124
-
kanduhr #124 Tökmindegy mikor végződött, 1980 már a 80-as éveknek számít. -
#123 Ha már Krisztusnál tartunk, ma már egyértelműen megállapították, hogy nem 1-ben született. A három legfontosabb érv:
1. A Biblia említ egy népszámlálást. Az említett első censust i.e. 8-ban rendelték el Rómában, s a végrehajtás a távoli tartományokban i.e. 7-ben fejeződhetett be.
2. Herodes Ie. 4-ben halt meg.
3. A Bibliában leírt csillagászati jelenség valószínűleg bolygóegyüttállás lehetett. I.e. 7-ben a Jupiternek és a Szaturnusznak úgy esett egybe a szembeállási pályahurkuk, hogy abban az évben három együttállás is volt, ez nevezzük legnagyobb konjugációnak (együttállásnak). Ez nagyon ritka jelenség. 1981-ben volt még ilyen, s legközelebb 2238/39-ben lesz.
-
Stirner #122
1 évtized = 10 év. Ami tíz évig tart az egy évtizeden át tart. Okostojás.
Egyébként meg annak hogy Krisztus mikor született, semmihez semmi köze, mert történelmi évtizedeket csak a 20.sz-tól tartunk számon, úgy mint 30-as évek, 70-es évek, stb. És mindegyik hagyomány szerint akkor kezdődött amikor a második tizedeshelyen a számjegy megváltozott. Semmi nem kényszerít hogy az egyjegyű, kétjegyű háromjegyű, és általában 1910 előtti éveket is mind pontosan tizesével csoportosítsuk, mert azt nem szokás. Ennyi.
Válasz 'RYO21' üzenetére (#56)
Óriási tévedés. A többiek azt állitották, helyesen, hogy egy évtized=10 év
Na mármost Krisztus 1-ben született, nem pedig 0-ban mert nullával nem kezdünk időszámítást.
Épp ezért egy évtized vége a tizedik év. A hetvenes évek utolsó éve nem 1979 hanem 1980. Akkor lenne '79 ha 0-val kezdődött volna az időszámítás.
Ezt próbálták a többiek megmagyarázni neked. És egyébként a történelmi segédtudományokon belül a kronológia ezt hivatalosan így tanítja.
Hogy az átlagember mit gondol az lényegtelen.
Ergo a 2000-es évek utolsó éve 2010, és nem 2009 volt. -
Dobronski #121 Guild Wars, Dragon Age? -
Pares #120 Egyetértek a listával, bár hiányolom a Vietcongot egy kicsit... Az első része odabaszós volt annak idején...
És hát a mostanában kijött Dragon Age se kispályás. Szerintem az is simán felférne erre a listára, bár lehet csak a nemrégi megjelenése miatt nincs ott... -
Justil #119 ha tápolni akarsz, felejtős a második részben uj karaktert inditani.
az élményen meg tényleg ront, de nekem bőven elég szokott lenni 4 npc a csapatban... -
fade2black #118 sztem nagyon sokat ront az élményen a sokszoros karakter import.
tápolni akar vki inditson Monkot... :) -
Justil #117 ügyes vagy.. -
lokko #116 hamár valami meghatároz valamit, akkor én azt tartom meghatározó erejű játéknak, ami komolyan változtatott a hozzállásomon
ebben az évtizedben részemről két ilyen játék van:
Beyond the Good & Evil - ez volt az első játék, amin néztem egy nagyot: lehet, hogy a konzolos arcok nem csak a levegőbe beszélnek ???
Crysis : ami után elhatároztam, hogy soha többé nem fejlesztek PC-t, sőt inkább veszek konzolt ... -
#115 Undergroundnál én a 2. részre gondoltam, de az valahogy lemaradt. Bár lehet a véleményed arról is ugyan az, de nekem az tetszett. Far Cry-nál pedig én nem tapasztaltam ilyen bugokat amiket leírtál (falon, sátron átlátás) pedig többször is végigjátszottam. Ofp alatt pedig gondolom az Operation Flashpointra gondolsz, amihez nem volt szerencsém így ebben neked adok igazat a terület kérdésében. -
Szalámi #114 Medal of Honor: Allied Assault...
