60
  • george71
    #60
    Ha nem ilyen STEAM-es franccal tolják, és nem pár idióta szerver van.. még pénzt is áldoznék rá... Én Klánban játszom már jó pár éve ... a MOHAA óta FPS-ezem..

    Igen .. ha lennének szerverek mint a COD-4-ben.. akkor lenne rajongó-tábor, és egy nagy csoport nevében mondhatom, tuti megvettük volna. De így marad a COD-4 server bérlés.. ezt meg a hajukra kenhetik...

    Én jobban szerettem saját serveren játszani ahol a PB vagy az admin kivágta a nem kívánatos csalókat, etikátlan játékosokat !

  • cztomi89
    #59
    Dedikált szerver híján persze nem veszik... single player-ért meg letöltik vhonnan. Az a baj nem találják el sose, kidobhatnának végre olyan COD-ot ami single playerben mutat változatosságot ( pl. Cod5 coop) és multiban is (dedikált szerver) na meg valami feelingje is legyen mind1 hogy mien időben játszódik.
  • Pretorian
    #58
    lol már hogyne fogyott volna el feleennyi, az első részből is több fogyott pc-n, mint ebből, ha ehhez hozzáveszed a második epizódot megelőző hájpot, akkor...hol a logika abban, amit mondasz? ;)
  • Reg5
    #57
    Sztem az 5 nem volt olyan rossz, én vagy 2-szer végigtoltam.
  • Skyline
    #56
    Ha lett volna dedikált akkor pc-n feleennyi sem fogyott volna,nem a edikált hiány miatt nemfogyott,pusztán ennyi warezos van sok warezos még mindig vár hátha fog online működni...
  • Skyline
    #55
    Persze.
    Lesz Cod7 pc-re...Treyarch féle szemét akárcsak a 3 és az 5. A 4-el a mai napig vagy 100szor többen játszanak mint az 5-el. A treyarch szemét tőlem jöhet bármire nemkérek belőle még1szer.
  • Pretorian
    #54
    Most komolyan, ezen csodálkozik valaki? A PC-s közösség végre megmutatta, hogy nem lehet őket hülyére venni. A CoD mindig is a dedikált szerverek és a modolhatóság miatt volt olyan népszerű és hosszú életű pc-n. Amikor eladják az egymilliomodik Bad Company 2-t pc-re, akkor majd a kalózos szöveget toló mikulások is meghúzhatják magukat.
  • Reg5
    #53
    Akkor már az 4,5 és a 6 se jött volna ki. CoD7 lesz PC-re és kész.
  • Csak77
    #52
    "A pénz bizony erősebb ennél"

    Milyen pénzről beszélsz itt? 1-2%-a a konzolos bevételnek a pc verzió.
  • dzsagon
    #51
    konzolon csak egy idióta fps-ezik
  • FrostyDK
    #50
    ahogy mondod Sanyix
    ezért is nincs pc-konzol cross platform multi :D
  • Sanyix
    #49
    jobb mi? Egy egérrel bizony rommávernének egy fps-ben a kontrollereddel :D na ennyire jobb... Egér gyorsabb, pontosabb, ennyi.
  • Hans von Luck
    #48
    Szerintem is. Én is inkább a Bad Company 2-t fogom megvenni...
  • IMYke2.0.0.0
    #47
    A pénz bizony erősebb ennél... jönni fog PC-re, minden kétséget kizáróan.
  • Csak77
    #46
    "Ennek ellenére az Activision a következő Call of Dutyt is kihozza PC-re"

    A gyenge eladások, és a szarrá tört pc verzió balhé után véleményem szerint kizárt.
  • Balumann
    #45
    Hogy mire mi a jobb, kontroller, billegér, joystick, kormány, azon el lehet vitázni. De szerintem abban egységesen egyetértünk, hogy az a jó, ha mi választhatjuk ki. 5 éve vettem egy kormányt (gagyi, de jól megy még most is), 4 éve egy gamepadot (genius, perfektül működik, x360 contoller szerű), egy joystrickot nemrég. Van amit én is gamepaddal játszok, van amit meg kormánnyal, bill-egérrel, joystickal.
    Konzolra vehetsz ha jól láttam 10k -ért (vagy több?) egér átalakítót, és aztán talán valamelyik játék támogatja is valahogy... Kormánnyal talán jobb a helyzet, bár géphez azt is lehet olcsóbban szerezni.

