233
-
Ahoy #113 Csak mondj egy olyan dolgot a cigivel kapcsolatban, ami hasznos és építő jellegű. Mert azért a zsíros kajával ne hasonlítsuk már össze. Mert az ÉTEL, ÉLELEM. A kicseszett cigaretta meg egy rohadt káros szenvedély, szórakoztatási cikk. Feltolnám adóba 2000 Ft-ra, aztán kezeljék abból a sok felelőtlen tüdőrákost. Elsem tudom képzelni hány millárdba kerül / hó a rák kezelése, és hány rászoruló elől veszi el az ágyat, meg a gyógyszert a bunkó cigarettás. -
Epikurosz #112 Egyébként az, hogy megélhetési bűnözés az egy kamu. Ennek a méregfogát könnyen ki lehet húzni azzal, hogy mindenkinek min. közmunkát biztosítunk. Aki ezt nem vállalja, az közveszélyes munkakerülő (kmk), és megy a dutyiba. Koldulás tilos. Lenne itt rend hamar, és egyetlen demokratikus - mondom: demokratikus - szabadságjog sem sérülne, sőt. -
gforce9 #111 Egymással ilyen szinten viselkedni, és ennyire nem elfogadni azt hogy valaki dohányzik...hát röhej. Krajcsovszkig, ez a cikk odadobta neked a koncot és lehet csócsálni. Nem termel hasznot? Éééés? A zsíros ételek evése sem termel. Vonjuk meg akkor tőlük is a TB-t! Bannoljuk őket is ki. De ha már itt tartunk. Akár téged is ki lehetne bannolni a TB-ből, mert az ennyire szűklátókörű intoleráns ember ugyanúgy káros az egész társadalomra. Meg idegesít is. Így nekem a gyomorfekély kockázata megnő :) -
#110 Volt idejük bőven "beilleszkedni", gyakorlatilag a középkortól vannak itt, nem tették meg ő bajuk (csak sajnos a miénk is). -
Ahoy #109 Electronic Cigarette :D Ja erről hallottam :D Marihuánás THC-s verzióban is biztos nagyon kelendő lenne :D -
Ahoy #108 Nekem is van roma származású szomszédom barátom. SOHA eszembe se jutott hogy cigányok, mert az egyik ügyvéd,(a legrendesebb szomszédom) a másik pedig egy zseniális dobos srác. Véletlenül derült ki hogy roma származásúak, soha nem is gondoltam rá. Természetesen ők is elítélik a cigánybűnözést.
Ezek után őket magyar polgároknak, és hazafiknak tekintem, akik hozzátesznek a magyar közösséghez.
Viszont kétség kívül a börtönök nagyrésze cigánybünözőknek fenntartott hely, és a kisstílű bűnözés, utcai erőszak nagy részét cigányok követik el. Sajnos nem csak statisztika, hanem mindenki ezt tapasztalja. 90%-ban sajnos nekem is ez a tapasztalatom, akárhányszor beszéltem velük, valahányszor valami átverés/agresszió/lopás ürügyben kerültem velük kapcsolatba. Ezek utána az egyszerű emberektől nem várható el, hogy ne általánosítsanak faji alapon, és ne kollektív bűnözőként beszéljenek a cigányságról. Sokhelyütt falun pl állati szinten élnek, nem emberhez méltó módon.. Egyetlen alternatíva az életre, a lopás a segély.
Itt a példa, hogy egyszerűen képtelen lennék jó szívvel felvenni, egy koszos igénytelen cigányt pl a PC boltomba. Tanulatlanok, műveletlenek, igénytelenek és mégis munkát követelnek. Ha annyira ki akarnának emelkedni, vagy beilleszkedni, akkor végzettségükkel vagy tudásukkal igazolhatnák, hogy tisztességes emberek. Azonnal fel is venném őket dolgozni! Ahogy pl az indiaiak, rengeteg IT-s cégnél dolgoznak. Vagy a kínaiak, szorgalmasak mint a hangya, robotként dolgoznak. Érdekes nem attól zeng a média, hogy indiaiak, kínaiak, állandóan erőszakoskodnak, lopnak csalnak, gyilkolnak. Pl ezzel a két nációval soha semmmi gondom nem volt. Pedig aztán nekik is keményen végig kellett szenvedniük a beilleszkedés, és kirekesztést!
