680
  • gulyasandras
    Azért azt valaki elárulhatná, hogy mitől számít szenzációnak egy felturbózott puma (thanator), egy hatlábú ló, szárnyas majom, kutyák?

A Na'vik kidolgozott és természetesen teljesen újszerű kultúrájáról is írhanátok pár oldalt.

Martint/Jordant senkisem olvas? Világépítés stb.
  • Kindred Blades
    Na, ez a legnagyobb baromság, amit bárhol olvasni lehet.
    De tényleg. Gyerekes, ostoba érv, aminek semmi háttere nincs.
    Miért csinálna jobbat? Vagy amit nem csinál, arról nem lehet véleménye? Ha vesz egy hotdogot, ami két hete rohadt virsliből készült, akkor nem mondhatja, hogy rossz az íze, amennyiben nem csinál egyet ő is?
    Ha szembe akarsz helyezkedni a véleményével, akkor indokokat írj.
    Mert egyébként jogos, hogy rengeteg dolog ferde értelmezést, és szándékosan butított értékelést kapott az olvasatában, de mint tudjuk, ez a szokásos trend-szőrszálhasogatás, én azért nem is szólok bele, mert feleslegesnek tartom.

Szerintem a film nem rossz. Maximum az elvárások azok, amivel néhányan beültek.
  • winnie
    " En hiaba probalok jo helyre jegyet szerezni az Imax-ba, december 14-tol, egesz januar 7-ig nincs egyetlen egy normalis jegy sem!"

óóó, rosszul csinálod. előadás előtt odamész és veszel. vagy telefonálsz. ha neten akarsz rendelni, akkor csak bizonyos százalékot tudsz megvenni, ami hamar elfogy egy ilyen filmnél, mint az avatar. de egy csomóan több előadásra is foglalnak, mert később döntik el, hogy mikor veszik át. mások el sem mennek a jegyekért. és vannak olyanok, akik okosan odamennek egy órával a kezdés előtt és észreveszik, hogy 50-en állnak előttük.

a lényeg, hogy HA meg akarod nézni és odamész előadás előtt, akkor akár imaxbe, akár 3d-be nagy valószínűséggel kapni fogsz jegyet a filmre. teltház lesz, hiszen az imax 85-90%-os kihasználtsággal futott az elmúlt 2 hétben, de jegyet attól még tudsz venni rá. csak pár perccel kezdés előtt lesz bajos.
  • jaspercry
    idéznék" NEXUS6"
    "ajánlom a filmet minden KOCKÁNAK,mert nagyon szép szines"
    Aki meg gondolkodni szeretne ,annak viszont nagyon kevés ,és hiányos ez a sztory.
    Nekem is ez a véleményem,sajnos én nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni,mint NEXUS
    köszönet érte,(nem a fa****ás miatt mondom)
  • TopGun
    Jah! Meg egy: kar, hogy ezt a cikket nem lehet minusz ottel ertekelni, mert tolem biztos annyit kapna!
  • TopGun
    Ez a cikk Szerintem egy f**sag! Nezzen mar korul az iroja, hogy melyik moziban lehet normalis idoben es normalis helyre jegyet kapni ra! Egy szorakoztato filmnek ne a mondanivalojat keresse, hanem elvezze a latvanyt! Ha meg nem tetszik neki, akkor ne fikazza! senki nem kivancsi ra! Mindenki akit erdekel az megnezi es majd eldonti, hogy erdemes volt-e vagy sem. En hiaba probalok jo helyre jegyet szerezni az Imax-ba, december 14-tol, egesz januar 7-ig nincs egyetlen egy normalis jegy sem!
  • Ulkesh
    SPOILER!

Nem egészen figyeltél akkor erre az "egyszerű" történetre.

Jake nem arra lett kiválasztva, hogy legyőzze az embereket, hanem arra, hogy ismét összehívja a törzseket, összefogja a szétszéledt népet (hogy ez miért fontos és miért váltak szét, azt nem tudni, valószínű ez lesz a következő film története).
    Inkább valami vezérnek lett kiválasztva, mint messiásnak.

A bolygó entitásának meg nem kell külön kapcsolat az élőlényekhez, mivel minden élővel kapcsolatban áll, az idegi interfész csak ahhoz kell, ha visszafele is akar valaki kommunikálni, illetve ahogy a filmben az egyik tudós mondta "adatokat akar letölteni a központi tudatba".