    Megszoktam említeni pl. az Armed Assault -ot. Katonaként bill-egérrel, járműveket gamepaddal, légi járműveket joystickal lehet irányítani (2-ben már egyszerre is támogat többet, 1-ben trükközni kellett egy kicsit, de legalább LEHET!). Emellette ott van, hogy egy olcsó webkam + a fajre tett 3 ledes lámpával lehet nézelődni (freetrack), ez működik szimulátorokban is (Il-2, Black Shark). Ilyeneket hol lehet egy konzolon? És akkor meg lehet nézni, hogy milyen kiegészítőket készítenek az ArmA -khoz, AI javítótól kezdve minden (alap játékot szinte fel se lehet ismerni). Van coop, multi, single módja, minden ami kell. Ezt kéne követni minden játéknak a maga kategóriájában, és fellendülne ismét a PC-s piac.
    Amikor ilyen lehetőségek mellett felrakok egy teljes értékű játékot, elindítom, és akad, ronda, forog a kamera mert bennt hagytam az általa nem támogatott gamepadot, a játék irányíthatatlan, stb. Utána még van bőr a képükön azt mondani, hogy hanyagolják a pc-t mert csak lewarezolják...
  • koschwarz
    #44
    biztos lesz tört bc2 is, csak a bf2 példája mutatja, hogy meg lehet oldani, hogy az emberek meg akarják venni a játékot. ott is voltak tört szerverek, mégis a legtöbben eredetivel játszottak.
  • tomboy013
    #43
    Lehet hogy nem mindenkinek olyan az ízlése mint neked? talán azért annyira népszerű. Én pl a WoW-al vagyok így hogy szerintem egy rakás .... mégis sokan szeretik és nem teszem fel a buta kérdést hogy mit lehet ezen szeretni.

    A BC2-nél pedig tuti megoldják hogy lehessen warezzal is tolni és ha ez lesz akkor ugyanúgy jár mint a cod4 --> alig fogy inkább letöltik
  • Mcsiv
    #42
    en pl csak azert nem vettem meg, mert p2p, cheaterek hada van, kirugni nem lehet oket es csak vegig szenvedi az ember ha felmegy multizni. (az osszes eddigi cod resz ott diszeleg a polcomon)
    Egyebkent, van mar tores multihoz, sot, erkezik frissebb, amiben emulalt dedicate szerver funkcio van, bannal, kirugassal, map rotate-el.
  • koschwarz
    #41
    legalábbis részemről azonnali megvétel, még ha pl. 12 k lesz pc-re, akkor is. ez az MW2 esetében fel sem merült..."sajnos" kipróbáltam annak idején az MW multiját, csak hogy tudjam, miért ennyire népszerű...hát számomra siralmas volt, és az MW2-ben állítólag még rosszabb a helyzet az iwnet miatt.
  • koschwarz
    #40
    most néztem az új BC2 trélert...szerintem több fog fogyni BC2 pc-re, mint az MW2.
  • tomcsa4
    #39
    Jó de tudod mikor adtak el annyit a Crysisből? Amikor 2000 ft-ra lement az ára. Crysis bizony nem szerepelt valami fényesen. 1 milliót sem érte el premier idején.
  • Reg5
    #38
    Attól nem jobb a kontroller, csak te azon szoktad meg. Én pl agylágyulást kapnék ha gamepaddal kéne FPS-t játszani...
  • Molnibalage
    #37
    Még, ha le tudná legalább, de néha még ez sem megy. Megy a fórumba és kérdezgetni, hogy hogyan kell crackelni. Nekem az az elvem, ha valaki warezol, akkor legalább annyi esze legyen, hogy önerőből oldja meg...
  • Molnibalage
    #36
    20-30 euró max. odakint egy premier játék ára, vagy ennyi sem. Ebből elég nehéz a fejlesztőnek 20 eurós hasznot realizálni. Ott kezdődik, hogy van kiadó. Ő haszna, és ő költségei. Ő is adózik. Aztán a fejlesztőre ugyanez.
  • Gamecube86
    #35
    Kíváncsiságból rákerestem guglival...
    Az első vagy második linken (torrent) nagyjából 70-80 ezer peer van...
    Ez is egy olyan játék lehet amit többen fognak letölteni mint megvenni.
    Hogy ki mivel próbálja legalizálni amit tesz szerintem lényegtelen.
    A játék luxus cikk ha nincs rá keret nem kell vele játszani..
    Balumann.
    Hogy miért vesznek konzolra ENNYIVEL többen játékokat?
    Mert PC-re akármelyik mezei paraszt le tudja tölteni.
  • AnarchoiD
    #34
    jo egy szakertot latni ;) te kis kontroller freak ;)