Ezek után igenis van alapja az általánosításnak. Sajnos. -
Epikurosz #107 Összevissza beszélsz. Egyik mondatoddal cáfolod a másikat. Ilyen, ha valaki nem az egyenes utat választja, folyton ellentmondásba keveredik önmagával is. Ja, és a szélsőséges nem én vagyok, hanem az, aki a bűnözés vagy a parazitizmus bármely formáját műveli, vagy azt védi (bűnrészesség).
Témára visszatérve:
Van egy érdekes linkem, de csak azoknak, akik egyetértenek velem a fentiekben leírtakkal (ez a minimum). Aki nem, azzal nincs mit tárgyalnom - Finitto la comedia! - és annak a tájékoztatásához nem kívánok hozzájárulni. Úgyhogy, kedves djhambi meg a bambi, veled ezzel a párbeszédet ünnepélyesen berekesztem, és kiközösítelek. Diskurálj te a tolvajokkal, a rablókkal és gyilkosokkal, ha közösséget vállalsz velük, vagy bármilyen szinten véded őket. Velem nem! -
krajcsovszkig #106 Hál' Istennek nem Pesten élek, úgyhogy ez nem zavar. Egyébként az autók füstje átlag 2-4 évvel rövidíti meg az életed és sokkal kevesebb konkrét, kezelendő betegséget okoz, mint a cigi, ami 14 évvel. Ráadásul az autó szükséges rossz, míg cigi nélkül elég sokan jól elélnek. És pár évtized múlva úgyis elektromosak lesznek az autók, úgy mint az eredeti terv szerint már kezdetektől fogva azok lettek volna (csak találtak egy kis olajat, pont akkor)
Egyébként jól érzem, hogy Te dohányzol? ;-) -
Ahoy #105 Bakker és mit akarsz? Menjünk vissza kőkorszaki szintre és ne legyen közlekedés??? :D Igen gratulálok! Menjél fel gyalog Bp-re például... és azthiszed hogy nnincs szó a szennyezésről és az autóbalesetekről? Erről zajong a fél világ, a környezetszennyezésről, klímaváltozásról. Ennek hatására hálaisten lassan elindul egy folyamat a tisztább közlekedésért.
Azért nehogy már összehasonlítsuk az Autó károsság/hasznosság arányát a Cigiével, ami pusztán egy semmi hasznot nem hozó, szórakoztatási cikk (élvezeti faktorát azzal éri el, hogy függőség enyhítéseként magunkhoz veszünk újabb adagokat. A függőséget kialakító hatás pedig a heroinéhoz hasonló mértékű) Nem mellesleg a tüdőrák 80%-ért felelős. -
djhambi #104 Próbáltak megkéselni cigiért, de szerencsére volt közelben egy két mteres hústorony egítség, meg a rendőrséget is ki tudtuk hívni, és egy utcával arrébb elkapták őket, még fotót is készítettünk róluk és az alapján a renőrök beazonosíoták őket. Mondhatni szerencsénk volt.
És most jön a de, hogy viszont kirabolt fényes nappal két fehér fickó késsel, egy tömött villamoson, és ott senki le se szarta. A tanulság ebben a szoriban az, hogy az összefogá nincs meg, mert mindenki a saját bundáját védi, és kiebb lenne a bűnözés, ha egymásra odafigyelnénk. Ez ez válasz a nemtominek az ütenetére, hogy az összefogás hiányzik.
De nem csak ezek a bűnök vannak Magyarországon, emeljük ki a sikkasztást, adócsalást, amik csillagászati méretűek.
Valószínűleg kisebb rálátásom van a cigánytémára Nagyvárosból, elfogadom az érveidet, de kérlek, légy nyitott, és ne hagyd, hogy adott esetben a múlt eseményei előítéleteket keltsenek más cigányokkal szemben. (Csak ami eészséges.) Mága Zoltán, roma származású, kivételes tehetségű hegedűművész. (A maga giccses stílusában.) Többször volt szerencsém vele fellépni, és beszéltem is vele pár szót, és korrekt is, meg minden.
Epikurosz szélsőséges nézeteitől elhatárolódok, mert a történelem többezer éves tapastszalata, hogy a szélsőségek soha, semmi jóra nem vezetnek! Szélsőséges katolicizmusból kerestes háború névre keresztelt fosztogaások, török népirtás, Hitler és Mussolini...
