Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
idézet mai hír😊
A "kékkecskeklán" bevétele elérte az 1.02 milliárd dollárt 3 hét alatt khm. A kritikusokat elgondolkodtatta , hogy egy általuk 100%-os bukásnak jósolt film hogyan tudta a korábbi 11 oscart nyert Titanic sikereit hozni bár még messze az 1.8 milliárd dollár😄D- egy kis adalék😄D
Nos valóban elgondolkodtatónak kellene lennie , hogy a szamárember valóban szar e és ennyi barom van a földön aki megnézni vagy ..khm..
Olvasatomban a könnyed szórakozást kedvelõ és szórakozni tudó nézõk számára továbbra is szerencse , hogy a filmeket nem az "esztétáknak vagy a kritikusoknak " hanem nekünk írják😊)
Kedves Who am ha már idézel pontosan tedd én azt írtam , hogy mindegyik senki szar ahoz , hogy egy saját filmet csináljon😄D és ez igaz is😄
Ja barátom, hogy te a "barom esztéta" jelzõt magadra vetted ??:😄DDD érdekes más nem vette magára 😄D akkor magadra ismertél öcskös?😊) semmibaj (c) Dar
hsz-ed többi része említésre sem méltó nem offolom vele a topicot sõt a veled való társalgást is befejeztem😊 privibe megtalálsz bár látom nem nagyon megy😊)
csak egy említés még, ha már színész inkább a Kern vagy Koltai 😊)
Egy szinten jogos, azonban a filmmûvészet szempontjából sajna lehet, hogy igaz, amennyire én ezt meg tudom ítélni. Most ne abból induljunk ki, hogy nekem, vagy neked, esetleg pluszt félmilliárd embernek mennyire teccett, hanem mint film menyire értékes. Hááát...
És ha te nem így gondolod, nincs benned szemernyi kétség sem, akkor azt kell mondanom, hogy halványlila fogalmad sincs a filmmûvészet mélységeirõl és valszeg pl Terenszhill és Bádszpenszer alkotásait a filmmûvészet ritka gyöngyszemeinek gondolod.
De ez esetben nem sok közös pont lesz a beszélgetésünkben.
1. ""Ez nem egy 120 Ft-os szuperhírós képregény!" - de nem ám! a jelen életünk parabolája... 5 éves szinten elmesélve (hogy sokan elmenjenek rá és meglegyen a bevétel is) és, hogy mindenkinek átjöjjön a film üzenete."
Na de ez amire semmi szükség nem volt, nem tudom te hány 5 évest láttál, mert a magam részérõl egyet sem a dugig tömött nézõtéren. Azonban annál töb 20-30 éves emberkét!
Azért ez már nem a Teletabi szint, legalább is jobb lenne, ha nem az lenne.
2. "Egész lénye átalakul (nemcsak testileg),
másfajta értékrend szerint él és gondolkozik. Melyikünk lenne képes ilyen változásra? Egy alien bõrébe bújni és még szereni is, mert esetleg többet ad az emberi létnél?"
Nem azért mondom de aki pl. WoW-ozik, az nap mint nap megteszi, és komolyan így is gondolja, szal Cameron mester elkésett 1-2 évtizedet!😉
5. Azonban mindenki, legalább is a többség tudja, hol a határ és habár sokan veszítik el a barátnõjüket, kapcsolataikat a virtuális világ miatt, az emberek többség tisztában van azzal, hogy hol az emberi lét határa és minek mi az értéke. Adott estben legéppuskázni a bajtársainkat, megfosztani a Földön maradt szeretteinket is attól a nyersanyagtól, ami létükhöz szükséges szembeállítva azzal, hogy pár tucat lény folytassa tovább totálisan értelmetlen és semmitmondó életét, ...
