Már egymilliárd dollár fölött az Avatar bevétele
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
még nem fordult meg a fejedben hogy mégis birkák ? hogy ne menjek messzire:
délszláv háborúk 300k halott=> média gerjesztett szupernacionalizmus
Fidesz Mszp => eggyütt röhögnek a parlamenti büfében mig ti egymást marva szépen éhenvesztek
etc.
erre varjá gombot
Cameron viszont nagyarccal elõadja, hogy õ a kisisten és aztán csinál egy tisztes hálivúdi katasztrófafilmet.
Persze az átlagnézõt nem érdeklik az ilyen önértékelési válságok, az egyszerûen megnézte a Titanicot is, többek között, mert az is divat volt akkoriban.
És itt felhívom a figyelmet olyan apróságra, hogy miközben manapság még a csapból is kékszínû trutyi folyik, addig az olyan átlagos kis alacsony költségvetésû scifit, mint a Moon Pesten egy darab mûvészmoziban játsszák, és valszeg egész Magyarországon sincs több!
Szal jogos, hogy a mûvészi értékekrõl vitatkozás, milyen felesleges mert az számít, hogy mennyien fizetnek a kasszánál. De azt azért ne felejtsd el, hogy ez nem igaz oda-vissza, csak mert valamiért sokan fizetnek és széles vigyorral az arcon, elégedetten jönnek ki, az a hely még nem a szellemi/minõségi piramis csúcsa, lásd vidámpark, kocsma, vagy meki.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De mit tegyünk, mindannyian disznók vagyunk, zabáljuk a moslékot (amilyen ez a film is), és közben boldogok vagyunk, mert általában nem tudjuk, hogy ez moslék (tényleg az valamilyen szinten!), és hogy eljön még a hosszú-kések hajnala.
<#nevetes1>#nevetes1>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A Függetlenség Napja: $ 800 millió bevétel
Godzilla: $ 375 millió bevétel
10 000 BC : $ 268 millió bevétel
Terminátor: $ 38 millió bevétel
Aliens: 131 millió bevétel
(forrás: az egyes filmek Wikipedia oldala)
Nem azért erõltetem minden témában rendszeresen a népszerûséget, mert tényleg így leegyszerûsíteném hogy ami mindenkinek tetszik az király és ami alíg ismert az szar, hanem mert próbálok kívül gondolkodni egy kisebb rajongói szubkultúrán.
Hozzáértõ körökben lehet hogy nagy divat fikázni Emmerichet de attól még a filmjei hihetetlen népszerûek, amit Cameron egyedül a Titaniccal tudott felülmúlni, azon kívül meg a Top 50-ben sincs benne filmje, csak kult. klasszikusokat készít. És még egyszer mondom, a Titanicból sem kimondottan az maradt meg a nézõk millióiban hogy "James Cameron filmje", hanem az hogy "DiCaprio a világ ura".
Lehet itt vitatkozni egymással hogy fájdalmasan klisés-e a film vagy nem, és ez végeredményben nyilván egyéni megítélés, de ha kicsit is objektív igazságokat akarunk megállapítani, akkor szerintem az hogy az emberek (így nagy általánosságban) nem találják fájdalmasnak, ergó klisésnek, az jó jel lehet arra hogy van létjogosultsága mint leendõ klasszikusnak.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Az elsõ:
"Jó kis kritika lett ez!😊
Azért akik azzal példálóznak, hogy milyen ûberkircsi a sztori, mert mennyi embernek teccet, azok csak gondoljanak bele, hogy melyek a legnépszerûbb mûsorok/filmek a tévében!?
Ideje az ilyeneknek felülvizsgálni önmagukról alkotott képet, hogy mi az ami teccik nekik, és az milyen minõségi szintet is képvisel.
Nem szégyen nézni a máunika sót, meg közben kokakólát iszogatni csipsszel, de talán nem kell lebunkózni azt aki felhívja a figyelmünket arra, hogy bizony ezeknél a termékeknél van magasabb minõség is a piacon, hogy õszinték legyünk, majdnem mind az!
