42860
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus
    abban biztos lehetsz, hogy innen vették a tippet. egyrészt nyilván olvassák a róluk szóló gondolataitokat, így belefutnak sok ajánlóba is, más szempontból meg ez a zene elég kis körben futott, méltatlanul nem volt úgymond felkapva, és csak azok ismerték,akik napi szinten figyelik a hasonló megjelenéseket, de nem baj, azért került ez is ide,mert pont az volt a célja, hogy mások is megismerjék, és ne porosodjon csak pár ember polcán.
  • amaximus
    köszi, nagyon jó volt újrahallgatni, Kajári hangját imádtam, ezzel nem voltam egyedül. :) de az mindig is feltűnt, hogy nagyon odfigyelt a hiteles kiejtésre. picit már erőltetve is éreztem, sokszor kis szünetet is tartott a kimondás előtt.

kellemes, nagyon retro emlékeket ébreszett ez a tényleg egyedi feltöltésed!
  • cucurbia
    Kylie Minogue-Spinning around

Madonna-Open your heart

Kim Wilde-You came
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.08.29. 21:08:49
  • cucurbia
    Igen az eredeti vérszerinti anyja magyar.És imádja a magyar kajákat.De sajnos magyarul szinte semmit nem ért:((
  • kcsaba33
    Anita Campagnolo - I'll Sing My Fears Away (Italo Disco Version)
  • reynaud #30137
    Tudom nagy rajongója vagy !
    Arra pontosan már nem emlékszem,de te említetted hogy magyar származású?
  • cucurbia
    hehe ezt már augusztus elején én is kiválasztottam,amikor először megosztotta a trackteaserek.Már meg van rendelve,ki van fizetve.(persze aki a neten töltikél,annak hamarabb meglesz de ezeket eredetiben vettem eddig is,mivel a fizikai cd-n több track van)
  • reynaud #30135
    Így van,a 80s mix is jó,és néhány nap múlva érkezik Peter Wilson új albuma,melyről a "CD2 ,track 11,Goodbye" az egyik legjobbnak tűnő mjúzik.
    PETER WILSON - Change of Heart
  • cucurbia
    ja, tényleg erről már megfeledkeztem:))bár ebből nekem a 80's mix is remek.sőőt..
  • reynaud #30133
    Ez.
    Albert Neve - Interstellar (Italoconnection Remix)

Imádom !!!
  • cucurbia
    és melyik a második?
  • reynaud #30131
  • cucurbia
    Na most a youtube letöltők biztos nekiindultak:))
  • reynaud #30129
    "Modjo - Lady" nagy sláger volt!
    Igen,tipikus rádióbarát dal.
  • reynaud #30128
    s mivel nem vagyok önző típus azokra is gondolok,akik a Modern Talking dallamokat kedvelik.

Romantic Dreamers - ANGEL EYES (Michael Nolen Remix) [ teaser]

• reynaud #30127
    ez meg a harmadik számú favorit :) ...

Zoonicks - Fantasma (Digimax Remix)

• reynaud #30126
    Igen "Genesis album",október 18-án a megjelenés.
    De majd azt követően remélem valamely digitális kiadványára kapunk a dalból egy hosszabb verziót,feltéve ha egyáltalán Fred Venturáék készítettek extended remixet is.
    Nálam ez most abszolút az első számú favorit.

Parralox - Change of Heart (Italoconnection Remix)

• vika1979
    Alan Walker - Different World (Loki 80s Remix)
  • cucurbia
    hát ha akkor több Dat kazettám lett volna és főleg időm....de ki gondokodott ennyire előre?
  • cucurbia
    Jajj,felkelek kora reggel és kifolyik a szemem:((,eddig azt hittem én írok a legtöbbet,de most ezzel az elemzéssel túlteljesitettél.

