680
-
#480 Nem biztos, hogy túlbonyolítja. A magyarázat vsz. logikus, bár nekem ennyire nem jutna eszembe a bolygó mindentlátását belevinni. Ettől függetlenül legalább vannak még akik tovább látnak az LCD-jük mellé BlueRayen megveszem gondolatokon.
Mert ugye vannak, akik csak az orrukig látnak el és még azt sem ismerik fel, hogy ha nem lenne az pisze, milyen jó is lenne. -
ddt500 #479 Ja és ez minden idők 2-ik legjobb 2-ik hétvégéje. De lehet holnapig még korrigálnak rajta mert a Sötét lovag csak 166 000dollárral előzi meg. -
ddt500 #478 A film a mostani hétvégén hozta az induló hétvége bevételét.-2% volt csak az esés. Az azért elég durva. Amcsiban szerintem nem áll meg 300 millóig. -
feamatar #477 kár hogy a köv film arról fog szólni, hogy jönnek az emberek, és még az űrből elpusztítanak minden élőt a felszínen. Kibányásszák a bolygó ásványkincseit. Majd elmenetkor mindent felrobbantanak. És még az is családbarát lesz, mint ez.
Szvsz kicsit túlbonyolítod a storyt. Túl sokat gondolsz hozzá a meglévő kerethez.Sry, de tényleg ezt juttatta eszembe: mint egy bibliaórán. Az a kellemetlen számomra, hogy a messiástudatot egy kicsit kell megpöcögtetni fikcióban, és voi'la életre kell. A film hatására egyesek kizöldülnek, antikapitalistává válnak(persze közben suttogják már hogy blurayen is meg lesz a film az lcd mellé). Nem lehet, hogy csak a marketing által elvetett magok azok, amelyek így gyökeret vertek, és önigazolásunkhoz el kell hitetni, hogy ez az alfa és az omega?
Mindenesetre mi maradunk technokraták. S várható, hogy a folytatás is a navik bolygójának űrből való életeltávolításáról fog szólni. Ja, hogy az nem lenne elég romantikus...
-
#476 De fog, mert nincs nekik jobb :D -
coq #475 hát szegény srácnak elvettük a kedvét a további kritikáktól, ami nem is baj...
remélem több ilyen silány munka nem kerül itt publikálásra :D -
Ulkesh #474 Olyanja az oroszlánnak is van :D -
Alex Pécs #473 Gondolom a farokbojtja miatt írta szamárembernek.... többet nem engedném az embert cikket írni -
Ulkesh #472 "szamárember"
Gondolom a cikk írója még életében nem látott macskát, merthogy a Na'vik inkább valami nagymacskára hasonlítanak.
-
wrall #471 Szánalmas, minden szakmai felkészültséget nélkülöző kritika. A szamárember bosszúja? És főcímként? Rád férne néhány külföldi kritika elolvasása, vagy némi szakmai utánképzés. A film lehet szar, nem szar, de akkor normális kritikát várunk, nem ilyet. Komolyan ennyi maradt meg a filmből? Ha legalább vicces lenne a szamárember, de így... -
MrGer #470 Látlak Téged! :))
Avatar: "A hinduizmusban az avatár egy Halhatatlan Lény inkarnációja (megtestesülése), vagy magáé a Legfelsőbb Lényé. A szanszkrit Avatara szóból ered, amelynek jelentése „földreszállás”, mint ahogy
rendszerint a halandó világba való leereszkedést is jelent valamilyen különleges céllal."
Pandora: (görög: „csupa ajándék”) az a hely, ahol ajándék az élet, ahol megvan a béke, a harmónia, egyfajta édenkert. -
hawkie22 #469 Elvárásaim a filmmel kapcsolatban nincsenek, az előzetest láttam, az tetszett, és imádom a sci-fi/fantasy műfaját. :) Ez nekem elég. -
hawkie22 #468 Én nem akarok beszállni az alant lévő vitába, nem is tudnék, még nem láttam a filmet. Ma megyek el rá. De, nálunk a moziban kb 2 hete mehet (javítsatok ki, ha tévednék), de alig lehet rá kapni jegyet, két teremben játszák a filmet, minden vetítés teltházas, kivéve a délelőtti. :) Nem mondom, hogy ez azt jelenti, hogy a film csúcsszuper meg überkirály, de jelent valamit, az biztos. Ha mást nem is, akkor azt, hogy bevételileg elég előkelő helyen fog végezni. :) -
#467 hm.. a tökéletes eszterházy tortából a bélszínt hiányolni... fura igény. de mindegy, a cikk is csak egy komment..
