42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus

(ezt az ittenieknek írom) zeneileg szinte jó, bár a dalszöveg egy részlete azért kicsit erős
  • Jason1986
    The perfect Beach Club Records parody:
  • DJMIX
    A NEW ALBUM FROM MEXICO CITY

https://www.mediafire.com/file/ueu2bk65kabq3yn/GERSON%20TELLEZ%2080%B4S%20RETRO%20FOREVER%202018.rar
  • reynaud #25441
    Mike és Clay ,gratulálunk és további sok sikert!

(Clay - Every Day , Every Night ) volt már vinylen ?
    Mflex zenéiből akár egy LP (vinyl album) is jöhetne!
  • reynaud #25440
    Mflex ‎– Love In The Rain (AMD 022)
  • AeroCool
    Sanyikám te nagyon jól informált vagy! Még a kiadó sem tudja a számokat,de te igen! Bravó te tudsz valamit barátom!!!
  • wmallas
    Teljes nagyüzem...:) És ha nem rosszak az infóim akkor AMD 025 ÉS 027-es számmal, jön Clay is.... Magyarország nagyhatalom lessz a New Italo világában
  • Zephyr Retiring
    Avagy az első Flexi Maxi
  • AeroCool
    M Flex vinyl-en! Egyszer el kell kezdeni!
    Utoljára szerkesztette: AeroCool, 2017.10.09. 19:12:21
  • AeroCool

• reynaud #25434

Tom Hooker ‎– River Of My Past (AMD 024 )
    Victor Ark ‎– Messenger (AMD 023)

Victor Ark feat. Neon Game érdekesnek tűnik.
  • DJMIX
    AND MORE GERSON TELLEZ
  • DJMIX
    NEW WORK, GERSON TELLEZ, AND NEW ALBUM
  • wmallas
    Ez nagyon Jónak tűnik!!!!!!!!
  • reynaud #25430
    WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALEPH - Fire On The Moon (2017) promotional sample

discogs
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.10.04. 19:34:23
  • amaximus
    tényleg az EDEN jó kis zene volt.

budai hídfő = szóval a pestit akartam írni
  • reynaud #25428
    A vége tényleg jó poén,az a videó legjobb része,tetszik Clay szerelése is!
    Vannak ott még ismerős arcok,pld. a D.J. = Tgolyó,és feltűnik a werkfilmben és videóban egyaránt,egy általam kedvelt fórumtársunk (W.S)!

Ami a zenét illeti,remélek a jövőben Clay-től egy (Every Day, Every Night) színvonalú zenét,az nagyon jó!
  • amaximus
    az első mondatod 2. felétől szinte szívemből beszéltél, nagyon sok mindenben hasonlóan éltem meg én is a zenei dolgokat. a kocsmázásokat kivéve. :)

synthmania videóit is szoktam nézni, nagyon jók, a simmons dobok , juno dobgépek stb. az eredeti stílus alapjai.
  • amaximus

gratula a kliphez,nem ítélkezem, mert tudom, egy hasonlót csak sok munkával lehet összerakni, de véleményem szerint talán picit jobban állt volna az összképnek, ha az 'álmodózó' más karaktert, arcot kap. a vége viszont jó poén volt.
    ez a zenéje ebben a hangszerelésben vagy mixben engem nem fogott meg, de bízom benne, lesz egy italodiszkósabb változata is.
    a klipben és a werkfilmben is feltűnik mucsacsó fórumtárs is, így hirtelen csak ő volt ismerős, közel a tűzfészekhez ő biztos tudja, milyen verziók várhatók még a zenéből. a werkből látszik, hogy elég szar idő volt ott a rákóczi-híd budai hídfőjénél, ahol elő kellett adni a de jól érzem magamat.

