Az évtized legfontosabb PC-s játékai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. A Biblia említ egy népszámlálást. Az említett elsõ censust i.e. 8-ban rendelték el Rómában, s a végrehajtás a távoli tartományokban i.e. 7-ben fejezõdhetett be.
2. Herodes Ie. 4-ben halt meg.
3. A Bibliában leírt csillagászati jelenség valószínûleg bolygóegyüttállás lehetett. I.e. 7-ben a Jupiternek és a Szaturnusznak úgy esett egybe a szembeállási pályahurkuk, hogy abban az évben három együttállás is volt, ez nevezzük legnagyobb konjugációnak (együttállásnak). Ez nagyon ritka jelenség. 1981-ben volt még ilyen, s legközelebb 2238/39-ben lesz.
1 évtized = 10 év. Ami tíz évig tart az egy évtizeden át tart. Okostojás.
Egyébként meg annak hogy Krisztus mikor született, semmihez semmi köze, mert történelmi évtizedeket csak a 20.sz-tól tartunk számon, úgy mint 30-as évek, 70-es évek, stb. És mindegyik hagyomány szerint akkor kezdõdött amikor a második tizedeshelyen a számjegy megváltozott. Semmi nem kényszerít hogy az egyjegyû, kétjegyû háromjegyû, és általában 1910 elõtti éveket is mind pontosan tizesével csoportosítsuk, mert azt nem szokás. Ennyi.
Válasz 'RYO21' üzenetére (#56)
Óriási tévedés. A többiek azt állitották, helyesen, hogy egy évtized=10 év
Na mármost Krisztus 1-ben született, nem pedig 0-ban mert nullával nem kezdünk idõszámítást.
Épp ezért egy évtized vége a tizedik év. A hetvenes évek utolsó éve nem 1979 hanem 1980. Akkor lenne '79 ha 0-val kezdõdött volna az idõszámítás.
Ezt próbálták a többiek megmagyarázni neked. És egyébként a történelmi segédtudományokon belül a kronológia ezt hivatalosan így tanítja.
Hogy az átlagember mit gondol az lényegtelen.
Ergo a 2000-es évek utolsó éve 2010, és nem 2009 volt.
És hát a mostanában kijött Dragon Age se kispályás. Szerintem az is simán felférne erre a listára, bár lehet csak a nemrégi megjelenése miatt nincs ott...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
az élményen meg tényleg ront, de nekem bõven elég szokott lenni 4 npc a csapatban...
tápolni akar vki inditson Monkot... 😊
ebben az évtizedben részemrõl két ilyen játék van:
Beyond the Good & Evil - ez volt az elsõ játék, amin néztem egy nagyot: lehet, hogy a konzolos arcok nem csak a levegõbe beszélnek ???
Crysis : ami után elhatároztam, hogy soha többé nem fejlesztek PC-t, sõt inkább veszek konzolt ...
Ott a helye...
Nekem inkább az a bajom, hogy ugye a TotSC hiányzik a gyûjteményembõl...megvehetném Steamen, de bakker...az nem olyan. Oké, legál meg minden, de ha nincs itt a polcon dobozban, akkor sajnálom érte a pézt. Vettem már játékot Steamen (Mass Effect) de egy ilyen kategóriájú cím csakis dobozosan érdekelne 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A far cry egy egyszerû lövöldözõs játék volt, hatalmas bugokkal megspékelve, amit nem is óhajtottak javítani (falon, sátron átlátás). A terület semmi nem volt, ofp-ben nagyságrendekkel nagyobb területeket lehetett bejárni, 3 évvel azelõtt.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És bár nem szoktam CoD-ozni, de biztos vagyok benne, hogy a Call of Duty 2 sokkal népszerûbb és nagyobb játék a maga mûfajában és idejében(!!!), mint a Modern Warface napjainkban.
GTA3, Warcraft 3, World of Warcraft.. ezekkel lényegesen kevesebbet játszottam, mint a fentebb említett trióval, de kétségtelenül hatalmas alkotások.
És komolyan mondom hatalmas nevek hiányoznak róla.
A Kotornak és a Jedi Knight 2: Jedi Outcast-nak is jelen kellene lennie ezen a listán szvsz. A Need for Speed: Porsche Unleashed helyett pedig én az NFS Underground-ot tettem volna a listára, mert szerintem vele sokkal nagyobbat alkottak. Illetve szerintem a Far Cry elsõ része is elég egyedi és különleges volt, amikor megjelent. Máshol nem volt ilyen mértékû bejárható terület és ennyire kidolgozott környezet.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
http://angelsmu.net/Angelsmu-Vote-ma2kk.html
ez kb annyira izgalmas mint fát vágni.....
a multiclass meg nem csak azért éri meg, mert van mibõl, hanem mert külön élmény kensai/thief-el backstabbelni XD
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
(Tulajdonképpen mindegyik crpg solo a hagyományos - "ülünk a nappaliban és kockákat dobálunk" - verzióhoz képest.
"Sajnos sehol nem kapható már jelek szerint. Nem meglepõ, tíz éves. Marad a torrent. 😞"
Sajnos a Baldur's Gate II: Throne of Bhaal-t (itthon) már nem rendes dobozban adták ki, hanem csak a szokásos dobozban. Ez annyira elkeserített, hogy elraktam a "igazi" dobozok mögé, mert egyszerûen meggyalázásnak érzem. Szinte semmi különbség egy ilyen kiadás vagy egy .iso fájl között.
"Én soha nem csináltam multiclass-t, semmi értelme forgácsolni az erõforrásokat."