Egyébként köszi,de én is ezt mondom lassan zárjuk le ezt a témát,én már tulvagyok rajta,leirtam minden fontosat,és főleg tényleg csak azért,mert már néha engem kérdezgettek erről-arról,ami az adásokban folyt,de mivel én nem vagyok állandó stábtag ezért egyre kevésbé tudtam rá érdemben válaszolni,ezért fontosnak tartottam leírni mi miért volt.Ebből persze ujabb sértődés lett,szóval ez egy ördögi kör,ezért örülnék,ha visszatérnénk csak a zenékre,amiért ittvagyunk.Ettől függetlenül köszönöm a szakmai véleményed,sok mindet hasonlóan látunk,van amit nem,de értem miért irtad ezeket.Mondjuk ezt az enyje-bejnyét nem értem,de majd privát megkérdezlek,ha nem gond,ebből is tanulok.
    A régi világ elmult,ahogy Attila szokta mondani,és ebben igaza van.Szóval köszi.
  • retrotime1990
    Már a Lady is nagyon rádióbarát dal volt,sokat játszottuk,ez sem rossz.
  • retrotime1990
    Hah,régi szép emlékek....,, miket nem mentettél el?Ügyes.
  • retrotime1990
    Ami a Zeneturmixot illeti és Kiss Gyurit őt azért valamikor régebbről már személyesen is megismerhettem, néhány közös rendezvényen találkoztunk is még a Fehérvár rádiós időszakából. Cucurbia panaszolta most valamelyik írásában, hogy szerinte már nem önazonos a műsora. Nagyjából értem miért érzed ezt, lehet benne valami, de talán erre csak a Gyuri tudna választ adni, hogy miért változott annyit a műsora, vendégei és a műsor- és zeneszerkezet. Azt tudom, és talán sokan innen is, hogy az adó ahol most van az az adás sokkal több beszédet ír elő, lehet ez is az oka, annak, hogy a zenék már kisebb arányban fordulnak elő benne, vagy sokkal több beszélgetőpartnert kell hívia. Ez így érthető, lehet ezt érzed annak, hogy nem olyan a műsor mint régen? Nem tudom. Mivel én régebben állandó hallgató voltam vasárnap, de most már ritkábban hallgatok bele, ezt kevésbé érzem, de lehet benne ilyen elvárás, aminek meg kéne felelnie. Persze az még nem magyarázza meg azt, ahogy irtad, hogy ennyi év után így viselkedjen veled. De erre neki kell magyarázatot adni, ha pedig ezt egy olyan probléma okozta amit ha akar tud orvosolni, talán élni fog majd vele valamikor. Ha viszont lehetett volna, de nem akart, akkor valóban igazad van, hogy ez a te semmibevételed igazából, ebben az esetben pedig jól teszed, hogy hanyagolod. Elég makacs embernek ismertem meg, kemény dió az biztos.
    Persze ami a vendégeket illeti az utóbbi néhány hónapban ahogy halottam főleg híres DJ-ket, rádiósokat hívott meg, Haluska Imi is a díszvendég kategória(azért még mindig szeretem az öreget, meg a néha süket dumáját),ez így jó, biztos szeretik a hallgatók is. Persze sajnos itt is hallottam néhány Hamar beszélgetést, előbb már véleményeztem ezt, ha vidékre ez kell, hát sztárolják a semmit, szerkesztői szabadság van kérem.

Összefoglalva a közel 10 hónap műsorait ismerve visszahallgatva elemezve, csak azt tudom írni, hogy szakmai szempontból így a poptarisznyás műsor nem sokat ér, ezen még a műsorvezető kellemes hangja sem segít, bár olvasom kedvelitek..ha én lennék az adóigazgató, sok műsort adásba sem engednék. Mondjuk a 10-es skálán 3 pont. Ha a két dj vagy Béla van azt élveztem, az mondjuk 10 ből 8 pont (azért ebben is vannak furcsa dolgok Béla, azért valld be). A Kiss Gyuri műsorát ha most az uj koncepciójában nézem, mondjuk 10 ből adnék rá 5-öt de csak azért mert tudom mennyi kötöttséggel kell dolgoznia, így nem biztos hogy minden hiba, ami a zenéket vagy a vendégeit illeti csak az ő számlájára írható.
    Szóval gratulálok Béla amit hallottam tetszett, szívesen hallgatnék még újakat, ha valamikor rajtam múlt volna lehet megpróbáltalak volna állandó műsorba kitalálni valamikor, de hát ez az idő már elmúlt. De ezek után némileg megértem sértődöttségedet, és visszavonulásodat, a középszerűség tényleg nem jó, de Te is tudod, hogy a médiában a legerősebb a kontraszelekció, nem mindig azok ülnek a mikrofon elé, akik oda valók, hanem akiket odatesznek, vagy ezt megfizetik maguknak.stb,stb,stb.

