124
  • Molnibalage
    Az első rész sajnos nincs meg és kétlem, hogy árulnák ma itthon. :(

Az importálást aztért nem értem, mert akkor nem táp karaktereket hozol át? Mikora BG II SoA indítom, akkor nem atomtáp karakterekkel kezdtem.
  • BCS pixel
    Ahhoz képest igen csak népszerű lett a Mass Effect, hogy voltaképpen csak egy piac próbálgatás volt, egy félgőzzel megcsinált játék. Talán a Dragon Age:Origins készítésének szüneteiben szórakoztak vele. Értem ezalatt, hogy nagyon rövid történet, nagyon egyszerű képesség rendszer, nagyon apró pályák, több tucat sivár bolygó, ahol volt 1-2, kívül belül mindig ugyanúgy kinéző barakk, erősen lineáris szálak (hiába vagy kő bunkó, hiába küldsz mindenkit a francba ugyanaz történik, legfeljebb más hangnemben válaszolják ugyanazt). De ennek ellenére népszerű lett a játék, mert úgy néz ki, egy jó sci-fi lövöldözős rpg-re nagyon kivannak éhezve az emberek. Az igazi Mass Effect-et amire már komolyan oda figyelnek, szerintem a második résszel fogjuk megkapni.
  • cateran
    Hehh en multiban toltam es en csinaltam az osszes karit...szoval az npckre passzolnek:)
  • Justil
    OFF:

és a ToB kiegben az imp kovács még +6ossá tudja fejleszteni :)
    de amúgy szvsz kár paladint indítani főhősként, van a 2. részben elég jó npc is a célra (Keldorn).

Molnibalagenak: a BGII pontosan ott kezdődik ahol az egy véget ér, leszámítva 1 kis utazást a térképen, de erről meg a BGII intro mesél eleget.
    Szóval ha letolod az első részt, majd a másodikat és a második kiegjét, akkor játszod végig a teljes történetet. Az első rész kiegje (TotSC) is nagyon jó, de az mellékszálakat vonultat csak fel.

Amúgy van még egy előnye a karakter importálásnak, a BG1-ben jól feltápolod őket, meg tele lesznek jó tárgyakkal, így sokkal powerebb kezdést nyomhatsz a 2-ben :) Eredetileg úgy van, hogy a BG2 legelején egy script kiüríti az inventorydat, de van erre 1 trükk, ami végülis nem cheat: a legelső átvezető videó (ami a játék motorjával készült) előtt a fekete képernyőnél nyomsz egy space-t, és amíg áll az idő szépen lepakolsz mindent magadról a földre, aztán ha vége az átvezetőnek felveszed :) Így cheat code nélkül meg lehet tartani az összes felszerelést az első részből.

A két játék olyan szinten összefügg amúgy, hogy ha az első részben megölöd Drizzt Do'Urdent, akkor a második részében mikor újra találkozol vele zokon veszi ezt és be lehet vonni még 1 küldetésbe segítőnek is.
    A másik ilyen, hogy van egy brutál páncél, amit csak akkor tudsz összerakni, ha végigtolod az egész saga-t, mert 3 komponensből lehet összerakni, az első a BG1-ben, a második a SoA-ban a harmadik meg a ToB-ben van :)

Na, boldog karácsonyt!
  • Chocho
    Szerintem nem rossz lista, sőt, talán a legemészthetőbb az utóbbi időből.
  • cateran
    Ugyan nem tolem kerdezted,de.....annak a folytatasa,kulon is elvezheto,de jobb ha az 1.-bol hozod a karakter(eke)t:)
    Az 1. reszben ugyebar tesverhaboru folyik Bhaal gyermekei kozt,igy kerulunk a kepbe.A 2. reszben ugyanezen okokbol szall rank 1 ubertap mage...itt mar igencsak massziv ellenfelek is vannak (pl. demilich,beholder barlang....nem nehez elverezni..:D)
    Paladin is must roll karakter,mivel a kezebe lehet adni 1 Holy Avengert,amivel elegge megallithatatlanna valik:D
    Bovebben:

The Holy Avenger: Carsomyr
    A legendary weapon in Baldur's Gate II.