Ott a helye... -
Justil #113 én paypalt ezer éve használok, és sosem volt vele gondom. beállítod a kártya adatait, aztán levon 400 HUF-ot és a banknál kapsz vmi kódot amit utána a neten beviszel, így igazolod vissza. onnantól kezdve meg a fizetés pofonegyszerű, csak a paypal-es email cimedet adod meg, aztán mindig átirányitanak oda, ott meg belépsz, és nyomod hogy ok. kb ennyi, de persze gondolom ettől nem lettél bátrabb :)
Nekem inkább az a bajom, hogy ugye a TotSC hiányzik a gyűjteményemből...megvehetném Steamen, de bakker...az nem olyan. Oké, legál meg minden, de ha nincs itt a polcon dobozban, akkor sajnálom érte a pézt. Vettem már játékot Steamen (Mass Effect) de egy ilyen kategóriájú cím csakis dobozosan érdekelne :) -
#112 Nincs Paypalom. Nem merem kipróbálni anélkül, hogy valaki nem vezetne végig pontról pontra. Valamiért bizalmatlan vagyok, annak ellenére, hogy külön kártyám van már ehhez. -
Farki1977 #111 Helyesbítek... a Witcher 10 EUR volt... de így is nagyon olcsó -
Farki1977 #110 Hello! Javasolom nézzétek meg a Steam rendszerében...ha jól emlékszem, nemrég láttam online megvásárolható 50-80%-os leértékelés keretében. tuti 2000 Ft alatt volt. Ezer éves játékok is vannak olcsóért. Viszonylag frisseket is megkapsz. pl. a Witcher-t most vettem 3 EUR -ért, ami akárhogyis nézzük jóval a bolti ár alatt van. (www.steampowered.com) nézzetek körül nagyon jó. -
#109 underground 1 nagy nulla volt az addigiakhoz képest gyak lemásoltak egy filmet, és jó butított fizát csináltak. Kb a régi nfsesek közűl senki sem veszi elő az ug-t, de a pu-t a mai napig nagyon sokan.
A far cry egy egyszerű lövöldözős játék volt, hatalmas bugokkal megspékelve, amit nem is óhajtottak javítani (falon, sátron átlátás). A terület semmi nem volt, ofp-ben nagyságrendekkel nagyobb területeket lehetett bejárni, 3 évvel azelőtt. -
#108 Sims 2-t kifelejtettem pedig az is nagyszerű játék. Elég sokat játszottam vele.
És bár nem szoktam CoD-ozni, de biztos vagyok benne, hogy a Call of Duty 2 sokkal népszerűbb és nagyobb játék a maga műfajában és idejében(!!!), mint a Modern Warface napjainkban. -
#107 Mass Effect, Fallout 3, PoP SoT Imádom őket! Megérdemelt helyük van!
GTA3, Warcraft 3, World of Warcraft.. ezekkel lényegesen kevesebbet játszottam, mint a fentebb említett trióval, de kétségtelenül hatalmas alkotások.
És komolyan mondom hatalmas nevek hiányoznak róla.
A Kotornak és a Jedi Knight 2: Jedi Outcast-nak is jelen kellene lennie ezen a listán szvsz. A Need for Speed: Porsche Unleashed helyett pedig én az NFS Underground-ot tettem volna a listára, mert szerintem vele sokkal nagyobbat alkottak. Illetve szerintem a Far Cry első része is elég egyedi és különleges volt, amikor megjelent. Máshol nem volt ilyen mértékű bejárható terület és ennyire kidolgozott környezet. -
#106 nagyjából egyetértek. nagyszerű játék mind, a maga módján. -
gerlasz #105 Én a Witchert is beletettem volna. -
ma22kk #104 Légyszi szavazatok!Csak 1 másodperc az egész de nekem sokat segít!!!
http://angelsmu.net/Angelsmu-Vote-ma2kk.html -
Merces #103 Csak neked ha nem játszottad volna akkor megértem ,szóval ott vannak azok a resurection chamberek vagy mi a francnak hitták őket ha meghalsz máris kidob kb ugyanoda, és folytathatod a szerencsétlen buvárfickó csépelését még meg nem hal
ez kb annyira izgalmas mint fát vágni..... -
Justil #102 jaja, télleg gyász az a doboz. mondjuk azért még így is örömmel tölt el, hogy megvan mind eredetiben, kivéve a TotSC-t.
a multiclass meg nem csak azért éri meg, mert van miből, hanem mert külön élmény kensai/thief-el backstabbelni XD -
gulyasandras #101 szokásos doboz = műanyag dvdtartó -
gulyasandras #100 Hogyne férne bele!
(Tulajdonképpen mindegyik crpg solo a hagyományos - "ülünk a nappaliban és kockákat dobálunk" - verzióhoz képest.
"Sajnos sehol nem kapható már jelek szerint. Nem meglepő, tíz éves. Marad a torrent. :("
Sajnos a Baldur's Gate II: Throne of Bhaal-t (itthon) már nem rendes dobozban adták ki, hanem csak a szokásos dobozban. Ez annyira elkeserített, hogy elraktam a "igazi" dobozok mögé, mert egyszerűen meggyalázásnak érzem. Szinte semmi különbség egy ilyen kiadás vagy egy .iso fájl között.
"Én soha nem csináltam multiclass-t, semmi értelme forgácsolni az erőforrásokat."
Ömlik az xp (ha nem is Torment módra, lásd kétmilliós xp), bőven megAerie :) -
Justil #99 már hogyne lenne értelme :) -
#98 Én soha nem csináltam multiclass-t, semmi értelme forgácsolni az erőforrásokat.