Mindenkinek elnézést az OFF témáért, de láttam, olvastam, hogy ez egy időnként felmerülő állandó téma az elmúlt egy-másfél évben. És egyetértek, mindenkinek igaza volt. És ez az Én véleményem, függetlenül attól, hogy szeretem ezeket a zenéket vagy sem. Mert ízléssel nem lehet és nem is szabad vitába szállni.(bár azért itt olvastam régebben vérre menő csörtéket)
  • retrotime1990
    Na mára sikerült végighallgatnom jó sok műsort azok közül amiket itt előzőleg említettetek, kicsit Music Story betegségem lett talán ebben a melegben, eléggé megülte a gyomromat az biztos. Először is, bár csak három adást hallottam veled eddig időm híján, de hagy gratuláljak én is cucurbia kollega (ha szólíthatlak így ismeretlenül is, Béla) ,sajnos –akár tényleg olvassák itt, akár nem- minden műsor üdítő hatású volt és teljesen kilógott abból a sorból, amit a többi adás képviselt. Persze ez kinek jó, kinek rossz hír. Visszaolvasgatva eddig a többi forumozótárs hozzászólásait, kritikáit én is hagy koncentráljak csak arra a néhány szempontra a műsorokkal kapcsolatban, amit rádiós szempontból (mint egykori szerkesztő, munkatárs) fontosnak tartok kiemelni.
    Először is érdemes kiemelnem, hogy véleményem szerint ez a műsor, amit Music Storynak neveznek, nem műsor. Legalábbis ahogy mi azt régesrégen megtanultuk, klasszikus értelemben nem az. Én, ahogy hallgattam zenei műsornak hirdeti magát, miközben a legfontosabbról, a zenékről szinte semmi szó nem esik benne, néha bemondják, hogy mi következik, vagy mi hangzott el, de egyébként magáról a zeneszámról semmi információ. Ellenben töménytelen duma és információ olyan dolgokról, ami jól elmegy egy beszélgetős éjszakai műsorban, vagy talk showban, de ez zenei műsor, nem? És amikről beszélnek, sok sok olyan magánjellegű téma, amit klasszikus értelembe nem szoktunk a hallgató elé tárni. Még jó hogy nem a vakbélműtétünkről vagy arról beszélünk, hogy miért magas a dinnye ára. Ezek jó témák, de ha ez egy zenei műsor….de nem az. Ráadásul a zenék teljesen koncepció nélkül követik egymást, nem tudom, hogy hogy készül, van-e forgatókönyv, tervezete, ezt ti jobban tudjátok, vagy sem, de ez így egy nagy kotyvalék.(mondhatnám ez az igazi zeneturmix, ha ilyen műsor már nem lenne). Ami a zenék ismétlését illeti, valóban, nagyjából a harmadik adás hallgatása után már belecsömörlöttem a Bad Boys Blue, London boys, Mike Mareen meg Modern Talking átiratokba. Szerettem én is ezeket anno, és igen ez is a nyolcvanas évek zenéje, de ez csak egy igen szűk szelete annak a zenei világnak amit a nyolcvanas kilencvenes évek jelentettek, nekem túl egyhangú nagyon kevés stilust felvonultató műsorfolyam ez. Persze tiszteletem annak, akik ezt a korszakot felvállalják, ismerve a mai rádiós belső döntéshozókat ,le a kalappal, nem sokan vállalnák ezt be, de ha már igen akkor ehhez sokkal szélesebb merítést illene alkalmazni. Ebből a szempontból valóban igazatok van, csak beállhatok én is a sorba, azokban a műsorokban amikor cucurbia vagy a két lemezgyüjtő srác van adásban-mintha egy teljesen más műsort hallanék. Hallgatható, nem laposodik el, végig