Spartacus: TV Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem egy kicsit el lett tulozva az ereje az egykori szobacicahoz kepest, de nekem akkor is jobban bejon, mint a szivarvanyzaszlos hadtest😊
http://gaborszantai.co.uk/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Valaki tudja mitõl extended?
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ceasar elsõ tisztsége egyébként magamat is kijavítva Flamen Dialas volt, vagyis a béke papja. A 10 éves Caesarnak még Marius adta a tisztséget. A Flamen Dialas egyébként nem foghatott a kezébe fémet, nem ehetett húst stb. Az ambiciózus C-t az anyja közbenjárásának köszönhetõen Sulla felmenti a tisztség alól.
Majd fiatalon katonai tribunos, itt kitünteti magát és 22 évesen már senator, rendes esetben, csak 30 évesen lehetett volna az.
Aztán augur ez szintén papi tisztség, de itt már nem római katolikus etc értelemben kell a papot érteni. Rómában a papság kb egy kitüntetés. Augur volt Sulla és Marus is meg Marcus Antonius is.
Majd 30 évesen questor ez névleg ügyvédi tisztség, gyakorlatban minden szenátusba belépõ jeles a nobilitasba tartozó család sarjának bizonyos fajta elismerése. Egyébként fiatalon Caesar valóban ügyvédkedet is, de ez általános volt.
Majd ezután pontifex maximus a haláláig. Róma fõpapja, a nép szavazza meg õt a tisztségre, aki bálványozza. Késõbb minden császár viseli a tisztséget.
Majd pedig preator, conzul, proconsul és dictator.
Az általad ajánlott irodalomból melyeket olvastam is kiderülnek ezek, hogyha már ki akarsz javítani gondoltam pontosítok.
vs
"A questor pedig nem egyházi tisztség, a pontifex maximus valóban róma fõpapja"
Elobb essunk at az irott szoveg ertelmezesenek nehezsegein, aztan talan kezd ezzel, majd Christian Meier es Adrian Goldsworthy Ceasar-jait ajanlanam, bar ez utobbiakat nem tudom, hogy magyarul kiadtak-e.
Rex Warner-nek meg van ket konyve, az egyik a Young Caesar masik a War Commentaries.
Ebay-bol eleg olcson meg tudod szerezni.
Ha ezeken tuljutottal, akkor majd megkerem anyamat, hogy sorolja fel az otthon hagyottakat is.
A mellet pedig, hogy összefeküdt az anyjával a politikai ellenfelei azzal is vádolták, hogy az idõs Nicomédiai király szeretõje volt, de nem tudhatod, hogy ebbõl mi az igaz a politikusok akkor is sározták egymást bármivel ami eszükbe jutott.
A questor pedig nem egyházi tisztség, a pontifex maximus valóban róma fõpapja, de elõtte még volt katonai tribunos és legátus is.
Itt off, de örülnék, ha elküldenéd azt a tíz bibliográfiát, hátha valamelyiket én nem olvastam.
A questor pedig nem egyházi tisztség, a pontifex maximus valóban róma fõpapja, de elõtte még volt katonai tribunos és legátus is.
Nem azert voltak Kleopatra szintu szeretoi, mert ugy nezett ki, mint Thor, hanem mert addigra hatalma lett. Fiatalon olyan volt, mint manapsag egy IT geek. Sokat olvasott, tanult, rengeteget filozofalt, elobb quaestor majd pontifex maximus volt, azaz egyhazi vezeto.
Tulzottan szerette az anyjat (nem halt vele allitolag, de egy ideig ez is felmerult), azt vette el aki politikai utjan elorebb vitte, de semmikepp nem egy kigyurt beachboy volt.
Ráadásul a harcban is megállta a helyét nem véletlenül kapott Corona Civicát.
Ráadásul még a szeme is kék volt neki is meg Augustusnak is, aki a huga unokája.
Nem tudom milyen forrásból, de te egy nagyon más Caesarrol olvashattál.
A gladiátorok sem így néztek ki mint Crixus, vagy Lugo, meg a nõk sem voltak ilyen beszolizott, fogfehérített fehérnemû modellek. Ne itt akadjunk fenn a történelmi hûségen 😊
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
Csak még olyan 20-30 év múlva jön el az õ ideje.
Amúgy figyeljetek már: ez a Ceasar AZ a Ceasar???
Meg hát arcra akkor is a régi csaj volt szebb... sokkal!
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Egyébként sorban hírdetik meg a kosztümöket, tárgyakat, egyedi darabokat, ha esetleg érdekel valakit. 😉 Lucretia vörös ruhája pl. már $500 felett van, de van itt egy csomó minden egyéb is.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Eléggé befutott, pedig nem sok szerepe volt szegénynek a sorozatban.