Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
WTF... A Facebook-on most írták, hogy a következõ évadra már 100 levágott (mû)végtagot rendeltek a jelenetekhez... <#hehe>
Julius Caesar!!! wow finom lesz!

PetruZ
Egy újabb ausztrál színész, a felénk ismeretlen Todd Lasance lesz Julius Caesar a következõ évadban.
davidka003
Na sikerült megnézni az utolsó két részt.
Nem volt rossz bár furcsa volt, hogy kinyírtak mindenkit. De ha meg Ashur túlélte volna akkor azon menne a sírás, hogy miért kellett életben hagyni.
Azt hittem, hogy ez az évad már hulladék lesz de azért egész jóra sikerült. Ha ilyen színvonalat tudnának tartani, felõlem még 3 évad is lehetne.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Én kicsit úgy voltam ezzel az évaddal mint anno a Prison Break elsõ évad után. Ott is remekül mûködött a sorozat amíg a börtönön belül voltak, ugye az egész alapötlet az onnan való megszökésre épült. De nem tudtam elképzelni hogy az egészet hogy tudják "kivinni" onnan úgy hogy még Prison Break "érzés" megmaradjon. Végül ott sem kellett csalódnom, mert ugyan hullámzó színvonalon, de több évadot megélt még a téma.
Itt s valami hasonló volt a gond. Mert hát az eddigi két (másfél) évad remekül elvolt gyakorlatilag 3 helyszínnel, az aréna ahol halomra ölhették egymást, a ludus ahol az ármánykodás mehetett, meg néha kimentek Capua utcáira.
De szerencsére itt sem kellett csalódnom, jó kis évad volt ez. Az biztos hogy keményen odavágtak a végén, gyakorlatilag az összes negatív szereplõt leradírozták a térképrõl.
Ami nem tetszett az Ashur kinyírása volt, én mindenképpen azt vártam hogy majd Lucretia teszi el láb alól valahogy. Ehelyett ez az erõltetett harc Naevia ellen, ez valahogy nem jött be. De ez legyen a legnagyobb gond...
Hát nem lesz könnyû dolguk a következõ évaddal. Egyrészt látványban szintet kell ugrani ha tényleg kisebb-nagyobb seregek összecsapásában gondolkodnak, másrészt a Római oldalt meg kell tölteni szereplõkkel gyakorlatilag a nulláról. De az eddigiek alapján mindenképpen az egyik legjobb sorozat, bízzunk a hasonló folytatásban.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Cucmey
Közben rájöttem mi az a red rocket. :-D
Mellette van egy nagyszerû szex shop. Ott akartam olyan álarcokat venni amiben Ilithya meg Spartacus keféltek. :-D
De sajnos nem volt. :-(

Cucmey
Egy ismerõsöm tanult itt. Állítólag jó hely.

Dynamic
tesója<#confused>
amúgy Paul Kellerman (#2703)
a.carkey
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem a homokos rabszolga fogja elárulni Spartacust, azért, amit a tesójával tettek. Ez lesz a lényege a halálának.

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Hogy hívták azt a hülyét a Prison Breakben, akit lelõttek a kocsiban? 😄 Na ott is ment az "ezt nem élhette túl", bár a szakadékot vsz már Lucretia se élte túl, hacsak nem Clark Kentet szülte meg Ilithyia. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Menj el Bathba! 😄

A medve nem játék.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

PetruZ
Persze, azért írtam külön, hogy milyenek voltak, amikor komolyan vették a dolgot. 😊
Itt most a mentalitás a lényeg. Az õ szemszögükbõl nem ellenséggel harcoltak hanem "mindössze" rabszolgákkal. Na meg volt egy fallal körbevett helyük. Minek ide erõd?
PetruZ
A linkelt interjúban (#2643) elolvasható az is, hogy miért írták ki a sorozatból õket.
köszi , nem néztem semmi egyéb infót a sorozatból, szóval nem tudhattam.. köszi!
picit sajnálom mert amilyen szarkavaró volt a csaj megérdemelt volna valami szép halált is..
PetruZ
DeKnight ezt is világosan megmondta: Ilythia *nem* élte túl a dolgot, nem fog visszatérni.

PetruZ
Nem tudom, én nem voltam oda Ashur-ért, szerintem a kavarós-trükkös karakterbõl egy szimpla kis gennyes szemétláda lett a végére, nem bántam, hogy így végezte. Glaber átalakulása jobban bejött, inkább õt fogom hiányolni.

