Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Filmeket maximum csak kamerás verzióban letöltve néznek, agyuk kiégett, önmagát meghazudtoló állításokat közölnek.
jaspercry az utóbbi hsz-ével jól leégette magát mellékesen. Abból látszik, hogy IQ = újszülött.
Kb 10 éve elkezdtem egy sztorit.
Úgy kezdõdik, hogy börtönökbõl kiválasztanak képzett, de félresikerült életû embereket, egy hosszú és veszélyes utazásra a legközelebbi csillaghoz. Oda is érnek büszkék magukra, hogy megcsinálták, már jönnének vissza, amikor egyszercsak vészhelyzet alakul ki az ûrhajón és le kell szállni a legközelebbi lakható bolygóra. Szépen le is teszik a seggüket, amikor a fõnökük aki a legellenszenvesebb fazon, amúgy elkezd valamit ügyködni, hogy elõkészítsen valami leszállító rendszert. A többiek nem tiudják igazán mire megy a játék, de segítenek neki. Erre megérkezik az ûrhajó többi része, több ezer hibernátor kapszulával, amirõl nekik halvány lila fogalmuk nem volt. Ugyanis jól át lettek baxva a palánkon, mert hogy az út egyirányú volt és az õ feladatuk csak az volt, hogy éjjeliõrként felügyeljék a több ezer emberke odaútját.
Akik szintén ugyan olyan börtöntöltelékek és ugyan úgy be lettek palizva mint õk.
A cél az, hogy kialakítsanak egy elõörs bázis, mert a Földön valakik kitalálták, hogy valami idegen faj terjeszkedõben van.
Mellesleg az erdõ pont olyan, mint a Pandoráé, csak nincsenek benne Navik, viszont egyetlen hihetetlenül bonyolult örökítõ anyagú organizmus, ami állandó harcot vív a másik kontinensen levõ hasonló organizmusokkal. Az erdõ idõrõl idõre megpróbál velük kapcsolatot teremteni és emberekhez hasonló lényeket küld a táborba, alapvetõen, hogy DNS mintákat szerezzen, ami nem feltétlenül kellemetlen az emberekre nézve😉))
Az ellenséges idegen civilizációt ugyan soha nem látják, de folyamatosan megpróbálják szabotálni, hogy a földi kormányzat figyelje õket, ezért az anyaûrhajó által kiküldött kémrepülõk és robotok lelövöldözésével foglalkoznak, és próbálnak visszajutni az ûrhajóba is.
Aztán egyszercsak megjelenik egy idegen intelligencia is, akik viszont olyanok mint a szellemek, mert az anyag számukra vagy túl sûrû, vagy éppen hogy túl légnemû, mert gyak bármin átmennek.
Kb idáig jutottam, a sztori kitalálásával, de csak 1-2 oldalt írtam le sajna. Pedig mint Nemere most beperelhetném Cameront, hogy lenyúlta az ötletemet az egy organizmusként létezõ erdõvel!
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A legszarabb, legszánalmasabb érv, ami szimplán azt jelzi, hogy nem tudsz ellenlépni...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
hidd el, többszörösen tudom, mirõl beszélek. 1. az imaxben mindenhol remekül látod. anno az everestet az elsõ sorban láttam. pazar volt. talán még jobb is😊 2. épp ez az, hogy jó jegyeket kapsz (saját példa: premierhét, szombat fél 4, 13. sor, 9. szék), hiszen, a jó jegyeket veszik át kisebb valószínûséggel, ugyanis az elsõ foglalások a legrégebbiek, õk tudnak legkevésbé elõre tervezni, az õ jegyeik szabadulnak fel legnagyobb százalékban. 3. hiába állnak elõtted 100-an, ha az a száz 100 tuskó, aki nem veszi észre azt, amit én életemben elõször járva ilyen moziban észrevettem: hogy a cinema city-s pénztárak mellett ott van két automata, amibõl dettó lehet jegyet venni. akár foglaltat is. sorban állás nélkül. (persze addig, míg a nép pár hónap múlva rá nem jön erre😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Na mindegy...
Gyerekes amit irok, lehet, csak olvasd vegig nexus6 eddigi hozza szolasait.
Ertsetek mar meg, nincs tokeletes film! (vagyis olyan nincs ami mindenkinek tokeletes)
Ez nem egy regény amit "bõ lére" lehet ereszteni, ez egy film.😊
A Na'vik kidolgozott és természetesen teljesen újszerû kultúrájáról is írhanátok pár oldalt.
Martint/Jordant senkisem olvas? Világépítés stb.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
De tényleg. Gyerekes, ostoba érv, aminek semmi háttere nincs.
