Baktériumoktól hemzsegnek a cigaretták

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kitõl vette a földet? Anno itt volt egy nagy mocsár, kiûztünk pár kisebbnépet, és elfoglaltuk, aztán szépen lassan töbet és többet foglaltunk el. Ezt a földet veheti meg, melyekért egyrészt hazafi vér hullott, máshonnan vizsgálódva eltulajdonított. A háború egy undorító dolog, eltulajdonítás, a magas pozícióban lévõ ember találja ki, hogy haszna legyen, és szegény hazafikal vívatja meg.
De ez elméleti, gondolati, és a mondat lényegé nem fogtad fel, csak félmondatokat önmagában ragadsz ki.
És alaptalan vádaskodásod egy óvodás szintjére emel téged, már bocsánat.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Próbálj meg Te úgy élni, hogy bárhova mész, minden arc kinéz téged, elmész valaki mellett, kapnak a táskájukhoz. Te is fellázadnál ez ellen a közeg ellen. És lenne belõled bûnözõ. És hogy várjuk el tõlük, hogy évszázados "hagymányaikat" egyik napróla másikra levetkõzzék? Olyan, mintha ráderõltetnék az iszlám vallást. Egyetértek, hogy a bûn bûn, és ha itt akarnak élni ugyanúgy nem szabad bûnözni, mint ahogy nekünk sem. De amíg magyarok 80%-a adócsal, komolyan, ahhoz képest a lopások nem mérhetõk össze. És a késelés azért maradt ráju, mert mindig késsel hadonásznak, de csak ritkán döfik beléd. (Cozma) Ez meg nagyzoló életstílus. (Tisztelet a kivételek.)

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

"Egyébként én kibannolnám az egészségügyi biztosításból a dohányosokat..."

Én meg az autók tulajait bannolnám másodszorra - csak hogy fair play legyen a játék. Utána különadót vetnék ki, mely érintené az élelmiszeripari cégeket, a mosópor és fogkrémgyártó gyárakat, a gépkocsigyárakat, a gyógyszergyárakat, és minden olyan termelõ vagy árusító tevékenységet, melyek az állampolgárok egészséghez való jogát sérti. Oszt' ezt elegendõ lenne a TB-re...

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

"pedig a föld nem a magyaroké, hanem mondjuk Istené," - én még nem találkoztam istennel, magyarokkal viszont annál inkább. Ha egy magyar megvesz egy földet, az az övé és nem valamiféle istené. És ha már istennél tartunk: melyik istené? Ahány vallás, annyi isten!

"és ugyanolyan joguk van a rajtuk megtemett gyümölcsöt leszedni és megenni, úgyis kell a családot etetni." - a saját földjén megtermett gyümölcsöt van joga leszedni és megenni. Vagy akkor, ha megengedik neki, hogy más földén lévõ gyümölcsöt leszedje és megegye. Csak a helyzet az, hogy a cigánynak nincs földje (tisztelet a kivételnek), miért is lenne, ha van másnak? Ráadásul az a barom magyar megmûveli a földet, vet, arat, ültet, gondoz, az "okos" cigány meg begyûjti. Ismered a hangya és a tücsök meséjét, igaz?

"(Sarkított példa, és hülyeségnek tûnhet, de ha cigány lennék, így gondolkonék.)" - nem sarkított példa, mert a cigányok így gondolkodnak (tisztelet ismét a kivételnek). Lehet, hogy te is cigány vagy?

