680
  • yesname #400
    :D
  • readswift
    Hát mivel az eleje értelmetlennek tűnt végefelé fogtam hozzá kb onnan hogy besurrannak a táborba. Menetközben rájöttem hogy ez egy gigantikus brainfart szüleménye lehet, tehát szar. LEXAN , GAU, fantázianevek, mind mind arra utalnak h valami gáz van :DD Lett is .

Vettem 3d projektort, nem fogom megnézni az avatart , se ezen, sem moziban spóroltam magamnak x órát, meg kiröhögtem a gyermeteg forgatókönyvet.
  • yesname #398
    Az örök anitszoci anarchista :) Nem úgy tűnik mintha elolvastad volna. Különben ha szar, miért is tetted?
  • readswift
    Mellesleg ez a jövő jóval komorabb mint amit a terminatorban megfest. 2150-re az emberek annyira elbutulnak , hogy csoda hogy a sliccet elöl hordják és nem hátul.
    Kb ennyire logikus a film is.
  • readswift
    Elolvastam. Röhejes, és szar. 12éves áltiskolás fogalmazás szint.
  • winnie
    "Amúgy a legnagyobb ellenfele a S. Holmes és nem az Alvin."

ehh, ironizáltam, ez természetes, mi más lenne?
  • yesname #394
    Buktatóktól mentes magyarázat van rá, hogy egy primitívewbb faj miért is tudja elüldözni az embereket, azok miért nem térnek vissza többé Pandorára és miért nem bombázzák szét az égből stb.
  • xNoodlex
    Én januárban megyek el rá, de a látványért, nem a sztoriért.
  • Alex Pécs
    ezt most nem vágom :D
  • yesname #391
    "Nos azok akik nem tudják megemészteni, hogy egy technikailag primitív idegen faj elüldözi a gyarmatosító, technológiától függő embereket a saját bolygójukról az élet és a természet védelmének érdekében, akkor az menjen és nézzen olyan filmeket ahol nem kell belegondolni a filmbe, csak nézni!"