nekem elsőre kifogástalannak tűnik ez a film.. a karakterek, a motivációk, minden értelmesen és követhetően a megfelelő mértékben húzza-viszi előre a történetet, semmi nem megy át érzelmi giccsbe sem, és paródiába sem, és ezzel le is vakarja a műfajra évek óta lepedékként rakódó nyákot. esetleg azt megértem, ha valakinek túl szép a látvány, még ha ezt a giccs szóval fejezi ki, akkor is. és azt is, ha épp olyan passzban nézte a filmet, hogy az agyának akkor épp inkább a kvantumok határozatlanságán lenne kedve pörögni, vagy a mónika show-n borzongani, fintorogva.. de az utóbbi esetében nem sietnék publikálni az ebből a helyzetből fakadó csalódottságom, mert ez azért túl szubjektív, szóval max. blogba való. habár belőlem ez is kivált valami gondolkozást, szóval mint inger működik a cikk... -
ultrared #466 Ha az imdb a színvonal fokmérője, akkor sajnos nem tudok segíteni. Sajnos csak 4 ilyen színvonalú (8,8) hasonló jellegű film van:
The Dark Knight (2008)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Star Wars (1977)
Gondoltam akkor linkelek jobbat, de sajnos abból meg egy sincs :( -
#465 Na te sem tudsz tapasztalt 25 év felettinek :D -
Inquisitor #464 Könyörgöm valaki linkeljen még ilyen színvonalú sablonos Sci-fi/Fantasy filmet vagy két tucatot! :D -
mkfd #463 Míg mások a szerelmi szálat és Jake karakterfejlődését látják a történet fő mozgatórugójaként, számukra az egész logikailag teljesen szétesik. A film egyik legfontosabb jelenetét figyelmen kívül hagyják, mikor Eova megmenti Jake-t Neytiri nyilától. Persze mondhatnánk hogy ez azért történt, mert Jake a kiválasztott aki majd egyesíti a navikat hogy aztán kiűzze a gonosz és elnyomó embereket hogy aztán mindenki boldogan éljen míg meg nem hal. Persze lehetne ez is, de én ezt nem fogadom el.
Akkor fogadnám el így ebben a formában, ha Eova megmaradna spirituális erőként, misztikus nagyhatalomként, melynek indokait csak a jóisten tudná megválaszolni. Azonban Grace szavain és Neytiri tanításain keresztül Eova-t kézzelfogható, fejlett, az emberél sokkal magasabb intelligenciával rendelkező, létező élőlényként ismerjük meg, aki racionális indítékokkal és döntésekkel rendelkezik.
Az emberek dózerolják a fákat, pusztítják az élővilágot, mely Eova-nak kárt okoz. Kiválasztja Jake-t mely azon események láncolatát vonja magával, mely végül az emberek kipucolásában Pandoráról csúcsosodik ki. Azért tette amit tett, mert előre látta az egészet. Azon már persze lehetne vitatkozni, hogy mely események voltak dramaturgiailag szükségesek, és melyekben lehet Eova beavatkozását felismerni, de az vitathatatlan hogy Eova mint háttérből irányító erő végig kíséri a filmet.
A történet nem világmegváltó, nem akar váratlan fordulatokkal meghökkenteni, de az ok-okozati összefüggésekben jóval összetettebb annál, mint ami elsőre látszik, magasabbra teszi a lécet az utóbbi idők középszer tucatfilmjeinél.
Mellettem szóljon hogy ebben az olvasatban az egész történet logikailag szépen levezethető úgy hogy a legapróbb részletek is értelmet nyerjenek, helyükre kerüljenek, és még jelenetekkel párbeszédekkel, narrátori monológokkal is alá tudom támasztani.