Eva meg azért reagál lassan, mert nem hitte el, hogy az emberek ilyen messzire elmennek, a bolygón ismeretlen volt ez a fajta pusztító létforma mint az ember, kellett egy kis idő, míg rádöbbent, hogy nincs más megoldás, mint, hogy beavatkozzon.
    Amikor Jake segítséget kér tőle, akkor Neytiri meg is mondja, hogy Eva nem segít senkinek senki ellen. mert az életet védi, nem őket. Kellett némi idő neki, hogy rájöjjön, hogy a bolygó életeit úgy tudja védeni, hogy elpusztítja a betolakodókat.
  • bambusz76
    NEXUS6, rovid leszek.
    Csinald meg jobban! Irj egy jobb forgato konyvet, epits fel jobban egy idegen vilagot, keszits jobb effekteket....
    Aztan mondd meg Cameronnak, hogy te igy gondoltad.
    De addig ne peldalozz Tarantonoval mert lejaratod magad.
    (hozzateszem, nagyon szeretem Tarantino filmjeit)
  • absolut
    Ja igen! És egy előző írásban aki a film történetét fikázza és a ponyvaregényt hozza fel, az tudatlan. A ponyvaregény a filmtörténet legnagyobb ollózása. Ez volt Tarantino célja. Vegyített mindenféle stílust és közben lopott innen is onnan is. A Kill Bill ugyanilyen. (Ha valaki példálózik előtte tessék tájékozódni!:))
    Ma már minden filmbe bele lehet magyarázni hogy lejárt sztori. A történetek (szerintem) nem tudnak elkopni csak a módszerek amikkel vászonra viszik. Ugyanúgy mint az irodalomban. Ha két ember leírja ugyanazt a sztorit lehet hogy az egyik olvashatatlan, a másik meg örökre az agyunkba égeti magát.
    Nekem az Avatar az agyamba égett.:)
  • freeapro
    Ugye az csak vicc, hogy a Titanic jo film, az Avatar meg nem?
    Tegnap lattam a filmet, szerintem nagyon jo volt. Az idei filmfelhozatalhoz
    kepest egyenesen kivalo.
  • absolut
    Ez valóban egy elég primitív iromány.
    Mindkét "fél" gondolkodjon el egy kicsit.
    Akiknek tetszett a film azon, hogy tényleg elég sok filmes közhely figyelhető meg a filmben. A történet pedig -szerintem!- le van butítva. Egy filmes fogásokkal telezsúfolt filmecske lett, aminek az alapvető ötlete szerintem iszonyatosan jó.

A filmet ócsárolók pedig gondoljanak bele hogy a faszi megírja a sztorit, de nem tudja normálisan megcsinálni technika híján. Éveket vár majd iszonyatosan magas költségekkel megcsinálja. A mai pénzközpontú világban bele kell törődni hogy a filmeknél is ez dominál. Ahhoz hogy pénz jöjjön be, a film megtérüljön, (plusz az Avatar esetében az iszonytatóan sok reklám) úgy kell megcsinálni egy alkotást hogy a 10 éves öcsémtől a Mucsajröcsögei nagyapámig mindenki bemenjen a filmre és élvezze. Ez sikerült. Csak ehhez lebutították az egészet. Ezt ma már el kell fogadni. 100 millió Amcsi nem fog bemenni megnézni a moziba egy jó de "nehéz" filmet. Fantasztikus történet lett volna ha nem rágnak minden szart a szánkba, ha hagytak volna egy kis üres teret, hogy lehessen gondolkozni a filmen. A zárás nekem tetszik. A film egyetlen jelenete amikor nem magyarázzák túl a dolgokat. A na'vik ábrázolása is eléggé klisé szerű.
    Tetszik vagy sem ez nem egy elrontott film. Ezt ilyenre csinálták, nem véletlenül.

A 3D-s látványhoz nem tudok hozzászólni. Én vászon párti vagyok. Szemüveg meg mindenféle 3d nélkül. Nekem nagyon tetszik a film és elég nehezen, de próbálok felülemelkedni a szétkopott filmes elemeken. Nem azért tetszik ami, hanem ami lehetett volna...
  • XymeAVF
    Ez nagyon találó cím lett. Nem a filmre, a cikkre vonatkozóan. Remélem az utolsó írása volt ez a szamárembernek.
  • Regggie
    Valamiért divat lett fikázni az Avatart, bár nem vártam volna, hogy az sg.hu az origo kezdeti szintjére süllyed. Ez a cím is..csak gratulálni tudok!