Nem egészen, ennek is meg van a magyarázata. És semmilyen logikai buktatója nincs. Csak a filmben ez nincs elmagyarázva, hanem a néző fantáziájára van hagyva. Ismétlem: Cameron forgatókönyve. Tehát aki nem érti hogyan lehetséges ez, olvassa el. Egyébként a forgatókönyv ismeretével a filmben minden apró dolog értelmet nyer!!! A film az eredeti forgatókönyv könnyedebb, zanzásított változata. Ha mindent megmagyaráznának a filmben, nem lenne ilyen hangulatú és többször 2,5 órás lenne.
  • Alex Pécs
    Olvasgatom a hozzászólásokat és néhány embert tényleg nem értek.. csak úgy mint a cikk íróját sem! maga a film nem csak látványban és a felhasznált technikában csúcs, hanem a mondanivalójában is! A történet ott van, és a fanyalgók vegyék már észre, hogy az Avatar történetét összesűrítették ebbe a filmbe, mikor simán 9 órásra is csinálhatták volna! Az idegen világ kitalálása és megalkotása is nagyszerű illetve a történet mondanivalója kicsit mélyebb értelmű. Hoppá, lehet itt a "hiba" mert vannak akiknek a gyomra nem veszi be ezt a természetvédelmi nézeteket való irányvonalat ahol ténylegesen ki van mondva, hogy az emberi kapzsiság az élet legnagyobb ellensége! Nos azok akik nem tudják megemészteni, hogy egy technikailag primitív idegen faj elüldözi a gyarmatosító, technológiától függő embereket a saját bolygójukról az élet és a természet védelmének érdekében, akkor az menjen és nézzen olyan filmeket ahol nem kell belegondolni a filmbe, csak nézni!
  • sandor8206
    kis tetű megint csipkod
  • willcox
    Bátor gyerek vagy a monitorod mögött. Nem érveltél, csak hülyeségeket beszéltél. A jelzőidet meg nyugodtan értsd magadra és tartsd meg magadnak. Szóban ezeket nem mernéd (és nem is tudnád) személyesen elmondani. LOL!
  • yesname #387
    Akkor meg hagyd a francba, de Te csak folytatod és látod mi van: magad húzod fel vele, míg a többiek mosolyognak ;)
  • yesname #386
    A 3D technika is jobb szerintem. Eddigi 3D filmek, melyeket láttam hatásvadászok voltak. Arcomba toltak egy-egy tárgyat,részletet vagy csak síkok voltak. Igaz, hogy WOW faktor erősen, viszont Avatarban meg, anyááám tényleg ott vagyok. Mivel valósághű, nem hatásvadász. Pl. egyedül ennél láttam mélységét egy karnak, egy fejnek stb. Na nem "spammelem" szét már a topicotm, bocsi :D
  • sandor8206
    kb. 10 kommentben tényszerűen, ésszerűen érveltem még csak nem is a film minősége mellett csak a megítélése mellett, hülye mint a s*gg, amúgy nem is anyáztam csak letetűztem a kis tetűt.
  • yesname #384
    Még valami: sokan nem értik, mi is mérföldkő ebben afilmben.
    Elsősorban a mögötte álló kamerarendszer és a performance capture miatt mondják, hogy az és mivel ez meglátszik a filmben is, ezért maga a film is az. Nem történetileg természetesen, hanem technikailag és látványvilágban, -részletességben. Első film, melynek sikerült az Uncanny Valleyt maga alá gyűrnie.
  • sandor8206
    70 millió körüli 2. hetet fog produkálni, ilyen nagy volumenű filmnél sztem ilyen még nem volt, vagy igen ritka. Titanic volt de ott csak 20 körülivel nyitott De ekkora magas nyitányt sztem senki nem ismételt még meg. Amúgy a legnagyobb ellenfele a S. Holmes és nem az Alvin.
  • yesname #382
    Csúnyán beszélsz és ezzel csak ellenszenvet keltesz magad ellen. Semmi értelme. szépen is kifejezhetnéd magad, érvekkel nem csak anyázással. Sorry.
  • winnie
    mit jelent a csoda? így előre érdemes definiálni:) egyelőre nagyot csatázik a film az alvin és a mókusok 2-vel, szóval gigászok harca van. (igen, utóbbit se feledjük, mert az AM2, minden idők egyik legjobb szerdai nyitányát produkálta.)
  • yesname #380