Sajnos sehol nem kapható már jelek szerint. Nem meglepő, tíz éves. Marad a torrent. :( -
Justil #97 ha jó az angolod itt egy elég részletes leírás a karaktergeneráláshoz, itt le van írva gyakorlatilag minden, persze ez a BG1-hez van, de ugyanitt találsz a kettőhöz is hasonló írást, ott már vannak kit-ek, néhány új kaszt meg faj.
de persze nem muszáj ezek alapján csinálni, meg hát ahány ember annyi féle ízlés :) -
Justil #96 bezony. így a multiclass karakterek még tovább osztják a dolgot, tehát ha pl 6 multiclass karival nyomulsz, 12-felé oszlik a tp. sőt, van 3-mas multi class (pl fighter/mage/thief). maga a szabályrendszer is más 1 picit, mint az nwn-ben ugye, az már AD&D hármas verzióra alapul, ez még a kettesre ha jól tudom.
a SoA-tól viszont van ilyen quest tp, ami a fontosabb küldetések végén jár és az nem osztódik, mindenki ugyanannyit kap. -
#95 Az NWN szériában már mindenki megkapta a TP-t. Itt még osztották több felé? Nofene. -
Justil #94 igen, de azért ha már végignyomtam 15x, akkor belefér 1 solo is, nem? megvan annak is a feelingje, persze szerintem is élvezetesebb csapatban, főleg a 2. rész, igen. -
gulyasandras #93 Ha becsületes vagy szintlépéseknél, az is nagyon megnehezíti a játékot. -
gulyasandras #92 A morális kérdések (hasonlóan a Tormenthez) iszonytatóan megnehezítik a játékot: Segítsek, ne segítsek, eláruljam, átálljak? - számomra ezek a döntések sokkal keményebbek a "sima" harcolásnál. (A "kit rúgjunk ki a csapatból" c. dilemmáról nem is beszélve.)
A solo-zást "elítélem", hiszen csapattársak nélkül odavész a hangulat, igaz az interakciók a második részben hangsúlyosabbak. -
gulyasandras #91 Év elején több helyen (pl. galaxisnet) még kapható volt a Baldurs Gate Saga 2000 Ft-ért, szerintem érdemes ellátogatnod az általad elérhető hipermarketekbe, talán sikerrel jársz. -
Justil #90 de a csapat létszámával is lehetne variálni. külön művészet solo-ban, azaz 1 karakterrel végigtolni az egészet. igaz egyedül lenne, viszont jóval gyorsabban fejlődne mert a szerzett tapasztalat nem oszlik 2-3-4-5-6 felé. azért nyilván jóval nehezebb úgy. -
Justil #89 ez az egyik, amit gulyasandras írt, illetve igazából általánosságban elmondható, hogy te is aktívan részt veszel annak eldöntésében, hogy mennyire nehéz.
kezdődik mindez a karaktergenerálással. ugye nem fix számú pontot kell elosztani a tulajdonságok közt, hanem a randomizáló gombra kattintva random mennyiségű pont generálódik. nyilván bizonyos keretek között, de ez olyan 60-95-ig is terjedhet akár, és míg az alsó határnál egy kifejezetten gyenge, 95 pont szétosztása esetén már eleve 1 félisten kaliberű karakterről beszélhetünk.
aztán ott van még maga a nehézségi csúszka, a menüben. ha feljebb tolod, a monsták több életerővel jönnek, nagyobbat pofoznak, stb.
és végül ott vannak azok a modok, amikről korábban írtam. van 1-2, ami olyan szinten megnehezíti a játékot, hogy még egy csumára feltápolt csapat is simán elvérezhet pillanatok alatt :) pl az egyik a ToB végén levő ütközetbe, vagyis a végső csatába a meglevőek mellé behozza még a SoA főellenségét is, meg még 1 pár high-level monstát. na ott tökmind1 hogy mit és mennyire tápoltál odáig, mindenképpen izzadni fogsz :D -
gulyasandras #88 Egyáltalán nem, bár én pl. csak az erőm növeléséhez használtam fel egyet.
Attól is függ, hogy mennyire játszol valósághűen: ha azt tartod szem előtt, hogy tényleg minden percben eljöhet a világvége, akkor nem állsz le napokig pihenni, feltöltődni, varázsitalokat venni, hanem folyamatosan nyomulsz félholt karakterekkel, akkor igen nagy kihívást biztosít a játék. -
#87 Nem lesz túl könnyű a játák így? -
Justil #86 De, épp, hogy táp karikat hozol át az első részből. Egyrészt a felszerelésük miatt, másrészt életerőpontból is többet össze lehet szedni az elsőben, ha ügyes vagy. Aztán ott vannak a magic tome-ok, amikkel véglegesen meg lehet növelni a hat alaptulajdonság egyikét, a BG1-ben van 1-1 könyv mind a 6-ra, illetve a wisdom-ra kettő is. Sőt, asszem a TotSC-ben is van még valami. Ezek megint olyan dolgok, h nem cheat, a játék része, de így lehet csak igazán power karaktereket összehozni... -
Justil #85 Az első részt én is mindig multiban tolom, de a másodikat nem érdemes, ott ugyanis remek beszégletések alakulnak ki a csapattagok között, illetve sokszor a történésekhez is hozzá-hozzá szólogatnak. Azon felül van jópár mission amit csak egyes npc-kkel a csapatban lehet megcsinálni. Szóval a 2. részben érdemes beválogatni párat, én 3-4-et szoktam, a többi saját :)