Ömlik az xp (ha nem is Torment módra, lásd kétmilliós xp), bõven megAerie 😊
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Sajnos sehol nem kapható már jelek szerint. Nem meglepõ, tíz éves. Marad a torrent. 😞
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
de persze nem muszáj ezek alapján csinálni, meg hát ahány ember annyi féle ízlés 😊
a SoA-tól viszont van ilyen quest tp, ami a fontosabb küldetések végén jár és az nem osztódik, mindenki ugyanannyit kap.
A solo-zást "elítélem", hiszen csapattársak nélkül odavész a hangulat, igaz az interakciók a második részben hangsúlyosabbak.
kezdõdik mindez a karaktergenerálással. ugye nem fix számú pontot kell elosztani a tulajdonságok közt, hanem a randomizáló gombra kattintva random mennyiségû pont generálódik. nyilván bizonyos keretek között, de ez olyan 60-95-ig is terjedhet akár, és míg az alsó határnál egy kifejezetten gyenge, 95 pont szétosztása esetén már eleve 1 félisten kaliberû karakterrõl beszélhetünk.
aztán ott van még maga a nehézségi csúszka, a menüben. ha feljebb tolod, a monsták több életerõvel jönnek, nagyobbat pofoznak, stb.
és végül ott vannak azok a modok, amikrõl korábban írtam. van 1-2, ami olyan szinten megnehezíti a játékot, hogy még egy csumára feltápolt csapat is simán elvérezhet pillanatok alatt 😊 pl az egyik a ToB végén levõ ütközetbe, vagyis a végsõ csatába a meglevõek mellé behozza még a SoA fõellenségét is, meg még 1 pár high-level monstát. na ott tökmind1 hogy mit és mennyire tápoltál odáig, mindenképpen izzadni fogsz 😄
Attól is függ, hogy mennyire játszol valósághûen: ha azt tartod szem elõtt, hogy tényleg minden percben eljöhet a világvége, akkor nem állsz le napokig pihenni, feltöltõdni, varázsitalokat venni, hanem folyamatosan nyomulsz félholt karakterekkel, akkor igen nagy kihívást biztosít a játék.
Az importálást aztért nem értem, mert akkor nem táp karaktereket hozol át? Mikora BG II SoA indítom, akkor nem atomtáp karakterekkel kezdtem.
és a ToB kiegben az imp kovács még +6ossá tudja fejleszteni 😊
de amúgy szvsz kár paladint indítani fõhõsként, van a 2. részben elég jó npc is a célra (Keldorn).
Molnibalagenak: a BGII pontosan ott kezdõdik ahol az egy véget ér, leszámítva 1 kis utazást a térképen, de errõl meg a BGII intro mesél eleget.
Szóval ha letolod az elsõ részt, majd a másodikat és a második kiegjét, akkor játszod végig a teljes történetet. Az elsõ rész kiegje (TotSC) is nagyon jó, de az mellékszálakat vonultat csak fel.
Amúgy van még egy elõnye a karakter importálásnak, a BG1-ben jól feltápolod õket, meg tele lesznek jó tárgyakkal, így sokkal powerebb kezdést nyomhatsz a 2-ben 😊 Eredetileg úgy van, hogy a BG2 legelején egy script kiüríti az inventorydat, de van erre 1 trükk, ami végülis nem cheat: a legelsõ átvezetõ videó (ami a játék motorjával készült) elõtt a fekete képernyõnél nyomsz egy space-t, és amíg áll az idõ szépen lepakolsz mindent magadról a földre, aztán ha vége az átvezetõnek felveszed 😊 Így cheat code nélkül meg lehet tartani az összes felszerelést az elsõ részbõl.
A két játék olyan szinten összefügg amúgy, hogy ha az elsõ részben megölöd Drizzt Do'Urdent, akkor a második részében mikor újra találkozol vele zokon veszi ezt és be lehet vonni még 1 küldetésbe segítõnek is.
A másik ilyen, hogy van egy brutál páncél, amit csak akkor tudsz összerakni, ha végigtolod az egész saga-t, mert 3 komponensbõl lehet összerakni, az elsõ a BG1-ben, a második a SoA-ban a harmadik meg a ToB-ben van 😊
Na, boldog karácsonyt!
Az 1. reszben ugyebar tesverhaboru folyik Bhaal gyermekei kozt,igy kerulunk a kepbe.A 2. reszben ugyanezen okokbol szall rank 1 ubertap mage...itt mar igencsak massziv ellenfelek is vannak (pl. demilich,beholder barlang....nem nehez elverezni..😄)
Paladin is must roll karakter,mivel a kezebe lehet adni 1 Holy Avengert,amivel elegge megallithatatlanna valik😄
Bovebben:
The Holy Avenger: Carsomyr
A legendary weapon in Baldur's Gate II.
"Carsomyr is a weapon of legend, perhaps one of the most powerful blades ever forged on Faerûn, though its origin and history is thought purposefully forgotten, such that the sword itself never overshadow the importance of the struggles that must be fought today. It is infused with the very essence of virtue, and requires as much from any paladin that would hope to wield it. The evils of the Realms must truly stand aside when this weapon is brought to bear, their magic dispelled with a word, steadfastly resisted with ease. Carsomyr also harbors a special distaste for the forces of evil and chaos, and such creatures must fear additional damage from its touch in battle."
The two-handed sword Carsomyr is in the possession of the great red dragon Firkraag. It can be retrieved by killing him.
STATISTICS:
EQUIPPED ABILITIES:
50 % Magic Resistance
Dispel magic 3 times per day
COMBAT ABILITIES:
+5 damage to chaotic evil opponents in addition to other bonuses.
Dispels magic whenever the sword strikes an opponent.
THAC0: +5 bonus
Damage: 1D12 +5
Only usable by paladins.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A 1. kiegjét soha nem toltam végig.