Szal ha úgy döntesz mégiscsak ahogy fõhõsünk, akkor had kérjelek meg, hogy pármillió lelkes rajongó társaddal egyetemben, holnaptól ne használj áramot, ne használd az autódat, számítógépedet, ne járj mûszálas, vagy épp állati bõrbõl készült ruhában és hangos nemtétszedésed kinyilvánítva vonulj valamelyik nagykövetség/minisztérium/parlament elé protestálni, csak hogy a film sugallta roppant mély erkölcsi értékrendnek meg tudj felelni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
"Nos barátom a stílus maga az ember, sajnos neked annyi ész már nem jutott , hogy legalább titkolnád , hogy mennyire egyszerû vagy . Mert ha valaki még el is hinné neked ezt a fennhéjazó kifinomult hablatyot, elolvassa amit írtál és röhög egyet ahogy én is :😄DD "
Khm.., itt aki röhöghet az maximum én vagyok 😊))) , ellenben a kis barmozásod után szerintem nem kellene fölösleges köröket futkosnod (még mindig), üres frázisokat puffogtatnod, és a számba adni a hülyeségeidet 😊 Köszönöm meg vagyok nélkülük.Privátba se vagyok kíváncsi a népszínházjegytömbödre.
Inkább azon kellene elagyalgatnod, hogy ennyire kifinomult szinházjancsi (saját bevallásod szerint) létedre, igen csak a szellemi mélyrepülõk táborába tartozol a kis véleményeddel :
"Sok filmkritikus barmot meg sajnálom mert egy filmet sem élveznek csak gizdulnak , de ahoz mindegyik esztéta egy senki szar "
Mind tartalmilag, mind "esztétikailag".Úgyhogy, tényleg..megkérnélek szépen, h olvasgasd át a kritikát mégegyszer, és esetlegesen itt 1-2 hozzászólást amire reagáltál.Noha, lehet , hogy csak a mutogatásból értesz (színház), azért mielõbb gyakorolni kellene az értelmezést és a megnyilvánulás elõtti gondolkodást.Sok sikert hozzá.Rudi 😊
*kell
Én az a barom vagyok, aki javarészt egyetért cikkíróval (másrészrõl szerintem korrekt kritikát írt, mert a látvány neki is nagyon tetszett, nem húzza le, és a történet és alakításokat kritizálja korrekten,
bármennyire is köpködi itt 1-2 vérpistike).Eként Sokfélék vagyunk...Ennyi.Nem kell ezért barmozni, mert valakinek nem tetszik az, amire te kicsapod a rudid.Nekünk is tetszik a film, de kifinomultabb szemeket szúrnak dolgok.És lehet, hogy itt sok negatív kritikus ember, sokkal többet ért el az életben/fog elérni, MINT TE.Szóval ezzel csak óvatosan..menjél csak színházba nézzél bajort meg gávõgyit 😄
Válasz 'Aloe Vera' üzenetére (#606)
Valóban így van rendkívül egyszerû barátom te valóban az vagy aminek nevezted magad. Neked lenne kifinomult valamid? ennek a hsz-nek a fényében kicsikém ne röhögtess.
Rudi? és kicsapás gyermek te még itt tartasz?
Te tudod én mit értem el az életben?:😄D
Neked "bajor meg gávõgyi a prím?😄D
Nos barátom a stílus maga az ember, sajnos neked annyi ész már nem jutott , hogy legalább titkolnád , hogy mennyire egyszerû vagy . Mert ha valaki még el is hinné neked ezt a fennhéjazó kifinomult hablatyot, elolvassa amit írtál és röhög egyet ahogy én is :😄DD
Rólad már nem bizonyítvány kiállítottad magadról😄D
Csak hogy a többieket ne untassuk és ne offoljuk a topicot beszélgethetünk privibe is:😄D megnézem mennyire vagy kifinomult😊
és mennyire vagy képben a színjátszás terén:😄D és most kacagok egy nagyot😊 a Bajor és Gálvölgyin😄D
Ja Alien, Predátor se létezik mégis szerepelnek a filmbe.
Olvasd el a kommenteket, menten kinyúlsz. A kritika legalább pozitív, de nézd meg, hogy pár kommentelõ mennyire szidja az Avatart. Van, aki jogosan, de a többség jogtalanul.
És hogy mennyit ér az IMAX? Hát, a cikkíró valószínûleg csak a szar Palace3D-ben látta a dolgot. Ekkora nyomorékságokat írni... Imax3D és Palace3D-ben néztem meg egymás utáni nap. Az IMAX aláz, a Palace olyan nézhetõ szint csak az IMAX mellett. Az élmény gyakorlatilag ott kb 300%, csak ne az utolsó sorba üljünk, mert már ott is túl nagy lesz a szemünk befogadó tere. Palaszban meg gyakorlatilag olyan keskeny a vászon, hogy minden 3D effektust szabályosan elront a dolog, mert fordul a cucc és hopp eltünt a vászon alja miatt.
