Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindig a legegyszerûbb történetek szoktak a legjobbak lenni,minek bonyolult sztori,most soroljak fel kismillió filmet ami fantasztikus és hatalmas elismert film volt és klasszikus?Mindnek egyszerû a története!A filmrõl meg annyit,hogy mondom a cikk irója kicsit nemnormális hogy igy lehúzza ezt a tökéletes filmet,olyan hangulata volt hogy a mozi után mindenki még 10 percig ült a székben és kész volt!Kifelé jövet is mindenki fantasztikusnak nevezte,kint volt aláirás gyûjtés is egy füzetbe kellett irni csak errõl a fimrõl hogy 5-hányast kapna és több százan mindenki 5-öst adott rá!Ellelehett olvasni az aláirásokat és a szavazatokat,ez az alléban volt,úgyhogy elmehet a cikkiró valahova..!
*"egyáltalán nem szörnyû"

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Szerintem nagyon jó film. A látványvilágot nem is említem, mert az egyértelmû. Viszont nekem a történettel se volt semmi bajom. Szerintem egyáltalán szörnyû és még csak véletlenül se az egyik legrosszabb film. A cikkírónak tényleg "gratulálok", hogy le merte írni a "véleményét". Azt hiszem az Sg-n se fogok többet kritikát olvasni (nem mintha eddig sokat olvastam volna, és erre jó okom volt). Jó, minden embernek más az izlése, minden emberbõl más érzelmeket vált ki egy-egy film. De azért egy ilyen abszolút lehúzó kritikát írni, hát mennyen el a cikkíró egy jóval melegebb tájra. Szerintem a történet is abszolút megállja a helyét (a filmben felvázolt emberi viselkedés és cselekvésforma abszolút helytálló és aktuális).

Látványvilág: 10/10
Történet, mondanivaló: 8/10

Simán lehet ez év (egyik, ha nem a) leggjobb filmje. Én nem csalódtam JC-ben, vagyis jobban fogalmazva, annyit csalódtam benne, mint miután megnéztem az Aliens-t, a Terminátor 2-t, Titanicot...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

wedge31
Inkább te vagy a szánalmas hogy nem tudod felfogni és elfogadni más véleményét.
Olvass vissza pont hogy a hozzád hasonló vérpistikék járatják le magukat az alpári mocskolodásal.

A film 3D részét meg már ezerszer kitárgyaltuk csak az ült seggre aki még nem volt IMAXban a többiek akik már láttak ilyet csak néztek mint a moziban / stilusosan / hogy mi ez a sok homályos objektum.
Csak azt tudom mondani menj be egy sima természet filmre és meglátod hülyére veri 3D-ben az avatárt ,nesze neked 3D-és forradalom ugyanis JC ezt igérte.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Hát nem tudom.. lehet a csõlátás velejárója hogy a 3D mozit is 2D-nek látjátok <#idiota>
Ez csak komolyan mondom csak amolyan "én azértismegmondom hogy szar mert mindenki azt mondja hogy jó" fröcsögés.. de az ilyeneknek is joguk van a véleményükhöz...

Minden média és tömegek álltal felkapott film ellenérzést vált ki azokból akik a skepticizmusukat nem tudják máshol kifejezni.. Õk a megmondóemberek.

Az a baj, hogy azzal, hogy védjük a filmet, csak nekik adjuk meg azt az örömet hogy amit fröcsögnek róla az hat ránk..

Az Avatart nem kell megvédeni .. Megvédi simán magát 😊 Nem én mondtam nem 10 , nem száz, nem is 10 ezer ember, hanem több millióan akik látták, hogy forradalmi, hihetetlen moziélmény, 2D-ben is élvezhetõ produktum.

Miért idegeskedünk olyan kisebbségben lévõ emberek fröcsögésén ami oly keveset nyom a film megítélésén? 😊

Hagyjátok rájuk...

Én még akkor is röhögnék rajtuk ha Avatar plakátokat égetnének az utcán ellenszenvük kifejezéseképpen.