azt várom, hogy mivel lepnek meg a következő percben, és ami egy ilyen műsorban fontos, van benne információ, ami egy rádió lényege. Amikor ez nincs, akkor ez majdnem olyan, mint egy gép által szerkesztett sima zeneműsor szolgáltatás, de ahhoz meg nem kell élő ember, vagy minek a mikrofon elé. Sajnos amikor a Hargitay Gábor volt vendég, akkor a saját promozásán kívül nem sok változást hallottam, majdnem olyan mintha ott sem lenne zeneileg, ami meg azt a Hamar János nevű valakit illeti egyszerűen mind a szövege mind a zenéi szerintem nem rádió vagy szalonképesek (de ahogy mondják vidékre elmegy).Ilyeneket a youtube-on is hallhatunk, ha akarunk, rengeteg önjelölt van aki egy zenei alapra felénekel valamit és próbál vele rajongókat szerezni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. De egy rádióba ilyet?? Hát lelkük rajta, én nem engedném, ha én vezetném ezt a rádiót. Szóval ezt a műsort így, ahogy jelenleg hallgattam ezekkel a zenékkel, szerkesztéssel vagy vendégekkel (kivéve cucurbia (ő Béla, nemde), illetve a két vendéggyűjtő srác) nem engedném adásba.
    Persze ha jól láttam ez a B.Tóth Laci rádiója. Mivel volt alkalmam vele dolgozni anno annyi tapasztalatom azért volt róla, hogy ő maga mellett inkább csak a középszerűeket engedte érvényesülni, nem nagyon tűrt bármit ami nála jobbnak tűnt. ha mégis, akkor vagy megpróbálta menedzselni, ahogy jó néhány előadót segített lemezhez, vagy eltüntetni maga mellől a konkurenciát. Ki lehet találni, hogy én ezt hova sorolnám. Ennyit a zenéről.
    Ami a vendégeket illeti, manapság-még szerencsére az állami médián kívül-szerkesztői szabadság van szerencsére, tehát mindenki azt hív meg és annyiszor amennyit akar. Én legfeljebb azon gondolkodnék el, hogy ha már műsort vezet valaki az mennyire mikrofonképes. Sajnos ma már nincs mikrofonbizottság, de olyan hangszínnel, mint a legutolsó adásban szereplő Orbán Tamás, nem igazán kapott volna mikrofonengedélyt. Jó lett volna háttérmunkásnak, régen a rádióban ezek voltak a külsősök, aki besegítettek egy-egy műsorba de nem hallatták hangjukat. Irritáló, magas, régen ezt nem szerették a mély hangtónus volt a divat a nőknél és a férfiaknál is. Egyszer egy vidéki adónál alkalmam volt un. „Station Voice” hangokat zsűrizni, külön programot kaptunk hozzá angliából, ami a hangok frenkvenciáit is elemezte, és ez alapján sorolták be a lehetséges választékot. Na ő ezen azonnal kiesett volna sajnos. Ami Hamar Jánost illeti az előbb a lényeget elmondtam, nem értem a Kiss Gyurinál, és a Music Storyban miért szerepeltetik állandóan, Én tuti kihagynám, legfeljebb egy-két story a németektől, aztán köszönjük majd legközelebb fél év múlva 10 percben.
  • cucurbia
    a következő kiadványa egy három szettes nagylemez lesz.azon nem lesz.
  • reynaud #30117
    Mind Machine - Here and There (Parralox Remix) bandcamp
  • reynaud #30116
    Talán egy következő kiadványán lesz extended verzió is.
  • reynaud #30115
    Thanks bro !
  • cucurbia
    Talált.Igaz az inkább kilencvenes évek már,de felismerhetők.
  • MrSister
    Alsó fotón a Vengaboys
  • cucurbia

