Baktériumoktól hemzsegnek a cigaretták

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KillerBee
"Legalább pontosan idéznél, ha magadtól nem jut értelmes dolog az eszedbe:
"Erõszak a gyengék végsõ menedéke" (Asimov: Alapítvány)"

Látom, magadból indulsz ki. <#idiota><#kocsog>

Arra nyilván nem gondolsz, hogy valakinek ez a gondolat Asimovtól függetlenül is eszébe juthat, annyira azért nem egetrengetõ felismerés. Aztán meg Asimov nem is egészen azt írta, mert az eredetiben így áll:

"Violence," came the retort, "is the last refuge of the incompetent."

Azt már csak a fordító tudná megmondani, miért így fordította a "the incompetent" szót, de a kettõ jelentése nagyon nem ugyanaz. Valószínûleg azért, mert a mondás már eleve létezett a magyarban.

Nem ártana kicsit gondolkodnod, mielõtt megpróbálsz másokat kioktatni, okoska!

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Én rég leírtam: kriptocionista.

Kara kánként folytatom tanításom.

#105:
A közlekedés és a budira is kocsival járok mentalitás, az nem teljesen fedi egymást. Menjél fel gyalog te Budapestre, nekem jelenleg nincs arra dolgom... 😛

A szennyezésekrõl és az autóbalesetekrõl valóban elég sok szó esik, hasonlóan a környezetszennyezésrõl, illetve a klímaváltozásról is... Mindez csak azért, mert sok-sok pénz van benne. De belátható idõn belül pozitív eredmény az nem lesz, de a zsé az elmegy a sok izére.

A tisztább közlekedés meg a lassú folyamat - itt minálunk felé. Röhej. Autópálya autópálya hátán, a vasutat meg leépítik - pedig ha jó állapotban tartották volna õket, akkor például az országon átmenõ kamionforgalmat el lehetett volna 'terelni' az utakról, az autópályák nagy része megspórolható lett volna. A tömegközlekedés meg egy nagy rakás sz.r, úgy ahogy van.

Akkor hasonlítsuk össze esetleg a televízió hasznosságával, vagy az otthoni számítógépével? Vagy mivel? Ha jól megnézed, akkor a társadalombiztosításosdiból való bannolásra reagáltam. Következõ elgondolás a túlsúlyosok bannolása is lehet, folytatólagosan a magas vérnyomással, az alacsony vérnyomással, a túl magas koleszterinszinttel, az alultápláltsággal, az örökletes betegséhgekre való hajlammal és a többivel... Csak egy ordenáré nagy baromság kell a kezdethez, mint például a dohányosok... Aztán a többi majd megy mint a karikacsapás. Meg lehet nézni például usákiát ez ügyben.

#106:
Én sem ott élek, de határozottan zavar. Egyébként pár évtizeddel késõbb kezdték el kutatni az autók füstjét, mint a cigarettáét. Az ólom, vas, réz illetve a gumi porát több száz kilométerre is elhordja a cúg, s mind kedvezõen hat az életre. Kisgyermekeknél (vagy terhes nõk utódjainál) a nehézfémek szellemi leépülést okozhatnak. A NO, az ózon, az aromás vegyületek vagymik, a pár mikrométeres por közvetlen vagy átvitt módon rákot okozhat-okoz. Ezenkívül a tüdõ sejtjeit állandó stresszben tartják, hasonlóan a dohányfüsthöz. A pollenekre tapadt apró koromszemcsék megnövelik az allergiára és az asztmás megbetegedések kockázatát. A dugókban eltöltött percek meg növelik a szívroham kockázatát. 😛

Pár évtized múlva meg jó eséllyel nem lesznek elektromos autók, sõt nagyon erõs gyanúm van az irányban, hogy a mai civilizáció vagy átalakul, vagy elpusztul.

Igen.

#105 & #106:

Egyébként a statisztikusok szerint a statisztikák 87 százalékát hasraütésszerûen állapítják meg... De jóformán bármit beléjük lehet magyarázni.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Ha voltál már USA-ban, akkor tudnád, hogy egy rendõrnek milyen tekintélye van, és szó nélkül agyonlõhet, ha nem teszed fel a kezedet. Ezt simán lehetne honosítani. Nem tejhatalomra gondolok, mint a munkásõrség anno. (Bár tegyük hozzá, akkoriban nemvolt olyan hogy nem dolgozol, bevittek miatta! A cigány is dolgozott... és közel sem volt akkora bûnözés) Itt meg olyan esetek vannak hogy nekimegy baltával igazoltatáskor, a rendõr meg nem mer lõni. Hát pf. Mindenhol vannak korrupt rendõrök, de aztmondom inkább egy rendõr basztasson ha hangoskodok (azért õ jobban megszívhatja), mint egy cigányhorda késeljen halálra.Megoldás: mindenhová biztonsági kamerákat kell rakni, ahogy az angoloknál is van. Zseniális ötlet.
De értsd meg hogy ez nem mûködik... Nem járnak iskolába, ha járnak is erõszakoskodnak a tanárokkal, tönkreteszik az órákat, életveszélyesen megfenyegetik a tanárokat (személyes példát tudok mondani: Anyámon keresztül azzal viccelõdött (azt üzente nekem) a 11 éves cigánygyerek, hogy petárdát dug a seggembe és felrobbantja. A sok tolvajláson kívül nemvagyok benne biztos hogy nem is csinálná meg. Ismerek egy olyan embert, aki iskolát nyitott nekik, állatgondozás címszó alatt... Gondolhatod hogy mûködött e vagy sem.

