Az Avatar esélyt sem hagyott a konkurenciának

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az eddigi csökkenéseket figyelembe véve némi esélyt látok a Titanic trónjának megdöntésére. Az fix, hogy minden idõk második legtöbbet hozó filmje lesz. Amcsiban meg lesz az 500 millió.

Úgy tûnik, pesszimista voltam, a http://www.deadline.com/hollywood/ szerint megvan az 1 milliárd dollár.
És ezt most mire írtad? Senki sem beszélt fekete csíkokról.
4:3 miatt van alul és felül fekete csík, mert ha nem lenne az oldalából kéne levágni.
Ám ez csak 16:9-ben felvett anyagokra igaz.
Ha 16:9-ben felvett filmet 16:9-es tv nézed nincs alul-felül fekete csík.

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

jaja. épp az a lényege, hogy a széles képhez hozzárakják az alulról és felülrõl levágott részeket is😊
Nem, ellenkezõleg. Alig szélesebb, mint a hagyományos TV képaránya. http://hu.wikipedia.org/wiki/IMAX
igen, az elsõ másodperctõl az utolsóig.
Gerygrey
nagyobb váaszon, nagyobb képarány

A nagyobb képarány pontosan mit jelent? Még szélesebb mint a sima mozi?
Kérdésem, ez végig 3D imaxban?
A Harry Potter az egy nagy átvágás volt! Sehol nem nyomták hogy csak az elsõ 15percc 3D. Baromi dühös voltam!
4-5 sor nagyon jó^^ én az elsõ sorban ültem, az nagyon rossz mert 1 részt belelóg 1 hülye korlát, másrészt meg mert óriási,bazinagy,hatalmas vászon van és nyakad töröd a végére😊 hátul ülni meg megint nem olyan jó dolog, nem érzed annyira a közelséget(szvsz) 4-5sor a tuti😉

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Nethyrrea
asszem február lesz mire eljutok az imaxba, hogy normális helyen megtudjam nézni... 13-ra elõre még a félegyes elõadásokra is a közepefertály már mind le van foglalva a weblap szerint.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

A http://boxoffice.com/featured_stories/2009/12/early-weekend-predictions-43.php szerint 345M lesz vasárnapra az Avatar Észak-Amerikában.
Akit érdekel, az itt meg tudja nézni, hogy az országban hol milyen rendszerben tud mozizni:
http://www.dolby.com/consumer/product/movies/theater/find-a-cinema.html
Tévedés, a Dolby3D korszerûbb, mint a RealD
Én kis balga gondoltam ma délelõtt elmegyek megnézem megint,az imax-ban.
A sor ami a pénztárak elõtt csordogált hamar elvette a kedvemet,kb 1-1,5 órás sorban állást spóroltam meg magamnak.
Nekem nagyon tetszett a film. Ajánlom mindenkinek!
Nem csak a Viktor ilyen, hogy ha nem tetszik neki egy film, akkor xar filmként állítja be, teljesen függetlenül a közvéleménytõl. A legtöbb kritikus is ilyen (tisztelet annak a kevés kivételnek), úgy szint függetlenül a közvéleménytõl, és általában a legtöbb esetben ellentétes a két vélemény, azonban a közvélemény kicsit nagyobb számot tesz ki. Mondjuk pár ezerszer, vagy talán még keveset is mondok.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Na a szamáremberek visszavágtak 😊

Úgy tudom az USA-ban 15 dollár az 3d-s helyár, legalábbis Cameron azt mondta, mikor megkérdezték tõle mennyibe került az Avatar (költségvetése), mire "15 dollárba kerül egy 3d-s moziban)

Hey!
A szamarember Viktorunk <#gunyos1> latta ezt a cikket?
Ahhoz kepest amit o fikazott eleg szepen maszik fel a listan.<#ravasz1>
Nem kellene egy ujjabb komment Viktorunktol<#email>
hatha valtozott a velemenye es elment megnezni a filmet...<#felkialtas>
Az a baj hogy nem latom ki a cikkiro
<#wow2> hol lehet ezt megnezni?Nem akarom szegeny szamarember Viktorunkat fikazni ha veletlenul 100% szemelyisegzavaros lenne es o irta volna ezt a cikket miutan kifordult magabol<#vigyor>
kozik
Te winnie, nekem itt a tisztelt hozzaszolok mar tobb iranyba huznak azugyben, hogy hol nezzem meg az Avatart, nekem meg gyanus, hogy a legtobb moziban meg megis te jartal, oszd mar meg kerlek te is becses velemenyed a temaban. Kosz.