    Vannak itt, akik azt mondják Cameron nem tud jól írni. Vannak, akik azt mondják segítség kellett volna neki a forgatókönyvhöz?
    Igen, vannak. Azok akik nem képesek egy filmet azért nézni ami: audió-vizuáli sélménykén. Azok, akik idegenkednek a Naviktól esetleg kinézetük miatt. Azok, akik szúrós szemmel, hibákat keresgélve ülnek be rá.
    És mint ilyenek, nem néznek utána bizonyos dolgoknak azelőtt, hogy írtó nagy marhaságokat mondajank róla. Mint pl. a cikkyró. Igaz az SG-s filmkritikusoktól ezt már megszokhattuk, sőt SG-n is terjed egyre inkább sajnos az Index módi, hallunk valamit és leírjuk ugyanazt, minek utánanézni.
    Tehát valaki aki feniteket állítja, tisztában vele, hogy Cameron eredeti Avatar forgatókönyvét nem lehetett volna filmre vinni ebben a 2,5 órában? Lenne egy újabb LOTRO trilógiánk az extended hosszukkal éves kiadásban.
    Olvasta a forgatókönyvet az illető? Ha így tett volna szerintem most meghunyászkodva meneklne a sarokba.
    Cameron igen jól kidolgozta a világot és szinte mindenre teljesen logikus magyarázat van, ami a filmben látható. Csak éppen nincs a szájába rágva a vérszeműeknek. Vannak viszont, akik apró részletekre is tudnak figyelni és mögé látnak a fő sztorivonal mellett, ami valóban párszor fel lett már dolgozva.
    Apropó: melyik film sztorija nem lett még párszor feldolgozva? Hmmm. 1927-es Metropolisé 1927-ben talán :D.
    Felesleges lenne minden ostoba állításra válaszolgatni. Talán majd megnyugszanak akik a földig lehúzták és megnézik mégegyszer és esetleg leesik nekik néhány dolog. A menthetetlenek meg azok maradnak. Vagy csak nem felel meg az ízlésüknek a film, ilyen is van. Minden filmnél. Sokan a Mátrixot és a Star Warst is nézhetetlennek tartják, ezen nem lehet segíteni. Ízlések és pofonokról kár vitázni.
    Tehát akik leanyáznak finoman olyant, akinek nem tetszik azoknak sincs igazuk. Van ilyen. Ha valaki olyanokat mond, amik nem egészen fedik a valóságot és teszi ezt azért, mert nem is nézett utána vagy mert nem a stílusa a sci-fi, illetve fantasy és ennek ellenére megnézte a filmet, mert akkora a hype hát milyen is lehet, hát arra nem lehet mit mondani, csak röhögni.
    Van benne hiányosság, de ha az eredeti forgatókönyvet nem nyírbálja meg Cameron, új "Dallast" kaptunk volna, mely nem lett volna ilyen hangulatú és ekkora élmény, mint anno gyerekfejjel a Star Wars. Sőt...
    Azért nem, mert Cameron szerintem nagyon jól eltalálta azt az arányt, amely iszonyat jó hangulatot ad annak, annak akit megfog a világ. Megfelelő hosszúságban le- és felvezeti a sztorit, szórakoztat, kikapcsol, elvarázsol és részleteiben mégis ott van a nyoma az eredeti sztorinak, utalások tömkelege, mögöttes mély tartalmak stb.
    Ez így kéremszépen egy tökéletes audio-vizuális élmény, mélyebb mondanivalóval és összetett, részletes világgal, mögöttes tartalommal azok számára akik fogékonyak erre és és nem felszínesek.
  • sandor8206
    nem te vagy az egyedüli De hálistennek csak kis tetűk vagytok, akik kellemetlenkednek (bocs a normálisabbaktól), a film sikeres SŐT 2. hetére az USA-ban lehet csodát művel.
    Bár szerinted ez is a marketing műve, mondjuk amilyen tudatlan vagy.
  • willcox
    LOL!
    Mintha én lennék az egyedüli, akinek van pár problémája az Avatar-ral. Nevetséges vagy.
    Szerintem ahelyett, hogy itt osztanád az észt, a moziban lenne a helyed, hogy egész nap nézhesd a kedvencedet.
  • Polllen
    "Szerintem, bár lehet hogy nem vagyok jó ember ismerő, egy átlagos emberke, akinek nincs Hitler komplexusa, nem a Navikat választja a valóságban, vagy ha már megtörtént a baj, akkor nem fokozza a konfliktust, hogy visszatámad, hogy még emberek tucatjai is dögöljenek bele a dologba."

