Génállományunk 8 százalékát vírusoktól kaptuk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kara kánként folytatom tanításom.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
"hagyni kell a föld klímáját had változzon, úgysem tudunk bele avatkozni,"
A globális felmelegedés ténye - mert tényként ismerik el még a szkeptikusok is - ennek ellentmond. De az állításod cáfolja a Tokiói Jegyzõkönyv meg sok más nemzetközi dokumentum is, amely épp azt bizonyítja, hogy az államok többsége hisz abban, hogy bele tudunk avatkozni a földi klíma alakulásába.
A forradalom-reform ellentétét azért hoztam fel, mert sok mindent megmagyaráz vagy érthetõbbé tesz a mai problémákból. A forradalmak után jellemzõen nem több lett a szabadság, hanem kevesebb. Erre jó példa a francia polgári, de az orosz kommunista forradalom is. XV. Lajos idejében nagyobb sikerrel perelhettél be egy grófot, mint Robespierre idejében egy biztost, vagy Sztálin idejében egy párttitkárt.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
"Magasabb volt a CO2 65 millió éve? Na, és?
Ki a faszt érdekel?
1 milliárd éve biztos még annál is magasabb volt.
Akkor most fejlõdjünk vissza dinókká vagy egysejtûekké?"
Hát ez súlyos...
Pont a hozzászólásom után linkelt valaki egy nagyon jó tudoményos értekezést errõl. Grafikonokon is lehet látni a lényeget. Ez az egész periódikusan változik és qrvára nem azért mert kína sokat éget...
"Akkor most fejlõdjünk vissza dinókká vagy egysejtûekké?"
Nemtudom mibõlszûrted le, hogy én visszafejlõdésre enyhén is utaltam volna. Én pont, hogy a fejlõdés melett vagyok. Vagy ha ez a személyes ötleted akkor inkább ne írjál semmit wikire.
"Ja, és ha jön egy aszteroida, akkor fogadjuk szeretettel, mert az a természet rendje?"
Biztos én nem voltam elég precíz azzal, hogy aztmondtam, h hagyni kell a föld klímáját had változzon, úgysem tudunk bele avatkozni, mert elenyészõ az a co2 kibocsátás amit az ember okoz. Ha jön egy aszteroida azt ha eltudjuk, el kell hárítani, de a klímaváltozásba nem tud az ember beleszólni.
"Régen volt egy vallásos kultúra, amely adott egy stabil értékrendet.
Az emberek dolgoztak, szeretkeztek, társadalmi életet éltek.
Nem volt igazságos, reformokra szorult.
De jöttek a forradalmárok, az idegbetegek, és mindent tönkretettek.
Divat lett mindent megkérdõjelezni, minden hülyének véleménye van, és azt kifejezheti. Mert joga van.
Ez még egy ideig halmozódni fog, aztán lesz egy váltás."
Bajod van a szabadsággal? Az a "vallásos kultúra" szart se adott, csak elvett. Azok az értékrendek minden emberben benne voltak és vannak.
-"Divat lett mindent megkérdõjelezni"
Ezt úgy fordítanám, Végre fölnyílt az emberek szeme és nem bologatrá minden baromságra.
-"minden hülyének véleménye van, és azt kifejezheti. Mert joga van."
Igen ez az a szabadság, ami elõre viszi a világot, amit a hozzád hasonlók megakarnak gátolni az egysíkú látásmódukkal. Ha valami bajod van a mostani kultúrával, nem kell keseregned. Menj egy barlanga, kövesd az értékeid aztán dögölj meg benne. Akkor úgy sem száít a földiélet. Nem?
Te milyen adatokról tudsz?
A 300 milliárd eurós nagyotmondásodra még emlékszel? Elég prózai volt, de a wikirõl páros lábbal rúgnának ki egy olyan melléfogásért.
Vagy lehet, hogy épp valamilyen ajzószer hatása alatt voltál.
Szóval, nagyon sok lehetõséget el tudok képzelni, de én csak abból tudok "dolgozni", amit te itt felkínálsz.