    Ha megtanulnad kenyelmes lenne , en pc-n is xbox kontrollerrel tolom, mert jobb mint az eger ;)
  • Sanyix
    #33
    hát én úgy vettem észre hogy konzolon annyira nem kényelmes játszani hogy az már fáj.
    -kontroller... iszonyat szar, max autósra meg ugribugrira jó, fps-re fos, repülőszimre (már ha létezne ilyen konzolon) szintén, ha lenne jó drágáért új joystick kellene, mert nehogy má usb-s pc kompatibilis legyen
    -xbox dvd meghajtója úgy zúg játék közben hogy meg lehet veszni, de a hűtése se halk, ha ez nem tetszik vinyó kell hozzá amit pofátlanul magas áron adnak (mert nem ám sata/pata csatolós hogy mezei vinyó belemenjen), és lehet ott is telepítgetni
    -mint írtam bizonyos játékstílusok egészben hiányoznak róla, ami van az meg általában rommá butított (pl célzás rásegítés).
    -szintén pofátlanul magas áruak a játékok konzolra

    Ez minden csak nem kényelmes
  • kanduhr
    #32
    40-50 millió dollárba került a játék elkészítése, plusz 150(!) millió dollár volt a reklámköltség.
    "Jelenleg az van,hogy játszani kényelmesebb konzolon" Az az 5-10 telepítési idő sokat elvesz az életedből igaz? Másrészt, míg konzolokra pénzért jön ki minden kis extra, addig PC-re patch formájában, ingyenesen. Lehet, hogy várni kell rá 1-2 hónapot(vagy játék megjelenéseknél akár fél évet is), de nem hal bele senki egy kis várakozásba.
  • kanduhr
    #31
    Az kimaradt a cikkből, hogy így is többet adtak el az új CoDból PC-re, mint az MW1-ből. Így azért máris jobban hangzik:)
  • flatszeru
    #30
    A PC nek az a veszte, hogy nem fejlesztenek rá semmi különlegességet.
    Igazából pont azt tudja mint egy konzol.Csak még kicsit szarakodni kell rajta.
    Telepítgetés,ez az amaz. Ha mondjuk készítenének egy mozgásérzékelős irányítót pc hez is meg mondjuk használható VR szemüveget, vagy bármit,ami miatt több lenne szerintem a játék eladások is megugranának.Jelenleg az van,hogy játszani kényelmesebb konzolon.A másik dolog,hogy a konzolos játékok iszonyatosan gagyik.Ott van a Assassin's creed.Hát az a játék irgalmatlan rossz.
    De a cikkben említett játék sem egy nagy szám.
    Ettől függetlenül meg merem kockáztatni, hogy az új cod is simán eléri a 1,5 millió eladott példányt pár hónap múlva.
    Ott van a crysis.Nagy sírás rívás volt miatta.Kb fél évvel ezelőtt olvastam ,hogy 3 millió példánynál tartanak.Olvastam 1 milliót is 2 milliót is.
    Maradjunk a középútnál, eladtak 2 millát.A játék kifejlesztése 15 millió euróba került.Ha csak minden példányon 20 euro hasznuk volt,akkor is 40 millió euro.
    Adózás után is marad vagy 30 millió belőle.Szerintem többnyire ez csak hiszti.Meg pénzéhesség.
  • Molnibalage
    #29
    Ami azt jelenti, hogy a fennmaradó rész terítése még veszteségesebb, mert arra a mennyiségre is ki kell prekálni az arra eső költésget.

    Én az online terítésben látom a jövőt. A komly szoftverek ilyenek. A XSI, 3DS, Vegas, stb. úgy működik, hogy a trial verzió egy nem lekorlátozott valami. Minden működik benne, csak 30 napig. Aztán veszel egy serialt és a letöltött cucc, egyből fullos lesz.

    Játék terén is így kellene.
  • Balumann
    #28
    Na de az online letöltések esetében ezek a költségek mennyit jelentenek (behozatali adó, költség, terjesztés)? 278 ezer-ből 108 ezer így vette meg a játékot.
  • Balumann
    #27
    Hülyeség, ha egy játék jobb, PC-n is többet adnak el belőle. PC-n és konzolon egyaránt azért torrentezik le, mert nincs meg a megfelelő ár/érték aránya (ami persze minden embernek más). A letöltések ekkora mennyiségének több oka is van, valaki CSAK AZÉRT játszik, mert le tudja tölteni (pénzt nem adna ki semmiképp), valaki kipróbálja és ha nagyon megtetszik neki, akkor megveszi (hogy manapság ez hol tart, láthatjuk), valaki később akarja megvenni, ha olcsóbb lesz (persze ehhez megint csak az kéne, hogy ne csak hype legyen nagy, aztán pár óra után uninstall... de igazad van, ilyen esetekben is a warez a hibás :D), stb.