Szvsz aki választ, és meghoz egy ilyen kaliberű döntést, vállalja is érte a felelősséget...Vagyis, azok oldalán harcol, akiket választott. Nincs visszaút.

Az meg engem nem zavart, hogy nem lihegik túl a kérdést^^ Ahogy elindultak, a főmufti tudta miről lesz itt szó, azért is kezdte el őket sorozni.
  • koschwarz
    ez egy qrva jó film, és akinek ez sem tud tetszeni, az nézzen tarr bélát, bazmeg.
  • sandor8206
    gyakorlatilag nem lehet veled ésszerű vitát folytatni, ennyi

mindenre van egy közhelyed és te klisézed az Avatart???
    Egy hatalmas lózung vagy, puffogtatsz a levegőbe a véleményeddel.
    Tördelheted az ujjaidat, rághatod a szájad szélét, bemagyarázhatod magadnak, hogy nem tetszik a film senkinek és ezzel igazolhatod saját képzelgéseidet DE az az igazság, hogy légüres térbe csapkodsz, kaparhatod a falat, többség szerint jó film az Avatar, ez TÉNY, neked meg csak véleményed van.
  • willcox
    A "pedig mindenkinek tetszett" véleményt szajkózókról egy régi vicc jutott eszembe:

- Jean! A konyhaablakból milyennek látszik az időjárás?
    - Esik az eső, uram.
    - És a szobaablakból nézve?
    - Ott is esik, uram.
    - Hát a bejárati ajtón nézve?
    - Ott is esik, uram.
    - Nos, Jean, úgy látszik, hogy országos esőzés van.
  • Dynamic
    Ja, azóta is szégyellem magam, amiért majdnem elgyengültem az agymosás hatására, és rögtön két előadásra akartam jegyet venni magamnak. Aztán nem tettem, de ahogy kijöttünk a moziból egyből áldottam a józan eszem, mert másodjára nem bírnám végignézni ezt az izgalmaktól, fordulatoktól mentes, szép grafikájú, nagy semmit.
  • Dynamic
    Szóról-szóra egyetértek a cikkel.
    Nem volt rossz, de köszi, egyszer bőven elég volt.
  • willcox
    1: csodálod? Mennyi pénz ment el marketingre?
    2: nem mindenki ismeri el. Egyébként meg néha hulladék filmeket jelölnek, és a díjazottak sem képviselik (egy-két kivételtől eltekintve) a legjobb filmeket.
    3: ja, hogy te csak az imdb-t ismered. De osztod rendesen az észt. LOL!
  • sandor8206
    elég szánalmas vagy DE nem a véleményed miatt, hanem csak azért, hogy az imdb-n nyomtál egy 1-est vagy akárhányast (10-es is az lenne) reklámozd még kicsit magad sanyika
  • Sanyix
    Amerikai szájborg harcost se kell végig látnom hogy tudjam hogy szar :D ebből is épp elég volt a trailer meg a képek hogy tudjam hogy csak látványfilm, és nem akarom megnézni.
  • sandor8206
    Avatar estében akkor lenne igazad ezzel az érvrendszerrel, ha képzett kritikusok lehúzták volna az Avatart de a pénztárnál teljesítene mint pl: a TF2-nél de itt nem ez áll fent, kritikailag is siker a film nemcsak anyagilag.
  • sandor8206
    félreértesz, azért remekmű
    1. pénztáraknál sikeres
    2. kritikusok, szakma elisemri-pl: 4 Golden Globe jelölés
    3. nézői reakciók pozitívak, nem szentírás de nincs más imdb; lózungokkal nem lehet mit kezdeni, ide szavaztak

és ennyi, ez kell ,hogy egy film értékes és sikeres legyen mással nem lehet meghatározni.
    pl: TF2 hiába sikeres, nem értékes mert se a nézők nem voltak húúú de nagyon elájulva tőle, se a kritikusok

TDK sikeres és értékes, mert teljesíti a 3 kritumot ami alapján egy filmet meg lehet "mérni".
    Az egyéni véleményekkel sajnos nem lehet mit kezdeni, se a pozitívval se a negatívval, az szubjektív dolog egyénenként DE ha összegyúrjúk őket egy véleményhalmazzá, összegezzük őket, az adatokat (imdb,heti bevétel csökkenés, napi bevételi adatok, kritikák összesítése:rotten) az Avatar sikeres és értékes jó film.
  • NEXUS6
    Pedig igen!!!!
    Mert mondjuk ugye a szakácsok csinálják a kaját, és az általában jobb is mint az enyém, ami ha szar valszeg meg is mondja. Viszont sokkal többen főznek, mint ahány képzett, tehetséges szakács van, és ugye azt általában nem vitatják, hogy pl. Gordonremzi jól főz-e!?
    És nem tudom feltűnt-e de pl. ő sem a Mekdonálc embere, pedig a mekiben van a világ legnépszerűbb sültkrumplija! Ami ugyan vitathatóan nem a legjobb is egyben, de mert éppen a mekis üzletekben zabálnak a legtöbben, azért merik ezt hirdetni róla.

Na most lehet, hogy ez újdonság, de egyetemeken tanítanak olyat, hogy esztétika, meg filmművészet meg ilyenek. Általában aki hivatásos kritikus az elvégzett valami ilyesmit.
    De miért jó ez?
    Nem azért, mert ha ő megmondja, hogy ha egy film szar, akkor legyen miért fikázni, hanem hogy ha megmondja, hogy mi az ami ennél jobb, akkor esetleg megnézi az ember, ha még nem látta.