Értékelem Ahoy hozzászólását, hogy emberi megoldáson gondlkozik. Hozzátenném, hogy amióta a BKV járműveken és a metrókon rendszeresen ellenőriznek, azóta kevésbé veszteséges a BKV. Uganis mindenki csak addig nyújtózkodik, amíg nem ütközik falba. -
#103 Én ezen nem csodákoznék, előbb-utóbb a jónép ráun a cigányok megnyilvánulásaira és akkor lesz itt felkelés elég rendesen... -
szivar #102 Igazad van. Az autó az csak gurul, maximum csak el lehet ütni valakit vele. Semmi köze a levegőbe kerülő mindenféle aromás vegyületekhez, a mikroszkopikus porrészecskékhez, a féktárcsa kopásakor keletkező porhoz, az ózónhoz és kedves társaikhoz. Ha netán ez mégis így lenne, akkor sem károsítanák a tüdőt egyáltalán ezen anyagok...
Ha kint rohad az ember a csúcsforgalomban egy-két órát, az kábé annyit tesz hozzá a rák esélyéhez, mint egy-két doboz cigi. De akkor is igazad van. Meg a gépkocsi az egyáltalán nem büdös. Csak az ami kijön belőle, de az más mint a cigifüst. Az ellen nem pofázik szinte senki sem. -
Ahoy #101 #98 Igen megint szokás szerint elment a témától a dolog :D Ja meg azzal totál egyetértek, hogy pl a román, szlovák, cseh stb népek sokkal összetartóbbak a magyarnál, és nem egymás ellen vannak, hanem közösen egy cél érdekében. Ehhez hozzávehetők még a határontúli magyarok, mert ők aztán nem szaroznak, kemény népek :)
Persze mi általában egymás torkát fojtogatjuk az összefogás helyett...
Cikkhez: Igen, valaki felhozta, hogy akkor az autót is ki kellene tiltani. Hát de bakker, a cigi csupán totális önrombolás, kátrány, füst leszívása a hörgőkbe. Egy autóval legalább dolgozni lehet menni, csajozni, kirándulni... :D van egy kis különbség.
Ciginél még az alkohol is jobb, mert egy sör mellett jókat lehet dumálni :) Persze ezt az addiktoknak hiába mondod, mer a cigi az jóó (igaz ők sem tudják miért) -
krajcsovszkig #100 Ja és azt még a cigihez:
Aki dohányzik az ne vízbe dobálja a csikket, hanem homokba, ha már muszáj szívni, mert a vízbe beleoldódik a nikotin, amiből 20mg a halálos dózis - felnőtteknek - (az kb 2-3 szál elégetve, de nyersen szerintem 1 szálban is van minimum annyi...), és ha pl egy kisgyerek magáraönti, akkor beszívódik a bőrén át, és az nem túl jó... -
krajcsovszkig #99 Azért kevesebb az autóbalesetes mint a tüdőbeteg és a kezelési költségük is töredéke. Meg legalább a szerveik jók lesznek a bagósoknak meg az alkoholistáknak, nem mintha megérdemelnék... :P -
krajcsovszkig #98 De sajnos magyar állampolgárok, ezért nem lehet őket kitoloncolni...
Franciaországban is ez a baj az ott született négerekkel.
Viszont hogy cigányozás-politizálás-nácizás lett már a cigiben lévő baktériumokból :D -
krajcsovszkig #97 Köszi, hogy leírtad, így már nekem nem kell :D
És kiegészíteném azzal, hogy Romániában (ahol ugye nem elég szervezett a rendőrség és a karhatalom, hogy ilyeneket megakadályozzon) az a szokás, hogy ha a cigány (vagy bárki) lop, azt jól megrugdossák és olyan mértékben és hatékonysággal kiközösítik, hogy ha nem akar éhenhalni, akkor kénytelen elköltözni. Ebből a többségük hamar tanul, és értékes, normális tagja lesz a közösségnek, dolgozik és a gyerekeit is erre neveli. (Erdélyben azt mondják a magyarok, hogy a cigányok sokkal jobbak, mint a románok, igaz, hogy ha elkezdenek dolgozni a szerzett pénzt egyből 4 emeletes, arany tetős (tényleg!) ház építésére fordítják, ami magyar szemmel kib.szott gusztustalanul néz ki, de gondolom mi itt örülnénk ha csak ennyi problémánk lenne)
Ha esetleg mégsem, akkor meg átjönnek Magyarországra és azt csinálnak, amit akarnak... -
#96 Van egy egyszerű megoldás: kitoloncolás. Ilyenkor nem döntünk az életük felett, de ők sem a miénk felett... -
Ahoy #95 Ja és természetesen a segély rendszert totálisan át kéne alakítani. -
Ahoy #94 Ja meg szabadonengedni a szélsőjobb arcokat, gondolom sokan erre is gondolnak...