Bizony harmadszorra is elmegyek rá, újra csak az IMAX3D-re. Nálam az év filmje volt, sõt, jelenleg a legjobb. A film hossza nem volt erõltetett, fárasztó, míg A sötét lovag esetében, másodmagammal már-már erõsnek éreztem anno ugyanezt. (Nem fikázás, szeretem a DK-t, csak erõltetetten túl hosszú szerintem)
Személyiségfejlõdés megvolt benn. Kapcsolat kibontása is. 1-2 rész lehetett volna ugyan több, de akkor a film 5 órás lenne... Mondjuk én kibírnám, viszont összességében sokkal vontatottabb lenne.
Ha már pontokba szedés, pár érintõleges gondolat:
1. "Ez nem egy 120 Ft-os szuperhírós képregény!" - de nem ám! a jelen életünk parabolája... 5 éves szinten elmesélve (hogy sokan elmenjenek rá és meglegyen a bevétel is) és, hogy mindenkinek átjöjjön a film üzenete. (De sokaknak nem jött át így se. Érdekes, a film egyfajta válaszvonal - abban az értelemben, ki hajlik egyfajta spirituális, önmagáért és környezetéért felelõs gondolkodásra, ki érti
meg a jelen helyzetünket és ki nem...). Iszonyú mély mondanivaló (tudom: több filmben is visszaköszönt már; de a szerelem, a szex, a boldogság, stb. nem? Az elmúlt évezredek örök problémái és életünk mozgatórugói), de a mesélésmódja miatt felületesnek mondott film. Ha azt mondom, boldogság, szeretet, ezek egyszerû szavak. Szinte közhelyek. De egy sötét szobában egyedül elgondolkoztál (bárkire értem ezt) már, milyen fontos dolgok ezek?
2. "Mire gondolsz, hogy kinõtt a srác haja?" - ki bizony. Az addig precíz tengerészgyalogos még enni, ágyban aludni és mosakodni is elfelejt ("Mikor zuhanyzott utoljára?-kérdik tõle)", annyira a másik világban jár, ahol végre boldog és szabad lehet. "Megfordult minden"-mondja. Az emberiség kemény,
elszánt katonája, aki nyomorékan is eljött a Pokolba, ahogy jellemezik a Pandorát, a film végére már nem a saját fajtájáért száll harcba. Ez igazi jellemfejlõdés. Nemcsak mosolyogva felismer valamit, mint sok filmben, vagy katarzist él át és mi tapsolunk. Nem. Egész lénye átalakul (nemcsak testileg),
másfajta értékrend szerint él és gondolkozik. Melyikünk lenne képes ilyen változásra? Egy alien bõrébe bújni és még szereni is, mert esetleg többet ad az emberi létnél?
3. "Látványra momentán senki nem panaszkodott." - igaz, ezért is készült el most a film, nem 10 éve...
4. "Unalomra sem." - ok.
5. "Neked kimaradt a nagykékcicalány szereti kicsibénaemberkét vonal?" -itt a 2.pontban írtak érvényesek, csak fordítva, Na'vi szemszögbõl: az elsõ találkozáskor a nagykékcicalány le akarja nyilazni a srácot, (és valószínûleg így tettek minden idegen betolakodóval "Álmodóval"; a film végére pedig (sajnos ez a kép nincs benne egy promo anyagban sem, többnyire csak akcióképek vannak) az emberi testû (tehát abszolút még testben, formában idegen) srácot is úgy "látja", hogy megkönnyezi és a srác kezét a sajátjával érinti az arcához.
6. "Zene jó volt, szokásos filmzene, én momentán egyetlen motívumot nem tudnék felidézni." - jellegzetes zenéje lett, illik a filmhez (80percnyi soundtrack, azért nemcsak 10 percnyit komponáltak hozzá), hogy mennyire válik klasszikussá, mint egy Staw Wars, hááát, ezt a jövõ mutatja majd meg... (Azért nem egy Birodalmi induló.)
Azért már ne haragudj egyfajta beképzeltség kell, hogy gyak azt állítsd: igen, itt egy film és mivel nekem teccett, aki azt mondja, hogy voltak benne hiányosságok az egy tuskó köcsög és csak le akarja húzni a filmet.