Neked az imdb szentírás?

PS: régen a zsiguli (lada) volt a legjobb autó, mert az volt a legtöbb embernek, igaz? A VHS a legjobb szalagos videórögzítõ, mert az volt a legtöbb embernek, igaz? Ne butáskodj már!
imdb elsõ 10 pl
NEXUS6
Megnyugodtam, mert azt hittem, csak én nem látom rendesn 3D-snek az egészet, mert bizonyos jeleneteknél tényleg olyan volt mintha sima 2D mozi lenne.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sorolj.
nem tudom mit magyaráztok itt összevissza,mindig a legegyszerûbb történetek szoktak a legjobbak lenni,minek bonyolult sztori,most soroljak fel kismillió filmet ami fantasztikus és hatalmas elismert film volt és klasszikus?Mindnek egyszerû a története!A filmrõl meg annyit,hogy mondom a cikk irója kicsit nemnormális hogy igy lehúzza ezt a tökéletes filmet,olyan hangulata volt hogy a mozi után mindenki még 10 percig ült a székben és kész volt!Kifelé jövet is mindenki fantasztikusnak nevezte,kint volt aláirás gyûjtés is egy füzetbe kellett irni csak errõl a fimrõl hogy 5-hányast kapna és több százan mindenki 5-öst adott rá!Ellelehett olvasni az aláirásokat és a szavazatokat,ez az alléban volt,úgyhogy elmehet a cikkiró valahova..!
Pontosan úgy van, ahogy írod. Hozzátenném, hogy a Doom3-ban is volt hiba, ugyanis sokszor túl éles volt az árnyékok kontúrja (maga az árnyék meg csont fekete), pedig ez max. légüres térben lehetne csak igaz, és olyan helyen, ahol semmilyen fény nem verõdik vissza. Ugyanúgy az Avatar-ban is van technikai hiba, és ez a mélységélesség.
A nagy hype, miszerint ez az Avatar "forradalmi" technikát használ, legalább akkora hazugság, mint a microsoft hasonló megnyilatkozásai a forradalmi technikákról.
NEXUS6

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Sok embernek teccet a film, akinek kifogása van ellene, azok sem mondják általában, hogy trágya lenne, és nem érdemes megnézni, csak éppen nincs annyival magasabban a pl. 2012. féle hálívúdi világmegmentõs vonulattól, mint a rajongók azt képzelik.

Jön fõhõs, elõször topa, majd felszívja magát, nagy robbanás, harc fõgonosszal világ megment, epekedett várakozás közben jöhet a második rész, végecsapóbóldogkarácsonyt. Ennyi!

Na most ettõl azért el lehetett volna ám térni, és talán még mindig el lehetett volna mesélni a sztorit, mondanivalót(?) is, ha esetleg volna ilyen. Nos hát izé, legyünk õszinték Cameron nincs olyan szinten elengedve, hogy erre képes lenne. Aki szereti, az pont azért szereti, mert az elõzõ unalomig lerágott öntõformát mindig képes valami technológiával új, friss, ropogós és kívánatos tartalommal megtölteni, de nem megváltoztatni. Amivel ugye pl Emerich is próbálkozik, de õ a pénzt inkább jó színészekre költi, Cameron meg extra filmes kütyükre. Valamiért Cameront jobban értékelik, több különbséget nem nagyon tudok felfedezni kettõjük között. Illetve annyit, hogy a sci-fi lényege, hogy kívánatos technikai kütyük legyenek a filmben, amelyek Cameronnál valóságosnak néznek ki, míg Emerich általában megelégszik azzal, hogy ha ezek a filmes kellék funkcióját kielégítik.

Egyikük sem látja azonban, hogy a forgatókönyv alapvetésén kéne talán túllepni és akkor azok is, akik már túlléptek rajta és mást, többet, sokkal többet(!) várnak, képesek lennének értékelni azt a néhány gondolatot, amire a nagy puffogtatás meg álleejtés közben csak elhadarva jutott idõ.