"A magyarok nem hajlandók megváltozni, mert meg akarják õrizni a szokásaikat, a munkát, a stresszt, a magántulajdont, é ez okozza a konflktust." - ismered a többségi társadalom fogalmát? Ha nem, nem baj, de az erõsebb kutya b.szik mondást ugye ismered? A cigányok nem igaz, hogy nem tisztelik a magántulajdont. Dehogynem tisztelik! Csak az a baj, hogy csak akkor tisztelik, ha a sajátjukról van szó. Próbálnál csak elvenni valamit egy cigánytól! Megismernéd azonnal, hogy mivel vágja a kenyeret! A másét viszont nem tisztelik.
BCS pixel
bocs de hülye vagy bazdmeg, lopások ezrei, késelések, fertõ bazdmeg, az iylet ép eszü ember nem fogadja el, itt nem kultura külömbségrõl van szó, hanem arról hogy az egyiknél nagy százalékban élet ellenesen viselkednek

Nyomjad csak a hülyeségeidet. Szerintem nem sok embert érdekel. A bûnözés nem másság, hanem rossz. Függetlenül attól, hogy mit gondol a bûnözõ. Nem lehet egyenlõségjelet tenni életmódok közé. Mindenképp azt kell támogatni, amelyik elõbbre viszi a társadalmat. A másikot meg fel kell számolni.

Kara kánként folytatom tanításom.

Most már a problémát meghatároztuk, már csak megoldani kéne. Több megértét kéne tanúsítani embertársainkal szemben, és et mondjuk a televíziózás ellenõrzésével érhetnénk el? Elég lenne, ha kisebb arcunk lenne? Talán tanító jellegû mûsorokat kéne szórni a csatornákon a terminátor helyett? Miért van az, hogy az amerikai filmekben mindig megölik egymást, és sohasem kötnek békét a film végén a felek? (Költõi kérdés, mert akkor nem lenne annyi robbanás...) Pl. a Mátrix trilógia ezért (is) elõremutató, minõségi, mert õk ezt megfogalmazzák. Attól, mert klönböznek a gépek az embertõl, nem kell háborúban állniuk, élhetnek szimbiózisaban is, ehhez viszont az kell, hogy KÖLCSÖNÖSEN nyissanak egymás felé.

Igen, csak a dolgok összefüggnek. KillerBee jól mondta, hogy érdekcsoportok között állandó konfliktus van. De szerintem bizonyos szempontból érthetõ, mert
1. különbözünk
2. egymásra hatunk
3. meg szeretnénk õrizni önmagunkat

Ez a három ránk igaz állítás okozza. És itt is igaz, hogy ne a dohányosokat szidjuk, elmondom alkoholistával, aztán lehet, hogy gépkocsi-biciklivel, majd atz frdítva, és után OFF-ban a magyar-kisebbségi ellentétet is.

Az alkoholfogyasztás legális, és mindenki saját magát mérgezi vel, tehát jogos a felvetésed, hogy minek szóljon bele a másik. De az is igaz másrészrõl, hogy amikor részeg vagy, akkor hangoskodsz és a nagymama nem tud aludni, vagy erõszakos vagy, és lehet, hogy vered a feleégedet. A nagymama nem részeg, tehá különbözik tõled, hangoskodsz, vagyis kölcsönhattok, és a nagymama sem akar piálni, mert meg akarja magát õrizni, és te sem akarsz leszokni, mert az az egyszerû.

Ugyanez a baj a gépkocsi vs. biciklinél. Az autóvezetõ nyugodtan mérgezheti magát a káosanyagokkal, de a biciklista nem akar korán meghalni. Az utakon, de akár egy városban tartózkodva egymásra hatnak, különböznek, és az okozza a konfliktust, hogy az autós nem akar biciklizni, mert õ azért autózik, mert mondjuk knyelmesebb, vagy menõbb.
Vajon ezt nem lehet megfordítani? A gépkocsis büszkén megy az úton és jön a biciklis, és zavarja, mert kiszámíhatatlan a mozgása, balesetveszélyes, és állandóan figyelni kell rájuk. Különböznek, egy helyen tartózkodnak, így ahtnak egymásra, és mondhatná a biciklis, hogy autóba ül, de õ inkább teker, mert így többet mozog, és ez zavaja az autóst.

Beláttuk, hogy az ilyen konfliktusoknak két oldala van, nem valaki zavar valakit, hanem egymást zavarják. (Tisztára, mint a Newton III.)

