NEW ITALO DISCO/SYNTHWAVE/NRW/NU-DISCO
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Master Voice-t direkt nem említettem, hisz õk 90-ben lettek igazán ismertek, s azt is leginkább azért, mert csináltak egy How old are you (rap) feldolgozást,ami az olasz diszkólistát egy hétig vezette, volt ég talán 1 vagy 2 olyan számuk,ami ehetõ, de összességében nem csináltak komoly és saját italodiszkó zenét.
Ha már magyarok,akkor magyarosított feldogozásokkal nálam nyerõ lett DISCO DREAMS & DIVINE POET formáció 94-es kiadatlan albuma, bár már ez is elég kései megjelenés volt mondjuk úgy 10 évvel....
Ha már magyarok,akkor magyarosított feldogozásokkal nálam nyerõ lett DISCO DREAMS & DIVINE POET formáció 94-es kiadatlan albuma, bár már ez is elég kései megjelenés volt mondjuk úgy 10 évvel....
ja és még egy valami, az italodiszkót,mint a legtöbb alap stílusú zenei irányzatot egy dologról lehet majdnem biztosan felismerni vagy megkülönböztetni másoktól évjárattól függetlenül, és ez pedig az, hogy ÉRZED, hogy a zene,amit hallgatsz (a lüktetése, ritmusa, dallamvezetése, érzelme) nem lehet más,csakis italodiszkó!<#nyes>#nyes>
Ez persze igaz a legtöbb alap zenei stílusra is,aminek van annyi jellegzetes jegye,mint egy italodiszkónak.<#kacsint>#kacsint>
Ez persze igaz a legtöbb alap zenei stílusra is,aminek van annyi jellegzetes jegye,mint egy italodiszkónak.<#kacsint>#kacsint>
az italo stílus pedig önmagában nem pontosan meghatározható, ugyanis jelentõs különbségek vannak az italo elõtag után következõ szó és a hozzá tartozó évtized összefüggéseiben
-italo (mint a szó jelentése is tükrözi majdnem mindem olasz(os) zene is ide tartozik)
-italo disco (a mi értelmezésünkben a 80-as évek európai diszkózenéi) ez a klasszikus vonulat
-italo house (a 90-es évek elsõ felében rügyedzõ house stílus,mely a techno és dancefloor alapjaiból is építkezik)
-italo dance (nu-italo) (a 9x-es évek elején induló, de leginkább a millenium óta hóditó dancefloor-os eurodance-es maszlagok keveréke)
-italian disco (a legtöbb olasz stílusú zenei irányzatot bele lehet gyûrni, akár Al Bano és Romina Power-t is)
természetesen mindegyik kifejezés korábbi zenei gyökerekbõl táplálkozik, illetve lehet 1-1 számot, elõadót találni,akinél már felfedezhetõek voltak a majdani új stílusok alapjai.
és valóban, a legtöbb italo disco elõadó olasz, német, spanyol, kanadai, svéd, és holland volt, de akadt néhány gyöngyszem görög, svájci, osztrák, szerb, usa, mexikói és lengyel elõadóktól is.
érdekesség, hogy pl. Olaszországban nagyon kevesen ismerik az italodiszkót, s az elõadók országain kívül Japánban, az oroszonál és úgy általában a KGST volt országaiban volt a legnépszerûbb ez a stílus.
-italo (mint a szó jelentése is tükrözi majdnem mindem olasz(os) zene is ide tartozik)
-italo disco (a mi értelmezésünkben a 80-as évek európai diszkózenéi) ez a klasszikus vonulat
-italo house (a 90-es évek elsõ felében rügyedzõ house stílus,mely a techno és dancefloor alapjaiból is építkezik)
-italo dance (nu-italo) (a 9x-es évek elején induló, de leginkább a millenium óta hóditó dancefloor-os eurodance-es maszlagok keveréke)
-italian disco (a legtöbb olasz stílusú zenei irányzatot bele lehet gyûrni, akár Al Bano és Romina Power-t is)
természetesen mindegyik kifejezés korábbi zenei gyökerekbõl táplálkozik, illetve lehet 1-1 számot, elõadót találni,akinél már felfedezhetõek voltak a majdani új stílusok alapjai.
és valóban, a legtöbb italo disco elõadó olasz, német, spanyol, kanadai, svéd, és holland volt, de akadt néhány gyöngyszem görög, svájci, osztrák, szerb, usa, mexikói és lengyel elõadóktól is.
érdekesség, hogy pl. Olaszországban nagyon kevesen ismerik az italodiszkót, s az elõadók országain kívül Japánban, az oroszonál és úgy általában a KGST volt országaiban volt a legnépszerûbb ez a stílus.