3. évados sztori spoiler a múltkor belinkelt DeKnight interjúból:
A 3. évad 6 hónap szünet után veszi fel ismét a fonalat. Spartacusék beveszik magukat a hegyekbe és kiképzéssel erõsítik az egyre nagyobb számú seregüket, és mellesleg elvernek még egy ellenük küldött sereget, de ez kimarad a sorozatból. Ott jövünk vissza, hogy Crassus-t felhatalmazza a szenátus a probléma megoldására. Ott lesz mellette az ifjú Julius Caesar is, bár történelmileg nem bizonyított, hogy alatta szolgált, a készítõk így fogják õt bemutatni. Crassus kapcsán biztosan szó lesz majd a "tizedelésrõl" (a vereséget szenvedett légiókat büntetésbõl megtizedeli), késõbb pedig jön majd Pompeius is, aki Hispániából érkezik, miután leverte az ottani lázongásokat.
Rajtuk kívül új karakterek is lesznek, mint az elõzõ évadokban is voltak. Spartacusnak nem lesz új nõje (egyelõre), a kiképzésre és a fegyelemre koncentrál, kicsit olyan lesz, mint az 1. évadban, miután megtört az alvilág után és eldobta a múltját.

mondjuk arra kíváncsi leszek ,hogy a szöszivel mit csinálnak...

valaki a falépítést érzi failnak ami nem is az, viszont a szöszi szülés utáni földönkúszása majd felállása is erõs volt 😄 úgymond ki vágták belõle a gyereket aztán még ennyi ereje maradt? Ok ezt is betudhatjuk az akaraterõnek és az anya-gyermek kapcsolati erõnek 😄
DaemoonHunter
õ volt az utolsó hírvivõje az elsõ évad szennyes, ármánykodó, néhol komikus hangulatának, nem is csoda hogy hiányzik😊

adom! ha nincs ashur akkor meg kb. 5ös szint 😄
DaemoonHunter
talált😊 nem akarok túl negatív lenni, de úgy érzem nem sikerült jó helyettesítõt találni, azt sem mondom hogy rossz, de egy jelenetben nem láttam tõle valódi átélést, egy rendes mosolyt, vagy bármi olyat ami emberileg közelebb hozná, mint írta valaki Andy tekintetében minden részben volt egy kimondatlan gondolat, amit most egy kis zenei aláfestéssel/vagy túlzott komolysággal próbáltak kijavítani.

Persze ezen felesleges már így rágódni, de ez akkor is levon a sorozat érdemeibõl, ami még így is elég irigylésre méltó. Nálam ez az évad egy erõs 8assal zárt.

vagy batiatusra.😊

Nyilván Andyre gondolt.

ki hiányzott?
Nekem az évad legkedveltebb karaktere Ashur volt 😄
ahogy mondod az Ashur ház felemelkedése szöveg nagyon nagy volt 😄DD
most nem nagyon várom már a következõ évadot.. ezt az évadot jobban vártam sokkal! Szerintem ez méltó lezárás lenne, illetve bízom benne hogy sikerül találni egy Ashurhoz méltó erõs karaktert, de az se lesz az igazi, sztem. Bár az elsõ évadban Batiatus mellett se gondoltam(TUNK?) volna,hogy Ashur bátyánk ilyen "nagy" ember lesz.
PetruZ
A falon ütött lyuk kapcsán: elhangzik a 9. részben. hogy Glaber kiéhezteti õket, a 10. részben meg Ilythia érkezik úgy, hogy még néhány hétig marad. Nekem úgy tûnt, a 10. rész elején volt egy 1-2 hetes idõugrás. Fent is mondják Spartacusnak, hogy már hetek óta ott vannak és minden élelmük elfogyott.

Egyébként a római légiósok, ha ellenséges területen vonultak, minden (!) éjszaka építettek egy komplett tábort kövekkel megerõsített cölöpfallal, árokkal, szabályosan rendezetten felvert sátrakkal, majd reggel lebontották és vitték magukkal a következõ táborhelyig. A francia idegenlégióban a múlt században az észak-afrikai menetelések során este addig nem volt vacsora és lefekvés, amíg a tábort nem övezte összehordott kövekbõl, vagy ágakból, tüskés bokrokból emelt 30-50 centis fal / sövény.
Ezek még katonák voltak, nem primadonnák. 😊
DaemoonHunter
jaja õ nagyon jó volt, azért az ashur ház felemelkedésére kurvára kíváncsi lettem volna komolyan! 😄
de sajnos neki ez volt a végzete, + sejthetõen sokan rinyáltak hogy mennyire utálják, ezért engedni kellett.
egyébként jó volt az egész évad, csak egy valaki hiányzott nagyon.

ashur halálát én kibaszottul sajnálom! a harcban csak reménykedtem, hogy majd visszaküldik megsebezve -> nesze itt a válasz..
erre megölték! a harmadik évadból én ashurt kibaszottul sajnálni fogom....
az is jó lett volna ha leengedik aztán õ elmenekül 😞 nekem ashur halála volt a rész tetõpontja, nagyon ütött, nem számítottam rá
Bátor jól felszerelt dicsõ rómaikként szálltak szembe egy rakás rongyos rabszolgával akik ugyebár még csak nem is emberek hanem fellázadt kerti szerszámok.
Kisebb hadseregük volt na meg ott voltak menõ római alakzatok, hajítógépek stb... Glaber meg hiába látta már az ellenkezõjét a testõreivel az elsõ évadban egyszerûen nem fpgta fel hogy közelharcban Spartacusék a jobbak. Úgy számolta hogy majd beállnak alakzatba a rabszolgáknak meg esélyük sem lesz... Pont itt tévedett...