OFF

A magyar egy változatos nép. Élnek köztünk azonban romák is. A romák életstílusa merõben eltér a mienkétõl: szeretnek "szabadon élni", többet tivornyázni, villamosmegállóban mbiltelefonra táncolni, statisztikailag kevésbé tartják el nem fogadottnak a kisebb bûnöket, mint a lopás, csendháborítás. Megvan a különbség köztünk. Egy országon belül élünk, nap mint nap találkozunk velük, óhatatlanul összeütközünk, mert másképp gondolkodunk. Azértnem látszik a helyezt oldóni, mert meg szeretnék õrizni az életstílusukat. Ez a három a konfliktusok forrása.

És ezt nem lehe megfordítani ugyanúgy, ahogy a többit?

Élnek a romák, meg a magyarok. A magyaroknak más az életstílusuk, mint a romáknak, mert komorak, túl sokat dolgoznak és sresszelnek, és nem élvezik eléggé az életet. Túl mereven ragaszkodnak a szabályaikhoz és állandóan idegeskednek a romák miatt, pedig a föld nem a magyaroké, hanem mondjuk Istené, és ugyanolyan joguk van a rajtuk megtemett gyümölcsöt leszedni és megenni, úgyis kell a családot etetni. (Sarkított példa, és hülyeségnek tûnhet, de ha cigány lennék, így gondolkonék.) A magyarok nem hajlandók megváltozni, mert meg akarják õrizni a szokásaikat, a munkát, a stresszt, a magántulajdont, é ez okozza a konflktust.

Csak azt szerettem volna megmutatni, hogy minden éremnek két olala van, és azért, mert többen vagyunk, még megpróbálhatnánk a másikat megéteni, hogy õ ugyanúgy nem akar megváltozni, mint mi magunk, csak õk a szerencsétlenebbek, mert mi vagyunk többen, és összességébn hozzánk kell igazodniuk. Milyen rossz lenne, képzeljük el, ha nekünk kéne felvenni az õ életstílusukat, mert mi lennénk kevesen, és õk masíroztatnák a Cigány Gárdát, hogy ne merjük feljelenteni õket, ha éjfélkor tivornyának a lócán.

Aki cigizik az cigizik. És??? Aki nem táplálkozik egézségesen az meg mégkevesebb jövedéki adót fizet... mégsem habzik a szája senkinek, hogy kötelezõvé kellene tenni az egézséges táplálkozást, mert milyen baromisok +TB-költséggel jár az egészségtelen táplálkozásra visszavezethetõ megbetegedések gyógyítása. Passzív dohányzás? Meg tisztelet a kivételnek? Lehet a holdon élek, de én bármilyen dohányost eddig megkértem, hogy itt ne dohányozzon az odafigyelt azután. A dohányos is ugyanolyan ember mint bárki más. Bár ahogy kinéz lassan egy kalap alá veszik már õket a khmm...ci... kisebbséggel. Mindegy, van egy újabb ok, hogy valakiket lehessen utálni. Nagytaps.
BCS pixel
nem csak a pénzrõl van szó, hanem a szenvedésrõl is, gondolkozzatok egy kicsit, család, apa vagy anya lerokkan vagy meghall, mi lesz egy kisgyerekes családdal hmm?

B0nFire
Te meg hidd el, hogy Magyarországon nemigen fizetnek a dohányosok túl sok jövedéki adót. Mert hogy még itt Szabolcsban jobbára 100 dohányosból 95 a Prilukit szívja az még oké, mert megéri az ukrán csempésznek, de a múltkoriban Pesten jártam, és majd leszakadt az arcom, hogy láttam: ott is jobbára a Prilukit szívják. Tehát megéri a csempésznek további 300 km-t kocsikázni és úgy eladni. Persze nálunk biztos olcsóbban adja, mint Pesten, de azért ott is bõven az 500 Ft/doboz ár alá tud menni.