Miért csinálna jobbat? Vagy amit nem csinál, arról nem lehet véleménye? Ha vesz egy hotdogot, ami két hete rohadt virslibõl készült, akkor nem mondhatja, hogy rossz az íze, amennyiben nem csinál egyet õ is?
Ha szembe akarsz helyezkedni a véleményével, akkor indokokat írj.
Mert egyébként jogos, hogy rengeteg dolog ferde értelmezést, és szándékosan butított értékelést kapott az olvasatában, de mint tudjuk, ez a szokásos trend-szõrszálhasogatás, én azért nem is szólok bele, mert feleslegesnek tartom.
Szerintem a film nem rossz. Maximum az elvárások azok, amivel néhányan beültek.
óóó, rosszul csinálod. elõadás elõtt odamész és veszel. vagy telefonálsz. ha neten akarsz rendelni, akkor csak bizonyos százalékot tudsz megvenni, ami hamar elfogy egy ilyen filmnél, mint az avatar. de egy csomóan több elõadásra is foglalnak, mert késõbb döntik el, hogy mikor veszik át. mások el sem mennek a jegyekért. és vannak olyanok, akik okosan odamennek egy órával a kezdés elõtt és észreveszik, hogy 50-en állnak elõttük.
a lényeg, hogy HA meg akarod nézni és odamész elõadás elõtt, akkor akár imaxbe, akár 3d-be nagy valószínûséggel kapni fogsz jegyet a filmre. teltház lesz, hiszen az imax 85-90%-os kihasználtsággal futott az elmúlt 2 hétben, de jegyet attól még tudsz venni rá. csak pár perccel kezdés elõtt lesz bajos.
"ajánlom a filmet minden KOCKÁNAK,mert nagyon szép szines"
Aki meg gondolkodni szeretne ,annak viszont nagyon kevés ,és hiányos ez a sztory.
Nekem is ez a véleményem,sajnos én nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni,mint NEXUS
köszönet érte,(nem a fa****ás miatt mondom)
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Nem egészen figyeltél akkor erre az "egyszerû" történetre.
Jake nem arra lett kiválasztva, hogy legyõzze az embereket, hanem arra, hogy ismét összehívja a törzseket, összefogja a szétszéledt népet (hogy ez miért fontos és miért váltak szét, azt nem tudni, valószínû ez lesz a következõ film története).
Inkább valami vezérnek lett kiválasztva, mint messiásnak.
A bolygó entitásának meg nem kell külön kapcsolat az élõlényekhez, mivel minden élõvel kapcsolatban áll, az idegi interfész csak ahhoz kell, ha visszafele is akar valaki kommunikálni, illetve ahogy a filmben az egyik tudós mondta "adatokat akar letölteni a központi tudatba".
Eva meg azért reagál lassan, mert nem hitte el, hogy az emberek ilyen messzire elmennek, a bolygón ismeretlen volt ez a fajta pusztító létforma mint az ember, kellett egy kis idõ, míg rádöbbent, hogy nincs más megoldás, mint, hogy beavatkozzon.
Amikor Jake segítséget kér tõle, akkor Neytiri meg is mondja, hogy Eva nem segít senkinek senki ellen. mert az életet védi, nem õket. Kellett némi idõ neki, hogy rájöjjön, hogy a bolygó életeit úgy tudja védeni, hogy elpusztítja a betolakodókat.
Csinald meg jobban! Irj egy jobb forgato konyvet, epits fel jobban egy idegen vilagot, keszits jobb effekteket....
Aztan mondd meg Cameronnak, hogy te igy gondoltad.
De addig ne peldalozz Tarantonoval mert lejaratod magad.
(hozzateszem, nagyon szeretem Tarantino filmjeit)
Ma már minden filmbe bele lehet magyarázni hogy lejárt sztori. A történetek (szerintem) nem tudnak elkopni csak a módszerek amikkel vászonra viszik. Ugyanúgy mint az irodalomban. Ha két ember leírja ugyanazt a sztorit lehet hogy az egyik olvashatatlan, a másik meg örökre az agyunkba égeti magát.
Nekem az Avatar az agyamba égett.😊
Tegnap lattam a filmet, szerintem nagyon jo volt. Az idei filmfelhozatalhoz
kepest egyenesen kivalo.
Mindkét "fél" gondolkodjon el egy kicsit.
Akiknek tetszett a film azon, hogy tényleg elég sok filmes közhely figyelhetõ meg a filmben. A történet pedig -szerintem!- le van butítva. Egy filmes fogásokkal telezsúfolt filmecske lett, aminek az alapvetõ ötlete szerintem iszonyatosan jó.