Atisz
Gratulálok a cikkírónak, hogy le "merte" írni a véleményét. Ez a film olyan, mint anno a Doom 3 "a világ legjobban várt játéka" - egy csili vili techdemó, szegényes tartalommal. 2010-ben a hasonló technológiai színvonalon készült, sztorival is rendelkezõ film(ek)re lesz majd érdemes odafigyelni.

Akik pedig hõbörögve próbálják másokra ráerõszakolni a véleményüket (miszerint is ez a film 10/10), azoknak érdemes lett volna már korábban elmenni egy IMAX moziba 😛

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Nem kell bevenni. Ha vitázni akarnék veled, akkor leírnám bõvebben. De nem akarok, csupán a véleményemet írtam le.
Tegnap megnéztem IMAX-ban. Csodás. Na így kell látványvilágot összehozni (már alig várom, hogy a mezei monitorok is képesek legyenek erre).
A film hátránya, hogy a story egyszerû mint a bot. A film elõnye, hogy a story egyszerû mint a bot.
Elsõ azért, mert érezni, hogy ebbõl azért lehetett volna több is mondjuk +20 perc alatt. Utóbbi azért, mert agyat eldobhattuk és csak "néztünk".
Ezt a filmet mindenképpen a legjobb mozikban kell megnézni...
Ezt így nem veszem be. Bõvebben?
Teljesen egyetértek minden negatív kritikával! Nem értem James Cameron-t mi ütött belé mikor megrendezte ezt a filmet. 10 citrom díjat érdemel. ÓÓÓ borzalom az egész. Igaz a köreimben sokan odavannak érte amit mai napig nem értek. Ezek a kék figurák hát ne haragudjon már meg a világ hogy néznek ki... Meg ez az egész fantasy jelleg hát valami katasztrófa. Ez egy csõd alkotás....

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

A #310 neked szólt.
A második bekezdéseddel egyetértek, a többi csak mellébeszélés, hamis állításokkal megtûzdelve.
Az elsõ bekezdés és a cím láttán mélységesen felháborodtam, hál'istennek a cikkben semmi nincs ami ne volna megfontolandó. Én mégis továbbmennék kissé.

Egyrészt Cameron munkássága elõtt a világért sem kéne hasra esni. Elsõ, még bérmunkakért forgatott mozija borzalmas. A Terminátor elképesztõ fifikás, szikár, sci-fibe oltott olcsó slasher. A mélység titka, akármennyire kultikus remekmû, az utólag rendelkezésre álló információk alapján techdemó, akár az Avatár. Az Aliens bár külön franchise-t teremtett, amit a mai napig használnak folyamatosan, fele annyit nem ér mint az elsõ rész. Funkcionálisabb rendezés, kevesebb dizájn, fele annyi spiritusz nincsen benne, mint az elsõ részben. Grandiózus, háborúsra hangszerelt alien-film, csak épp a zsigerekig hatoló, körmönfont vizuális perverzió és a nézõi ösztön-én szándékos megerõszakolása hiányzik belõle, ami miatt az elsõ rész a mai napig zseniális. A T2 hangulata és stílusa fenomenális, mégis, a film a T1000-es lehetetlen, inkongruens karakterével olyannyira bugyuta -számomra-, hogy azt mondom: imádom azt a filmet, de sosem fogom olyan nagyra tartani, mint a perfekt elsõ részt. Abszolút látványfilm az is. A True Lies rendhagyó, kreatív blõdli, szeretem, de nem egy húzó név. A Titanic a technikai tökéletességétõl eltekintve meg dettó Avatár, plusz némi szirupos giccs. Miért kell tehát zseniális filmek pantheonjának ajtaján dörömbölnie az új Cameron-filmnek? Nem kell. Max 3 kifogástalan filmje van a mesternek, még annyi sem. Nincs kifogástalan film, csak kritikus szubjektum. Cameront például igen nagyra tartom, holott órákig szapulhatnám bármelyik filmjét.