Szóval a magyar jövedéki adó az Ukrajnába kerül. De oda is csak közvetve (a csempész vásárol és ÁFÁt fizet), mert egyébként õ sem adózik a cigaretta kereskedése után.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Nem baj, ennyi elfer meg a bagosok szajaban.....
Csak hajra ugy is sokan vagyunk...
Túlzás. Maradjunk meg az eszünknél. Legen kijelölt helység és kész.

De láttam már frankón pöfékelõ családanyát és családapát a 3 éves kislány közelében (mellettük itta a kólát üvegbõl). Szóval vannak fasza családok is.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Gyermeki lázadás az kell. Viszont normálisan. Többivel egyet értek.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

KillerBee
Imádom, ahogy a nemdohányzók acsarkodnak a bagósokra, az autósok a kerékpárosokra, a magyarok a cigányokra és viszont stb. Az egész társadalom egymást gyûlölõ csoportok halmazává válik. 😞

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Ezek szerint a szesztilalom elõtt nem is volt bûnözés Amerikában?
A maffia valóban a 20-as években jelent meg, mert az olasz bevándorlók egy rétege akkor jutott el odáig, de bûnözés mindig volt. Az olvasztótégelység nem ment olyan könnyen.

és ha magát a termelését tiltanák be, és egy szintre emelnék a kábszerrel? akkor nehezebben lehetne beszerezni, és sokkal kevesebb lenne a dohányos, aki meg cigizik az fizessen is rendesen... akit meg elkapnak hogy bagózik.. (szag alapján elég könnyû megtalálni) kényszermunkára.. legalább haszna legyen az életének...
Beszívni bárki tud, de hogy maradandót akossunk, ahhoz új gondolat kell, amihez gondolkodni kell, de aki szív, a leépül...

Én nem nevezném "maradandó mûvészetnek" azt, hogy szakít veled a barátnõd, leülsz egy üres, fekete lyukba, elszívsz egy cigit, felöntesz egy whikey-t, elszívsz egy füves cigit, és a jövõ mindenféle kényszerképzetet papírra veted. Abban igazad van hogy a szürrealisták ezt vizsgálták, de hamar kinõttek belõle, mert ilyet bárki csinálhaott, és igazi mondanivalója sem volt. Amúgy a mûvészet baromia tág fogalom, ha a világkiállításon kiállítasz egy szart egy búrában, az is az. Mondok jó példát: József Atilának nem kellett kábszer ahhoz, hogy a hányatott bennsõ világát a maga tökéletességében megosza a többiekkel. Amúgy nem is értem azta mondatodat, hogy "Ha betiltanák a drogokat..." Arra gondolsz, hogy drog alá veszed az alkoholt és a kávét, meg az aszpirint, akkor ne aggódj, nem fogják betiltani. 😊

Soha sem dohányoztam, és nem is fogok. Sosem gondoltam úgy, hogy most menõ lennék középsuliban, mert cigiznék. Akaraterõ van, és a társaság se tudott belevinni engem. (Na jó, vízipipa nálam kivétel. 😛) De sokat segített szüleim logikus hozzáállása, nem tltották ugyanis, csa elmondták, hogy miért hülyeség, alátámasztva.
Szerintem a dohányzáscsökkentés összefonódik a szülõtémával. Egészségesebb, érettebb kapcsolat kéne szerintem gyerek-szülõ között, és sok probléma csökkenne: dohányzás, szexuális fertõzések, abortuszok, számítógép-függõség, a gyerekek ellenben sok értelmes dolgot tanulahtnának a szülõktõl, érett gondolkodást (jobb estben), jobb problémamegoldó képesség, tapasztalat házimunkában, fõzés, mosogatási praktikák, kevesebb gyermeki "lázadás", kevesebb kopasz, punk... Szóljaok le, ha hülyeséget beszélek, de szerintem a megolds forrása innen jön.