És attól még hogy eddig nem sokan bunkóztak le bennünket, még nem biztos hogy tényleg nem vagyunk azok. Nincs gond amúgy a tahósággal sem, azt is fel lehet vállalni."
Itt burkoltan letahoztál mindenkit akinek tetszet az Avatar. Magadat is valamilyen szinten.
"A film tényleg jól sikerült, megérdemelten van benne az elsõ 10 legjobb sci-fi-ben, ez nem kérdés.
De szerintem az elsõ 3 közelében sincs.
Talán csak ennyin megy a vita.😊"
A másik komment:
"Hát tudod lehet, hogy menne!😉
Kb 10 éve elkezdtem egy sztorit.
Úgy kezdõdik, hogy börtönökbõl kiválasztanak képzett, de félresikerült életû embereket, egy hosszú és veszélyes utazásra a legközelebbi csillaghoz. Oda is érnek büszkék magukra, hogy megcsinálták, már jönnének vissza, amikor egyszercsak vészhelyzet alakul ki az ûrhajón és le kell szállni a legközelebbi lakható bolygóra. Szépen le is teszik a seggüket, amikor a fõnökük aki a legellenszenvesebb fazon, amúgy elkezd valamit ügyködni, hogy elõkészítsen valami leszállító rendszert. A többiek nem tiudják igazán mire megy a játék, de segítenek neki. Erre megérkezik az ûrhajó többi része, több ezer hibernátor kapszulával, amirõl nekik halvány lila fogalmuk nem volt. Ugyanis jól át lettek baxva a palánkon, mert hogy az út egyirányú volt és az õ feladatuk csak az volt, hogy éjjeliõrként felügyeljék a több ezer emberke odaútját.
Akik szintén ugyan olyan börtöntöltelékek és ugyan úgy be lettek palizva mint õk.
A cél az, hogy kialakítsanak egy elõörs bázis, mert a Földön valakik kitalálták, hogy valami idegen faj terjeszkedõben van.
Mellesleg az erdõ pont olyan, mint a Pandoráé, csak nincsenek benne Navik, viszont egyetlen hihetetlenül bonyolult örökítõ anyagú organizmus, ami állandó harcot vív a másik kontinensen levõ hasonló organizmusokkal. Az erdõ idõrõl idõre megpróbál velük kapcsolatot teremteni és emberekhez hasonló lényeket küld a táborba, alapvetõen, hogy DNS mintákat szerezzen, ami nem feltétlenül kellemetlen az emberekre nézve😉))
Az ellenséges idegen civilizációt ugyan soha nem látják, de folyamatosan megpróbálják szabotálni, hogy a földi kormányzat figyelje õket, ezért az anyaûrhajó által kiküldött kémrepülõk és robotok lelövöldözésével foglalkoznak, és próbálnak visszajutni az ûrhajóba is.
Aztán egyszercsak megjelenik egy idegen intelligencia is, akik viszont olyanok mint a szellemek, mert az anyag számukra vagy túl sûrû, vagy éppen hogy túl légnemû, mert gyak bármin átmennek.
Kb idáig jutottam, a sztori kitalálásával, de csak 1-2 oldalt írtam le sajna. Pedig mint Nemere most beperelhetném Cameront, hogy lenyúlta az ötletemet az egy organizmusként létezõ erdõvel!"
Itt fõleg az elsõ mondat volt elég durva.
Látszik, hogy mûvelt vagy és valamit konyítasz a Sci-fihez, de azért attól nagyon mesze vagy hogy ilyen filmet csinálj. Mert ha netalántán képes is lennél rá akkor már nem Magyarországon laknál és nem az SG re írnád a kommenteket. Ezen felül valószínûleg a Sci-fi Top 10-be is ott látnánk a filmedet. De ebbõl azon kívül, hogy leírtam semmi nem igaz.
Hihetetlen eredmény!
<#eplus2>#eplus2>
Amúgy semmi baj Imike, nincs baj a véleményeddel csak amit képviselsz! Annyira anti fanboy vagy, hogy megmagyarázod a lehetettlent + ráadásként meg Tarantinózol is, ami magában közröhej!