"az ember a végefőcím közben csak néz maga elé, hogy valóban "csak" ennyi az egész?" - már bocsánat, de az a kritikus, aki ezt így általánosságban leírja, az csak a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki magáról. Én eddig 2x néztem, mindkét alkalommal akit láttam utána úgy nézett maga elé, hogy "aztakurva, ez igen!". Az elsőnél még meg is tapsolták a filmet.

Aki meg a sztorit hiányolja, azt nyilván nem volt képes elvarázsolni az Avatar..és ezzel lemaradt egy fantasztikus élményről. Végre egy film, amiért megéri beülni a moziba, nem az a tucat bevétel-orientált hulladék. Egy Cameron film sem az agyonbonyolított sztorijáról híres, nem értem mit vártak egyesek. Az Avatart nem a technika viszi el a hátán, hanem a lelke, a hangulata. Úgy látszik a mi generációnk nem képes értékelni az igényes alkotásokat, ez van. Bár azért az megnyugtató, hogy az emberek kb 95% -át lenyűgözte az Avatar, az IMDB újonnan kiadott évtized top25 filmje listáján is az 5. helyre került. Ez beszédes. Mégis van egy réteg, akiknél tényleg divat lehúzni, ez van. Van, amit meg divat éltetni, mint pl. a D9..pedig..na mindegy, ebbe már ne menjünk bele.

Én úgy gondolom, hogy az Avatart mindenkinek látni kell, mert az ember végre a klasszikus értelemben vett moziélményt kapja. Engem megvett kilóra, 10/10!
  • atomkrumpli
    Amit elfelejt a kritikus (és a mega-igénytelen CAM letöltők) hogy a film a kitalálása óta leginkább a LÁTVÁNYra épít, és ez jól van így :-)
  • NEXUS6
    VIGYÁZAT! SPOILER VESZÉLY!
    AKI NEM LÁTTA VOLNA A FILMET (van ilyen?:) EZT A HSZT (SE) OLVASSA EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :DDDD

A magam részéről ennek a kiválasztásos jelenetnek semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok, eccerűen az ilyenek miatt esik szét az egész sztori, ha az ember elkezd filózni rajta, hogy a különböző egymás mellé pakolt motívumok mit is jelentenek, hogy kapcsolódnak egymáshoz? Ezért gyenge a film ilyen szempontból.
    Mert ugye miközben bizonyos helyeken nekiállnak szájbarágózni, ami egyfajta tiszteletlenség az amcsi filmeknél a néző IQ-jára nézve, de már megszoktuk, pont ezek a legfontosabb dolgok maradnak megmagyarázatlanul.

Nos ugye a srác kiválasztott, ez nem vitás, aztán ezt el is hiszi magáról és nem csak megmenteni próbálja a választott népét, hanem aztán harcba is viszi a betolakodók ellen. Régi sztori, a Bibliában is benne volt, lásd a zsidók kimenetele Egyiptomból, meg ilyenek. A film viszont azért bukik ilyen oldalról nézve a sztorit, mert hogy mire is választotta ki a "Földanya" őt?
    Hogy kivezesse ezt a falut a lakhelyéről és megmentse őket?
    Nem vezette ki őket, és nem sokon múlott ugye, hogy nem halnak meg még többen.

Hogy vezetésével legyőzzék az embereket?
    Nem győzték le, elbuktak! A felbolydult dögök mészárolták le az egész hadsereget.

Az is jókérdés ugye, hogy hogyan updatelték ezeknek a dögöknek a "szoftverét", mert ugye az interfész a Navik, meg az állatok között biztosít adat átvitelt, az állatok meg a helyi istenség között nem láttunk ilyen kapcsolatot. Max a szent fán keresztül mehetne, de az meg ugye foglalt volt, mert éppen ott tanyáztak a Navik a sebeiket nyalogatva. És mi volt a jel, az ok, hogy az állatok nekitámadtak az embereknek? Mert, hogy Jake a kiválasztott ezt nem mondta, max amikor a fán keresztül üzent, de akkor meg miért várta meg a nagytudású Éva, hogy lemészárolják a Navik seregét, talán mert nem volt olyan nagytudású? Hirtelen jött az ötlete, hogy bevesse a dögöket az emberek ellen? De akkor megint jön az előző kérdés, hogy mikor döntötte el és mikor updatelte, hogy a ragadozók, ne a növényevőket mészárolják, hanem az embereket? Merthogy a csata közben azért erre nem nagyon volt idő!