És egyetértek a szórakozóhelyek egy részének dohányzásmenetsítésétõl, de néha úgy érzem, hogy a hangulat nem lenne meg annyira, ha oxigénsteril lenne pl. egy club, vagy kocsma. Az lenne megoldás hogy minden szórakozóhelye ki lenne írva, hogy dohányzó/nem dohányzó.

Ezen mekkorát röhögtem 😄

"Epikurosz
ma 13:34 | válasz erre | #39
Vagy nem."

amikor az usa bevezette az alkohol tílalmat egyõbl létre is hozta a maffiát. Addíg ui. nekik nem volt. Ha betíltod a cigit/alkoholt tuti, hogy ki fog alakúlni erre egy kereslet amit valaki(k) ki fognak szolgálni. Csak még az államnak sem lesz bevétele, viszont a kiadása tetemesen meg fog nõni, hiszen az eddígi drogcsemészek mellé már alkohol/cigi csepészeket is kell keresniük, ráadásúl a droggal ellentétben az alkholot a vámosok jó része komnálja, ergo: nekik sem érdekük az, hogy mindekit elkapjanak. Ez volt az usa-ban is anó... aztán a maffia bekerûlt a potlikába meg ide oda és már baromi nehéz volt kiírtani. Okés nálunk ez utóbbi nem fog bekövetkezni, hiszen már van több mint 300 keresaztapánk ott bent.
<#eljen>

Én is bagóztam középiskolás évek alatt, inkább csak alkalmilag, de olykor masszívabban. Mert olyan menõ és erõsíti a csoporthoz tartozást, na meg a rágyújtás rituáléja... Aztán rájöttem, hogy kell a fenének a bûzt meg a füstöt nyelni, drága, és jelentõsen növeli mindenféle betegség kockázatát. Szeretném ha végre nálunk is betiltanák összes szórakozóhelyen a cigit, jó lenne egyszer úgy hazajönni buliból, hogy nem bûzlök a cigitõl, miközben nem dohányzom.
Egyik közeli ismerõsöm is masszívan bagózik, meg erõsen felöntöget garatra, ha buli van. Van egy pici túlsúly is, sportolás nuku. Most kezdett el vérnyomása vacakolni, csúcsokat döntöget, stb, ami kell. 26 évesen. A saját egészség tönkretételének iskolapéldája. Lehet késõbb dohányzás nélkül is megbetegedne, de nem mindegy, hogy 50 évesen vagy 25 évesen kezdesz el krónikus betegségre gyógyszert zabálni.
Való igaz, hogy vannak 70-80 éves emberek akik végigbagózták az életüket aztán semmi bajuk. De ne álltassa senki azzal magát, hogy akkor majd nála is megismétlõdik ugyanez, nagyon kicsi rá az esély.
KillerBee
Nyugodj le, én sem azt írtam, hogy fedezi, csak azt, hogy nem lehet simán rájuk verni a dohányzással kapcsolatos egészségügyi kiadásokat, hiszen fizetnek a kasszába a TB-járulékon felül is.

Amúgy ezt még akkor sem lehetne megtenni, ha semmi pluszt nem fizetnének, mert ezt kizárja a szolidaritási elv. Végtére is az egész életében semmi veszélyes tevékenységet nem folytató ember is épp annyit fizet (a jövedelme alapján), mint az, aki autót vezet, veszlyes hobbyt ûz - vagy éppen egész nap a számítógép elõtt kockul és jóval nagyobb eséllyel romlik meg a látása és lesznek mozgásszervi megbetegedései, szívpanaszai stb. Az egészségtelenül táplálkozókat, elhízottakat sem büntetik plusz járulékkal.

Nézd, én is utálom a bagózást és a pofátlan bagósokat (nagy tisztelet a kivételeknek!), akik szennyezik a levegõt, amit beszívok, akik miatt nem járok éttermekbe (nagyon zavar a füst), vagy akik miatt tavasztól õszig bagószagú a szobám, mert két emelettel alattam az erkélyen szívják a büdös bagójukat, kb. félóránként vagy még gyakrabban.