Mostani példák, Pestrõl, barátoméknál BMF-en, véletlenül nekiment vállal a cigányasszonynak, 5 perc múlva medveölõ tõrökkel és késekkel beüldözték a fõiskolára, majd a WC-be menekülve kellett kihívni a rendõrséget.

Tavasz utcai RASSZISTA megnyilvánulás, mikoris a Kandós srácot meg akarták verni mert bemerészkedett az utcájukba. Videó bizonyítja, ahogy az kolesz ajtaja elõtt várják verésre. Mert oda nem merték követni. Ezek után mi vagyunk rasszisták? Na nemár. Barátom anyukájának 1 hete loptak 90 ezret a tárcájával együtt. Ez egy 2-3 heti termés, a személyes közelembõl! Ez nem a média manipuláció, meg jobboldali propaganda, basszus ez a valóság!

Ezek után te még itt ösztönzésrõl, meg pozitív módszerekrõl beszélsz? Ezek nem emberek, hanem bûözõ állatok. Legyél egyszer TE általános iskolai tanár, vagy falusi rendõr, ésatöbbi. Máris meglátod, hogy mi a valóság.
Vagyis hátrányosan megkülönböztetnék a rendõrök származásuk szerint a bûnözõket, Zuschlag kap egy kis jól van, fiam, ne tegyél ilyet, de a másikat meg megereted. Aztán egyszer jól kicsinálnak téged is a rendõrök, mert hangoskodsz a kocsmában, és nem fizeted le õket. Nem, nem ez a megoldás. Nem felületi kezelés kell, hanem a probléma okáig kell lemenni. A baj, hogy a hangoskodó cigányok magukkal húzzák a normálisokat. Úgy kéne felajánlani nekik pénzért kölcsönbõl visszafizetendõ lakásokat, hogy minél távolabb kerüljenek egymástól a cigány családok, hogy a rossz ne húzza le a jót is, de nem akarnak kilakolattódni, ezért munkába is kell állniuk, csak akkor élne a lakásdolog, ha pár hónapon belül találnak állást, különben ismét fedél nélkül maradnak. Állami munkákat lehetne bitosítani mellette nekik, hogy érezzék, hogy a társadalom aktív tagjai, és részese lehetnek benne. Ez nem segély, amit szociális alapon kapnak, ez akkor jár, ha hajlandók érte valamit tenni. Van olyan tantárgyam, hogy Tanulástechnika, és szó van ösztönzésekrõl: vannak pozitív és negatív módszerek: negatív például az erõszek, megvered a gyereket, ha egyest hoz haza. Negatív, ha mindig elhalmozod mindenféle csokival, és ha rossz jegyeket hoz haza, megvonod. Pozitív, mikor ösztönzöd, ha jó lesz az átlaga, kap egy játékot. Igenis létezik megoldás a problémára, csak ki kell lépni a bádogdobozból, merni kell gondolkodni!

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Az a baj, hogy a törvények nem mondják ki: aki bûnt követett el, az automatikusan lemondott egy csomó olyan jogról, ami a becsületes állampolgárokat megilleti.
A jelen valóság pont az ellentettje: egy bûnözõnek több joga van, mint egy sértettnek.
A börtönöket önfenntartóvá kéne alakítani. Termeljenek/termesszenek, ha nem akarnak éhendögleni!
Legalább pontosan idéznél, ha magadtól nem jut értelmes dolog az eszedbe:
"Erõszak a gyengék végsõ menedéke" (Asimov: Alapítvány)
Azt már rég tudom, hogy te milyen oldali vagy (elárult a képtárad). Csak a helyzet az, hogy az állig felfegyverzett izraeli katonák lövöldöznek le palesztin gyerekeket és nem fordítva. Vagyis ilyen hazug képet csak egy zsidó tud feltenni a képtárába.
Te is úgy osztod az észt, hogy a közeledben még sosem volt cigány, de te aztán tudod a frankót (hogy te is értsd: a kósert).
Igen ez mind szép és jó... De akkor mi a megoldás? Tudsz megoldást a cigánykérdésre? NEM. Senki nem tud, mert nincs megoldás. Majd akkor rájössz, amikor véresre verik az arcod a sikátorba, hogy hoppá! Én nem vagyok erõszakos, õk meg igen? Miért lesznek egyre erõszakosabbak? Mert nekik mindent szabad? Nincs retorzió?