"Az ember meg semmivel sem több, mint akármelyik állat, növény vagy természeti jelenség."
Vagy letagadod? Vagy most már nem is lényeges?
És én unintelligens vagyok azért, mert ez szóvá mertem tenni? És gúnyolódsz? És írni fogsz a wikire? Ennyi?
Am összetudnám szedni soronként a baromságait, de már unom ecsetelni ezekt.
-Ha úgy érzed rosszul értelmeztem a hozzászólásodat akkor inkább beletörõdök, mert, ha mégis jólértelmeztem és idézgetnék-másolgatnék se törõdnél bele és egy végtelen vita kezdõdne...
És állítólag jó verseket ír, csak az igazi neve alatt.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
A gyógyszergyártást is fogjuk vissza? Vagy azt ne?"
Na ez is az én hatásköröm 😄. Igen, pontosan. Gyógyszergyártást visszafogni, és arra koncentrálni, hogy hogyan lehet megelõzni és többesetben teljesen kigyógyítani az embereket a betegségekbõl 😊 Erre sok módszer van, és én tervezem is, hogy részt fogok venni ilyesmiben a jövõben, mármint szervezésben. A többibe (táplálkozás) nem mennék bele, mert az már politikába is belenyúlna.
Egyébként nemhiszem el, hogy nem lehetne ennél sokkal környezettudatosabban elõállítani a szükséges termékeket, energiaforrásokat. Ennek egyszerûen a pénz és egyesek érdekei az akadálya.
Megoldás lenne, mégpedig szabályozások, amiket a környezet figyelembevételével kellene kialakítani, leszarva az emberek luxusigényeit. Mi úgyis azt vesszük amit tudunk.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Amit leírsz azt, állandóan mindenki félerérti... Vagy mi vagyunk képtelenek a szövegértelmezésre, vagy te fejezed ki magad rosszul. De szerintem mindkettõ.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Tényleg? Szerintem meg elgurult a gyógyszered.
"Mi az, hogy ne menjünk bele? Akkor minek hoztad fel? Kinyilatkoztatsz valami totálisan valóságtól elrugaszkodott faszságot, és csak egyetérteni szabad? Ehehe."
Khm. Mielõtt még nagyon elragadtatnád magad, én eredetileg teljesen másról beszéltem, és ezt a tiszta energiás dolgot csak mellékesen megjegyeztem, miután valaki tévesen a számba adta (miközben az elõzõ posztomban meg sem említettem).
"Na ezt nevezik képmutatásnak, ami nem egy túl hízelgõ jelzõ...
Szal áll elõtted két lehetõség, amivel gerinces maradhatsz:
1. Teszel az ügyért, visszaveszel az energiafelhasználásból, ezentúl szórakozásra nem használsz energiát, csak munkára. Ebben az esetben korrekt vagy, csak nem látunk itt többször, legnagyobb sajnálatunkra.
2. Befogod."
Honnan veszed, hogy nem teszek érte? Ott próbálom védeni a természetet, ahol tudom. De azért még nekem is megvannak az állati ösztöneim. Bár kétségtelen tény, hogy nem akkorák, mint neked, de azért vannak. A szórakózást olyan formában nem spórolom ki az életembõl, hogy napi átlag 4 órát megy a számítógép. Ezenkívül tévét sem nézek, csak ritkán, és a háztartást is próbálom olyan spórolós üzemmódban tartani (víz, villany, fûtés), amennyire csak lehet. De miért is magyarázkodom egy ilyen idegbajosnak, mint te?
"Én is nagyon sajnálom, hogy így pusztítjuk a környezetünket, de befogom a pofám, mert én is nyugati fejlettségi szinten élek, és pazarlom az energiát."
Szomorúan hallom.
"Egyébként nagyon mûszaki dolgokról van itt szó zöld technológiák kapcsán. De vegyük pl a gyógyszergyártást! ISZONYAT mennyiségû szennyezõ anyagot termel, és nem ám szimpla széndioxidot, hanem mérgezõ anyagokat, savakat, lúgokat, komplex isten tudja milyen hatású vegyületeket.