"Carsomyr is a weapon of legend, perhaps one of the most powerful blades ever forged on Faerûn, though its origin and history is thought purposefully forgotten, such that the sword itself never overshadow the importance of the struggles that must be fought today. It is infused with the very essence of virtue, and requires as much from any paladin that would hope to wield it. The evils of the Realms must truly stand aside when this weapon is brought to bear, their magic dispelled with a word, steadfastly resisted with ease. Carsomyr also harbors a special distaste for the forces of evil and chaos, and such creatures must fear additional damage from its touch in battle."

The two-handed sword Carsomyr is in the possession of the great red dragon Firkraag. It can be retrieved by killing him.

STATISTICS:

EQUIPPED ABILITIES:

50 % Magic Resistance
    Dispel magic 3 times per day

COMBAT ABILITIES:

+5 damage to chaotic evil opponents in addition to other bonuses.
    Dispels magic whenever the sword strikes an opponent.

THAC0: +5 bonus
    Damage: 1D12 +5

Only usable by paladins.
  • Molnibalage
    A BG1-hez mennyire kapcsolódik a BG II SoA?
  • Sir Ny
    Az évtized legfo(nto)sabb PC-s játékai...
  • leeloodallas
    STALKER-t nagyon hiányolom, nekem 10/10-es (pedig szigorú vagyok, ha értékelni kell...), de a C&C Generals is kötelező, UT2004 halhatatlan, Call of Duty-ból az első rész + United Offense a legjobb, Need for Speed-ből az Underground, UG2 az isten, és talán a Lineage2-nek is helyet szorítottam volna, ha már a WoW ott van (jójó, üssetek...). Hogy mi nem való oda...? Talán nem kellett volna kiemelni folytatásos játékok egyes részeit, és teljesebb lehetett volna a lista. Akkor felfért volna pl. a Heroes of Might and Magic is, szigorúan a 2., ill. 3. rész miatt. Bár azoknak (a teljes sorozatoknak) egy teljes topic kellene. Mindenesetre Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! Aztán utána vissza a gép elé kockulni;)
  • Molnibalage
    Nekem mindkettő nagyon tetszett annak ellenére, hogy az alap NWN1-et soha nem vittem végig, a 4. fejezet elejéig jutottam el csak mindig. Állandóan volt valami vinyóhalál, stb., ami miatt a mentéseim elszálltak. A bátyus mondta el a végén. A HotU -ok viszont kétszer is végigtoltam. Deeken az tényleg kész. :)

A 1. kiegjét soha nem toltam végig.
  • Beast Machine
    A KOTOR 1-2 hiánya nekem is szívfájdalmam, és bár imádom a Fallout 3-at és a Mass Effectet, szerintem nem meghatározó címek.
  • cateran
    Szigoruan szvsz: Jobb az 1...nem rossz a 2,sot! De az 1-ben nagyon magaval ragadott az elatkozott kastely a lichcsel,ghosttal,demonnal,illetve a kis kobold npc benyogesei (foleg a kiegekben...:D)
    De azert a 2 is nagyon jo:)
  • Justil
    és az NWN2 van olyan jó amúgy, mint az első? csak az elsővel toltam, a másodikhoz egészen mostanáig nem volt elég jó a vasam...
  • L3zl13
    NWN2, Fallout3, Mass Effect.
    Egyiknek sincs helye szerintem a felsorolásban.
    NWN2-t szeretem, a Mass Effect meg egyenesen az egyik kedvencem, de nem nevezném meghatározónak. Akkor már inkább a KOTOR-t kellett volna betenni a listába.
  • Indigo
    Bioshock-ban semmi olyat nem láttam, amitől eldobtam volna az agyam, sőt. Egy idő után meguntam és ment a kukába. Fahrenheit simán mehetett volna a helyére, nagy kellemes élmény volt (még ha nem is hozott mindent a beígért dolgokból).