Hát ezt tényleg elég szabadon értelmezted, hogy a "jegyzik" neked mit jelent, azon lehetne elmélkedni, de az "italo disco" (magyarosan: italodiszkó), mint önálló és más hasonló elektronikus zenéktõl jól megkülönböztethetõ, pontosabban behatárolható zenei stílusjegy és gyûjtõfogalom a 80-as évek elején (82-83) keletkezett, s nem 76-ban, tehát az ITALODISZKÓ a 80-as évektõl számít italo disco-nak!
Az, hogy a zenei irányzatok összeolvadását korábbra lehet datálni, az minden új mûfajnál értelmszerû, hisz lett valamikbõl...
a space beütést egy klasszikus italodiszkóban nem is erõltetném, hisz a mûfaj fénykorában (82-88-ig) ezek a zenék kifejezetten megkülönböztethetõek voltak, mind a 70-es évek végi space-es ûrodessziáktól, mind a 83-tõl megjelenõ spacesynth stílustól, legfõképp a jellemzõ alap basszus és dobritmusuk miatt is.
Az, hogy a zenei irányzatok összeolvadását korábbra lehet datálni, az minden új mûfajnál értelmszerû, hisz lett valamikbõl...
a space beütést egy klasszikus italodiszkóban nem is erõltetném, hisz a mûfaj fénykorában (82-88-ig) ezek a zenék kifejezetten megkülönböztethetõek voltak, mind a 70-es évek végi space-es ûrodessziáktól, mind a 83-tõl megjelenõ spacesynth stílustól, legfõképp a jellemzõ alap basszus és dobritmusuk miatt is.
köszönöm ez nagyon kimerítõ válasz volt Codi barátom!!
<#worship>#worship><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#alien2>#alien2>
<#worship>#worship><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#alien2>#alien2>
bocsánat, jelszó: musica
Szia!
Köszi.A jelszót nem tudod véletlenül.
Köszi.A jelszót nem tudod véletlenül.
Az Italo Discot 1976 - tól "jegyzik". Szintetizátorok, dobgépek, elektronikus szûrõk, emberi hang átalakítók (vocoderek) halmazára épülõ néha space beütésû dallamos muzsika. Fõleg az Olaszok, Németek,Hollandok és Spanyolok nyomultak ezen a területen...
(Wikipedia után szabadon) <#papakacsint>#papakacsint>
(Wikipedia után szabadon) <#papakacsint>#papakacsint>
Ember küzdj, és bízva bízzál... Hallgass zenét, hogy el ne hízzál!
szép vasárnapot mindenkinek!
Lenne 1 nagyon fontos kérdésem?? Eltudná valaki magyarázni nekem értelmesen mi is az az italo stílus????? <#help>#help><#nyes>#nyes><#eplus2>#eplus2>
a szomszéd fórumban kellene rá válaszolnom de nem akarok hülyeségeket írni!!<#hehe>#hehe><#nevetes1>#nevetes1>
Lenne 1 nagyon fontos kérdésem?? Eltudná valaki magyarázni nekem értelmesen mi is az az italo stílus????? <#help>#help><#nyes>#nyes><#eplus2>#eplus2>
a szomszéd fórumban kellene rá válaszolnom de nem akarok hülyeségeket írni!!<#hehe>#hehe><#nevetes1>#nevetes1>
Helló, ezt találtam csak sajnos:
Miki_M_&_Kenny_May_Feat._Jos hua_-_Welcome_Into_My_Lif e-(IDR003)-CDM-2010-M4E
Miki_M_&_Kenny_May_Feat._Jos hua_-_Welcome_Into_My_Lif e-(IDR003)-CDM-2010-M4E
Köszönöm szépen Péter az elérhetetlen elérhetõvé vált ez a lényeg a te szavaiddal élve ZSÍR!!!
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
New Maxi:
Blue System - Vampire mix 2010
Страна: Germany
year: 2010
size: 29.7Mb
01 Blue System - Vampire (starky eurodisco radio mix)
02 Blue System - Vampire (eurodisco mix)
03 Blue System - Vampire (starky eurodisco maxi mix)
04 Blue System - Vampire (starky eurodisco instrumental mix)
letitbit
Blue System - Vampire mix 2010
Страна: Germany
year: 2010
size: 29.7Mb
01 Blue System - Vampire (starky eurodisco radio mix)
02 Blue System - Vampire (eurodisco mix)
03 Blue System - Vampire (starky eurodisco maxi mix)
04 Blue System - Vampire (starky eurodisco instrumental mix)
letitbit
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.
