42840
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #42760

Best Of Mike Cannon ( ZYX 230591) ZYX Germany (2026)
  • reynaud #42759

Grant Miller - Colder Than Ice (MAXI 119512 - ZYX Germany (2026)
  • reynaud #42758
    Szia,

Azért ez egy magas színvonalú folklór,maga műfajában kiemelkedő!
    Nem egy ócska két dallamos mulatós.
  • reynaud #42757
    Szia,

"Én mostanra már azon felvételekbe,videókba bele sem hallgatok melyekről tudom AI által generált."

Ez a kijelentésem cáfolja az általad állítottakat,miszerint úgy írok véleményt AI zenékről,hogy meg sem hallgatom.
    Már nem!!!,így helyes.

Tán az elsők közt ,vagy az első voltam aki 2024 tavaszán feldobott ide egy komplett AI kiadványt a bandcampról.
    Első blikkre ,csak belehallgatva a dalokba,talán még tetszett is,alaposabban meghallgatva,már a hallásom romlására gondoltam,a torz vokálok miatt,szerencsére nem a hallásom romlott.
    Onnantól kezdve,a rossz benyomás miatt,én kerülő útra raktam ezeket a mesterséges dalokat,s többször is csevegtünk fórumtársaimmal ezen témáról,tudtak többen olyant mondani,mely számomra is hasznos infó volt,sokszor leírtam,AI által generált zenéket semmire nem tartom,nincs varázsa,mesterséges dolgokat a élet más területén sem kedvelem.

Emberi viselkedésről írsz,ezt kéred számon,miközben nem mered felvállalni,a hsz-ed célpontja,címzettje én vagyok.
    Nem kell tőlem félni,tartom magam annyira intelligens embernek,ok nélkül senkit nem bántok,ha van rá ok akkor sem,legfeljebb kiigazítom a téves álláspontokat,udvariasan.

P.S. : Újra kérem,ebbe a topicba ne dobjatok fel AI dalokat,a témát is zároljuk.
    Van topikja ezen mesterséges zenéknek a fórumon.
  • tibymasterxxl #42756
    Nem vagyok egy zenei zseni, de az életről tudok 1-2 dolgot, pontosan ezért kérdezném azokat, akik nem is hallgatják az AI zenéket: - Hogyan lehet véleményt irni, mondani olyanról, amit nem is ismerünk, mert elhatárolódunk tőle ??? Pont olyan ez, mint valakiről irni, akit nem ismerünk, ráadásul olyat, amivel csak lejáratjuk ??? Hol van itt a logika?
    Én igen is hallgatok AI zenéket, persze brutálisan nagy a hasonloság közöttük, de vannak kivételesen jók is, amelyeken csodálkozom is, hogy egy gép olyanra is képes, amire a mostani előadók már nem igazán, sajnos!
    Ne feledjük, ő még csak tanúl, tőlünk emberektől tanul!
    Nem áll szándékomban az AI melett kiállni, de nem is fogom lejáratni, csak azért, mert én elhatárolódom tőle! Nem előitéletekkel megyek neki egy dolognak, hanem előtte foglalkozom a témával!
    Bocsi, de ezt ki kellett irjam magamból és nem az AI miatt teszem, hanem az emberi viselkedés miatt!

UI.: Arról pedig, hogy kinek mi és milyen zene tetszik, vagy hogy melyik jó zene és melyik nem, ismételten lehetne vitát nyitni, de higgyétek el, hogy mindenki tudja mi tetszik neki és ezt nem egy másik ember kell elárúlja! Nem vagyunk egyformák és ezt el kell végre fogadni!

Kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek!
  • johnlennon2
    Szia Reynaud! Elkerültük egymást a hszk-kel, de ott a pont. Köszi Neked is! A mulatósodra rákontrázok engedelmeddel...Van egy nagyszerű, nemzetközi téren is sikeres, világzenei díjjal kitüntetett Bandánk. Egy videót mutatok, ami egészen felemelő volt számomra, közös fellépés két együttes egy összhang!
  • reynaud #42754
    Allada haver!