Ezek semmibõl sem értenek, csak egy jó nagy verésrõl, mivel sok közülök állati szinten leledzik, be kell idomítani õket. Tudom ez szörnyen hangzik, de egyszerûen nincs más megoldás erre. Vagy tûrd el a növekvõ agressziót! A többséggel,kemény rendõri erõvel nem mernek szembeszállni. Ha elõzõeket olvastad, nem a szélsõjobbos kivonulós gárdista parádéra gondolok, mert az ellen jogalapjuk van fellépni. Gyors kezdete lenne a polgárháborúnak, amikor is valszeg neked meg nekem fog folyni a vérünk.

Ám ha egy erõskezû rendõrség létezik, akik elfogják a rabló cigányt, és mondjuk elverik a sarkon, "Ha méghegyszer meglátunk itt.. ugyan ezt kapod"... Kiderül? És? Max eltussoják. A putritelepekre havonta egyszer vonuljon ki egy kommandóscsoport éjjelente, ha bûneset történik néha néha verések beleférnek. Egybõl megtanulják hogy hol a helyük. Intézkedõ rendõr ellen fellépõ bûnözõ cigány? Jogos fegyverhasználat, agyonlövi és kész. Nem tellne bele fél év és mint a kisangyalok úgy viselkednének.
Segélyt közmunkához kötni, minden esetben. Rászoktatni, idomítani õket a munkára, meglátod annyi kis munka van amit meg lehetne csinálni. Gazolás, növények stb. Volt példa egy polgármester segélyt közmunkához kötötte, szépen lassan rászoktak a munkára, és még a falu is egyre szebb lett!
A bûnözõket meg likvidálni kell, ahogy a rákos sejtetek is elpusztítja a szervezet.
"Menni kéne el, de nincs hova.."
Dehogy nincs.
A mûszakod nem járt le, túlórázol? A maszop agitprop osztály dupla bért ad, tudtommal, a túlórákért.

"Ezek az emberek nem értenek semmi másból, csak az erõszakból."

Számomra ez megfoghatatlan mondat, igaz, hogy te a környezetedbõl adódóan több kontaktusod van velük, de ezzel a kijelentéssel akkor sem értek egyet. Ugyanis az erõszakra az egyetlen lehetséges lépés, amit ki fog váltani az erõszak. Nem tartom a Star Wars-t mondanivalóval rendelkezõ sci-fi-nek, de van egy jól hangzó, a filmben mindent megmagyarázó gondolatmenet, ami leírja a dolgot:
"A félelem dühöt szül, a düh gyûlöletet, a gyûlölet kínt és szenvedést."
A legaktuálisabb példa a mostani, mikor összeverekedtek a romák a kopaszokkal. Ugyanúgy félnek a Gárdától, mint mi tõlük. Elkezdtek szervezõdni, hát, sok a háborús film, ahol a TV nézõ gyõz, az FPS játékok, nincs sorkatonaság, és senki se gondol bele, hogy mit jelent az háborút viselni. Állandó rettegés, élelemhiány, megerõszakolt szüzek, nehezedõ nyomás, rémület, félelem, fojtogató kénszag, lõporfüst, élettelen tetem, nem is egy, de kettõ, három, ahogy mész végig a romos utcán, egy síró kisgyermek visít anyja teteme mellett, nem ismeri az tat haza, könyörög a járókelõnek, hogy ébressze fel, aki némán áll, mert nem tud szólni. Nem mondhatja a gyermekne, hogy nem tudom... Robaj, mennydörgés, felnéznek, az ég tiszta, süvítõ hang, ami a csonig hatol, remegõ föld. Menni kéne el, de nincs hova... Hirtelen csönd, nagy fény, semmit se látsz, se hallasz, perzselõ érzés a bõrödön, valami erõ ellök a levegõbe, a fölre hullasz. üvegszilánkok a bõröd egséz felültén, melletted a kisgyerek rémült tekintete fagyott a pillanatba örökre: egy fémdarab áll ki a koponyájából. Felsõteste eltûnt. Koromekete bordái még felismerhetõk.

Aki keménylegénynek érzi magát, hát "játsszon" az életével, de engem hagyjon ki belõle!