Szal volt ez a nagy látványos messiáskarakter felépítve, lelkesítő szavakat mondott nagy érzelmekkel, aztán soha nem az lett, amit ő mondott ennek ellenére a film, nem tragédiaként, hanem győzedelmes hősieposz héroszként mutatja. Ami így ha belegondolunk súrolja a nevetségesség határát. Kb a Gyaloggalopban vannak ilyen jelenetek.;)

Szal miközben szépen egymás mellett vannak a szokásos kiválasztott sztori (közelebbi példa Mátrix) elemei, azt látjuk, hogy marha nehezen kapcsolódnak egésszé, valami mindíg kilóg. Indulhat a filózgatás, hogy akkor most ez hogy is van, mert a rendező/forgatókönyvíró biztos azt akarta hogy.... De ez asszem mindannyian tudjuk, hogy ez már belemagyarázás.
    Pl ott van a SW esete, az első 3 részben az erő, mint valami általános életerőként jelenik meg, ami mindent átjár gyak a Tao modern megfelelője.
    Aztán eltelik 1-2 évtized és Lucas kitalálja, hogy ezek valójában kis lények, akik irányítják/segítik a kiválasztottakat. Szerintem elég gyermekded, beleerőszakolt dolog egy olyan motívumba, ami eredetileg nem is arról szólt.

A rendezők/forgatókönyv írók nem regény írók, nem olyan tudatosan alakítják a sztorit. A filmnél, szokásos sztori esetében az egymás mellé pakolt sablon jelenetekből összeáll valami, a kis hézagokat elfedi a sodró lendület, vagy a néző fantáziája, ettől működik a legtöbb film .
    B kategóriának azt szokták nevezni, amikor nincs elég pénz látványos jelenetekre, jó színészekre, hogy a sablon sztori kis ellentmondásait elfedjék.

A cikk helyesen fogalmazza meg, hogy itt bizony óriási lukak tátonganak, amit tényleg csak a hihetetlen látvány tud eltakarni, ez a mese sokkal alacsonyabb költségvetésen valszeg nem állná meg a helyét. Vesd össze Tarantinó filmjeivel, ahol gyakorlatilag egy csavaros sztorival, jó szövegekkel, és tehetséges színészekkel, hoznak össze valamit, ami szuperlátvány nélkül is megállja a helyét.
    Filmes, művészi szempontból azokkal szemben más, alacsonyabb/magasabb szintet kéne elvárnunk, mint ahogy egyesek itt írják (mert, hogy ez csak egy akció-fentezi)? Nem hiszem, a Ponyvaregény, Kill Bill stb is csak akcióval dúsított, néhol filozófálgatós filmek, mint amilyen ez is akar lenni.
  • Sequoyah
    Vicces hogy a cikk írója a mélységet hiányolja a történetből, miközben épp ő maga olyan sekélyes, hogy nem képes felismerni a történet mélységét. Csak odáig jut el agyilag, hogy "őslakosok vs gonosz birodalom".
  • lordofchaos
    http://www.sfportal.hu/star-wars-kritika-a-80-as-evekbol-5627.scifi
  • koschwarz
    recept: hogy írjunk egy nagy visszhangot kiváltó "kritikát"?

végy egy olyan filmet, amelyet évek óta mindenki vár, amelyet már évekkel ezelőtt forradalminak kiáltottak ki, ami eszméletlen sikereket arat kritikusok és nézők körében egyaránt, illetve anyagilag, és...ÍRJUNK RÓLA EGY FIKÁZÓ CIKKET.

