Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert ugye vannak, akik csak az orrukig látnak el és még azt sem ismerik fel, hogy ha nem lenne az pisze, milyen jó is lenne.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Szvsz kicsit túlbonyolítod a storyt. Túl sokat gondolsz hozzá a meglévõ kerethez.Sry, de tényleg ezt juttatta eszembe: mint egy bibliaórán. Az a kellemetlen számomra, hogy a messiástudatot egy kicsit kell megpöcögtetni fikcióban, és voi'la életre kell. A film hatására egyesek kizöldülnek, antikapitalistává válnak(persze közben suttogják már hogy blurayen is meg lesz a film az lcd mellé). Nem lehet, hogy csak a marketing által elvetett magok azok, amelyek így gyökeret vertek, és önigazolásunkhoz el kell hitetni, hogy ez az alfa és az omega?
Mindenesetre mi maradunk technokraták. S várható, hogy a folytatás is a navik bolygójának ûrbõl való életeltávolításáról fog szólni. Ja, hogy az nem lenne elég romantikus...
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
remélem több ilyen silány munka nem kerül itt publikálásra 😄
Gondolom a cikk írója még életében nem látott macskát, merthogy a Na'vik inkább valami nagymacskára hasonlítanak.
Avatar: "A hinduizmusban az avatár egy Halhatatlan Lény inkarnációja (megtestesülése), vagy magáé a Legfelsõbb Lényé. A szanszkrit Avatara szóból ered, amelynek jelentése „földreszállás”, mint ahogy
rendszerint a halandó világba való leereszkedést is jelent valamilyen különleges céllal."
Pandora: (görög: „csupa ajándék”😉 az a hely, ahol ajándék az élet, ahol megvan a béke, a harmónia, egyfajta édenkert.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
nekem elsõre kifogástalannak tûnik ez a film.. a karakterek, a motivációk, minden értelmesen és követhetõen a megfelelõ mértékben húzza-viszi elõre a történetet, semmi nem megy át érzelmi giccsbe sem, és paródiába sem, és ezzel le is vakarja a mûfajra évek óta lepedékként rakódó nyákot. esetleg azt megértem, ha valakinek túl szép a látvány, még ha ezt a giccs szóval fejezi ki, akkor is. és azt is, ha épp olyan passzban nézte a filmet, hogy az agyának akkor épp inkább a kvantumok határozatlanságán lenne kedve pörögni, vagy a mónika show-n borzongani, fintorogva.. de az utóbbi esetében nem sietnék publikálni az ebbõl a helyzetbõl fakadó csalódottságom, mert ez azért túl szubjektív, szóval max. blogba való. habár belõlem ez is kivált valami gondolkozást, szóval mint inger mûködik a cikk...
chieftec 500w_asus p5qc_c2d E8400_2x2gb geil ddr2-800_asus EAH4850 1gb_wd5001abys..stb
The Dark Knight (2008)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Star Wars (1977)
Gondoltam akkor linkelek jobbat, de sajnos abból meg egy sincs 😞
Akkor fogadnám el így ebben a formában, ha Eova megmaradna spirituális erõként, misztikus nagyhatalomként, melynek indokait csak a jóisten tudná megválaszolni. Azonban Grace szavain és Neytiri tanításain keresztül Eova-t kézzelfogható, fejlett, az emberél sokkal magasabb intelligenciával rendelkezõ, létezõ élõlényként ismerjük meg, aki racionális indítékokkal és döntésekkel rendelkezik.
Az emberek dózerolják a fákat, pusztítják az élõvilágot, mely Eova-nak kárt okoz. Kiválasztja Jake-t mely azon események láncolatát vonja magával, mely végül az emberek kipucolásában Pandoráról csúcsosodik ki. Azért tette amit tett, mert elõre látta az egészet. Azon már persze lehetne vitatkozni, hogy mely események voltak dramaturgiailag szükségesek, és melyekben lehet Eova beavatkozását felismerni, de az vitathatatlan hogy Eova mint háttérbõl irányító erõ végig kíséri a filmet.