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Csak sajnos erõszakon kívül (legyen az rendõri erõszak bevetése) nem értenek másból. Munkát nem lehet nekik adni (képzetlenek, képtelenek beilleszkedni), integrálni képtelenség õket (már csak a "kulturabeli" különbségeket vesszük, ha lakást adsz nekik azt szétb***ák, ha iskolát adsz nekik, bomlasztják, verik a tanárt /gyereket (mesélhetnék, anyukám tanárnõ volt) a segélyt követelik, és rombolni lázadni tudnak ha nem kapják. Pont úgy ahogy külföldön sem tudják ezt megoldani ezt a problémát. Amerikában vannak négernegyedek, harlem, oda fehérember nem merészkedik be az biztos. Ott legalább a rendõrségnek van hatalma, és ha a zsebedhez nyúlsz már agyonlõ, gondolkodás nélkül... Ott nem szarakodnak ilyennel. Sõt te is megvédheted magad jogosan a fegyvereddel. Angoloknál egyre nagyobb a feszültség a bevándorlók és a többség között. Franciáknál csak vegyük az arab, feketebõrû lázongást nemrég (õk is nemtudom mi a fenét ugrálnak a nagy jólétben...)

Egyszóval, ez egy olyan probléma amit se ösztönösen, se józan ésszel nem tudunk megoldani. Félõ hogy egy hamarosan kitörõ etnikai világháború lesz a megoldás, kisebb polgárháborúk, vagy még idejében feleszmélünk, és a többség védelme érdekében szigorú törvények mellett egy erõskezû rendõrséget hozunk létre. Megtámogatva minden technikai felrereltséggel (pl biztonsági kamerák az utcákra, és a falvakba)

Ezek az emberek nem értenek semmi másból, csak az erõszakból.
KillerBee
Egyetértek.

Mellesleg a szélsõség és az ezzel többnyire együtt járó erõszak a szellemi gyengék reakciója, legyen az jobboldali vagy baloldali vagy akármilyen oldali. Az értelmes ember az ösztönei helyett az eszét használja.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Igen, és pont az emberi gyengeséget használja ki a dolog. Ottvan az ember, látja hogy szinte az összes barátja ezt csinálja, még kínálgatják is "Ugyanmár egy szálba nem halsz bele, a sör mellé csúszik, az apám onkológus majd megmût minket" ... Másnap meg kapar a torka az embernek, és füstízût köhög. Na ehhez hihetetlen akarat kell, hogy ellenálljon az ember, és "kilógjon a sorból". Fõleg mikor anno füstölõ barátnõm volt.(A kátránycsók nem finom 😄)

Szvsz Akarat erõ kell hozzá, és abból sajna az embereknek nagyon kevés van mostanság 😞
Gratulálok, te jó úton haladsz.<#eljen>

Jamégannyi, hogy még a bulincigizésrõl is leszoktam, totálisan... mert ez a kapu a függõséghez, észrevétlenül rácsavarodik az ember agyára és akkor véged. Mindenki így kezdi. Kb fél éve már nem szívtam cigit.
Amúgy ha belegondoltok, így konkrétan más boltban (áttételesen gyermekek számára) elérhetõ termékrõl nem tudok, ami ilyen szinten károsítja az egészséget mint a cigi. Jó nem vagyok én sem szûz, néha néha elpattan egy szál itt ott bulikban (hálisten nem szoktam rá) De masszívan a cigi a legkárosabb, az alkohol mellett (bár azt ugye lehet mértékkel, és ésszerûen fogyasztani) Hozzáteszem a koccintós mérgezett borokat betiltanám!
akkor próbálj meg ne enni.. a halálod pillanatáig menni fog, és a cigi? ha nem bagózol nem halsz meg.. az hogy valaki(k) csesznek mozogni, és csak tömik magukba a mûanyag szemét gyorskaját és csak növesztik a seggüket a saját bajuk..
A zsír - mondom: a zsír -, a szénhidrátok, a fehérje, a levegõ, a víz (bennük a vitaminok, ásványi anyagok) elengedhetetlenek az emberi élethez.

Csak mondj egy olyan dolgot a cigivel kapcsolatban, ami hasznos és építõ jellegû. Mert azért a zsíros kajával ne hasonlítsuk már össze. Mert az ÉTEL, ÉLELEM. A kicseszett cigaretta meg egy rohadt káros szenvedély, szórakoztatási cikk. Feltolnám adóba 2000 Ft-ra, aztán kezeljék abból a sok felelõtlen tüdõrákost. Elsem tudom képzelni hány millárdba kerül / hó a rák kezelése, és hány rászoruló elõl veszi el az ágyat, meg a gyógyszert a bunkó cigarettás.
Egyébként az, hogy megélhetési bûnözés az egy kamu. Ennek a méregfogát könnyen ki lehet húzni azzal, hogy mindenkinek min. közmunkát biztosítunk. Aki ezt nem vállalja, az közveszélyes munkakerülõ (kmk), és megy a dutyiba. Koldulás tilos. Lenne itt rend hamar, és egyetlen demokratikus - mondom: demokratikus - szabadságjog sem sérülne, sõt.