Csak így egyszerûen:
D'Mixmasters - Bad Romance (Mike B. Remix) (2010)
Kate Project - Alejandro (A.R. Remix) (2010)
Java - Whatcha Say (The Factory Team Remix) (2010)
Ezt bulikra javaslom.
Szerinten nagggyon jó:
Java - Say Hey (I Love You) (The Sunny Mix) (2010)
D'Mixmasters - Bad Romance (Mike B. Remix) (2010)
Kate Project - Alejandro (A.R. Remix) (2010)
Java - Whatcha Say (The Factory Team Remix) (2010)
Ezt bulikra javaslom.
Szerinten nagggyon jó:
Java - Say Hey (I Love You) (The Sunny Mix) (2010)
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.
Sziasztok!
Igen hatalmas italo disco zene ezt biztosíthatom én is, mivel hallgattam a rádiót akkor!Mondtam is Aero barátomnak hogy ez brutálisan jó!
Igen hatalmas italo disco zene ezt biztosíthatom én is, mivel hallgattam a rádiót akkor!Mondtam is Aero barátomnak hogy ez brutálisan jó!
Szia Rics78!
Ezeket a maxikat keresem:
Miki M & Kenny May feat. Joshua - Welcome Into My Life
Miki M & Kenny May feat. Miani -Voglia d'Estate
Carmixer & Save ft. Francy M - Favola (részben megvan)
Soul Black - You're Mine (részben megvan)
Köszönöm a segítségedet!
Ezeket a maxikat keresem:
Miki M & Kenny May feat. Joshua - Welcome Into My Life
Miki M & Kenny May feat. Miani -Voglia d'Estate
Carmixer & Save ft. Francy M - Favola (részben megvan)
Soul Black - You're Mine (részben megvan)
Köszönöm a segítségedet!
Sikerült rögzitenem a zenét a rádióból ,sorry a minõségért.Az vegye le aki kiváncsi az új zenéjére-MIRKO HIRSCH NEWbemutatásnak van.
New Italo Vinyl
Köszönöm!!! Pont egy hónapja várom már!
Ó hát hogyne, ma délután lett meg. Nagyon kedves kis muzsik!
Diamond_Rain_feat_Dariya_-_I_Need_U_Tonight-(100191_00)-WEB-2010-ZzZz (Zippyshare)
Diamond_Rain_feat_Dariya_-_I_Need_U_Tonight-(100191_00)-WEB-2010-ZzZz (Zippyshare)
A rádió aktuális listája
-------------------------
01 01 RETRONIC VOICE ASIAN HEART (EXTENDED RADIO
VERSION) 05
02 03 MIRKO HIRSCH ALL THE NIGHT 04
03 08 BELLE PARIZ LA COLLEGIALA 2010 04
04 05 C.C.CATCH WITH
JUAN MARTINEZ UNBORN LOVE
(RADIO EDIT) 06
05 04 WEITLESS DREAMS OF GLORY 06
06 09 MONALISA AGENT OF LOVE 05
07 02 EDDY HUNTINGTON NIGHT IN WARSHAW (MAXI) 07
08 06 MONIKA NOVAK I WANT YOU BACK
(80s DANCE MIX) 07
09 13 GALAXY HUNTER RAINMAKER 02
10 07 RICCARDO CAMPA DELANTERO 08
11 15 SONAR POWER THE LAST FLIGHT 03
12 NEW ELEN CORA FLUTE CRIES
(VIDEO REMIX VERSION) 01
13 14 ARMANDO FERRO STAY LATE WITH ME
TONIGHT 02
14 NEW CLEY PEDRINI OCEAN 01
15 11 GOOD TIMES FOR MY LONELY HEART 05
EX YU USAMLJENI JAHAC ZELJA
NEW MIX SAMARA BOOT MIX VOL.2 HIT MIX VERSION 2010
-------------------------
01 01 RETRONIC VOICE ASIAN HEART (EXTENDED RADIO
VERSION) 05
02 03 MIRKO HIRSCH ALL THE NIGHT 04
03 08 BELLE PARIZ LA COLLEGIALA 2010 04
04 05 C.C.CATCH WITH
JUAN MARTINEZ UNBORN LOVE
(RADIO EDIT) 06
05 04 WEITLESS DREAMS OF GLORY 06
06 09 MONALISA AGENT OF LOVE 05
07 02 EDDY HUNTINGTON NIGHT IN WARSHAW (MAXI) 07
08 06 MONIKA NOVAK I WANT YOU BACK
(80s DANCE MIX) 07
09 13 GALAXY HUNTER RAINMAKER 02
10 07 RICCARDO CAMPA DELANTERO 08
11 15 SONAR POWER THE LAST FLIGHT 03
12 NEW ELEN CORA FLUTE CRIES
(VIDEO REMIX VERSION) 01
13 14 ARMANDO FERRO STAY LATE WITH ME
TONIGHT 02
14 NEW CLEY PEDRINI OCEAN 01
15 11 GOOD TIMES FOR MY LONELY HEART 05
EX YU USAMLJENI JAHAC ZELJA
NEW MIX SAMARA BOOT MIX VOL.2 HIT MIX VERSION 2010
New Italo Vinyl
egy szerb rádióban hallottam de sajnos a rádiós nem küldtte el nekem.Azt irta Mirko személyesen küldtte neki bemutatásra.