Ettől függetlenül, lehet vitatni a véleményét, de az ugye nem érv, hogy hülye állat, köcsög geci, mitugrász kispöcs, meg ilyenek.
  • Tetsuo
    Elsosorban nem a tortenettel van baj, hanem a kivitelezessel, mint mar nehanyszor leirtam: #233 #161
    Az meg gyenge erv, hogy azert jo film, mert nincs nala jobb.
    Hollywood alapvetoen szart gyart. A filmek 99,99%a giccs, igenytelen "alkotas", csak pusztan a bevetelert. A filmek szinvonala egyre lejjebb megy, hasonloan a slagerzenek szinvonalahoz.
    A kritika, az esztetika nem feltetlenul szubjektiv, tele van objektiv elemekkel. Ezt pont neked kene tudnod.

Az Avatar alaptortenete tenyleg jo kis mese, a termeszet es a kornyezetunk mukodeserol, fontossagarol. Ez pont olyan melysegben van bemutatva hogy (le a kalappal), a gyerekek pont ertelmezni tudjak. Ez nagyszeru.
    A kivitelezessel van gond.. azzal sem olyan nagyon, mert pl joval egy District 9 felett van, de Camerontol es a rengeteg rapazarolt ertekrol (mondhatjuk penznek is) nem ezt vartam.

A sci-fik pedig konyvekben elvezetesebbek, mint filmen, nekem ez a velemenyem, de ez szubjektiv. Persze van jo sci-fi film is, kb 10db..
  • Soundmaker
    Tehát ha valami sikeres akkor az már csak médiahiszti, meg tömegbirka effektus..

Na pont ez a szemlélet mód az amit miatt még mindig vitába szállok itt. Én idén halottam először az Avatarról, a sztoriról semmit sem tudtam, a látványról is csak 2 képet láttam a trailerig. Ugyanolyan szkeptikusan húztam a szemöldököm akkor amikor beharangozták hogy forradalmi lesz a film. Az első képkockáknál már ezt éreztem, és ebben semmi birka effektus nincs, nem skandálta a tömeg a moziban hogy bazzzz ez forradalmi, állítottak valamit, ami az én olvasatomban hozta azt amit ígért. a TIÉTEKBEN nem... sajnáljuk, kövezzetek meg érte, Cameront égessük meg máglyán mert mert állítani valamit ami X embernek nem jött be.

Komolyan, szerintem neked kellene abbahagyni az írást mert csak mossátok a dolgokat összefele.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor jutunk oda hogy film mondjuk lopott a Spartacusból, a kleopátrából, vagy mondjuk mennyit lopott monty phytontól...

Egyszerű szőrszálhasogatás amit műveltek, aminek az a lényege hogy beleköthessetek abba a kevésbe ami a film hibája... (tökéletes film pedig nincs)

Elmondtátok a véleményeteket, hallottuk, szaftosan le is húzták egy cikkben (mellőzve minden pártatlanságot).

Nem fogok személyeskedni, mert értelmetlen, (tudom hogy arra tendáltok hogy vérpistikézek, de nem fogok), de a kommentjeitekből ugyanaz tűnik ki, mint a filmértékelésetekből...

Ha valamibe nehéz belekötni akkor az utolsó szőrszálig izekre kell szedni a dolgot, és kiprovokálni róla a vitát.

Ezek után szeretnék egy tételes listát a film logikai hibáiról.. Szeretnék még kicsit szórakozni rajtatok :)
  • wedge31
    Én elfogadom az érveid nekem más ,de igy kerek a világ.
    Abban viszont biztos vagyok hogy azt rosszul látod ,hogy egy film attol már automatikusan remekmü mert a pénztáraknál sikeres a legjobb példa erre a titanic amit egy ismerösöm négyszer látot / biztos az avatárnál is lesz ilyen / én viszont és asszem itt valszeg a többség egyetért nem tartom klaszikusnak.

Én is megvettem a jegyet az avatára tehát a te logikád szerint szavaztam rá de mint kiderült ez nem igaz.
  • willcox
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy a cikkíró a közismert nickjén kívül még milyen nickeken szólt hozzá. A stílusa és érvrendszere még pár emberkére ráillik.
  • willcox
    Semennyivel sem írogatok feleslegesebben, mint te. Én legalább nem próbálok a "mindenkinél jobban tudom" szerepben tündökölni, mint te.