A falak megerõsítése: Úgy rémlik elkezdte ordibálni hogy ezt a poziciót kell tartani de rá 5-10 mp-re már a falak tetején feltûntek a Spartacusék. Nem volt elég idõ semmire...
Dynamic
"mondjuk az is vicces h a falon ütött lyukat milyen gyorsan helyrehozták"

Gyorsan? Honnan tudod, hogy pontosan mennyi idõ telt el? Egyébként is annyi emberrel szerintem 1 nap alatt lazán helyre lehet hozni, vagy legalábbis megerõsíteni a sérült helyeken, szal nem értem azzal mi volt a gond.
Sir Quno Jedi
Mármeg mér építtetett volna bármit is. Sokszoros túlerõben voltak, jól felszerelt katonákkal a maroknyi éhezõ, rongyos rabszolgával szemben. És ugye õk éppen olyan könnyedén tudták volna tartani a lejárót, mint spartiék a feljárót. 😄 Ez az õ szempontjából nem verekedésnek indult hanem verésnek, nem harcnak, hanem mészárlásnak. Csak mindég elfeledte amit Ashur tanított neki, hogy egy gladiátor felér egy tucat emberével (a fránya római büszkeség).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Azért sztem elég gáz volt hogy a végén visszavonultak védekezni, de a falakra senkit sem küldtek. Pedig ott nagyobb eséllyel verhették volna vissza a támadást(mondjuk az is vicces h a falon ütött lyukat milyen gyorsan helyrehozták.) Emellett Glaber elég nagy hülyeséget csinált, amikor nem építtetett az embereivel egy klasszikus római erõdöt.. Ashur halálát meg feleslegesnek tartottam, de legalább a halála ütött. Ezeket leszámítva jó rész volt.
gabo91
Elsõ mondat nagyon kemény 😊
Hát igen, nem sajnálták tõlük, elvégre a 9. végén nekik is befûtöttek...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

desigo
Jó volt az utolsó rész is.
Sajnáltam pár karaktert.Sosem tudják pótolni az új arcok a régieket :/
Cucmey
az mi??

De csak nem tudsz róla, Egyszer keveredtünk a Red Rocketba, elég is volt.

Cucmey
na ne má bazmeg ez felháborító. Milyen egy buzi egy város ez a Pest. Ezt nem hiszem el... Ne haragudjanak az itteni pestiek de nálunk Gyõrben ilyen nem fordulhatna elõ.

Erõs volt ez az évadzáró, de nagyon. <#wow1>
Spartacusék akkora kemény legények voltak hogy még a minusz 20 -sem ártott nekik csak a hideg acél.

De azért látszott hogy próbáltak segíteni az embertársaiknak mert az utolsó részben is megszánták a tûz nélkül fagyoskodó rómaiakat és kisegítették õket.
Nem mindenki taposcsibe.
Az angol bekokainozott tinilanyok picsavillantos kisruhaban kibirjak a telet, amikor en mar sal/sapka/kesztyu/thermokabatban nyomom.

http://gaborszantai.co.uk/

én azt vettem észre,hogy ebben a sorozatban még 1 szereplõ sem fázott 😄 Mármint Spartacusék ott vannak majdnem 1 szál semmiben, eltelt már mennyi idõ, de nem fog rajtuk a hideg.

Biztos, hogy par skandinav orszagban vagy hollandoknal ez ma sem okoz problemat😊

Kongy
Jó, én a jelenrõl beszéltem 😄D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Anno nem. Keresztenyseg rendesen visszalenditette a tarsadalmi eletet.

Kongy
Ja, Agron meg Tiberius 😄D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Kongy
ezdedurva :| most nem a melegekkel van itt a gond, heterok is ha ezt csinálják az is közszeméremsértésnek számít.

Sparcaus néhány barátja biztos örömmel elkérné a címét ennek a fürdõnek...
Na, ezt most itt a munkahelyen nem indítom el, de majd este meglesem otthon! 😄
Egy nagy hatranyuk volt, a vizpotlas volt vezeteken megoldva, de ugy mertek ki a koszos vizet, igy erdemes volt reggel menni, mert estere szinte csak jo meleg vizeletben es ki tudja milyen testnedvekben ultek.