Az Avatárról kapcsolatos magánvéleményem már hangoztattam az oldalon, sajna nem tudom nem filmesztéta szemmel nézni, dehát 7 év képes elfelejtetni az emberrel, milyen ártatlan, egyszeri filmnézõnek lenni. Most ezt is megpróbálnám összegezni.

Kissé messzirõl indulva: azt a véleményt akarom elsõ sorban megbombázni, miszerint az Avatárban nincs semmi egyedi tartalmi vonás. Közhely, hogy a nagynak kikiáltott szerzõi filmesek (egy pillanatra legyen Cameron is az) egész életükben ugyanazt a mûvet alkotják újra, az "újrák" nüansznyi változásaiból meg létrejön egy metamûalkotás, teszem én hozzá. Maga az Opus Magnum, amibõl kiviláglik ki is volt ez a Bergman, Kubrick, Paradzsanov vagy bárki. Cameronnál is vannak visszatérõ patternek, és ezen tartalmi, valamint filmnyelvi (esztétikai) motívumoknak (technikaellenesség; társadalmi érzékenység; a disztópiák iránti fogékonyság; melankóliára való hajlam tartalmi szinten) a logikus folytatása, mondjuk öszessége az Avatár.

A Farkasokkal táncoló vagy a Pocahontas: nem lehet elvonatkoztatni attól a földrajzi, társadalmi közegtõl, amiben játszódnak. Az Avatár célja szerintem épp az volt, hogy a referenciális értelmezések (spanyol hódítók, közel-keleti alibi-hháborúk) jelentõsége minimálisra csökkenjen. Ez pedig csak úgy volt lehetséges, hogyha a filmbõl átjön Cameron egy mélyen megalapozott esztétikai álláspont. Miben is áll ez? Egyrészt ott a közeg, amit Cameron megálmodott. Õ mindig a jelenbõl, a valóságból, a kézzel foghatóból indult ki. Minden filmjében. Itt is a fiatal Földbõl indult ki, mikor bolygónk energiaszintje jóval magasabb volt, a természet pedig jóval gazdagabb méretbeli és színgazdagságot "engedhetett meg magának". A film egyik kulcsszava is: energia. Hol itt a giccs? Legfeljebb annak számára van jelen, aki képtelen elvonatkoztatni az itt és most földhözragadtságától. Merthogy az Avatár "biofilm", átélt, szakavatott biológusi attitûdbõl táplálkozik (ami Cameron alaposságát ismerve nem meglepõ, de csak annak jön át aki ért is ahhoz, amit néz), nem egyszerûen ökofilm, nem a Greenpeace gyermeke, egyszerûen olyan álláspontból fogant, ami a társadalmi ember, a fogyasztó számára idegen, giccses, megvetendõ. Számomra kozmikus, minket minõsít, ha csak a látványt látjuk benne. A fogyasztó elfogult, mert a mindennapi valóság lejáratja mindezt a LOGIKUS, pártatlan szemléletet. Cameron nagyban játszik, többrõl van szó mint a Star Warsban, A gyûrûk urában; ez már nem a kollektív emlékezet színtere, mindez emberi világunktól független. A szerzõi filmesek által milliószor megénekelt, kultúrák közti átjárhatatlanságon való csámcsogás már csak ráadás.

Az Avatár nem az az emberiség ellen lázító, demagóg és ellentmondásos film, szeritem pártatlan, árulásnak tetszõ ellentmondásossága a nézõ azonosulás játéka, lelkiismeret csupán. Minderre bizonyíték a film elsõ órája, az okoszféra bemutatásának alapossága, no meg az, hogy az istenség, Ejva léte nem a kultúra iránti tisztelet záloga, hanem BIOLÓGIAI TÉNY. Az már más kérdés, hogy Jake pálfordulása nemes átlényegülés, vagy groteszk, bestiális perverzió eredménye-e. A film mindkét lehetõséggel eljátszik.