A történet nem világmegváltó, nem akar váratlan fordulatokkal meghökkenteni, de az ok-okozati összefüggésekben jóval összetettebb annál, mint ami elsõre látszik, magasabbra teszi a lécet az utóbbi idõk középszer tucatfilmjeinél.
Mellettem szóljon hogy ebben az olvasatban az egész történet logikailag szépen levezethetõ úgy hogy a legapróbb részletek is értelmet nyerjenek, helyükre kerüljenek, és még jelenetekkel párbeszédekkel, narrátori monológokkal is alá tudom támasztani.
Aki meg továbbra is csak a sablonos elemek egymásra dobálását látja a filmben, azoknak a történet marad hézagos, klisékkel teli üres mondanivalóval.
megnéztem a filmet és tetszett, a személyes ismerõseim közül aki megnézte azoknak is mind, kivétel nélkül tetszett a film! Természetes az ha x emberbõl van 1-2 akinek más az ízlése, és azt el kell fogadni. Csak ne hülyeségekbe kapaszkodva próbálja meg ócsárólni a filmet....
semmi
azt írod "az Avatar ellentmondásos érzéseket válthat ki az emberbõl", de csak azt érzem ki az írásodból, hogy "savanyú a szõlõ", mivel sokan agyon dícsérték a filmet eddig, most jössz és beszólsz, hogy mekkora szánalom az egész
köszönjük, de nem vagy "kritikus" attól, mert van egy véleményed egy filmrõl, meg láttál már pár filmet, ilyen erõvel mindenki kritikus...
és hamár van képed felrakni egy kritikát nyíltan a közösség elé, akkor a nevedet odaírhatnád, hogy ne kezdjem el olvasni a jövõben készülõ "munkáidat".
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Sok minden felróható lenne a kritikusoknak, de az szerintem látszik, hogy az SG-n egyik cikknek sincs kiírva a szerzõje. Magam sem értem, de ez nem a filmesek bûne, a káték- vagy fényképezõkritikáknál is ez a helyzet. Az pedig, hogy nem látta a filmet: szerintem a kommentelõk zöme és a kritikus is látta, rengeteg dolog utal erre, de ha nem is látta volna, akkor nem tudom, hogy lehetne ilyesmit kideríteni. (Azért nem látta, mert negatív? 😊
Akiket meg megragad a hangulata adott mûnek, az elsõsorban ezt fogja értékelni és nem azt, hogy sablonos meg 2 pixel hibázott a bal felsõ sarokban és hasonlók.
(Különben meg nincs olyan film, amelynek a története, legalábbis az alapköve ne lenne sablonos. Fõleg, hgoy elõbb volt könyv, mint film ugye.)
a kedd az nem jo, a pentek az meno.
a spenot az fos, a tejbegriz az fasza.... mindenkinek mas, viszont ez a mozi valtotta ki a legnagyobb visszhangot ebben az evben. mindenidok legnagyobb bevetelet fogja hozni a gyartoknak, ami engem cseppet sem erdekel, viszont egy uj szintre emeli a mozizast ami viszont nagyon is erdekel. rengeteg filmet toltok le, de ha ilyenek jonnek a jovoben akkor talan tobbszor megyek el moziba.
De a Te bajod az, hogy nem tudod helyén kezelni a dolgokat, kevered a szezont a fazonnal. Kevered a könyvet a képpel, a dallamot a ritmussal, a Földet a világegyetemmel, a fantasyt a drámával stb. Lehetne sorolni, de felesleges. Zavar van benned, mert minden össze akarsz vegyíteni, ami ostobaság.
Ezért nincs legjobb film, ezért nincs legjobb zene, de van legjobb horror, legjobb rockegyüttes stb.
Mitõl is kritikus 1 kritikus? Nos maga a nézõ is kritikus, van aki meg is fogalmazza a kritikáját az adott filmrõl az ehhez hasonló forumokon. Vannak az úgymond elfogadott kritikusok mint az újságírók is. Ha valaki kritikusnak mondja magát és publikálni is akar akkor az:
1. Nézze meg a filmet!
2. Ténylegesen fogalmazza meg az önmaga gondolatait!
3. A filmet önmaga mûfajában értékelje!
4. A kritikájához adja a nevét!
A kritikus a saját véleményét tárja eléd, jó esetben többen értenek vele egyet, mintsem fordítva. Ennyi.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
lehet közrejátszik benne hogy nekem nagyon is tetszett a film, de könyörgöm hogy lehet egy olyan kritikát írni aminek a háromnegyedében csak azt olvashatjuk, hogy milyen szar ez a film az elõzõk után, meg hogy nagyot akart alkotni meg stb...