    Gondolkozzatok. PC-n sokkal több a lehetőség (minden téren, irányítás, egyéni fejleszthetőség igények szerint, bővíthetőség) - egy számítógépe ráadásul úgyis van mindenkinek, 80-90 -ből (sőt...) már szerintem bőven össze lehet hozni, egy jó játékra alkalmas gépet, ami elviszi az újabb játékokat is JÓ minőségben. A játékok is olcsóbbak, multiban is nagyobb szabadsága van az embernek.

    Hogy miért vesznek konzolra ENNYIVEL többen játékokat?
    -excluzívok, konzol only játékok, pc-re nem jelenik meg, pc-re több mint 1 évvel később jelenik meg, nem optimalizálják, teli van hibával, nem használja ki a pc előnyeit (pl. nincs pályabővíthetőség, szerkesztő, irányításválaszték korlátozva... "bill+egér vagy x360 controller only...", élvezhetetlen irányítás), és had ne soroljam még.
  • Balumann
    #26
    A Modern Warfare 2 sokmindenben nagyon jó, de ahogy kiadták PC-re, szerintem ahhoz képest sajnos túl sok ment el (de sajnos a reakció nem az lesz, hogy megpróbálják javítani, hanem már megint a hülye warez, meg hogy mennyire szemetek azok a pc-s játékosok, hogy nem vesznek játékokat...).

    Számomra elfogadhatatlan, hogy kivették a kihajlást (mikor korábbi részekben benne volt ráadásul) - játékélményt nálam felére csökkentette.
    Aztán, azt ígérték, hogy nagyobb szabadságot kapunk, hát én ennek pont az ellenkezőjét éreztem sajna.

    Coop módot megcsinálhatták volna a kampányra is. A Spec-ops 3-4 küldetése élvezetes 2-en játszva, a többi valami írtó rossz (azt, hogy szuperkatonákat öljünk granadeluncherrel, elképesztő...).

    Az olyan részeket, mint pl. amikor a hegyoldalon kell felmászni, egér bal-jobb gombját felváltva nyomkodva, ha már nincs taktikai lényege (pl. figyelni, hogy mikor mászol fel meg hol), kihagyható lett volna szerintem... A "szánkós" rész szintúgy, nagyon béna megoldás.

    És akkor még ott van a multi is, nincs dedikált szerver lehetőség, random dobál be, stb..
  • Zaraki Kenpachi
    #25
    PC-s MW2 nagy részét letorrentezték. Sajna a torreteknek köszönhető, hogy a PC-re való fejlesztéssel a fejlesztők csak oda dobnak valamit. Tudtommal rekordot döntött a letöltés világ szerte.
    Amúgy anno az 576-ban és a CD galaxisban is elfogyott ami nem piskóta mert nem kis tételben rendelnek ilyen gamet.
  • cateran
    #24
    A hir szerint konzolon meg tobb mint 6 millio es a konzolos jatekok megjeleneskor kicsit dragabbak,mint a pc-s...hulyek lennenek, ha folytatnak a pc-s fejlesztest....
    Masreszt 1 ilyen worldwide szintu projectnel 2 milliard HUF (olyan 1.5 millio USD) bevetel kimeriti a karcsu fogalmat....
  • Molnibalage
    #23
    ÁFA, behozatali költség, adó, terjesztés, stb. ebből mind lejön. Így már nem olyan rózsás a kép. Akik ilyen fejlesztenek olyan órabérben dolgoznak, hogy ehaj. Ha csak 10 ember fejleszti évi 100'000 dolláros bérrel (ez szerintem ilyen szintű fejlesztésnél vicckategóriás összeg). Az évi 10 x 1'200'000 dollár, de a munkáltató járulékot is fizet. Add még hozzá a fentit tényeket és azt, hogy 10 embernél picit több csinálja.

    Így azért már töpreng az ember.
  • Hunreal
    #22
    Ezekben a számokban a steam, illetve direct2drive is benne van? Ha már számolgatunk:

    278.000 darab fogyott pc-n. Magyar viszonylatban 10.000 Ft volt 1 db. Ha ebből indulunk ki, akkor 278.000*10.000 = 2.780.000.000 Ft. Ilyen árbevétel mellett hülye lennék megszüntetni a pc-s fejlesztést.
  • SityiSXT
    #21
    Ezek miatt nem fogy PC-n a MW2