Kell é mondjam neked,az italo-disco style újra a szakadék szélére szorult vissza,tényleg alig akad egy-két-há jó újdonság,de ott van több mint 40 év termése,ha nincs új,hallgathatjuk a régieket.
    Miért kéne azért AI dalokat nyomozni,szállj fel a italo-euro disco zenei gépre,és időutazással,hallgasd inkább a régi jó dalokat.
  • johnlennon2
    Kedves allada67, köszönöm a válaszod. Azzal egyet kell értenem, hogy az ifjúságunk kedvencei is elfogynak velünk együtt ezáltal a zenéjük is a múlté. E zenék akkor nagyot szóltak, lelkesedtünk értük ma pedig e fény csak halovány gyertya világ, amit az AI csak másol. Nem tud olyan érzést kelteni, mint a 80-as évek "csillogó gyémántjai" (J-Man szavaival :-) ) Ha e korszakot és az italo-t nézzük. Vicces számomra ez a megtévesztő ipar, elképzeltem már AI Beatlest, Elvis Presley-t vagy Deep Purple-t. Brrrrr! A múltkori "Chicago Blues" hsz-m is a rácsodálkozás volt, mert nem akartam elhinni....pedig gyanakodtam. Ilyen világban élünk, maradok tisztelettel a kreatív emberi előadó Müvészeknél! Ezért jó, hogy van egy viszonylag változatos lemezgyűjteményem az elműlt 60 évből, amiket szívesen hallgatok és a gyerekeimnek, unokámnak átadhatok. AI zene nem örökzöld, az csak a jelennek szól....
  • reynaud #42752
    Hi JL,

Az italo-disco eleve nem egy túl bonyolult gépzene,synth játék alapokon,ha ehhez még a vokál is mesterséges,az a mélybe rántja a színvonalat.
    A 80s és new italo vonalon rengeteg jó produkció volt,van,esetenként nagyon magas synth dallamokkal,és kiváló énekesekkel,a népszerűségének titka leginkább tán a dallamosság,ezt AI által jelenleg csak rombolni lehet.
    Mesterséges intelligenciával,most még nem lehet olyan jókat komponálni,mint amire egy zenész képes.

Én mostanra már azon felvételekbe,videókba bele sem hallgatok melyekről tudom AI által generált.
    S itt és most STOP ebben a topicban az AI zenéknek,van topic ezen "művek" számára a zenefórumon.

Az jut még eszembe,egyes előadók ,formációk rajongója vagyok,voltam,AI rajongó hogy legyek,ahogy jól írod,utalsz rá,az nem egyenlő az emberi produkcióval.

Végül...
    Rólam tudhatjátok,hidegrázásos frász jön rám a mulatós zenéktől,de az alábbi spoiler alatti dalban is több,sokkal több zenei érték van mint egy AI generált zenében.
    Ha majd egyszer mulatni lesz kedvem,ezt fogom hallgatni,tök jól énekel a srác és hangszerek,igazi hangszerek szólalnak meg.

Nahhh,Reynaud mulat pár percig,amúgy az énekes simán lehetne pop sztár kis hazánkban,hangi adottságaival,és ez az a zene amit megpengettem nyáron,mint jó színvonalú mulatós,de akkor nem volt bátorságom feldobni. :)))