1. Igen volt sztori, de hát az a Barátokközöttnek meg az Izaurának is van, csak azok nem kerülnek 400 mill $-ba, és nem oszkárdíjas rendezõ/forgatókönyvíró írja, azok sztoriját. Viszont ennek ellenére az Avatar valahogy kb ugyan azt a szintet hozza. Ez a bibi. Ez nem egy 120 Ft-os szuperhírós képregény!
2. Karakter fejlõdés. Mire gondolsz, hogy kinõtt a srác haja?
A film kezdetén is egy flegma fax volt, aki néha ovis mosollyal az ajkán csinált nagy baromságokat, meg a végén is.
3. Látványra momentán senki nem panaszkodott.
4. Unalomra sem.
5. Ugyan azt a filmet láttuk? A világtörténelem legnagyobb nyáltengerét anno Cameron alkotta meg, amiben aztán a Titanic inkább el is süllyedt szégyenében. Neked kimaradt a nagykékcicalány szereti kicsibénaemberkét vonal?
6. Zene jó volt, szokásos filmzene, én momentán egyetlen motívumot nem tudnék felidézni. Bár volt valami olyasmi, hogy natívnéger/indián asszonykórus énekel dudorászik benne, hogy átérezzük a dolog õslakosi mivoltát.
Szal az õslakosok gyak teljesen úgy beszéltek, mint a földi õslakosok, a "nagymacskák" morogtak mint a tigris, a hatlábú kutyák vonyítottak, mint a négylábúak, a sárkánygyíkok fújtak mint a kígyók. Hangilag Azért annyira nem erõltettek meg magukat az alkotók.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
http://www.indavideo.hu/video/Pandora_felfedezese
El kellene olvasni a kritikát, nem csak a címet nézni.És akkor rájösz..de, ha el is olvastad, és úgy sem érted akkor meg, értelmezni kellene megtanulni.
Nekem bejött, fõleg az erdõs részek (a harcok elég átlagosak voltak, szokásos). Összességében bõven pozitív a film.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Néhány cáfolat:
1. Volt sztori. Volt alapvetõ mondanivaló (a természet szeretete pl. és aki kicsit jobban figyelte a filmet, volt egy monológ, ami valójában nem az idegen bolygóról, hanem a Földrõl szólt. De úgy látom a cikkíró ezt nem vette észre. Hiba.)
2. A színészi játék nem volt egyáltalán rossz. Volt karakterfejlõdés, amit oly sok kritikus, oly sokszor hiányol. A T4 fõszereplõje pedig kifejezetten jót alakított, most látszik, hogy nem színésszel volt a baj T4-nél, hanem a filmmel.
3. Ezek után a látványra sem lehetett panasz.
4. Unalmasnak sem lehetett egyáltalán mondani, aki csak látta, és akivel csak beszéltem, mindenkit folyamatosan lekötött a film mind a 166 perce.
5. James Cameron rendezõ mindig is jó rendezõ volt, most is megmutatta mit tud. Apró, részletes világ, felépített történet, nincsenek nyálas Roland Emmerich jelenetek.
6. A zenéje pedig egyenesen remek volt!
Igazán kritikus ember vagyok, kerestem is a kritikus jelenetet, esetleg ami szánalmas, vicces, nevetséges....jelentem nem volt! Ez meg az én véleményem.
Az SZDSZ egy náci párt.
Történet...minimális hátteret mutat be a film.Maga az elképzelés meg a felvázolt világ nem lenne rossz, csak a nézõ nem részesül nagyon a háttérbõl.
Persze a látvány csillagos ötös volt 😊 ezt egy percig sem vonom kétségbe.Full HD-ba kötelezõ lesz.