Aki meg továbbra is csak a sablonos elemek egymásra dobálását látja a filmben, azoknak a történet marad hézagos, klisékkel teli üres mondanivalóval. -
#462 Na megnéztem a filmet. 5/10 Látványos sablon film. -
Alex Pécs #461 Aki publikál annak el kell viselnie azt, hogy vannak ellenvélemények is, ha erre nem képes akkor ne publikáljon!
megnéztem a filmet és tetszett, a személyes ismerőseim közül aki megnézte azoknak is mind, kivétel nélkül tetszett a film! Természetes az ha x emberből van 1-2 akinek más az ízlése, és azt el kell fogadni. Csak ne hülyeségekbe kapaszkodva próbálja meg ócsárólni a filmet.... -
háopépé #460 a titanik meg príma,mi? -
#459 Lehet, hogy naív vagyok, de én úgy ültem le a film elé, hogy még a trailert sem láttam csak beszéltek róla, hogy milyen idétlen az egész. Úgy mentem el a moziba hogy lehet kimegyek a feléről és nem hogy nem mentem ki, hanem azt reméltem, hogy hátha tart még vagy fél óráig. Lehet, hogy sablonos a film, de a mai világban már sokkal nehezebb eredetit vagy maradandót alkotni, mint 10 éve. Amúgy a kritikus milyen művet tudna felhozni ami eredeti ebben a műfajban, ami nem sablonos? érdekelne -
Sony90210 #458 Régen kint volt, hogy ki a cikk szerzője csak sokat fikázták Winnie(Szekeres Viktor)és ezért levették. Mondjuk sok értelme nem volt, mert továbbra is fikázzák. Ezen felül az írási stílusából felehet ismerni. -
Alex Pécs #457 Azért írtam, hogy nem látta mert olyanokat írt le amit szerintem csak olyan írhat le aki nem látta a filmet :) Azt még se írhatom, hogy annyíra ostoba, hogy nem tudta felfogni a filmet. Mivel publikál az SG-n ezért ilyent nem feltételezek :D -
#456 ritka pocsék kritika.
azt írod "az Avatar ellentmondásos érzéseket válthat ki az emberből", de csak azt érzem ki az írásodból, hogy "savanyú a szőlő", mivel sokan agyon dícsérték a filmet eddig, most jössz és beszólsz, hogy mekkora szánalom az egész
köszönjük, de nem vagy "kritikus" attól, mert van egy véleményed egy filmről, meg láttál már pár filmet, ilyen erővel mindenki kritikus...
és hamár van képed felrakni egy kritikát nyíltan a közösség elé, akkor a nevedet odaírhatnád, hogy ne kezdjem el olvasni a jövőben készülő "munkáidat". -
ultrared #455 Azzal mondjuk én is egyetértek, hogy ritka színvonaltalan kommentek is születtek, érdekes, hogy a manhate James Cameron iránt mennyire kihozza a gumicsizmás énjét pár embernek, he-he. Csak, hogy tükrözzem az arányokat... -
kalapos01 #454 Azzal mondjuk én is egyetértek, hogy ritka színvonaltalan kommentek is születtek, érdekes, hogy a manlove James Cameron iránt mennyire kihozza a gumicsizmás énjét pár embernek, he-he. -
kalapos01 #453 " egy olyan kritikára amely olyan egyéntől került ki aki a nevét nem vállalva dobta össze ezt a kritikát és az írásából teljesen kiviláglik, hogy meg se nézte a filmet!"
Sok minden felróható lenne a kritikusoknak, de az szerintem látszik, hogy az SG-n egyik cikknek sincs kiírva a szerzője. Magam sem értem, de ez nem a filmesek bűne, a káték- vagy fényképezőkritikáknál is ez a helyzet. Az pedig, hogy nem látta a filmet: szerintem a kommentelők zöme és a kritikus is látta, rengeteg dolog utal erre, de ha nem is látta volna, akkor nem tudom, hogy lehetne ilyesmit kideríteni. (Azért nem látta, mert negatív? :) -
daveyjones #452 yesname minden szavával egyetértek, de annyit még hozzá tennék, hogy régebben a az amcsi kritikusok is ilyenek voltak,gondoljunk csak a szánalmas starwars kritikákra például. -
#451 Ahogy én látom magyarországon a kritikusnak azok a beképzelt alakok tartják magukat, akik szarnak a hangulatra és véres szemmel, ellenzősen a hibákat keresve írnak véleményt. Miközben valakit nem fog meg valaminek a hangulata, valakit meg nem. Ez utóbbi nem tud mit csinálni, mint boncolgatni és sokszor oltári nagy baromságokat írni anélkül hogy utánanézne, vagy nem lát a vászonnál (orránál) tovább. Tisztelet a kivételnek, mert azért vannak akiknek van szemük és eszük is még és annak ellenére, hogy nem szippantja be őket a hangulat, nem ragaszkodnak foggal-körömmel a hülyeségeikhez.