• Zephyr Retiring
    Pár hete ezen klipforgatás kulisszatitkait is elérhetővé tette Clay.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.04. 11:02:33
  • Zephyr Retiring
    Kösz a kiigazítást, igyekszem magam tartani is hozzá, de az italo disco világa valahogy mindig is valami extrém módon vonzott, amit sosem értettem igazán. Egykoron rég, mint korábban említettem is, elég sokféle zenei irányultságú barátom és haverom is volt. Nekem baromira megfelelt, hogy míg délelőtt suli helyett a "depecsesekkel" lógtam, kora délután már valami füstös rockkocsmában hallgattunk valami mocskos rock'n roll-t megint másokkal, péntek és szombat este meg ugye irány a dizsi újból más társasággal, ahol többek közt Haddaway akkor slágereit üvöltöttük

Az italo disco volt az egyetlen zenei irányzat, amit abszolút saját magamtól fedeztem fel önmagam számára, és ez a szerelem tart is a mai napig. De emellett mindig is érdekelt a technika (különösen a hangtechnika) hiszen nem árt azért a lehető legjobb hangminőségnem is meghallgatni minden zenét amit szeretünk..nem?

Csak a te kedvedért, és azért, hogy senkit se untassak itt olyasmivel, amit nem akar, spoiler alá tettem valami érdekességet, amit leginkább csak azok tudnak értékelni, akik szeretnék látni is egy italo disco zene "megalkotási" fázisát is napjainkban..
    (tudom, ez nem mai keletű dolog, de azért az a terület is tud fejlődni, megújulni néhanap..)

Most pont úgy jártál, mint a király a mesében egykoron..kaptál is "ajándékot", meg nem is
  • AeroCool
    Sziasztok!
    Végre elkészült Clay dalának a videóklipje!! Már nagyon vártuk! Gratulálok mindenkinek aki részt vett benne,és sok sikert kivánok Clay-nek a továbbiakban is!!
  • amaximus
    így futólag, hozza a szintet
  • amaximus
    nem óhajtok én, csak sóhajtok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a dacban lévő csipektől is bőven függ a jitter, a kvantálás pedig nem a bithelyesség kérdése másoláskor, az eac jó, de a pontosságához jó állapotú lemez is kell, már megint annyi kiguglizott témakört és fogalmat mosol össze, hogy egy önálló fórumot kéne nyitni a képzavaraid elmagyarázásához, de ezt most hagyjuk is ki, hisz mindennel rendelkezel,ami neked elég, és ez mindent megmagyaráz hosszú távon.

a Verbatim valóban jó lemezeket gyárt(ott), az egyik legjobbakat, akár cd,akár dvdben, de csak az eredeti japán gyártásúak adják a maximumot, amit te már nem, vagy iszonyat nehezen szereznél be olyat. sőt, lehet,azt sem tudnád,honnan tudod, hogy az vagy nem az.
    nekem még van olyan is! de már nem szarakodok a lemezes dolgokkal. már szükségtelen és teljesen felesleges is.

a többiért ne haragudj, nem akartam én beleszólni az eszmei kirohanásaidba, csak annyira sok őrültséget tartalmazott, hogy azt hittem, rossz fórumba írtál. ez nem a zeff hifitechnológiai oktató fórum, úgyhogy ide jó zenéket hozzál, ne a mélyenszántó szakmai tapasztalataidat.
  • amaximus
    hmmm,nem is rossz, azaz nem szokványos
  • reynaud #25419

Milano Disco Wave vol. 1
  • reynaud #25418
    Damokles - Retronomic Time Adventure

80s!
  • reynaud #25417
    Peter Wilson - Together Alone/Anxiety (preview)