Sajnos pl a szkinhedek semmiben sem különböznek a cigányoktól. Nekem volt olyan napom, hogy cigányokkal volt konfliktusom, pár órával később pedig két hungarista akart megverni, mivel akkor még hosszú hajam volt és "hippinek" néztek (pedig "árja" a fajom, haha). Nem egyszer történt meg, hogy szórakozóhelyen véletlenül ránéztem a szkinhedre, és ezért jött nekem. "Mit bámulsz köcsög?" Ismerős ugye? Pont a cigányokra jellemző.
Ide nem szélsőjobb kell, hanem erőskezü EU közösségbe beleillő politika. Plusz 10000 rendőr, fegyveres polgárőrség, önvédelmi jogok, 3 csapás törvény, halálbüntetés stb. Mint Amerikában, ezeket nyugodtan át lehetne venni. A rendőrségnek semmi hatalma nincsen, semmi tisztelen nincs feléjük (politikai célkeresztben vannak, ÁVÓ-soknak nevezik őket, a cigány/tüntető gond nélkül nekik megy stb...)
A cigányság elpofátlanodását csakis a rendőrség megerősítésével visszaszorítani . A fehérgalléros milliárdosok és politikusok, valószínüleg sokkal több kárt okoznak nekünk, mégis az utcán a kisstílű cigánybűnözéssel konfrontálódunk. Ezért egy jó nagy seggberúgással meg lehetne őket regulázni! Ahogy nemrégiben volt példa is, megerősítették a rendőrséget, azonnal csökkent is az "etnikai" bűnözés.
Egy esetleges szélsőjobb-cigányság polgárháborúnak, megint csak mi tisztes polgárok innánk meg a levét. Ez itt a probléma. -
#93 Ez már lerágott csont, a nácik elbuktak... -
Epikurosz #92 Ezért van szükség radikális, mondom radikális kormányváltásra. Még a fideszes tutyimizás sem elég, hanem kemény kézre van szükség. -
hazardgreen #91 szerintem majd a révész eldönti... -
hiszacu #90 Eddig szinte csak a büntitopikon ment ez a cigányozás, ahol hát elég sok a kertén (szerencsémre).Na de mindegy is.Mint tudjuk a "romákkal" már nem csak az a baj hogy lopnak csalnak hazudnak hanem ez a csicskatartásnak titulált baromság.Abban a városban lakom ahonnan az a botrány kirobbant. tv társaságok riportműsorokat készített felhívásokat tett közzé. mindenki elégedetlenkedett és mégsem mozdult semmi.Tüntetések voltak, nem egy nem két csicskának a hulláját megtalálták tanyákon trágyadomb alatt itt ott amott...Azért állítom ezeket a hangsúlyozom TÉNYEKET mert első kézből tudom.elég szoros a barátságom azokkal akiknek ez "munkaköre" lett sajnos és ők is csak a fejüket csóválják hogy nem lehet rajtuk fogást találni (származásuk végett).Mindezek ellenére gusztustalanul jól élnek semmi dolguk a világban. Engem is vertek el nem egyszer nem kétszer üvegcseréppel fenyegettek hogy elvágják a torkom stb stb... Azaz ezzel csak azt akarom mondani hogy akinek fingja sincs hogy mi történik és csak a médiából táplálkozik az kurvára nem tud semmit. Sajnos vagy nem ezt döntse el mindenki magában. Bár e tekintetben lehet a tudatlanság kevésbé felháborító mint nap mint nap látni hallani -
Epikurosz #89 Teljesen logikus az érvelésed.