Akiket meg megragad a hangulata adott műnek, az elsősorban ezt fogja értékelni és nem azt, hogy sablonos meg 2 pixel hibázott a bal felső sarokban és hasonlók.
(Különben meg nincs olyan film, amelynek a története, legalábbis az alapköve ne lenne sablonos. Főleg, hgoy előbb volt könyv, mint film ugye.) -
bambusz76 #450 a piros az szar, a zold az tok kiraly.
a kedd az nem jo, a pentek az meno.
a spenot az fos, a tejbegriz az fasza.... mindenkinek mas, viszont ez a mozi valtotta ki a legnagyobb visszhangot ebben az evben. mindenidok legnagyobb bevetelet fogja hozni a gyartoknak, ami engem cseppet sem erdekel, viszont egy uj szintre emeli a mozizast ami viszont nagyon is erdekel. rengeteg filmet toltok le, de ha ilyenek jonnek a jovoben akkor talan tobbszor megyek el moziba. -
#449 Nexus6: Neked nagyon jó meglátásaid vannak, mégha sok jópár dologban az Avatarral kapcsolatban nem is értünk egyet. Magam is szeretem a művészibb filmeket, a drámákat stb.
De a Te bajod az, hogy nem tudod helyén kezelni a dolgokat, kevered a szezont a fazonnal. Kevered a könyvet a képpel, a dallamot a ritmussal, a Földet a világegyetemmel, a fantasyt a drámával stb. Lehetne sorolni, de felesleges. Zavar van benned, mert minden össze akarsz vegyíteni, ami ostobaság.
Ezért nincs legjobb film, ezért nincs legjobb zene, de van legjobb horror, legjobb rockegyüttes stb. -
Alex Pécs #448 Ezt én nem így látom! Mert választ adott egy olyan kritikára amely olyan egyéntől került ki aki a nevét nem vállalva dobta össze ezt a kritikát és az írásából teljesen kiviláglik, hogy meg se nézte a filmet!
Mitől is kritikus 1 kritikus? Nos maga a néző is kritikus, van aki meg is fogalmazza a kritikáját az adott filmről az ehhez hasonló forumokon. Vannak az úgymond elfogadott kritikusok mint az újságírók is. Ha valaki kritikusnak mondja magát és publikálni is akar akkor az:
1. Nézze meg a filmet!
2. Ténylegesen fogalmazza meg az önmaga gondolatait!
3. A filmet önmaga műfajában értékelje!
4. A kritikájához adja a nevét! -
#447 Azt ugye tudod, hogy ezzel a hozzászólásoddal az egész kritikusi társadalom létjogosultságát vontad kétségbe...
A kritikus a saját véleményét tárja eléd, jó esetben többen értenek vele egyet, mintsem fordítva. Ennyi. -
Alex Pécs #446 na ezek a jó hozzászólások :) legalább láttátok a filmet... ellentétben a cikk írójával aki lopott valahonnan sorokat vagy a kezébenyomtak 1 írást és azt közölte itt sajátjaként... Ha valaki kritikát fogalmaz meg 1 filmről akkor az a legalapabb, hogy elötte megnézi és nem a mások mondatait használja fel! -
Stefi81 #445 Az hogy önmagában értékelünk egy filmet az még nem probléma. Az viszont már igen, hogy olyan általánosítást teszünk ami nem felel meg a valóságnak. S gondolok itt arra hogy mi jogon becsmérel minket nézőket, hogy nem tudjuk reálisan értékelni a helyzetet. ( Ime az idézet ami kiváltotta a reagálásomat a cikkre: sokan szó szerint elszálltak a látvány okozta sokktól és nem hajlandóak reálisan értékelni az Avatart. (Persze a sokkoló látványt is helyén kell kezelni, hiszen egy átlagnézőnek lehet, hogy csak annyi jön le a filmből, hogy szép animációs mozi, de hát a dinókat is megrajzolták 15 éve.) Egyébiránt a filmnek igenis volt mondanivalója. És látvány ide vagy oda,igen is egyesekben könnyfakasztó érzéseket váltott ki a film. -
coq #444 mivan ? ez a legszarabb filmkritika amit eddig olvastam :D
lehet közrejátszik benne hogy nekem nagyon is tetszett a film, de könyörgöm hogy lehet egy olyan kritikát írni aminek a háromnegyedében csak azt olvashatjuk, hogy milyen szar ez a film az előzők után, meg hogy nagyot akart alkotni meg stb...