Amúgy még mindig várom miért siker a 3. héten az Avatar (Titanic) ha szted nem is tetszett a nagyközönségnek.
De szerintem az elsõ 3 közelében sincs.
Talán csak ennyin megy a vita.😊
Amúgy ekkora sztori jó párbeszédekkel simán belefért volna 160 percbe, legfeljebb kivágnak néhány funkció nélküli részt.
Mellesleg a Navik mozgásán is lehetett volna helyenként vagy 10%-ot gyorsítani, néhány helyen mintha vízben úsznának. OK tudom, hogy nagyobbak, meg alacsonyabb a gravitáció, de akkor is, ez megint pár percet adott volna. Pláne, hogy Cameron több helyen direkt belassítja a képeket, hogy hangsúlyosabbá tegye a jelenetet.
A bevezetõ résznek sem kellett volna órákig tartania, 5-10 percet azonban a földi világ bemutatására rá lehetett volna szánni, azonban a forgatókönyv is meglehetõsen közhelyes. Ilyen szempontból felesleges lett volna egy 1000. cyberpunk világ bemutatása. Technológiailag sem túl izgalmas amit ír (pár év múlva valszeg tök elavult lenne, és azon röhögnénk, mint most pl a Total Recall-on), emberileg viszont nem elég megrázó amit ír, vagy is inkább ahogy leírja. Nem mert valami bûnözõs képeket sem berakni a filmbe, a srác bátyját baleset éri a forgatókönyv szerint úgy hal meg.
Szal a forgatókönyv nagy része gyak dolgok magyarázata, néhány helyen jelentek leírása, amit megvalósítottak, a többi blabla, tudományosodó halandzsa, közvetlenül nem lehet belõle filmet csinálni. Párbeszéd, a szereplõk érzelmeinek, motivációjának leírása szinte semmi. Ehhez képest a film még jobb is lett!
Lehet, hogy akkor most mindenféle analfabétának le leszek hordva, de pont lexarom a kliséket meg a sablonokat, mert az én olvasatomban ez a film jól sikerûlt, és ez a lényeg. Nem az h hány lábú a párduc meg mien színû a csillámpor.
Igazábol a 3d-s vetítésen kb 30 perc után megszoktam a látványt és a továbbiakban fel sem tünt, hogy 3d-s moziban ülök, tehát ez az újdonság sajnos lecsúszott a klotyón.(Fél óra után)
Azért csak veszekedjetek meg vessézzetek jókat röhögök rajtatok én aki a szórakozásért meg a filmnézésért jár a mozikba.
Ja és én kérek elnézést.
Ne vicceljünk, oké!?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha a forgatókönyvet egy az egyben átültetik a filmre legalább dupla ilyen hosszú lett volna az egész. Már csak odáig egy óra eltelne mire a fõhõs elõször belebújik az avatarjába. Egész karakterek, konfliktus-helyzetek maradtak ki, és még így is kivágtak 10-20 percet a végleges filmbõl. Emellett tudtommal van 1-2 óra felvett jelenet, félig elkészült animáció, amik már forgatás közben ki lettek vágva.
Néhányat az alábbi linken is látni lehet ha vkit érdekel. Videó a forgatásról: http://www.traileraddict.com/trailer/avatar/b-roll-i
Magából a scriptbõl sokkal inkább két másképp fejlett civilizáció szembenállása olvasható ki, mintsem Jake(eredetileg Josh) kontra világ.
Nyilván a forgatókönyv azért lett ennyire megcsorbítva, hogy beleférjen a történet egy film hosszúságába. Hogy miért a scifi-sebb vonulat lett háttérbe szorítva a sablonos részekkel szemben, arra talán a bevételi számokban kapunk választ.