Egymással ilyen szinten viselkedni, és ennyire nem elfogadni azt hogy valaki dohányzik...hát röhej. Krajcsovszkig, ez a cikk odadobta neked a koncot és lehet csócsálni. Nem termel hasznot? Éééés? A zsíros ételek evése sem termel. Vonjuk meg akkor tõlük is a TB-t! Bannoljuk õket is ki. De ha már itt tartunk. Akár téged is ki lehetne bannolni a TB-bõl, mert az ennyire szûklátókörû intoleráns ember ugyanúgy káros az egész társadalomra. Meg idegesít is. Így nekem a gyomorfekély kockázata megnõ 😊
TreDoR
Volt idejük bõven "beilleszkedni", gyakorlatilag a középkortól vannak itt, nem tették meg õ bajuk (csak sajnos a miénk is).

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Electronic Cigarette 😄 Ja errõl hallottam 😄 Marihuánás THC-s verzióban is biztos nagyon kelendõ lenne 😄
Nekem is van roma származású szomszédom barátom. SOHA eszembe se jutott hogy cigányok, mert az egyik ügyvéd,(a legrendesebb szomszédom) a másik pedig egy zseniális dobos srác. Véletlenül derült ki hogy roma származásúak, soha nem is gondoltam rá. Természetesen õk is elítélik a cigánybûnözést.

Ezek után õket magyar polgároknak, és hazafiknak tekintem, akik hozzátesznek a magyar közösséghez.

Viszont kétség kívül a börtönök nagyrésze cigánybünözõknek fenntartott hely, és a kisstílû bûnözés, utcai erõszak nagy részét cigányok követik el. Sajnos nem csak statisztika, hanem mindenki ezt tapasztalja. 90%-ban sajnos nekem is ez a tapasztalatom, akárhányszor beszéltem velük, valahányszor valami átverés/agresszió/lopás ürügyben kerültem velük kapcsolatba. Ezek utána az egyszerû emberektõl nem várható el, hogy ne általánosítsanak faji alapon, és ne kollektív bûnözõként beszéljenek a cigányságról. Sokhelyütt falun pl állati szinten élnek, nem emberhez méltó módon.. Egyetlen alternatíva az életre, a lopás a segély.

Itt a példa, hogy egyszerûen képtelen lennék jó szívvel felvenni, egy koszos igénytelen cigányt pl a PC boltomba. Tanulatlanok, mûveletlenek, igénytelenek és mégis munkát követelnek. Ha annyira ki akarnának emelkedni, vagy beilleszkedni, akkor végzettségükkel vagy tudásukkal igazolhatnák, hogy tisztességes emberek. Azonnal fel is venném õket dolgozni! Ahogy pl az indiaiak, rengeteg IT-s cégnél dolgoznak. Vagy a kínaiak, szorgalmasak mint a hangya, robotként dolgoznak. Érdekes nem attól zeng a média, hogy indiaiak, kínaiak, állandóan erõszakoskodnak, lopnak csalnak, gyilkolnak. Pl ezzel a két nációval soha semmmi gondom nem volt. Pedig aztán nekik is keményen végig kellett szenvedniük a beilleszkedés, és kirekesztést!

Ezek után igenis van alapja az általánosításnak. Sajnos.
Összevissza beszélsz. Egyik mondatoddal cáfolod a másikat. Ilyen, ha valaki nem az egyenes utat választja, folyton ellentmondásba keveredik önmagával is. Ja, és a szélsõséges nem én vagyok, hanem az, aki a bûnözés vagy a parazitizmus bármely formáját mûveli, vagy azt védi (bûnrészesség).

Témára visszatérve:
Van egy érdekes linkem, de csak azoknak, akik egyetértenek velem a fentiekben leírtakkal (ez a minimum). Aki nem, azzal nincs mit tárgyalnom - Finitto la comedia! - és annak a tájékoztatásához nem kívánok hozzájárulni. Úgyhogy, kedves djhambi meg a bambi, veled ezzel a párbeszédet ünnepélyesen berekesztem, és kiközösítelek. Diskurálj te a tolvajokkal, a rablókkal és gyilkosokkal, ha közösséget vállalsz velük, vagy bármilyen szinten véded õket. Velem nem!