A filmet ócsárolók pedig gondoljanak bele hogy a faszi megírja a sztorit, de nem tudja normálisan megcsinálni technika híján. Éveket vár majd iszonyatosan magas költségekkel megcsinálja. A mai pénzközpontú világban bele kell törõdni hogy a filmeknél is ez dominál. Ahhoz hogy pénz jöjjön be, a film megtérüljön, (plusz az Avatar esetében az iszonytatóan sok reklám) úgy kell megcsinálni egy alkotást hogy a 10 éves öcsémtõl a Mucsajröcsögei nagyapámig mindenki bemenjen a filmre és élvezze. Ez sikerült. Csak ehhez lebutították az egészet. Ezt ma már el kell fogadni. 100 millió Amcsi nem fog bemenni megnézni a moziba egy jó de "nehéz" filmet. Fantasztikus történet lett volna ha nem rágnak minden szart a szánkba, ha hagytak volna egy kis üres teret, hogy lehessen gondolkozni a filmen. A zárás nekem tetszik. A film egyetlen jelenete amikor nem magyarázzák túl a dolgokat. A na'vik ábrázolása is eléggé klisé szerû.
Tetszik vagy sem ez nem egy elrontott film. Ezt ilyenre csinálták, nem véletlenül.
A 3D-s látványhoz nem tudok hozzászólni. Én vászon párti vagyok. Szemüveg meg mindenféle 3d nélkül. Nekem nagyon tetszik a film és elég nehezen, de próbálok felülemelkedni a szétkopott filmes elemeken. Nem azért tetszik ami, hanem ami lehetett volna...
"az ember a végefõcím közben csak néz maga elé, hogy valóban "csak" ennyi az egész?" - már bocsánat, de az a kritikus, aki ezt így általánosságban leírja, az csak a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki magáról. Én eddig 2x néztem, mindkét alkalommal akit láttam utána úgy nézett maga elé, hogy "aztakurva, ez igen!". Az elsõnél még meg is tapsolták a filmet.
Aki meg a sztorit hiányolja, azt nyilván nem volt képes elvarázsolni az Avatar..és ezzel lemaradt egy fantasztikus élményrõl. Végre egy film, amiért megéri beülni a moziba, nem az a tucat bevétel-orientált hulladék. Egy Cameron film sem az agyonbonyolított sztorijáról híres, nem értem mit vártak egyesek. Az Avatart nem a technika viszi el a hátán, hanem a lelke, a hangulata. Úgy látszik a mi generációnk nem képes értékelni az igényes alkotásokat, ez van. Bár azért az megnyugtató, hogy az emberek kb 95% -át lenyûgözte az Avatar, az IMDB újonnan kiadott évtized top25 filmje listáján is az 5. helyre került. Ez beszédes. Mégis van egy réteg, akiknél tényleg divat lehúzni, ez van. Van, amit meg divat éltetni, mint pl. a D9..pedig..na mindegy, ebbe már ne menjünk bele.
Én úgy gondolom, hogy az Avatart mindenkinek látni kell, mert az ember végre a klasszikus értelemben vett moziélményt kapja. Engem megvett kilóra, 10/10!
HP+
AKI NEM LÁTTA VOLNA A FILMET (van ilyen?😊 EZT A HSZT (SE) OLVASSA EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
😄DDD
A magam részérõl ennek a kiválasztásos jelenetnek semmilyen jelentõséget nem tulajdonítok, eccerûen az ilyenek miatt esik szét az egész sztori, ha az ember elkezd filózni rajta, hogy a különbözõ egymás mellé pakolt motívumok mit is jelentenek, hogy kapcsolódnak egymáshoz? Ezért gyenge a film ilyen szempontból.
Mert ugye miközben bizonyos helyeken nekiállnak szájbarágózni, ami egyfajta tiszteletlenség az amcsi filmeknél a nézõ IQ-jára nézve, de már megszoktuk, pont ezek a legfontosabb dolgok maradnak megmagyarázatlanul.
Nos ugye a srác kiválasztott, ez nem vitás, aztán ezt el is hiszi magáról és nem csak megmenteni próbálja a választott népét, hanem aztán harcba is viszi a betolakodók ellen. Régi sztori, a Bibliában is benne volt, lásd a zsidók kimenetele Egyiptomból, meg ilyenek. A film viszont azért bukik ilyen oldalról nézve a sztorit, mert hogy mire is választotta ki a "Földanya" õt?
Hogy kivezesse ezt a falut a lakhelyérõl és megmentse õket?