Summa summarum: az Avatár azon kevés film egyike, ahol a film esszenciája a milliónyi audiovizuális és motivikus apróság összessége, a plot, a harc, a terület védelmének kisszerû csoporteszménye tökéletesen lényegtelen. A hinduizmus pedig nem vallás, hanem a spirituális élmény átélésének esztétikai letéteményese, és még vallásosnak sem kell lenned hozzá. Abszurd módon a film mindezt úgy éri el, hogy a trükkipar történelmében elõször, organikus világot teremt a 3d Studio-k és Mayák falanxa közt. Aki mindezt képtelen felfogni és mindenáron kulturális asszociációkon csámcsogva tölti el a film 160 percét, az legközelebb inkább maradjon távol tõle. Ennyit akartam mondani.
Magadra mit mondanál, hogy már sokadszorra írod le közel ugyanazt?
Ezt a hülyegyereket aki ezt a cikket megirta,bár ne tette volna!!!Életem legjobb filmjét igy lealázni!!Menjen fel a port.hu-ra és a filmet mindenki 10/10 re osztályozta,tökéletes hangulatos hihetetlen az egész nagyon beleélhetõ és jó!Erre igy lehuzza..menjen az ilyen kapálni a kertbe,talán ahhoz ért..!
Jó tudom ez most olyan megmozdulás volt mint a 16 évesek New Moon megmozdulása mikor egyik vetítésrõl ülnek be a másikra...de egyszer azért ki kellett ezt is próbálni...😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Hehe jo nagy port vert fel ez a cikk 😊 Én láttam a filmet a bemutató utáni napon 3d ben (fingom sincs milyen technikával vetiteték de nem is érdekel), Nekem is nagy elvárásaim voltak a beharangozott dolgok miatt, kicsit tartottam is töle hogy csalodni fogok (ami már töbször elöfordult hasonló nagyon nagy hirverésû filmeknél). De mivel nagyon jól szórakoztam, lekötött a film látványa, fel sem tünt a 160 perc "végigseggelése", valoban a sztori nem üt elég klisés, de mikor kijöttem a mozibol mégsem éreztem azt hogy csalodtam volna benne. összeségében nekem teccet 😊 mondjuk 9/10

Elsõsorban a film miatt. Jól nézett ki a 3D is, de a másodjára csak 2D-re sikerült eljutnom. A látvány nem volt ugyanaz az tény, de a film az nagyon tetszett leszámítva néhány hibáját is.

(Szembetûnõ volt, hogy mindegyik Avatarnak meg volt változtatva az orra, de a doktornõének emberi orra volt...ez nekem nagyon piszkálta a szemem.)

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

pepe792
Ezt a cikket az elsõ trailer után is meg lehetett volna írni, mert a cikk írójának az a célja, hogy provokáljon, nem pedig az hogy reális képet adjon a filmrõl.
Szomorú, hogy az sg.hu-n a provokálással próbálják elérni az olvasottság növelését, nem pedig reális képet adni a filmrõl. Legalább egy újabb cikket írhatnak, majd hogy az Avatarhoz érkezett a legtöbb hozzászólás 2009-ben...

Imax vs D3D, jó kis leírás volt lentebb, bár nem derült ki, hogy akkor most melyiktõl fáj majd a fejem 😊 Voltam mar Imaxban, a halacskás filmet néztem.
Nagyon jó, hogy az egész látóteret kitölti a kép, a D3D-nél meg kisebb a vászon, így nem tudom milyen lehet.
Amúgy az Imaxban január 6ig nincs hely (csak 1. sor legszéle kb), úgyhogy 30-án nézem meg Debrecenben. Köszi!
Chocho
Szavazol egy filmre, amit nem is láttál. Grats.