• allada67
    Szia JohnLenon !
    A saját véleményem után talán lesz még aki ír mást is.
    Az AI zenék 95%-a nekem nem tetszik, így mondhatnám,hogy egyáltalán nem jók. De mivel a new generation euro-italo disco zenét
    már lassan nem készít senki , így főleg a youtube ".....dobálja" hozzánk ezeket a "mű" zenéket.
    A new italo indítói kezdenek talán kiöregedni, egy része biztosan. akik a 80s évekből jöttek vissza. Kivétel Fred Ventura.
    Két lehetőségünk van, nekünk akik a 80s disco hangzásból még szeretnénk valamit ezután is.
    Vagy vége , vagy megnézzük ezeket az AI zenéket ,hátha sikerül pár hallgathatót találni, és ha igen akkor reménykedünk, hogy
    fejlődik még, mert lenne még hova.
    Konkrétan , túl egyszerűek, túl egyformák, Nincsenek benne egyedi , jó effektek.
    Italo disco-nak vannak reklámozva, de a vokálokban olyan hajlítások vannak ami nem volt jellemző az akkori 80s disco zenékre.
    A sok negatívum után,és hogy válaszoljak a kérdésed második feléhez is, hogy mi tetszik.
    Szerencsére már profi zenészek is használják. Mflex ,Italo4ever, Gurcan Erdem. Ők a vokált adják hozzá a saját alapokhoz ,
    így legalább a zene, az igazi. A teljesen AI zenékre csak példákat tudok sorolni, néhány amit hallgathatónak találtam.
    Legio Italo - Digital Dance
    Alina Solo - Romeo & Juliet
    Space Pirates - Iron Man
    A végére pedig egy olyan Mflex Sounds Team zene,ami AI vokálos.
    Mflex Sounds Team - No te Escondas Más Te Atraparé

Utoljára szerkesztette: allada67, 2025.12.18. 11:42:52
  • johnlennon2
    Hi allada67 és Mindenki. Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy miért olyan jó az AI által készített zene? Röviden írjátok le ki miért szereti (ha szereti hallgatni), mit ad neki plusz az a zene(-világ) és egyebek ami számomra megfejtésre vár. Azt viszont leszögezném, hogy nekem semmilyen érdeklődésemet nem birizgálja az AI zene.... Ellenben az élő, hús-vér ember által készített, előadott zenékkel. Nálam emberhez kötődik a zene, maga az alkotó kelti életre ezt, teszi közkincsé. Ott van mögötte, látjuk koncerten, videón, halljuk hallgatjuk a lelkét amit zenévé varázsol. Legyen Ő Bach, Chopin, Nat King Cole, Szabó Gábor, Hania Rani, QUEEN, vagy Boytronic...sorolhatnám holnapig is. Szóval a zene nálam egyenlő az emberrel!
  • gyula1971
    Miko Mission – How Old Are You (Future Italo Dance Mix | Piotr Zylbert)
  • polojana
    Mflex Sounds Team - I see your face

• fülcsimanó2
    Hamarosan írok egy listát a 2025. évi kedvenceimről.

Addig is az első helyezett nálam, videót nem találtam.

Ian Coleen: Man In The Middle (Long Version)

Akit érdekel, innen töltheti le:

Ian Coleen - Man In The Middle long version

• gyula1971

Rocco - Girls, Girls, Girls
  • allada67
    A #42735 Hsz-em 3. sorában írtam,hogy ha össze jön 10 lista, akkor januárban indítanék egy vegyes , 2025-ös AI zenék
    és valódi zenék listázást. Ezt tudtam kitalálni,hogy legyen egy kicsit több kedve azoknak is, és nekem is, akik már hallgatnak
    AI által készült zenéket is. Ezt a jelzést már megtartom,aztán dec. 31-ig kiderül,hogy
    van-e még igény ezekre az év végi szavazásokra.

Utoljára szerkesztette: allada67, 2025.12.15. 19:38:49
  • reynaud #42744

Italoconnection - Like A Star / Make It Real (bandcamp)
  • reynaud #42743
    Helló,

Átadtam neked az év végi szavazást,köszönöm hogy vállaltad.
    Tehát a főnök te vagy,nálad van a vezérlő,akár változtathatsz az általam leírt szabályokon is.

Az elmúlt két évben azért sírtatok ,mert csak rögzítzett listáról lehetett szavazni,pedig azt is közösen ,többek ajánlóit figyelembe véve dobtam fel,és minden jó dal ott volt ami az adott évben számított.