tuti recept egy több száz észrevételes thread-hez. fejet hajtok a névtelen cikkíró előtt (neeeem)
  • winnie
    az ünnepnapok miatt nincs kiesés, hiszen a nem munkanap hétköznapok éppenhogy növelik a bevételeket, azért is a decemberi, illetve a karácsonyi premier.
  • Alex Pécs
    Szóval akkor a cél a 2.921 millió dollárocska :D
    Talán meg lehet :D a 11 nap alatt 615 millió dollárocska után. Vegyük hozzá az ünnepnapok miatti kiesést és itt most nem csak a mozik zárva tartására gondolok, hanem a családosok ilyenkori "semmire sincs időm" effektusára is.
    Kíváncsi vagyok Január első napjai után is megmarad e ez a felfokozott érdeklődés... ha igen, akkor meg lesz a csúcs!
  • ultrared
    Jah és #500

Mikor volt ilyen utoljára?
  • ultrared
    http://boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm

Itt láthatod az inflációval kiigazított hazai filmbevételeket. Az inflációs rátát megkaphatod, ha az Adjusted Gross-t osztod az Unadjusted Gross-al. Aztán az adott film világviszonylatbeli dollárbevételét beszorzod az inflációs rátával és megkapod a film jelenkori bevételi értékét világviszonylatban.
  • ultrared
    Dollár inflációval.
  • Alex Pécs
    Ezt milyen inflációval számoltad? :D Mert HA már Amcsi filmek akkor az ottani inflációval számolj! :D
  • NiGhTM4R3
    Viktorka ismét összehoztál egy moslékot

Néha-néha már dacból is ellentmondasz mindenkinek. Pedig lefogadom, hogy csillogó szemekkel, tátott szájjal ültél a moziban, és néha a nyálad is elcsöppent a film láttán.

Ha csak nem letöltötted a filmet - szokásodhoz híven - miközben osztod az észt a warez negatív következményeiről.
    Te egy bohóc vagy, nem itt lenne a helyed.
  • ultrared
    Ha inflációval is számolunk, akkor már ilyen behozhatatlan számokat találunk:

Elfújta a szél - 2921 millió dollár
    Titanic - 2829 millió dollár
    Star Wars - 2151 millió dollár

• Alex Pécs
    Szerintem ütnie kell a Titanicot! Az új 3D miatt sokan akik letöltögetik a filmeket és megnézik otthon azok is szánnak majd pénzt a mozijegyre, főleg miután leszedték és megnézték kamerásan...
    Ha most nézzük a számokat akkor azt láthatjuk, hogy 30%ot termelt 2 hét után! A Titanicot anno majd fél évig játszották a mozikban, most az Avatar is mehet akár olyan sokáig mert hatalmas az érdeklődés! Van olyan ismerősöm aki elment a párjával, aztán elmentek a haverokkal és most a szüleiket rángatják el rá a moziba :D
    Ha csak a forumokban lévő reakciókat nézzük akkor is látható, hogy többen is elmennek rá még 1x vagy 2x.
  • bender93
    Hát simán kiérdemel egy dobogós helyezést. Egyik legjobb fantasy-sci-fi-akció-kalandfilm(már ha eddig volt ilyen műfaj) szerintem. Végig a vásznon volt a szemem, fülem a hangfalon, agyam meg valahol az alfa-centauriban, a Pandora-n :D
  • ultrared
    Bőven megvan az esélye egy második helyre, bár a Titanicot szinte lehetetlen verni.

1 Titanic $1,842.9
    2 LotR: The Return of the King $1,119.1
    3 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest $1,066.2
    4 The Dark Knight $1,001.9

• Alex Pécs
    Hááát szerintem ez lesz az a film ami az eddigi legnagyobb bevételt fogja produkálni!
  • mkfd
    http://boxofficemojo.com/alltime/weekends/top12sum.htm