2 bekezdés szól arról, hogy szerinted miért szar avagy mert túl sablon a sztori.
szerinted miről érte volna meg forgatni egy 3ds filmet ? mission impossible 12 ?
nagyon nagyon gyenge kritikus aki ezt írta... -
Alex Pécs #443 Vitatkozunk itt arról, hogy kinek mi a meglátása a filmről :) de hisz ezért vagyunk emberek, nem pedig bólogató pingvinek :) Mindenkinek van szabad akarata(elvileg) és elmondhatja az önmaga véleményét.... Persze amikor valaki látatlanba beáll a sorba - kritikákat megfogalmazva, na azok menjenek akkor olyan filmeket nézni mint a Godzilla, Rambo meg hasonló ütöm vágom csihipuhi filmek.
Azok meg akik megnézték és ezért azért negatív kritikával illetik a filmet... nem tudom, én észrevettem benne a mondanivalót és 1etlen 1 kritikát tudok megfogalmazni: Néztem volna még tovább!
Emlegették itt a Titanicot meg a Terminatort... A Terminator egy sci-fi ami igen sikeres történet és kajálható a mozikban. A Titanic egy katasztrófa film amit 2 fiatal szemszögéből próbáltak meg bemutatni ÉS itt már megfogalmazódott 1 igen súlyos kritika az emberi gyarlóságra!!!
Az Avatart mindenidők legnagyobb látványfilmjének álmodta meg Cameron és ebbe is belevitt 1 mélyebb mondanivalót! Akit észrevette annak grat, aki sablonosra mondja a filmet.... annak nem grat :) aki köpködi a filmet annak meg már említettem feljebb, hogy milyen filmeket nézzen meg!
Olvastam, hogy ez 1 sci-fi Pocahontas, egyett kell értenem mert tényleg olyasmi a történet, de nem ebből áll a film! Ez sablon lenne? Miért lenne az? Mert a Navik természete hasonlít az ősi indiánokra? Akkor gondolj ki egy olyan viselkedési formát ahol az élet a legnagyobb kincs és a természet az otthon, az isten, a mindenség! Na de ne kanyarodjak el a filmtől
Aki nem nézte még meg annak ajánlani tudom, mert majd 3 órás kikapcsolódást jelent és ha valamiért nem is tetszik a film "mondanivalója" akkor a látvány az biztosan tetszeni fog :D Én napokig a hatása alatt voltam vagy még vagyok is és kívánom, hogy legyen 1 olyan világ ahol ez az élet létezik! -
Ulkesh #442 " csak éppen a mélyebb tartalom, a művészet maga maradt ki, úgy nagyjából."
Mélyebb tartalom pont annyira van benne, mint bármelyik mesében (a jók mindig győznek, a gonosz meg elbukik sőt kap némi fricskát az emberi természet, kapzsiság stb.), művészetet meg ebben a műfajban ne keress, ez nem az a történet :D
(bár ha a 3D-s tervezést és képalkotást mint művészetet tekintjük, akkor ez a film ezen a téren rendesen letett az asztalra).
--
Nem véletlenül írtam a Gyűrűk urát és a Csillagok háborúját párhuzamként. Ezek is mérföldkövek a filmes világban, de művészetet és komoly mondanivalót nem érdemes keresni bennük. Kellemes, szórakoztató mesék, ennyi a szerepük. -
dzsagon #441 szent szar, hát itt meg mi fojik?