Egy biztos, az indiánosdi/romantikázósdi el lett lõve, a folytatásokra újabb sablont ráhúzni értelmetlen volna és rókabõr. Nem hiszem hogy Cameron ezt akarná, pláne hogy interjúkban arról beszél, hogy jelenlegi prekoncepcióiban a történet kiszakadna Pandoráról. Ha meg kreatív ötletek híján volna, sima folytatás helyett nem mindjárt trilógiában gondolkodna.
Történetvezetés, konfliktushelyzetek, karakterek mélysége szempontjából erõsebb folytatást várok, ami talán a most csalódók egy részének is kellemes meglepetést fog okozni. Ha nem így lesz, az lesz az én csalódásom pillanata 😄
Az Avatart majd a Ponyvaregénnyel hasonlítom vagy hasonlítani kell össze?! Elvist se hasonlítom össze Mozarttal.
Nem igazán értem miért.
Természetesen mindegyik tele van klisékkel, de a végén rátérek, hogy nem ez a gond.
Pitch Blackban, mint írtam a vagány hõs 1-2 tökös beszólással, és egy jobb filmet is irigylésre késztetõ kõkemény katarzissal, amúgy tényleg zs-de ez utóbbi azért kiemeli abból.
Az ember gyermeke úgy jó ahogy van, igazából nem is tudok hibáját mondani, bár inkább nem akarok. A színészek végig nagyon jók, a hangulat dúrva, van 1-2 jó kis humor is benne és az utcai lövöldözés a végén olyan, ami gyak etalon. Keveréke az ír terrorista filmeknek, a medmex szerû posztapokaliptikus látomásoknak, és a Ryan közlegénynek, meg még egy kis plusz.
A Star Trek marhára nem klisés, persze kérdés, hogy adott körülmények között mit lehet és mit nem lehet megtenni, de gyakorlatilag újradefiniálja mindegyik ismert startrek karaktert, ehhez bátorság kell. És bizony az új karakterek legalább olyan erõsek mint a régiek, mégha annyira azért nem is különböznek azoktól. Spock érzelgõsködik, tépelõdik és szerelmes, pontosan olyan konfliktusokat él át, amit Kirk-nek kéne. Kirk eközben pedig a lúzerség határán egyensúlyoz egy galaktikusan kisiklott élettel, aztán persze Kirk-ösen úrrá lesz a helyzeten. Nem önmagukban forradalmiak, hanem ahhoz képest, hogy egy 50 éves kökeményen bejáratott hagyománnyal kell a filmnek szembeszállnia.
A Nyisd ki a szemed volt elõbb '97-ben. A film(ek) eredetisége nem abban van, hogy mi az alapsztori, hanem hogy a mûfajok keverésével zavarja össze a nézõt, a szereplõk pedig ragyogóan megvalósítják a rendezõ elgondolását.
Sunshine sajna totálisan olyan, amit narumon is írt. Hihetetlenül jó hangulat, kõkemény hardcore scifi fíling, gyilkos feszültség, és ehhez megfelelõ színészi játék. Aztán átmegy egy B kategóriás túlélõ horrorba. Azonban van 1 jó órája a filmnek, amíg álmodozhat a nézõ azon, hogy milyen lett volna, ha tényleg van koncepció a végére is.
D9 egy fanyar paródiába oltott akciófilm, ahol a fõszereplõ a zsenialitás határát súrolja a karakter megformálásában. Nem ripacskodik, nem játssza túl a szerepét, de mellette minden érzelmet belead. Egy nevetségesen, fájdalmasan kisstílû, de hihetõ karakter, mellette egy precízen megvalósított akciófilm.
Lehetne sorolni a kliséket, de nem ez a lényeg, hanem hogy ezekben a filmekben volt ötlet, a rendezõben kurázsi, hogy a klisék mellett újat alkosson, ami nem mindig jött be, sõt van amelyik film gyak össze is omlott.
A klisé természetesen kell, mert ha nincs, akkor nincs mivel szembeállítani azt, ami az adott film lényege.
""...Azonban az, hogy ez az alkotás egy kliséhalmaz, gyenge párbeszéddel, és sajna gyenge sztorival ugyan olyan tény, mint hogy mekkora sikere volt a kasszáknál..." Mondasz 20 filmet (a komerszebb-mûfajokból), amit nem szedek szét ez alapján. Igazat adok neked."