Gaming is believing.

kevesen vagytok
NEXUS6
Pláne, hogy Cameron rendezi a legjobb második részeket, amelyek soxor még az elsõn is túl tesznek: Aliens, T2, Titanic2, ja bocs ez még nincs!
<#nyes>

NEXUS6
Gonosz vagy!
<#eplus2>

Sanyix
port.hu-n nem vagyok regelve, de az imdb-n megadtam neki az 1-est 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

SZEG007
A kritika iroja nem a levegöbe beszél, ha storryt nézi az ember akkor valoban tele van holywoodi klisékel az egész, én egy középszerü story-val ellátott filmet vártam földbedöngölö látvánnyal, és ezt kaptam. Mondjuk 160 perc kicsit talán tul sok volt neki.Attol még hogy látványos sci-fi környezetben játszodik, full 3d az egész ez akkor is egy Pocahontas marad nem több nem kecesebb.

djstefi
A cikk megirasa es a film koztt kb. 6 nap telt el es mar le is huztad/huztatok? Amugy DARYL HALL-al(#291) 99.99 %ban 1et ertek, meg 1x nem irom le ugyanazt amit o.Qrva jo film es kesz! Vannak, voltak es lesznek ennel jobbak de ilyen mint ez talan (en nagyon remelem)az Avatar 2 es 3 ha lesz.

Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!

Egy jo filmkritikaban az iro indokolja a nezetet, meg ha az lehuzo hatasu is.. itt semmi ujat nem lattam, a mar mindenhol olvashato dolgok lettek osszelapatolva, es mindenfle indoklas nelkul a film Cameron legrosszabb filmjenek lett titulalva.
Nehez az ujsagiras tudom, de ha nem megy, nem muszaj eroltetni.
Nem kotelezo minden oldalnak mindenrol kritikat irnia. Ha vki mar veszti a faradtsagot, akkor ne mas irasok majmolasaval probaljon meg kitunni...
Sok szerencset a tovabbi irasokhoz, ez most sajnos nem sikerult.
Tetsuo
Ja-ja de holografikus kivetito (ugyanugy magyar, mint maga a hologram) elviekben mar letezik, csak gyenge hozza a szamitasi teljesitmeny ill az amcsi legieronel mar tesztelnek ilyen elven alapulo kijelzoket..

Persze ez a polaros megoldas pedig 1-2 even belul durran az otthoni szorakozasban (eddig is voltak kezdetleges megoldasok), gondolom a laser tv kepessegeivel.

Persze ritka a 70mm film, ill abbol egy hasonlo kopia, de pl. 20 eve a Barakat is arra forgattak.

A "virtualis valosag" (VR) pedig ugyancsak jo regi dolog, emlexem, 10-12 eve nagy slager volt a VR-sisak vagy szemuveg, bizonyos geek korokben.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szekeres "winnie" Viktor már megint kitett magáért.
Azért kíváncsi lennék hogy a T2-rõl milyen cikket írt volna anno mikor kijött. Sablon sztori? 😄

Nekem nagyon tetszett a film, bár az igazat megvallva nem is vártam egy világmegváltást tõle de mégis. Ezt a filmet pár év múlva mérföldként lehet majd emlegetni. Hagyni kell neki idõt hogy hasson. Ennyi.