Street Fighter IV??? Miért is? CSak mert nem volt rendes verekedős játék PC-re (nem is hiányzott), és ez mint hiánypótló jött? Kapásból tíz másik játékot tudnék mondani, ami meghatározóbb volt...
  • Justil
    pff ahogy így leírtam, kedvet is kaptam hozzá megint XD
    az első részt már épp lenyomtam, megvannak a kimentett embereim, csak abba kellett hagynom vizsgaidőszak miatt, mondjuk most megint az van, de lehet leszarom és felrakom a SoA-t ToB-vel aztán majd meglátjuk :)
  • Justil
    Jómagam kb 15x legalább végigtoltam az egészet, nem vicc. Egy komplett végigjátszás (BG1+kieg->karakterek importálása 2-be -> 2+kieg) napi néhány óra játékkal is több mint 1 hónap, feltéve persze ha nem csak a fő sztorivonalat göndöríted fel, szóval gondolhatod :)
    Mindezt úgy, hogy igazából maga a játék menet ugyan nem lineáris, de a pályák nem random módra generálódnak, mint a diabloban, tehát a story szempontjából lényegtelen összecsapások véletlenszerűségén kívül nagyjából minden egyes végigjátszásnál ugyanaz történik :)
    De amúgy végülis lehet egyből a második résszel is kezdeni, csak akkor nem jön át úgy az egész történet. Persze kell hozzá "gusztus" is, hiszen az első rész még 640x480-as felbontást bír maximum, a második meg 800x600-ban ajánlott, elvileg bír magasabbat is csak ott már annyira apró minden, hogy elvileg játszhatatlan, bár nem is próbáltam. Na meg hát az NWN-hez képest alapvető különbség, hogy 2D-s, viszont a maga nemében azért gyönyörű szép, főleg a második epizód.
    Nem véletlenül lett minden idők egyik legjobb szerepjátéka, mindenképpen próbáld ki. Angol tudás nem árt hozzá, bár asszem van már 100%-os magyarítás is, ha kell.
    Ja és még annyit, hogy ha rászánod magad, nézz körül a neten 1 picit, mert rakás mod és fanware kiegészítő is elérhető, amik további küldetéseket, npc-ket, spelleket és skilleket adhatnak a játékhoz. Ezekkel óvatosan, mert van köztük ami inkább elrontja az egészet (van pl vmi mod, amiben vörös sárkánnyá lehet változni, csak ez nyilván hazavágja az egész játékélményt), de vannak igen színvonalas és a játék világába tökéletesen beilleszkedő cuccok, amik tovább növelik a kijátszható órák számát és élvezeti szintjét :)
  • Molnibalage
    Egyszer most már tényleg végig kellene tolnom. 6 éve porosodik a BG II SoA a polcon. Tényleg ilyen jó? Én eddig csak NWN szériával toltam, az nagyon bejött.
  • Justil
    Nem hogy kedvelem a stílust, egyenesen ez a kedvenc stílusom. De nem hogy magába szippantott volna, hanem pár nap után repült a kukába. Aláírom, hogy a történet eléggé kidolgozott, de engem abszolute nem tudott lebilincselni, már ameddig eljutottam benne persze. Az UI meg egyszerűen förtelmesen rossz lett, és itt most nem a grafikára gondolok, hanem olyasmikre mint: harcrendszer, inventory, csapattársak irányítása, meg úgy általában az irányítás.
    Lehet, hogy régebbi, randább, és esetleg kevésbé epikus a sztorija, de szerintem egy KotOR, KotOR 2, vagy NWN még így is magasan veri.
    Bocs, ez a véleményem. Nekem az utóbbi évek legnagyobb csalódása volt, pedig nagyon vártam, és nem hogy előítéletek nélkül, hanem úgy ültem le vele játszani, hogy ez most k**va jó lesz, aztán meg... :(
  • RYO21
    Igazad van
  • Komolytalan
    Ennek kb az lehet az oka, hogy míg évtizedekre inkább úgy hivatkozunk, hogy 1840-es évek (nem pedig 185. évtized), addig évszázadokat sorszámmal jelöljük (XIX. század). És az elég hülyén jönne ki, hogy az I. század az 99 évig tartott, meg az ie I. század is, a többi meg 100 évig.
  • stukov
    Valóban! StarCraft 1998... hogy telik az idő!
  • Sir Ny
    az évtized az még hagyján, de az évszázad az már sokkal viccesebb. a 21. század az 2001. január elsején kezdődött, és nem 2000. január elsején. ez mekkora hülyeség már!
  • mad363
    a deus 2000ben jelent meg .szerintem obijektiven kell nézni egy ilyen listát és nem ugy hogy berakom azokat a gémeket amik nekem tetszetek.én is rühelem a WoWot de mégis a listán a helye nagyon is,a morrowind eszembe se jutott nem is értem hogyan maradhatott az le.az autósok közül talán a need for speed undergroundot tenném be mert az egy kisebb stílust teremtett .bioshock simán kimaradna a 25ből nem lett rossz de semmi olyan nincs benne amit ne látott volna az ember vagy ne lett volna hasonló kivitelezés máshol.splinter cell is helyet kaphatna a listán .általában egy ilyen lista elkészültekor az a gond hogy előtérbe kerülnek a az újabb játékok a régebbiek amik talán jobbak voltak pedig háttérbe.nos és még egy játékot betennék ami a crysis lenne az évtized legszebb játékaként (ami kicsit vicces az az hogy immár 2 éves.... ) a játék menete se volt annyira gáz mint ahogy leírják sokan (pl a bioshocké se volt változatosabb egyáltalán.... )
  • n3whous3
    nincs igazad
  • Ruley
    Igen? Szóval szerinted aki 89 végén született, az nem két évtizedet ért meg, hanem egy évtizedet, és még tíz évet? Mert a második tíz év nem számít rendes évtizednek?