A gond ezzel az, hogy hiába szeded szét ezeket a filmeket, amit meg is tettem neked, mert ettõl még az Avatar bizonyos dolgokban nem lesz jobb.
Az Avatár nem hozott új motívumokat, újszerû konfliktusokat, nem hozott egy új hõs tipust, nem mutatott be olyan új vizualitást, amit eddig nem láttunk volna (a 3D csak egy eszköz, de teljesen klasszikus kamera beállításokkal dolgozik) ilyen szempontból sajna kevesebb, mint a felsorolt filmek bármelyike.
Azonban amit elkezdett, azt szinte minden megbicsaklás nélkül, mint ahogy a mozdony megy a sínen, végig viszi.
Nem tudunk meg semmi újat, nem idézgetünk belõle szövegeket, és sajna még a zenéjét sem dúdorászzuk. Jó film.
De csak ennyi. Gáz ha sokkal olcsóbb filmek fektetik két vállra a CGI-n kívül bármiben, és a világ legdrágább, legsikeresebb filmjének ezt szerintem nem lehet elnézni!
Azonban érdekes módon annak ellenére, hogy ugyanúgy adott a lehetõség az "illegális" letöltésre, mégsem hangos tõle a média. Pedig most kéne jártatni az arcukat, hogy a kalózkodás ellenére rekordbevételeket ért el a film. Vajon most miért nem jönnek ezzel? Költõi kérdés volt, a választ tudom. A kalókodás, mint fogalom arra jó, hogy legyen mire fogni a szar vagy a kevés marketinggel ellátott filmek sikertelenségét.
kicsit Spoileres
Gladiátor óta, fõhõsök meghalnak-Ember gyermeke/C.Owen-Errõl volt is cikk annó az egyik Cinemaban, hogy azóta gyakrabban hullanak el a fõszereplõk a film végén, áldozzák fel magukat az ügyért.
D9-kisember begurul klisé végig a filmen + az összebarátkozunk egy idegennel is lejárt cucc sztem (pl. Kedves ellenségem)-a megjelenítési ötlet volt új, nem az alapfelállás
Star Trek-itt gyakorlatilag csomagban vették meg a kliséket, snitt+beállítás+zene
pl: megmenekülés a feketelyukból a végén
Vanilia égbolt-sztem a Fight klub óta a skizofrén álomvilág eléggé felfutatta a dolgot, gyakorlatilag mára a legegyszerûbb csavar egy filmben (nyisd ki a szemed lehet elõbb volt nem tudom, ha igen sorry)
Pitch Black-nem tudom egy sima sci-fi, semmi extra-klisé klisé hátán-lezuhanunk,landolunk egy idegen bolygón természetesen embert zabáló szörnyekkel van tele és menekülönk, természetesen a csapat egyenként fogy el.
A csaj halála boritékolható volt.
Sunshine-term. itt is egyenként fogy el a legénység, különféle mûszaki hibák, egy ember nyírja a társait különféle elméjét megszállt hülyeségek végett fõhõs feláldozza magát stb.-Event Horizont azért elõbbi film + még a Supernova is erõsen klappol rá.
Szóval nekem is tetszettek ezek a filmek, nem is foglalkozok ilyen hülyeségekkel DE klisé minden filmben van dögivel. Csak párat szemezgettem ami elõször eszembe jutott, lehet belemélyednénk lenne még több.
Persze Avatrban is van dögivel, mint mindegyik filmben, mesében talán meg még több, ahogy itt is, meg a LotR, meg az SW-ben is. Ez van, ilyen mûfaj.
De a hülyeségek néha egekbe szöknek!
District 9 ebbõl a szempontból kész avatar: "rák-ûrlényekkel" helyettesíti a fekete rasszt, és ezen keresztül meséli el az apartheidet. Szóval ezt a filmet nem is értem miért hoztad fel mint jó példa az "avatar ellen".