A filmet IMAX 3D-ben tekintettem meg, még az ünnepek elõtt egyéni szubjektív vélemény következik.
Ha, a film szereplõit, világát kell megvizsgálnom akkor azt, mondhatom, hogy az Avatar egy nagyon jó magával ragadó filmes élmény volt, az egyszer biztos. És véleményem szerint a filmnek nem az agyon hypeolt 3D az igazi értéke, hanem a teljes egészében komputer animációval megalkotott Pandora bolygó és annak lakói. Tényleg hihetetlen, hogy mennyi CGI használt Cameron a film alatt. Sokszor csak kapkodja az ember a fejét, hogy már a filmek világa is itt tart, már nem csak embereket, élõlényeket, épületeket, hanem egy egész bolygót képesek vagyunk szinte tökéletesen létrehozni számítógépekkel. A látvány gyakorlatilag a ma létezõ leggyönyörûbb és legösszetettebb CGI. Sajnos az Avatar gyengepontjának a film történetét említik sokan. És sajnos félig-meddig egyet kell, értsek a negatív kritikákkal, ennek az univerzumnak a karaktereibõl és történetébõl sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni. Viszont az éremnek két oldala Cameronnak valamilyen szinten meg volt kötve a keze, mert már a forgatás elõtt egy ekkora költségvetésû filmnél gondolnia kellett minden korosztályú nézõre. Anno a Titanic pont azért lett olyan sikeres amilyen, mert, gyakorlatilag korhatár nélkül bárki megértette és élvezni tudta a történetét, nem volt túlbonyolítva, ugyanakkor a mester stílusa 100%-ban tetten érhetõ volt a filmen. Az Avatarnál viszont sokkal nehezebb dolga volt Cameronnak egy eddig ismeretlen, nem létezõ, be nem mutatott világot kellett mindenki számára emészthetõ és ugyanakkor látványos filmként eladnia. Anno a T2 és Aliens esetében teljesen más korosztálynak készült a film, valamint az akkoriban mozikba járó közönség teljesen más értékrenddel és felfogással rendelkezetek. 20-30 évvel ezelõtt teljesen máshogy fogadtak és értékeltek pl. a Terminator típusú akció filmeket. Egyszóval nagyon nehéz az Avatar történetét elítélni, mert több oldalról kell megvizsgálnunk mindenidõk legdrágább filmjét. :-)))
Viszont a lényeg az Avatar már most kiemelkedik az év többi filmje közül, szinte 100%, hogy sok más filmre is hatással lesz. Egy szórakoztató, izgalmas látvány mozi nem több. Az én szememben egy T2 vagy egy Aliens sokkal magasabb értékrendet képvisel. Egyébként a film megtekintése alatt végig Cameron 89-es A Mélység címû filmje ugrott be, akár csak 20 évvel ezelõtt most is egy kedves és szerethetõ Sci-fit hozott össze a mester. Végezetül Jim és csapata kitett magáért, de tud õ ennél sokkal jobb és értékesebb filmeket is csinálni. Nálam 5-bõl 4 csillag, nem több.

twitter fooldalrol!

Popular topics this week:
* Avatar James Cameron's new science fiction movie has been getting a lot of buzz since releasing to theaters Dec. 18.
* X-Mas
* RIP Brittany Murphy The actress died yesterday (Dec. 20) at the age of 32.

magyarul Avatar veri a karacsonyt.... boldog karacsonyt!!

Only the dead have seen the end of war.

Akármit írsz nekem tetszett, pedig nem is imax néztem.

Kellemes ünnepeket.
Ezt a barmot aki ezt a cikket megirta,bár ne tette volna!!!Életem legjobb filmjét igy lealázni!!Menjen fel a port.hu-ra és a filmet mindenki 10/10 re osztályozta,tökéletes hangulatos hihetetlen az egész nagyon beleélhetõ és jó!Erre igy lehuzza..menjen az ilyen kapálni a kertbe,talán ahhoz ért..!
A filmek 99%, amit moziba nyomnak 35 mm-re írják, és vetítik, hogy mire vették fel az más kérdés...
Én már ültem 4d-s moziban, ott van szél, mozog a szék, felvillanó lámpák, plusz 3d szemüveg, és hangrendszer, a negyedik dimenziót fizikai hatások adják. Csak 5-8 perces mozik vannak, mert egy hullámvasutas mozi után kell egy kis pihenés. Viszont csak elsõ sorból élvezhetõ, de onnan úgy nekem is sikítanom kellett, pedig nem vagyok az a para gép, de ott majdnem magam alá csináltam. Ott volt a szeren...
Persze, hogy nem lehet 3d-nek nevezni igazából, majd az lesz 3d, ahol ha körbe tudok fordulni, de az már virtuális valóság 😊