1 évtized = 10 év. Ami tíz évig tart az egy évtizeden át tart. Okostojás.

Egyébként meg annak hogy Krisztus mikor született, semmihez semmi köze, mert történelmi évtizedeket csak a 20.sz-tól tartunk számon, úgy mint 30-as évek, 70-es évek, stb. És mindegyik hagyomány szerint akkor kezdődött amikor a második tizedeshelyen a számjegy megváltozott. Semmi nem kényszerít hogy az egyjegyű, kétjegyű háromjegyű, és általában 1910 előtti éveket is mind pontosan tizesével csoportosítsuk, mert azt nem szokás. Ennyi.
  • Komolytalan
    Tény hogy az évtized eléggé elkúrt definíció, de akkor is 2000 jan 1-től 2009 dec 31-ig tart. És azért rossz ez így, mivel 0 év nem volt (ie1 után isz1 jött). Így a 0-ás évek (0. évtized) csak 9 évig tartott, az i.e. 0-ás évek szintén 9 évig. Sajnos az emberek nagy része olyannyira egyszerű lélek, hogy nem fogja fel, hogy az első 10 év az 1-10-ig tartott, az n. meg 2001-től 2010-ig. Ez a világ meg olyan hogy még a tudomány ágak is igazodnak a primitív többséghez. Ennek oka az, hogy míg te meg én meg tudjuk jegyezni, hogy ez egy elkúrt definíció, addig ők fel se tudják fogni, hogy miért:-D
  • Fratello
    Teljesen igazad van, a bijosokk az évtized áprilisi tréfája, még csak nem is igazi FPS mer csak össze-vissza úszkálni lehet benne mint egy idióta... Két perc után töröltem is a francba, dögöljek meg ha ettől a lehúzós kamu bandától még egyszer valaha játékot letöltök, komolyan ezek azt hiszik én lopom a netet vagy mi?!

De most tényleg, nagyon megerőltető lenne ha a rendkívül magvas és információdús "abszolut semmi értelme" kijelentésedet megtoldanád némi magyarázattal? Ez így önmagában kicsit nevetséges... De ha csak simán fikázni akartál egyet a levegőbe akkor vedd úgy hogy nem szóltam.
  • RYO21
    Mekkora hülyék vannak itt!