De azért még nem kell egymásnak esnünk és teljes ellentételezést követelnünk egy dologért, miközben valami másban esetleg éppen mi vagyunk sárosak, csak nem is gondolunk rá. Szóval eszem ágában sincs védeni õket, de a ló túlsó oldalára sem esem át.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

A 70es(kb) évek óta amúgy a cigihez adnak valami ammónia-keselyûbelet(nemtom pontosan mit) amitõl több cigit el tudsz szivni + nagyobb függéseget okoz. Most tértem át töltött cigire és erõsen érzem a különbséget. Ha komolyan gondolná a "világ" a leszokást ezzel kéne kezdeni 1000szer hatásosabb lenne mit a sok reklám, felirat meg egyéb fa***ág.

(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Sadist
Bár a példa nem az igazi, mert szerencsére még nem tartunk ott, hogy minden második autós gyorshajtó és rendszeresen záróvonalnál elõz.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

BCS pixel
az embernek nem kell felvágnia a saját beleit, hogy tudja hogy az káros

Sadist
Jaj, már megint az egyéb függõségek elõrángatása. Kb. olyan mintha sebességhatárt átlépve záróvonalon át kocsisort elõznél, frontálisan ütköznél egy másik jármûvel, majd azzal védekeznél, hogy de hát a másiknál nem is volt elakadás jelzõ háromszög.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Azért erre kíváncsi lennék. A dohányosoknak mindig az az adu ászuk, hogy õk több jövedéki adót fizetnek, ami bõven fedezi a plusz TB kiadást.

Aha, nyílván. Meg a betegség miatt kiesett munkát, az orvos fizetését, eszköz ráfordítást, stb. Nem csodálkoznék, ha a dohányzás kiadási oldalán egy, vagy akár két nagyságrenddel nagyobb összeg szerepelne, mint a bevételén.

nagy bölcs, látom utánaolvastál rendesen😊
rég nem tartana itt a világ
csak nézz körül

__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"

Motoroj
Az eredeti nagy kedvenc.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

BCS pixel
a mûvészetnek semmi köze a droghoz

attól, hogy a mûvészek közt van néhány drogos szar, a kettõ még nem lesz egyenlõ

Sadist
Meg a GDP 10%-a sem veszne el a cigiszünetekben el nem végzett munkától.

Sadist
Talán mert akinek az IQ-ja megüti a 80-at, az nem is áll rá az "anyagra".

Ha betiltanák a drogokat akkor lenne igazán jó bukna a társadalom olyanokat mint pl mûvészet de az minekis mert csak a technológiai fejlõdés a fontos nekünk nem? Igazából jó lenne egyik helyrõl végre úgy eljutni egy másikra (pl akár galaxisok meg bolygók közt) hogy csak "letöltjük magunkat" a másik helyre... ezek a hülye drogosok meg visszafogják a fejlõdést kevesebb pénz marad a k+f-re mert a tb-re megy el a tüdõ-keringési+függõségi betegségekkel rendelkezõ emberek gyógítása... Mert a netfüggõség az nem annyira komoly ott annak nincsennek mellékhatásai ha semmit nem mozogsz... Nézzmagadbamásképp.. Agymenés?
Na most megyek elszívok és egy cigit!

__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"

BCS pixel
akinek kell Google Wave meghívó az szóljon itt http://baratcsaba.hu/blog/kinek-kell-google-wave-meghivo/

cigiseknek nem adok

Bizony.
Vannak emberek, szervezetek akik/amelyek évtizedek óta harcolnak a szenvedélybetegségek ellen. A dohányzás és az ivászat elleni harc már évszázadok óta folyik. Az érdekes az, hogy amikor sikerül eredményeket elérni, akkor az ebbõl profitáló pénzhajhász és gátlástalan emberek átlovagolnak valami másra. Most például a könnyû drogok legalizálása a menekülési útvonal. Cseberbõl vödörbe, vagy fordítva. Közlekedõ edények elve.