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Sunshine-nak valami zseniális a nyitó félórája, majd úgy megy át egyre gagyibba, az utolsó óra egy koncepció nélküli szenvedés a rendezõ és/vagy a forgatókönyvíró részérõl aki nem tudta eldönteni milyen filmet csináljon és végül saját késébe dõlt bele, mesteri harakirit követve el maga és a film ellen.
A disctrict 9 az egy jó film, fõleg ha ismeri az embere a költségvetését, és ezzel a szemmel nézi, megbocsájtja a hibákat és hiányosságokat és a rossz szereplõket, hiszen ennyi fért a költségvetésbe. Ugyanezt 100 millából csinálták volna akkor már erõsen húznám a számat.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Melyik kommersz, melyik nem az tök mindegy, nekem ezek teccettek többek között. Pl. a Pitch Black néha fájdalmasan alacsony költségvetésû, azonban a végén Riddickben, a nehézfiúban valami drámaian megváltozik, ami hitelesen jön át. A többi filmben is van valami, ami megérinti azt embert.
Az Avatarban helyenként lát az ember valami mélységet, de a rendezõ gyorsan kitörli a fejünkbõl valami sablonos megoldással, a mélység és a film fõ vonulata kerülgeti egymást de soha nem csúcsosodik ki egy katarzisban.
Direkt, vagy bénaságból? Nem tudom, de ez van.
Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!
Most komolyan attól jobb a film hogy a humor ugyan halvány erõlködés szintjén, de pl az önirónia, ami a 2012.-ben azért becsületesen benne van, itt még nyomokban sem fedezhetõ fel? Hogy a karakterek olyan egysíkúak mint egy Krisztust ábrázoló ikon?
Hogy az emberek/Navik nem hétköznapi hús/vér szereplõk, hanem elvont hõsök, minimális családi kapcsolatokkal és az ehhez köthetõ élethelyzetekkel, konfliktusokkal, örömmel, humorral? Azért jó, mert ezáltal olyan mûanyagszagú és steril, hogy mûteni lehetne a moziteremben????
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Nebassz. Melyiknek? A KillBillnek? Az Alkonyattól pirkadatig-nak? Esetleg a Jackie Brownak? A ponyvaregénynek? Nanemááár. Ezek is jó filmek mert jól vannak összerakva és összeáll az egész, de a story az mindegyikben tök alap szinte 0, egy fikarcnyival sem több mint az Avatar esetén.
"A mókusok legyûrték a navikat
2009. december 30. 16:35
Az Avatar csak a második helyet tudta megszerezni a brit kasszasikerlistán
Az Alvin és a mókusok folytatása jobban érdekelte a briteket, mint James Cameron Avatar címû szuperprodukciója.
A tíz napja bemutatott Avatar - amely a bolygóját védõ Navi nép és az emberek összecsapásáról mesél - premierhétvégéjén még 8,5 millió fontos (2,5 milliárd forint) bevételt hozott, ám a múlt hét végén, 3,8 millió fontos (1,1 milliárd forint) jegyeladással már csak a második helyet tudta megszerezni a brit kasszasikerlistán.
Alvin és a mókusok
A csúcson a most debütált mókuskaland-folytatás váltotta, amelyre 5,3 millió fontért (1,6 milliárd forint) vásároltak jegyet a nézõk. A harmadik helyet a hazai pályán Guy Ritchie Sherlock Holmes címû thrillere kaparintotta meg 3,1 millió fontos (40 millió forint) hétvégi premierbevétellel."
A hír régi, de azért mond valamit.
Az "i see you"-n nem tudtam nem a fejemet fogni és bazdmegolni. Fájt. Mint ahogyan az végefõcím alatti theme song is. Ez pl. kicsit kreatívabb (annak ellenére, hogy a szintén eléggé behatárolható Guy Ritchie filmjéhez készítették). Egyébként én egy ilyen munkát (vagy mondjuk egy Belleville randevúhoz hasonló igényesen megrajzolt animációs filmet) többre tartok, mint hogy valaki egymásra halmoz tonnányi cgi-t - és itt most nem csak az Avatarról van szó..