Hál' Istennek nem Pesten élek, úgyhogy ez nem zavar. Egyébként az autók füstje átlag 2-4 évvel rövidíti meg az életed és sokkal kevesebb konkrét, kezelendõ betegséget okoz, mint a cigi, ami 14 évvel. Ráadásul az autó szükséges rossz, míg cigi nélkül elég sokan jól elélnek. És pár évtized múlva úgyis elektromosak lesznek az autók, úgy mint az eredeti terv szerint már kezdetektõl fogva azok lettek volna (csak találtak egy kis olajat, pont akkor)

Egyébként jól érzem, hogy Te dohányzol? ;-)

Bakker és mit akarsz? Menjünk vissza kõkorszaki szintre és ne legyen közlekedés??? 😄 Igen gratulálok! Menjél fel gyalog Bp-re például... és azthiszed hogy nnincs szó a szennyezésrõl és az autóbalesetekrõl? Errõl zajong a fél világ, a környezetszennyezésrõl, klímaváltozásról. Ennek hatására hálaisten lassan elindul egy folyamat a tisztább közlekedésért.

Azért nehogy már összehasonlítsuk az Autó károsság/hasznosság arányát a Cigiével, ami pusztán egy semmi hasznot nem hozó, szórakoztatási cikk (élvezeti faktorát azzal éri el, hogy függõség enyhítéseként magunkhoz veszünk újabb adagokat. A függõséget kialakító hatás pedig a heroinéhoz hasonló mértékû) Nem mellesleg a tüdõrák 80%-ért felelõs.
Próbáltak megkéselni cigiért, de szerencsére volt közelben egy két mteres hústorony egítség, meg a rendõrséget is ki tudtuk hívni, és egy utcával arrébb elkapták õket, még fotót is készítettünk róluk és az alapján a renõrök beazonosíoták õket. Mondhatni szerencsénk volt.
És most jön a de, hogy viszont kirabolt fényes nappal két fehér fickó késsel, egy tömött villamoson, és ott senki le se szarta. A tanulság ebben a szoriban az, hogy az összefogá nincs meg, mert mindenki a saját bundáját védi, és kiebb lenne a bûnözés, ha egymásra odafigyelnénk. Ez ez válasz a nemtominek az ütenetére, hogy az összefogás hiányzik.
De nem csak ezek a bûnök vannak Magyarországon, emeljük ki a sikkasztást, adócsalást, amik csillagászati méretûek.
Valószínûleg kisebb rálátásom van a cigánytémára Nagyvárosból, elfogadom az érveidet, de kérlek, légy nyitott, és ne hagyd, hogy adott esetben a múlt eseményei elõítéleteket keltsenek más cigányokkal szemben. (Csak ami eészséges.) Mága Zoltán, roma származású, kivételes tehetségû hegedûmûvész. (A maga giccses stílusában.) Többször volt szerencsém vele fellépni, és beszéltem is vele pár szót, és korrekt is, meg minden.

Epikurosz szélsõséges nézeteitõl elhatárolódok, mert a történelem többezer éves tapastszalata, hogy a szélsõségek soha, semmi jóra nem vezetnek! Szélsõséges katolicizmusból kerestes háború névre keresztelt fosztogaások, török népirtás, Hitler és Mussolini...

Értékelem Ahoy hozzászólását, hogy emberi megoldáson gondlkozik. Hozzátenném, hogy amióta a BKV jármûveken és a metrókon rendszeresen ellenõriznek, azóta kevésbé veszteséges a BKV. Uganis mindenki csak addig nyújtózkodik, amíg nem ütközik falba.

TreDoR
Én ezen nem csodákoznék, elõbb-utóbb a jónép ráun a cigányok megnyilvánulásaira és akkor lesz itt felkelés elég rendesen...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Igazad van. Az autó az csak gurul, maximum csak el lehet ütni valakit vele. Semmi köze a levegõbe kerülõ mindenféle aromás vegyületekhez, a mikroszkopikus porrészecskékhez, a féktárcsa kopásakor keletkezõ porhoz, az ózónhoz és kedves társaikhoz. Ha netán ez mégis így lenne, akkor sem károsítanák a tüdõt egyáltalán ezen anyagok...

Ha kint rohad az ember a csúcsforgalomban egy-két órát, az kábé annyit tesz hozzá a rák esélyéhez, mint egy-két doboz cigi. De akkor is igazad van. Meg a gépkocsi az egyáltalán nem büdös. Csak az ami kijön belõle, de az más mint a cigifüst. Az ellen nem pofázik szinte senki sem.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

#98 Igen megint szokás szerint elment a témától a dolog 😄 Ja meg azzal totál egyetértek, hogy pl a román, szlovák, cseh stb népek sokkal összetartóbbak a magyarnál, és nem egymás ellen vannak, hanem közösen egy cél érdekében. Ehhez hozzávehetõk még a határontúli magyarok, mert õk aztán nem szaroznak, kemény népek 😊

Persze mi általában egymás torkát fojtogatjuk az összefogás helyett...