Bár ezek még csak előzetes és becsült adatok, de úgy néz ki világviszonylatban a 2. hétvégéjével beelőzi a Dark Knight nyitóhétvégéjét. Az azért elég durva lenne :D
  • Alex Pécs
    Üdv a csapatban :D Az írásodból legalább látszik, hogy láttad a filmet :D
  • hawkie22
    Most értem haza a vetítésről. Azt kell mondjam, egy olyan élménnyel lettem gazdagabb, mely biztos hiányozna, ha nem láttam volna (mondom ezt így utólag, a film megnézése után). Hosszú idő óta az első olyan film moziban, ahol nem volt az az érzésem, hogy mikor lesz már vége, nem néztem az órámat, egyszerűen átadtam magam a filmnek. Azt se vettem észre, ha valaki a közönség közül megszólalt, a csörgő mobiltelefonokat, semmit. A film az elején megfogott és onnantól nem eresztett. A vége főcímnél pedig az volt az érzésem, hogy még elbírt volna legalább ennyit a film. Sajnáltam, hogy vége lett, de sztem még egyszer elmegyek rá moziban. :) Ez a film megéri a mozijegy árát. Számomra.
  • mkfd
    Nem érzem magam megvezetve a média által, mert a hype egyértelműen a látványvilágot lovagolta meg (és ebből a szempontból nem is volt túlzó). Sehol nem volt róla szó hogy forradalmi történetet fogunk kapni a filmtől. Aki így hitte, saját magát verte át, és téves elvárásokkal ült be. Én úgy ültem be hogy az év popcorn-moziját fogom látni, és még így is kellemesen csalódva, elégedetten jöttem ki a filmről (még a premier napján, délelőtti vetítésről, így a netes kritikák sem nyomták rá a véleményemre a bélyegüket).

A következtetéseim egy kamerás verzió kétszeri megtekintése után, egyes jeleneteket visszapörgetve vontam le. Lehet hogy egyes jeleneteket tovább gondolom, mint kéne, és többet látok a film keretében, mint ami valójában benne van, de ez még mindig jobb, mintha tökéletesen figyelmen kívül hagynám azt.

Akik meg önigazolást keresnek, ők azok aki még az ilyenekbe is belekötnek, hogy hogy tudták nyilakkal, dárdákkal áttörni a helikopterek szélvédőjét, pedig ez magától értetődő. Vagy hogy hogy voltak képesek viszonylag kiegyenlített küzdelemre. Erre maga Jake ad választ.

Ami a messiástudatot illeti, én pont hogy azt nem véltem felfedezni benne. Amit látok, azok színtiszta érdekellentétek. Ha az általad említett messiástudat lenne a film központi témája, akkor Eova beemelése a történetbe tökéletesen felesleges lett volna, anélkül is "működött" volna a film.

Nem váltam megrögzött természetvédővé (ami azt illeti elég cifra elképzelésem van a kérdéskörről, ami zöldnek semmiképp nem nevezhető, de ez nem ide tartozik), és nem váltam antikapitalistává sem. Ha így gondolod, akkor félreértettél.

"ez az alfa és az omega"

"A történet nem világmegváltó, nem akar váratlan fordulatokkal meghökkenteni, de az ok-okozati összefüggésekben jóval összetettebb annál, mint ami elsőre látszik, magasabbra teszi a lécet az utóbbi idők középszer tucatfilmjeinél."

"És még az is családbarát lesz, mint ez."
    Mi ezzel a baj? Művészfilmet vártál?

"kár hogy a köv film arról fog szólni, hogy jönnek az emberek, és még az űrből elpusztítanak minden élőt a felszínen. Kibányásszák a bolygó ásványkincseit. Majd elmenetkor mindent felrobbantanak"

Lehet hogy igazad van, de mivel ez így kevés lenne egy trilógiához anélkül, hogy ne menjen át önismétlőbe, ezért szerintem Cameron más vonalon fog elindulni. Legalábbis eleinte. De bármi következtetést levonni erről még korai. Majd meglátjuk.
  • ultrared
    Sima 3D esetén egy 14 soros (cinema city) terem esetén a 6.-7. sor közepe ideálisnak mondható. Januárra már lehet tökéletes helyeket foglalni. IMAX-ban nem tudom.
  • Demila
    gecc... nagyon le vannak foglalva a jegyek (széléről meg nem akarom nézni ... , meg legelőlről... , miu a különbség az IMAX 3D és a "sima" 3D-s vetítés között ??? amúgy ...
  • rezes
    En meg ennek a filmkritikanak nevezett szemthalmaznak az irojat.Bar a pedofiliat a torveny bunteti...
  • bitbandita
    Neytirit meg sunáznám ;)
  • bitbandita
    Nincs ezzel a filmmel semmi baj. Rég volt már ilyen pozitív-, igazi "mozis" élményem.
  • ultrared
    615 millió dollár egy "szamárembertől" 11 nap alatt nem is rossz teljesítmény.