjú a fináléról, erõsen spoileres annak, aki még nem látta! Kiderül az is, miért kellett eltakarítani ennyi fõbb szereplõt és hogy kik lesznek a fõ manusok a következõ évadban.
Cucmey
Igazad lehet... Mondjuk nekem az tényleg csoda számba menne hogyha ekkora vérveszteség után megjelenne a 3. évadban. 😄D Mondjátok azt hogy perverz vagyok de már sokadjára nézem eg ahogy Gannicus kinyirta az egyiptomit meg ahogy Sparti lenyomta a kardot Glaber torkán. 😄D

Shiwo
viszont Lucretia elküldte az õröket az orvosért, úgy szabadult meg tõlük...és hát õ is túlélte az elsõ évad végi "abortuszát", pedig õt utána nem egy medicus stoppolta össze, csak Ashur...az öngyilkosságot meg egyetlen dolog motiválta...valóban megkattant a történtek hatására, és gyakorlatilag csak az volt az egyedüli mozgatórugója, hogy egy gyermekkel járulhasson Batiatus elé a túlvilágon

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Kongy
Wikipédia szerint Glaber még haditervet se készített 😄D Bezzeg a Vengeance-ben.. xd

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Cucmey
Ja bocs. Róla sem találtam semmit én sem.

ForzaInter
Ashur is? Mert róla sem találok semmit.

Yo, Bitch!

Cucmey
Lucretia, Ilithyáról nem tudni. a többi fõbb szereplõ mindegyik élt.

ForzaInter
Arról van valahol valami info, hogy igazából melyek azok karakterek akik léteztek és azok akiket az írók találtak ki?

Yo, Bitch!

Cucmey
még annyit hogy azér elismerésem a készítõknek hogy volt vér a pucájukban ilyen szintû karaktereket kiírni a sorozatból.

Cucmey
Egyébként hihetetlen egy rész volt. Le a kalappal. Gannicus a király!! Ahogy röhögött az összecsapás elött... Hatalmas volt 😄D

Cucmey
Ez igaz. de Oneomaust eltaláltam. 😄D Amugy Ashurt kurvára sajnáltam. Majdhogynem azon kaptam magam hogy Névia ellen szurkolok. Nyilván utána Crixus ledarálta volna de mindegy. Doctorét majdnem megsirattam hiányozni fog. Ilithya szerintem halott. Ha jól értelmeztem Lucretia császármetszést végzett hogy finoman fogalmazzak. 😄D Azt pedig egyedül senki nem éli túl. Bár voltak már csodák a sorozatban. 😄D Glaber tiszta sor... Meg kellett halnia. Mirát is sajnáltam jó kis csaj volt.
Akit kurvára nem értek az Lucretia. Nem értem mi volt a motivációja az öngyilkossággal mikor mindenkit eltakarított az útjából. nyilván Ashurrol nem tudhatott mer az ókorba nem volt telefon. 😄

ForzaInter
menjenek a faszomba a készítõk, hogy
a legkirályabb karaktert Ashur-t így nyírták ki😞 persze majd egy nõ megöl egy gladiátort, tök reális.. meg ahogy megoldották, nagyon szar volt az egész.. RIP ASHUR ÉS DOTTORE 2 rohadt jó karakterrel kevesebb😞 nagy kedvenceim voltak..

ezt leszámítva nem csalódtam a fináléban, rohadt jó volt!

Yo, Bitch!

vixo
Nálam is túlélte! Meg szerintem,aki figyelmesen nézte a finálét mindenkinél! Érdekes,h nálad nem. 😄

gabo91
Mondjuk azért arra kíváncsi leszek, hogy amikor légiók ellen fognak harcolni, hogy fogják megoldani a dolgot. Most is volt mindegyik oldalon kb 10-15 ismert fej a többi 15-20 statiszta... de légióknál már 100-100 ember kellene... Ne úgy legyen mint az arénában a közönség... az kicsit ócska lenne.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Shiwo
én mondjuk Ilithyia halálára nem vennék mérget, és szerintem Varinius is túlélte a dolgot, csak hát már sosem lesz az a nõk kedvence, viszont profil nézetbõl nézve eljátszhatja Freddy Krueger-t <#idiota>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Ha tartják a színvonalat akkor szerintem lehet 4. évad. Elég egy kicsit beletúrni történelemkönyvekbe, hogy találjanak valakit akit glaber után zúzott le spartacus. Ha elég karizmatikus arcot választanak neki akkor nem lehet gond. Na meg ha a szaxkavarások szintje is hasonló marad.
Ez a Spartacus nem valami gagyi tucat sorozat...
Úgy olvastam ha sikeres lesz (aminek nehezen képzelem el az ellenkezõjét)akkor 4 évadot terveznek. Szóval vagy jön valami alrómai akit majd csúnyán kinyírnak a 3-as végén vagy jön Crassus de akkor az lesz az utolsó évad.
Ha mar csak 1 evad lesz, akkor Marcus Lucinius Crassus lesz a legiok vezetoje.

Screenshot kellett volna, mert nem volt ott, elb_szatm:/

gabo91
Egyébként kit küldenek Rómából a következõ évadban? Csak teljesen ismeretlent, újat tudnak, mert mindenki halott...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

gabo91
? nem értelek...
Mira is ott van

Mira nem halt meg:|

vagy csak lustak a Spartacus Wiki szerkesztoi, mert a tobbiek mar 'listan vannak'

TDC Geronimo
<#szomoru1>

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

gabo91
Hihetetlen egy rész volt.
Sajnálom Mira-t. Kemény egy nõ lett belõle amióta íjazik. Naevia is ügyesen elbánt Ashural. Nõi szarkeverés ebbõl sem maradt ki. Lucretia szépen benyalizta magát Ilithyia-nak az eltette az útból Ashurt, majd a végén mégis átvágta...bár lucretia így vagy úgy de ment volna a szakadékba...
Bírtam Ashur poénját: "azt hiszed megváltozik ettõl valami? a halálom nem gyógyítja be a sebeidet. És a belé rakott farkam emlékét sem, ... sem azt ami utána jött...hahaha

Végül kicsit aránytalan volt a halálozás szerintem. Banner csere szükségeltetik.
Jobb oldalon mindenki halott, balról meg csak egy. 😄 jó ez így.

Várom a folytatást!

Kongy
Hát, most így belegondolva már nincs nagyon 😄D

gabo91
Ne, csak õt ne... kár érte jó teste volt...

Van még nõ, akire kiverheted!
TDC Geronimo
fasza most olvasom hogy Ilithyia is meghalt... Írókat fejbe tudnám verni legszívesebben.

TDC Geronimo
Kurva életbe, hogy megint kinyírtak minden normális szereplõt. Legjobban lucretiat sajnálom 😞(