A gyógyszergyártást is fogjuk vissza? Vagy azt ne?"
Nemtudom, de ez érdekes téma. Szerinted? Szerintem sok problémát megoldana (ha a természet szemszögébõl nézzük). A kisebb környezetszennyezés mellett a népesség száma is alaposan csökkenhetne, ha kevesebb ember kapna gyógyszert. Persze, nekünk embereknek ez a legfinomabb értelemben se lenne kedvezõ...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Hjah, mekkora köcsögség ez... Rohadt szemetek mind. A kutatók, a tervezõmérnökök, a gyári beszállítók és azok gyártói, a gyári munkások, a kamionsofõr, meg még a kereskedõ is mind kapzsi geci, aki pénzt akar a munkájáért, hát milyen felháborító dolog ez? És van pofájuk TÖBB pénzt kérni a csúcstechnológiai tudásukért, egy vécésnéninél? ROHADT KAPZSI SZEMETEK MIND!
"Ja értem már."
Éljen.
"Szerintem szerinted az a naív álmodozás, hogy a mai energetikai szükségletek kielégíthetõek tiszta (vagy legalább tisztább) módszerekkel is?! Ebbe inkább ne menjünk bele, az megint egy másik, bonyolult téma."
Mi az, hogy ne menjünk bele? Akkor minek hoztad fel? Kinyilatkoztatsz valami totálisan valóságtól elrugaszkodott faszságot, és csak egyetérteni szabad? Ehehe.
"Külömben meg az, ha én most a "zöldességem" bizonyításaként meztelenre vetkõznék, és kimennék élni az erdõbe, nem számítanana semmit a környezetvédelem/szennyezés terén. "
Na ezt nevezik képmutatásnak, ami nem egy túl hízelgõ jelzõ...
Szal áll elõtted két lehetõség, amivel gerinces maradhatsz:
1. Teszel az ügyért, visszaveszel az energiafelhasználásból, ezentúl szórakozásra nem használsz energiát, csak munkára. Ebben az esetben korrekt vagy, csak nem látunk itt többször, legnagyobb sajnálatunkra.
2. Befogod.
Én is nagyon sajnálom, hogy így pusztítjuk a környezetünket, de befogom a pofám, mert én is nyugati fejlettségi szinten élek, és pazarlom az energiát.
Egyébként nagyon mûszaki dolgokról van itt szó zöld technológiák kapcsán. De vegyük pl a gyógyszergyártást! ISZONYAT mennyiségû szennyezõ anyagot termel, és nem ám szimpla széndioxidot, hanem mérgezõ anyagokat, savakat, lúgokat, komplex isten tudja milyen hatású vegyületeket.
A gyógyszergyártást is fogjuk vissza? Vagy azt ne?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Eredetileg én olyan dolgokra gondoltam, mint a vizek szennyezése, és a fák nagyon nagy arányú kivágása (legalább a helyükbe ültetnének újakat...), meg állatok illegális vadászata. Ezek többsége szerintem elkerülhetõ lenne.
Ja, jó tudom, már megint fantáziálok, és külömben is, miért nem megyek az erdõbe meztelenül, gyûjtögetõ életmódot folytatni! Ugyan már.
De arra pont elég, hogy ne legyen jogod másokat kioktatni.
"Bort iszol, de vizet prédikálsz."
Ez nagyon tetszik. Nagyon jó! 😊
Miért nem úgy alkotta meg a világot, hogy az atomenergiát ne tudjuk gyorsan felszabadítani? Na mindegy... Szóval, ha Isten még nem tüntette el az ember a földjérõl, akkor a Földanya se fogja egy ideig.