Nem vezette ki õket, és nem sokon múlott ugye, hogy nem halnak meg még többen.
Hogy vezetésével legyõzzék az embereket?
Nem gyõzték le, elbuktak! A felbolydult dögök mészárolták le az egész hadsereget.
Az is jókérdés ugye, hogy hogyan updatelték ezeknek a dögöknek a "szoftverét", mert ugye az interfész a Navik, meg az állatok között biztosít adat átvitelt, az állatok meg a helyi istenség között nem láttunk ilyen kapcsolatot. Max a szent fán keresztül mehetne, de az meg ugye foglalt volt, mert éppen ott tanyáztak a Navik a sebeiket nyalogatva. És mi volt a jel, az ok, hogy az állatok nekitámadtak az embereknek? Mert, hogy Jake a kiválasztott ezt nem mondta, max amikor a fán keresztül üzent, de akkor meg miért várta meg a nagytudású Éva, hogy lemészárolják a Navik seregét, talán mert nem volt olyan nagytudású? Hirtelen jött az ötlete, hogy bevesse a dögöket az emberek ellen? De akkor megint jön az elõzõ kérdés, hogy mikor döntötte el és mikor updatelte, hogy a ragadozók, ne a növényevõket mészárolják, hanem az embereket? Merthogy a csata közben azért erre nem nagyon volt idõ!
Szal volt ez a nagy látványos messiáskarakter felépítve, lelkesítõ szavakat mondott nagy érzelmekkel, aztán soha nem az lett, amit õ mondott ennek ellenére a film, nem tragédiaként, hanem gyõzedelmes hõsieposz héroszként mutatja. Ami így ha belegondolunk súrolja a nevetségesség határát. Kb a Gyaloggalopban vannak ilyen jelenetek.😉
Szal miközben szépen egymás mellett vannak a szokásos kiválasztott sztori (közelebbi példa Mátrix) elemei, azt látjuk, hogy marha nehezen kapcsolódnak egésszé, valami mindíg kilóg. Indulhat a filózgatás, hogy akkor most ez hogy is van, mert a rendezõ/forgatókönyvíró biztos azt akarta hogy.... De ez asszem mindannyian tudjuk, hogy ez már belemagyarázás.
Pl ott van a SW esete, az elsõ 3 részben az erõ, mint valami általános életerõként jelenik meg, ami mindent átjár gyak a Tao modern megfelelõje.
Aztán eltelik 1-2 évtized és Lucas kitalálja, hogy ezek valójában kis lények, akik irányítják/segítik a kiválasztottakat. Szerintem elég gyermekded, beleerõszakolt dolog egy olyan motívumba, ami eredetileg nem is arról szólt.
A rendezõk/forgatókönyv írók nem regény írók, nem olyan tudatosan alakítják a sztorit. A filmnél, szokásos sztori esetében az egymás mellé pakolt sablon jelenetekbõl összeáll valami, a kis hézagokat elfedi a sodró lendület, vagy a nézõ fantáziája, ettõl mûködik a legtöbb film .
B kategóriának azt szokták nevezni, amikor nincs elég pénz látványos jelenetekre, jó színészekre, hogy a sablon sztori kis ellentmondásait elfedjék.
A cikk helyesen fogalmazza meg, hogy itt bizony óriási lukak tátonganak, amit tényleg csak a hihetetlen látvány tud eltakarni, ez a mese sokkal alacsonyabb költségvetésen valszeg nem állná meg a helyét. Vesd össze Tarantinó filmjeivel, ahol gyakorlatilag egy csavaros sztorival, jó szövegekkel, és tehetséges színészekkel, hoznak össze valamit, ami szuperlátvány nélkül is megállja a helyét.
Filmes, mûvészi szempontból azokkal szemben más, alacsonyabb/magasabb szintet kéne elvárnunk, mint ahogy egyesek itt írják (mert, hogy ez csak egy akció-fentezi)? Nem hiszem, a Ponyvaregény, Kill Bill stb is csak akcióval dúsított, néhol filozófálgatós filmek, mint amilyen ez is akar lenni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
végy egy olyan filmet, amelyet évek óta mindenki vár, amelyet már évekkel ezelõtt forradalminak kiáltottak ki, ami eszméletlen sikereket arat kritikusok és nézõk körében egyaránt, illetve anyagilag, és...ÍRJUNK RÓLA EGY FIKÁZÓ CIKKET.
tuti recept egy több száz észrevételes thread-hez.<#eljen>#eljen> fejet hajtok a névtelen cikkíró elõtt (neeeem<#action>#action>)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Talán meg lehet 😄 a 11 nap alatt 615 millió dollárocska után. Vegyük hozzá az ünnepnapok miatti kiesést és itt most nem csak a mozik zárva tartására gondolok, hanem a családosok ilyenkori "semmire sincs idõm" effektusára is.