A baj az, hogy irracionális emberek ezt nem fogadják el, ők csak a nyaklevesből értenek. Ezért kell más politikai vezető réteg, és más, szigorúbb törvények. -
#88 Gázpisztolyt tudok javasolni, bár 5 cigány ellen az is kevés. -
Szefmester #87 És te vajon tudsz tisztán látni? Mocskosul véded itt a cigányságot, de valószínűleg csak azért mert nem vertek úgy össze 5en egy szál cigiért ami nem is volt nálam (nem dohányzom), hogy pár napig kórházban kelljen ápolni! Idén a telkünkre betörtek másodszorra is.. most a bojlert szerelték le szépen.. és mit látott az egy szem tanú? Cigányokat.. Az az egyetlen bajom hogy nem védhetem meg magam komolyabb eszközökkel tőlük. Pedig szívesen vezetnék nagyfeszültséget az ajtóba kapuba, kerítésbe, járkálnék pisztollyal amivel megvédhetném a saját vagy a családom biztonságát/életét/vagyonát. De ehhez magyarországon nincs semmi esélyed.. a bűnözőknek több joguk van mint a védekezőknek. Amerikában persze majdnem bármit megtehetsz a birtokod védelméért.. Inkább ebben kellene majmolni az USÁ-t mint minden másban. Nem azt mondom hogy szabadon vehess fegyvert akármelyik kisboltban, hanem hogy ha rajtakapsz egy betörőt azzal azt tehess amit akarsz hogy védd magad...
A dohányosokat meg ki kényszeríti hogy dohányosok legyenek? Senki ha jól tudom, Ellenben a nem dohányosokat kényszerítik arra hogy eltűrjék a bagósokat... ha nem tolerálsz akkor baj van veled alapon...
Killerbee, a gyűlölködésem pedig nem ok nélküli. Én csak a tapasztalataimat vetítem ki nagyobb tömegre, s majd ha találkozok olyan emberekkel akik normálisak akkor majd azt is meg fogom jegyezni, nem csak azt hogy kötözködnek, késsel fenyegetnek, vagy nagy csapatokba verődve terrorizálják a magányos embereket. -
#86 Node mi lesz a mocsárral? Neki is vannak jogai. A mocsár már jóval isten előtt ott volt. Nekem adod a lakásod/házad/autód? Végülis nem istentől vetted, vagy igen? -
#85 Jah, csak ritkán döfik beléd a kést, nagyobb az esélye, hogy fényes nappal lelőnek. -
#84 A hozzászólásod annak az iskolapéldája, hogy az olvasnitudás még nagyon messze van a megértéstől. Viszont gyűlölködésből kitűnő vagy! -
djhambi #83 Kitől vette a földet? Anno itt volt egy nagy mocsár, kiűztünk pár kisebbnépet, és elfoglaltuk, aztán szépen lassan töbet és többet foglaltunk el. Ezt a földet veheti meg, melyekért egyrészt hazafi vér hullott, máshonnan vizsgálódva eltulajdonított. A háború egy undorító dolog, eltulajdonítás, a magas pozícióban lévő ember találja ki, hogy haszna legyen, és szegény hazafikal vívatja meg.
De ez elméleti, gondolati, és a mondat lényegé nem fogtad fel, csak félmondatokat önmagában ragadsz ki.
És alaptalan vádaskodásod egy óvodás szintjére emel téged, már bocsánat. -
djhambi #82 Próbálj meg Te úgy élni, hogy bárhova mész, minden arc kinéz téged, elmész valaki mellett, kapnak a táskájukhoz. Te is fellázadnál ez ellen a közeg ellen. És lenne belőled bűnöző. És hogy várjuk el tőlük, hogy évszázados "hagymányaikat" egyik napróla másikra levetkőzzék? Olyan, mintha ráderőltetnék az iszlám vallást. Egyetértek, hogy a bűn bűn, és ha itt akarnak élni ugyanúgy nem szabad bűnözni, mint ahogy nekünk sem. De amíg magyarok 80%-a adócsal, komolyan, ahhoz képest a lopások nem mérhetők össze. És a késelés azért maradt ráju, mert mindig késsel hadonásznak, de csak ritkán döfik beléd. (Cozma) Ez meg nagyzoló életstílus. (Tisztelet a kivételek.) -
szivar #81 "Egyébként én kibannolnám az egészségügyi biztosításból a dohányosokat..."
Én meg az autók tulajait bannolnám másodszorra - csak hogy fair play legyen a játék. Utána különadót vetnék ki, mely érintené az élelmiszeripari cégeket, a mosópor és fogkrémgyártó gyárakat, a gépkocsigyárakat, a gyógyszergyárakat, és minden olyan termelő vagy árusító tevékenységet, melyek az állampolgárok egészséghez való jogát sérti. Oszt' ezt elegendő lenne a TB-re... -
willcox #80 "pedig a föld nem a magyaroké, hanem mondjuk Istené," - én még nem találkoztam istennel, magyarokkal viszont annál inkább. Ha egy magyar megvesz egy földet, az az övé és nem valamiféle istené. És ha már istennél tartunk: melyik istené? Ahány vallás, annyi isten!