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

Honda F1
Kicsit szubjektívebb a leírás mint kéne, valjuk be mostanság már nem nagyon lehet olyan témát találni amit vki valahogyan már nem filmesített.

racing revolution

Ezt a gyökeret aki ezt a cikket megirta,bár ne tette volna!!!Életem legjobb filmjét igy lealázni!!Menjen fel a port.hu-ra és a filmet mindenki 10/10 re osztályozta,tökéletes hangulatos hihetetlen az egész nagyon beleélhetõ és jó!Erre igy lehuzza..menjen az ilyen kapálni a kertbe,talán ahhoz ért..!
Ez a kritika szánalmas... Szamárember??
na mindegy, azért furcsa, hogy õ ezért pénzt kap... Mindenestre nézegettem kritikus oldalakat, és arra jutottam, hogy egy pár 14 éves gyerek kiritikája jobb, mint ez: PEDIG ÕK HOBBIBÓL CSINÁLJÁK!!!
http://www.mozihir.gportal.hu/gindex.php?pg=30921885&nid=5340733
ARRA MÉG MINDIG NEM KAPTAM VÁLASZT: WINNIE=SZEKERES VIKTOR???
A technikai megvalósítást is nagyszerûnek tartom a mai színvonalon, a történet azonban olyasmit feszeget amit már mások is több helyen, több filmben is próbáltak megmutatni, vagy könyvben leírni. Ajánlom Asimov - Alapítvány sorozatát és abban Gaia leírását. Egy organikus világ - érdekes megvalósulásban. Nem a hálózatról és nem a hálózatosságról szól, a környezettel való ,,egyesülés'' a lényeg. Szembe állítva a mai romboló életformával.
Hát én pont az a tipus vagyok aki meg sem akartam nézni az idiota elõzetes képek miatt"kék emberszabásu izék,brrr"
Aztán öcsémék elhivtak,mert az elõrendelt jegyekre az egyik haverjuk nem tudott elmenni.
IMAX 3D-ben néztem,és valósággal lenyûgözött!
Talán sima 2D-ben egy átlagos mozi lett volna,de már alig várom hogy megint lássam,persze megint 3D-ben.😊
azirafael
Maradjunk annyiban, hogy a kritika írójának voltak elszállva az elvárásai. Nincs olyan történet a nap alatt amit valaki, valahol, valamikor nem mondott volna már el. Az Avatar tökéletesen építkezik a már ismert történet építõ kockákból és olyan lélegzetelállító mûvet hoz létre ami valóban filmtörténeti mérföldkõ. Az Avatárnál a hangsúly az élményen van, amit hihetetlen 3D látvány tesz tökéletessé. Csak sajnos egyes divat fikázó sznob kritikusoknak már csak akkor jön be egy film ha direktben gyilkopornót mutatnak benne mert azt még nem láttak elõtte. Hányok az ilyenektõl.

Tetsuo
Nem csak iMaxban van 70mm-es film es nem sokkal jobb az iMax, mint egy masik jo minosegu mozi.
Viszont az teny, h egy licenszrol van szo, ami megkoveteli az azonos (minimum)minoseget mindenhol.
Es a fenyero sem csokken 25%ra, hanem cak 50re, hiszen eleve dupla vetitorol (dupla fenyerorol) indul es az elso szures utan mar a 2 fele regulazott de szort fenyhullam(sugar) eri el a szemuveget, ami csak kulonvalasztja azt, vagyis bal odal teljesen a bal szembe, a jobb pedig teljesen a jobba.
Azert is kell a specialis vaszon, hogy regulazottak maradjanak a fenyhullamok, vagyis azok rezgesi sikjai.

Persze mint alabb irtam, ezt nem nevezhetjuk 3D-nek, talan 2.5D-nek 😊, de nem baj, majd az askenazi bizniszelok a 3D-t meg ugy fogjak bevezetni, h 4D.. LOL

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8