Kíváncsi vagyok Január elsõ napjai után is megmarad e ez a felfokozott érdeklõdés... ha igen, akkor meg lesz a csúcs!
Mikor volt ilyen utoljára?
Itt láthatod az inflációval kiigazított hazai filmbevételeket. Az inflációs rátát megkaphatod, ha az Adjusted Gross-t osztod az Unadjusted Gross-al. Aztán az adott film világviszonylatbeli dollárbevételét beszorzod az inflációs rátával és megkapod a film jelenkori bevételi értékét világviszonylatban.
Néha-néha már dacból is ellentmondasz mindenkinek. Pedig lefogadom, hogy csillogó szemekkel, tátott szájjal ültél a moziban, és néha a nyálad is elcsöppent a film láttán.
Ha csak nem letöltötted a filmet - szokásodhoz híven - miközben osztod az észt a warez negatív következményeirõl.
Te egy bohóc vagy, nem itt lenne a helyed.
Elfújta a szél - 2921 millió dollár
Titanic - 2829 millió dollár
Star Wars - 2151 millió dollár
Ha most nézzük a számokat akkor azt láthatjuk, hogy 30%ot termelt 2 hét után! A Titanicot anno majd fél évig játszották a mozikban, most az Avatar is mehet akár olyan sokáig mert hatalmas az érdeklõdés! Van olyan ismerõsöm aki elment a párjával, aztán elmentek a haverokkal és most a szüleiket rángatják el rá a moziba 😄
Ha csak a forumokban lévõ reakciókat nézzük akkor is látható, hogy többen is elmennek rá még 1x vagy 2x.
1 Titanic $1,842.9
2 LotR: The Return of the King $1,119.1
3 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest $1,066.2
4 The Dark Knight $1,001.9
Bár ezek még csak elõzetes és becsült adatok, de úgy néz ki világviszonylatban a 2. hétvégéjével beelõzi a Dark Knight nyitóhétvégéjét. Az azért elég durva lenne 😄
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
A következtetéseim egy kamerás verzió kétszeri megtekintése után, egyes jeleneteket visszapörgetve vontam le. Lehet hogy egyes jeleneteket tovább gondolom, mint kéne, és többet látok a film keretében, mint ami valójában benne van, de ez még mindig jobb, mintha tökéletesen figyelmen kívül hagynám azt.
Akik meg önigazolást keresnek, õk azok aki még az ilyenekbe is belekötnek, hogy hogy tudták nyilakkal, dárdákkal áttörni a helikopterek szélvédõjét, pedig ez magától értetõdõ. Vagy hogy hogy voltak képesek viszonylag kiegyenlített küzdelemre. Erre maga Jake ad választ.
Ami a messiástudatot illeti, én pont hogy azt nem véltem felfedezni benne. Amit látok, azok színtiszta érdekellentétek. Ha az általad említett messiástudat lenne a film központi témája, akkor Eova beemelése a történetbe tökéletesen felesleges lett volna, anélkül is "mûködött" volna a film.
Nem váltam megrögzött természetvédõvé (ami azt illeti elég cifra elképzelésem van a kérdéskörrõl, ami zöldnek semmiképp nem nevezhetõ, de ez nem ide tartozik), és nem váltam antikapitalistává sem. Ha így gondolod, akkor félreértettél.
"ez az alfa és az omega"
"A történet nem világmegváltó, nem akar váratlan fordulatokkal meghökkenteni, de az ok-okozati összefüggésekben jóval összetettebb annál, mint ami elsõre látszik, magasabbra teszi a lécet az utóbbi idõk középszer tucatfilmjeinél."
"És még az is családbarát lesz, mint ez."
Mi ezzel a baj? Mûvészfilmet vártál?
"kár hogy a köv film arról fog szólni, hogy jönnek az emberek, és még az ûrbõl elpusztítanak minden élõt a felszínen. Kibányásszák a bolygó ásványkincseit. Majd elmenetkor mindent felrobbantanak"
Lehet hogy igazad van, de mivel ez így kevés lenne egy trilógiához anélkül, hogy ne menjen át önismétlõbe, ezért szerintem Cameron más vonalon fog elindulni. Legalábbis eleinte. De bármi következtetést levonni errõl még korai. Majd meglátjuk.
X-bow Apollo
Fonok.Ki az a corporation?