Ha a többségnek igénye van AI által generált zenékre,akkor legyen.
    S hogy milyen "többségről" dumálok,magam sem tudom,nincs itt szinte már senki,attól nem kell félned hogy az összesítéssel sok dolgod lesz.
    Az a felhajtás ami a szavazás körül szokott volt lenni,az már a múlté.
    Zene mint hobbi,a mi korosztályunknál érthető módon,háttérbe kerül,került.

Üdv mindenkinek!
  • ZoltanBp
    Igen, sajnos túl gyorsan eljutottunk ide. lehet, csak a 2024 előtti zenékkel szabad foglalkozni, a többi meg ahogy esik, puffan. Biztos vagyok benne, önjelölt énekesek, ha élő személyek, simán megoldják a zenét ezzel, jó esetben felénekli, de akkor az mi ? Még egy kategória ?
    Vagy legyen kötelező live-nak is lennie ?
    Utoljára szerkesztette: ZoltanBp, 2025.12.15. 18:07:07
  • allada67
    Hálátlan lett így ez a szavazás, mert már a profi zenészek egy része is használja az AI-t , és nekem órák hosszat ezek után nyomozni
    bevallom nincs kedvem ,mert van ezzel a pontozással a végén elég meló.
    Köszi , hogy korrigáltad. Innentől én csak azt zárom ki, ami számomra egyértelmű ,vagy biztos vagyok benne.
  • ZoltanBp
    Nagyon remélem, hogy sikerül eltalálnom, ez az AI keveredés borzasztó így.

05 - Brandski - Vapor Games (Italo Mix)
    a sorszám, aki helyett betehető
    https://brandski.bandcamp.com

06 - BlutEngel - Nothing Left
    Utoljára szerkesztette: ZoltanBp, 2025.12.15. 17:23:23
  • ZoltanBp
    Alina Solo nem egy olasz énekesnő ? Én ebből indultam ki. Ha mégis AI elnézést, de akkor nagy a megtévesztés.
    https://alinasolo.bandcamp.com

Utoljára szerkesztette: ZoltanBp, 2025.12.15. 17:04:25
  • allada67
    ZoltánBp !
    Köszi a listát.
    Sajnos az 05. és a 06. zene nem játszhat a szabályzat szerint. Pedig az Alina Solo-ra én is szavaztam volna . A CVP meg nem 2025-ös.
    Ha van más helyettük, az jöhet , ha nincs az sem gond , mert 8 zenével is lehet játszani.
    Sajnos itt a mesterséges inteligenciával készült zenék ki lettek zárva. Ilyen az Alina Solo is.
    A #42718 hozzászólásomnál a gyanús zenékre rákérdeztem itt , a #42719 h.sz. -ben jött is a válasz mi nem lehet.
    Az Alina Solo köztük volt, sajnos.
  • ZoltanBp
    2025 Top 10

01 - Blackbook - Suffer In Silence
    02 - Mode-One - Leave the Bad Away
    03 - Unheilig - Mein Löwe
    04 - Laibach - I Want To Know What Love Is
    05 - CVP - Miss You Tonight (Extended Version)
    06 - Alina Solo - Romeo & Juliet (extended version)
    07 - Angelzoom feat. DJ29 - Infinitive Energy
    08 - Italo Vintage Studio — Where This Night Will End Who Knows
    09 - Liam Leon - Falling
    10 - Lucca Leeloo - Sometimes You Make Me Happy (Italoconnection Remix)
  • MrSister
    Italoconnection - Make it real (2025)