"és ugyanolyan joguk van a rajtuk megtemett gyümölcsöt leszedni és megenni, úgyis kell a családot etetni." - a saját földjén megtermett gyümölcsöt van joga leszedni és megenni. Vagy akkor, ha megengedik neki, hogy más földén lévő gyümölcsöt leszedje és megegye. Csak a helyzet az, hogy a cigánynak nincs földje (tisztelet a kivételnek), miért is lenne, ha van másnak? Ráadásul az a barom magyar megműveli a földet, vet, arat, ültet, gondoz, az "okos" cigány meg begyűjti. Ismered a hangya és a tücsök meséjét, igaz?
"(Sarkított példa, és hülyeségnek tűnhet, de ha cigány lennék, így gondolkonék.)" - nem sarkított példa, mert a cigányok így gondolkodnak (tisztelet ismét a kivételnek). Lehet, hogy te is cigány vagy?
"A magyarok nem hajlandók megváltozni, mert meg akarják őrizni a szokásaikat, a munkát, a stresszt, a magántulajdont, é ez okozza a konflktust." - ismered a többségi társadalom fogalmát? Ha nem, nem baj, de az erősebb kutya b.szik mondást ugye ismered? A cigányok nem igaz, hogy nem tisztelik a magántulajdont. Dehogynem tisztelik! Csak az a baj, hogy csak akkor tisztelik, ha a sajátjukról van szó. Próbálnál csak elvenni valamit egy cigánytól! Megismernéd azonnal, hogy mivel vágja a kenyeret! A másét viszont nem tisztelik. -
#79 bocs de hülye vagy bazdmeg, lopások ezrei, késelések, fertő bazdmeg, az iylet ép eszü ember nem fogadja el, itt nem kultura külömbségről van szó, hanem arról hogy az egyiknél nagy százalékban élet ellenesen viselkednek -
Epikurosz #78 Nyomjad csak a hülyeségeidet. Szerintem nem sok embert érdekel. A bűnözés nem másság, hanem rossz. Függetlenül attól, hogy mit gondol a bűnöző. Nem lehet egyenlőségjelet tenni életmódok közé. Mindenképp azt kell támogatni, amelyik előbbre viszi a társadalmat. A másikot meg fel kell számolni. -
djhambi #77 Most már a problémát meghatároztuk, már csak megoldani kéne. Több megértét kéne tanúsítani embertársainkal szemben, és et mondjuk a televíziózás ellenőrzésével érhetnénk el? Elég lenne, ha kisebb arcunk lenne? Talán tanító jellegű műsorokat kéne szórni a csatornákon a terminátor helyett? Miért van az, hogy az amerikai filmekben mindig megölik egymást, és sohasem kötnek békét a film végén a felek? (Költői kérdés, mert akkor nem lenne annyi robbanás...) Pl. a Mátrix trilógia ezért (is) előremutató, minőségi, mert ők ezt megfogalmazzák. Attól, mert klönböznek a gépek az embertől, nem kell háborúban állniuk, élhetnek szimbiózisaban is, ehhez viszont az kell, hogy KÖLCSÖNÖSEN nyissanak egymás felé. -
djhambi #76 Igen, csak a dolgok összefüggnek. KillerBee jól mondta, hogy érdekcsoportok között állandó konfliktus van. De szerintem bizonyos szempontból érthető, mert
1. különbözünk
2. egymásra hatunk
3. meg szeretnénk őrizni önmagunkat
Ez a három ránk igaz állítás okozza. És itt is igaz, hogy ne a dohányosokat szidjuk, elmondom alkoholistával, aztán lehet, hogy gépkocsi-biciklivel, majd atz frdítva, és után OFF-ban a magyar-kisebbségi ellentétet is.
Az alkoholfogyasztás legális, és mindenki saját magát mérgezi vel, tehát jogos a felvetésed, hogy minek szóljon bele a másik. De az is igaz másrészről, hogy amikor részeg vagy, akkor hangoskodsz és a nagymama nem tud aludni, vagy erőszakos vagy, és lehet, hogy vered a feleégedet. A nagymama nem részeg, tehá különbözik tőled, hangoskodsz, vagyis kölcsönhattok, és a nagymama sem akar piálni, mert meg akarja magát őrizni, és te sem akarsz leszokni, mert az az egyszerű.