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

semmi hülyének nézés nincs abban, hogy leírom, hogy ha este amerikában elmész egy nagy moziba, akkor 13.50-et is fizethetsz (de ez már magas helyár). az avatarért valamivel többet. vagy nem.

"gondolom at akar verni hogy ott kepesek 10fontot elkerni "

gondolom más is volt londonban moziban, tudja, hogy egy átlagos esti premier elõadás 10-12 font, kora délután 7-9 (diákoknak is 7). (utánjátszva 2 fontig is le lehet menni.)

szóval megnyugodhatsz, nem vertek át. ha londonban a filmet egyedül játszó imax-moziban, a bfi-ban akarod nézni, akkor bizony 13.50-et kell fizetned érte este. ami, mint itthon, kábé 10-15%-kal magasabb, mint egy normál jegy és nem 3-4-5-ször, ahogy a kollega sugallta a "4-5 kontra 12-20-25" összevetésben.
"az ismerõsöd nagyot lódított, mert egyáltalán nem nagy a különbség a normál és 3d ár között. a 4-5 dollár egy premier után sok héttel utánjátszott film ára, a premierfilm este 2d-ben is több mint 12 dollár lehet."

biztos a haverja szeretne atverni.. gondolom az angliai spanom is loditott ebbol kiindulva, gondolom at akar verni hogy ott kepesek 10fontot elkerni -.-

(mert kell hulyenek nezni a masikat?)

Only the dead have seen the end of war.

JAh, na igen... Viszont az feltünt, hogy faszán nem a teljes imax vászon felületre vetítették a filmet??? Vagy csak azon az elõadáson volt így, amin én voltam?... :-) :-S
Másik témában valaki leírta, hogy 4 féle 3D mozitermek vannak kis hazánkban, ebbõl a legjobb az IMAX3D mellett vagy után a Real3D, és abból rendesen összerakott terem nevezett helyen van, ha jól emlékszem 3-as teremben. És ha jól tudom elõnye a többi rendszerrel szemben (így IMAX-al szemben is), hogy sokkal többször villant fel egy egy kockát, így folyamatosabbnak látszik. Én még nem láttam, de egyszer kipróbáljuk. IMAX-nál igazóbul a brutális vászonméret a csali, mert szépen kitölti a látómezõt.

Jaja! Meg Twister-t, kétszer is... :-))
"Azért az nagyon nem mindegy, hogy 4-5 dollár helyett 12.50-20-25 dollárt kell kifizetni egy jegyért. Vagyis jóval kevesebben látták, de azok jóval többet fizettek. "

az ismerõsöd nagyot lódított, mert egyáltalán nem nagy a különbség a normál és 3d ár között. a 4-5 dollár egy premier után sok héttel utánjátszott film ára, a premierfilm este 2d-ben is több mint 12 dollár lehet.
Narxis
Én is csak a 3D miatt mentem, már az elõzetes alapján se tetszett az Avatar. Egy dologért viszont megérte elmenni, a Sherlock Holmes elõzetesét játszották le a film elõtt és eszembe juttatta, hogy azt mindenképp meg akarom nézni, eredeti hanggal.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Blasta
Sry, az agyad nem erzekszerved, hanem az erzekszerveid altal kuldott informaciokat feldolgozo kozponti egyseg.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

persze azért szoktam egy film sikerét úgy nézni, hogy szakma, kritika (rotten, jelölések)-bevétel-nézõi vélemények (imdb, sajna nincs más) ezt a hármast, ha itt pöpecek, akkor a többségnek baba a film
persze ettõl még nekem lehet nem jön be (pl:TDK) de attól még nem fogom kétségbe vonni egy film értékét, sokan ezt nem fogják fel.
Engem az zavar, hogy sokan a bevételi számok bûvöletében élnek. Ez csupán egy érdekes adalék, semmi több.

A jegyek darabszáma közelebb vinne "melyik film népszerûbb most" c. játék végeredményéhez, de itt sem tudjuk meg, hogy valaki egyszer vagy ötször nézte meg a filmet.

Nagyon jó a Fel! példád, hiszen számtalanszor elõfordul, hogy a gyerek kisírja magának a megnézést, de egy páréves kölyköt nem engednek el egyedül moziba, így mennek a szülõk is (plusz ha van, akkor a testvér sem marad otthon).