• allada67
    2025 TOP 10 lista ,New Euro-Italo ,High NRG ,Space Nu Disco stb. valós, nem AI által létrehozott zenék jöhetnek.
    Reynaud által kiírt szabály szerint jöhet a 10 zene. #42713
    Ha ide érkezik elég lista, minimum 10 , akkor a másik topikban, az eurodisco-italodisco AI music-ban 2026 januárban indítok egy valódi ,és
    AI zenék vegyes listás szavazást is. Az alábbi 4 listából már könnyedén össze lehet dobni egy 10-es rangsorolást.
  • reynaud #42734
    Sylve - I've Only Got You to Blame (Digimax Remix)

• reynaud #42733

link_1
    link_2

Szerintem,ez egy olyan dal,remixben nem lehet jobbra alkotni,alapmű.
    Hallgasd a sample és igazam van.
  • reynaud #42732
    Hi Guys!

Köszi az eddigi listákat,december 31-én zárul majd a szavazás,azt követően 2026. január elején Allada barátom fogja pontozni és publikálni a végeredményt,(ezt itt és most tudta meg tőlem :)!
    Várunk további rangsorolásokat.
  • allada67
    Mflex Sounds Team ft GG - Radio Star & Skyline
  • DJMIX
    enjoy
  • allada67
    2025. TOP 10 (allada67)

01 Mflex Sounds Team - Dimenzió
    02 Gurcan Erdem ft. Koto - Visitors (Italodisco Edition)
    03 Ken Laszlo - Hey Hey Guy (Disco Computer Remix)
    04 Mflex Sounds Team ft.GG - You
    05 Italo4ever - Orbitascend
    06 Atrium - Dream With Me
    07 Gina - Let Me Free (A.P. Mono Remix)
    08 Mirko Hirsch - The Crimson Bride
    09 Mflex Sounds Team - I Don't Wanna Work
    10 Roubix & Ron Nouz - From Stockholm To London
    Utoljára szerkesztette: allada67, 2025.12.11. 17:18:55
  • zámor
    Top 10 2025

01, Mflex Sounds Team - Esős Napok
    02. Paul Parker - Desire (40th Anniversary Mix)
    03. Cerrone, Christine And The Queens - Supernature MMXXV (Purple Disco Machine Remix)
    04. Mono Band - Feel The Night
    05. Mode-One - Leave The Bad Away
    06. Whodamanny - Loca Loca
    07. Sylvester With Patrick Cowley - Do Ya Wanna Funk (Dr Packer Remix - Extended)
    08. Cerrone, Christine And The Queens - Last One
    09. Baby's Gang - Happy Song (Pulsedriver Clap Your Hands Remix)
    10. Glitterin - Try No More
  • polojana
    Gerson Tellez - Neón Hearts

• gyula1971
    Fred Ventura - Don't Give Up 2025
  • reynaud #42725

• polojana
    2025 Top 10

01. Mflex Sounds Team - I Don't Wanna Work
    02. Gurcan Erdem Feat. Koto - Visitors (Italodisco Edition)
    03. Mflex Sounds Team Feat. Lora I - Black Rider
    04. Ken Laszlo - Hey Hey Guy (Disco Computer Remix)
    05. Italo4ever Feat. Kate Lesing - See Me Now
    06. Mflex Sounds Team & GG - You
    07. Mode-One - In The Shadows Of The Night
    08. Atrium - Dream With Me (Vocal Mix)
    09. Roubix & Rou Nouz - From Stockholm To London
    10. Swan - Don't Talk About It (Flemming Dalum Remix)
  • reynaud #42722
    Indulhat a szavazás,2025 legjobb dalait versenypályára állítva.
    Top 10 rangsorolásokat kérek,a korábban leírt szabályok alapján.

Thanks.
  • reynaud #42721
    Tud valaki többet erről?

• allada67
    Köszi , Akkor Mflex-től a Dimenzió , és a You még marad, az év végi lista válogatáson. A Sweet Jamaica meg amúgy is a top 10 felett volt.
    nálam. Ezek jó infók lehetnek a többieknek is.
    Az eurodisco - italodisco - AI music topikban év végén majd kirakom, hogy mi lett a vegyes valódi , és AI zenék top listám.