Más: Mi lehet a film mondanivalója?Emberek a fentartásukhoz szükséges fémért kutatnak, találnak, öslakosok ülnek rajta, öslakosok nem mennek el, õk is makacsok, persze õk vannak lépéselõnyben...Ez már csak egy ilyen hülyeség...Ami már túl filozófiai sík..merthát ezek a dolgok a fejlõdés fentartásához szükségesek, és ha az emberek is a vadonban élnének nem lennének ilyen problémák...max a bocit kellene arréb zavargatni...
hja a hokizóscsöpögõs jelenetek nem tudom miért kellenek egy scifibe..ahol a klán/õslakosok túlélése a diplomácia (esetleg megegyezés), harcok, technika lenne a lényeg..megint a jó öreg "szerelem" a dolgok fõbb mozgatórugója...De hálistennek, hogy se a kékcsajszi se a srác nem volt válogatós..pfff 😄😄😄😄😄
Esküszöm nem értem a fanyalgókat, ezt a filmet tudni kell élvezni nem gondolkodni kell rajta meg frappáns szövegeket meg mondanivalót keresni élvezni a látványt lehetõleg 3d ben ennyi.
Ha rágódni akarsz meg színészi alakítást menj el színházba.
Engem nagyon jól kikapcsolt tudtam miért megyek el ezt vártam ezt kaptam.
Jövõ héten színhzába megyek nem várok látványt meg 3D-t csak színjátékot ennyi.
Sok filmkritikus barmot meg sajnálom mert egy filmet sem élveznek csak gizdulnak , de ahoz mindegyik esztéta egy senki szar , hogy egy filmet is csináljon szóval arról meg anyit.
Nem azért mondom, de ebben a filmben is volt 1-2 jelenet, amikor fõhõsünk valami frappáns mondatot mondhatott volna, akár bele a kamerába is. De hol vannak a Harcosok klubja, vagy a Wanted frappáns monológjai!?
De amikor valami roppant harciasító szöveget kellett mondani, az is max az amerikai hadsereg önkéntescsalogató propagandafüzeteinek szintjéig ment el.
Nem azért ütött mégis a lelkesítõ szöveg, mert olyan jól sikerült, hanem mert pl. amikor szétlõtték a fát, azért az emberi szenvedést roppant jól, hitelesen sikerült bemutatni, ami egy jó pontja ennek a filmnek.
Ha csak annyit mondott volna, hogy baxátok meg, rúgjunk szét pár segget, az is elég lett volna ebben a szituban, és sokkal többet nem is mondott.
szupravezetõt akartál írni.
Ezek pont a realis reszei a filmnek, mert mind az in vitro tartaly, mind egy mri rendszer igy nez ki a valosagban is. Mondjuk a tartaly kisebb, mert egernel nagyobb elolennyel nem kiserleteznek es jelenleg az mri-t is csak kiserleti szinten probaljak gondolatolvasasra hasznalni.
"Vagy a mechák, helikopterek is, kafán megvoltak csinálva, de mégsem olyan mint, amikor az ember megnézte a Csillagok háborúját és azonnal X-szárnyút, meg lépegetõt akart vezetni."
Ezeket is probaltak realisra csinalni, mindegyiket meg lehetne epiteni a filmben latott formajaban. A helikopterek pedig szandekosan az apache-ra (irak) es a huey-ra (vietnam) hasonlitanak, beleertve a nyitott ajtoban allo katonakat. Egyebkent hasonlo jarmuveken mar dolgoznak a fejlesztok. Mindegyik olyan amit szivesen elvezetne a legtobb mai fiatal.
"Nekem nagyon felszínesnek tûnt az egész, ami érdekelt volna pl. hogy a Föld-el mi lett, hogy lettek a katonákból sima zsoldosok, ki áll mögöttük, a különleges érc mire való, a Pandora élõvilágának bõvebb kifejtése stb."
Ebbol az elovilag es a helyi kultura hianyzott csak, a Fold-el semmi nem lett, ment tovabb a kornyezetszennyezes, szoval valoszinuleg kihalt az elovilag 99%-a. A katonak meg penzert bealltak zsoldosnak, a fohosnek se volt eleg penze, hogy rendbehozzak a gerincet. A cegrol pedig meg meselnek is az elejen: sziliciumvolgyi startup volt, a fo profiljuk a szobahomersekleten mukodo felvezeto ami a magnesvasuttol az urhajoig mindenbe kell (nekunk egy ilyen manapsag foleg a fuzios reaktorokhoz es a plazma hajtomuvekhez jonne jol).
Pl az avatárok tartálya, vagy a "koporsó" amibe befegüdtek, amikor ráhangolódtak, roppant szépen és látványosan ki lett dolgozva. De az is elég lett volna, ha nem egy bazi, látványos üvegtartályt mutatnak, hanem valami átlagos kis dobozt. Aztán az emberke meg beül egy fogorvosi székbe és a fejére tolják a lámpát és akkor asszongyák, hogy kapcsolatot teremt az Avatárral.