na végre ma reggel megjelent és szokásukhoz képest küldték az anyagot.De ebből miért nincs maxi???Olyan lesz,mint a tavalyi Jesper Jelse... a legjobb dalbol nem csinálnak maxit a lemezről.
  • cucurbia
    Próbáltam egy előnyösebb fotót választani ,a képtáramból.(egyébként nem irtam a rádiózásról semmit,ne áradozz,csak a hölgyről kérdeztél,arról írtam)
    Szívesen!
  • reynaud #30110
    Béla !!! elképesztő miket tudsz,milyen ismereteid,tapasztalataid vannak a rádiózással és azon belül a zenékkel kapcsolatban is.
    s még fotókat is mellékeltél,eddig én csak egyetlen nagyon rossz minőségűt láttam a hölgyről.
    Az alsó fotón kikkel van,én ezt meg nem mondom ...

Köszönöm! ezek nagyon hasznos,érdekes infók voltak.
  • cucurbia
    Na akkor szétnéztem a vincsin és töltöttem fel két off-ot,de szerintem tetszeni fog nektek:
    Egy nyers konf:
    DAN-Slágerlista 1991-nyers

És aztán ami ebből végül adásba készült:(sajnos csak az I.tekercs):

Kajarik-Geszti-eleje

Musachy is meghallgatja,chekkolja a kiejtést:))).
    Jó szórakozást,Csak nektek!!Tőlem!
  • AeroCool
    Béla érdekes dolgokat irsz! Tetszett! Jó olvasni ezeket az úgynevezett kulissza titkokat! :-)
  • cucurbia
    Igen.A Jazzy radio műsorvezetője, facebookon figyelve mindennapjait rúdtáncol(nem ugy ahogy te gondolod),ritmikus gimnasztikázik,néha hajmodell,koncertekre jár,szóval éli életét ugyanugy mint régen.Tavaly mikor több héten keresztül minden héten vendégeskedtem a Music Storyban és az Attilával témákat kerestünk az egyes műsorokhoz felvetődött,hogy beszélgessünk a rádiós kívánságműsorok készítésének kulisszatitkairól,mivel évekig csináltam.)(persze ez már nem valósult meg),akkor felvetődött,hogy meghívjuk az Andit egy adásba,de amikor megkérdeztem tőle,finoman - de arra hivatkozva,hogy őt szerződés köti egy másik adóhoz és nem szólalhat meg- ezt nem vállalta.Egyébként is,azt mondta,Béla,te úgyis mindent tudsz:)
    A Tini kivánságműsorok mindig élőben mentek,abból nincs rögzitett adásom,csak a legutolsó búcsúadást vettem fel,de ezt már mixcloudra évekkel ezelőtt feltöltöttem.
    Egész slágerlistám ugy tudom nincs,csak részletek,mivel ezeket akkor nem tartottam érdemesnek eltenni,ráadásul ezeket felvétel törlés üzemmódban addig törölték,vették ujra,amig a szalag birta.Talán nem árulok el nagy titkot,de ezeknél a konfokat előre felvették,és utána a zenével már esténként játszotta össze először a Maloschik Robi,majd a távozása után az Andi.Ilyen nyers konfokbol van néhány megtartott részletem,egy fél slágerlistát 1991-92-ből össze lehetne csapni ma is:)),ha a zenéket összejátszanánk a konfokkal ujra.Kár,hogy ez a youtube-os feltöltés kazettás,de köszi,lehet belinkelem a facebookon neki.Néhány interjum van még meg Culture Beat-tel,Scooterrel,Magic Affair, Ice MC,ilyesmi
    Szülei Zugloban laknak,ezért gyakran jár erre igen egy Penny-ben futottunk össze tavaly nyáron utoljára.Mi azért nagyon csúnyán váltunk el a kétezres évek elején,de az idő mindent megszépít,bár már nem járunk együtt moziba ,koncertre de a beszélőviszony már teljesen normális lett.
    És igen külkeres szülei révén Dubaiban járt angol nyelvű középiskolába ezért a kiejtése innen van.Egyébként ő is B.Tóth-nál kezdett a rádióban,majd Komjáthy,utána mikor én bekerültem ment át a Danubiushoz,és igy tovább a további kereskedelmi rádiókhoz.
    Na hát ennyi info róla talán nem feküdte meg a pocakod.

Elküldtem neki facebookon,már meg is köszönte.
    Na és itt kikkel van?

Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.08.27. 20:44:52
  • reynaud #30106
    Modjo - No More Tears (Nude Disco Rework) Free DL (bandcamp)
  • reynaud #30105
    Walla Sanyit idézem : #29988
  • reynaud #30104
    Nézd csak mit találtam : --- link ---

Tudsz arról valamit,a hölgy mostanság mivel foglalatoskodik? arra emlékszem a szomszéd topicban írtál arról hogy valamely üzlet,bevásárlóközpont ? előtt összefutottatok,azóta ... ?
    Egyébként az Ő angol kiejtése az általad leírtak alapján is, nem túl meglepő módon ,jeles.
  • allacska
    2Lovers - People from Ibiza

Régi klasszikus új köntösben ......