Ez az évtized 2001 jan 1.én kezdődöt, és 2010. dec. 31ig fog tartani.

Krisztus mikor született? 0. jan 1.-én?
  • Merces
    Oblivion? mi a szösz a Morrowindet sokkal jobban szeretjük TES fanatikusok és ez nem a személyes véleményem , a Bioshock meg az évtized át...szása ilyen szar Fpst még életemben nem játszottam abszolut semmi értelme........nem tudom miért futta fel annyira a média
  • Reg5
    "Hát azt, hogy fantasztikus a történet, a megvalósítás."

Ezen csak nevetni tudok. A sztorija valóban jó, de hogy nem eredeti az hétszentség.
  • Tomazoe
    Én azért a Max Payne részeket se hagytam volna ki!
  • Beast Machine
    De ha így van, akkor egész idáig van egy évnyi csúszás, vagy úgy határoztak, hogy valahol beiktatnak egy 9 éves 2évtizedet" :)
  • caprine #51
    A listából Fallout3, a személyes kedvenc a 100X végigtolt Need for Speed: Porsche Unleashed (ebbe legalább törnek az autók, nem úgy mint a többi részben, a boxer hang meg frenetikus), a HL2, Portal (elején nem is értettem miről szól ez a játék amíg nem mutatták meg), GTA3, COD4, OPflash csupa kedvenc. Autós játékok mintha hanyagolva lennének, pedig a Colin Mcrea valamelyik részét (1,2 volt a legtutibb), Flatout, Carmageddon valamelyik része feltétlen, TOCA és még 1-2 fent kellene legyen a listán és az F1 szimulátorokról nem is beszélve. Ez a Left 4 Dead szerintem vacak. A FEAR és a STALKER is hiányzik a nagy kalsszikus Tomb Raider sorozat mellett!!!
  • Ruley
    Ahogy az ilyenkor történni szokott, az évtized első feléből csak a legnagyobb legendákat emelték ki, az elmúlt évekből meg mindenféle tűrhető 90% körüliből válogattak.

Persze ezzel nincs mit tenni, az még a jövő zenéje hogy melyik válik ezek közül legendássá, de nekem van egy olyan tippem hogy nem a Mas Effect vagy a Left4Dead lesz az.

A Sims első része 2000-ben jelent meg, érdemesebb lett volna azt kirakni ha már az innováció, meg az új célközönség számít.

Egébként szerintem elég ramaty egy évtized volt ez, ha az elmúlt HÚSZ év toplistáját kéne összeállítani, jó ha 4-5 lenne ebből az évtizedből, már így is több csak azért került fel mert egy nag 90-es évek beli sorozat nem teljesen szar folytatása.
  • n3whous3
    Ez meg a másik.
  • cateran
    SC 1998-as....jo lenne ha legalabb kozelito ertekben tudnatok mikor jelentek meg az "istenitett" jatekaitok,mert ez igy nem kicsit ciki....
    Masreszt a lista nem arrol szol melyik volt a jobb vagy a legjobb,hanem a legmeghatarozobb...
  • n3whous3
    porsche igazi autós játék, mw meg egy causal konzolos szar, már amennyire, mert szeretni szerettem én is.

Starcraft meg ha ne4m vetted volna észre, nem 2000-es években készült
  • n3whous3
    2010 január 1 első másodpercét vegyük pl annak, első pillanatát.
  • Griphons
    Akkor számolj egy kicsit: 2010 az már a 2. évtized kezdete.

Nekem a listából leginkább a Fallout3 jött be, a Need for Speed: Porsche Unleashed-nél meg szerintem jobb volt a Most Wanted. Na persze a régebbiek közül a Dio2 volt az isten, csak sajna már szinte remény is alig van a folytatásra. A StarCraft nekem is hiányzik a listáról, viszont a KotOR egyáltalán nem hiányzik.