• reynaud #25416
    Ehhez annyit fűznék : A zenei alap (dallamok, hangok) a szokottnál is magasabb színvonalú,ezért meghallgatnék úgy cirka 5 percbe sűrítve egy instrumentális verziót is!
  • Zephyr Retiring
    Legyen óhajod szerint
    Látom, már megint nem bírtad ki és beleütötted az orrod mások dolgaiba
    Igyekszem nem szajkózni a magam igazát. Maradjuk a száraz tényeknél..
    A hangminőség-szabvány szerinti ISO 10149-et ugyanúgy eléri egy CD-R lemezre írott audio cd formátum, mint az eredetit is.
    Bár én most itt csak a rip-ről beszéltem, ami hála az ezer éves EAC-nak tökéletes és bitpontos "tükröt" készít BÁRMILYEN audio cd-ről, ha gondolod kitérhetünk a kvantálási folyamatra is, amikor ugye a hangminta amplitúdó értékeit alakítjuk bitekké és ezen információk reprezentációját digitálisan tároljuk. (szólj, ha lemaradtál, vagy nem értesz valamit, bár ez még csak az alapfokú elsős tananyag volt) Na itt már elképzelhető, hogy az eredeti hanghoz képest az ADC alatt bitveszteség lép fel, bár a DAC használatakor ezt meg úgysem fogod észrevenni, tehát nem értem az aggodalmad
    De mint említettem is, itt egy sima ISO fájl tükrözésről van szó, ami te is tudod (ugye tudod?) hogy 100% bitazonosságot takar.
    Azt nem vitatom, hogy nem léteznek ultragagyi freeware grab progik, amik nem teljesítik ezt a szintet, de azt feltételeztem naivan, hogy profikkal kommunikálok, aki profi progikban is gondolkoznak.
    Talán tévedtem. Életemben most először természetesen

Ami a lemez fizikai tartósságát illeti, na igen. Erre mondom én, hogy Verbatim, oszt aki nem hiszi az járjon utána..
    Majd felvilágosítasz, hogy ennek meg ugyan mi köze a bitazonossághoz..

Ami a technikai hátteremet illeti, ott kavarodhattál meg kissé, hogy azt feltételezted, hogy mindent láttál már, ezért gondolhattad azt, hogy félprofi munkát végzek (vagy végeztetek) lemezre való képnyomtatás okán.
    Percig sem kell aggódnod: igaz, mint egykori mekkmester már csak fél szemmel a háttérből figyelem az ilyesmit, de azért még látom amit kell.
    Továbblépnünk meg nekünk együtt eddig sem volt muszáj..
    ..a sorrendet ismered: Zef bá viszi a zászlót (egyelőre) a maximalista amaximuska pedig valahol ott kullog mögötte(m)..

Zárszóként mára azért egy tartozásomat is átadnám: köszönetem néminemű (vagy nyughatatlan?) figyelmedért..

• amaximus
    szerencsére nem hivatalos,mert
    hivatalosan ennyi blődséget és butaságot felvállalni nem zeffterminológikus.

szimaptikus,jó kedvre derítő, amikor rád jön, hogy írj valamiről valamit,amiről úgy gondolod, hogy te már mindent tudsz róla.
    az audio-cd bitpontos másolása azért nem olyan egyszerű a pcm kódolás, szubcsatornák, hibajavírtó adatok stb. miatt sem,
    mint csak berakni a cd-copyba és enter, erről szakértők többoldalas esszéket tudnának írni, én is, de megkímélnélek, hisz a felét úgysem értenéd, és csak a vélt igazad szajkóznád.
    mondjuk úgy, hogy a magadfajta önszakértők képesek lemásolni egy audio-cd-ét oly módon, hogy az általuk hallhatóan ne tartalmazzon hangkülönbséget a lejátszás során. ettől ez még nem jelent 100% bitazonosos audio-cd másolást, kedves zeff szakértő úr.
    persze sok szerencsés tényező együttállása esetén egy hibátlan lemez másolásánál ez is összejöhet, de ez nem a 100-ból 100x dolog.

másrészt te már CSAK egy írott lemezt fogsz a kezedben tartani, nem pedig egy gyári préseltet, ami 10x időtállóbb, és tartósabb, strapabíróbb mindenben, arról nem beszélve, hogy a hordozóréteg eltérő optikai tulajdonságai miatt cd-játszóban való optikai leolvasása miatt sosem fogod ugyanazt az "eredeti" hangminőséget visszakapni, mint a gyári lemez beolvasása során (legfeljebb, ha szuperprecizitású méregdrága cd-lejátszód van, és nem, nem elég egy sacd és lefelé kompatibilis lejátszó hozzá), de ez meg már a hifiszakkör első osztályos anyaga, amiről szintén lemaradtál. mindegy. elvesz a lényeg a sok apró részletedben,amit nagyvonalúan mindig átugrasz.
    és ha csak nem nyomdai offszettnyomással készítetted el a tökéletes grafikai másolatot a lemezről és borítóról,akkor megint csak messze leszel az eredetitől, mivel az otthoni cd nyomtatás még mindig nem tart ott,mint a nyomdai gépek foncsorozási technológiája.
    és ezek nem is teljeskörű válasz, csak néhány futó gondolat a "miééért" kérdésedre, de lépjünk is tovább ezen nyugodtan.