Ja, és azért szennyezzük a környezetünket, hogy a számíógépeden, aminek a legyártásához szennyezni kellett a környezetet (mûanyag készítése, fém bányászás és gyári alkalmazáshoz szükséges energia, illetve a gazdaságos gyártás kifejlesztéséhez szükséges próbálkozásokhoz szükséges energia...) tudjad olvasgatni az SG-t, és ne kelljen fákat ezrével kivágni, hogy ólomalapú festékkel beszórt újságokat gyártsanak. Nem tudom, érzed-e, hogy az életszínvonalad fenntartásához olyan környezetpusztítás szükséges, amirõl Te magad sem mondasz le. Nem tudunk egyik napról a másikra váltani, de ezt Te is érzed. Hosszú folyamat végeredméyneképp csökkenteni fogjuk a környezeti katasztrófákat, illetve bizonyos katasztrófákt más katasztrófákkal pótolunk majd ki a 21. században.
Külömben meg az, ha én most a "zöldességem" bizonyításaként meztelenre vetkõznék, és kimennék élni az erdõbe, nem számítanana semmit a környezetvédelem/szennyezés terén.
"Egy fecske nem csinál tavaszt, de sok lúd disznót gyõz"!
A többi már káoszelmélet.
"A tisztább technológiák már rendelkezésre állnak."
Az összes többi "felesleges" mondatom ide vezethetõ vissza. Na és miért nem állnak rendelkezésre a tiszta technológiák az embereknek? Ahogy írtad, a pénz, nameg egyesek pénztárcája miatt. Nahát, milyen érdekes.
Mégis mirõl álmodozom? És miért naívan? Nem álmodtam semmi jövõképet, semmi lehetséges megoldást nem írtam. Arról szólt a vita, hogy az ember valójában milyen mértékben járul hozzá a környezet szennyezéséhez, és megjegyeztem, hogy ma már lehetne tisztábban is, csak hát bizonyos emberi gyengeségek nem engedik.
Erre te beleokoskodtál az egészbe a nélkül, hogy értelmezted volna korábbi hozzászólásaimat. Ez úton is gratulálok. Ismét megmutattad fogad fehérjét.
Igazad van ez így tényleg nem igaz. Megint nem figyeltem és az emberre értettem.
"Filozofiailag sem lehet kijelenteni, h a nagyobb tudas, az mindig, minden korulmenyek kozott hasznos egy elolenynek.."
1. Senki nem mondta hogy mindig minden körülmények között.
2. Ha már filozófia: Milyen az a nagyobb tudás. Lehet tudás és tudás közé relációt tenni?
Felesleges, ja, persze. Ha mondjuk kenyai szinten el tudsz éldegélni, akkor tényleg felesleges. Felfordul egyébként a gyomrom ettõl a Greenpeace-típusú zöld képmutatástól.
"Csak azt nem értem, hogy miért kell fölöslegesen szennyezni meg rombolni a környezetet, amikor nem muszáj?"
Tudod mennyi áramot fogyasztasz VALÓBAN feleslegesen azzal, hogy itt baszod a rezet? Tudod milyen hatással van ez a környezetre? Miért beszéled tele hülyeségekkel az internetet, mikor NEM MUSZÁJ?
"A tisztább technológiák már rendelkezésre állnak. "
Csak megvan az áruk. Olyan áruk, amit te magyar átlagemberként az életben nem fizetsz meg. Meg az a néhány milliárd kínai és indiai sem. Az meg aztán mellettük kurvára számít, hogy párszázezer amcsi meg nyugat-európai hibriddel jár...
Ez az elméleti fejtegetésed szép és jó, csak akkora elcseszett naív álmodozás, hogy az már fáj. Szállj le a földre!
Es mar volt is ilyen eset, persze nem az emberrel, mert meg elunk.
Kibaszottul nem az emberrol beszeltem, hanem altalanossagban (szovegertelmezes), de ha mar ezt hajtogatod, lehet h az emberiseg veget a koran feltalalt tomegpusztito fegyverek jelentik, nem mondhatod h kizart, en is azt mondtam h LEHET.
A lenyeg, hogy a #70 az nem igaz. Speciel az embernel es sok fajnal ugy alakult, de az nem jelnti azt, hogy csakis es kizarolag.. en ezt mondtam, nem mast.