2 bekezdés szól arról, hogy szerinted miért szar avagy mert túl sablon a sztori.
szerinted mirõl érte volna meg forgatni egy 3ds filmet ? mission impossible 12 ?
nagyon nagyon gyenge kritikus aki ezt írta...
Azok meg akik megnézték és ezért azért negatív kritikával illetik a filmet... nem tudom, én észrevettem benne a mondanivalót és 1etlen 1 kritikát tudok megfogalmazni: Néztem volna még tovább!
Emlegették itt a Titanicot meg a Terminatort... A Terminator egy sci-fi ami igen sikeres történet és kajálható a mozikban. A Titanic egy katasztrófa film amit 2 fiatal szemszögébõl próbáltak meg bemutatni ÉS itt már megfogalmazódott 1 igen súlyos kritika az emberi gyarlóságra!!!
Az Avatart mindenidõk legnagyobb látványfilmjének álmodta meg Cameron és ebbe is belevitt 1 mélyebb mondanivalót! Akit észrevette annak grat, aki sablonosra mondja a filmet.... annak nem grat 😊 aki köpködi a filmet annak meg már említettem feljebb, hogy milyen filmeket nézzen meg!
Olvastam, hogy ez 1 sci-fi Pocahontas, egyett kell értenem mert tényleg olyasmi a történet, de nem ebbõl áll a film! Ez sablon lenne? Miért lenne az? Mert a Navik természete hasonlít az õsi indiánokra? Akkor gondolj ki egy olyan viselkedési formát ahol az élet a legnagyobb kincs és a természet az otthon, az isten, a mindenség! Na de ne kanyarodjak el a filmtõl <#wink>#wink>
Aki nem nézte még meg annak ajánlani tudom, mert majd 3 órás kikapcsolódást jelent és ha valamiért nem is tetszik a film "mondanivalója" akkor a látvány az biztosan tetszeni fog 😄 Én napokig a hatása alatt voltam vagy még vagyok is és kívánom, hogy legyen 1 olyan világ ahol ez az élet létezik!
Mélyebb tartalom pont annyira van benne, mint bármelyik mesében (a jók mindig gyõznek, a gonosz meg elbukik sõt kap némi fricskát az emberi természet, kapzsiság stb.), mûvészetet meg ebben a mûfajban ne keress, ez nem az a történet 😄
(bár ha a 3D-s tervezést és képalkotást mint mûvészetet tekintjük, akkor ez a film ezen a téren rendesen letett az asztalra).
--
Nem véletlenül írtam a Gyûrûk urát és a Csillagok háborúját párhuzamként. Ezek is mérföldkövek a filmes világban, de mûvészetet és komoly mondanivalót nem érdemes keresni bennük. Kellemes, szórakoztató mesék, ennyi a szerepük.
Azonban ez nem egy pármilkó $-ból elkövetett B kategóriás alkotás, hanem olyan valami, ami mögött egész hálivúd, sõt egész Amerika ott áll, mint annak idején a Titanic mögött is.
Kezdem azt hinni, hogy Cameron valóban az aminek mondja magát: a világ ura, mert, hogy idõrõl idõre õt nézik, ki hogy megcsinálja az évtized Ben Hurját és 10-11 Oscart zsebre rakjon. Ezekben azonban mondjuk a legjobb fõszerep és a legjobb forgatókönyvért járó nincs benne! <#nevetes1>#nevetes1>
Szal a filmet megnéztem élveztem, azt mondom, hogy aki szórakozni akar feltétlenül üljön be rá!!!!