:-O http://www.ashes.hu O-:
Ha észreveszed, és bedugod a fejed a homokba, attól még léteznek.
Ha tetszenek ezek az ordító, fájdalmas klisék, akkor is léteznek.
A filmnézõk pedig klisék szerint osztályoznak...
-- a TF2 szar volt... Miért? Mihez képest?
-- a T4 szar volt... Miért? Mihez képest?
A válasz egyszerû: a személyes kliséidhez képest, amiket ráadásul - még Te is! - hajlandó vagy gyurmázni, az agyadba szemedn keresztül áramló marketing, és sokad rangú "review"-k alapján...!
Amúgy miért van az, hogy akármelyik filmes oldalnál megnézem az Avatáros cikkek alatti kommenteket, akkor 100%, hogy belefutok a hozzászólásaidba, ahogy épp valakit arról gyõzködsz, hogy márpedig az Avatar fasza film?! Get a life.
:-O http://www.ashes.hu O-:
Ha klisé, panelok stb. hiba akkor minden film hibás.
Errõl a klisés dologról mindig ugyanaz a film és gondolat jut eszembe, már nem írom le miért mert sokszor megtettem, nincs kedvem. Ausztráliánál volt.
Sztem ez a klisés duma a legnagyobb klisé.
a gyerek sehol nem mondta ezt "...Amúgy mi nem klisés, mi a döbbenetesen új az emberszerû, földi õslakosként viselkedõ "idegen" civilizációban, 6 lábú tigrisben, 6 lábú kutyában, 6 lábú majomban, a bambuszban, páfrányban akármiben. Ja hogy tele vannak szórva még csillámporral is?
Ez tényleg kúl!😄DD..."
szóval milyen újdonságot kérsz számon!
Miben nagyobb szám egy Avatar egy 2012-tõl? Mivel több? Talán ilyen apróságokból, hogy nem úgy ér véget a film, nem az a zárómondata egy olyan filmnek, ahol mondjuk elpusztul a világ 99%
"..hogy apa, most már nem kell pelenka..' vagy valami ilyesmi
2012 gagyi a fokon és talán ezért több az Avatar a sima popcorn-filmektõl, vagy pl-. nem emlékszek kis Navikra akik a csaj lábát dugják (TF2) vagy orbitális csavarnak szánt baromságokra (T4). Egyszerû film, ez az erénye. Csak helyén kell kezelni a dolgokat a mûfajon belül.
😊
A véleményem az, hogy a film jó, akár többször is megnézhetõ (bár nekem sajna nem sikerült).
Azonban az, hogy ez az alkotás egy kliséhalmaz, gyenge párbeszéddel, és sajna gyenge sztorival ugyan olyan tény, mint hogy mekkora sikere volt a kasszáknál.
A film nézhetõ, élvezetes, bár én a 2012-õn is jól szórakoztam, meg általában a trashfilmeken is, mert asszem tudom õket a maguk kategóriájában kezelni.
De talán ezért nem ájultam be ettõl!?
Amúgy mi nem klisés, mi a döbbenetesen új az emberszerû, földi õslakosként viselkedõ "idegen" civilizációban, 6 lábú tigrisben, 6 lábú kutyában, 6 lábú majomban, a bambuszban, páfrányban akármiben. Ja hogy tele vannak szórva még csillámporral is?
Ez tényleg kúl!😄DD
Akkor én is megteremtek egy teljesen új világot, ahol minden állatnak 8 lába van, kivéve természetesen a roppant idegen civilizáció tagjait, akik tök úgy néznek majd ki mint az emberek, zöldek lesznek, ari tévémaci fejük lesz és elõadják a Winettou-t, a fõhõs pedig végig szekszeli az egész törzset. Ja és az égen 3 nap lesz és 7 hold.
Persze olyan szempontból igazad van, hogy amcsiban eddig hetente 10 földelpusztítós krízisfilmet csináltak A, B....X, Y, Z kaetgóriákban. De ettõl még ez a sztori nem lesz kevésbé sematikus.