Cikkhez: Igen, valaki felhozta, hogy akkor az autót is ki kellene tiltani. Hát de bakker, a cigi csupán totális önrombolás, kátrány, füst leszívása a hörgõkbe. Egy autóval legalább dolgozni lehet menni, csajozni, kirándulni... 😄 van egy kis különbség.

Ciginél még az alkohol is jobb, mert egy sör mellett jókat lehet dumálni 😊 Persze ezt az addiktoknak hiába mondod, mer a cigi az jóó (igaz õk sem tudják miért)
Ja és azt még a cigihez:

Aki dohányzik az ne vízbe dobálja a csikket, hanem homokba, ha már muszáj szívni, mert a vízbe beleoldódik a nikotin, amibõl 20mg a halálos dózis - felnõtteknek - (az kb 2-3 szál elégetve, de nyersen szerintem 1 szálban is van minimum annyi...), és ha pl egy kisgyerek magáraönti, akkor beszívódik a bõrén át, és az nem túl jó...

Azért kevesebb az autóbalesetes mint a tüdõbeteg és a kezelési költségük is töredéke. Meg legalább a szerveik jók lesznek a bagósoknak meg az alkoholistáknak, nem mintha megérdemelnék... 😛

De sajnos magyar állampolgárok, ezért nem lehet õket kitoloncolni...
Franciaországban is ez a baj az ott született négerekkel.

Viszont hogy cigányozás-politizálás-nácizás lett már a cigiben lévõ baktériumokból 😄

Köszi, hogy leírtad, így már nekem nem kell 😄

És kiegészíteném azzal, hogy Romániában (ahol ugye nem elég szervezett a rendõrség és a karhatalom, hogy ilyeneket megakadályozzon) az a szokás, hogy ha a cigány (vagy bárki) lop, azt jól megrugdossák és olyan mértékben és hatékonysággal kiközösítik, hogy ha nem akar éhenhalni, akkor kénytelen elköltözni. Ebbõl a többségük hamar tanul, és értékes, normális tagja lesz a közösségnek, dolgozik és a gyerekeit is erre neveli. (Erdélyben azt mondják a magyarok, hogy a cigányok sokkal jobbak, mint a románok, igaz, hogy ha elkezdenek dolgozni a szerzett pénzt egybõl 4 emeletes, arany tetõs (tényleg!) ház építésére fordítják, ami magyar szemmel kib.szott gusztustalanul néz ki, de gondolom mi itt örülnénk ha csak ennyi problémánk lenne)
Ha esetleg mégsem, akkor meg átjönnek Magyarországra és azt csinálnak, amit akarnak...

TreDoR
Van egy egyszerû megoldás: kitoloncolás. Ilyenkor nem döntünk az életük felett, de õk sem a miénk felett...

Ja és természetesen a segély rendszert totálisan át kéne alakítani.
Ja meg szabadonengedni a szélsõjobb arcokat, gondolom sokan erre is gondolnak...

Sajnos pl a szkinhedek semmiben sem különböznek a cigányoktól. Nekem volt olyan napom, hogy cigányokkal volt konfliktusom, pár órával késõbb pedig két hungarista akart megverni, mivel akkor még hosszú hajam volt és "hippinek" néztek (pedig "árja" a fajom, haha). Nem egyszer történt meg, hogy szórakozóhelyen véletlenül ránéztem a szkinhedre, és ezért jött nekem. "Mit bámulsz köcsög?" Ismerõs ugye? Pont a cigányokra jellemzõ.

Ide nem szélsõjobb kell, hanem erõskezü EU közösségbe beleillõ politika. Plusz 10000 rendõr, fegyveres polgárõrség, önvédelmi jogok, 3 csapás törvény, halálbüntetés stb. Mint Amerikában, ezeket nyugodtan át lehetne venni. A rendõrségnek semmi hatalma nincsen, semmi tisztelen nincs feléjük (politikai célkeresztben vannak, ÁVÓ-soknak nevezik õket, a cigány/tüntetõ gond nélkül nekik megy stb...)

A cigányság elpofátlanodását csakis a rendõrség megerõsítésével visszaszorítani . A fehérgalléros milliárdosok és politikusok, valószínüleg sokkal több kárt okoznak nekünk, mégis az utcán a kisstílû cigánybûnözéssel konfrontálódunk. Ezért egy jó nagy seggberúgással meg lehetne õket regulázni! Ahogy nemrégiben volt példa is, megerõsítették a rendõrséget, azonnal csökkent is az "etnikai" bûnözés.