Ugyanez a baj a gépkocsi vs. biciklinél. Az autóvezető nyugodtan mérgezheti magát a káosanyagokkal, de a biciklista nem akar korán meghalni. Az utakon, de akár egy városban tartózkodva egymásra hatnak, különböznek, és az okozza a konfliktust, hogy az autós nem akar biciklizni, mert ő azért autózik, mert mondjuk knyelmesebb, vagy menőbb.
Vajon ezt nem lehet megfordítani? A gépkocsis büszkén megy az úton és jön a biciklis, és zavarja, mert kiszámíhatatlan a mozgása, balesetveszélyes, és állandóan figyelni kell rájuk. Különböznek, egy helyen tartózkodnak, így ahtnak egymásra, és mondhatná a biciklis, hogy autóba ül, de ő inkább teker, mert így többet mozog, és ez zavaja az autóst.
Beláttuk, hogy az ilyen konfliktusoknak két oldala van, nem valaki zavar valakit, hanem egymást zavarják. (Tisztára, mint a Newton III.)
OFF
A magyar egy változatos nép. Élnek köztünk azonban romák is. A romák életstílusa merőben eltér a mienkétől: szeretnek "szabadon élni", többet tivornyázni, villamosmegállóban mbiltelefonra táncolni, statisztikailag kevésbé tartják el nem fogadottnak a kisebb bűnöket, mint a lopás, csendháborítás. Megvan a különbség köztünk. Egy országon belül élünk, nap mint nap találkozunk velük, óhatatlanul összeütközünk, mert másképp gondolkodunk. Azértnem látszik a helyezt oldóni, mert meg szeretnék őrizni az életstílusukat. Ez a három a konfliktusok forrása.
És ezt nem lehe megfordítani ugyanúgy, ahogy a többit?
Élnek a romák, meg a magyarok. A magyaroknak más az életstílusuk, mint a romáknak, mert komorak, túl sokat dolgoznak és sresszelnek, és nem élvezik eléggé az életet. Túl mereven ragaszkodnak a szabályaikhoz és állandóan idegeskednek a romák miatt, pedig a föld nem a magyaroké, hanem mondjuk Istené, és ugyanolyan joguk van a rajtuk megtemett gyümölcsöt leszedni és megenni, úgyis kell a családot etetni. (Sarkított példa, és hülyeségnek tűnhet, de ha cigány lennék, így gondolkonék.) A magyarok nem hajlandók megváltozni, mert meg akarják őrizni a szokásaikat, a munkát, a stresszt, a magántulajdont, é ez okozza a konflktust.
Csak azt szerettem volna megmutatni, hogy minden éremnek két olala van, és azért, mert többen vagyunk, még megpróbálhatnánk a másikat megéteni, hogy ő ugyanúgy nem akar megváltozni, mint mi magunk, csak ők a szerencsétlenebbek, mert mi vagyunk többen, és összességébn hozzánk kell igazodniuk. Milyen rossz lenne, képzeljük el, ha nekünk kéne felvenni az ő életstílusukat, mert mi lennénk kevesen, és ők masíroztatnák a Cigány Gárdát, hogy ne merjük feljelenteni őket, ha éjfélkor tivornyának a lócán. -
gforce9 #75 Aki cigizik az cigizik. És??? Aki nem táplálkozik egézségesen az meg mégkevesebb jövedéki adót fizet... mégsem habzik a szája senkinek, hogy kötelezővé kellene tenni az egézséges táplálkozást, mert milyen baromisok +TB-költséggel jár az egészségtelen táplálkozásra visszavezethető megbetegedések gyógyítása. Passzív dohányzás? Meg tisztelet a kivételnek? Lehet a holdon élek, de én bármilyen dohányost eddig megkértem, hogy itt ne dohányozzon az odafigyelt azután. A dohányos is ugyanolyan ember mint bárki más. Bár ahogy kinéz lassan egy kalap alá veszik már őket a khmm...ci... kisebbséggel. Mindegy, van egy újabb ok, hogy valakiket lehessen utálni. Nagytaps. -
#74 nem csak a pénzről van szó, hanem a szenvedésről is, gondolkozzatok egy kicsit, család, apa vagy anya lerokkan vagy meghall, mi lesz egy kisgyerekes családdal hmm?