49
  • Falconer
    Betegellátásban tuti nem használnák mert egy teljes DNS vizsgálat piszok drága.
  • sathinel
    Hát igen itt mindenhol kamerák vannak már felszerelve, még a rendőrautók is kamerával számítógépen keresztül vizsgálják a környezetüket, és riaszt a soffőrnek ha talál egy problémás autót a forgalomban. Ugyanez az új azonosítási rendszerrel ahol arcfelismerés is van egyszerűen az emberekre is alkalmazható lessz. A CCTV felvételeket is csak akkor nézik vissza ha valami bűncselekmény történt mivel ez már túl sok adat. Nem lehet átnézni mindent, de ha tudod mit keress így segíthet.
  • aKIRAkechi
    Egyszerűbb lenne ha bevezetnék a DNS személyit. Engem nem zavarna, csak 1 adattal többet tudnának rólam, de pár ember életét tuti megmentenék vele. Plusz a betegellátásban is használhatnák. Kiszűrnék ha valami betegségre hajlamos az ember. Persze akkor a megfelelő adatkezelési rendszert, és a hozzá tartozó jogszabályokat is rendesen ki kell dolgozni.
  • Mardel
    Úgy hogy a tudomány pár lépessel előbb jár, mint amit jogban megkötnek, ha meg jogilag nincs szabályozva, akkor megtehető.
  • Cat #5
    Nem az a kérdés hogy fizikailag hogy, hanem jogilag.
  • Mardel
    Szájnyálkahártya kaparék vagy vérminta lenne ideális, de elegendő sejtmagot tartalmazó hajszálból, fültisztítóból, szűrőpapírra cseppentett vérből, rágógumiból, fogkeféből, zsebkendőből, cumiból, stb.
  • Sir Quno Jedi
    Jól tolják én helyükben kötelezővé tenném a DNS mintaszolgáltatást és aki nem adja le, azt lelövik, mert nincs nyilvántartásban. OJVÉ!
  • Sanyix
    oltás, stb 1000 féle módon lehet dns-t beszerezni. Nemkell a bíróságnak engedély, pénz kell. Azzal bármit meg lehet tenni, ez a modern "demokrácia" alapja.
  • Zoli007
    Engem azért érdekelne, hogy hogyan vesznek DNS-t egy gyerektől, ha nem követett el semmit. Szülei tudta nélkül, vagy hogy a fenébe? Eszem-faszom megáll az ilyen hírektől. UK-ban nem kell bírósági engedély?