Egy esetleges szélsõjobb-cigányság polgárháborúnak, megint csak mi tisztes polgárok innánk meg a levét. Ez itt a probléma.
TreDoR
Ez már lerágott csont, a nácik elbuktak...

Ezért van szükség radikális, mondom radikális kormányváltásra. Még a fideszes tutyimizás sem elég, hanem kemény kézre van szükség.

szerintem majd a révész eldönti...

__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"

Eddig szinte csak a büntitopikon ment ez a cigányozás, ahol hát elég sok a kertén (szerencsémre).Na de mindegy is.Mint tudjuk a "romákkal" már nem csak az a baj hogy lopnak csalnak hazudnak hanem ez a csicskatartásnak titulált baromság.Abban a városban lakom ahonnan az a botrány kirobbant. tv társaságok riportmûsorokat készített felhívásokat tett közzé. mindenki elégedetlenkedett és mégsem mozdult semmi.Tüntetések voltak, nem egy nem két csicskának a hulláját megtalálták tanyákon trágyadomb alatt itt ott amott...Azért állítom ezeket a hangsúlyozom TÉNYEKET mert elsõ kézbõl tudom.elég szoros a barátságom azokkal akiknek ez "munkaköre" lett sajnos és õk is csak a fejüket csóválják hogy nem lehet rajtuk fogást találni (származásuk végett).Mindezek ellenére gusztustalanul jól élnek semmi dolguk a világban. Engem is vertek el nem egyszer nem kétszer üvegcseréppel fenyegettek hogy elvágják a torkom stb stb... Azaz ezzel csak azt akarom mondani hogy akinek fingja sincs hogy mi történik és csak a médiából táplálkozik az kurvára nem tud semmit. Sajnos vagy nem ezt döntse el mindenki magában. Bár e tekintetben lehet a tudatlanság kevésbé felháborító mint nap mint nap látni hallani<#pias><#kocsog>
Teljesen logikus az érvelésed.
A baj az, hogy irracionális emberek ezt nem fogadják el, õk csak a nyaklevesbõl értenek. Ezért kell más politikai vezetõ réteg, és más, szigorúbb törvények.

TreDoR
Gázpisztolyt tudok javasolni, bár 5 cigány ellen az is kevés.

És te vajon tudsz tisztán látni? Mocskosul véded itt a cigányságot, de valószínûleg csak azért mert nem vertek úgy össze 5en egy szál cigiért ami nem is volt nálam (nem dohányzom), hogy pár napig kórházban kelljen ápolni! Idén a telkünkre betörtek másodszorra is.. most a bojlert szerelték le szépen.. és mit látott az egy szem tanú? Cigányokat.. Az az egyetlen bajom hogy nem védhetem meg magam komolyabb eszközökkel tõlük. Pedig szívesen vezetnék nagyfeszültséget az ajtóba kapuba, kerítésbe, járkálnék pisztollyal amivel megvédhetném a saját vagy a családom biztonságát/életét/vagyonát. De ehhez magyarországon nincs semmi esélyed.. a bûnözõknek több joguk van mint a védekezõknek. Amerikában persze majdnem bármit megtehetsz a birtokod védelméért.. Inkább ebben kellene majmolni az USÁ-t mint minden másban. Nem azt mondom hogy szabadon vehess fegyvert akármelyik kisboltban, hanem hogy ha rajtakapsz egy betörõt azzal azt tehess amit akarsz hogy védd magad...

A dohányosokat meg ki kényszeríti hogy dohányosok legyenek? Senki ha jól tudom, Ellenben a nem dohányosokat kényszerítik arra hogy eltûrjék a bagósokat... ha nem tolerálsz akkor baj van veled alapon...

Killerbee, a gyûlölködésem pedig nem ok nélküli. Én csak a tapasztalataimat vetítem ki nagyobb tömegre, s majd ha találkozok olyan emberekkel akik normálisak akkor majd azt is meg fogom jegyezni, nem csak azt hogy kötözködnek, késsel fenyegetnek, vagy nagy csapatokba verõdve terrorizálják a magányos embereket.
Krinyo
Node mi lesz a mocsárral? Neki is vannak jogai. A mocsár már jóval isten elõtt ott volt. Nekem adod a lakásod/házad/autód? Végülis nem istentõl vetted, vagy igen?

TreDoR
Jah, csak ritkán döfik beléd a kést, nagyobb az esélye, hogy fényes nappal lelõnek.

KillerBee
A hozzászólásod annak az iskolapéldája, hogy az olvasnitudás még nagyon messze van a megértéstõl. Viszont gyûlölködésbõl kitûnõ vagy!