De az Avatart úgy reklámozták, hogy csak 3d-ben lehet igazán élvezni, ott pedig drágábbak a jegyárak. (Nekem kinti - USA - ismerõseim panaszolták, hogy a megszokott 4-5 dollárjuk helyett 12.50-et kellett kifizetniük, több moziban pedig csak még drágábban tudtak volna jegyet venni.)

(Egyébként meg nem hiszem, hogy mindenki éjjel-nappal Titanic/HP/LotR/Spiderman filmeket néz, noha a bo listák ezt sugallják.)

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

ezt rengeteg filmnél el lehetne sorolni amik fel vannak sorolva pl: fent, érdekes ott nem bas*ta senkinek a csõrét, hogy a TDK, TF2 vagy Up, mennyi bevételt hozott és abban benne volt az IMAX drágább jegy is.
Azért az nagyon nem mindegy, hogy 4-5 dollár helyett 12.50-20-25 dollárt kell kifizetni egy jegyért. Vagyis jóval kevesebben látták, de azok jóval többet fizettek.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

"engem az érdekelne az imax miben más a sima 3ds mozihoz képest.válaszotokat elöre is köszönöm
nagyobb váaszon, nagyobb képarány"

Cserebe kisebb szekek, eletlenebb kep, es a nezo sehogy sem latja be a teljes vasznat egyszerre, raadasul a kep 75%-al sotetebb is. Szerintem a film digitalis 3d-ben jobb.
zaki
nagyobb váaszon, nagyobb képarány

hali!engem az érdekelne az imax miben más a sima 3ds mozihoz képest.válaszotokat elöre is köszönöm
Nem a Palace Westend, az Westend:-) Az Arénás a Cinema City, ahol természetesen Mo-on egyedüliként van IMAX
Berber
Apropó, kb 3 év után újra beültem egy moziba, hogy megnézzem "nagyban"(2D). Sajnos volt ismerõsöm, aki kijött a 3D-rõl mert fárasztotta. Van ez így. Aztán végignézte 2D-ben. Télleg a látvány az ûber.

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

kozik
"a 3D-s vetítésekben legerõsebb Palace Westend"

Az veletlenul nem az Arena IMAX3D-je?

Nem kell lebaszni, tessek szepen felvilagositani, hova menjek a nagyobb elmenyert. Kosz.

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

Berber
A "Szamárember" visszavág! Esetleg ennyien lennének a rossz izlésû, és ostoba, csak a látványra koncentráló alantas slep?

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Ez jó volt. Hiába, magas labda volt, lecsapásért kiáltott. 😊
Többnyire 1. Néha 0. Elõfordult hogy 2, de õk nem a filmre figyeltek <#idiota>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Imádom a statisztikát.Azt nem lehetne megtudni, hogy hányan ültek a 11. sor 2-es széken bal oldalt?
inkább úgy együtt mindenért, 2012 nem volt látvány, T4-ben nem volt látvány, CSAK látvány filmek ha jól is indul kipukkad 2. hétre, itt valami azért csak történt.
Amúgy unalmas ez a sztori ajnározás, minden trailer-bõl le lehet venni a sztorit, vagy ennyire retaldált vagy, hogy sose sikerül? Csak az olyan elvetemültekbõl nem mint pl: 12 majom, Mátrix, Dark City vagy most a Inception, de ezek "katyvaszok" a jó értelemben.
Pedig valószínû, hogy a látvány miatt vett a nép jegyet, s nem az elõzetesben kibontakozó sztori miatt 😊
hátha már eddig várt a szerzõ ezzel a cikkel, igazán megemlíthette volna 2. hétvégét is, ami lett igazán lenyûgözõ!
"mi is írtunk a szenzációs látványról, ami valószínûleg sokakat késztetett jegyvásárlásra" ha ez a szamaras esszé akar lenni, akkor most hangosan nyerítek a röhögéstõl.
...hát az Avatar kritika írója elgondolkodhat.😊
A jelenlegi trendek alapján azt jósolom, hogy vasárnapig meglesz a 900 millió dollár az Avatarnak világszerte, aztán ki tudja.
"ez is jelzi a közönség igényének hiányát az újdonságokra"

Nem azt jelzi, hanem részben a bizalmatlanságot, részben pedig a túlzott bõséget. Minden évben megjelenik számtalan újdonság, és ezek többsége jó nagyot bukik. Részben azért, mert rossz, részben azért, mert annyi film van, hogy a nézõ inkább olyanra ül be, ahol sejtheti, hogy mit várhat.
Oldal 1 / 2Következő →