De, ha arra vagy kíváncsi, hogy valódi filmes, mûvészi, erkölcs, akármilyen értéket mit találok benne, akkor <#nemtudom>#nemtudom>
Marhára meglátszik, hogy az a kb 400 milkó elment kellékekre, meg iszonyatosan kidolgozott CGI-re, szerencsére a vágás is ûber profi volt, csak éppen a mélyebb tartalom, a mûvészet maga maradt ki, úgy nagyjából.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
kifejtenéd, hogy szerinted a konfliktusok és a drámai vonal miért nem sablonosak az avatarban? "
Nem fejtem ki, mert rajtad kívül ez senkit nem érdekel itt.
"csak mert attól, hogy te ezt mondtad, még azok 😊" - Természetesen nem azok. Te mondod a magadét, én pedig az igazat. Ennyi a különbség közöttünk.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
és amúgy egyfelõl igazuk van, szerintem a cikk írója szakad minden egyes hozzászóláson, révén neki is tetszett a film, de egy korrekt kritikához nem jön ennyi hozzászólás. direkt olyan beszólások vannak benne, amelyek a legtöbb olyan ember lelkivilágába gázolnak, akiknek tetszett a film.
a film meg az én elmúlt 22 és fél éves pályafutásom egyik legnagyobb élménye. nem is hallottam róla, nem is láttam bemutatót, csak úgy gondoltunk egyet és erre ültünk be d3d-be. az hagyján, hogy levegõt nem mertem venni, de 160 perc után kicsit hülyén éreztem magam, hogy most tényleg vége? ez a film az én értékrendem szerint mérföldkõ. 160 perc tökéletesen kiszámított, kellemes szórakozás. a történet szerintem egyenesen zseniális. az elmúlt pár (tíz) év sok nagy neve benne van, nagy teljesítmény volt ezeket egy ilyen egésszé összegyúrni. én órákig, sõt napokig a hatása alatt voltam. igazi mese, önfeledt szórakozás. még párszor megnézném IMAX 3D-ben, egyszer még tutira meg fogom. kritikát meg tényleg nem érdemes olvasni, esetleg majd azután, hogy ha dobnak atomot az ELTE és többi társa bölcsészkaraira. mert ma már mindenki ért a filmekhez 😄 és nem, nem az a baj, hogy lehúzzák a filmeket, hanem hogy manapság azt jelenti a kritika, hogy a szart látják meg, ha meg nincs, hát kitalálnak 😄 de ez a cikk akkor is karácsonyi zsugánakvaló flémkeltõ legalja. sg.hu - infos cikkek 1 hetesek, teli hibákkal, játéktesztek no comment, 'tudományos' cikkek hát abból se tanulnék, játékhírek évszázadosak, kritikák.. õõ izé. miért is ez MO egyik legnépszerûbb oldala? ja tudom, tudom, sok az ostoba ember MO-n. mint ahogy én is, hogy csak-csak idejárok, hátha, hátha.. na jól van..
történet : 10/7
😊
izlések és pofonok! Ha nincs annyira túltolva ,a film beharangozása,akkor talán nem született volna ennyire lehúzó kritika.
üdv mindenkinek!
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
hogy lehet egyrészt ilyen pofátlanul stílust nyúlni? szerintem mindenki tudja honnan jön ez... meg azokkal megfogni a filmet, amivel a cikkíró próbálja? Istenem, ne a webfordítóba rakd már bele azt a szar cikket, amit nyúlsz, mert még csak az se tûnik fel, hogy hülyeséget írsz.
egyszerûen az értékelhetetlen kategóriába süllyedt az sg. ezzel a cikkel meg aztán végérvényesen.
annyira de annyira borzasztó, hogy még csak arra sem veszem a fáradtságot, hogy minden 3. szavába belekössek, hogy hol hibádzik MINDEN amit leírt. tényleg, egyszerûen hülyén fogsz meghalni...
+ az avatarnak semmivel se volt nagyobb marketingje mint akármelyik blockbusternek, kivétel az Avatar-napot ami persze hathatott DE csak akkor ha amit ott láttak jó, nagyon nagy veszély is volt benne
Szóval ez a marketinggel megetettet emberek duma, szar duma, azok a filmek 2. hétre kipukkannak. Avatar meg nem így tett.