Vagy a mechák, helikopterek is, kafán megvoltak csinálva, de mégsem olyan mint, amikor az ember megnézte a Csillagok háborúját és azonnal X-szárnyút, meg lépegetõt akart vezetni. Ezek a helikopterek marhára nem izgalmas kütyük.
Szal értem én, legyen egy látványos fentezi film. De akkor minek elveszni az egyáltalán nem izgalmas részletekben, amelyek más filmnél a realitásérzetet hívatottak növelni. Csakhogy itt ugye ez elvileg nem cél, mert ez nem egy HC sci-fi.
Szal akkor most mi van?
<#nemtudom>#nemtudom>
Ha úgyis trilógiát akar Cameron, egy manapság divatos elõzményfilm sem elképzelhetetlen, abban ezek mind kiderülhetnek. Szerintem lenne benne potenciál. (A színész maradhat ugyanaz, csak az ikertesót játszaná 😊 )
Amúgy amcsiban már most is vannak szerzõdéses 'magánhadseregek', innen nem nagy varázslat elképzelni, hogy zsoldosok vannak a jövõben. A végén meg hülyeség lenne kiirtani a rosszfiúkat, hiszen akkor meghasonlottak volna önmagukkal.
Nekem tetszett a film, de emiatt nem tartom magam médiazombinak, és akinek nem, azt sem szamárembernek. (aki viszont fikázva alkot véleményt, azt persze igen.)
És csak azért mert tetszett, nem érzem, hogy lenyomták a torkomon. Ha valaki annyira kényes arra a nem várt kaviárra, nem elsõ nap kell elmenni moziba, lehet elõtte érdeklõdni, és ha kell a kaviár, elmész, ha nem kell, nem mész el. Nem kötelezõ, Te döntesz. Ilyen egyszerû.
OFF:A hamburger meg a kóla kellõen egészségtelen és aránytalanul drága cucc, ámbár finom, így 1-2havonta egyszer megengedem magamnak. Elrohadni nem fogok tõle. Aki ezen él, annak azért van esélye 😊
de nem bánom ha megrohadtok a hamburgertöl meg a kólátol,elvégre nem puskával kényszeritettek benneteket
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Pozitív kritika, szóval nem hiszem.
A lényeg, hogy most jöttünk a moziból, a mûvészfilmeket nézõ, mega-realista, szkeptikus, scifi és fantasy gyûlölõ, mûvésztanár édesapámmal...
Leesett az álla, és nemcsak a látványtól, hanem az egész film úgy hatába kerítettw...Bárki bármit is mond, igenis van mélyebb tartalma, a látvány részemrõl másodlagos. Embersége van inkább. Szinte nem is scifi, hanem realitás az egész. Ugyan ez megtörtént, megtörténik napjainkban is a bolygón, nem kell fényéveket utazni.
Szóval zseniális alkotás, kicsit olyan mint egy drog. Még mindig a hatása alatt vagyunk, és fizikai fájdalmat okozott amikor elment az a 3 óra pillanatok alatt.
BBBUUUÉÉÉKKKK!
<#nyes>#nyes><#papakacsint>#papakacsint><#wave>#wave>
<#hehe>#hehe>
Nameg Pl. Irakban, Afganisztánban a fegyveres erõk nagyrészét a biztonsági cégek és a komolyabb bérelhetõ kis magánhadseregek teszik ki, és az olyan újjáépítõ, meg fejlesztõ cégek mint a Halliburton, lefölözi a kormánymegbízások hasznát.
EZ a valóság, nem az, amit te hozol ellenpéldának, és ebben a filmben is ennek analogiájaként mûködik a sztorinak ez a része.
durván nem vagy képes osszerakni a látottakat professzor ur
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Otthon a földön, ezek katonák voltak, jó fiúk. A szabadságért harcoltak. De itt csak szimpla zsoldosok. A vállalat szolgái némi pénzért."
"Így megy mindenütt. Ha egy népnek van valamije, ami neked kell, provokálj háborút, És megvan az ürügy a lopásra."
Sehol egy katona, meg kormány stb. ez a minimum volt a filmben, hogy megértsd.