Voltak olyan kimutatások, hogy a dohányzás több pénzt visz el TB szinten, mint amennyi jövedéki adó formájában bevételként megjelenik. És nem csak nálunk hanem mindenhol. Ezért is kezdtek szigorítani a dohányzással kapcsolatban, nem pusztán emberi szeretetbõl.

Csak elég nehéz a szabályzás, az ár emelése növelheti a csempészetet. A betiltás se jó megoldás. Az alkohol betiltása segítette elõ az USA-ban a szervezett bûnözés kiépülését és megerõsödését. Mikor meg újra legális lett a pia, a maffiózók nem tûntek el, csak más "vállalkozásokba" fogtak bele.

Itt az UK-ban 4 font körül a cigik nagyrésze, és tilos nagyon sok helyen dohányozni. A kocsmák, bárok mind tiltja a dohányzást. Ha nem tartják be csúnyán megbirságolják õket. Így ha nem akarsz nem igazán vagy dohányosok közelében miközben füstölnek.
KillerBee
Bár magam is utálom a dohányzást és pártolnám a betiltását közterületeken és nyilvános helyiségekben, ilyen sommásan nem intézhetõ el a dolog. A jövedéki adó révén a dohányosok - az amúgy is fizetett TB-járulékukon felül - tejelnek is rendesen az államnak, bár ez a TB-járulékokhoz képest csekély összeg. Arról már nem a dohányos tehet, hogy az állam nem az egészségügyre fordítja az ebbõl származó bevételeket.

😄

Várlak a pártomba!

Sok pénztõl esne el az állam, viszont késõbb mikor nem kell a tüdõbetegeket meg a májkárosultakat milliárdokért gyógyíttatni, akkor sokat spórolnának, lehet hogy többet még mint a kiesés. Egyébként én kibannolnám az egészségügyi biztosításból a dohányosokat, ha van pénzük a cigire, akkor legyen a tüdõgondozóra is.

Vagy nem.

ha betiltanák a dohányzást, alkoholt és a drogokat, azonnal megkezdõdne az IGAZI gazdasági világválság

level 18 playstation gamer.

Egyénként az ilyen rohadtul szívós baktériumoknak mit mond anyukájuk a teljes stötéségre és iszonyat nagy nyomásra, amikor megszületnek? Ezt dobta a gép? 😊 Én inkább Bacillus stabilis-nek nevezném õket.

Ha gázmaszkon keresztül szívod a cigit, nem jut be a baktériom, az beztos!
itt ülök másfél méterre egy silótól, ami tele van dohánnyal és alig várja, hogy cigit csináljanak belõle (nem viccelek), asszem tüsszentenem kell... egészségetekre...

senoy, ne csináld ezt, te szerintem a fejed mélyén egy okos ember vagy, csak most játszol velem.

Az angol állítás nem a te állításod volt, így azt nem kell elosztani tízzel. Egyébként meg, igaz lenne úgy kiforgatva, mert ahogy távolodunk a tenger mélyén azoktól a vulkáni kürtõktõl a kénfaló bacik helyét átveszik a rendes, szerves hulladékokon élõ bacik. Ott a tenger mélyén meg valóban kb. 4 fok celziusz van, ahol nincs tûzhányó, bár ennek utána kellene nézni, de ez legyen a te házifeladatod. Oksi?

KillerBee
Eltaláltad, középiskolás koromban majdnem 4 évig dohányoztam. Aztán leszoktam és azóta sem szívom, nem is hiányzik. Vagyis tudom, mirõl beszélek, én is végigcsináltam.

Nem az a szégyen, ha valaki, fõleg fiatalabb korában, rászokik. Az már inkább, ha nincs elég akaratereje leszokni.