Isteni zene:-)
Isteni zene:-)
New Italo Vinyl
Helló! Ez nincs meg neked véletlenül?
Diamond Rain Feat. Dariya - I Need U Tonight (Juan Martinez Discofox Mix)
Diamond Rain Feat. Dariya - I Need U Tonight (Juan Martinez Discofox Mix)
Köszönöm!
Tudod ez úgy történhet meg hogy õ valóban magyar!<#nyes>#nyes>
IDN TOP20 Week 37 2010 - 2. SunnyBoy - Dance Angelico.mp3
37-héten a top 20-ban bizony ez volt a a Number 2 !
IDN TOP20 Week 37 2010 - 2. SunnyBoy - Dance Angelico.mp3
37-héten a top 20-ban bizony ez volt a a Number 2 !
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
figyelemre méltó zene
http://w215.dobd.hu/audio/galaxy-hunter-rainmaker-2010-7ds3JBkEy9W<#eljen>#eljen>
http://w215.dobd.hu/audio/galaxy-hunter-rainmaker-2010-7ds3JBkEy9W<#eljen>#eljen>
Sziasztok.Hallgatom a Super Italia 35. CD-t mikor a 13-as számnál fülelek..Ezt találtam..
Egyszer csak megszólalt magyarul...na mondom szép...
Egyszer csak megszólalt magyarul...na mondom szép...
Lervikém!
Ezt a hatalmas tenét én kerestem.
Köszi!!!
Ezt a hatalmas tenét én kerestem.
Köszi!!!
\"Kertváros: Próbálj valami olyat tenni, amit a szomszédod nem vesz észre. Ha sikerül: csodát tettél.\" (Vavyan Fabble)
Köszi, ezt kerestem!
Sziasztok!
Köszi én is elvittem!
Köszi én is elvittem!
Ez nem nagy zene, de magyarok:
Fcdeejay_Vs_Destino-I'll_Stand_By_You_(Remix)-HUN-00110-WEB-2010-M4E (Zippyshare)
Fcdeejay_Vs_Destino-I'll_Stand_By_You_(Remix)-HUN-00110-WEB-2010-M4E (Zippyshare)
Sziasztok,szia Sanyi!
Köszönöm a jó tartást!<#worship>#worship><#eljen>#eljen>
Köszönöm a jó tartást!<#worship>#worship><#eljen>#eljen>
Nem létezik hogy ezt kérdezted volna!!!
Tudod hogy Siberian Heat-ra ugrok.
Dehogy van meg!
Nagyon szépen köszönöm!!!!!<#ijedt>#ijedt><#worship>#worship><#worship>#worship>
Tudod hogy Siberian Heat-ra ugrok.
Dehogy van meg!
Nagyon szépen köszönöm!!!!!<#ijedt>#ijedt><#worship>#worship><#worship>#worship>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Noland Groove - Around My Dream.mp3 (15.22 M😎 http://www.multiupload.com/YBT3CGSIYE
Csatlakozom az elõttem író kollégához.!
Betéve a listába!<#wave>#wave>
Betéve a listába!<#wave>#wave>
Lacika multkor kérdeztem de nem válaszoltál rá!
ez van neked??
1. Siberian Heat - Flute Cries in Silence (2nd Instrumental Version '2007) (4:22)
2. Siberian Heat - Flute Cries in Silence (Instrumental Version '2007 (5:10)
3. Siberian Heat - Flute Cries in Silence (3:42)
link
ez van neked??
1. Siberian Heat - Flute Cries in Silence (2nd Instrumental Version '2007) (4:22)
2. Siberian Heat - Flute Cries in Silence (Instrumental Version '2007 (5:10)
3. Siberian Heat - Flute Cries in Silence (3:42)
link
Linda Jo Rizzo - You´re My First, You´re My Last 2010.mp3 (13.67 M😎 http://www.multiupload.com/B8PHVRD9BQ