Az intelligencia az 1 lehetoseg a tobbi mellett, amit lehet h rosszul hasznal ki egy faj es akkor lehet h vegzetes szamara.. az sem mind1, milyen gyorsan megy vegbe a valtozas, stb sok mindentol fugg.
Filozofiailag sem lehet kijelenteni, h a nagyobb tudas, az mindig, minden korulmenyek kozott hasznos egy elolenynek.. de ezt mar ugysem erted. Olvassal egy kicsit.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
<#idiota>#idiota>
Elõször is nem én hoztam föl a vulkánkitöréses példát.
Másodszor meg egy szóval nem írtam, hogy az ember az egyetlen okozója a felmelegedésnek meg a környezetszennyezésnek. Ideje lenne megtanulni szöveget értelmezni. Tudom, hogy ez az egész CO2 szint meg felmelegedés periódikus, és az ember jelenléte nélkül is bekövetkezne, én csak azt mondom, hogy lehet, hogy nem kéne még egy lapáttal rárakni, akkor nem menne végbe ilyen gyorsan és drasztikusan.
Az meg egy rohadt nagy kifogás, hogy az állati ösztönök miatt rombolunk, és nincs mit tenni. Elég szomorú, hogy a 21. században ilyen kifogásokat kell keresni az abszolút felelõtlen, de legfõképp felesleges környezetszennyezésre. Viszont akkor ezek szerint egyáltalán nem vagyunk intelligensek, hiszen az állati ösztöneink ilyen nagyságú megnyilvánulásra jutnak.
A tisztább technológiák már rendelkezésre állnak. Csak azt nem értem, hogy miért kell fölöslegesen szennyezni meg rombolni a környezetet, amikor nem muszáj? Ja tudom már a választ. Az ember egy kurva nagy állat, és az állati ösztöneiben van, hogy romboljon. Egyszer majd megunja ezt Földanya is, és úgy rázza le a hátáról az emberiséget, mint a bolhákat...
Az inteligenciánknak köszönhetõen azért elég sok mindenbõl tudunk táplálékot csinálni. Ezenkívül azt is vedd figyelembe hogy egy csomó "izomenergiát" megspórolunk az inteligenciánkal.
"Vagyis adodhat olyan korulmeny, amiszerint ez hatrany a tulelesben."
Nem igazán tudom mire gondolsz. Biztos ki lehet találni olyan körülményeket mely esetében igazad van, de azért írjál már egyet.
Evolúciós zsákutca viszont azért egy kicsit durva. Az lehet hogy van olyan körülmény ahol hátrány, de azért ez egy kicsit erõs megállapítás. Ahhoz hogy evolúciós hátrány legyen a körülményeknek hosszútávon fenn kell állnia. Elég intelligenciával már a körülményekre is hatással tudsz lenni.
Ezt inkább neked kellene átgondolni.
Addig lehetett volna ez gond, amíg nem kezdtünk el (mezõ)gazdálkodni. Onnantól kezdve a hátrány kiküszöbölõdött.
Lehet evolucios zsakutca is a tul nagy intelligencia.
A nagyobb intelligenciahoz nagyobb agy kell, a nagyobb agy tobb energiat fogyaszt.
Az ember taplalekkal bevitt energiajanak tobb mint a felet az agya hasznalja el..
Vagyis adodhat olyan korulmeny, amiszerint ez hatrany a tulelesben. 😛
Vizsgalodjal a temaban, ne csak forumos urban legendeket puffogtass.
Ez így van, csak amikor a változások az emberrel történnek és kiszárad a tízhektár almása vagy elárasztja a tenger a nyaralóját, akkor azért megpróbál tenni valamit ellene. Meg az sem vigasztal annyira hogy az evolúcióval majd két-háromszázezer év alatt alkalmazkodik az élet az új helyzethez. Talán jobb (és olcsóbb) lenne eleve visszacsinálni azt a változást.