• amaximus
    zeneileg már meg sem lepődök, azaz annyira komolyan megkomponált zenéket és hangzást csinál, ahogy azon lepődnék meg, ha nem így lenne, de a vokálja most engem is meglepett, a zene és az ének hangulata is teljesen átjött, szép és remek remekmű.
  • Zephyr Retiring
    A design legalább jó. Ami a számozást illeti azt nem teljesen értem..

Ez nem teljesen hivatalos, ezért spoilerezem..
    ..bármilyen audio cd-t (másolásvédelem ide vagy oda) nem tart negyed órát berip-elni wav-be,
    majd kiírni egy üres cd-re de természetesen szigorúan csak privát biztonsági lemezként és saját használatra
    de akkor pedig mi értelme audio cd-t 000-200-ig be sorszámozni?

Vinyl-eknél már érthető a dolog, mert azért azt akárki nem írja ki "bakelit" lemezre otthon

Csak hogy mutassam is miről van szó, itt egy biztonsági lemez fotó a saját gyűjteményemből:

Remélem azt nem kell definiálnom, hogy a tartalma természetesen bitre megegyezik az eredeti lemezével...
    Még a legprofibb lemezszakértőknek is fejvakarást okozhatna ez a lemez, ha nem maradt volna benne középen a márka és az adatinfó..direkt.

..szóval: miééért?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.02. 11:45:32
  • rain70 #25411
    Az egy dolog, hogy megint nem lehet hova sorolni stílusban, mert annyira teljesen más és mégis minden benne van, mesterien megszerkesztett, egyszóval, ahogy írod profi minden szinten és egyedülálló.
    Viszont itt, Mflex akkorát énekel, mint eddig soha talán! Komolyan tátott szájjal hallgattam ezt az újabb mesterműt!
    Nagyon átérezni benne a fájdalmat. Gyönyörű dal, fantasztikus és persze a szokásos egyedi hangokkal, amit megint idehajított. Tegnap már hallottam, hogy valami van megint, telefoncsipogás ezerrel. de csak most reggel tudtam meghallgatni. Emelem a kalapom, ha lenne!
  • amaximus
    az előadó korábbi zenéiből és egy frissebb remixe

Berk - Andiamo alla Spiaggia

Berk - Lost in Sound (Dirty Dancer Version)

valamint egy érdekesség Nevada-ból, fiatal srácok első próbálkozásai euro-italo vonalon, nem hinném, hogy arrafelé sok italo disco rajongó rohangálna, kérdés hogy az ötlet honnan jött, így inkább csak a névválasztásból sejtem, a hasonlóság nem lehet véletlen, ,
    a zenei alapokat lehetne még bőven erősíteni, de a vokál dallamvonala és előadása egy rendesen odarakott zenei háttérrel szerintem simán nyerő is lehetne, érdemes végighallgatni, de inkább úgy,mint egy jó demo.

Cody Zuver produkciója

Cam Zarrow - All This Time

Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.10.01. 18:50:27
  • amaximus
    mai darab

szerelmi bánatosoknak :)
    szokásosan profi hangok és dallamok

Mflex Sounds - Please Don't Go

• AeroCool
    Sajnos igen nagyon gyengék :-(
  • ItaloMucsacso70
    Kár volt rárakni azokat a Maschina verziókat!
  • AeroCool
    https://bazykinatwins.bandcamp.com/
  • AeroCool
    Maschina Records